Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Λάμπαρντ: «Ύψιστη τιμή»

Περήφανος για κάθε λεπτό που φορούσε στο χέρι του το περιβραχιόνιο της εθνικής Αγγλίας, ένιωθε ο Φρανκ Λάμπαρντ μετά τον αγώνα κόντρα στη Δανία στην Κοπεγχάγη.

Ο μέσος της Τσέλσι χάρη στις απουσίες των Στίβεν Τζέραρντ και Ρίο Φέρντιναντ, είδε τον Φάμπιο Καπέλο να του παραδίδει την αρχηγία για πρώτη φορά μετά από 84 εμφανίσεις του με το εθνόσημο και ήταν μία στιγμή, όπως τονίζει, περηφάνιας: «Ήμουν ιδιαίτερα περήφανος. Το χάρηκα πολύ. Μου πήρε πολλούς αγώνες για να καταφέρω να ηγηθώ της ομάδας. Ευτυχώς συνοδεύτηκε από νίκη ο πρώτος μου αγώνας».

Ο 32χρονος μέσος ρωτήθηκε στη συνέχεια αν υπήρξε κάποια αντίδραση από τον Τζον Τέρι επειδή δεν χρίστηκε εκείνος αρχηγός, όμως διέψευσε κάθε τέτοιο σενάριο: «Το περιβραχιόνιο είναι ύψιστη τιμή για μένα. Ο Τζον παραμένει πάντα ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Έχουν γίνει διάφορα στο παρελθόν, όμως ο Τζον θα είναι πάντα ένας μεγάλος αρχηγός είτε φοράει το περιβραχιόνιο είτε όχι».

Στη συνέχεια ο Λάμπαρντ στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του 19χρονου Τζακ Γουίλσιρ που αγωνίστηκε βασικός και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις για ακόμη μία φορά: «Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εκείνον. Για να μπορεί να παίζει βασικός σε μία ομάδα όπως η Άρσεναλ σημαίνει ότι έχει την ποιότητα για να τα καταφέρει. Του αξίζουν τα εύσημα και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιώνεται συνέχεια από εδώ και πέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: