Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Τι ενώνει Ολυμπιακό και... Άρη

Μπορεί να τους χωρίζουν 90 λεπτά στο Γ. Καραϊσκάκης και η επιθυμία της νίκης, όμως τον Ολυμπιακό και τον Αρη ενώνουν τόσα πολλά φέτος, όπως καταγράφει το gazzetta.gr. Ακόμη και η νίκη, τώρα, που θα ηρεμήσει το κλίμα και τους οπαδούς, αλλά και άλλα πολλά (ξενύχτια, χαλαρά αποδυτήρια, αστέρια που θάμπωσαν κ.α.)!

ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΩΝΕΙ:

Εφτασαν φέτος πολλές φορές στην πηγή και δεν ήπιαν νερό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Εφτασαν φέτος πολλές φορές στην πηγή και δεν ήπιαν νερό. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Μπορντό, αν και δεν ήταν η ομάδα φόβητρο. Τους κόστισε το πρώτο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, όπως αποδείχτηκε. Η πρόκριση στις 8 του Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν ασφαλώς ένα μεγάλο ευρωπαϊκό άλμα. Αποκλείστηκε από το Κύπελλο, χάνοντας νωρίς-νωρίς (τέλη Οκτώβρη) στη διοργάνωση από τον Πανσερραϊκό με 3-1, αποτέλεσμα που ήταν σοκ για τους οπαδούς των ερυθρολεύκων. Στα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος αν και ξεκίνησε πρώτος στη βαθμολογία, από την 4η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος έχασε το τρένο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΡΗΣ: Πριν από ενάμισι μήνα ήταν μέσα σε δύο βασικούς στόχους του. Κατάφερε να μπει στα πλέϊ-οφ του πρωταθλήματος και να πάει στον τελικό Κυπέλλου! Η δίψα για την κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν μεγάλη, αφού το τελευταίο Κύπελλο το είχαν πάρει στις 28 Ιουνίου 1970 με ένα γκολ του Κεραμιδά εναντίον του ΠΑΟΚ. Άρχισε πιο καλά το παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό στον τελικό που έγινε στο ΟΑΚΑ, αλλά προσγειώθηκε ανώμαλα στο τέλος γνωρίζοντας την ήττα με γκολ του Λέτο.

Παίκτες που ξενυχτάνε και όχι «σφιχτά» αποδυτήρια

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Συχνά-πυκνά είδαμε εφημερίδες να γράφουν για τα νυχτοπερπατήματα των ποδοσφαιριστών. Η διοίκηση ενημερώθηκε κατάλληλα και έριξε ποινές, όχι όμως τόσο σκληρές, με αποτέλεσμα η κατάσταση να περιοριστεί και όχι να εξαλειφθεί. Ο Μπάντοβιτς είχε κάνει παρατηρήσεις στους Χεσούς Ντάτολο και Ραούλ Μπράβο για ξενύχτια τους: « Δεν φτάνει που ξενυχτάτε, έρχεστε στην προπόνηση και λέτε ότι είστε τραυματίες » τους είχε πει ο Σέρβος προπονητής. Τι να μπορούσε όμως να κάνει ένας άπειρος προπονητής; Η διοίκηση έκανε τα στραβά μάτια, αφού το ρόστερ φέτος είχε πολλούς τραυματισμούς και κάθε παίκτης ήταν πολύτιμος. Τελευταίο κρούσμα ήταν του Ζεβλάκοφ σε κέντρο στη Λ. Συγγρού.

ΑΡΗΣ: Πρόσφατα ήταν ο Κάλβο που βρέθηκε σε κλαμπ στη Θεσσαλονίκη, παραμονή κρίσιμου αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες του Αρη που «έσπαγαν» το ωράριο, όπως οι Νέτο, Ναφτί και Φερνάντεζ. Ο τελευταίος ενόχλησε λιγότερο, ίσως γιατί οι εμφανίσεις του ήταν πολύ καλές. Τι να πρωτομαζέψει ο ‘Εκτορ Ραούλ Κούπερ; Η κατάσταση αυτή υπήρχε νωρίτερα στα αποδυτήρια , την βρήκε ο Αργεντινός προπονητής όμως κι αυτός χωρίς αυστηρή διοίκηση δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω.


Αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους μετά την 3η αγωνιστική των πλέϊ-οφ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οι οπαδοί δημιούργησαν επεισόδια, καθώς ήρθε η νέα ήττα από τον ΠΑΟΚ (δεύτερη συνεχόμενη στα πλέϊ-οφ και 3η από την ομάδα της Θεσσαλονίκης φέτος). Βλέπετε, κάθε χρόνο είχαν μάθει να παίρνουν το πρωτάθλημα και τους κακοφάνηκε, όταν είδαν την ομάδα τους να μένει και εκτός προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνθήματα «πως κατάντησες τον Ολυμπιακό» και ύβρεις εναντίον παικτών, υπέρ Βαλβέρδε κ.α. Συμπλοκές οπαδών με τα ΜΑΤ, συνθήματα κατά της διοίκησης που ανάγκασαν τον Κόκκαλη των 12 πρωταθλημάτων να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του αγώνα. Θαρρείς και κάποιος παντοδύναμος τους υπογράφει κάθε χρόνο ότι θα είναι οι μόνιμοι πρωταθλητές ή επιτυχημένοι…

ΑΡΗΣ: Το γκολ του Λεονάρντο στις καθυστερήσεις που έφερε την ισοφάριση 1-1 έφερε το ξέσπασμα του κόσμου. Εκεί που το κλίμα ήταν πανηγυρικό στις εξέδρες, μετατράπηκε σε… εχθρικό. Κάποιοι οπαδοί του Αρη μαζεύτηκαν έξω από το Κλεάνθης Βικελίδης και κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις εναντίον παικτών. Η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, δεν ηρέμησε την κατάσταση, αναγκάζοντας την αποστολή του Άρη να φύγει απο άλλη πόρτα, εξοργίζοντας ακόμη περισσότερο τους συγκεντρωμένους που ξεσπούσαν σε ότι έβρισκαν μπροστά τους. Χρειάστηκε περίπου μιάμιση ώρα να ηρεμήσει η κατάσταση. Υπήρξαν και υλικές ζημιές.


Παίκτες-αστέρια που σε κρίσιμα ματς εξαφανίστηκαν

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ο Ντιόγκο δεν κατάφερε να βοηθήσει όλη τη χρονιά τους ερυθρόλευκους. Ο Ντουντού στα τελευταία παιχνίδια δεν μπόρεσε να σηκώσει την ομάδα στην πλάτη του (ήταν και οι τραυματισμοί), ενώ ο Λούα-Λούα αναλώθηκε σε προσωπικές ενέργειες, που δεν κατέληγαν πουθενά. Ετρεχε-έτρεχε, δημιουργούσε, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Ο Γκαλέτι βγήκε νωρίς νοκ-άουτ και ο Ντάτολο αποδείχτηκε λάθος (δανεική) μεταγραφή. Έκανε ένα καλό ματς στα πλέϊ-οφ οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε νίκη επί της ΑΕΚ και μετά βγήκε νοκ-άουτ λόγω τραυματισμού.


ΑΡΗΣ: Που ήταν ο πολύς Κάλβο στα κρίσιμα ματς του Αρη; Στον τελικό του Κυπέλλου στο Ολυμπιακό Στάδιο «εξαφανίστηκε», ενώ δεν ήταν καλές οι εμφανίσεις του στα πλέϊ-οφ που η ομάδα της Θεσσαλονίκης τον είχε τόσο ανάγκη. Στο 39’ του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που παίζονταν πάρα πολλά, άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, καθώς είδε την κόκκινη κάρτα για καθυστερήσεις. Είναι δυνατόν; Και από τον Κόκε, όμως περίμεναν πολλά περισσότερα και δικαιολογημένα οι οπαδοί τη Αρη, όμως οι πτήσεις του ήταν χαμηλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: