Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Νεκρός ποδοσφαιριστής της Σουόνσι...

Στο πένθος βυθίστηκε η ουαλική Σουόνσι καθώς σήμερα έγινε γνωστός ο θάνατος του 22χρονου Μπεσιάν Ιντριζάι χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά τα αίτια.

Όπως ανακοίνωσε η Σουόνσι μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, ο νεαρός επιθετικός πέθανε στον ύπνο του την Παρασκευή και ενώ βρισκόταν στο σπίτι της οικογένειας του στην Αυστρία.

«Η Σουόνσι επιβεβαιώνει ότι ο ατζέντης του νεαρού επιθετικού, Μπεσιάν Ιντριζάι, ενημέρωσε το σύλλογο ότι ο ποδοσφαιριστής δυστυχώς πέθανε. Ο θάνατος προέκυψε στον ύπνο του το βράδυ της Παρασκευής καθώς ήταν στο σπίτι με την οικογένειά του στην Αυστρία. Η ακριβής αιτία του θανάτου δεν έχει επιβεβαιωθεί και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τους συμπαίκτες του αυτήν τη στιγμή. Ο σύλλογος μας περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες πριν υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση», τονίζει στην σχετική της ανακοίνωση η Σουόνσι

Εκπληκτική η Κεφαλά


Ο Δήμος Μαγγίνας του Ολυμπιακού και η Τίνα Κεφαλά της ΑΕΚ πρώτευσαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου 10.000μ ανδρών γυναικών που διεξήχθη για 3η συνεχή χρονιά στο Δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας. Η Κεφάλα σημείωσε χρόνο 33: 11.76 και έγινε η 3η καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στην Ελλάδα. «Χάρηκα για τη νίκη μου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Τώρα έχω μπροστά μου τα Παπαφλέσσεια όπου θα κατεβώ στα 1.500μ για προπονητικούς περισσότερο λόγους. Αμέσως μετά θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο της Πάτρας, αλλά ακόμη δεν γνωρίζω σε ποια απόσταση», δήλωσε μετά τη νίκη της.

Ο Μαγγίνας από την πλευρά του εξασφάλισε τη νίκη για δεύτερη συνεχή χρονιά καλύπτοντας την απόσταση σε 30:34.96. «Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη μου, αφού για 2η φορά συνεχή χρονιά αναδεικνύομαι πρωταθλητής Ελλάδας. Είμαι σε καλή κατάσταση και άμεσος στόχος μου είναι τα 5.000μ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου που θα γίνει στην Πάτρα, προκειμένου να συμπεριληφθώ και στην εθνική ομάδα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων στο Μπέργκεν της Νορβηγίας (Σούπερ Λίγκα)», είπε μετά τον τερματισμό του.

Στις κατηγορίες Νέων ανδρών και γυναικών πρώτευσαν ο Χρήστος Καλλίας του ΠΑΟΚ και η Σοφία Ρήγα του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος.

Τα αποτελέσματα


10.000μ ανδρών
1.Δήμος Μαγγίνας (Ολυμπιακός) 30.34.96
2.Κώστας Πούλιος (ΠΑΟ) 30.36.92
3.Μιχάλης Παρμάκης (ΠΓΣ) 30.51.04
4.Χρήστος Καλλίας (ΠΑΟΚ) 31.31.26
5.Γιάννης Μαγκριωτέλης (Ελ. Βενιζέλος) 31.55.24
6.Δημοσθένης Ευαγγελίδης (ΟΚΑ Καβάλας) 32.08.95
7.Γιάννης Χαμόδρακας (Ελ. Βενιζέλος) 32.16.85
8.Θεοδόσης Καλδής (Ολυμπιακός) 32.31.35

10.000μ γυναικών

1.Κωνσταντίνα Κεφαλά (ΑΕΚ) 33.11.76
2.Σοφία Ρήγα (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 35.30.50
3.Ντενιζ Δημάκη (ΓΑΣ Ιλισός) 36.22.29
4.Ουρανία Ρέμπουλη (ΓΣ Νέων Λέρου) 36.40.28
5.Παρασκευή Κατσακιώρη (Πέλωψ Πατρών) 37.32.07
6.Μαριλένα Σοφοκλέους (ΑΕΚ) 37.44.88
7.Μαρία Αγγελική Ρηγοπούλου (ΓΑΣ Καματερού) 38.30.02
8.Δήμητρα Ιορδανίδου (ΓΑΣ Κουφαλίων) 38.37.18

Εύκολα και χωρίς άγχος η Ρεάλ

Mε την πρώτη 4άδα να είναι γνωστή, η τρίτη Ρεάλ Μαδρίτης δε χρειάστηκε να φορτσάρει ιδιαιτέρως μέχρι να επικρατήσει της Μανρέσα με 81-79 για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Με κορυφαίους τους Γιουλ (22π.) και Ρέγες (18π., 9ρ.) η ομάδα του Έτορε Μεσίνα προηγήθηκε λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου με 61-45 και στη συνέχεια κατέβασε «ταχύτητα» μέχρι να έρθει το τελικό 81-79.

Η Βαλένθια (Μαρτίνεθ 24π.), αν και ενάμιση λεπτό πριν από τη λήξη έχανε με 87-90, επιβλήθηκε της Χοβεντούτ (Τάκερ 19π.) με 96-94, ενώ με νίκη ολοκλήρωσε τις φετινές υποχρεώσεις της και η Λαγκούν Άρο (Mπαρμπούρ 18π.), που «λύγισε» τη Φουενλαμπράδα (Μπατίστα 16π.) με 80-75.

Το ενδιαφέρον είναι αύριο στραμμένο στις αναμετρήσεις που θα κρίνουν την 5η θέση, με Ουνικάχα, Εστουντιάντες και Γκραν Κανάρια να την «γλυκοκοιτάζουν».

Tο πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής της ACB: (σήμερα) Βαλένθια-Χοβεντούτ 96-94, Ρεάλ Μαδρίτης-Μανρέσα 81-79, Λαγκούν Άρο-Φουενλαμπράδα 80-75, Αλικάντε-Μπαρτσελόνα 9.45μ.μ., (αύριο) Καχασόλ-Γκραν Κανάρια 1.30μ.μ., Ομπραντόιρο-Εστουντιάντες 1.30μ.μ., Μπιλμπάο-Βαγιαδολίδ 1.30μ.μ., Μούρθια-Γρανάδα 1.30μ.μ., Ουνικάχα-Κάχα Λαμποράλ 1.30μ.μ.

Η κατάταξη: Μπαρτσελόνα 30-3, Κάχα Λαμποράλ 27-6, Ρεάλ Μαδρίτης 27-7*, Βαλένθια 23-11*, Ουνικάχα 18-15, Καχασόλ 18-15, Εστουντιάντες 18-15, Γκραν Κανάρια 17-16, Μπιλμπάο 15-18, Χοβεντούτ 15-19*, Μανρέσα 14-20*, Βαγιαδολίδ 13-20, Αλικάντε 13-20, Λαγκούν Άρο 13-21*, Φουενλαμπράδα 12-22*, Ομπραντόιρο 8-25, Μούρθια 5-28
* Έχουν έναν αγώνα περισσότερο

Νασρί: Εγώ και άλλοι τέσσερις στην Άρσεναλ δεν μιλάμε με τον Γκαλάς

Ως προβληματική προσωπικότητα περιέγραψε τον Γουίλιαμ Γκαλάς στην «Sun», ο συμπαίκτης του στην Άρσεναλ και συμπατριώτης του Σαμίρ Νασρί.Ο αμυντικός των «κανονιέρηδων» και μέλος της προεπιλογής της Γαλλίας για το Π.Κ πιθανότατα θα αποχωρήσει από το «Εμιρέιτς» το καλοκαίρι, καθώς ο Αρσέν Βενγκέρ δεν φαίνεται πως τον εμπιστεύεται πλέον όσο παλαιότερα. Ο Νασρί μίλησε στην αγγλική εφημερίδα και ισχυρίστηκε πως τόσο αυτός όσο και κάποιοι άλλοι παίκτες των Λονδρέζων δεν έχουν ούτε τις τυπικές σχέσεις με τον πρώην αρχηγό της ομάδας.

«Δεν επικοινωνώ μαζί του αλλά δεν είμαι και ο μοναδικός στην Άρσεναλ που δεν έχει την παραμικρή επικοινωνία μαζί του. Είμαστε τέσσερις-πέντε αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει στο να παλεύουμε ο ένας για τον άλλο μέσα στο γήπεδο», αποκάλυψε ο Νασρί.

Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια στις αποκαλύψεις του ίδιου του Γκαλάς για κακό κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας, τον Νοέμβριο του 2008, οι οποίες και του κόστισαν το περιβραχιόνιο. Τον προηγούμενο μήνα, ένας πρώην συμπαίκτης του Γάλλου στην Άρσεναλ, ο Κόλο Τουρέ, αποκάλυψε πως οι κακές σχέσεις που είχαν οι δύο τους υπήρξαν αφορμή για να σκεφτεί το μέλλον του μακριά από το Λονδίνο.

«Είχα λίγα προβλήματα με λίγους ανθρώπους και δεν ήμουν χαρούμενος. Σκεφτόμουν να πάω κάπου αλλού και μια νέα πρόκληση. Παρεξηγήθηκα πολλές φορές με τον Γκαλάς σε συγκεκριμένες περιστάσεις και ένας από τους δυο μας έπρεπε να φύγει. Σαν παίκτης, τον σεβόμουν πάντα γιατί ήταν μεγαλύτερος από μένα. Στην Αφρική, όταν κάποιος είναι μεγαλύτερος τον σέβεσαι αλλά πιστεύω πως εκείνος το εκμεταλλεύθηκε αυτό με κάποιους τρόπους», ισχυρίστηκε ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι.

Ένας ακόμη «τελικός»

Για τον Ολυμπιακό η κατάκτηση της νίκης στο αυριανό παιχνίδι με τον Άρη στο Καραϊσκάκη (19.00) για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, αποτελεί μονόδρομο. Πρέπει να κερδίσουν αλλά...

Στον Ολυμπιακό όλοι αναγνωρίζουν την σημασία του αυριανού αγώνα με τον Άρη. Ξεκαθαρίζουν ότι είναι ένας ακόμη «τελικός» και πως πρέπει να πάρουν το... τρίποντο, για να γλιτώσουν νέες... περιπέτειες, ωστόσο η ομάδα εξακολουθεί να μην βρίσκεται σε καλή αγωνιστική αλλά και ψυχολογική κατάσταση. Το ηθικό παραμένει πεσμένο στου Ρέντη και παραμένει αβέβαιο το κατά πόσον ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να βγάλει κόντρα στον Άρη το καλό του αγωνιστικό πρόσωπο και να νικήσει.

Χτύπησε και ο Παναγόπουλος!

Όσον αφορά στην σημερινή τελευταία προπόνηση ακόμη ένα... κρούσμα τραυματισμού ήρθε στον Ολυμπιακό. Ο νεαρός γκολκίπερ Παναγόπουλος αποχώρησε κατά την διάρκεια της προπόνησης λόγω ενόχλησης στην μέση.

Από εκεί και πέρα ο Λεονάρντο έκανε θεραπεία, όπως και οι Ντάτολο, Νικοπολίδης ενώ οι Ντιόγο, Ζαϊρί ακολούθησαν πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γήπεδο. Ο Τοροσίδης ακολούθησε πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο γυμναστήριο.

Η αποστολή

Στην αποστολή, που αποσύρθηκε στον ξενώνα των εγκαταστάσεων του Ρέντη έχουν συμπεριληφθεί 19 ποδοσφαιριστές και πιο συγκεκριμένα οι: Κόβατς, Πάρντο, Πάντος, Ντομί, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Στολτίδης, Όσκαρ, Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Βαλεριάνος, Βασιλόγιαννης, Φετφατζίδης, Μήτρογλου, Ντάρμπισαϊρ, Λούα Λούα.

Δύο... εκδοχές για το αρχικό σχήμα

Όσον αφορά στην αρχική ενδεκάδα δύο είναι οι... εκδοχές για την βασική ενδεκάδα. Η μία είναι ο Μπάντοβιτς να παίξει με τρία χαφ, τους Ντουντού, Λεντέσμα, Στολτίδη ή Γ. Παπαδόπουλο. Ο Πάρντο θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Την αμυντική τετράδα θα απαρτίζουν οι Ζεβλάκοφ, Α. Παπαδόπουλος, Μπράβο και Πάντος. Στα χαφ θα τοποθετηθούν οι Όσκαρ και Λούα Λούα και μπροστά θα είναι ο Ντάρμπισαϊρ. Το άλλο... σενάριο θα είναι να παίξουν ως αμυντικά χαφ οι Ντουντού με έναν εκ των Στολτίδη, Γ. Παπαδόπουλο, Λεντέσμα και να αγωνιστούν στην επίθεση οι Μήτρογλου και Ντάρμπισαϊρ.

Αντσελότι: «Φανταστική σεζόν»

Ο Κάρλο Αντσελότι κατέκτησε το νταμπλ στην πρώτη του χρονιά με την Τσέλσι και δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίηση του χαρακτηρίζοντας φανταστική την σεζόν. «Είναι μία φανταστική σεζόν. Ήταν το πρώτο νταμπλ και για μένα αλλά και την ομάδα. Ήμασταν άτυχοι στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχω ξαναδεί πέντε δοκάρια σε ένα ημίχρονο. Το κλειδί ήταν το χαμένο πέναλτι της Πόρτσμουθ. Αν σκόραραν, τότε θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Το αξίζαμε όμως το Κύπελλο γιατί τα δώσαμε όλα. Η δύναμη της ομάδας είναι η οργάνωση. Ο καθένας δούλεψε σκληρά και έδωσε τον καλύτερο του εαυτό. Θέλαμε και το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά είμαστε χαρούμενοι και με αυτά που κατακτήσαμε φέτος».

Από την μεριά του, ο Αβραάμ Γκραντ δεν μπορούσε να κρύψει την στενοχώρια του για τον τρόπο που χάθηκε το Κύπελλο: «Είναι περίεργη στιγμή. Νιώθω λύπη γιατί δεν καταφέραμε να πάρουμε τον τίτλο. Αλλά είμαι και περήφανος και αυτή η χρόνια θα μου μείνει αξέχαστη».

Προσοχή ζητά ο Γιαννάκης

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για τον Ολυμπιακό μετά το Final Four της Ευρωλίγκα. Οι Πειραιώτες υποδέχονται αύριο (5μ.μ., ΣΚΑΪ) το Μαρούσι στο ΣΕΦ, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να προειδοποιεί…

Η ημιτελική σειρά των playoffs με την ομάδα των βορείων προαστίων δεν θα είναι καθόλου εύκολη για τους Πειραιώτες που καλούνται να εμφανιστούν απόλυτα συγκεντρωμένοι στον στόχο της πρόκρισης στους τελικούς της Α1. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης τόνισε με αφορμή τις προσεχείς αναμετρήσεις με τους «κιτρινόμαυρους»: «Το Μαρούσι έδειξε με την πορεία του τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα που σε κάθε παιχνίδι ξέρει τι θέλει πάνω στο γήπεδο.

Πάμε σε μια σειρά αγώνων που δεν θα έχουν καμία σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και σίγουρα θέλουμε να έχουμε πολλαπλά οφέλη απ’ αυτά τα παιχνίδια και δεν εννοώ μόνο την πρόκριση στον τελικό. Το Μαρούσι είναι μια ομάδα που έχει ισορροπία, έχει παιδιά με ενθουσιασμό και γι’ αυτούς αποτελεί μεγάλο κίνητρο να κερδίσουν την ομάδα που έχει κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας κι έφτασε έως τον τελικό της Ευρωλίγκα».

Από την πλευρά του ο πρώην παίκτης του Αμαρουσίου και νυν «ερυθρόλευκος» Ανδρέας Γλυνιαδάκης επισήμανε: «Το Μαρούσι έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων και ξέρουμε ότι τα παιχνίδια μας σ’ αυτή τη φάση μόνο εύκολα δεν θα είναι. Το Φάιναλ Φορ ανήκει στην ιστορία, κερδίσαμε, χάσαμε, αλλά κυρίως μάθαμε απ’ αυτά τα παιχνίδια και οφείλουμε να τα έχουμε όλα στο μυαλό μας.

Η προσοχή μας θα πρέπει τώρα να είναι μόνο στο Μαρούσι, γιατί διαφορετικά θα κινδυνέψουμε να μπούμε σε περιπέτειες. Στο πάθος, την απουσία άγχους και τον ενθουσιασμό που θα έχουν οι αντίπαλοί μας θα πρέπει να αντιπαραθέσουμε συγκέντρωση, σοβαρότητα και σωστή αξιολόγηση των δεδομένων του κάθε αγώνα».

Ντρογκμπά και... νταμπλ

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που είχε έξι δοκάρια και δύο χαμένα πέναλτι, η Τσέλσι κέρδισε1-0 την Πόρτσμουθ με γκολ του Ντρογκμπά και κατέκτησε το Κύπελλο πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της! Ο 129ος τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας τα είχε όλα! Φαβορί, αουτσάιντερ, έξι δοκάρια, δύο χαμένα πέναλτι, με την Τσέλσι εν τέλει να παίρνει το έκτο Κύπελλο και το πρώτο νταμπλ στην ιστορία της! Παράλληλα, με αυτό το τρόπαιο κατέκτησε τα πάντα στην Αγγλία φέτος, καθώς η ομάδα του μεγάλου Κάρλο Αντσελότι είχε πάρει νωρίτερα στην σεζόν το Λιγκ Καπ και το Κομιούνιτι Σιλντ. Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 0-0 η Πόρτσμουθ, με τον Μπόατενγκ να αστοχεί σε πέναλτι στο 55'. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ντρογκμπά «τιμωρούσε» και έβαζε την Τσέλσι στο δρόμο του Κυπέλλου.

Η Τσέλσι ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, όμως τα δοκάρια και ο Τζέημς ήταν οι αποκλειστικοί λόγοι που οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια! Οι πρωταθλητές είχαν την πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 14', όταν ο Λάμπαρντ έκανε το μακρινό σουτ το οποίο σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Τζέημς και έφυγε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Άγγλος τερματοφύλακας είπε «όχι» στην ωραία προσπάθεια του Ανελκά, ενώ στο 20' μετά από πανέμορφη ομαδική προσπάθεια, η μπάλα κατέληξε στον Ντρογκμπά όμως οι κόντρες γλίτωσαν την Πόρτσμουθ.

Οι «πομπέις» είχαν την μοναδική, σπουδαία φάση, στο 22' όταν ο Ντιντάν έκανε τη σέντρα, ο Μπόατενγκ έπιασε το σουτ και από το ένα μέτρο ο Πικιόν έστειλε την μπάλα πάνω στον Τσεχ! Απίστευτη ευκαιρία, όμως, έχασε και η Τσέλσι στο 27', με τον Κόουλ να κάνει το γύρισμα και τον Καλού από το ενάμιση μέτρο να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και ενώ ο Τζέημς ήταν εξουδετερωμένος! Τρία λεπτά αργότερα, ο Τέρι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ξανά στο δοκάρι, ενώ στο 38' ο Ντρογκμπά εκτέλεσε το φάουλ, ο Τζέημς απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και «έσκασε» στην ρίζα του δεξιού και εν τέλει να φεύγει μακριά από το τέρμα της Πόρτσμουθ! Μία προβολή του Ιβοριανού στο 42' βρήκε το δοκάρι για έκτη (!) συνολική φορά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες 0-0...

Από τα αποδυτήρια δεν... βγήκε ποτέ η Τσέλσι του πρώτου μέρους! Η ομάδα του Αντσελότι μπήκε πολύ αγχωμένη και η Πόρτσμουθ απέκτησε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο. Μία ευκαιρία του Μπόατενγκ στο 52' ήταν το πρώτο καμπανάκι για την εστία του Τσεχ, όμως η Τσέλσι δεν το άκουσε. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπελέτι (μπήκε στην θέση του Μπάλακ λίγο πριν το ημίχρονο, με την αποχώρηση του Γερμανού να ρίχνει την απόδοση των «μπλε») ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Ντιντάν και οι «πομπέις» είχαν την μεγάλη ευκαιρία να βάλουν τις βάσεις για την έκπληξη! Ευκαιρία που, ωστόσο, πέταξε στα σκουπίδια ο Μπόατενγκ, ο οποίος με μία κάκιστη εκτέλεση πέναλτι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσεχ (που απέκρουσε με τα πόδια).

Η Τσέλσι, ή μάλλον ο Ντρογκμπά, ξύπνησε και στο 59' έδιωξε το άγχος! Ο Ιβοριανός, με εξαιρετική προσπάθεια, κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αφού αυτή βρήκε πρώτα το αριστερό δοκάρι! Οι Λονδρέζοι ανέβασαν λίγο τις στροφές, είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Καλού στο 63' (η μπάλα έφυγε λίγο άουτ) και τον Ντρογκμπά στο 72' (ο Τζέημς τον νίκησε στο τετ α τετ), όμως η Πόρτσμουθ παρέμενε μέσα στο παιχνίδι. Στο 81', ο Ντιντάν δεν πρόλαβε να κάνει την κοντινή προβολή και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ στις καθυστερήσεις δεν βρήκε καλά την μπάλα και έτσι η εστία του Τσεχ παρέμεινε απαραβίαστη. Νωρίτερα, η Τσέλσι είχε την ευκαιρία να κλειδώσει το Κύπελλο, όταν ο Λάμπαρντ κέρδισε πέναλτι από τον Μπράουν, όμως έστειλε την μπάλα άουτ! Το 1-0, όμως, παρέμεινε, η Τσέλσι πήρε το Κύπελλο στο 129ο τελικό και κατέκτησε για πρώτη φορά το νταμπλ!

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Α. Κόουλ, Τέρι, Άλεξ, Λάμπαρντ, Μπάλακ (44' Μπελέτι), Μαλουντά, Ντρογκμπά, Καλού (71' Τζο Κόουλ), Ανελκά (90' Στάριτζ)

Πόρτσμουθ: Τζέημς, Ρότσα, Φίναν, Μοκοένα, Ο'Χάρα, Μάλινς (82' Μπελχάτζ), Μπούμπα Ντιόπ (81' Κανού), Μπράουν, Μπόατενγκ (74' Ουτάκα), Πικιόν, Ντιντάν


ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ (1872-2009)

11: Μάντσεστερ Γ.

10: Αρσεναλ

8: Τότεναμ

7: Αστον Βίλα, Λίβερπουλ

6: Μπλάκμπερν, Νιούκαστλ, Τσέλσι

5: Γουόντερερς, Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον, Εβερτον

4: Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπόλτον, Γουλβς, Μάντσεστερ Σίτι

3: Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Γουέστ Χαμ

2: Ολντ Ετόνιανς, Μπέρι, Πρέστον Νορθ Εντ Νορθ Εντ, Νότιγχαμ Φόρεστ, Σάντερλαντ, Πόρτσμουθ

1: Οξφορντ Γιουνιβέρσιτι, Ρόγιαλ Εντζινίρς, Κλάπαμ Ρόβερς, Ολντ Καρθούζιανς, Μπλάκμπερν Ολύμπικ, Νοτς Κάουντι, Μπάρνσλεϊ, Μπράντφορντ, Μπέρνλι, Χάντερσφιλντ, Κάρντιφ, Ντέρμπι Κάουντι, Τσάρλτον, Μπλάκπουλ, Σαουθάμπτον, Λιντς, Ιπσουϊτς, Κόβεντρι, Γουϊμπλεντον

Λέτο: «Γράψαμε ιστορία»

Σε μία μεγάλη συνέντευξη του στην αργεντίνικη εφημερίδα «Ole», ο Σεμπάστιαν Λέτο μιλάει για το πρωτάθλημα που κατέκτησε, αλλά και για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.Ο Αργεντινός άσος του «τριφυλλιού» αναφέρει, ότι δικαιώθηκε από την απόφασή του να μεταγραφεί στους «πράσινους», μιλάει για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν ο πρόεδρος και οι φίλοι της ομάδας, ενώ πετάει και την «σπόντα» του για τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παράλληλα, ο Λέτο αποκαλύπτει και τα μυστικά όπλα της Εθνικής Ελλάδος ενόψει της κόντρας με την Αργεντινή για το Μουντιάλ.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

«Στην αρχή ήμουν πολύ φοβισμένος. Δεν ήξερα τι θα μπορούσε να μου συμβεί. Η αντιπαλότητα είναι πολύ μεγάλη. Τώρα είμαι πολύ άνετα στον Παναθηναϊκό. Οι φίλαθλοι με αποδέχτηκαν αμέσως και με βοήθησαν να προσαρμοστώ», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Τους είμαι ευγνώμων, με έκαναν να αισθανθώ λες και δεν είχα έρθει από τον μεγάλο αντίπαλο. Οι φίλοι του Ολυμπιακού με σταματούν στον δρόμο και με ρωτούν τι έγινε, αλλά ποτέ δεν με έχουν προσβάλει ή επιτεθεί".

-Ήταν περίεργο να πάρεις μεταγραφή από τη μια ομάδα στην άλλη;

«Ναι, γιατί πολλοί λίγοι άνθρωποι τον έχουν κάνει. Η διαφορά μου είναι ότι άνηκα στη Λίβερπουλ, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην με αγοράσει και εγώ κατέληξα να πάω στον Παναθηναϊκό, διότι η πρόταση του ήταν καλύτερη».

-Και τελικά με τον Παναθηναϊκό κατέκτησες το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας...

«Ναι. Σκέψου ότι ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει όλα τα πρωταθλήματα τα τελευταία 15 χρόνια, με εξαίρεση το 2004. Όλοι μου έλεγαν ότι έκανα λάθος που άλλαξα ομάδα και ότι με τον Ολυμπιακό θα μπορούσα να τα κερδίσω όλα. Αλλά ο Παναθηναϊκός είχε ένα μεγάλο στόχο, αγόρασε σπουδαίους ποδοσφαιριστές και στο τέλος πέτυχε το νταμπλ με εντυπωσιακό τρόπο. Οι άνθρωποι του μου το είχαν δείξει από την αρχή αυτό, όλα πήγαν καλά και ο σύλλογος έγραψε ιστορία».

-Είσαι δυο χρόνια στην Ελλάδα, την προσεχή αντίπαλο της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είσαι ο πλέον κατάλληλος για να μας περιγράψεις τι είδους αντίπαλος είναι.

«Έχει πεπειραμένους ποδοσφαιριστές, όπως οι συμπαίκτες μου στον Παναθηναϊκό Καραγκούνης και Κατσουράνης, αλλά το δυνατότερο σημείο τους είναι η συμπεριφορά τους. Το παιχνίδι της δεν είναι τεχνικό, δεν έχει καμία σχέση με της Ισπανίας ή της Βραζιλίας».

-Δεν μας είπες για τον Σωτήρη Νίνη, τον ποδοσφαιριστή που περιμένουν να κάνει το μπαμ.

«Είναι συμπαίκτης μου στον Παναθηναϊκό. Κατά την άποψη μου, είναι ο ποιοτικότερος ποδοσφαιριστής της χώρας, με την προσδοκία να εξελιχτεί και άλλο, αλλά δεν έχει πάντα σταθερότητα στην απόδοση του».

-Κάποιον άλλο που να ξεχωρίζει;

«Επίσης από τον Παναθηναϊκό, ο Σαλπιγγίδης παίζει δεξιά στην επίθεση και βγαίνει συχνά σε θέση για γκολ. Επίσης, πρέπει να δοθεί προσοχή στις εκτελέσεις στημένων του Καραγκούνη».

-Πριν από ένα χρόνο είπες ότι ο Μαραντόνα όφειλε να σε παρακολουθήσει. Γιατί πιστεύεις ότι δεν κάλεσε, παρότι στέφθηκες για δεύτερη χρονιά πρωταθλητής;

«Δεν ξέρω. Οι προπονητές έχουν άλλο τρόπο να βλέπουν το ποδόσφαιρο. Ή μπορεί να προτιμά άλλους. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω καλά στην ομάδα μου, προκειμένου να κληθώ».

-Θεωρείς ότι έκανες την καλύτερη χρονιά σου;

«Ναι, ήταν η καλύτερη χρονιά μου από τότε που έπαιζα με τη Λανούς. Στον τελικό του Κυπέλλου αναδείχτηκα πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής».

-Το γεγονός ότι παίζεις στην Ελλάδα, ένα πρωτάθλημα δεύτερης ταχύτητας, επηρεάζει την εικόνα σου;

«Δεν ξέρω αν με μειώνει, αν αυτό εννοείς, γιατί εδώ κατέκτησα τέσσερις τίτλους σε δύο χρόνια. Στο Γιουρόπα Λιγκ νικήσαμε δύο φορές την Ρόμα. Ίσως στην Αργεντινή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν φαίνεται τόσο θελκτικό, αλλά μην υποτιμάτε την δυναμική του».

-Θα επέστρεφες στην Αγγλία; Γιατί με τη Λίβερπουλ έπαιξες μόνο σε τέσσερα παιχνίδια, εξαιτίας των προβλημάτων που είχες με την άδεια εργασίας.

«Είχα μέσα μου θυμό γιατί δεν μπορούσα να δείξω τι αξίζω. Θυμάμαι ότι ο Ράφα Μπενίτεθ με βοήθησε πάρα πολύ. Εάν μου δινόταν η ευκαιρία, θα επέστρεφα».

-Άλλο θέμα. Το Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα κληθείς να καταθέσεις γιατί υποπτεύεται ότι έχεις παραποιήσει στοιχεία του παππού σου, ώστε να πάρεις διαβατήριο της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης. Τι έχεις να απαντήσεις;

«Τίποτα. Ότι έχω να πω, θα το πω στο Δικαστήριο. Είμαι ήρεμος γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω».

-Καταλαβαίνεις την οικονομική κρίση στην Ελλάδα;

«Όχι, γιατί το σπίτι μου είναι μακριά από το κέντρο, αλλά ξέρω ότι γίνονται απεργίες στα τραίνα, το μετρό, τα λεωφορεία και τα ταξί, αλλά μαθαίνω περισσότερα όταν διαβάζω τις αργεντινικές εφημερίδες στο διαδίκτυο».

-Θα ήθελες να κλείσεις λέγοντας κάτι για τον Βαλβέρδε, τον Ισπανό προπονητή που είχες στον Ολυμπιακό;

«Όχι, γιατί είναι προτιμότερο να μην μιλάμε για ανθρώπους που δεν το αξίζουν».

Ο Ουέμπερ την «pole position»

Δεύτερη διαδοχική «pole position» για τον Μαρκ Ουέμπερ, ο οποίος θα βρίσκεται αύριο στην πρώτη θέση της εκκίνησης για το γκραν πρι του Μονακό.Ο Αυστραλός οδηγός της Red Bull σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά για τον 6ο αγώνα της χρονιάς στη F1, αφού κάλυψε τον γύρο της διαδρομής στους δρόμους του Πριγκιπάτου σε 1 .13 .826.

Δίπλα του στην πρώτη γραμμή θα βρίσκεται ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, με Renault, ενώ την πρώτη τριάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών συμπλήρωσε ο έτερος οδηγός της Red Bull, ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φερνάντο Αλόνσο δεν έλαβε μέρος στα επίσημα δοκιμαστικά. Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari θα εκκινήσει αύριο από την τελευταία θέση, αφού είχε ατύχημα στα πρωινά ελεύθερα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να καταστρέψει το μονοθέσιό του.

Η πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών:

1. Μαρκ Oυέμπερ (Αυστραλία/Red Bull) 1:13.826
2. Ρόμπερτ Κούμπιτσα (Πολωνία/Ρενό) 1:14.120
3. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Red Bull) 1:14.227
4. Φελίπε Μάσα (Βραζιλία/Φεράρι) 1:14.283
5. Λιούις Χάμιλτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:14.432
6. Νίκο Ρόσμπεργκ (Γερμανία/Mercedes GP) 1:14.544
7. Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP) 1:14.590
8. Τζένσον Μπάτον (Βρετανία/ΜακΛάρεν) 1:14.637
9. Ρούμπενς Μπαρικέλο (Βραζιλία/Γουίλιαμς) 1:14.901
10. Βιταντόνιο Λιούτσι (Ιταλία/Force India) 1:15.170

Δεν θα πάρει μέρος στις κατακτήριες ο Αλόνσο

Δεν θα λάβει μέρος, τελικά, στις κατατακτήριες δοκιμές στο Μόντε Κάρλο ο Φερνάντο Αλόνσο, μετά το ατύχημα που είχε στη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών.Ο Ισπανός πιλότος έχασε τον έλεγχο της Ferrari του και έπεσε στις μπαριέρες, με αποτέλεσμα να προξενήσει σοβαρές ζημίες στο μπροστινό μέρος του μονοθεσίου του.

Οι μηχανικοί της ομάδας του δεν πρόλαβαν να διορθώσουν τις βλάβες, παρά τον αγώνα δρόμου που κατέβαλλαν και, πλέον, αναμένεται να αρχίσει τον αγώνα από τα πιτς.

ΡΕΑΛ Μ. - Έκραξαν τον Ρονάλντο


Επιμέλεια: Δ.Μ.


Έντονες αποδοκιμασίες από μερίδα οπαδών της Ρεάλ Μαδρίτης δέχθηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στον πρόσφατο αγώνα τένις ανάμεσα στους Ράφαελ Ναδάλ και Ολεξάντρ Ντολγκοπόλοφ. Ο διεθνής Πορτογάλος σούπερ σταρ βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το παιχνίδι, ωστόσο μόλις έγινε αντιληπτός αποδοκιμάστηκε.

Αφορμή η προ ημερών απάντηση στην ερώτηση: «Αν θα αγωνιζόταν ποτέ στην αιώνια αντίπαλο Μπαρτσελόνα;». Ο Ρονάλντο είχε πει: «Ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ».

Πηλαδάκης: «Στόχος μας να πρωταγωνιστούμε κάθε χρόνο»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την πίστη ότι η Λάρισα με τον νέο γήπεδο θα σπάσει το κατεστημένο και θα πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Κώστας Πηλαδάκης, μιλώντας στην εφημερίδα «Free Sunday».

Το γήπεδο δεν είναι πλέον μακέτα είναι πραγματικότητα. Το όραμα σας γίνεται πραγματικότητα. Πως αισθάνεστε;

«Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα και θα αισθανθώ ακόμα καλύτερα όταν ολοκληρωθεί και μπούμε μέσα γιατί έχει ακόμα αρκετές φάσεις κατασκευαστικές αλλά το έργο προχωράει καλά μέχρι τώρα. Η κατασκευή του γηπέδου αλλάζει επίπεδο την Λάρισα, αλλάζει 100% την διασκευαστική φιλοσοφία του φιλάθλου, όχι μόνο της ΑΕΛ αλλά ολόκληρης της Θεσσαλίας. Αντιλαμβάνεστε ότι ένας τέτοιος χώρος που έχει και όλες τις άλλες δράσεις δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να συνδυάζει την ποδοσφαιρική του διασκέδαση και με άλλες δραστηριότητες όπως κυματογράφο, συναυλίες και πολλά άλλα».

Η κατασκευή του γηπέδου είναι ένα επιπλέον κίνητρο για τον Κώστα Πηλαδάκη να συνεχίσει την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο με το ίδιο πάθος που είχε όταν μπήκε στο χώρο;

«Δεν είναι ακριβώς κίνητρο είναι η τελευταία μου ελπίδα! Αντιλαμβάνεστε ότι σε τέτοιες περιόδους οικονομικής κρίσης ομάδες της περιφέρειας όπως η Λάρισα δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούνε οικονομικά τις μεγάλες ομάδες Αθήνας και Θεσσαλονίκης εκ των πραγμάτων μπαίνεις σε μια διαδικασία απλά και μόνο να συμμετάσχεις σε ένα πρωτάθλημα και μια φορά τα δέκα χρόνια να κάνεις και μια επιτυχία. Δεν νομίζω ότι σε κανέναν εδώ στη Λάρισα αρκεί κάτι τέτοιο. Και οι βλέψεις όλων μας και οι ορέξεις όλων μας είναι να πρωταγωνιστούμε κάθε χρόνο. Νομίζω ότι είναι μονόδρομος για τις ομάδες της περιφέρειας η κατασκευή νέων γηπέδων όχι μόνο για τους προφανείς λόγους αλλά και για την αύξηση των εσόδων».

Αντιμετωπίσατε πολλά προβλήματα μέχρι να ξεκινήσετε το έργο. Νιώσατε ότι οι πολιτικοί παράγοντες σας κορόιδευαν και έπαιζαν κάποιο παιχνίδισε βάρος σας;

«Δεν ξέρω αν ήταν κάποιο παιχνίδι απλά μερικές φορές η προσέγγιση κάποιον πολιτικών είναι να αναβάλουμε κάποιο θέμα ώστε να μην πάρουμε αποφάσεις και είναι εξίσου καταστροφικό αυτό. Ποιος νέος άνθρωπος παίρνοντας τέτοια ρίσκα μπορεί να περιμένει 5 χρόνια να επενδύει χρήματα με αμφίβολο αποτέλεσμα και αμφίβολη την ολοκλήρωση του σχεδίου και του οράματος που έχει. Πιστεύω ότι η πολιτεία πρέπει να θεσπίσει κανόνες ώστε να μην είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες και το πιο απλό το οποίο θα μπορούσαν να είχανε σκεφτεί, όπως πολύ καλά έχουν σχεδιάσει νομοσχέδια για επιδοτήσεις ξενοδοχείων και μιλάμε για χιλιάδες ξενοδοχειακές μονάδες, θα μπορούσαν να είχαν θεσπίσει κάτι αντίστοιχο που θα αφορούσε 20 με 30 γήπεδα σε όλη την Ελλάδα. Πολύ μικρότερες επενδύσεις από το κράτος με τεράστιας σημασίας έργα σε ότι αφορά τις θέσεις εργασίας, αλλά το πιο σημαντικό απ όλα είναι ότι καταναλώνουμε όλοι φαιά ουσία στα γεγονότα βίας στην τηλεόραση, για την αστυνομία αν εμπλέκεται ή δεν εμπλέκεται, ενώ θα μπορούσαν με ένα απλό νομοσχέδια να φτιαχτούν στα επόμενα 5 χρόνια, αλλά 20 με 30 γήπεδα και η βία να έχει εκλείψει».

Φαντάζομαι ότι θα θέλατε να απομονώσετε τα ταραχοποιά στοιχεία από το νέο σας γήπεδο;

«Βέβαια 100% αν και μέχρι τώρα δεν μπορεί κανένας να χρεώσει στην συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων μας γεγονότα βίας. Είχαμε πολύ μεμονωμένες περιπτώσεις που έχουμε αντιμετωπίσει που δυστυχώς έχουν ακολουθηθεί προκλήσεις φιλοξενούμενων , γιατί είμαστε και αυτής της φιλοσοφίας οι οπαδοί μας να πηγαίνουν σε όλα τα γηπεδα και να τους φιλοξενουμε εδώ. Δυστυχώς μέχρι τώρα στην πράξη έχει φανεί ότι οποιαδήποτε αξιοπρεπή συμπεριφορά και αν έχεις δείξει σε ένα γήπεδο σαν φιλοξενούμενος δεν εισπράττεις την ίδια συμπεριφορά όταν φιλοξενείς εδώ φιλάθλους».

Να δούμε λίγο και την ΑΕΛ, η οποία έκλεισε μια χρονιά όχι με τον τρόπο τον οποίο είχατε φανταστεί στο ξεκίνημα της περιόδου.

«Κανένας μας δεν ήταν ευχαριστημένος από την πορεία ανεξάρτητα αν ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει τη Λάρισα στην 8η θέση. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της χρονιάς να κερδίζεις φιλάθλους και όχι να αναγκάζεσαι να μπεις σε μια διαδικασία τις τελευταίες αγωνιστικές γενικής συστράτευσης. Θέλουμε σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να ικανοποιούμε τους φιλάθλους μας και όχι να μπαίνουμε στο τέλος σε διαδικασία έκλυσης ελάτε να στηρίξετε την ομάδα που το έχει ανάγκη. Αντιλαμβάνεστε επίσης και θα ήθελα να τονιστεί αυτό ότι και το κομμάτι της διαιτησίας βρίσκεται σε μια πολύ καλή κατεύθυνση και κάνει πολύ καλή δουλειά και ο κύριος Πιλάβιος σε αυτό. Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά αποχωρώντας και μια γενιά παλαιοτέρων διαιτητών θα έχουμε πιο ανταγωνιστικές συμπεριφορές στον αγωνιστικό χώρο σε ότι αφορά τον περιορισμό των διαιτητικών λαθών. Σε ότι αφορά την ΑΕΛ σημαντικό και καταλυτικό ρόλο έπαιξε η μεγάλη αλλαγή του ρόστερ κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, παρ’ όλο που στα δυο πρώτα παιχνίδια δεν είχαμε καλά αποτελέσματα . Οι παίκτες χρειάστηκαν μια περίοδο προσαρμογής και στη συνέχεια καταφέραμε και κάναμε σημαντικές και μεγάλες νίκες, καθώς κερδίσαμε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, τον Πανιώνιο εκτός μετά από πολλά χρόνια. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο. Μπορεί προσωρινά μια ατυχία ή ένα διαιτητικό σφύριγμα να σε τοποθετήσει σε άσχημη βαθμολογική θέση αλλά ένα σωστό και δυναμικό ροστερ στο τέλος σε δικαιώνει».

Φοβηθήκατε όταν είδατε την ΑΕΛ κάτω από την γραμμή υποβιβασμού;

«Βεβαίως! Βεβαίως και φοβήθηκα και σας είπα και πριν ότι δεν είμαι άνθρωπος που αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους. Κάναμε τις μεταγραφές των Χριστουγέννων που και αποδώσανε αλλά και πολλές από αυτές τις μεταγραφές θα τις έχουμε και του χρόνου μαζί μας και γνωρίζουμε ότι θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα».

Πολλοί σας καταλόγισαν ευθύνη στην επιμονή σας να κρατάτε στον πάγκο το Μαρίνο Ουζουνίδη.

«Και σήμερα αν με ξαναρωτούσανε πάλι το ίδιο θα έκανα. Στην ποδοσφαιρική μου εμπλοκή σε αυτά τα δέκα χρόνια έχω αλλάξει δυο προπονητές και ο ένας, ο Γιώργος Δωνης αποφάσισε μόνος του να φύγει δεν ήταν δική μου επιλογή. Είμαι υπέρ των Ελλήνων προπονητών θεωρώ ότι παθιάζονται με αυτό που κάνουν, χωρίς να υποτιμώ τους ξένους. Έχουν φτάσει σε μια βαθμίδα εμπειριών πάρα πολύ υψηλή και αποδεικνύεται ότι σε όλα τα αθλήματα έχουμε πολύ καλούς Έλληνες προπονητές. Βλέπουν το παιχνίδι ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν στον αγώνα. Θα επέμενα και πάλι την ίδια συμπεριφορά θα είχα απέναντι στον κ. Ουζουνιδη και μην ξεχνάτε ότι η απόφαση μου ήρθε μετα από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα εδώ στο Αλκαζαρ, ενώ είχε ακολουθηθεί ένα διπλό στην Ξάνθη που μας έδωσε τεράστια ώθηση. Κάποιοι λένε ότι αν δεν είχε έρθει η ήττα από τον Πανθρακικό δεν θα είχαμε κερδίσει ούτε ΠΑΟΚ ούτε ΑΕΚ. Ποτέ δεν ξέρεις. Πρέπει να εκτιμάμε τις καταστάσεις στο τέλος της σεζόν και ο καθένας να κάνει την κριτική του. Και εγώ έχω κάνει αρκετά λάθη, είμαι σίγουρος αλλά είναι σημαντικό να κοιτάς τις προθέσεις του κόσμου. Εάν η πρόθεση είναι σωστή ακόμα και λάθη να κανείς μαθαίνεις από αυτά και στο τέλος δικαιώνεσαι».

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα πλήξει και το ποδόσφαιρο;

«Νομίζω ότι η οικονομική κρίση θα εχει αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο σε ότι αφορά το κομμάτι των χορηγών. Στο κομμάτι του κόσμου δεν νομίζω γιατί ο κόσμος διψά για διασκέδαση και ειδικά για τη φθηνή διασκέδαση. Πρέπει εμείς να φροντίσουμε αυτή η διασκέδαση να παραμείνει φθηνή να είναι προσιτή στο μέσο κόσμο και όχι σε αυτούς που έχουν την οικονομική διασκέδαση. Από την άλλη ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι ένα πανηγύρι που πηγαίνουμε μόνο στα ντέρμπι. Είναι μια διέξοδος της κάθε Κυριακής. Παλιά ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο και πρέπει να τον κάνουμε να ξαναπάει. Δεν πιστεύω ότι η τηλεόραση είναι εις βάρος της προσέλευσης των φιλάθλων αντιθέτως κοιτάξατε τι συμβαίνει σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης και θα καταλάβετε τι εννοώ. Τα γήπεδα είναι γεμάτα πρ όλο που όλα τα ματς είναι τηλεοπτικά και εκεί παίζουν ποδόσφαιρο ακόμα και σε γιορτές και αργίες γιατί ξέρουν ότι έτσι προσφέρουν διασκέδαση στον κόσμο. Είναι διασκέδαση το ποδόσφαιρο και έτσι θα πρέπει να το δούμε».

Θα ήθελα την άποψη σας για το θέμα που έχει βγει με τα στημένα παιχνίδια;

«Πιστεύω ότι πρέπει ο πέλεκυς να είναι πολύ αυστηρός. Έχει τη δυνατότητα ο νομοθέτης, γιατί καμιά ομάδα και καμιά Σούπερ λιγκ δεν έχει τη δυνατότητα να νομοθετεί, ούτε να επιβάλει κυρώσεις. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να συνεργαστεί στο να θωρακίσουμε το άθλημα. Όλοι αυτοί οι τυχάρπαστοι που έχουν μπει στο ποδόσφαιρο με πρόθεση να αισχροκερδούν με οποιοδήποτε παράνομο τρόπο, να αποβληθούν από το χώρο και η τιμωρία να είναι αυτή που τους αρμόζει».

Ανελκά: «Με περιφρονούσε ο Γκραντ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ενοχλημένος από την αντιμετώπιση που έτυχε από τον Αβραάμ Γκραντ εμφανίστηκε ο Νικολάς Ανελκά, μιλώντας στον αγγλικό Τύπο. «Ο Γκραντ με περιφρονούσε. Με έκανε να νιώθω μειονεκτικά και να μην ζητάω απολύτως τίποτα. Η πρόφαση είχε να κάνει με τον ερχομό μου από την Μπόλτον», τόνισε ο 31 ετών επιθετικός και πρόσθεσε:

«Δεν ένιωθα καλά και ο Γκραντ με έκανε να νιώθω χειρότερα. Αυτό συνέβη και στον τελικό του Champions League το 2008. Με έριξε στον αγώνα δίχως να μου δώσει καμία απολύτως οδηγία. Εν τέλει, έχασα το πέναλτι, το απέκρουσε ο Φαν ντερ Σααρ, λυπάμαι που το λέω αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα το χάσω».

Θέλει μόνο Καραϊσκάκη ο Λαυρεντιάδης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης απέκλεισε το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το real estate του γηπέδου Καραϊσκάκη. Παράλληλα όμως τόνισε ότι θα είναι πάντα δίπλα στον Σωκράτη Κόκκαλη για να τον στηρίζει.

Ο 38χρονος επιχειρηματίας έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ''Fortune'' και πέρα από τα τα θέματα της προσωπικής και επαγγελματικής του πορείας που συζήτησε, μίλησε και για τον Ολυμπιακό:

"Ο Ολυμπιακός δεν είναι ένα απλό σωματείο, είναι κάτι παραπάνω. Έχει το DNA του μαχητή, όπως και εγώ. Ως δεύτερης γενιάς πρόσφυγας και μαχητής της ζωής, λοιπόν, λογικό είναι να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα.

Μέχρι στιγμής, δεν έχω σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από το real estate του γηπέδου Καραϊσκάκη. Ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Κόκκαλης μού έβαλε το 'σαράκι' και θα είμαι πάντοτε κοντά του για να τον στηρίζω".

Ο Λαυρεντιάδης μάλιστα αποκάλυψε σε κάποιο σημείο τηε συνέντευξης του ότι μέχρι την Ε' Δημοτικού ήταν ΑΕΚ, αλλά τότε άλλαξε και έγινε Ολυμπιακός. Τα παλαιά κιτρινόμαυρα αισθήματά του οφείλονταν στον πρόσφυγα παππού του και στον πατέρα του.

"Ο κόσμος του ΠΑΟΚ μ' αγαπάει γι' αυτό που είμαι"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Πάμπλο Γκαρσία παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Κώστα Πετρωτό. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ξέσπασμα του στο "Καραϊσκάκη" μετά τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού: "Η άνανδρη επίθεση στον Γιασέρ με πόνεσε πολύ. Υπάρχει μεγάλη αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό, ενώ και ο θρίαμβος ήταν πολύ μεγάλος. Όλα αυτά μαζεμένα ήταν που με οδήγησαν στο ξέσπασμα. Και ακόμη η θέληση της ομάδας να δείξει ότι μπορεί να κερδίζει παντού. Το δείξαμε και ξεσπάσαμε. Ένα πράγμα μένει στο μυαλό όλων, η υποδοχή στο αεροδρόμιο. Είναι πολύ καλό συναίσθημα να βλέπεις την χαρά και την ευγνωμοσύνη του κόσμου για σένα, χαραγμένη στα πρόσωπα όλων."

Για τους δύσκολους αγώνες που περιμένουν τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ: "Το πιο σημαντικό είναι ότι έχουμε αυτοπεποίθηση. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την κρατήσουμε σε υψηλά επίπεδα. Από κει και πέρα με πίστη και καρδιά μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Ειδικά, αν παίξουμε μέσα στο γήπεδο μας με τον κόσμο στο πλευρό μας, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα."

Για τη συνταγή κατάκτησης του τίτλου τη νέα σεζόν: "Ήμασταν πολύ κοντά στον τίτλο. Το ματς με τον Άρη ήταν καθοριστικό. Ο διαιτητής επηρέασε αρκετά το αποτέλεσμα. Βέβαια και εμείς χάσαμε παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε. Για να πάρουμε το πρωτάθλημα θα πρέπει να συνεχίζουμε να παίζουμε σκληρή άμυνα, όπως κάνουμε και τώρα. Ξέρουμε ότι δεν είμαστε η ομάδα που θα βάλει πολλά γκολ, αλλά αν συνεχίζουμε την καλή άμυνα, μπορούμε να το πάρουμε."

Για το τι λέει στους συμπατριώτες του, για το ελληνικό πρωτάθλημα: "Υπάρχουν Ουρουγουανοί που έχουν παίξει στην Ελλάδα. Το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο γνωστό όσο τα υπόλοιπα της Ευρώπης, το ιταλικό και το ισπανικό. Νομίζω, όμως, ότι μπορείς να παίξεις. Ο κόσμος παθιάζεται με τις ομάδες του και για αυτό θα συνιστούσα στους συμπατριώτες μου να έρθουν στην Ελλάδα να παίξουν. Έτσι θα έχω και περισσότερους φίλους δίπλα μου."

Για το αν φέτος αποδείχθηκε ότι είχε δημιουργηθεί λάθος εικόνα για αυτόν πέρσι: "Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ με αγαπάει όπως είμαι, για αυτό που είμαι. Προσπάθησα να διορθώσω τα λάθη μόνο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Δεν ήθελα η ομάδα μου να αγωνίζεται με δέκα παίκτες. Είμαι περήφανος για όσα λένε για εμένα οι οπαδοί μας. Μπορεί να παίζαμε 11 στον αγωνιστικό χώρο, κάποια άλλα παιδιά να έπαιξαν λιγότερο, όμως, όλα τα παιδιά στην ομάδα αξίζουν να ακούν τα λόγια που ακούω εγώ."

Αποστολή… ανάγκης

Με μία πρωινή προπόνηση υπό καταρρακτώδη βροχή ολοκληρώθηκε το Σάββατο (15/5) η προετοιμασία του Αρη για το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό.Στις ήδη γνωστές απουσίες προστέθηκε οριστικά και ο Μεντί Ναφτί. Ο Τυνήσιος μέσος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στον δικέφαλο και ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ αναγκάστηκε να τον αφήσει εκτός. Ετσι, ο Αργεντινός τεχνικός συμπεριέλαβε αρκετούς νεαρούς παίκτες.

Τη 18μελή αποστολή απαρτίζουν οι: Σηφάκης, Πέσκοβιτς, Ρονάλντο, Κουλουχέρης, Νασούτι, Χαβίτο, Κάλβο, Κάμπορα, Γκαρσία, Φερνάντεζ, Αγτζίδης, Οικονόμοπουλος, Γραικός, Αράνο, Ντέιλι, Αραβίδης, Αντού και Μεριέμ.

Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Νέτο, Πρίττας, οι τραυματίες Νάφτι, Ορτίθ, Κόκε, Τζόνσον, Λαμπριάκος, Βαγγέλη, Πιοβεζάν και οι Φρασέρι, Μπουγαίδης.

Ποτέ ξανά στη Μίλαν ο Λεονάρντο

Για τελευταία φορά θα καθίσει στον πάγκο της Μίλαν ο Λεονάρντο στο ντέρμπι με τη Γιουβέντους. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, μάλιστα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εργαστεί ξανά στον ιταλικό σύλλογο. «Έχουμε καταλήξει σε συναινετικό διαζύγιο. Δεν μπορώ να ζήσω με θλίψη. Δεν μπορώ να αναιρέσω 13 χρόνια», τόνισε αρχικά ο Λεονάρντο για να συνεχίσει λέγοντας: «Έχει έρθει η ώρα να κλείσει αυτό το κεφάλαιο με ήρεμο τρόπο, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν είναι εύκολα να φύγεις από τη Μίλαν, διότι αυτός ο σύλλογος μου έδωσε ευκαιρίες. Όλα αυτά που έμαθα, τα πήρα από εδώ και από τον Αντριάνο Γκαλιάνι».

Παρόλα αυτά ο Λεονάρντο ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να δουλέψει ξανά στο μέλλον για λογαριασμό της Μίλαν. «Δεν θα ξανασυνεργαστώ όμως με τη Μίλαν. Όταν αφήνεις το πόστο του τεχνικού διευθυντή για να γίνεις προπονητής, τότε δεν υπάρχει επιστροφή. Πριν από έναν χρόνο ήξερα ότι όταν τελειώσω ως τεχνικός, αυτό θα ήταν και το τέλος μου στη Μίλαν».

Οι φήμες ήθελαν τον Βραζιλιάνο τεχνικό να αναλαμβάνει δράση στη «σελεσάο», όμως ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του για να έχει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. «Η πιο δύσκολη περίοδος για έναν αθλητή είναι όταν λήξει η καριέρα του. Αλλά ο Γκαλιάνι μου έδωσε την ευκαιρία να μείνω στο Μιλάνο».

Τέλος ο Λεονάρντο μίλησε για την εμπειρία που έζησε δουλεύοντας ως προπονητής. «Δεν ήξερα τι σημαίνει να είσαι προπονητής. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, αλλά δεν ξέρω αν θα εργαστώ ως προπονητής στο μέλλον. Είναι βέβαιο ότι δεν θα αναλάβω παρόμοιο ρόλο για μερικά χρόνια. Δεν έχω κανέναν φόβο για το μέλλον. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε».

Στοίχημα από Redoto Bet

γεια σας αδερφια....5 ειναι οι επιλογες που μου αρεσαν σημερα.παμε να τις δουμε.....
ΜΑΡΣΕΙΓ-ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ=ΟΒΕΡ....ματς φιεστα για την μασσαλια με την υποβιβασμενη γκρενομπλ.βλεπω πολυ ανοιχτο ματς με χαρα και θεαμα.θελουν να βγαλουν και πρωτο σκορερ τον νιαγκ οποτε βλεπω να εχουμε αρκετα τεμαχια.στο 1,50 το οβερ 2,5
ΛΑΤΣΙΟ-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ=ΟΒΕΡ2,5 ΚΑΙ ΟΒΕΡ 3,5 ΓΙΑ ΡΙΣΚΑΔΟΡΟΥΣ.....τελευταια αγωνιστικη στην ιταλια και αδιαφορο ματς.οτι καλυτερο δηλ για χαρα και θεαμα με πολλα γκολ.η ουντινεζε θελει να βγαλει πρωτο σκορερ τον ντιναταλε καθως φετος θα τον πουλησει και θελει να τον πουλησει ακριβα!μεγαλη εκπληξη θα ειναι αν δεν εχουμε αρκετα γκολακια.το οβερ 2,5 ειναι 1,40 το οβερ 3,5 ειναι 2,00
ΜΙΛΑΝ-ΓΙΟΥΒΕ=ΟΒΕΡ2,5 ΚΑΙ ΟΒΕΡ 3,5.....τα ιδια ισχυουν και εδω.αδιαφορο και χαλαρο ματς αναμεσα σε ποιοτηκες ομαδες με καλες επιθεσεις.συγουρα θα εχουμε αρκετα τεμαχια.το θεμα ειναι να μπουνε πανω απο 3,5.....το οβερ 2,5 στο 1,53 το οβερ 3,5 στο 1,95
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔ-ΧΕΤΑΦΕ=2...η ατλετικο ακομα πανηγυριζει το τροπαιο του ουεφα.αφησε εκτος ο κικε φλορες Φορλάν, Αγουέρο, Σιμάο, Ασουνσάο, Αντόνιο Λόπεθ, Ουιφαλούσι. ειναι και οι δυο ομαφδες στην μαδριτη και εχουν καλες σχεσεις.θελει την νικη η χεταφε για να εξασφαλισει το ουεφα.η ατλετικο εχει το νου στον τελικο του κυπελου.βεβαια θα μου πειτε οτι η χεταφε βγαινει ευρωπη και αν δεν κερδισει η βιγιαρεαλ μεσα στην αδιαφορη σαραγοσα.να εκει κολαω λιγο αλλα ας ελπισουμε οτι η χεταφε θα κανει τον καθηκον της και θα εκμεταλευτει την ευκαιρια που της δινετε.ειναι και οι φιλοι μας οι μπουκ στην μεση και βλεπω οτι το ματς φοστωθηκε σαν γαιδουρι!στο 1,65 το διπλο...
ΑΛΜΕΡΙΑ-ΣΕΒΙΛΗ=2...τα πραγαματα εδω ειναι πιο απλα.με νικη η σεβιλλη παει στο τσου-λου.η αλμερια ειναι αδιαφορη.και επειδη η μαγιορκα που την κυνηγαει θα κερδισει σημερα θελει μονο νικη η σεβιλλη.ο πρόεδρος της Αλμερία δήλωσε: τέτοια ματς τα παίρνει αυτός που τα θέλει περισσότερο. Καλή τύχη στην Σεβίλλη........ οποτε καταλαβαινω το κλιμα θα ειναι κατι παραπανω απο φιλικο.και με νεγρεδο σημερα μεσα η σεβιλλη, τον παικτη που αγαπανε τρελα στην αλμερια θα βρουν τον τροπο να τον ευχαριστησουν και να κερδισει η σεβιλλη και να σωσει την χρονια....στο 1,44 το διπλο.
καλη τυχη σε ολους!!
Υ.Γ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΙΤ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.5 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ.11 ΙΟΥΝΙΟΥ........TIPandWIN.gr.....

saloute magkes!!!

Χορηγός από Αμερική που αυξάνει το μπάτζετ

Πολύ κοντά σε συμφωνία με χορηγό εταιρία από την Αμερική βρίσκεται η διοίκηση του Άρη, που θα αυξήσει αισθητά τα έσοδα της ΠΑΕ.Οι 'κίτρινοι' έχουν στις τάξεις τους δύο διεθνείς Αμερικανούς παίκτες και αυτό φαίνεται ότι δεν πέρασε απαρατήρητο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και μέσα στις επόμενες ημέρες ίσως υπάρξει οριστική συμφωνία και ανακοινώσεις.

Οι 'κίτρινοι' είναι αισιόδοξοι για το θέμα, αφού αν όλα πάνε καλά το πιθανότερο σενάριο είναι όχι μόνο να παραμείνει στα εφτά-οχτώ εκ. ευρώ το μπάτζετ των μεταγραφών, αλλά ίσως και να αυξηθεί λίγο ακόμα.

Ο Κούπερ θα αλλάξει πολλά

Πεπεισμένος ότι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα δώσει το δικό του στίγμα στον Άρη, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μπιμπισίδης. Τι είπε για τους στόχους της ομάδας, τη νέα χρονιά, αλλά και για τα πλάνα του Αργεντίνου τεχνικού. Ο παλαίμαχος άσος των «κίτρινων» μίλησε στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη τονίζοντας:

«Δεν ξέρω κατά πόσο έπεσε η ψυχολογία της ομάδας μετά το Κύπελλο, για κάτι που, ουσιαστικά, το περιμέναμε όλοι μετά από τόσα χρόνια. Δε φάνηκαν κάποια παιδιά, ίσως, για να μπούμε καλά στη διαδικασία των playoffs. Νομίζω ότι αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές μας έφτασαν στην οροφή της απόδοσής τους και με στενοχωρεί που το λέω αυτό. Αν αφήσουμε τον Κούπερ να χτίσει την ομάδα όπως θέλει αυτός, με ένα βασικό κορμό βέβαια, τότε θα πρέπει να περιμένουμε πολλά τη νέα χρονιά. Απλά πρέπει να μπει σε άλλες βάσεις η πειθαρχία των ποδοσφαιριστών, γιατί είναι κρίμα να μην είναι σωστοί κάποιοι ποδοσφαιριστές.

Νομίζω ότι μπορούν να γίνουν προσθήκες που θα βοηθήσουν πολύ. Υπάρχουν παίκτες πολλά χρόνια στην ομάδα που τους έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να μπουν στη νοοτροπία πια και να μην καθησυχάζονται από την αγάπη του κόσμου. Ο προπονητής θα πάρει τις αποφάσεις του και σίγουρα θα κινηθούμε σε άλλο μοτίβο τη νέα χρονιά».

Για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας : «Πήραμε την πέμπτη θέση στα playoffs για να είμαστε στην Ευρώπη. Νομίζω, όμως, ότι η ομάδα μπορούσε να κάνει παραπάνω. Πέτυχε μεν, αλλά έπρεπε να είχαμε καλύτερη σκέψη και νοοτροπία. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μείναμε με παίκτη λιγότερο, υπήρξαν επιπόλαιες κάρτες και συμπεριφορές, δεν κρατήσαμε την καλή εικόνα και φάγαμε τα γκολ. Μέσα στο Χαριλάου η ομάδα είναι πολύ καλή, από την άλλη. Αν διορθώσουμε αυτά τα κομμάτια, είμαι πολύ αισιόδοξος για τη νέα χρονιά.
Αν είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια των playoffs, θα μιλούσαμε τώρα για την πρώτη θέση. Η ψυχολογία και το ηθικό της ομάδας, ίσως, να μην ήταν σε καλό επίπεδο».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Μπορεί να πάρει το διπλό ο ΑΡΗΣ. Αν βγούμε πέμπτοι, δε θα έχουμε την πολυτέλεια να ξεκουράσουμε την ομάδα, θα μπει γρήγορα στα προκριματικά, κάτι που έχει διαφορά από το να μπεις στα προκριματικά τον Αύγουστο. Οι παίκτες πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε και το πρόγραμμα να είναι πιο βατό».

Για τα σχέδια του ίδιου και τον επαγγελματικό του προσανατολισμό: «Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, αλλά, γενικά, τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Έλληνα προπονητή. Θέλω να δω τις προϋποθέσεις που υπάρχουν, θα τα ελέγξουμε όλα και ελπίζω να πάρω την καλύτερη απόφαση».

Μπούρμπος: «Δεν θέλω το κακό του Ηρακλή»

Καμία πρόθεση να βλάψει τον Ηρακλή δεν είχε ο Χρήστος Μπούρμπος σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με το θέμα της προσφυγής που έχει καταθέσει κατά του «Γηραιού» και ζητάει ποσό από τα δεδουλευμένα χρήματα του. Στο «Αθλητικό Metropolis» μίλησε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Χρήστος Μπούρμπος, ο οποίος αναφέρθηκε στο θέμα που έχει να κάνει με την οφειλή προς το πρόσωπο του από τον «Γηραιό», ενώ τόνισε ότι με την προσφυγή δεν θέλησε να δημιουργήσει πρόβλημα και να βλάψει τον μακεδονικό σύλλογο:

«Είχα καταθέσει μία προσφυγή και είχε επιδικαστεί από τον Σεπτέμβριο ένα ποσό. Το θέμα όμως διαπίστωσα ότι είχε αφεθεί πλήρως. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς, μέχρι προχθές που με πήρε ο πρόεδρος της νέας διοίκησης του Ηρακλή για να μου μιλήσει για την κατάσταση.
Μου είπε πως είναι τα πράγματα, μου δόθηκε ένα ποσό και το θέμα τελείωσε εκεί. Δεν είχε καμία πρόθεση να προξενήσω ζημιά στον Ηρακλή. Σε καμία περίπτωση», είπε χαρακτηριστικά ο νύν ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ και συνέχισε, λέγοντας:

«Από τον Σεπτέμβριο, δεν με πήρε ούτε ένας άνθρωπος τηλέφωνο. Να μου πει έστω κάτι για το θέμα. Το θέμα κυλούσε και το διαχειριζόταν ο δικηγόρος μου. Τώρα, ανέλαβαν κάποιοι άνθρωποι τον Ηρακλή και ήταν οι μοναδικοί που ήρθαν σε επαφή μαζί μου.
Ο κ. Τάκης μου εξήγησε το πώς σκέφτεται η διοίκηση. Ήταν ο μοναδικός που μου μίλησε και το θέμα λύθηκε σε λίγα λεπτά. Θα είμαστε σε επικοινωνία όπως μου υποσχέθηκε για οτιδήποτε. Δεν έγινε μόνο με εμένα αυτό. Με πολλά παιδιά συνέβη.
Δεν μπήκε κανείς τόσο καιρό στην διαδικασία να μιλήσει με τους παίκτες και γι΄ αυτό ίσως έφθασε εδώ η κατάσταση».

Ο Μπούρμπος ρωτήθηκε αν μίλησε με τον τότε τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Ηρακλής, Ηλία Πουρσανίδη, απαντώντας αρνητικά:

«Όχι. Ήταν αυτός που με έφερε στην ομάδα του Ηρακλή αλλά μετά δεν είχαμε την παραμικρή επικοινωνία. Δεν θέλω να πω τίποτα παραπάνω γι΄ αυτό».

Παράλληλα, ο έμπειρος αμυντικός τόνισε ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι τα πράγματα θα κυλήσουν τόσο άσχημα γι' αυτόν και τον Ηρακλή, προσθέτοντας:

«Όταν ήρθα στην ομάδα πίστευα ότι θα γίνει μία καινούρια αρχή. Ήταν στην ομάδα άνθρωποι νέοι και φιλόδοξοι. Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση ότι θα φθάσουμε στα άκρα.
Το δυσάρεστο είναι ότι και τώρα βλέπω ότι καταθέτουν προσφυγές ποδοσφαιριστές του Ηρακλή για να μείνουν ελεύθεροι. Θέλουν να φύγουν δηλαδή από αυτή την ομάδα και αυτό είναι πολύ αρνητικό για μία ομάδα όπως ο Ηρακλής. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα φθάσει εκεί».

Τέλος, ο Μπούρμπος αναφέρθηκε στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής και τον ΟΦΗ, αναφέροντας πως όλοι οι ποδοσφαιριστές του κρητικού συλλόγου παλεύουν για το καλύτερο:

«Είναι απρόβλεπτο το πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής. Στηρίζεται καθαρά στη δύναμη. Εμείς δεν ευτυχήσαμε να βρεθούμε στις δύο πρώτες θέσεις και έτσι θα μπούμε στην διαδικασία των play-off. Είναι μία επικίνδυνη διαδικασία, όμως πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγάλουμε τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία.
Είναι μία ιστορική ομάδα με πολύ κόσμο και σαφέστατα αξίζει να βρίσκεται στη μεγάλη κατηγορία».

Βόμβα σε γήπεδο του Ιράκ, 25 νεκροί

Σάλο έχει προκαλέσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη η έκρηξη σε γήπεδο του Ιράκ κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.Η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 100, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αρχές της χώρας.

Στο γήπεδο την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν πάνω από 250 φίλαθλοι, ένας εκ των οποίων, ο 29χρονος Χουσεΐν Νασάντ.Ο ίδιος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ισχυρίστηκε: «Aκούσαμε ένα δυνατό κρότο και ο κόσμος πίσω μου με κάλυψε από τα βλήματα. Έτρεξα, αλλά μετά άκουσα κάποιον να φωνάζει “ο Αλλάχ είναι ο μεγαλύτερος” και μετά έγινε ακόμα μία έκρηξη».

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το χτύπημα, είναι μια κίνηση της Αλ Κάιντα, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί κάτι.

Θέλει το «Euro 2016» η Γαλλία

Φαβορί για την ανάληψη του «Euro 2016» είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Γαλλία. Διατεθιμένοι να δαπανήσουν ποσό της τάξης των 1,7 δισ. ευρώ για γήπεδα είναι στην ομοσπονδία της χώρας. Μάλιστα, ο γαλλικός φάκελος είναι και θεωρείται ο πληρέστερος για την υποψηφιότητα του Euro 2016. Συγκεκριμένα η UEFA αξιολογεί εδώ και μερικές ημέρες όλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την ανάληψη της διοργάνωσης, με τα αουτσάιντερ να είναι η Ιταλία και η Τουρκία.

Κοιτάει Μπεναγιούν η Τσέλσι

Την περίπτωση του Γιόσι Μπεναγιούν φέρεται να εξετάζει η Τσέλσι όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της «Sun». Η πρωταθλήτρια Αγγλίας βλέπει στον Ισραηλινό άσο τον αντικαταστάτη του Τζο Κόουλ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός αναμένεται το καλοκαίρι να αποχωρήσει από το «Στάμφορντ Μπριτζ» και ο Κάρλο Αντσελότι κοιτάει την περίπτωση του παίκτη της Λίβερπουλ. Μάλιστα, ο Μπεναγιούν είναι από τους πιο περιζήτητους παίκτες, με τις Τότεναμ, Ρόμα και Ντιναμό Μόσχας να τον βολιδοσκοπούν.

Το συμβόλαιο του 30χρονου άσου στη Λίβερπουλ εκπνέει το 2013, αλλά ο Ισραηλινός επιθετικός δεν είναι βέβαιος για το μέλλον του στο «Άνφιλντ», όπως και για το αν θα παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ο Ράφα Μπενίτεθ.

Θέλουν πίσω τον «Ιέρο»

Τον ...«επαναπατρισμό» του Ιεροκλή Στολτίδη στην Θεσσαλονίκη και τον Ηρακλή επιθυμούν οι διοικητικοί παράγοντες του «Γηραιού», οι οποίοι έχουν προσεγγίσει τον πολύπειρο μέσο του Ολυμπιακού, δίνοντας του την επιλογή να συνεχίσει την καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής ή να αναλάβει διοικητικό πόστο στον μακεδονικό σύλλογο. Όλα τα καλά ...κάποτε τελειώνουν και αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Ιεροκλή Στολτίδη, ο οποίος εκτός συγκλονιστικού απρόοπτο θα αποτελέσει «παρελθόν» από τον Ολυμπιακό στο τέλος της σεζόν, αφού πλέον βρίσκεται σε προχωρημένη «ποδοσφαιρικά» ηλικία και φέτος δεν βοήθησε στον αναμενόμενο βαθμό τους «ερυθρόλευκους».

Αν συμβεί το παραπάνω πάντως ο «Ιέρο» δεν θα μείνει για πολύ καιρό μακριά από τις ...«ποδοσφαιρικές» επάλξεις, αφού οι ιθύνοντες του «Γηραιού» επιθυμούν διακαώς την απόκτηση του 35χρονου μέσου είτε σαν ποδοσφαιριστή που θα προσδώσει εμπειρία στον σύλλογο, είτε σαν διοικητικό παράγοντα με πόστο στην ομάδα των «κυανόλευκων» για να βοηθήσει τον σύλλογο με τις γνώσεις του στο κρίσιμο «σταυροδρόμι» που έχει βρίσκεται.

Οπως είναι φυσικό, οι προθέσεις του διεθνούς άσου δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη, αφού έστω και τυπικά ανήκει ακόμη στο δυναμικό του Ολυμπιακού, όμως πολύ σύντομα το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει είτε θετικά είτε αρνητικά για τον «Γηραιό».
Το δεδομένο είναι ότι ο Ηρακλής, πέρα από κάποιες φήμες που θέλουν την Καβάλα να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του, είναι έτοιμος να ανοίξει και πάλι τις πύλες του για να υποδεχτεί έναν ποδοσφαιριστή που για πολλά χρόνια αγαπήθηκε όσοι λίγοι.

«Βοηθήστε τον Ηρακλή μας»

Το μήνυμα του «ενιαίου» Ηρακλή αλλά και της αναγκαίας οικονομικής στήριξης από όλους θέλησαν να περάσουν με την κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν χθες οι Τάσος Κατσαμπής και Αντρέι Κράβαρικ, οι οποίοι πήραν και από ένα εισιτήριο διαρκείας για τις θέσεις των VIP:

«Κάνω έκκληση μέσα από την καρδιά μου, ώστε ο καθένας να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.
Είναι ανάγκη να έρθουν όλοι κοντά στον Ηρακλή, διότι η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δύσκολη θέση» τόνισε ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού «Γηραιού» φορώντας τη φανέλα του Κράβαρικ, ο οποίος από την πλευρά του πρόσθεσε:

«Θυμάμαι ότι κάποτε πηγαίναμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και φωνάζαμε. Αυτές οι μέρες θέλουμε να έρθουν πίσω».

Βραβεύτηκαν Σηφάκης, Πρίττας και Μαλεζάς

Τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της Θεσσαλονίκης βράβευσε η Τράπεζα Πειραιώς, χορηγός της Εθνικής ομάδας, σε εκδήλωση που έγινε στα Λαδάδικα με αφορμή την διεξαγωγή της έκθεσης φωτογραφίας.Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι Μιχάλης Σηφάκης και Σάκης Πρίττας από τον Άρη και ο Στέλιος Μαλεζάς από τον ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Χαλκιάς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω ενός προσωπικού προβλήματος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας, ο Γιώργος Κούδας και ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Προτάθηκε ο Ταμούδο στον Άρη

Το όνομα του Ραούλ Ταμούδο βρίσκεται στο ρεπορτάζ του Άρη, αφού ο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί τον πρότεινε στους 'κίτρινους'.Ο 32χρονος επιθετικός έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από την Εσπανιόλ, μετά από μία πολύ επιτυχημένη καριέρα με τη φανέλα της και, πλέον, αναζητεί την επόμενη ομάδα του.

Το ετήσιο κασέ του στον σύλλογο της Ισπανίας ανερχόταν στα δύο εκ. ευρώ, παρόλα αυτά αν αποφασίσει τελικά να έρθει στην Ελλάδα, η αμοιβή του θα είναι πολύ μικρότερη.

Ρόλο στην απόφασή του, αν υπάρξει ενδιαφέρον από τον Άρη, είναι πολύ πιθανό να παίξει και η παρουσία του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στην άκρη του πάγκου, αλλά και η συμμετοχή του Άρη στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο «περίμενε» ο Φερνάντες

Τη δική του αγωνία αναφορικά με το μέλλον του βιώνει ο Ντάριο Φερνάντες. Ανυπόμονος για να μάθει για το μέλλον του ο μέσος του Άρη. Κλέινουν προπονητικό κέντρο για την προετοιμασία η διοίκηση της ομάδας. Η λίστα που θα παραδώσει στη διοίκηση της ομάδας, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ όπως είναι λογικό έχει «ενεργοποιήσει» τους παίκτες της ομάδας. Ένας από αυτούς που είναι εντός όπως όλα δείχνουν είναι και ο Ντάριο Φερνάντες. Ο τέως άσος του Πανιωνίου, περιμένει την οριστική απόφαση του Κούπερ, αναφορικά με την παραμονή του ή όχι στον Αρη και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Αργεντινός μέσος άλλωστε αγωνίζεται στους «Κίτρινους» με τη μορφή δανεισμού από την ομάδα της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Κλείνουν προπονητικό κέντρο

Μετά το πέρας των πλέι οφ θα ανακοινωθεί το προπονητικό κέντρο στο οποίο θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ο Αρης, αλλά συνάμα και τα φιλικά παιχνίδια που θα λάβουν χώρα στο εν λόγω διάστημα.

Οι Θεσσαλονικείς εξετάζουν αρκετές εγκαταστάσεις στην Αυστρία, τη Γερμανία και την Ελβετία.

Τι ενώνει Ολυμπιακό και... Άρη

Μπορεί να τους χωρίζουν 90 λεπτά στο Γ. Καραϊσκάκης και η επιθυμία της νίκης, όμως τον Ολυμπιακό και τον Αρη ενώνουν τόσα πολλά φέτος, όπως καταγράφει το gazzetta.gr. Ακόμη και η νίκη, τώρα, που θα ηρεμήσει το κλίμα και τους οπαδούς, αλλά και άλλα πολλά (ξενύχτια, χαλαρά αποδυτήρια, αστέρια που θάμπωσαν κ.α.)!

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ:

Εφτασαν φέτος πολλές φορές στην πηγή και δεν ήπιαν νερό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Εφτασαν φέτος πολλές φορές στην πηγή και δεν ήπιαν νερό. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπορντό, αν και δεν ήταν η ομάδα φόβητρο. Τους κόστισε το πρώτο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπως αποδείχτηκε. Η πρόκριση στις 8 του Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν ασφαλώς ένα μεγάλο ευρωπαϊκό άλμα. Αποκλείστηκε από το Κύπελλο, χάνοντας νωρίς-νωρίς (τέλη Οκτώβρη) στη διοργάνωση από τον Πανσερραϊκό με 3-1, αποτέλεσμα που ήταν σοκ για τους οπαδούς των ερυθρολεύκων. Στα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος αν και ξεκίνησε πρώτος στη βαθμολογία, από την 4η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος έχασε το τρένο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΡΗΣ: Πριν από ενάμισι μήνα ήταν μέσα σε δύο βασικούς στόχους του. Κατάφερε να μπει στα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος και να πάει στον τελικό Κυπέλλου! Η δίψα για την κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μεγάλη, αφού το τελευταίο Κύπελλο το είχαν πάρει στις 28 Ιουνίου 1970 με ένα γκολ του Κεραμιδά εναντίον του ΠΑΟΚ. Άρχισε πιο καλά το παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό στον τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ, αλλά προσγειώθηκε ανώμαλα στο τέλος γνωρίζοντας την ήττα με γκολ του Λέτο.

Παίκτες που ξενυχτάνε και όχι «σφιχτά» αποδυτήρια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Συχνά-πυκνά είδαμε εφημερίδες να γράφουν για τα νυχτοπερπατήματα των ποδοσφαιριστών. Η διοίκηση ενημερώθηκε κατάλληλα και έριξε ποινές, όχι όμως τόσο σκληρές, με αποτέλεσμα η κατάσταση να περιοριστεί και όχι να εξαλειφθεί. Ο Μπάντοβιτς είχε κάνει παρατηρήσεις στους Χεσούς Ντάτολο και Ραούλ Μπράβο για ξενύχτια τους: « Δεν φτάνει που ξενυχτάτε, έρχεστε στην προπόνηση και λέτε ότι είστε τραυματίες » τους είχε πει ο Σέρβος προπονητής. Τι να μπορούσε όμως να κάνει ένας άπειρος προπονητής; Η διοίκηση έκανε τα στραβά μάτια, αφού το ρόστερ φέτος είχε πολλούς τραυματισμούς και κάθε παίκτης ήταν πολύτιμος. Τελευταίο κρούσμα ήταν του Ζεβλάκοφ σε κέντρο στη Λ. Συγγρού.

ΑΡΗΣ: Πρόσφατα ήταν ο Κάλβο που βρέθηκε σε κλαμπ στη Θεσσαλονίκη, παραμονή κρίσιμου αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες του Αρη που «έσπαγαν» το ωράριο, όπως οι Νέτο, Ναφτί και Φερνάντεζ. Ο τελευταίος ενόχλησε λιγότερο, ίσως γιατί οι εμφανίσεις του ήταν πολύ καλές. Τι να πρωτομαζέψει ο ‘Εκτορ Ραούλ Κούπερ; Η κατάσταση αυτή υπήρχε νωρίτερα στα αποδυτήρια , την βρήκε ο Αργεντινός προπονητής όμως κι αυτός χωρίς αυστηρή διοίκηση δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω.


Αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους μετά την 3η αγωνιστική των πλέϊ-οφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι οπαδοί δημιούργησαν επεισόδια, καθώς ήρθε η νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ (δεύτερη συνεχόμενη στα πλέϊ-οφ και 3η από την ομάδα της Θεσσαλονίκης φέτος). Βλέπετε, κάθε χρόνο είχαν μάθει να παίρνουν το πρωτάθλημα και τους κακοφάνηκε, όταν είδαν την ομάδα τους να μένει και εκτός προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνθήματα «πως κατάντησες τον Ολυμπιακό» και ύβρεις εναντίον παικτών, υπέρ Βαλβέρδε κ.α. Συμπλοκές οπαδών με τα ΜΑΤ, συνθήματα κατά της διοίκησης που ανάγκασαν τον Κόκκαλη των 12 πρωταθλημάτων να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του αγώνα. Θαρρείς και κάποιος παντοδύναμος τους υπογράφει κάθε χρόνο ότι θα είναι οι μόνιμοι πρωταθλητές ή επιτυχημένοι…

ΑΡΗΣ: Το γκολ του Λεονάρντο στις καθυστερήσεις που έφερε την ισοφάριση 1-1 έφερε το ξέσπασμα του κόσμου. Εκεί που το κλίμα ήταν πανηγυρικό στις εξέδρες, μετατράπηκε σε… εχθρικό. Κάποιοι οπαδοί του Αρη μαζεύτηκαν έξω από το Κλεάνθης Βικελίδης και κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον παικτών. Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, δεν ηρέμησε την κατάσταση, αναγκάζοντας την αποστολή του Άρη να φύγει απο άλλη πόρτα, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους συγκεντρωμένους που ξεσπούσαν σε ότι έβρισκαν μπροστά τους. Χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα να ηρεμήσει η κατάσταση. Υπήρξαν και υλικές ζημιές.


Παίκτες-αστέρια που σε κρίσιμα ματς εξαφανίστηκαν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ντιόγκο δεν κατάφερε να βοηθήσει όλη τη χρονιά τους ερυθρόλευκους. Ο Ντουντού στα τελευταία παιχνίδια δεν μπόρεσε να σηκώσει την ομάδα στην πλάτη του (ήταν και οι τραυματισμοί), ενώ ο Λούα-Λούα αναλώθηκε σε προσωπικές ενέργειες, που δεν κατέληγαν πουθενά. Ετρεχε-έτρεχε, δημιουργούσε, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Ο Γκαλέτι βγήκε νωρίς νοκ-άουτ και ο Ντάτολο αποδείχτηκε λάθος (δανεική) μεταγραφή. Έκανε ένα καλό ματς στα πλέϊ-οφ οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε νίκη επί της ΑΕΚ και μετά βγήκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού.


ΑΡΗΣ: Που ήταν ο πολύς Κάλβο στα κρίσιμα ματς του Αρη; Στον τελικό του Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο «εξαφανίστηκε», ενώ δεν ήταν καλές οι εμφανίσεις του στα πλέϊ-οφ που η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον είχε τόσο ανάγκη. Στο 39’ του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που παίζονταν πάρα πολλά, άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, καθώς είδε την κόκκινη κάρτα για καθυστερήσεις. Είναι δυνατόν; Και από τον Κόκε, όμως περίμεναν πολλά περισσότερα και δικαιολογημένα οι οπαδοί τη Αρη, όμως οι πτήσεις του ήταν χαμηλές.

Σενάρια επιστροφής του Μάρκος Αντόνιο

Στον δρόμο της επιστροφής του στον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Μάρκος Αντόνιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Σπορ του Βορρά».Ο Βραζιλιάνος αμυντικός ξεπέρασε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε πριν από ενάμισι χρόνο και τον είχε αναγκάσει να βάλει πρόωρο τέλος στην καριέρα του.

Μάλιστα, τον Ιανουάριο πήγε στην πορτογαλική Μπελενένσες με την οποία έκανε 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Η ομάδα υποβιβάστηκε και ο 27χρονος αμυντικός αναμένεται να μείνει ελεύθερος.

Βρύζας και Κονσεϊσάο παρακολουθούν την πορεία του και το ενδεχόμενο επιστροφής του στον «Δικέφαλο» φαντάζει αρκετά πιθανό.

Έρχεται ο νέος ΠΑΟΚ

Ως μία πολύ καλή σεζόν χαρακτήρισε τη φετινή για τον ΠΑΟΚ, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς. «Ο ΠΑΟΚ για τον κόσμο είναι κάτι σαν θρησκεία», είπε χαρακτηριστικά ο Βόσνιος άσος και αναφέρθηκε στο μέλλον της ομάδας. Ο επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά», μίλησε στην εφημερίδα «Goal News». Αναλυτικά τα όσα είπε:

Τι θα κρατήσεις από αυτήν τη χρονιά;

«Είχα άσχημες στιγμές κι έναν τραυματισμό στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά θέλω να κρατήσω τα θετικά κι αυτό είναι το μότο της ζωής μου. Να μαθαίνεις από τα άσχημα πράγματα και να τα αλλάζεις στο μέλλον».

Πες μου, λοιπόν, ένα μάθημα από τη φετινή σεζόν...

«Εάν θέλεις να είσαι μεγάλη ομάδα και να συναγωνιστείς τους πρώτους πρέπει να μάθεις να κερδίζεις και εκτός έδρας. Κι αυτό είναι νομίζω ότι αλλάξαμε φέτος, δείξαμε ότι μπορούμε σε όλα τα γήπεδα. Αλλάξαμε τη νοοτροπία μας. Κερδίζοντας τους μεγάλους σου αντιπάλους μπορείς να μεγαλώσεις κι εσύ. Νομίζω ότι αυτό που έγινε φέτος είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τον ΠΑΟΚ. Να είσαι μεγάλο κλαμπ όχι στα λόγια, αλλά στο γήπεδο. Παλέψαμε πολύ για να το πετύχουμε».
«Ερχεται μια νέα εποχή για τον ΠΑΟΚ...»

Πώς φαντάζεσαι τη νέα εποχή για τον ΠΑΟΚ;

«Εάν θέλεις να είσαι πάντα στην κορυφή, πρέπει πάντα να αλλάζεις προς το καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα, όλοι το ξέρουν αυτό. Για να το πετύχουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι και στο γήπεδο, αλλά και έξω απ' αυτό. Και τώρα ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερες επενδύσεις στην ομάδα του. Κι αυτό που έχει σημασία είναι οι παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο να έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν το παιχνίδι».

Υπάρχει και το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι δύσκολα τα πράγματα...

«Ναι, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο. Κάθε χρόνο μπορούμε και καλύτερα. Οπως έγινε φέτος, που όλοι γνωρίζαμε καλύτερα και τι θέλει η διοίκηση, αλλά και ο προπονητής και δουλέψαμε για αυτά».

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει ο ΠΑΟΚ και έρχεται την Κυριακή στην Τούμπα...

«Αυτό με τρελαίνει. Είμαστε σίγουρα καλύτερη ομάδα, αλλά δεν ξέρω, δεν έχουμε καταφέρει να τους κερδίσουμε. Θέλουμε να κερδίσουμε και επειδή ξέρω ότι την Κυριακή θα έχει πολύ κόσμο στο γήπεδο, όλοι μας θέλουμε να δούμε την Τούμπα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί».

Είχες καιρό να μιλήσεις. Γιατί;
«Ερχεται μια νέα εποχή για τον ΠΑΟΚ...»

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τύπο, απλά από κάποιο σημείο και μετά δεν είχα κάτι να πω. Οταν μιλάω, λέω πάντα αυτό που πιστεύω, αλλά μετά το καλοκαίρι κάποιοι χρησιμοποίησαν ορισμένα πράγματα που είπα εναντίον μου. Είπα κάτι, έγινε παρανόηση, την επόμενη μέρα είδα ότι παρουσιάστηκε κάτι διαφορετικό, αυτό με ενόχλησε πολύ και γι' αυτό αποφάσισα να μη μιλάω».

«
Ο ΠΑΟΚ είναι σαν θρησκεία...»

Επειτα από δύο χρόνια τι καταλαβαίνεις ότι είναι ο ΠΑΟΚ...

«Ο ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο μία ομάδα. Είναι σαν θρησκεία. Μόνο 2-3 ομάδες σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν σαν τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό το συναίσθημα της Τούμπας... Ακόμη και τώρα πριν από κάθε παιχνίδι κάνουμε σαν μικρά παιδιά για να έρθει η ώρα να ξεκινήσει η προθέρμανση και να βγούμε στο γήπεδο μπροστά στον κόσμο».

Υπήρχαν πολλές δύσκολες στιγμές στη σεζόν. Πώς τις ξεπεράσατε;

«Πάντα υπήρχε ένας παίκτης που μας έσωσε. Στην αρχή ο Βιεϊρίνια που έβαλε πολλά γκολ, μετά ο Βλάνταν, ύστερα γύρισα εγώ, ο Πάμπλο, όλοι βοήθησαν και το γεγονός ότι είχαμε ισορροπία σε όλες τις θέσεις. Καταλάβαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι σημαίνει να παίζεις στον ΠΑΟΚ και τι χαρά μπορείς να προσφέρεις σε αυτόν τον κόσμο. Το χρειάζονται τόσο πολύ. Φέτος ο ΠΑΟΚ ήταν μία πολύ μεγάλη οικογένεια και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά παντού. Στο μπάσκετ, στο χάντμπολ. Πήγα και είδα αγώνες σε όλα τα αθλήματα κι αυτό είναι σωστό. Ετσι είναι ενωμένη η οικογένεια. Είχαμε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα, με την οποία ξεπεράσαμε τραυματισμούς, οικογενειακά θέματα και ποτέ κανείς δεν αισθάνθηκε μόνος».

Ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή της σεζόν;

«Τα πλέι οφ σίγουρα, αλλά και όταν βρεθήκαμε μόνο τρεις βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό. Ισως και να μην το πιστέψαμε πολύ, αλλά και πάλι πρέπει να μάθουμε από αυτό για την επόμενη χρονιά».

Και η χειρότερη;

«Οι τραυματισμοί μου. Εδωσα όλο τον εαυτό μου στην προετοιμασία, ήξερα πόσο σημαντική είναι η χρονιά για μένα και όλη την ομάδα, αλλά τραυματίστηκα, έπεσε η ψυχολογία μου και ήταν ό,τι χειρότερο μου συνέβη μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Είναι πολύ δύσκολο, ενώ είσαι μέλος της ομάδας και είσαι εκεί, να μην μπορείς να βοηθήσεις».

«Ο Βιεϊρίνια είναι το μέλλον»

Ποιος είναι ο MVP της σεζόν;


«Πολλοί παίκτες βοήθησαν φέτος τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Βιεϊρίνια είναι νέος και είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Ενας παίκτης που δεν μπορείς να τον αντικαταστήσεις. Ολοι, όμως, έδωσαν πολύ σημαντική βοήθεια στην ομάδα».

Το δικό σου μέλλον στην ομάδα ποιο είναι;

«Δεν το ξέρω εγώ... Πάντα θα θέλω να κερδίζω, πάντα θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Οσο περισσότερα γκολ βάζεις, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει η ομάδα για να κερδίσει κι εγώ θα κάνω πάντα το καλύτερο».

Και ποιος ήταν ο MVP στα μπουζούκια;

«Στο τραγούδι ο Εντίνιο και στα ντραμς ο Τσιρίλο».

«Η μάνα είναι μάνα...»

Στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, μετά το γκολ του Γκαρσία, έτρεξες και σκούπισες τα δάκρυά του...


«Εχασα πολλά μέλη της οικογένειάς μου στον πόλεμο. Υπάρχει η γυναίκα, υπάρχουν τα παιδιά, αλλά όταν χάνεις τη μητέρα σου είναι κάτι το διαφορετικό. Η μάνα είναι μάνα. Ηταν πολύ δύσκολες οι στιγμές για τον Πάμπλο, τον κατάλαβα, αλλά εκείνο το γκολ το χρειαζόταν και τον βοήθησε πολύ. Ξέρεις κάτι όμως, όπως έγινε και με τον Πάμπλο, κανένας μας δεν αισθάνθηκε μόνος στην ομάδα σε όλες τις δύσκολες στιγμές από την αρχή της σεζόν. Κι αυτό μας βοήθησε να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σαν οικογένεια».

Πλάνο πρωταθλητισμού για ΠΑΟΚ

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συναντηθούν οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να μιλήσουν για το μέλλον της συνεργασίας τους.


Το συμβόλαιο του 56χρονου προπονητή με τον 'δικέφαλο του Βορρά' εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι και η πρόθεση του προέδρου της ΠΑΕ να να τον κρατήσει στον σύλλογο.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια δεδομένα που θα παίξουν τον ρόλο τους πριν οι δύο πλευρές δώσουν τα χέρια, αφού ο Πορτογάλος προπονητής θεωρεί ότι ήρθε η ώρα ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει επί ίσοις όροις την κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος, αλλά και τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο-τρεις 'γερές' προσθήκες

Ο Σάντος θέλει να κινηθεί η ομάδα του για τουλάχιστον δύο ή τρεις παίκτες που να μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπως για παράδειγμα είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Και, φυσικά, να μην παραχωρηθεί κανένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της 11άδας, όπως για παράδειγμα ο Βιεϊρίνια, τον οποίο φαίνεται ότι έχουν στη λίστα αρκετές ομάδες από το εξωτερικό.

Με άλλα λόγια να δημιουργηθεί ένα πλάνο πρωταθλητισμού για τον ΠΑΟΚ, κάτι που φαίνεται ότι είναι επιθυμία και της διοίκησης. Ο Ζαγοράκης από την πλευρά του σκέφτεται να προτείνει διετές συμβόλαιο στον Πορτογάλο, προκειμένου να μπορέσει να εργαστεί ήσυχος για το μέλλον του.

Ήδη οι Βρύζας και Κονσεϊσάο έχουν 'τσεκάρει' τις περιπτώσεις κάποιων ποδοσφαιριστών, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τον σχεδιασμό της νέας περιόδου.

'Σάλπι' σε Πατέρα: «Θέλω να ζήσω κοντά στους δικούς μου»

Την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, για καθαρά προσωπικούς λόγους, έχει εκφράσει δύο φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης στον Νικόλα Πατέρα το προηγούμενο διάστημα.Ο Έλληνας επιθετικός μίλησε πριν από περίπου δύο μήνες με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού σχετικά, κάτι που έκανε και μετά τη φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, προκειμένου να ενημερώσει εκ νέου τον Πατέρα.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η 'Sportday', ο 28χρονος άσος τόνισε στον ισχυρό διοικητικά άνδρα των 'πράσινων' ότι δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι της αποχώρησής του, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά η επιθυμία του να επιστρέψει στην οικογένειά του, στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόεδρε, θέλω να σου πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και από την ομάδα και από τον κόσμο, αλλά υπάρχουν πράγματα που με αναγκάζουν όπως φαίνεται να γυρίσω στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ. Εκεί είναι όλοι οι δικοί μου άνθρωποι. Θέλω να γυρίσω κοντά τους. Δεν μπορώ να μείνω άλλο στην Αθήνα. Δεν είναι θέμα οικονομικό, είμαι ευχαριστημένος από την προσφορά που μου κάνατε. Την τελική απόφαση δεν την έχω πάρει ακόμα, αλλά δύσκολα θα κάνω κάτι διαφορετικό», ήταν τα λόγια του βραχύσωμου σέντερ φορ, που δεν έψαξε για δικαιολογίες, όπως και τα τέσσερα χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του συλλόγου.
«Πάρε τηλέφωνο να μου το πεις όταν γίνει οριστικό. Νά 'σαι καλά και καλή τύχη», ήταν απάντηση του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος ποτέ του δεν έκρυψε την αδυναμία του στον Σαλπιγγίδη, έναν παίκτη που τίμησε και με το παραπάνω την ομάδα με την παρουσία του.

Tenorio-Στοίχημα..Δυάδα κινήτρου...

Eπιμέλεια-Tenorio.


Την καλησπέρα μου σε όλη την παρέα.


Άκρως θετικό θα χαρακτήριζα το μεσοβδόμαδο απολογισμό, καθώς μας πέρασαν όλα τα σημεία στα οποία είχαμε αναφερθεί, με αποκορύφομα βέβαια το πονταρισμά μας στην μπόμπα της Bellinzona ,η οποία καί μας χάρισε απλόχερα ένα παχυλότατο διπλό τού (5,20)


Πολλά τα παιχνίδια στο πρόγραμμα τού Σαββατοκύριακου λίγες όμως πραγματικά οί επιλογές σημείων, μιάς καί σε πολλά πρωταθλήματα λίγο πολύ έχουν κριθεί οί θέσεις σε πολύ μεγάλο ποσοστό γιά της περισσότερες ομάδες.

Πάμε να δούμε τι έχουμε γιά σήμερα.


Murcia - Villareal B (1)

Μονόπλευρο το βαθμολογικό ενδιαφέρον στο παιχνίδι.Aυτή πού καίγεται στη παρούσα φάση είναι η ομάδα της Murcia, η οποία κατέχει την 19η θέση με 39 βαθμούς καί κινδινεύει άμεσα με υποβιβασμό 7 αγωνιστικές πρίν το τέλος της Segunda Division.Η φόρμα της καί γενικά η εικόνα της σε όλη την δειάρκεια τού πρωταθλήματος δεν είναι καθόλου καλή

Χωρίς απολύτως κανένα βαθμολογικό κίνητρο η Villarreal B η οποία πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία φέτος εξασφαλίζοντας από πολύ νωρίς την παραμονή της στην κατηγορία.Πρόκειτε γιά την καλύτερη Β ομάδα πού έχει εμφανιστεί στη Segunda τα τελευταία χρόνια.Μετά από ένα αήττητο σερί 5 αγωνιστικών υπέστη βαριά ήττα εντός έδρας με σκόρ 2-5 από την ομάδα της Las Palmas.Nα σημειωθεί πώς οί φιλοξενούμενοι δεν έχουν δικαιώμα ανόδου στην Primera Division.

Εδώ πού έχουν φτάσει τα πράμματα για τούς γηπεδούχους το σημερινό παιχνίδι είναι οριακό ως προς το μέλλον τους στην κατηγορία.Καλή χρυσή η Villarreal B καί πολύ καλή ομάδα ,αλλά η Murcia είναι αυτή πού καίγεται καί τσουρουφλίζεται περισσοτέρο γιά την νίκη, καί αυτή είναι πού έχει το ισχυρότερο κίνητρο στο παιχνίδι.


Θα ρισκάρω στον άσο επιβίωσης της Murcia σε απόδοση (2.20)


Paris. S.G - Montpellier (2)

Πάλι καλά πού ήταν καί το Κύπελλο στη μέση καί κάπως κλείνει με μιά ικανοποίηση η χρονιά γιά την Paris. Βαθμολογικά αδιάφορη καί σε κακή κατάσταση οί γηπεδούχοι. δεν έχουν κανένα στόχο στην τελευταία αγωνιστική τού Sampiona.

Η Montpellier μας δικαίκωσε φέτος σε πολύ καλά σημεία καί μας πλήρωσε αρκετές φορές.Είναι άξια συγχαρητηρίων καθώς σε όλη τη διάρκεια τού πρωταθλήματος είχε πολύ σταθερή παρουσία.Ομάδα νεοφώτιστη στην κατηγορία τα έχει πάει περίφημα μέχρι τώρα Κάποια άτυχα αποτελέσματα όμως την έριξαν από της πρώτες θέσεις.Διεκδικεί σήμερα την εξοδό της στο Europa League.Να σημειωθεί πως η Montpellier σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο έχει υποστεί μόλις 3 ήττες σε 18 αγώνες.

Aρκετά τα προβλήματα απουσιών στούς φιλοξενούμενους πού θα στερηθούν βασικούς τους παίκτες.Ακόμη καί έτσι έχω διάθεση να στηρίξω την Montpellier. Τελευταία αγωνιστική είναι καί το κίνητρο είναι αυτό πού παίζει βασικό ρόλο.Το δέλεαρ της Ευρώπης είναι μεγάλο γιά μιά ομάδα όπως η Montpellier καί τα παιδιά πού θα μπούν να παίξουν θα τα δώσουν όλα γιά την επίτευξη τού στόχου.


Θα ρισκάρω στο διπλό κινήτρου Ευρώπης της Montpellier σε απόδοση (2,90)


Δυάδα με : Murcia - Montpellier


Καλή μέρα νά΄χετε, καλά να περνάτε, τα σέβη μου...