Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Στους κορυφαίους του MLS ο Ρουίς!

Μπορεί τελευταία στον Άρη να μην έχει ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής, όμως το παρελθόν του στις ΗΠΑ, δεν παύει να τον… ακολουθεί παντού. Συγκεκριμένα, ο Κάρλος Ρουίς κατατάχθηκε σήμερα από ιστοσελίδα στους 25 κορυφαίους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ποτέ στο MLS.
Ο Γουατεμαλτέκος επιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του αμερικανικού πρωταθλήματος το 2002 και το 2003, ενώ το 2003 παράλληλα στέφθηκε πρωταθλητής με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Ο Ρουίς παίρνει την 15η θέση στη σχετική λίστα, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται:
«Πρόκειται ενδεχομένως για τον σπουδαιότερο παίκτη από τη Γουατεμάλα που έχει αγωνιστεί στο MLS. O Ρουίς πέρασε οχτώ σεζόν φορώντας τη φανέλα τριών διαφορετικών ομάδων από το 2002 μέχρι το 2008 με πιο αξιοσημείωτη την παρουσία του, στους Λος Άντζελες Γκάλαξι. Το 2002 ήταν η κορυφαία χρονιά του, αφού βοήθησε τους Γκάλαξι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα σκοράροντας το χρυσό γκολ στην παράταση.
Ο Ρουίς αγωνίστηκε επίσης σε Ντάλας και Τορόντο. Συνολικά σε 164 συμμετοχές, σημείωσε 82 γκολ που είναι η 9η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο πρωτάθλημα. Επίσης τα 16 τέρματα στα πλέι οφ συνιστούν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ. Στην παρούσα φάση αγωνίζεται στην Ελληνική Σούπερ Λίγκα με τον Άρη Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: