Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ξαδέλφη γάβρισσα έβαλε χέρι στον ΠΑΟΚ!

Μετά το 2-1 στην Σαχτιόρ ο Αποδυτηριάκιας γράφει για την διπρόσωπη, τριπρόσωπη ομάδα του Στέφενς
Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν πιστεύει ότι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό. Κανένας, αν μιλάμε υπεύθυνα, ούτε ο προπονητής του είναι σήμερα σε θέση να προβλέψει ποιες οι δυνατότητες της ομάδας. Αυτό, όμως, που σε υποψιάζει είναι ότι ο ΠΑΟΚ, που εδώ και χρόνια πολλά έχει πάρει διαζύγιο από την αληθινή διεκδίκηση του πρωταθλήματος, δεν είναι έτοιμος να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό.
Ένα μάτσο χάλια ήταν στο πρώτο ημίχρονο με την Σάλκε στη Γερμανία. Να το αγνοήσουμε. Γιατί όχι αν είμαστε της πλάκας και να λάβουμε υπ’όψιν το πόσο τρομερός και φοβερός ήταν ο ΠΑΟΚ στο β’ ημίχρονο.
Την πάτησε την Παρί Σαιν Ζερμαίν στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός. Και στην επανάληψη ήταν ένας μαραθωνοδρόμος να τον λυπόσουν από τα μισά της διαδρομής. Εμείς, όμως, οι Φρανσουά Τεμπώ της ποδοσφαιρικής κριτικής θα χειροκροτήσουμε τον μισό Ολυμπιακό, τον μισό ΠΑΟΚ.
Χθες με την τατάρικη Σαχτιόρ, τι χαμπάρια; Ήρθε η ξαδέλφη από τον Καναδά και αφού ο ξάδελφος την περπάτησε στον Λευκό Πύργο την πήγε στο δωμάτιό του, δήθεν να της δείξει και φωτογραφίες του από το πρόσφατο παρελθόν.
-Εδώ είμαι εκδρομή στην Γερμανία, στο β’ ημίχρονο με τη Σάλκε.
«Καλός είσαι, ξάδελφε…» και ο ξάδελφος παίρνει θάρρος, έτοιμος να της βάλει χέρι στα μπούτια της ξαδέλφης.
-Εδώ είμαι στο Αγρίνιο, με τα παιδιά της παρέας…
«Χάλια είσαι, ξάδελφε…» του λέει η ξαδέλφη, από κούνια γαβρόφατσα, και απλώνει το χέρι στα οπίσθια του ξάδελφου.
Του’φυγε όλος ο τσαμπουκάς του ξάδελφου.
-Τι κάνεις, ρε ξαδέλφη…, κι εγώ ήθελα να σου δείξω τη φωτογραφία του 2-1 με την Σαχτιόρ…
«Καλύτερα όχι, ξάδελφε…, δεν βλεπόσουν, έλα, μη φεύγεις, δεν μ’αρέσουν μόνον τα κορίτσια και τα αγοράκια τα κάνω κέφι…».

Το «μυστικό» για να κτυπήσει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ας το πούμε απότομα και από την αρχή. Αυτός ο ΠΑΟΚ, όπως τον είδαμε στο 2-1 επί της Σαχτιόρ, ομάδας έξω από το συνταγματικό τόξο του τεχνοκρατικού δυτικοευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δεν είναι έτοιμος να ανταγωνιστεί στα ίσα τον Ολυμπιακό. Ένας ΠΑΟΚ, που στα τέσσερα ματς του πρωταθλήματος και στα πέντε της Ευρώπης, παρουσιάστηκε με διαφορετικές μάσκες από το καρναβάλι της Βενετίας. Ένας ΠΑΟΚ με άλλο πρόσωπο, πολυπρόσωπος.

Τίποτα δεν αποκλείεται. Το παιχνίδι δεν είναι χαμένο. Πολύ περισσότερο όταν ο Ολυμπιακός στο β’ ημίχρονο με την Παρί Σαιν Ζερμαίν κατέδειξε τον γνωστό εαυτό του. Ποιο είναι το «μυστικό» για να πετύχει το στόχο του ο ΠΑΟΚ;

Κατ’αρχήν να μπει στο ίδιο όχημα με τον Ολυμπιακό. Σήμερα, μακρυά από τα λόγια, ο ΠΑΟΚ είναι σ’άλλο βαγόνι, όχι στο ίδιο του τραίνου, μαζύ με τον Ολυμπιακό.

Βασικό. Αν στον ΠΑΟΚ το’χουν αποφασισμένο, όχι με το στόμα, να πάρουν το πρωτάθλημα, θα πρέπει να ξεχάσουν τον ΠΑΟΚ του παρόντος και του πρόσφατου παρελθόντος. Όλα θα γίνουν εύκολα και απλά αν ο ΠΑΟΚ δεν χάσει την επαφή με τον Ολυμπιακό. Να αισθάνεται τις μυρωδιές του Ολυμπιακού, από κοντά, από πίσω, από δίπλα του.

Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν είναι Παναθηναϊκός. Δηλαδή; Μην το ρίξει στις παράγκες, θα’ ναι παγίδα αυτοκαταστροφής. Θέλει πραγματικά πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ; Τότε να πιστέψει στον εαυτό του ότι θα το πάρει και με τη διαιτησία προσκείμενη στο άλλο στρατόπεδο. Αρκεί να μη χαθεί η βαθμολογική «επαφή» με τον Ολυμπιακό, ο οποίος προς το παρόν μακιγιάρει τα δικά του προβλήματα.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: