Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

«Χρέος μας να βοηθήσουμε»

gioulekas
Ο Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Γκιουλέκας, μίλησε στον Arena FM 89,4 για τη στήριξη που πρέπει να παρέχουν οι αρμόδιοι φορείς στον Ιβάν Σαββίδη ώστε να υλοποιήσει το σημαντικό επενδυτικό του έργο για τον ΠΑΟΚ και τη Μακεδονία.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις ομάδες της πόλης μας. Άξιζε τον κόπο να γίνει μια εκπομπή για το γεγονός ότι πέρα από την αθλητική σημασία και από κοινωνιολογικής πλευράς πόσες φορές χρησιμοποιήθηκε το ποδόσφαιρο για να δώσει διέξοδο και ηθική ανάταση στον κόσμο σε δύσκολες εποχές. Και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ έδινε στο λαό μια περηφάνια. Στον αθλητικό τομέα είναι σημαντική η προσφορά, αλλά και στον κοινωνικό τομέα. Ο αθλητισμός χρησιμοποιήθηκε για να στρέφεται ο λαός προς τα εκεί και να ξεχνάει τις ελλείψεις του. Προσπαθούσαν οι δικτάτορες με τον αθλητισμό και για να αποπροσανατολίζουν το λαό, αλλά και για να δείχνουν προς τα έξω τα επιτεύγματα της χώρας τους», ήταν η αρχική τοποθέτησή του.
Συνέχισε λέγοντας: «Θα ήθελα να είμαι στην εκδήλωση, αλλά ήμουν στη Βουλή. Τα παρακολουθούμε από κοντά και ενημερωνόμαστε. Το σίγουρο είναι ότι η πολιτεία, και το έχω συζητήσει και με τον κ. Ανδριανό που συστεγαζόμαστε στο ίδιο κτήριο, πρέπει να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα του ΠΑΟΚ και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να λυθεί το θέμα. Όλοι στηρίζουμε μια δίκαιη λύση για τον ΠΑΟΚ και εγώ ως Θεσσαλονικιός οφείλω να βοηθήσω όσο μπορώ. Η πρόθεση που υπάρχει και από την πλευρά του κ. Ανδριανού είναι να βρεθεί μια λύση. Να βοηθηθούν οι ομάδες, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει το ενδιαφέρον. Θα ενώσω τις δυνάμεις μου τους υπόλοιπους συναδέλφους να βοηθήσουμε όσο μπορούμε να βρει άμεση λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.
Ο Σαββίδης είναι οικονομικός παράγοντας που επενδύει και σε μια Ελλάδα που έχει ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και είναι και Έλληνες, σαφώς θέλουμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να βγει η Ελλάδα από αυτή την τραγική κατάσταση. Έχω συναντηθεί με το Σαββίδη και θα ξανασυναντηθώ αλλά και με οποιονδήποτε άλλο παράγοντα. Είναι υποχρέωσή μου, χρέος και τιμή για μένα».
Για το Σαββίδη: «Είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά ενδιαφέρεται να προσφέρει. Είμαστε ανοικτοί σε όποιον θέλει να προσφέρει, να συζητήσουμε και να βοηθήσουμε. Αν μιλήσουμε γενικότερα για το ενδιαφέρον του Σαββίδη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και επενδύσεις που κάνουν καλό στον τόπο μας. Σαφέστατα μας ενδιαφέρει. Το έχει πει και ο πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς. Είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι θέλουν να επενδύσουν, γιατί υπάρχουν και κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα. Κοινός σκοπός είναι αυτός που μας ενώνει όλους, για να μπούμε στο δρόμο της ανάκαμψης».
Ολοκλήρωσε λέγοντας: «Παλιότερα κρίνονταν οι ομάδες με αλλά μετρά και αλλά σταθμά και φυσικό είναι να το επισημάνει ο κ. Σαββίδης. Αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν δεν θέλουμε να τα ξαναζήσουμε. Οφείλουμε να κάνουμε ενέργειες οι αρμόδιοι. Είναι ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: