Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ρεχάγκελ: «Δεν τελείωσα»

Έτοιμος να προσφέρει σε όποια ομάδα που ζητηθεί τονίζει πως είναι ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Γερμανός τεχνικός υπογράμμισε πως δεν έχει βγει στην σύνταξη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μέλλον της εθνικής Ελλάδος. Ο πρώην Ομοσονδιακός τεχνικός μίλησε στην εφημερίδα «Espresso». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την τύχη που είχε να είναι λαμπαδηδρόμος στα εγκαίνια της γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης»: «Ήταν η πιο σημαντική στιγμή της αθλητικής μου καριέρας. Κάθε χρόνο ή κάθε δέκα χρόνια συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Όπως και στο ποδόσφαιρο, ορισμένοι παίκτες μπορούν να παίξουν μέχρι ενός σημείου. Μετά ακολουθούν οι νεότεροι που μπαίνουν στο χώρο. Τότε ήταν ευνοϊκές οι συνθήκες για μας και πετύχαμε κάτι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να βελτιωθούν τα πράγματα σε όλους τους τομείς και να πανηγυρίσουμε, αφού κι εγώ νιώθω μισός Έλληνας, παρόμοιες επιτυχίες».
Για το αν έχει πάρει την απόφαση να αποσυρθεί: «Πάντα λέγονται και γράφονται πολλά. Αν έρθει κάποια πρόταση και ταιριάζει η φιλοσοφία μας, θα την εξετάσω. Δεν είμαι εκτός προπονητικής. Δεν έχω πάρει σύνταξη. Μπορώ να εργαστώ, δόξα τω Θεώ είμαι πολύ καλά, αλλά δεν αγχώνομαι κιόλας. Όλα είναι ανοιχτά».
Για το ότι τον κατηγόρησαν πως δεν έπαιζε μοντέρνο ποδόσφαιρο: «Στο επάγγελμα δέχεσαι κριτική και εν τέλει αυτό που μετράει είναι μόνο η επιτυχία. Το τι σύστημα παρατάσεις στον αγωνιστικό χώρο δεν το προσδιορίζει κανείς, ούτε καν η FIFA. Παίζεις όπως θέλεις, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες».
Για την κριτική των ξένων δημοσιογράφων: «Η ουσία είναι πως κανείς δημοσιογράφος δεν συμμετείχε στις συζητήσεις που κάναμε στα αποδυτήρια με τους παίκτες, όταν παίζαμε εναντίον της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Που ήταν αυτοί που έγραφαν τότε ότι δεν παίζουμε μοντέρνο ποδόσφαιρο; Πώς παίξαμε στον τελικό; Ποιοι ήταν οι ποδοσφαιριστές; Ούτε αυτό δεν γνωρίζουν. Λένε διάφορα χωρίς να έχουν γνώση. Στο EURO 2004 παίξαμε μέσα σε μια εβδομάδα με τρία μεγαθήρια. Σάββατο με Γαλλία, Τετάρτη με Τσεχία, Κυριακή με Πορτογαλία. Τρία ματς μέσα σε λίγες μέρες. Και όμως τους νικήσαμε όλους και μάλιστα τους διοργανωτές Πορτογάλους δύο φορές. Άλλοι περιμένουν είκοσι χρόνια να νικήσουν τη Γαλλία. Γι αυτό τον λόγο λοιπόν πρέπει να κάθονται στην άκρη, να μην μιλούν και απλώς να χειροκροτούν».
Για το μέλλον της Εθνικής: «Δεν μπορείς να προβλέψεις οτιδήποτε. Τίποτε δεν έρχεται όπως το περιμένεις. Η Εθνική ομάδα μπορεί να πετύχει τα πάντα όταν κερδίζει. Το θέμα είναι πως η μπάλα πρέπει να μπαίνει στα δίχτυα. Το πώς και γιατί αφήστε το για αργότερα. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά η Εθνική Ελλάδας να έχει πάντα επιτυχίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: