Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Αλέξανδρος Κοντός στο «Αθλητικό Metropolis»: «Κατάθεση τροπολογίας για τα χρέη του ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός για τα επενδυτικά σχέδια του Ιβάν Σαββίδη.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Δεν ξέρω κανέναν άλλον που να επενδύει στην Ελλάδα την σημερινή εποχή της κρίσης. Λέμε ότι η ομογένεια βοηθάει, όμως καμία σοβαρή επένδυση από την ομογένεια δεν είδαμε πλην Σαββίδη. Είναι πολύ σημαντικό που ένας ομογενής ήρθε στην Ελλάδα και επενδύει όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Έχει ένα μακροχρόνιο επενδυτικό πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα επενδυθούν χρήματα ύψους 80 εκατομμυρίων στα επόμενα πέντε χρόνια. Καταλαβαίνετε ότι αυτό έχει τεράστια σημασία για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας και όλοι όσοι εμπλεκόμαστε σήμερα στην πολιτική επιβάλλεται να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια και πρέπει να συμβάλλουμε για να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Η πολιτεία πρέπει να σταθεί αρωγός, αλλά και εμείς όλοι να αναλαβουμε τις ευθύνες μας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορούμε να το κάνουμε, όπως με κατάθεση τροπολογιών. Όχι μόνο λόγια».

Για τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν από εδώ και πέρα: «Αποφασίσαμε να συντάξουμε μια τροπολογία και να την καταθέσουμε στη Βουλή. Να πάρει μια κατεύθυνση ο υπουργός Οικονομικών και να κινηθεί αναλόγως. Δεν μπορεί να μπει εμπόδιο ο υπουργός όταν υπάρχει υπερκομματική βούληση. Όταν κάποιος έχει επενδύσει και θέλει να επενδύσει τότε η πολιτεία έχει τη δυνατότητα να προχωρεί σε ρυθμίσεις ή διαγραφές από τα επιπρόσθετα χρέη που το κράτος ζητά. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δήλωσε διατεθειμένος να πληρώσει το κεφάλαιο. Θα μπορούσε αν ήθελε να την πάει την ομάδα στη Γ' Εθνική και να ξεκινήσει από την αρχή. Πρέπει να του δοθεί η δυνατότητα να το κάνει, να καθαρίσει το μαγαζί του το πήρε προβληματικό και να εφαρμόσει το μεγαλόπνοο σχέδιο».

Για τις φημολογούμενες αντιδράσεις της τρόικας: «Δε νομίζω να έχει αντίρρηση η τρόικα. Για ποιο λόγο; Η τρόικα έχει να κάνει με τα δημοσιονομικά ζητήματα. Η Ελλάδα θα πάρει χρήματα από όλη αυτήν την ιστορία». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: