Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ο Κούπερ θα αλλάξει πολλά

Πεπεισμένος ότι ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα δώσει το δικό του στίγμα στον Άρη, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μπιμπισίδης. Τι είπε για τους στόχους της ομάδας, τη νέα χρονιά, αλλά και για τα πλάνα του Αργεντίνου τεχνικού. Ο παλαίμαχος άσος των «κίτρινων» μίλησε στο επίσημο ραδιόφωνο του Άρη τονίζοντας:

«Δεν ξέρω κατά πόσο έπεσε η ψυχολογία της ομάδας μετά το Κύπελλο, για κάτι που, ουσιαστικά, το περιμέναμε όλοι μετά από τόσα χρόνια. Δε φάνηκαν κάποια παιδιά, ίσως, για να μπούμε καλά στη διαδικασία των playoffs. Νομίζω ότι αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές μας έφτασαν στην οροφή της απόδοσής τους και με στενοχωρεί που το λέω αυτό. Αν αφήσουμε τον Κούπερ να χτίσει την ομάδα όπως θέλει αυτός, με ένα βασικό κορμό βέβαια, τότε θα πρέπει να περιμένουμε πολλά τη νέα χρονιά. Απλά πρέπει να μπει σε άλλες βάσεις η πειθαρχία των ποδοσφαιριστών, γιατί είναι κρίμα να μην είναι σωστοί κάποιοι ποδοσφαιριστές.

Νομίζω ότι μπορούν να γίνουν προσθήκες που θα βοηθήσουν πολύ. Υπάρχουν παίκτες πολλά χρόνια στην ομάδα που τους έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες. Πρέπει να μπουν στη νοοτροπία πια και να μην καθησυχάζονται από την αγάπη του κόσμου. Ο προπονητής θα πάρει τις αποφάσεις του και σίγουρα θα κινηθούμε σε άλλο μοτίβο τη νέα χρονιά».

Για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας : «Πήραμε την πέμπτη θέση στα playoffs για να είμαστε στην Ευρώπη. Νομίζω, όμως, ότι η ομάδα μπορούσε να κάνει παραπάνω. Πέτυχε μεν, αλλά έπρεπε να είχαμε καλύτερη σκέψη και νοοτροπία. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μείναμε με παίκτη λιγότερο, υπήρξαν επιπόλαιες κάρτες και συμπεριφορές, δεν κρατήσαμε την καλή εικόνα και φάγαμε τα γκολ. Μέσα στο Χαριλάου η ομάδα είναι πολύ καλή, από την άλλη. Αν διορθώσουμε αυτά τα κομμάτια, είμαι πολύ αισιόδοξος για τη νέα χρονιά.
Αν είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στα πρώτα παιχνίδια των playoffs, θα μιλούσαμε τώρα για την πρώτη θέση. Η ψυχολογία και το ηθικό της ομάδας, ίσως, να μην ήταν σε καλό επίπεδο».

Για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Μπορεί να πάρει το διπλό ο ΑΡΗΣ. Αν βγούμε πέμπτοι, δε θα έχουμε την πολυτέλεια να ξεκουράσουμε την ομάδα, θα μπει γρήγορα στα προκριματικά, κάτι που έχει διαφορά από το να μπεις στα προκριματικά τον Αύγουστο. Οι παίκτες πρέπει να δώσουν το κάτι παραπάνω, ώστε και το πρόγραμμα να είναι πιο βατό».

Για τα σχέδια του ίδιου και τον επαγγελματικό του προσανατολισμό: «Υπάρχουν κάποιες προτάσεις, αλλά, γενικά, τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Έλληνα προπονητή. Θέλω να δω τις προϋποθέσεις που υπάρχουν, θα τα ελέγξουμε όλα και ελπίζω να πάρω την καλύτερη απόφαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: