Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Πήρε Ογιενέγιε η Βέροια!

Τον Μάικλ Ολαϊτάν Ογιενέγιε απέκτησε η Βέροια, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Ο 18χρονος Νιγηριανός αγωνιζόταν σε ομάδα της πατρίδας του και πλέον θα ενισχύσει την ομάδα του υπηρεσιακού τεχνικού, Γιώργου Κικερίδη.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Βέροια ανακοινώνει την απόκτηση του 18χρονου Νιγηριανού επιτελικού μέσου, Μάϊκλ Ολαϊτάν Ογιενέγιε (Micheal Olaitan Oyeneye) ή Ολαϊτάν, που αγωνιζόταν στην Might Jet, Α΄ Εθνικής Νιγηρίας».

Χάνει τη σεζόν ο Κατσικάς!

Σοκ στον Ηρακλή με τον Γιώργο Κατσικά, αφού οι εξετάσεις της μαγνητικής τομογραφίας έδειξαν ρήξη χιαστών. Έτσι έχει ως αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν ο νεαρός αμυντικός.

Ο Γιώργος Κατσικάς είχε τραυματιστεί πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο χθεσινό φιλικό της Εθνικής Ελπίδων με την αντίστοιχη της Γερμανίας. Αύριο θα καθορισθεί η μέρα που θα γίνει η επέμβαση και η πορεία της αποθεραπείας του. 

Ο Κασίγιας σπάει όλα τα ρεκόρ

Αν και μόλις 29 ετών, πιτσιρίκι δηλαδή για τερματοφύλακας, ο Ίκερ Κασίγιας είναι πλέον ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο της Ισπανίας. Ο γκολκίπερ της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 158 παιχνίδια συνολικά, ανεξαρτήτως ηλικιακής κατηγορίας (τα 116 με αυτή των Ανδρών), ξεπερνώντας κατά ένα τον Άντονι Θουμπιθαρέτα.

Πάντως, ο παλιός τερματοφύλακας της Μπαρτσελόνα συνεχίζει να έχει παίξει πιο πολλούς αγώνες με τους «μεγάλους», αλλά με τους ρυθμούς του Ίκερ Κασίγιας, είναι βέβαιο πως και το ρεκόρ των 128 παιχνιδιών του Θουμπιθαρέτα είναι θέμα χρόνου να πέσει.

Όλος ο ΠΑΟΚ στο μνημόσυνο για τον Κατσούρη

Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε στην γέφυρα του μοιραίου δυστυχήματος στη Θέρμη και το παρών έδωσε τόσο ο Πρόεδρος του Δικεφάλου, Θεόδωρος Ζαγοράκης μαζί με τους συνεργάτες του, όσο και οι ποδοσφαιριστές που πήγαν εκεί μετά την προπόνηση. Το μνημόσυνο μάλιστα τέλεσε ο γνωστός για τα ΠΑΟΚτσήδικα αισθήματά του, πατήρ-Χρήστος, ο οποίος ευχήθηκε να μην χαθούν άλλες ζωές στους δρόμους.
Ακόμη, κατατέθηκαν στεφάνια από τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος, αρκετούς συνδέσμους, αλλά και μία γλάστρα από το ζεύγος Άγγελου και Βιβής Αναστασιάδη. Φυσικά, όπως κάθε χρόνο, την ατμόσφαιρα δόνησε το σύνθημα: «Κατσούρη, ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής» που ακούστηκε στο τέλος της επιμνημόσυνης δέησης.
Ο Γιώργος Φαρλαλής εκπροσωπώντας την ΠΑΕ είπε: «Η διοίκηση, η ομάδα και ο κόσμος του ΠΑΟΚ τιμούν την μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη. Είναι υποχρέωσή μας να θυμόμαστε και αν τιμούμε τη μνήμη όχι μόνο του Παναγιώτη και των παιδιά που χάθηκαν στα Τέμπη, αλλά κάθε ΠΑΟΚτσή που φεύγει από τη ζωή πρόωρα».
Είναι η οφειλόμενη αναφορά που κάθε χρόνο τέτοια μέρα κάνει η οικογένεια του ΠΑΟΚ για ένα «αετόπουλο» που έφυγε από την ζωή μια κρύα βραδιά σαν τώρα, πριν 13 χρόνια. Η προτομή του νεαρού ποδοσφαιριστή στήθηκε από τότε στο γήπεδο της Τούμπας ως ένδειξη τιμής και μνήμης. Η μνήμη του θα είναι πάντα οδηγός στις καρδιές των φίλων της ομάδας και του ίδιου του συλλόγου, που δεν ξεχνά τον απόντα αθλητή.

Όχι στις «τρέλες» για Φάμπρεγας!

Μπορεί ο Σεσκ Φάμπρεγας να αποτελεί τον διακαή πόθο της Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο αντιπρόεδρος των Καταλανών, Χαβιέ Φάους, τόνισε πως το μπάτζετ θα είναι αρκετά περιορισμένο και δεν θα γίνουν ανοίγματα για τον άσο της Αρσεναλ.Πιο συγκεκριμένα, ο παράγοντας των πρωταθλητών Ισπανίας αποκάλυψε πως το προσεχές καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα θα ξοδέψει ένα ποσό που φτάνει μάξιμουμ τα 40- με 45 εκατ. ευρώ.

«Δεν μπορούμε να διαθέσουμε ούτε ένα ευρώ περισσότερο από αυτό το ποσό για την ενίσχυση μας. Ο Σεσκ είναι στους στόχους μας αλλά δεν θα κάνουμε "τρέλες" ήταν τα λόγια του Φάους
Βέβαια, στο συγκεκριμένο ποσό δεν υπολογίζονται τα έσοδα από πωλήσεις παικτών. Η Μπαρτσελόνα δεν προτίθεται να δώσει κάποιο από τα αστέρια της, όμως δεν θα έλεγε όχι σε προτάσεις για "δευτερεύοντες" παίκτες, όπως ο Κεϊτά.

«Τελείωσε» τον Αμανατίδη ο Σκίμπε

Άδοξο τέλος φαίνεται ότι θα έχει η καριέρα του Γιάννη Αμανατίδη στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι δηλώσεις του διεθνούς επιθετικού με τις οποίες κατηγόρησε τον προπονητή του ότι δεν του δίνει χρόνο συμμετοχής, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά ως πρόφαση και δικαιολογία το θέμα της αγωνιστικής του ετοιμότητας. Ο Μίκαελ Σκίμπε απάντησε οργισμένα και τον έθεσε εκτός ομάδας.

«Ο Αμανατίδης πλέον δεν υπάρχει για τον Μίκαελ Σκίμπε. Δεν έχει κανέναν ρόλο στα πλάνα μου», τόνισε ο τεχνικός της ομάδας, ενώ για την κίνησή του αυτή δεν είχε ενημερωθεί κανένας άλλος στο σύλλογο.

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του προέδρου της γερμανικής ομάδας, Χέριμπερτ Μπρουχάγκεν, όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

«Πώς; Αλήθεια; Πότε; Είναι η πρώτη φορά που το ακούω, δεν γνωρίζω τίποτα», ενώ ούτε και ο γκολκίπερ της Άιντραχτ, Όκα Νικόλοφ ήξερε κάτι για το περιστατικό.

«Τέλος» ο Ρουίς από τον Άρη

Παρελθόν από τον Άρη αποτελεί εδώ και μερικές ώρες ο Γουατεμαλτέκος επιθετικός Κάρλος Ρουϊς, ο οποίος φάνηκε πως δεν βρισκόταν στα πλάνα του Γιάννη Μιχαλήτσου, μετά την επιστροφή του από τις υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του. Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ:«Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Κάρλος Ρουίζ. Τον ευχαριστεί για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του»

Τιμωρία στους διαιτητές του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης

Με ποινή δύο αγωνιστικών τιμώρησε η ΚΕΔ/ΕΟΚ την τριάδα των διαιτητών του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης, για την 16η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ. Οι κ.κ. Γκόντας, Σταματόπουλος και Γκούμας τιμωρήθηκαν γιατί απέβαλαν τον Νίκο Χατζηβρέττα με πέμπτο φάουλ, ενώ ο γκαρντ των «κίτρινων» είχε τέσσερα.
Μαζί τους τιμωρήθηκαν με την ίδια ποινή και οι κομισάριοι του συγκεκριμένου αγώνα, Μούστος και Μαραμής, γιατί στο –κεκλεισμένων των θυρών- PAOK Sports Arena υπήρχαν περισσότεροι θεατές από όσους ορίζει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις.
Ποινή δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε και στον Κυριάκο Παντελίδη, διαιτητή της αναμέτρησης Κολοσσός-Καβάλα, για διαιτητικό λάθος κατά των γηπεδούχων, 50» πριν τη λήξη του αγώνα.

Γαλανός: «Με νοιάζει να σώσω τον Ηρακλή»

Γιώργος Γαλανός μίλησε στο Αθλητικό Μetropolis, στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του Νίκου Πετρουλάκη και αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην ΚΑΕ Ηρακλής, αλλά και στον νέο προπονητή της ομάδας, Κρις Χουγκάζ. Ο βασικός χρηματοδότης της ΚΑΕ, τόνισε ότι άπαντες προσπαθούν για το καλύτερο:
«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη κατάσταση και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα έχουν επηρεάσει εμάς και τους παίκτες. Φυσικά και ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Το ερχόμενο παιχνίδι με το Περιστέρι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό.
Είναι γεγονός ότι έχουμε καλούς παίκτες, αλλά όχι και ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό για να γίνουμε ένα δυνατό σύνολο. Ο Κρις Χουγκάζ παρότι δεν έχει δουλέψει σε μεγάλο σύλλογο, είναι μια καλή περίπτωση την δεδομένη χρονική στιγμή. Θα έχει όρεξη να δουλέψει σε έναν μεγάλο σύνολο και είναι μια πρόκληση γι’ αυτόν.
Είναι ένα δυναμικό παιδί και συμπαθής στους παίκτες. Δυστυχώς με αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα δεν έχω χρόνο και καθαρό μυαλό να ασχοληθώ για κανένα άλλο θέμα (π.χ. για τις μετοχές). Αυτό που με νοιάζει αυτή τη στιγμή είναι να σώσω τον Ηρακλή».

Βγήκε από την εντατική ο Κούμπιτσα

Τέσσερις μέρες μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του σε αγώνα ράλι της Ιταλίας, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα βγήκε από την μονάδα εντατικής θεραπείας όπου νοσηλευόταν.

Ο Πολωνός πιλότος υποβλήθηκε την Κυριακή σε λεπτή χειρουργική επέμβαση διάρκειας εφτά ωρών στο δεξί του χέρι αλλά την Παρασκευή αναμένεται να ξαναπεράσει το κατώφλι του χειρουργείου. Ο 26χρονος οδηγός της Renault δεν αποκλείεται να χάσει ολόκληρο το νέο πρωτάθλημα της Formula 1, καθώς το πρόβλημα στο δεξί του χέρι ήταν πολύ σοβαρό.

Στο πλευρό του Κούμπιτσα βρίσκονται από την πρώτη στιγμή όλοι οι πιλότοι οι οποίο σήμερα (Πέμπτη) άρχισαν στην πίστα της Χερέθ το δεύτερο μέρος των δοκιμών τους εν όψει της νέας σεζόν και βρήκαν έναν ακόμα τρόπο για να εκδηλώσουν την συμπαράστασή τους.

Όλα τα μονοθέσια έγραφαν στο πλαϊνό μέρος τους το μήνυμα «Szybkiego powrotu do zdrowia Robert που στα πολωνικά σημαίνει «Γίνε σύντομα καλά Ρόμπερτ», ενώ το ίδιο μήνυμα «ανέβηκε» και στην ιστοσελίδα της Ένωσης των ομάδων (www.teamsassociation.org).

Ποινή για τους διαιτητές του ΠΑΟΚ-Άρης

Με δύο αγωνιστικές τιμώρησε η ΚΕΔ/ΕΟΚ τους κύριους Γκόντα, Σταματόπουλο και Γκούμα που διήυθυναν την αναμέτρηση της 16ης αγωνιστική μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη, καθώς απέβαλαν το Νίκο Χατζηβρέττα με πέμπτο φάουλ ενώ ο γκαρντ των «κίτρινων» είχε τέσσερα. Μαζί τους τιμωρήθηκαν με την ίδια ποινή και οι κομισάριοι του συγκεκριμένου αγώνα, Μούστος και Μαραμής, γιατί στο –κεκλεισμένων των θυρών- PAOK Sports Arena υπήρχαν περισσότεροι θεατές από όσους ορίζει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ποινή δύο αγωνιστικών επιβλήθηκε και στον Κυριάκο Παντελίδη, διαιτητή του ματς Κολοσσός-Καβάλα, ο οποίος χρέωσε λανθασμένα με μεταφορά μπάλας παίκτη των «θαλασσί» 50’’ δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα στο Βενετόκλειο.

Ο… Ψυχομάνης είναι η αιτία

Ο Γκαγκάτσης τα έβαλε με την ΕΠΟ και τον Πιλάβιο, οι δυο τους είναι «ορκισμένοι» εχθροί
Ο… Ψυχομάνης είναι η αιτία
Μετά τα παράπονα που εξέφρασε ο Βασίλης Γκαγκάτσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο sentragoal.gr  για την μη πρόσκλησή του από την ΕΠΟ στο φιλικό παιχνίδι με τον Καναδά, όπου τιμήθηκε ο Οτο Ρεχάγκελ
Ο Πιλάβιος με τον Γκαγκάτση είναι στα μαχαίρια εδώ και πολύ καιρό. Αν και η πορεία τους ξεκίνησε από κοινή αφετηρία. Είναι γεγονός ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ εκλέχθηκε στο πόστο του με τις ευλογίες του απελθόντα προέδρου. Όταν, έξι μήνες μετά την επανεκλογή του, ο Γκαγκάτσης αποφάσισε να αποσυρθεί λόγω κάποιων δικαστικών εκκρεμοτήτων που είχε, ο Πιλάβιος ουσιαστικά παρέλαβε …δαχτυλίδι. Εχοντας την απόλυτη υποστήριξη των «Γκαγκατσικών» εκπροσώπων ενώσεων, κατάφερε να τον διαδεχτεί. Μέχρι εκεί όλα ήταν καλά. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όμως, από τη στιγμή που ο Πιλάβιος θέλησε να εφαρμόσει την δική του φιλοσοφία «εξυγίανσης».
Η πρώτη και πιο σημαντική αφορμή για να βρεθούν σε αντίπαλα στρατόπεδα ήταν η επιλογή του Πιλάβιου να καθαιρέσει τον Ψυχομάνη από τη θέση του «αρχιδιαιτητή», βάζοντας στη θέση του τον Γιαννόπουλο (για έξι μήνες) κι εν συνεχεία τον Τεροβίτσα. Η μεγάλη διαφορά των δύο είναι το γεγονός ότι ο Πιλάβιος δεν περιμένει να ζήσει από το ποδόσφαιρο. Την καθαίρεση του Ψυχομάνη, ο Γκαγκάτσης την εξέλαβε ως casusbelli. Και από τότε τον πολέμησε με όποιο τρόπο είχε… Σε κάθε μέτωπο, με κάθε ευκαιρία.
Φυσικά ο νυν δεν έμεινε με τα χέρια κατεβασμένα. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ακόμα και στις προσκλήσεις που του στέλνει η ΕΠΟ για τους αγώνες της Εθνικής, η θέση το Γκαγκάτση δεν βρίσκεται στον πυρήνα των VIP, ανάμεσα στους εκλεκτούς, ή τα τιμώμενα πρόσωπα, αλλά στους …λοιπούς συγγενείς.

Ο Χαρτ απειλεί

Ο Τζο Χαρτ προβλέπει ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα κατακτήσει πολλά τρόπαια στο μέλλον.«Καλά κάνουν και το χαίρονται αφού καταλαβαίνουν και αυτοί ότι στο μέλλον δεν θα σηκώσουν πολλά τρόπαια», είπε ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι παραμονές του ντέρμπι με την Γιουνάιτεντ.

Στην ανατολική εξέδρα του «Θεάτρου των Ονείρων» υπάρχει ένα πανό το οποίο μετρά τα χρόνια που έχουν περάσει από τον τελευταίο τίτλο της αιώνιας αντιπάλου, Σίτι. Η ... καταμέτρηση έχει φτάσει τα 35 χρόνια αφού οι "πολίτες" κάτεκτησαν τίτλο για τελευταία φορά το 1976 (το Λιγκ Καπ).

"Στο σφυρί" η Ρόμα

Θέμα ωρών είναι η πώληση της Ρόμα σε αμερικανική κοινοπραξία,  σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα. Οι συνομιλίες ανάμεσα στις δύο πλευρές ξεκίνησαν τη περασμένη εβδομάδα και από τη στιγμή που ο Ντι Μπενεντέτο, που είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας απέδειξε ότι διαθέτει τα κεφάλαια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, δεν υπάρχει άλλο εμπόδιο.

«Οι διαπραγματεύσεις πάνε καλά. Υπάρχει θετικό κλίμα», τόνισε άνθρωπος που χειρίζεται την υπόθεση.Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει η αισιοδοξία πως την Παρασκευή μπορεί να ανακοινωθεί η συμφωνία και την άλλη εβδομάδα να υπογραφούν οι τελικές συμβάσεις.

Ταΐβο: "Θα αλλάξω ομάδα"

Μετά την αναμέτρηση της Νιγηρίας κόντρα στη Σιέρα Λεόνε (2-1) ο Ταγιέ Ταΐβο τόνισε στην εφημερίδα "The Nation" πως δεν επιθυμεί να παραμείνει στην Μαρσέιγ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο 25χρονος άσος, του οποίου το συμβόλαιο λήγει τον προσεχή Ιούνιο: "Αποφάσισα να μην παραταθεί το συμβόλαιο μου. Θέλω να στραφώ σε άλλες ομάδες τον Ιούνιο. Είμαι σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων με μια ομάδα η οποία παίζει σε ένα από τα τρία καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρωπής."

«Αισιόδοξος ενόψει Αστέρα»

Σίγουρος πως ο Ηρακλής θα παρουσιάσει το καλό του αγωνιστικό προφίλ στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, εμφανίστηκε ο Γιώργος Παράσχος. Ο Έλληνας τεχνικός χαρακτήρισε δύσκολο αντίπαλο τους Αρκάδες, ενώ υπογράμμισε πως θέλει να δοθεί συνέχεια στη νίκη των Σερρών.
Χαρακτηριστικά, ο Παράσχος τόνισε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ηρακλή: «Αντιμετωπίζουμε έναν δύσκολο και επικίνδυνο αντίπαλο, ο οποίος διατηρεί ένα αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό στη φετινή αγωνιστική διαδρομή του, το οποίο έχει να κάνει με την ιδιαίτερη ικανότητα βαθμολογικής συγκομιδής εκτός έδρας. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει συλλέξει τους περισσότερους από τους βαθμούς του μακριά από το γήπεδό του και αυτό οφείλουμε να το λάβουμε σοβαρότατα υπ' όψιν, όσον αφορά στον αγωνιστικό σχεδιασμό μας».
Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Θα απαιτηθούν μεγάλη προσπάθεια, υπομονή και ηρεμία από την πλευρά μας, προκειμένου να διασπάσουμε την πολυπρόσωπη αμυντική θωράκιση, που θα βρούμε μπροστά μας, στον κυριακάτικο αγώνα. Αισιοδοξώ, διότι η ομάδα δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο, με τα παιδιά να επιδεικνύουν έντονη διάθεση για προσφορά στην προσπάθεια, που καταβάλλουμε. Με την καταλυτική βοήθεια του κόσμου μας, μέσα στην έδρα μας, μπορούμε να δώσουμε μεγαλύτερη διάρκεια στην καλή μας απόδοση, με οδηγό την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου των Σερρών και να πάρουμε το πολύτιμο τρίποντο, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους του Ηρακλή».
Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Κατσικάς επέστρεψε τραυματίας στο γόνατο από την Ελπίδων και θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Επίσης, ο Λουίς Μαχόπ αποχώρησε από την προπόνηση, λόγω ενόχλησης στον προσαγωγό και η κατάστασή του θα εκτιμηθεί την Παρασκευή. Τα ευχάριστα για τον Έλληνα τεχνικό είναι η επιστροφή των Βίκτορας Γιάκομπ και Νίκος Αραμπατζής σε κανονικούς ρυθμούς. Τέλος, ο Γιώργος Κυριαζής ξεκίνησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Γιώργος Κατσικάς προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα.

Χωρίς Μούσλι η προπόνηση

Προπόνηση σε έντονους ρυθμούς πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τον μεθαυριανό αγώνα της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο. Μοναδικός απών ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, καθώς συμμετείχε στο φιλικό αγώνα της Εθνικής Βοσνίας με την αντίστοιχη του Μεξικό στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο διεθνής επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 62' αντί του Λούλιτς δίχως κάτι ιδιαίτερο αναφορικά με την παρουσία του στον νικηφόρο αγώνα της ομάδας του με 2-0 (48' Πιάνιτς, 55' Πασέκο).
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αύριο κι όπως είναι φυσιολογικό φαντάζει δύσκολο να συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα που θα προκύψει μετά την αυριανή, τελευταία πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα, προπόνηση. Ο Μάκης Χάβος δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γεωργίου, Φωτάκη, Φιλομένο και φυσικά τον Βιτόλο. Ειδικά για τον Ισπανό, η χτεσινή μέρα είχε την ιδιαίτερη σημασία της αφού μετά από πολύ καιρό, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε τρέξιμο. Στο ιατρικό δελτίο προστέθηκε κι ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο νεαρός οπισθοφύλακας υπέστη διάστρεμμα σε μια πρώτη εκτίμηση ωστόσο θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να προκύψει η ακριβής διάγνωση και ο τρόπος αποθεραπείας. Αντίθετα πολύ καλύτερα έδειξε πως είναι ο Ντάριο Κρέσιτς ανεβάζοντας ρυθμούς. Επίσης, ο τεχνικός του «Δικεφάλου» δεν υπολογίζει τους Σνάουτσνερ - Κοντρέρας λόγω των τιμωριών τους.
Αναγκαστικά λοιπόν, με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία προσανατολίζεται στην επιστροφή σε σχηματισμό 4-4-1-1 με Χαλκιά, Ετο, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σαβίνι στην άμυνα, Βιεϊρίνια, Τσουκαλά, Γκαρσία, Λίνο στη μεσαία (σ.σ. και στις δυο γραμμές η σειρά είναι από δεξιά προς τ' αριστερά), μπροστά τους ο Ιβιτς και λίγο πιο προωθημένος ο Αθανασιάδης. Να σημειωθεί πως ο Σαλπιγγίδης ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας με χαλαρό τρέξιμο λόγω της συμμετοχής του στο χτεσινό φιλικό αγώνα της Εθνικής.
Αμέσως μετά την προπόνηση, όπου την τιμητική του είχε ο συνεργάτης του κ. Χάβου, Μπάμπης Μιχαηλίδης λόγω της ονομαστικής του εορτής, σύσσωμη η ομάδα κατευθύνθηκε στο σημείο όπου πριν από 13 χρόνια, στις 9 Φεβρουαρίου 1998, ο Παναγιώτης Κατσούρης άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα. Εκεί, βρίσκονταν ήδη συγγενείς του εκλιπόντος, σχεδόν όλη η διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Θόδωρο Ζαγοράκη, και φίλοι της ομάδας. Σε φορτισμένο κλίμα καθώς οι μνήμες παραμένουν έντονες, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.
Εξάλλου, μια εβδομάδα απομένει για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» στο Europa League με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην Τούμπα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά μόλις χτες ξεκίνησε η ελεύθερη διάθεση των εισιτηρίων (σ.σ. περίπου 10.000 τον αριθμό) στους φιλάθλους και η ζήτηση είναι μεγάλη. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 15-150 ευρώ και τα εκδοτήρια της Τούμπας εξυπηρετούν από τις 09.00 μέχρι τις 17.00. Οι Ρώσοι αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ενώ για την αγωνιστική της παρουσία στο διάστημα της προετοιμασίας της στην Τουρκία, ο . «κατάσκοπος» του «Δικεφάλου» που την παρακολούθησε επισταμένα, ενημέρωσε χτες την τεχνική ηγεσία για όλα όσα είδε και τα συμπεράσματα που κατέληξε.

Sold Out με Μάντσεστερ Σίτι

Σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι οι φίλοι του Άρη θα κατακλύσουν το «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς όπως έκανε γνωστό η ΠΑΕ Άρης με επίσημη ανακοίνωση, εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια που είχαν βγει προς διάθεση για την πρώτη κόντρα με την πανίσχυρη, Μάντσεστερ Σίτι, στο πλαίσιο των «32» του Europa League.«Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τον επερχόμενο ευρωπαϊκό αγώνα με αντίπαλο την Man. City. Ευχαριστεί τον κόσμο του Άρη για την άμεση ανταπόκριση και την υλοποίηση ενός ακόμη SOLD OUT και αναμένει την δυναμική συμπαράσταση του τόσο στο ευρωπαϊκό παιχνίδι, όσο και σε αυτό που προηγείται το Σάββατο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Για τον συγκεκριμένο παιχνίδι συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων από το ARIS MOBILE σήμερα κι αύριο ως τις 21:00».
Οι Άγγλοι από την πλευρά τους έχουν πάρει 1000 εισιτήρια για την αναμέτρηση της επόμενης Τρίτης

Παμπορίδης στο ΟΑΚΑ, Σιδηρόπουλος στο «Βικελίδης»

Ο Βασίλης Παμπορίδης του συνδέσμου Κιλκίς ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, ενώ στον αγώνα μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού διαιτητής θα είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος και στην αναμέτρηση Πανιώνιος-ΠΑΟΚ ο Γιώργος Σταθόπουλος.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12/1

17:15 Εργοτέλης-Καβάλα: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Καρσιώτης, Κωσταράς-Τέταρτος: Κουτσιαύτης

17:15 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ: Γιώργος Σταθόπουλος (Αχαΐας)
Βοηθοί: Καρατζίκας, Γούκος-Τέταρτος: Γιάχος

19:30 Άρης-Ολυμπιακός: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Πάνου, Αλεξέας-Τέταρτος: Κωνσταντινέας

Κυριακή 13/1

15:00 Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης: Μιχάλης Τσινιάρης (Αθηνών)
Βοηθοί: Μπάλτας, Τουμπακάρης-Τέταρτος: Λαμπρόπουλος.

15:00 Κέρκυρα-Πανσερραϊκός: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Μποζατζίδης, Δημητριάδης-Τέταρτος: Ζαχαριάδης

17:15 Λάρισα-Ολυμπιακός Βόλου: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος, Γουργιώτης-Τέταρτος: Καλογερόπουλος.

17:15 Skoda Ξάνθη-Ατρόμητος: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Βοηθοί: Τάτσης, Φαντόπουλος-Τέταρτος: Χαραλαμπίδης

19:30 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Βασίλης Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Γκάγκας, Σωτηρόπουλος-Τέταρτος: Μάνταλος

Ήθελε και Φαμπιάνο!

Μετά την αποτυχημένη της προσπάθεια να αποκτήσει τον Ροναλντίνιο, η Μπλάκμπερν επιχείρησε να φέρει στο Νησί τον Λουίς Φαμπιάνο της Σεβίλλης, όμως ούτε αυτές οι διαπραγματεύσεις είχαν αίσιο τέλος.

Η νέα διοίκηση των «ρόδων» ήθελε να φέρει ένα όνομα για να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή στο σύλλογο. Ακούστηκαν ονόματα όπως οι Μπέκαμ, Ρικέλμε, Ροναλντίνιο και τώρα άτομο από τους κόλπους της ομάδας, πρόσθεσε άλλον έναν αστέρα σε δηλώσεις του στη «Lancashire Evening Telegraph»:

«Συζητήσαμε με τη Σεβίλλη για τον Φαμπιάνο. Λίγο μετά από τις αρνητικές διαπραγματεύσεις με τον Ροναλντίνιο. Τώρα όμως δεν ενδιαφερόμαστε πλέον. Θέλουμε να αποκτήσουμε ένα νεαρό επιθετικό. Δεν έχουμε έτοιμο ακόμη το μεταγραφικό πλάνο μας πάντως ακόμη. Υπάρχει χρόνος μπροστά».

Αισιοδοξία για Τζέραρντ

Τον Στίβεν Τζέραρντ υγιή ευελπιστεί να έχει στη διάθεσή του ο Κένι Νταλγκλίς ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα της Λίβερπουλ κόντρα στη Γουίγκαν. Ο Σκωτσέζος τεχνικός τόνισε ότι δεν υπάρχουν επιπλέον προβλήματα μετά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των διεθνών και ζήτησε για άλλη μια φορά υπομονή για την επάνοδο του Άντι Κάρολ.

Ο αρχηγός των «κόκκινων» δεν συμμετείχε στο φιλικό της εθνικής Αγγλίας κόντρα στη Δανία, αφού ένιωθε ενοχλήσεις όμως η αποθεραπεία του πηγαίνει καλά και ο Νταλγκλίς ελπίζει να τον δει να μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων άμεσα: «Είναι ακόμη Πέμπτη και δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τη συμμετοχή του όμως είμαστε αισιόδοξοι».

Στη συνέχεια ο προπονητής της Λίβερπουλ επεσήμανε ότι ευτυχώς δεν έχει υπάρξει κάποιος νέος τραυματισμός πέρα από το θέμα του Μάρτιν Σρκτελ που χρήζει προσοχής: «Προς το παρόν δεν έχει επιστρέψει κάποιος άλλος με πρόβλημα τραυματισμού από τις εθνικές του υποχρεώσεις. Θα δούμε και την περίπτωση του Μάρτιν Σκρτελ. Στην επόμενη προπόνηση θα μπορούμε να κρίνουμε καλύτερα».

Όσο για τον Άντι Κάρολ ο «βασιλιάς Κένι» δεν είχε κάτι παραπάνω να προσθέσει πέρα από το να ζητήσει λίγη ακόμη υπομονή: «Τα πάει πολύ καλά. Δεν έχουμε αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής ούτε σκοπεύουμε να το κάνουμε. Θα χρειαστούν λίγες εβδομάδες ακόμη και κυρίως θα χρειαστεί υπομονή. Δεν θέλουμε να τον πιέσουμε σε καμία περίπτωση».

Αχ βρε …Βαλεντίνα, τι σου ‘μελε να πάθεις!!!

Και …δαρμένη …και χωρισμένη είναι εδώ και λίγα 24ωρα η Βαλεντίνα Τσεπάνου. Μην μου πείτε ποια είναι η Βαλεντίνα;;; Πρόκειται για το (πρώην πλέον) «αμόρε» του Ρεφίκ Τζεμπούρ, που την Κυριακή έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από κλαμπ της Βούλας.
Ο Τζεμπούρ δεν φάνηκε καθόλου συμπονετικός προς την αγαπημένη του, αφού φέρεται να ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση του περιστατικού και αποφάσισε να δώσει τέλος στην 4μηνη σχέση τους!!!
Εμείς, όμως, έχουμε μεγαλύτερη καρδιά απο τον Γαλλοαλγερινό…
Για αυτό σας παρουσιάζουμε τα κάλη του ξανθού μοντέλου, μήπως βρεθεί κάποια ψυχή εκεί έξω, να της προσφέρει λίγη στοργή και …προδέρμ!!!! Τώρα που είναι και μόνο το κορίτσι

Δεν παίζει ο Γκάλης στο φιλικό Βετεράνων!

Δυστυχώς για πολλούς φίλους που αγαπούν το μπάσκετ, δεν θα έχουν ούτε φέτος την ευκαιρία να δουν τον Νίκο Γκάλη και πάλι μετά από περίπου 17 χρόνια, με αθλητική περιβολή στα παρκέ.
Η παρουσία του ήταν κοινή ευχή όλων στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 20/2 στα Γιάννενα, μεταξύ των Ελλήνων βετεράνων και των αντίστοιχων της Μπαρτσελόνα, όπου θα τιμηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αλλά όπως γνωστοποιήθηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο Γκάλης δεν θα δώσει το «παρών».
«Δεν έχει δώσει ούτε αρνητική, ούτε θετική απάντηση για το αν θα έρθει. Πάντως ξεκαθάρισε ότι, ακόμη και να βρεθεί μαζί μας, δεν θα αγωνιστεί», δήλωσε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης. Ανοιχτή παραμένει, όπως γνωστοποιήθηκε, η συμμετοχή και η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Λουτσιάνο: «Στον Ολυμπιακό σε αντιμετωπίζουν αλλιώς…»

Ο 38χρονος Λουτσιάνο φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και τοποθετήθηκε για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Καλλονή, για τη συνεργασία του με τον Αλέξη Κούγια, έκανε τα προγνωστικά του για το ντέρμπι Άρης-Ολυμπιακός, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την διαφορετική αντιμετώπιση που υπάρχει μεταξύ των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις ομάδες του ΠΟΚ και… όλες τις υπόλοιπες.
Για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Καλλονή: «Ήρθα να παίξω για ένα εξάμηνο στην Καλλονή, προκειμένου να τη βοηθήσω να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ανέβει στη Β’ Εθνική. Θεωρώ ότι έχω ακόμη μπροστά μου χρόνια για ποδόσφαιρο, όσο αισθάνομαι γερός, θα παίζω μπάλα και θα προσπαθώ για το καλύτερο».
Για το πέρασμα από την Παναχαϊκή και τη συνεργασία με τον Αλέξη Κούγια: «Με την Παναχαϊκή δεν είχα κάποιο πρόβλημα, όμως η συνεργασία με τον κ. Κούγια δεν πήγε και τόσο καλά. Τον γνωρίζετε όλοι τι άνθρωπος είναι, απλά κάποιες φορές ξεφεύγει και δεν σου αφήνει περιθώρια. Γι’ αυτό και επέλεξα να αποχωρήσω και σίγουρα δεν μετανιώνω για την επιλογή μου».
Για το ντέρμπι Άρης-Ολυμπιακός το προσεχές Σάββατο: Ο Άρης θα έχει τη βοήθεια του κόσμου του, οπότε νομίζω πως μπορεί να πάρει τη νίκη. Πάντως νομίζω ότι ο περσινός Άρης ήταν καλύτερος από φέτος και θα είχε περισσότερες πιθανότητες να πάρει τη νίκη. Πάντα οι αναμετρήσεις στο Χαριλάου είναι πολύ δύσκολες για τον Ολυμπιακό».
Για το αν έχει διαπιστώσει διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με όταν αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό: «Σίγουρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για παράδειγμα αν παίζει ο Ολυμπιακός με την Καλλονή και ένας παίκτης του Ολυμπιακού χτυπήσει αντίπαλο, δεν θα γίνει τίποτα. Αν γίνει το ανάποδο, ο παίκτης της Καλλονής θα τιμωρηθεί τουλάχιστον με δέκα αγωνιστικές. Άλλωστε όλοι θυμάστε τι έγινε με τον Ζε Ελίας. Αν έπαιζε σε άλλη ομάδα θα είχε τουλάχιστον δέκα κόκκινες σε μια σεζόν με τον τρόπο που αγωνιζόταν».
Κλείνοντας υπογράμμισε: «Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχθώ ότι κορυφαίος όλων στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι ο Λιονέλ Μέσι, παρότι είναι Αργεντινός κι εγώ Βραζιλιάνος. Τα πράγματα που κάνει πραγματικά… δεν υπάρχουν. Από την άλλη βέβαια, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν βρίσκει δουλειά στην Ελλάδα ο Γκιγιέρμο Όγιος. Είναι ο κορυφαίος προπονητής που είχα ποτέ την τύχη να συνεργαστώ στην καριέρα μου από όλες τις απόψεις».
απένειμε τα εύσημα σε όγιος και μέσι παρότι βραζιλιάνος

Ρεχάγκελ: «Δεν τελείωσα»

Έτοιμος να προσφέρει σε όποια ομάδα που ζητηθεί τονίζει πως είναι ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός υπογράμμισε πως δεν έχει βγει στην σύνταξη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλλον της εθνικής Ελλάδος. Ο πρώην Ομοσονδιακός τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα «Espresso». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την τύχη που είχε να είναι λαμπαδηδρόμος στα εγκαίνια της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης»: «Ήταν η πιο σημαντική στιγμή της αθλητικής μου καριέρας. Κάθε χρόνο ή κάθε δέκα χρόνια συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Όπως και στο ποδόσφαιρο, ορισμένοι παίκτες μπορούν να παίξουν μέχρι ενός σημείου. Μετά ακολουθούν οι νεότεροι που μπαίνουν στο χώρο. Τότε ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες για μας και πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα σε όλους τους τομείς και να πανηγυρίσουμε, αφού κι εγώ νιώθω μισός Έλληνας, παρόμοιες επιτυχίες».
Για το αν έχει πάρει την απόφαση να αποσυρθεί: «Πάντα λέγονται και γράφονται πολλά. Αν έρθει κάποια πρόταση και ταιριάζει η φιλοσοφία μας, θα την εξετάσω. Δεν είμαι εκτός προπονητικής. Δεν έχω πάρει σύνταξη. Μπορώ να εργαστώ, δόξα τω Θεώ είμαι πολύ καλά, αλλά δεν αγχώνομαι κιόλας. Όλα είναι ανοιχτά».
Για το ότι τον κατηγόρησαν πως δεν έπαιζε μοντέρνο ποδόσφαιρο: «Στο επάγγελμα δέχεσαι κριτική και εν τέλει αυτό που μετράει είναι μόνο η επιτυχία. Το τι σύστημα παρατάσεις στον αγωνιστικό χώρο δεν το προσδιορίζει κανείς, ούτε καν η FIFA. Παίζεις όπως θέλεις, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες».
Για την κριτική των ξένων δημοσιογράφων: «Η ουσία είναι πως κανείς δημοσιογράφος δεν συμμετείχε στις συζητήσεις που κάναμε στα αποδυτήρια με τους παίκτες, όταν παίζαμε εναντίον της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Που ήταν αυτοί που έγραφαν τότε ότι δεν παίζουμε μοντέρνο ποδόσφαιρο; Πώς παίξαμε στον τελικό; Ποιοι ήταν οι ποδοσφαιριστές; Ούτε αυτό δεν γνωρίζουν. Λένε διάφορα χωρίς να έχουν γνώση. Στο EURO 2004 παίξαμε μέσα σε μια εβδομάδα με τρία μεγαθήρια. Σάββατο με Γαλλία, Τετάρτη με Τσεχία, Κυριακή με Πορτογαλία. Τρία ματς μέσα σε λίγες μέρες. Και όμως τους νικήσαμε όλους και μάλιστα τους διοργανωτές Πορτογάλους δύο φορές. Άλλοι περιμένουν είκοσι χρόνια να νικήσουν τη Γαλλία. Γι αυτό τον λόγο λοιπόν πρέπει να κάθονται στην άκρη, να μην μιλούν και απλώς να χειροκροτούν».
Για το μέλλον της Εθνικής: «Δεν μπορείς να προβλέψεις οτιδήποτε. Τίποτε δεν έρχεται όπως το περιμένεις. Η Εθνική ομάδα μπορεί να πετύχει τα πάντα όταν κερδίζει. Το θέμα είναι πως η μπάλα πρέπει να μπαίνει στα δίχτυα. Το πώς και γιατί αφήστε το για αργότερα. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά η Εθνική Ελλάδας να έχει πάντα επιτυχίες».

Γ.ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ - «Καλός ο ΠΑΟΚ, ηγέτης ο Ζαγοράκης»

Ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας, Γιάννης Τοπαλίδης φιλοξενήθηκε την Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sport103fm" ξέχωρα, όμως, από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μίλησε και για τον ΠΑΟΚ.

"Βλέπω ότι έχει παρά πολύ καλή ομάδα. Ο προπονητής τα έχει πάει καλά και πρέπει να του δώσουμε συγχαρητήρια γι' αυτό. Παρά το ότι έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, η χρονιά θεωρώ πως είναι καλή", τόνισε.

Σε σχόλιο που του ζητήθηκε για τον Θόδωρο Ζαγοράκη είπε:"Είναι ηγέτης τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και έξω από αυτόν."

Για την εθνική Ελλάδας και την ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με τη βράβευση του Οτο Ρεχάγκελ στο φιλικό παιχνίδι με τον Καναδά, επισήμανε: "Οταν μιλάω για την Εθνική, πάντα αναφέρομαι στην ομάδα μας. Ηταν ξεχωριστή και συγκινητική η χθεσινή μέρα που θα μείνει στο μυαλό μου. Συγκινήθηκε πολύ ο Οτο, του άρεσε και όπως έλεγε παντού, έχει δεθεί με την ομάδα. Ημασταν και οι δυο φορτισμένοι συναισθηματικά."

Σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε: "Ούτως ή άλλως είπα ότι θέλω να ξεκουραστώ ένα διάστημα. Θέλω να ξεκινήσω κάτι μόνος μου."

Απίθανη η συμμετοχή του Σηφάκη!

Σχεδόν απίθανη είναι η συμμετοχή του Μιχάλη Σηφάκη στη σαββατιάτικη αναμέτρηση του Άρη με τον Ολυμπιακό!

Ο τερματοφύλακας των «κίτρινων», που τραυματίστηκε στο χθεσινό ματς της Εθνικής μας κόντρα στον Καναδά, υποβλήθηκε σε υπέρηχο το πρωί της Πέμπτης, που έδειξε διάταση στη δεξιά γάμπα και καθιστά εξαιρετικά αμφίβολη τη συμμετοχή του στην κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Αν, τελικά, επιβεβαιωθούν τα… χειρότερα, τότε τη θέση του Σηφάκη κάτω από τα γκολπόστ θα πάρει ο Βελλίδης.

Άρχισε τρέξιμο ο Βιτόλο

Τρέξιμο σε χαλαρούς ρυθμούς άρχισε στο γήπεδο ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο Ισπανός μεσοαμυντικός του ΠΑΟΚ, που ακολούθησε και πρόγραμμα ενδυνάμωσης με ασκήσεις στην πισίνα και το γυμναστήριο, θα ανεβάζει καθημερινά ρυθμούς και εκτιμάται πως στα τέλη του Φεβρουαρίου θα είναι σε θέση να επιστρέψει στη δράση.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που αγωνίστηκε στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης, έκανε πρόγραμμα αποθεραπείας καθώς χθες αγωνίστηκε στη φιλική αναμέτρηση της Εθνικής με τον Καναδά στη Λάρισα. Θέμα απουσίας του από το ματς του Σαββάτου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (17:17) δεν τίθεται. Πρόγραμμα αποθεραπείας ακολούθησαν οι Φωτάκης, Φιλομένο και Γεωργίου, ενώ από την προπόνηση αποχώρησε ο Κώστας Σταφυλίδης με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι Κοντρέρας και Σνάουτσνερ, οι τραυματίες Βιτόλο και Φωτάκης, πιθανότατα και ο Μουσλίμοβιτς, ο οποίος τα ξημερώματα αγωνίστηκε στο φιλικό της Βοσνίας με το Μεξικό στην Ατλάντα και δύσκολα θα προλάβει να επιστρέψει εγκαίρως για την προπόνηση της Παρασκευής (12:00).

Η πιθανότερη ενδεκάδα είναι: Χαλκιάς, Ετό, Σαβίνι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Λίνο, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης. Ο Ίβιτς αναμένεται να προφυλαχθεί εν όψει του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Τούμπα, που είναι σε μία εβδομάδα από σήμερα.

Όχι της Μπαρτσελόνα στον Πάπα Βενέδικτο!

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο κανονίζοντας επίσκεψη στον Βατικανό δύο μέρες πριν την αναμέτρηση μεταξύ της Άρσεναλ με την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί αποφάσισαν να μην λάβουν την ευλογία του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας!

Η απόφαση ελήφθη από τον Πεπ Γκουαρδιόλα σε συνεννόηση με τη διοίκηση της "Μπάρτσα" παρά τις αιτιάσεις του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας Άνχελ Μαρία Βιγιάρ.
Σύμφωνα με το πλάνο, άπαντες οι Ισπανοί διεθνείς που στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής θα έπρεπε να μεταβούν στο Βατικανό την ερχόμενη Δευτέρα.

Το παράδοξο είναι πως ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ αλλά και ο τεχνικός ηγέτης, Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είχαν λάβει σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας πάντως προκειμένου να χρυσώσουν το χάπι ενδέχεται να εκπροσωπηθούν από τον Κάρλες Πουγιόλ σε περίπτωση που ο πεπειραμένος στόπερ μείνει εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού από την αναμέτρηση στο "Έμιρεϊτς".

Είναι χαρακτηριστικό πως η Μπαρτσελόνα διαθέτει στο δυναμικό της οχτώ διεθνείς Ισπανούς με συνέπεια οι "φούριας ρόχας να θεωρείται πολύ πιθανό να μεταβούν στο Βατικανό με κουτσουρεμένη αποστολή!

Ανάλογο πρόβλημα έχει προκύψει και με τον Σεσκ Φάμπρεγας της Άρσεναλ. "Θα πρέπει να μιλήσουμε με τον σύλλογο. Το ματς στο Λονδίνο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο. Ελπίζω και η ομοσπονδία να κάνει το καλύτερο" σχολίασε ο Σέρχιο Μπουσκέτς.

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με ΤΣΣΚΑ

Από το πρωί τα περίπου 12.500 εισιτήρια που έχουν απομείνει για το μεγάλο ματς με την ΤΣΣΚΑ την άλλη Πέμπτη (17/2) είναι στη διάθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Το δικαίωμα των κατόχων διαρκείας να προμηθεύονται εισιτήρια για τις θέσεις που τους αντιστοιχούν έχει εκπνεύσει από την Τρίτη και έτσι από σήμερα από το πρωί τα περίπου 12.500 εισιτήρια που έχουν απομείνει για το μεγάλο ματς με την ΤΣΣΚΑ την άλλη Πέμπτη (17/2) είναι στη διάθεση όλου του κόσμου χωρίς δεσμεύσεις.

Από νωρίς το πρωί οι φίλοι του ΠΑΟΚ περιμένουν καρτερικά στην ουρά για ένα μαγικό χαρτάκι που θα τους δώσει το δικαίωμα να παρακολουθήσουν ακόμη ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι του "Δικεφάλου", ο οποίος θα επιδιώξει να βάλει τις βάσεις για μία ακόμη μεγάλη πρόκριση φέτος στην Ευρώπη.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προνόησε και στα εκδοτήρια υπάρχουν τρία ταμεία που εξυπηρετούν τον κόσμο του ΠΑΟΚ που έτσι δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί για πολλή ώρα μέχρι να πάρει μια κάρτα εισόδου. Όσοι δεν έχουν προμηθευτεί ακόμη εισιτήριο σίγουρα θα πρέπει να βιαστούν βάσει της μεγάλης δίψας που έχουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ να παρευρεθούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι τιμές έχουν ως εξής:

Θύρα 1: 60 €
Θύρες 2, 3: 50 €
Θύρες 5, 6: 35 €
Θύρες 4, 4α: 15 €
Θύρες 7, 7α: 20 €
VIP 3ου: 150 €
VIP 4ου: 120 €

Στους κορυφαίους του MLS ο Ρουίς!

Μπορεί τελευταία στον Άρη να μην έχει ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής, όμως το παρελθόν του στις ΗΠΑ, δεν παύει να τον… ακολουθεί παντού. Συγκεκριμένα, ο Κάρλος Ρουίς κατατάχθηκε σήμερα από ιστοσελίδα στους 25 κορυφαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ποτέ στο MLS.
Ο Γουατεμαλτέκος επιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αμερικανικού πρωταθλήματος το 2002 και το 2003, ενώ το 2003 παράλληλα στέφθηκε πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Ο Ρουίς παίρνει την 15η θέση στη σχετική λίστα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Πρόκειται ενδεχομένως για τον σπουδαιότερο παίκτη από τη Γουατεμάλα που έχει αγωνιστεί στο MLS. O Ρουίς πέρασε οχτώ σεζόν φορώντας τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων από το 2002 μέχρι το 2008 με πιο αξιοσημείωτη την παρουσία του, στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Το 2002 ήταν η κορυφαία χρονιά του, αφού βοήθησε τους Γκάλαξι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα σκοράροντας το χρυσό γκολ στην παράταση.
Ο Ρουίς αγωνίστηκε επίσης σε Ντάλας και Τορόντο. Συνολικά σε 164 συμμετοχές, σημείωσε 82 γκολ που είναι η 9η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο πρωτάθλημα. Επίσης τα 16 τέρματα στα πλέι οφ συνιστούν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ. Στην παρούσα φάση αγωνίζεται στην Ελληνική Σούπερ Λίγκα με τον Άρη Θεσσαλονίκης».

Κι άλλη μεταγραφή!

Μέχρι τα... τσιμέντα έχουν αρχίσει να γελάνε με την περίπτωση του Κλέιτον, που επέστρεψε (ξανά) στον Παναθηναϊκό, έβγαλε δελτίο και είναι στη διάθεση του Φερέιρα!
Κι άλλη μεταγραφή!
Ο Βραζιλιάνος χαφ αποχώρησε οριστικά από το ουκρανικό πρωτάθλημα και τη Μέταλουρκ, δεδομένου ότι αφενός έχει κρύο η χώρα, αφετέρου δεν έχει... παραλιακή και φημισμένα κλαμπ.
Εδώ και λίγες ημέρες είναι ξανά κάτοικος Παιανίας και οι "πράσινοι" αποφάσισαν να τον κάνουν... δώρο στον Πορτογάλο προπονητή. Δηλαδή, από τη στιγμή δεν του πήραν άλλον παίκτη, να του δώσουν τον Κλέιτον για να βρει λύσεις!
Πιάσε το αβγό... Τέλος πάντως, ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στην Παιανία και ετοιμάζεται να ιδρώσει ξανά την πράσινη φανέλ

«Φτερνίστηκε» ο Μαρινάκης, «βράχηκε» ο Πιλάβιος!

Μετά τις διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού, η ΕΠΟ επιχειρεί να δημιουργήσει θέμα με τη μεταγραφή του Στέφανου Κοτσόλη, παρόλο που η ίδια τροποποίησε τον κανονισμό για τους ελεύθερους!Όπως έχει διαρρεύσει από χθες το βράδυ, οι τελευταίες μεταγραφές των ελεύθερων ποδοσφαιριστών (Κοτσόλης στον Παναθηναϊκό, Πανκράτ στη Λάρισα, Πρελ στον Πανιώνιο) είναι στον «αέρα» μετά την απόφαση της ΕΠΟ να περάσει από έγκριση του Δ.Σ. την τροποποίηση του κανονισμού για τις μεταγραφές των ελεύθερων παικτών.

Αν ισχύουν, λοιπόν, αυτές οι πληροφορίες τότε είναι προφανές ότι η ελληνική Ομοσπονδία προσπαθεί να «μπλοκάρει» τις τελευταίες μεταγραφές μετά την έντονη αντίδραση του Ολυμπιακού στη μεταγραφή του Κοτσόλη.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι η ΕΠΟ τροποποίησε η ίδια τον κανονισμό προχθές, σύμφωνα με τον οποίο μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου μπορεί να πάρει μεταγραφή ελεύθερος παίκτης που έλυσε το συμβόλαιό του με την προηγούμενη ομάδα του έως τις 31/8/2010.

Όπως έγινε με τον Στέφανο Κοτσόλη, δηλαδή, του οποίου η μεταγραφή στον Παναθηναϊκό είναι νόμιμη, σύμφωνα την τροποποίηση της ΕΠΟ.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ομοσπονδία θέλει να περάσει αυτή την τροποποίηση από το Δ.Σ. κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι μπαίνει "φρένο" στις μεταγραφές.

Οπότε, τώρα, μένει να δούμε πότε θα γίνει το Δ.Σ. της ΕΠΟ, τι θα αποφασίσει και αν οι παίκτες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής την προσεχή αγωνιστική.

Σηκώνει το …τιμημένο!

Είναι ωραία, σέξι και σίγουρα οι καμπύλες της δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν άντρα. Η Σύλβια Παπαδάκη, νικήτρια του διαγωνισμού Playmate 2008 και φανατική οπαδός της Εθνικής ομάδας
Σηκώνει το …τιμημένο! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η Σύλβια γεννήθηκε στην Κρήτη και μεγάλωσε στα Χανιά. Παρόλο που ήταν μέτρια μαθήτρια κατάφερε να περάσει στο τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή ήταν και η ευκαιρία της να κυνηγήσει το όνειρό της, το μόντελινγκ…
Δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό Playmate το 2008 και κέρδισε άνετα τον τίτλο. Έκτοτε άνοιξαν γι’ αυτήν πολλές επαγγελματικές πόρτες. Σίγουρα πάντως, έχει μείνει στο μυαλό των ανδρών για τις αισθησιακές και τις γυμνές φωτογραφίσεις της, αλλά και για την συμμετοχή της στο βιντεοκλίπ του ανερχόμενου τραγουδιστή Σάκη Αρσενίου.
Σε ό,τι αφορά την προσωπική της ζωή, δεν έχει βρει ακόμη τον έρωτα της ζωής της. Για μια περίοδο έλεγε πως θα γίνει η μητέρα του παιδιού του Χάρη Σιανίδη. Πριν από λίγο καιρό φλέρταρε με τον 22χρονο επιχειρηματία Βασίλη Μιχαήλ, ενώ είχε σχέσεις με τον εφοπλιστή Έντι Μπακολίτσα και τον επιχειρηματία Ντίνο Νάτσο.
Η μελαχρινή καλλονή έχει πει για το στήθος: «Διάφοροι μου λένε ότι είναι το πιο ωραίο φυσικό στήθος που έχουν δει. Κι αυτό αρκετά κολακευτικό είναι. Σίγουρα νιώθω ξεχωριστή. Στο στήθος μου βάζω 10 στα 10», ενώ για την πρώτη της φορά έχει δηλώσει:
«Από τα 13 μου άρχισα να ‘παίζω’ με τα αγοράκια.Φιλάκια στο μάγουλο και τέτοια. Την πρώτη μου ολοκληρωμένη σχέση την έκανα στα 16. Μετράω τα one night stands που έχω κάνει, γιατί δεν είναι και τόσα πολλά. Μου έχει περάσει από το μυαλό να κάνω σεξ με γυναίκα αλλά δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν. Δεν έχει τύχει να δω κάποια ερωτικά. Ίσως μόνο την Αντζελίνα Τζολί...».
Η Σύλβια δεν υποστηρίζει κάποιον σύλλογο, καθώς δεν είναι από τις φανατικές της στρογγυλής θέας. Πάντως, δηλώνει πως υποστηρίζει με πάθος της Εθνική Ελλάδας και δεν ξεχνά τις μαγικές στιγμές που ζήσαμε στο Euro 2004 στην Πορτογαλία και το αξέχαστο τραγούδι «σήκωσέ το το τιμημένο»!

Δεν το πίστευε ο Παπαδόπουλος

Την αποθέωση γνώρισε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος από τους οπαδούς της Θέλτα μετά τη νίκη της επί της Νουμάνθια με 4-0, κάτι που εξέπληξε και τον ίδιο τον Έλληνα επιθετικό.«Είναι περίεργο που οι οπαδοί είναι ικανοποιημένοι με έναν παίκτη που δεν παίζει πολύ και δεν σκοράρει. Δεν το πίστευα, ήταν κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Έπαιξα περίπου 20 λεπτά μετά από αρκετούς μήνες. Δεν κατάφερα να σκοράρω, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα νίκησε. Όταν θα πετύχω το πρώτο μου γκολ, θέλω να συνδυαστεί με νίκη για τη Θέλτα. Αυτό είναι το μόνο που μετρά. Όλοι μας ονειρευόμαστε την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν», τόνισε ο 29χρονος άσος.

Όσο για το ότι βρέθηκε πολύ κοντά στο να αποχωρήσει από την ισπανική ομάδα ανέφερε: «Πριν από μερικές εβδομάδες ένιωθα σαν σκύλος που μένει έξω από ένα σπίτι, ενώ το αφεντικό του κάθεται άνετα μέσα με τις γάτες του. Κι όταν ένας σκύλος είναι μόνος, είναι φυσιολογικό να ψάξει άλλο μέρος».

Τέλος για το μέλλον του συμπλήρωσε: «Θέλω να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου, που λήγει σε 2,5 χρόνια. Σίγουρα θέλω να παίζω περισσότερο, αλλά σέβομαι απόλυτα τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου και προσπαθώ να βοηθώ όσο περισσότερο μπορώ την ομάδα».

Με Ντουντού στο Βικελίδης, με γεμάτο Καραϊσκάκη κόντρα στον ΠΑΟ

Με τον Ντουντού στην αποστολή θα παραταχτεί ο Ολυμπιακός στο Κλεάνθης Βικελίδης απέναντι στον Αρη, τη στιγμή που δύσκολα πάντως θα ξεκινήσει στην 11άδα.

Η απουσία του Ντουντού το τελευταίο διάστημα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, μπορεί να μην έχει στοιχίσει την ομάδα του Πειραιά, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει φανεί κιόλας όμως. Ειδικά από τη στιγμή που απουσιάζει και άλλος κλασικός κόφτης της ομάδας, Μοϊσές Ουρτάδο.

Κι αν ο τελευταίος αργεί ακόμα να επιστρέψει στη δράση, ο πρώτος είναι έτοιμος από ιατρικής πλευράς, μιας και προπονείται χωρίς το παραμικρό παράπονο για ενοχλήσεις και θα ακολουθήσει και την αποστολή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, για το παιχνίδι με τον Αρη. Δύσκολα πάντως θα ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα, αφού έχει μείνει πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Δεν αποκλείεται όμως να αγωνιστεί για κάποιο διάστημα, ανάλογα και με την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Αποφόρτιση για τρεις

Στα αγωνιστικά, οι Μοντεστό, Ιμπαγάσα και Ραούλ Μπράβο ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης, καθώς έχουν τραβήξει το μεγαλύτερο κουπί στους τελευταίους αγώνες του Ολυμπιακού. Φυσικά δεν τίθεται θέμα απουσίας τους από το προσεχές παιχνίδι.

Αμόκ για ένα εισιτήριο!

Στο μεταξύ, στην κυκλοφορία τέθηκαν τα εισιτήρια για το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης, για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οπως είναι φυσικό, η ζήτηση είναι τεράστια και θεωρείται απίθανο να μείνει έστω και ένα απούλητο, μέχρι το απόγευμα της ημέρας.

Τζαβέλλας: «Δεν αρκεί η δεύτερη θέση»

Ικανοποιημένος μόνο με την πρωτιά στα προκριματικά του Euro 2012, που συνεπάγεται το απευθείας εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης, θα είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Εγώ δεν θα είμαι βελτιωμένος με τη δεύτερη θέση. Βελτιωνόμαστε συνεχώς, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια», δήλωσε ο αριστερός μπακ της Άιντραχτ. «Αισθάνομαι πιο επαγγελματίας στη Γερμανία», πρόσθεσε.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Τζαβέλλας μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-την εικόνα της Εθνικής στο φιλικό με τον Καναδά: «Κάνουμε αυτό που μας ζητά ο προπονητής μέσα στο γήπεδο και παιχνίδι με παιχνίδι δείχνουμε πως δένουμε στο γήπεδο. Αν καταφέρουμε να συνδυάσουμε το μηδέν στην άμυνα με καλό ποδόσφαιρο, θα πάμε καλά. Όλα αυτά τα χρόνια η Εθνική πήγε μπροστά έχοντας ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα και πρέπει να διατηρήσουμε αυτό το στοιχείο. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι διαθέτουμε πληθώρα καλών παικτών στα μετόπισθεν. Χρειαζόμαστε ακόμη πολλή βελτίωση. Μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα, ενώ αν καταφέρουμε να έχουμε για μεγαλύτερο διάστημα την απόδοση που είχαμε από το 46’ μέχρι το 75’, θα μπορούμε να κερδίζουμε πιο εύκολα και να προσφέρουμε καλύτερο θέαμα στον κόσμο. Όταν ένας ποδοσφαιριστής καλείται στην Εθνική ομάδα υπάρχει κίνητρο. Εγώ βλέπω κάποια παιδιά κάθε 2-3 μήνες και διακρίνω τη βελτίωση πάνω τους. Αυτό οφείλεται στην καλή δουλειά που γίνεται».

-τον αγώνα στη Μάλτα (26/3) και την προσπάθεια πρόκρισης στο Euro 2012: «Είμαστε σε έναν όμιλο, που εγώ δεν θα είμαι βελτιωμένος με τη δεύτερη θέση. Για να κερδίσουμε την Κροατία τον Οκτώβριο θα πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι. Όμως μέχρι τότε υπάρχουν άλλα παιχνίδια. Έχουμε τα ματς με τη Μάλτα, με πρώτο αυτό εκτός έδρας. Μου αρκεί να κερδίσουμε το παιχνίδι. Αν, τώρα, πάρουμε κι ένα μεγάλο σκορ, ακόμη καλύτερα».

-τις διαφορές μεταξύ Ρεχάγκελ και Σάντος: «Είναι δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Τον κ. Ρεχάγκελ δεν τον έζησα πολύ. Τώρα με τον κύριο Σάντος υπάρχουν κάποιες αλλαγές, προσπαθούμε να είμαστε πιο οργανωμένοι και πιο σοβαροί. Ο καθένας θέλει να κάνει τη δική του δουλειά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε δύο προπονητές».

-τις εντυπώσεις του από τη Γερμανία: «Η ζωή στη Φρανκφούρτη είναι όμορφη. Σίγουρα μου λείπουν κάποια πράγματα από την Ελλάδα, αλλά είμαι εκεί για να παίξω ποδόσφαιρο. Πέραν του ότι υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, όμορφα και γεμάτα γήπεδα, είναι άλλη η νοοτροπία των Γερμανών για το ποδόσφαιρο. Είτε χάνεις είτε κερδίσεις, είναι το ίδιο. Το πρωτάθλημα στη Γερμανία είναι ιδιαίτερο. Εγώ σαν αριστερός μπακ οφείλω να είμαι καλός στα ανασταλτικά μου καθήκοντα, αλλά και να βγαίνω μπροστά, γιατί ο κόσμος εκεί ζητά θέαμα. Έχω αλλάξει νοοτροπία, τόσο στο παιχνίδι όσο και στα υπόλοιπα κομμάτια του ποδοσφαίρου. Αισθάνομαι περισσότερο επαγγελματίας. Στην Ελλάδα δεν μπορούσα να έχω τον ίδιο ρυθμό σε όλο το ματς, κάτι που ο ανταγωνισμός στη Γερμανία το επιβάλλει».

Ο «γκαφατζής» κύριος Τσεχ…

Τα τραγικά λάθη, στα οποία υπέπιπτε πριν από λίγα χρόνια, θυμήθηκε στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι της Τσεχίας με την Κροατία ο τερματοφύλακας της Τσέλσι Πετρ Τσεχ. Ο 29χρονος τερματοφύλακας έκανε ντρίμπλες, αντί να απομακρύνει τη μπάλα και ο Ίλισιτς τον «τιμώρησε».

Εμπλοκή με Κοτσόλη

Στον αέρα βρίσκεται η μεταγραφή του Στέφανου Κοτσόλη στον Παναθηναϊκό, αφού πληροφορίες θέλουν την ΕΠΟ να εξετάζει το ενδεχόμενο ΔΣ για να περάσει ο κανονισμός που εξέδωσε.
Το θέατρο του παραλόγου παίζεται εδώ και λίγες ημέρες στην ΕΠΟ με αφορμή, όπως φαίνεται, τη μεταγραφή του Στέφανου Κοτσόλη στον Παναθηναϊκό.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε παράταση για τη μεταγραφή ελεύθερων ποδοσφαιριστών μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, όμως όπως φαίνεται ίσως το πάρει πίσω!
Σύμφωνα με πληροφορίες η τροποποίηση που εξέδωσε και επίσημα η ΕΠΟ ενδέχεται να περάσει από ΔΣ για να την εγκρίνει, κάτι που όπως φαίνεται ίσως δημιουργήσει πρόβλημα στους πράσινους.

Αν η επιτροπή δεν συμφωνήσει, τότε υπάρχει περίπτωση να πάρει πίσω την τροποποίηση και ο Κοτσόλης δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά τους οι πράσινοι ισχυρίζονται πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, πρώτον γιατί η FIFA δίνει το δικαίωμα για μία τέτοια τροποποίηση και δεύτερον γιατί τα συμβόλαια έχουν κατατεθεί κανονικά στην ΕΠΟ.

Όπως και να έχει την Πέμπτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει το όλο θέμα για το οποίο δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος. Να θυμίσουμε επίσης πως και η ΑΕΛ έκανε μεταγραφή σε αυτό το διάστημα, όπως και ο Πανιώνιος, οπότε σε περίπτωση ακύρωσης θα έχει ενδιαφέρον και οι δική τους αντίδραση.

Όνειρο στο κύμα!

Η Amanda Beard είναι αναμφισβήτητα από τις πιο hot αθλήτριες. Είναι Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, αλλά η κοπελιά έχει πάρει και χρυσό μετάλλιο στην ομορφιά!
Όνειρο στο κύμα! (ΦΩΤΟ)
Όνειρο στο κύμα! (ΦΩΤΟ)
Φανταστείτε αυτό το κορμί να πλατσουρίζει στην πισίνα ή στην θάλασσα! Αυτό το κάλλος θυμίζει το «όνειρο στο κύμα», που περιέγραφε ο Παπαδιαμάντης στο ομώνυμο μυθιστόρημά του…
Μάλιστα το 2007 φωτογραφήθηκε στο Playboy! Ευτυχώς δηλαδή, γιατί πως αλλιώς εμείς οι κοινοί θνητοί θα μπορούσαμε να θαυμάσουμε τον εσωτερικό της κόσμο;

Έτσι τιμάει η ΕΠΟ έναν Ρεχάγκελ;

Μαύρισε η καρδιά μας μ’ αυτό που είδαμε στο γήπεδο της Λάρισας. Είναι δυνατόν να την βγάζουνε από την ΕΠΟ με μια ξεπέτα στον Ρεχάγκελ;
Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον άνθρωπο που χάρισε στην Ελλάδα ευρωπαϊκό κύπελλο το 2004! Ένα θαύμα έγινε τότε που δεν ξέρουμε αν και πότε θα ξανασυμβεί. Και πώς τιμάμε αυτόν τον προπονητή; Με ένα σουβενίρ, ένα πόστερ και δυο χαιρετούρες;
Αυτά που έγιναν σήμερα στο AEL FC Arena είναι ασόβαρα. Δεν τιμούν έτσι τον Ρεχάγκελ. Μπορεί οι δρόμοι με την ΕΠΟ να μην χώρισαν τελείως αρμονικά, όμως όπως και να έχει δεν είναι εικόνα αυτή που αντικρύσαμε.
Ο Ρεχάγκελ έπρεπε να βραβευτεί σε έναν δυνατό αγώνα προς τιμήν του σε κάποιο κατάμεστο γήπεδο. Όχι σε ένα φιλικό της πλάκας, με αντίπαλο της πλάκας, με τις ντουντούκες να φωνάζουν «σε ευχαριστούμε, Ότο» και μπροστά σε μισοάδειες εξέδρες ντάλα μεσημέρι.
Δεν γίνονται έτσι αυτές οι δουλειές, Πιλάβιε. Και να πιάνουν, μάλιστα, ψιλή κουβεντούλα ο Γερμανός και ο Τοπαλίδης με μια κυρία που απένειμε τα αναμνηστικά.
Αν θέλανε να το κάνουνε σωστά θα έπρεπε να καλέσουν όλους τους παίκτες της ομάδας του 2004, να κλείσουν ένα δυνατό φιλικό με μια μεγάλη αντίπαλο (ή μήπως την Πορτογαλία;) να γίνει διαφήμιση για να γεμίσει το Καραϊσκάκη ή ακόμα και το ΟΑΚΑ, έτσι ώστε να βραβευτεί πραγματικά για την προσφορά του ο Όθωνας, όπως του αρμόζει.
Ο Ρεχάγκελ με τα κολλήματά του έκανε πολλά λάθη στην εθνική ομάδα και κάποια στιγμή το γυαλί ράγισε. Έπρεπε να φύγει επειδή είχε κορεστεί πρώτος απ' όλους ο ίδιος.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα ξεχαστεί ποτέ ο άθλος του 2004. Αυτό το γεγονός είναι κάτι σπέσιαλ σε όλη την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και ο πρωτεργάτης της επιτυχίας άξιζε μιας πιο οργανωμένης τιμητικής εκδήλωσης.

«Με εμάς δεν θα έχουν 'Αγιο!»

τον Ολυμπιακό θεωρούν ότι ο Παναθηναϊκός είχε τύχη-βουνό κόντρα στον ΠΑΟΚ και θέλουν να αποδείξουν στο μεταξύ τους ντέρμπι ότι η διαφορά του +7 δεν είναι πλασματική.
«Με εμάς δεν θα έχουν 'Αγιο!»
Με μεγάλη έκπληξη παρατηρούν στο λιμάνι το κλίμα θριαμβολογίας που έχει δημιουργηθεί προς όφελος του Παναθηναϊκού μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Από τον Ολυμπιακό αναφέρουν ότι δεν γίνεται κατανοητό το γεγονός πως δημιουργούνται εντυπώσεις υπέρ των «πράσινων» από ένα παιχνίδι που θα μπορούσαν να έχουν διασυρθεί!

«Ο Παναθηναϊκός είχε Άγιο στην Τούμπα και γλίτωσε τον διασυρμό καθαρά από τύχη. Τι να φοβηθούμε και πώς να ανησυχήσουμε απ’ αυτήν την ομάδα;», έλεγαν χαρακτηριστικά από τον Πειραιά.

Μάλιστα, στον Ολυμπιακό περιμένουν πώς και πώς το παιχνίδι με τους «πράσινους» στο «Καραϊσκάκη» για να αποδείξουν με μια πειστική νίκη ότι η διαφορά του +7 μόνο πλασματική δεν είναι.

Από το λιμάνι δεν κατανοούν όλες αυτές τις θριαμβολογίες μεγάλης μερίδας του Τύπου για τον «αιώνιο» αντίπαλο την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι δίκαια είναι πρώτος στη βαθμολογία και, φυσικά, ότι είναι καλύτερος από τους αντιπάλους του.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και οι παίκτες αναρωτιόνται πώς γίνεται να υπάρχουν συνεχείς αναφορές για τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός θα «γυρίσει» το πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν έχει διεξαχθεί καν αυτή η κρίσιμη αγωνιστική.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, από την οποία έχει χάσει δύο φορές φέτος, και παρουσιάζεται σχεδόν σίγουρο ότι οι «πράσινοι» θα κερδίσουν και ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός θα «γκελάρει» στο «Βικελίδης» με τον Άρη για να παιχθεί με μεγαλύτερο ενδιαφέρον το ντέρμπι στο Φάληρο.

«Τα παρουσιάζουν τα πράγματα λες και είμαστε εμείς από κάτω!», λένε χαρακτηριστικά τις τελευταίες μέρες στου Ρέντη.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν καταλαβαίνουν προς τι όλα αυτά τα σενάρια πριν τους αγώνες και είναι αποφασισμένοι να «μιλήσουν» στο γήπεδο στα προσεχή δύο κρίσιμα ντέρμπι.
 

Νέρι Καστίγιο-«Θέλω γκολ, όχι εκδίκηση»

Πικραμένος ο Νέρι Καστίγιο που δεν πήρε τη δεύτερη ευκαιρία από τον Ολυμπιακό. Τι δηλώνει για ντέρμπι του Σαββάτου.
«Θέλω γκολ, όχι εκδίκηση»
Ο Μεξικανός, μιλώντας στο περιβάλλον του λίγες ώρες πριν βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό, λέει πως είναι πικραμένος που βρήκε κλειστή την πόρτα της πρώην ομάδας του.

Όμως, είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για τον Άρη, ο οποίος του έδωσε την ευκαιρία να σώσει την καριέρα του.

Όσο για το ντέρμπι κόντρα στους Πειραιώτες τονίζει: «Ακόμα και να σκοράρω το Σάββατο, δεν θα το θεωρήσω εκδίκηση ή τιμωρία του Ολυμπιακού. Εγώ θα κάνω απλώς τη δουλειά μου» .

Καλύτερα στην Αλβανία…

Ο κούκος… αηδόνι θα στοιχίσει στην ΑΕΚ η κατασκευή νέου γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια, όταν στην Αλβανία το χτίζουν με 40 εκ. λιγότερα. Μήπως να το ξανασκεφτούν στην Ένωση;
Καλύτερα στην Αλβανία…
Οχτώ χρόνια χωρίς έδρα συμπληρώνει τον Μάιο του 2011 η ΑΕΚ! Η ομάδα ξεσπιτώθηκε το 2003 και οι προσπάθειες που έχει κάνει από τότε για την κατασκευή δικού της ιδιόκτητου γηπέδου (είτε στη Νέα Φιλαδέλφεια είτε οπουδήποτε αλλού), απέβησαν άκαρπες.
Τον τελευταίο καιρό, ΠΑΕ και Ερασιτεχνική ένωσαν τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο την ανοικοδόμηση γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και άρχισαν να παλεύουν για την επιστροφή της Ένωσης στα …πάτρια εδάφη.
Η ΑΕΚ προς το παρόν περιμένει το τελικό «ΟΚ» της Πολιτείας. Αν και όταν ανάψει το «πράσινο» φως, η χρηματοδότηση του έργου θα στοιχίσει στους «κιτρινόμαυρους» 80 με 100 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς. Είναι ένα ποσό που ανταποκρίνεται για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 28.000 ή 30.000 θέσεων, με πάρκινγκ και ήπιες εμπορικές χρήσεις…
Εδώ έρχεται ο σκύλος και προτείνει: μήπως να το σκεφτεί καλύτερα η Ένωση;
Είναι πολλά τα λεφτά Δικέφαλε! Εδώ στην Αλβανία, εγκρίθηκε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία της χώρας σε αθλητικές υποδομές. Πρόκειται για την κατασκευή υπερσύγχρονου ποδοσφαιρικού σταδίου στα Τίρανα, το οποίο θα αντικαταστήσει το απαρχαιωμένο «Κεμάλ Στάφα»( χτίστηκε το 1938).
Το γήπεδο θα είναι χωρητικότητας 30.000 θεατών και κόστους 60 εκ. ευρώ. Στην αναπτυσσόμενη Αλβανία δηλαδή θα πληρώσουν όχι 10, ούτε 20, αλλά 40 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα και μάλιστα για ένα έργο στο οποίο μάλιστα λέγεται ότι θα τηρηθεί με συνέπεια το χρονοδιάγραμμα, αφού το σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι θα έχει ολοκληρωθεί και θα είναι έτοιμο προς χρήση το 2013!
Οπότε, μήπως συμφέρει καλύτερα την ΑΕΚ να το φτιάξει ...εκεί το γήπεδο; Ή τουλάχιστον να κάνει έναν καλύτερο υπολογισμό πριν ρίξει τα πρώτα μπετά;

Λάμπαρντ: «Ύψιστη τιμή»

Περήφανος για κάθε λεπτό που φορούσε στο χέρι του το περιβραχιόνιο της εθνικής Αγγλίας, ένιωθε ο Φρανκ Λάμπαρντ μετά τον αγώνα κόντρα στη Δανία στην Κοπεγχάγη.

Ο μέσος της Τσέλσι χάρη στις απουσίες των Στίβεν Τζέραρντ και Ρίο Φέρντιναντ, είδε τον Φάμπιο Καπέλο να του παραδίδει την αρχηγία για πρώτη φορά μετά από 84 εμφανίσεις του με το εθνόσημο και ήταν μία στιγμή, όπως τονίζει, περηφάνιας: «Ήμουν ιδιαίτερα περήφανος. Το χάρηκα πολύ. Μου πήρε πολλούς αγώνες για να καταφέρω να ηγηθώ της ομάδας. Ευτυχώς συνοδεύτηκε από νίκη ο πρώτος μου αγώνας».

Ο 32χρονος μέσος ρωτήθηκε στη συνέχεια αν υπήρξε κάποια αντίδραση από τον Τζον Τέρι επειδή δεν χρίστηκε εκείνος αρχηγός, όμως διέψευσε κάθε τέτοιο σενάριο: «Το περιβραχιόνιο είναι ύψιστη τιμή για μένα. Ο Τζον παραμένει πάντα ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Έχουν γίνει διάφορα στο παρελθόν, όμως ο Τζον θα είναι πάντα ένας μεγάλος αρχηγός είτε φοράει το περιβραχιόνιο είτε όχι».

Στη συνέχεια ο Λάμπαρντ στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του 19χρονου Τζακ Γουίλσιρ που αγωνίστηκε βασικός και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για ακόμη μία φορά: «Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εκείνον. Για να μπορεί να παίζει βασικός σε μία ομάδα όπως η Άρσεναλ σημαίνει ότι έχει την ποιότητα για να τα καταφέρει. Του αξίζουν τα εύσημα και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιώνεται συνέχεια από εδώ και πέρα».

«Καλή επιτυχία στον Χαβίτο…»

«Καλή επιτυχία στον Χαβίτο…» Καμία… εκδικητική τάση απέναντι στον Χαβίτο δεν έχει ο Άρης, όπως ξεκαθάρισε ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Αντόνιο Καλσάντο. Η καθυστέρηση στην εξασφάλιση της άδειας συμμετοχής του 28χρονου εξτρέμ με τη Λα Κορούνια αποδόθηκε από μερίδα του ισπανικού Τύπου σε δυσαρέσκεια των «κίτρινων» για τη συμφωνία του παίκτη με τον Ολυμπιακό, ωστόσο αυτό διαψεύστηκε.

«Η Λα Κορούνια έχει καταβάλει ήδη την πρώτη δόση και είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ευχόμαστε στον Χαβίτο καλή επιτυχία», είπε ο Αντόνιο Καλσάντο σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Όσο για το λόγο που δεν εξασφάλισε ο Χαβίτο εγκαίρως δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με τη Χετάφε, είπε: «Μίλησα με τον υπεύθυνο της ομάδας για αυτά τα ζητήματα και μου είπε ότι όλα τα απαιτούμενα έγγραφα κατατέθηκαν σωστά και εγκαίρως, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι τα χαρτιά της μετακίνησης θα έπρεπε να είναι ήδη στα χέρια της Λα Κορούνια. Όλος ο θόρυβος που έγινε ήταν αχρείαστος. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, λάθη μπορούν να γίνουν. Έγινε ένα λάθος σε μία διατύπωση στα έγγραφα που εστάλησαν στη FIFA. Δεν χρειάζεται να επιρρίπτουμε ευθύνες ούτε στη Λα Κορούνια, ούτε στη δική μας πλευρά. Ήταν μία μικρή παράλειψη που δεν διέφυγε της FIFA. Πρόκειται για δανεισμό κι όχι μεταγραφή του Χαβίτο στη Λα Κορούνια».

Μόρας: «Δεν θέλω να φύγω από την Μπολόνια»

Ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τις… καλοκαιρινές του προθέσεις εμφανίστηκε με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βαγγέλης Μόρας.

Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός, του οποίου το συμβόλαιο με την Μπολόνια τελειώνει το καλοκαίρι, δήλωσε πως προτεραιότητα του είναι να παραμείνει στο εξωτερικό και δη στην ιταλική ομάδα, ενώ για την Εθνική, είπε: «Ενθαρρυντικά τα μηνύματα».

Αρχικά, ο Μόρας αναφέρθηκε στην Εθνική μας ομάδα, που χθες επικράτησε 1-0 του Καναδά: «Είναι μία καινούργια ομάδα με καινούργιους παίκτες. Είναι πολύ δύσκολο με δύο προπονήσεις να παρουσιάσουμε ομοιογένεια. Τα μηνύματα, πάντως, είναι ενθαρρυντικά και τα δείγματα θετικά, αν αναλογιστούμε τα αποτελέσματα στα φιλικά. Το μέλλον είναι μπροστά. Είχαμε πολλές νέες προσθήκες στην ομάδα, αλλά για αυτό παίζουμε φιλικά, ώστε τον Μάρτιο να δείξουμε εντελώς διαφορετικά και καλύτερα πράγματα».

Για το τι ζητάει από αυτούς ο Φερνάντο Σάντος, τόνισε: «Αυτό που ζητάει ο νέος προπονητής είναι να κρατάμε την μπάλα, γιατί πιστεύει ότι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής μπορεί να το κάνει αυτό. Κατοχή και παιχνίδι πρωτοβουλίας. Αυτά ζητάει. Δεν είμαστε… Ισπανία, φυσικά, αλλά μπορούμε να παίξουμε μπάλα».

Όσο για το αν ταιριάζει το στιλ παιχνιδιού του με αυτό του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, σημείωσε: «Νομίζω, ναι. Στο θέμα τακτικής, πάνω κάτω, δουλεύουμε στα ίδια πράγματα. Ταιριάζουν οι σκέψεις μας και το στιλ παιχνιδιού μας, αφού οι ιταλικές ομάδες δίνουν μεγάλο βάρος στην αμυντική τακτική».

Για το γεγονός ότι η Εθνική έπαιξε στη Λάρισα και για το αν πρέπει να παίζει συχνότερα στην επαρχία, δήλωσε: «Πιστεύω ότι η Εθνική πρέπει να παίζει περισσότερο στην επαρχία. Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσος πολύς ο κόσμος χθες. Χάρηκα πολύ που έπαιξα στη Λάρισα και στο νέο γήπεδο. Ωστόσο, ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για την έδρα».

Τέλος, όσον αφορά την Μπολόνια και τα σενάρια περί επαναπατρισμού του, είπε: «Θα μπορούσαμε να τα πάμε πολύ καλύτερα, αλλά είχαμε οικονομικά προβλήματα. Θα προσπαθήσω να μείνω στο εξωτερικό. Δεν θέλω να φύγω από την Μπολόνια! Έχω περάσει τέσσερα καταπληκτικά χρόνια. Μου αρέσει η πόλη… Θα δω. Έχει να κάνει και με την ποιότητα ζωής… Θα αποφασίσω με την οικογένειά μου. Κάποιες συζητήσεις έχουν γίνει, με όλες τις ελληνικές ομάδες! Είναι φυσιολογικό, όμως. Σε καιρούς οικονομικά δύσκολους, έχουν το αβαντάζ αυτοί που μένουν ελεύθεροι».

Τέλος τα μετρητά από την πρωταπριλιά!

Η είδηση που ακολουθεί είναι 100% αληθινή. Από την 1η Απριλίου 2011, όλες οι εμπορικές συναλλαγές και πληρωμές, οι οποίες ξεπερνούν τις 3.000 €, θα γίνονται αποκλειστικά μέσω Τραπεζών.

Σύμφωνα με τη διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, που πρόκειται να ενσωματωθεί στο φορολογικό νομοσχέδιο, από την 1η Απριλίου:

* Όλα τα φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 3.000 €, που θα εκδίδονται για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή με επιταγές. Η εξόφληση με μετρητά θα επιτρέπεται δηλαδή μόνο για συναλλαγές μέχρι 3.000 €.

* Όλα τα φορολογικά στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές αξίας άνω των 3.000 € μεταξύ επιχειρήσεων θα εξοφλούνται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών ή επιταγών που θα πληρώνονται μέσω των ιδίων λογαριασμών.

Τι μας λέτε κύριε Σέζαρ;

«Νομίζω πως αν ο Ερνάνες ήταν Γάλλος, ο διαιτητής δεν θα τον απέβαλε». Η δήλωση αυτή ανήκει στον Ζούλιο Σέζαρ. Καλός τερματοφύλακας, αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολικός;

Το μαρκάρισμα για το οποίο ο Βραζιλιάνος μέσος αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 39ο λεπτό του φιλικού αγώνα της «σελεσάο» με τη Γαλλία στο Παρίσι θυμίζει πολεμική τέχνη κι όχι ποδόσφαιρο. Ο Καρίμ Μπενζεμά μάλλον ακόμη θα πονά, αν και ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης των «τρικολόρ» (1-0).