Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Μη μιλάς, δεν είναι απαραίτητο!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος σχολιάζει τις δηλώσεις του Αντρέα Τρινκιέρι, που μάλλον επιβαρύνουν τη θέση του.
Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του για την Εθνική, η Ομοσπονδία δεν τον έχει ενημερώσει για τη μελλοντική τους πορεία, όμως ο ίδιος κάνει σχέδια ή υποδείξεις (εξαρτάται από το αν θα μείνει η όχι στον πάγκο της ομάδας) για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Είναι προφανές ότι το μπάσκετ της Ουκρανίας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ούτε βέβαια με το ελληνικό στυλ, που έχει ανέβει ουκ ολίγες φορές στην κορυφή. Σε εθνικό και κυρίως σε συλλογικό επίπεδο. Η Ουκρανία εκμεταλλεύτηκε τις περιστάσεις, μπήκε στην 8αδα - αν και γνώρισε τη συντριβή από τη Λετονία - αλλά κανείς δεν μπορεί να την πει ομάδα πρότυπο. Ούτε πως εντυπωσιάστηκε από το μπάσκετ που έπαιξε στη διοργάνωση. Ξεπέρασε τις προσδοκίες και τον... εαυτό της, αλλά μέχρι εκεί.
Την ίδια στιγμή συνεχίζει να αυτοαναιρείται. Ξέχωρα από το γεγονός ότι το μπάσκετ στην Ευρώπη έχει πάει εδώ και χρόνια στους αθλητικούς παίκτες και στην ενέργεια (ο Ολυμπιακός που πήρε τις δύο τελευταίες Ευρωλίγκες και ο Παναθηναϊκός του νταμπλ είναι τα καλύτερα παραδείγματα), ο ίδιος ο Τρινκιέρι προτίμησε να κρατήσει στον πάγκο τον Πρίντεζη, για χάρη παικτών που δεν φημίζονται για τις συγκεκριμένες ικανότητες... Ο Πρίντεζης ήταν 11ος σε χρόνο συμμετοχής στην Εθνική, σίγουρα ήταν ο πιο αδικημένος της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ.
Το χειρότερο απ' όλα για τον Τρινκιέρι είναι ότι εκθέτει τον Σπανούλη με όσα λέει. Αν νομίζει ότι του κάνει καλό λέγοντας πως έχει συζητήσει μαζί του για τις αλλαγές προσώπων στην Εθνική, προφανώς ζει σε δικό του κόσμο. Δυστυχώς ο Ιταλός φαίνεται ότι δεν έχει συνέλθει ακόμα, διότι είναι η δεύτερη φορά που λέει κάτι τέτοιο. Την πρώτη φορά το έπραξε αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Κροατία, μετά από καταιγισμό ερωτήσεων. Εκεί μπορεί να υποθέσει κανείς ότι του ξέφυγε ή να μην είπε αυτό ακριβώς που ήθελε. Ομως το ξανάκανε, αυτή τη φορά σε δηλώσεις του σε ρωσικό μέσο.
Τι θέλει να πετύχει; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Πώς μπορεί, όμως, να λέει κάτι τέτοιο, όταν ακόμα και ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θέλει να μείνει ή όχι στο πάγκο της Εθνικής; Οταν ακόμα δεν έχει συζητήσει για να μάθει αν τον θέλουν στην Ελλάδα για προπονητή της Εθνικής; Διότι ακόμα κι αν τον ενδιαφέρει, με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί εντελώς λάθος εντυπώσεις και περίεργο κλίμα. Και δεν κάνει μόνο κακό στον εαυτό του, αλλά περισσότερο στον Βασίλη Σπανούλη. Δηλαδή σε έναν άνθρωπο που έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να είναι στην Εθνική για πολλά χρόνια...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: