Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Χρειάζεται χρόνο ακόμη η ΑΕΛ»

Περισσότερο χρόνο προκειμένου η ομάδα να βγάλει τη δουλειά της προετοιμασίας στο γήπεδο χρειάζεται η ΑΕΛ, όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

«Χρειάζεται χρόνο ακόμη η ΑΕΛ»
Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής παραχώρηση ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ τόνισε μεταξύ πως η ομάδα χρειάζεται μερικές εβδομάδες ακόμη για να είναι 100% έτοιμη, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να επιστρέψει στο δικό της προπονητικό κέντρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:


«Έχουμε ξεκινήσει 21 Αυγούστου την προετοιμασία, βρισκόμαστε μόλις στην 30ή ημέρα και διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα της προετοιμασίας. Για να είμαι ρεαλιστής, είμαι δηλαδή από την πρώτη ημέρα που έχω έρθει στην ομάδα, δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όταν λέω «επιθυμητό» είμαι ξεκάθαρος, χρειάζονται έξι με οκτώ εβδομάδες για να είναι η ομάδα έτοιμη να μπορέσει να δείξει αυτά που δουλεύει εδώ και καιρό.

Όσον αφορά στο ματς της περασμένης Κυριακής, είπαμε ότι κρατάμε μόνο το αποτέλεσμα και αυτό είναι αληθινό. Κάνοντας μία δεύτερη ανάγνωση του παιχνιδιού θα μπορούσαμε ως και το 40ο λεπτό να είχαμε κάνει το σκορ στο 0-3 και να κάναμε ουσιαστικά μία δυνατή προπόνηση. Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχουν μόνο δεδομένα, όπως δεδομένα υπάρχουν και στη ζωή. Με τα «αν» δεν γίνεται τίποτα και το πρώτο δείγμα της ομάδας με κρατά σε εγρήγορση, όπως επιθυμώ να γίνει το ίδιο και με τους παίκτες. Δεν ζητάμε ούτε άλλοθι, ούτε διορία, ούτε έξτρα χρόνο. Είμαστε υποχρεωμένοι και αναγκασμένοι να μπαίνουμε κάθε Κυριακή και να κερδίζουμε κάθε αντίπαλο και μακάρι να συνδυάζεται και με ωραίο θέαμα. Αυτή είναι η δική μου επιθυμία και ο δικός μου τρόπος δουλειάς και πιστεύω ότι σιγά-σιγά και μέσα από τη δουλειά θα είμαστε έτοιμοι σε αυτό που έχουμε ξεκινήσει ήδη.

Σίγουρα δεν είναι όμορφη εικόνα να παίρνεις την πρόκριση από μία θεωρητικά μικρή ομάδα στην παράταση, αλλά έχω την εντύπωση ότι – τουλάχιστον – για τα εκτός έδρας παιχνίδια, αυτή θα είναι η κατάσταση που θα αντιμετωπίζουμε. Δηλαδή ομάδες που το ισχυρότερο που θα έχουν θα είναι να κερδίσουν την ομάδα της ΑΕΛ, ανεξάρτητα από το τι θα κάνουν στην πορεία του πρωταθλήματος».


-Σας λείπουν δύο ως τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας. Πως μπορούν να αναπληρωθούν παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις;

«Ήδη από την πρώτη ημέρα που ξεκινήσαμε, είπαμε ότι θα μπούμε σε μία σκληρή προετοιμασία, προσπαθώντας να χωρέσουμε την ποιότητα και την ποσότητα. Σίγουρα το ρόστερ της ΑΕΛ δεν είναι για την κατηγορία, αλλά υπάρχει μία αντικειμενική δυσκολία, ίσως και κίνδυνος να χάσεις κάτι στην προσπάθεια που κάνεις για να κερδίσεις κάτι. Θα μπορούσαμε να είχαμε επιλέξει μία light προετοιμασία και μέσα από τα παιχνίδια να πετύχουμε το απαιτούμενο φορμάρισμα ή να φορτώσουμε από την αρχή την ομάδα και να περιμέναμε τα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς όμως να περιμένεις, πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος. Δεν ξέρω αν μου λείπουν δύο εβδομάδες προετοιμασίας, αυτό που ξέρω είναι ότι τα παιδιά ανταποκρίνονται ήδη σε πάρα πολύ καλό βαθμό και θα πρέπει να πούμε επίσης ότι το ματς με τον Θεσπρωτό ήταν μόλις το δεύτερο παιχνίδι μας. Φυσικά και αυτό είναι δικό μας πρόβλημα και πιστεύω ότι θα το λύσουμε γρήγορα».

-Το παιχνίδι της Ηγουμενίτσας ήταν ένα καλό μάθημα για τα όσα έχει να αντιμετωπίσει η ΑΕΛ φέτος χωρίς να το πληρώσει, μήπως τα πρώτα ημίχρονα δεν θα είναι καθοριστικά για την ομάδα;

«Δεν ξέρω αν θα είναι το κλειδί το πρώτο ημίχρονο, για το ματς με την Πρέβεζα. Στο παιχνίδι του Κυπέλλου όμως εμείς δεν δείξαμε σημάδια κόπωσης, μπορεί να μην είχαμε πολλή κατοχή μπάλας ή να χάσαμε κάποιες μονομαχίες, αλλά αυτή η διαφορά στις ημέρες προετοιμασίας δεν φάνηκε μέσα στο γήπεδο. Το καλύτερο είναι να κερδίζουμε το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό, αν δεν το καταφέρνουμε όμως είναι σημαντικό να μην τα παρατάμε. Μιλάμε για ένα ταξίδι στο άγνωστο, με άγνωστες ομάδες, σε άγνωστα γήπεδα και μέσα από το ισχυρό κίνητρο των αντιπάλων να αντλήσουμε εμείς το έξτρα κίνητρο. Ευχής έργον είναι να καθαρίζουμε από νωρίς τα παιχνίδια».

-Το κενό που υπάρχει στα παιχνίδια, θα αναπληρωθεί;


«Σίγουρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάποια φιλικά, εκεί μέσα στον Οκτώβριο, που έχουμε κάποιο κενό. Δεν είναι το αποτέλεσμα που σε κάνει να πάρεις ένα μάθημα, αλλά η όλη παραγωγική διαδικασία. Μίλησα την Κυριακή για την ενόχληση που είχα ως προπονητής από την προσέγγιση που είχαν οι παίκτες. Δεν εννοούσα ότι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και υποτίμησαν έναν αντίπαλο, αλλά όταν βλέπεις έναν αντίπαλο να πέφτει κάτω με το παραμικρό, να μην δίνει μπάλες είναι στο πλαίσιο της δικής του προσέγγισης του αγώνα με την ΑΕΛ. Εκεί λοιπόν θέλω από τον ποδοσφαριστή μου να μην τσιμπάει, αλλά μεθοδικά και στοχευμένα να κινείται πάνω σε αυτά που δουλεύουμε τόσο καιρό».

-Σε αυτές τις τέσσερις εβδομάδες που δουλεύετε με την ομάδα έχετε δει ψήγματα ότι έχουμε πάρει ψηλά τον αμανέ και ότι θα βγούμε κατηγορία σίγουρα;

«Όχι. Σε καμία των περιπτώσεων. Όσοι είναι δίπλα στην ομάδα και εννοώ μέσα σε αυτή, νομίζω ότι παραείναι ταπεινοί για αυτό που απαιτεί η κατηγορία. Μπορεί να είμαστε σε ερασιτεχνική κατηγορία αλλά οι παίκτες είναι επαγγελματίες και δεν μπαίνουνε στο παιχνίδι θεωρώντας ότι όλα είναι εύκολα. Αν ήταν έτσι δε θα κάναμε πέντε προπονήσεις την εβδομάδα και αυτές διπλές ή δε θα κάναμε ζέσταμα καθόλου. Εμείς μέσα στην ομάδα ίσως να είμαστε οι μόνοι που βλέπουμε την κατάσταση πολύ ρεαλιστικά.

-Στο παιχνίδι με τον Θεσπρωτό υπάρχουν επιμέρους στοιχεία αγωνιστικά που σας προβλημάτισαν; Παράδειγμα οι επιστροφές που είχαμε ή το γεγονός ότι δεν απειλήσαμε από στημένες φάσεις;
«Σίγουρα υπάρχει προβληματισμός σε τακτικά κομμάτια. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάλυσης του αντιπάλου. Για αυτό έχουμε επικεντρωθεί πολύ στη δική μας ομάδα. Για τις κόντρες που αναφέρατε έχουν προκληθεί από δικά μας ατομικά λάθη και έχει να κάνει με την εν γένει αμυντική λειτουργία. Η δυσκολία που έχει να κάνει με τις εβδομάδες προετοιμασίας που είναι περιορισμένες αφορά και το τακτικό κομμάτι. Το ποδόσφαιρο αυτό είναι. Το λάθος το δικό μου είναι πλεονέκτημα για τον αντίπαλο. Έχω ξαναδεί το παιχνίδι και θα το ξαναδούμε αύριο με τους παίκτες. Περιθώριο βελτίωσης στο λάθος υπάρχει και εκεί θα επικεντρωθούμε. Όμως αυτή τη στιγμή κοιτάμε το ματς της Κυριακής».

-Υπάρχει κάποια εξέλιξη με το θέμα του προπονητικού κέντρου που από την αρχή το θέσατε ως προτεραιότητα για την ομάδα;

«Από όσο γνωρίζω δεν υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη. Θα ήθελα να αναφέρω κάτι πολύ σημαντικό ως προπονητής. Επειδή ακούω να λέγεται συνέχεια για ποιοτικό ρόστερ, για έτοιμη ομάδα κτλ, είμαι της άποψης ότι ένα καλό γήπεδο για την προπόνηση σε βοηθάει στην ίδια την προπόνηση. Π.χ. όταν ένα γήπεδο είναι φρεσκοκουρεμένο, δεν έχει λακκούβες κ.α. παίρνεις ποιοτικά κομμάτια από την προπόνηση. Αυτός είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες για τη λειτουργία μιας ομάδας και το πώς μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να πάει ακόμα καλύτερα. Από την άλλη επειδή το έχω συζητήσει με τους παίκτες, μη νομίζετε ότι εκεί που θα πάμε να παίξουμε θα είναι όπως την Κυριακή. Θεωρώ ότι ίσως στην Ηγουμενίτσα να είναι και το καλύτερο γήπεδο της κατηγορίας. Οπότε πάλι δε ψάχνουμε για άλλοθι. Αλλά το ότι εμείς χρειαζόμαστε τη δική μας βάση το προπονητήριο, τα αποδυτήρια μας νομίζω ότι το έχουμε ανάγκη. Σήμερα θα μπει η ομάδα να κάνει προπόνηση στο Αλκαζάρ. Δε θα ξαναμπεί. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να προπονούμαστε εδώ τρεις φορές. Μακάρι πολύ σύντομα να βρούμε τη βάση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: