Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς Μούσλι η προπόνηση

Προπόνηση σε έντονους ρυθμούς πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ μπαίνοντας στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για τον μεθαυριανό αγώνα της Νέας Σμύρνης κόντρα στον Πανιώνιο. Μοναδικός απών ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς, καθώς συμμετείχε στο φιλικό αγώνα της Εθνικής Βοσνίας με την αντίστοιχη του Μεξικό στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο διεθνής επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 62' αντί του Λούλιτς δίχως κάτι ιδιαίτερο αναφορικά με την παρουσία του στον νικηφόρο αγώνα της ομάδας του με 2-0 (48' Πιάνιτς, 55' Πασέκο).
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αύριο κι όπως είναι φυσιολογικό φαντάζει δύσκολο να συμπεριληφθεί στην αποστολή του αγώνα που θα προκύψει μετά την αυριανή, τελευταία πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα, προπόνηση. Ο Μάκης Χάβος δε θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Γεωργίου, Φωτάκη, Φιλομένο και φυσικά τον Βιτόλο. Ειδικά για τον Ισπανό, η χτεσινή μέρα είχε την ιδιαίτερη σημασία της αφού μετά από πολύ καιρό, έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε τρέξιμο. Στο ιατρικό δελτίο προστέθηκε κι ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο νεαρός οπισθοφύλακας υπέστη διάστρεμμα σε μια πρώτη εκτίμηση ωστόσο θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να προκύψει η ακριβής διάγνωση και ο τρόπος αποθεραπείας. Αντίθετα πολύ καλύτερα έδειξε πως είναι ο Ντάριο Κρέσιτς ανεβάζοντας ρυθμούς. Επίσης, ο τεχνικός του «Δικεφάλου» δεν υπολογίζει τους Σνάουτσνερ - Κοντρέρας λόγω των τιμωριών τους.
Αναγκαστικά λοιπόν, με τους παίκτες που έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία προσανατολίζεται στην επιστροφή σε σχηματισμό 4-4-1-1 με Χαλκιά, Ετο, Τσιρίλο, Μαλεζά και Σαβίνι στην άμυνα, Βιεϊρίνια, Τσουκαλά, Γκαρσία, Λίνο στη μεσαία (σ.σ. και στις δυο γραμμές η σειρά είναι από δεξιά προς τ' αριστερά), μπροστά τους ο Ιβιτς και λίγο πιο προωθημένος ο Αθανασιάδης. Να σημειωθεί πως ο Σαλπιγγίδης ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας με χαλαρό τρέξιμο λόγω της συμμετοχής του στο χτεσινό φιλικό αγώνα της Εθνικής.
Αμέσως μετά την προπόνηση, όπου την τιμητική του είχε ο συνεργάτης του κ. Χάβου, Μπάμπης Μιχαηλίδης λόγω της ονομαστικής του εορτής, σύσσωμη η ομάδα κατευθύνθηκε στο σημείο όπου πριν από 13 χρόνια, στις 9 Φεβρουαρίου 1998, ο Παναγιώτης Κατσούρης άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα. Εκεί, βρίσκονταν ήδη συγγενείς του εκλιπόντος, σχεδόν όλη η διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Θόδωρο Ζαγοράκη, και φίλοι της ομάδας. Σε φορτισμένο κλίμα καθώς οι μνήμες παραμένουν έντονες, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση.
Εξάλλου, μια εβδομάδα απομένει για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «32» στο Europa League με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται στην Τούμπα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά μόλις χτες ξεκίνησε η ελεύθερη διάθεση των εισιτηρίων (σ.σ. περίπου 10.000 τον αριθμό) στους φιλάθλους και η ζήτηση είναι μεγάλη. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 15-150 ευρώ και τα εκδοτήρια της Τούμπας εξυπηρετούν από τις 09.00 μέχρι τις 17.00. Οι Ρώσοι αναμένονται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, ενώ για την αγωνιστική της παρουσία στο διάστημα της προετοιμασίας της στην Τουρκία, ο . «κατάσκοπος» του «Δικεφάλου» που την παρακολούθησε επισταμένα, ενημέρωσε χτες την τεχνική ηγεσία για όλα όσα είδε και τα συμπεράσματα που κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: