Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Προσπάθεια και ομαδικότητα»


aggelouΟ προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Άρη, Βαγγέλης Αγγέλου, μίλησε στον Arena FM 89,4 για την προετοιμασία του Άρη και το τουρνουά στο Μπάμπεργκ της Γερμανίας, ενώ αναφέρθηκε και στο στόχο της φετινής σεζόν.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Θα είναι μια εμπειρία που σίγουρα θα αναλύσουμε το πλεονεκτήματά της. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας. Ήρθαμε σε ποιότητα και ταχύτητα να δούμε την κατάσταση μας για τις επίσημες υποχρεώσεις.
Ζητήσαμε να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο τουρνουά, γιατί πάντα, για να μπορείς να κάνεις μια δουλεία, πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου. Θα αντιμετωπίσουμε ποιοτικές καταστάσεις. Στη φάση που είμαστε θα είναι ιδιαίτερη εμπειρία», είπε αρχικά.
Ενώ πρόσθεσε: «Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που παίζεται σε ένα κουτί 30χ18 που μέσα σε αυτό υπάρχουν διάφορα θέματα τακτικής κλπ.
Ο Άρης έχει δύο συστατικά στα οποία βασίζεται… Στην προσπάθεια, που θέλουμε να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερα όρια, και στην ομαδικότητα. Προσπαθούμε να δούμε απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο τα όρια μας και να έχουμε ένα στυλ για να τους αντιμετωπίσουμε. Δεν έχουμε έλλειμμα ποιότητας αλλά εμπειρίας. Να είμαστε όσο πιο πιεστικοί μπορούμε στα 27 μέτρα και να τρέχουμε. Με σκέψη όμως… Συντεταγμένα.
Όλες οι ομάδες γυμνάζονται πάνω κάτω με τον ίδιο τρόπο. Τα προβλήματα του Άρη είναι περίπλοκα και έπρεπε να βρούμε το μονοπάτι για να τα αντιμετωπίσουμε. Να έρθει αισιοδοξία και έχουμε διαλέξει κάποια παιδιά με ηθική και ποιότητα. Να δώσουμε τον καλύτερο επαγγελματικό εαυτό μας και να δώσουμε χαρά στον κόσμο.
Χρειάζεται ένα εξάμηνο για να υπάρξει αφομοίωση και χημεία μεταξύ των παικτών. Ετοιμάζουμε την ομάδα για το τέλος. Πέρσι χάσαμε την είσοδο στο final 4 για 2-3 μπάλες.
Ας πάρουμε το παράδειγμα της Σερβίας που ξεκίνησε και κέρδισε Λιθουανία και Γάλλια και διαλύθηκε από την Ισπανία. Επειδή σαν μεσογειακός λαός έχουμε ενθουσιώδες ταπεραμέντο. Πρέπει να είμαστε πιο συνετοί γιατί οι εποχές άλλαξαν. Θέλει πίστη και υπομονή. Για την αρχή έχουμε συνειδητοποιήσει τι πρέπει να κάνουμε. Το μυαλό μας είναι πως θα τελειώσουμε όμως».
Για την κλήρωση: «Πολύ καλή η κλήρωση γιατί είναι δύσκολη. Από την αρχή ο παίκτης μπαίνει στην ευθύνη και στη μάχη».
Για τους Λαρεντζάκη και Ιωακειμίδη: Για το Λαρεντζάκη έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Έχει διακριθεί και με την Εθνική Νέων. Έχει ένα background λίγο άναρχο, αλλά έχει ενδιαφέρον μπασκετικό IQ. Θέλουμε να κερδίσει τη μάχη της οργάνωσης και να μας βοηθήσει.
Για τον Ιωακειμίδη… Ήταν από τα ταλέντα που λοξοδρόμησε. Προσπαθούμε να τον εντάξουμε, αλλά είναι μακριά ακόμα και θα του δώσουμε το χρόνο να το καταφέρει».
Για την πορεία της αποθεραπείας του Σαρικόπουλου και του Χαντ: «Κάνουν καλή δουλεία οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές. Είναι θέμα ενδυνάμωσης. Να μπορούν να αντέξουν. Θα τους βάλω στο γήπεδο τότε και μόνο που θα μπορούν να βοηθήσουν. Το διάστημα για το Σαρικόπουλο θα είναι πιο σύντομο, αλλά για τον Χαντ θα πρέπει να περιμένουμε ένα μηνά περίπου».
Για τον Νίκο Γκάλη: «Τι να πούμε για αυτόν τον αθλητή. Το όνομα του είναι συνυφασμένο με το σύλλογο. Είναι σημαντικό να τον ενώσουμε με  τα τωρινά παιδιά. Να δούμε πως μπορούμε να το οργανώσουμε. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολος και η ομάδα μας είναι δύσκολη οπότε ελπίζω να το ενώσουμε».


Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: