Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Παππούδες για φίλημα!!

Ο Σταύρος Κόλκας μετά την Σαχτέρ γράφει για τα τιμημένα γηρατειά του ΠΑΟΚ, τον ποιοτικό Βούκιτς, τον απαραίτητο Λίνο, αλλά και τον Κλάους που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Είχα καταγράψει πως αν ξοδέψουμε ένα ημίχρονο θα έχουμε πρόβλημα με αυτούς. Τέλος καλό, όλα καλά, όμως κακά τα ψέματα, να ανάψουμε ένα κεράκι στα τιμημένα γηρατειά μας.
Ο Λίνο ήταν αυτός που άλλαξε τη ροή του αγώνα όταν μπήκε στο 65΄. Για την ακρίβεια, αν ήμουν Τζαβέλλας, θα ξαναέβλεπα το παιχνίδι για να κατανοήσω γιατί δεν έμεινα στη Μονακό να παίρνω ένα εκατ. ευρώ το χρόνο και επέστρεψα στην Ελλάδα για να παίξω βέβαια σε μία μεγάλη ομάδα, αλλά με πολύ λιγότερα χρήματα.
Ο Λίνο είναι το απόλυτο μπακ μίας ομάδας που θέλει να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο. Ο τρόπος που ζητάει τη μπάλα, ο τρόπος που κινείται στον χώρο, οι χρόνοι που παίζει, η διάθεσή του να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Λίνο, παραμένει απαραίτητος στον ΠΑΟΚ γιατί προφανώς είναι και αυτός που θέλει να έχει ο Στοχ στη πλάτη του. Άλλος παίκτης ο Σλοβάκος από την ώρα που μπήκε ο Λίνο. Αυξήθηκαν οι επιλογές του.
Κακά τα ψέματα, τον Στοχ του βάλαμε μέχρι τώρα τον Σκόνδρα, τον Λίνο και τον Τζαβέλλα σε επτά επίσημα παιχνίδια. Είναι λίγο αστείο αν αναλογιστείς πως συνήθως αλλάζει και ο παίκτης που παίζει στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Πάμε παρακάτω.
Το ποδόσφαιρο που παίζει η Σαχτέρ, Σαχτόρ ή όπως γουστάρετε πείτε την, δύσκολα αντιμετωπίζεται όταν είσαι τσαπατσούλης. Και ο Λούκας πχ, ήταν και μάλιστα πολύ. Ο Ισπανός έχει εκπληκτικά στοιχεία, όμως αν δεν αλλάξει νοοτροπία δεν θα γίνει ποτέ παίκτης υψηλού επιπέδου. Πάντως ακόμη και σε αυτό το τραγικό του παιχνίδι, έχει βγάλει ένα τετ α τετ τον Σαλπιγγίδη και έχει εκτελέσει το κόρνερ που έφερε την ισοφάριση του Κλάους.
Ο τελευταίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και μάλλον δικαιολογημένα κερδίζει τον Στέφενς. Περνάει μία κρίση ωριμότητα και καθαρού μυαλού σε ότι κι αν κάνει.
Για εμένα, αυτό το σχήμα που ξεκίνησε με τον Λίνο αντί του Τζαβέλλα είναι το καλύτερο δυνατό και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να μπορεί να πάρει τέτοια ρίσκα ο ΠΑΟΚ υπάρχει ένας Βίτορ πίσω που δεν έχασε πάλι φάση.
Το τρικ με τον Λάζαρ να βγαίνει κρυφός φορ, έπιασε αλλά όχι εκτελεστικά αφού ο ΠΑΟΚ δεν σκόραρε, όμως ο Στέφενς είναι ξεκάθαρο πως του είπε να βγαίνει κάθετα στην αντίπαλη περιοχή.
Όσο για τον Βούκιτς… είναι με διαφορά ο πιο ποιοτικός παίκτης του ΠΑΟΚ απλά τα χρόνια πέρασαν και μπορεί να προσφέρει αξιόλογες πινελιές. Σαν και τη σημερινή.
Η τιμωρία ολοκληρώθηκε και πάλι καλά που δεν ήταν δράμα και η 3η μας παρουσία στην άδεια Τούμπα.. Η νίκη με τους Καζάκους, σε συνδυασμό με το διπλό της Άλκμααρ, μάλλον δημιουργεί καλές προϋποθέσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Αρκεί, να διώξουμε και την κατάρα της Ολλανδίας.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: