Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Θέλει πολλά ο Νάτχο…!!

natxo
Το ποσό των 2.000.000 ετησίως ζήτησε ο Μπίμπρας Νάτχο από τον ΠΑΟΚ για νέο τριετές συμβόλαιο. Όπως ήταν φυσικό, οι υπερβολικές απαιτήσεις του δεν έγιναν αποδεκτές.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στην τελευταία τηλεφωνική επαφή που είχαν με τον Ισραηλινό μέσο, τον κάλεσαν να επιστρέψει στην… πραγματικότητα και να μην μένει προσκολλημένος στο «μυθικό» συμβόλαιο, που έκανε παλαιότερα, με μια πρώην πάμπλουτη ρωσική ομάδα, όπως η Ρούμπιν Καζάν.
Μόνο εάν προσγειωθεί στα σημερινά ποδοσφαιρικά οικονομικά δεδομένα θα είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν ξανά μαζί του. Ο Ιβάν Σαββίδης προσφέρει μέχρι 800.000 ευρώ τον χρόνο, μαζί με τα μπόνους, στο Νάτχο. Ούτε ευρώ παραπάνω…
Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι το ποσό που αξιώνει ο Ισραηλινός μέσος μπορεί να το βρει μόνο στις πέντε πρώτες ομάδες της Αγγλίας και της Γερμανίας. Tέτοιου βεληνεκούς, όμως, ομάδες πολύ δύσκολα θα ενδιαφερθούν για τον Νάτχο, αλλά ακόμα και εάν ενδιαφερθούν, ο Ισραηλινός θα δεινοπαθήσει εκεί, λόγω του σκληρού ποδοσφαιρικού στυλ, αυτών των χωρών. Ως εκ τούτου, στον ΠΑΟΚ συμπεραίνουν, ότι οι πιθανότητες να επανέλθει στις συζητήσεις με ρεαλιστικότερες προσδοκίες ο Ισραηλινός, είναι υπαρκτές.  
Πηγή: arenafm.gr

Φάτε τη σκόνη του!!

Ο βασιλιάς στο χώμα είναι ένας και μοναδικός! Σαν στο σπίτι του, ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε 3-1 του Νόβακ Τζόκοβιτς και έφτασε τις εννιά(!) κατακτήσεις στο Roland Garros, γράφοντας ιστορία.

Φάτε τη σκόνη του!
Στο Παρίσι είναι ο απόλυτος «βασιλιάς» και δεν τίθεται εν αμφιβόλω η κυριαρχία του! Και το απέδειξε και φέτος!

Ο Ραφαέλ Ναδάλ όντας το αφεντικό στον μεγάλο τελικό του Roland Garros επικράτησε 3-1 σετ (3-6, 7-5, 6-2, 6-4) του Νόβακ Τζόκοβιτς (έχασε την ευκαιρία να κάνει career slam) και κατέκτησε για ένατη φορά στην καριέρα του την κορυφή του Παρισιού!

Το νούμερο ένα στον κόσμο (θέση στην οποία θα διατηρηθεί μετά τη σημερινή του νίκη) έγινε ο πρώτος στην ιστορία που φτάνει σε τόσους πολλούς τίτλους σε ένα μόνο major, ενώ παράλληλα έγινε και ο πρώτος που επί δέκα σερί χρόνια κατακτά τουλάχιστον μια κούπα σε Grand Slam κάθε χρόνο!

Η σημερινή ήταν η υπ’ αριθμόν 14 του Ράφα πιάνοντας στη δεύτερη θέση τον Πιτ Σάμπρας και μειώνοντας την απόστασή του απ’ τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ (έχει 17) στους 3!

Πάντως, η αλήθεια είναι πως η εκκίνηση ήταν καλύτερη για τον Νόλε. Και εκμεταλλευόμενος τα λάθη και τις κακές επιλογές του αντιπάλου του, κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ και να δημιουργήσει μια… αναστάτωση στο «Philippe Chatrier». Η συνέχεια, όμως ήταν… φουλ του Ισπανού!

Διότι όσο περνούσε η ώρα, όλο και ανέβαζε την απόδοσή του. Κι όλο απ’ την άλλη ο Σέρβος έχανε την δυναμική του -που φάνηκε να έχει και ένα πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Κομβικό σημείο του αγώνα στο δεύτερο σετ, όταν ο «βασιλιάς στο χώμα» έσπασε τον αντίπαλό του την ώρα που προσπαθούσε να διατηρηθεί μέσα στο σετ (7-5). Κι αφού εκεί ο Ράφα ισοφάρισε, μπήκε με πολύ… φόρα στο τρίτο, το οποίο και κατέκτησε για πλάκα (με διπλό μπρέικ)!

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και δεν θα μπορούσε να… στραβώσει. Τόσο γιατί στο χώμα ο μεν δεν παίζεται, όσο και γιατί ο δε έμοιαζε να ‘χει παραδώσει εν μέρει… πνεύμα (και να 'χει αρκετά νεύρα). Διότι μπορεί ο Τζόκοβιτς να έκανε μπρέικ μπακ (4-4), αλλά σερβίροντας για να μείνει «ζωντανός» στον αγώνα, έκανε double fault και… χάρισε άνευ κούρασης το βαρύτιμο τρόπαιο στον Ναδάλ μέσα σε αποθέωση! Πηγή: sport-fm.gr

Αναλαμβάνει δράση ο Ιβάν!

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος αναμένεται από Δευτέρα να αρχίσει να «τρέχει» όλα τα θέματα του ΠΑΟΚ.

Αναλαμβάνει δράση ο Ιβάν
Τέλος στη στασιμότητα που υπάρχει στα μεταγραφικά θέματα του ΠΑΟΚ αναμένεται να μπει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το μεσημέρι της Κυριακής επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης και λογικά με τον μεγαλομέτοχο παρόντα θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Προτεραιότητα αποτελεί η επισημοποίηση της πρόσληψης του Άγγελου Αναστασιάδη με την υπογραφή συμβολαίου και τις ανακοινώσεις. Μετά το ραντεβού των δύο ανδρών, ο Έλληνας τεχνικός θα πιάσει άμεσα δουλειά και θα ξεκινήσει το… σαφάρι απόκτησης παικτών.

Πριν συμβούν όλα αυτά όμως, ο Ιβάν Σαββίδης θα ασχοληθεί με κάτι εντελώς ξένο προς το ποδόσφαιρο αφού τη Δευτέρα στην περιοχή Πρόχωμα ώστε να παρακολουθήσει λειτουργία της εκκλησίας που χτίστηκε με δικά του έξοδα προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη των γονέων του.
Πηγή: sport-fm.gr

Πάτησε Βραζιλία η Ελλάδα!

Επιτέλους Βραζιλία για την Εθνική. Οι παίκτες και ο Φερνάντο Σάντος έφτασαν στο Σάο Πάουλο χωρίς ευτυχώς άλλα απρόοπτα. Δεν έκαναν δηλώσεις οι διεθνείς, που αναχώρησαν άμεσα για το Αρακαζού.

Πάτησε Βραζιλία η Ελλάδα
Στο αεροδρόμιο του Σάο Πάουλο προσγειώθηκε επιτέλους η αποστολή της Εθνικής. Οι διεθνείς έπειτα από μία μέρα καθυστέρηση – λόγω της βλάβης στο αεροπλάνο – πάτησαν το πόδι τους στη Βραζιλία το πρωί της Κυριακής (τοπική ώρα).

Αν και υπήρχαν αρκετοί δημοσιογράφοι στο αεροδρόμιο οι παίκτες και ο Φερνάντο Σάντος δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις. Μετά από λίγη ώρα χαλάρωσης από την πολύωρη πτήση από το Νιου Τζέρσι των Ηνωμένων Πολιτειών η αποστολή της Ελλάδας αναχώρησε με άλλη πτήση για τη βάση της στο Αρακαζού.

Το σημερινό μενού της αποστολής περιλαμβάνει αποκλειστικά …. Χαλάρωση λόγω της ταλαιπωρίας των χαμένων πτήσεων, ενώ εκτιμάται πως οι διεθνείς έχασαν μία προπόνηση από τις προγραμματισμένες τους σε βραζιλιάνικο έδαφος.Πηγή: sport-fm.gr

Ο ήρωας Τόμιτς και η τούμπα του Παπανικολάου! (video)

Δείτε το καλάθι του Άντε Τόμιτς που χάρισε στην Μπαρτσελόνα νίκη-θρίλερ επί της Βαλένθια, αλλά και τον πανηγυρισμό του Κώστα Παπανικολάου που είχε ατυχή κατάληξη.

Ο ήρωας Τόμιτς και η τούμπα του Παπανικολάου (video)
Ο Άντε Τόμιτς ήταν ο από μηχανής θεός για την Μπαρτσελόνα, αφού με δικό του επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι στα 2,1’’ πριν το τέλος η ομάδα του πέρασε με 60-59 από τη Βαλένθια κι έκανε το 2-0 στα ημιτελικά των ισπανικών play offs.

Αμέσως μετά το νικητήριο καλάθι, ο Κώστας Παπανικολάου, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών των νικητών, έσπευσε να συγχαρεί τον Κροάτη σέντερ πηδώντας προς τα πάνω του, αλλά έχασε την ισορροπία του (όχι όμως και το χαμόγελό του) κι έπεσε στο παρκέ.

Δείτε εδώ τη φάση.
Πηγή: sport-fm.gr

Αλόνσο: «Πρωτάθλημα με Ferrari, αλλά… όχι φέτος»

Ο Φερνάντο Αλόνσο δεν χάνει την πίστη του για ένα πρωτάθλημα με τη Ferrari, αλλά παραδέχεται πως φέτος είναι μάλλον αδύνατο να τα καταφέρει.

Αλόνσο: «Πρωτάθλημα με Ferrari, αλλά… όχι φέτος»
Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τα δύο πρωταθλήματα του Φερνάντο Αλόνσο (2005, 2006) και ο Ισπανός πιλότος ακόμη ψάχνει τον τρίτο του τίτλο. Από το 2010 που ανήκει στη Ferrari κυνηγά μάταια το πρωτάθλημα και πιστεύει πως μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του (2016) θα τα καταφέρει. Όχι όμως φέτος, που οι Mercedes κυριαρχούν.

«Ναι, το πιστεύω. Αυτή ήταν η φιλοδοξία μου όταν υπέγραψα στη Ferrari. Έφτασα κοντά σε δύο περιπτώσεις, αλλά δεν τα κατάφερα για λίγο και δεν θέλω να χάσω άλλη ευκαιρία. Θα δουλέψουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε, αλλά φέτος θα είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο. Ελπίζω όμως να το πετύχουμε σε ένα ή δύο χρόνια. Δεν αμφιβάλω ότι μπορούμε. Αυτό που μας μένει για φέτος είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς», δήλωσε ο Αλόνσο.Πηγή: sport-fm.gr

Οι διεθνείς επιλέγουν…!

Λίγο πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ στη Βραζιλία οι Έλληνες διεθνείς επέλεξαν την εθνική και τον παίκτη που υποστήριζαν τέτοιες μέρες σαν... παιδιά και το αποκάλυψαν στη SportDay.

Οι διεθνείς επιλέγουν…
Μπορεί τα τελευταία δέκα χρόνια η Εθνική Ελλάδας να μας έχει κακομάθει και να δίνει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση το «παρών», όμως πριν από μερικά χρόνια αυτό δεν ήταν δυνατό και αναγκαστικά οι Έλληνες διεθνείς υποστήριζαν κάποια άλλη ομάδα σε τουρνουά όπως το Μουντιάλ.

Με αφορμή αυτό η SportDay ζήτησε από τους 23 «εκλεκτούς» του Φερνάντο Σάντος να αποκαλύψουν την ομάδα και τους παίκτες που υποστήριζαν τέτοιες μέρες.

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο, γνωστός και ως «φαινόμενο», με εφτά ψήφους και μεγάλη νικήτρια σε ομαδικό επίπεδο η Βραζιλία με οκτώ υποστηρικτές στην… ψηφοφορία που διενήργησε η εφημερίδα.

Οι προτιμήσεις είναι σε συνάρτηση με την εποχή που μεγάλωσαν οι ποδοσφαιριστές, αφού παλιοσειρές όπως Καραγκούνης ή ο Κατσουράνης επέλεξαν τον Μαραντόνα και τον Μπάτζιο αντίστοιχα, ενώ οι νεότεροι προτίμησαν τους σύγχρονους Ρονάλντο και Μέσι.

Έλληνας παίκτης: ομάδα - MVP

Ορέστης Καρνέζης: Ολλανδία – Φαν ντερ Σάαρ
Παναγιώτης Γλύκος: Βραζιλία - Ρονάλντο
Στέφανος Καπίνο: Ιταλία – Μπουφόν

Κώστας Μανωλάς: Αργεντινή - Μέσι
Χοσέ Χολέμπας: Γερμανία – Κλίνσμαν
Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Βραζιλία – Ρομάριο, Μπεμπέτο το 1994 και Ρονάλντο, Ριβάλντο το 2002.
Βαγγέλης Μόρας: Ολλανδία – Φαν Μπάστεν
Γιώργος Τζαβέλλας: Γαλλία - Ζιντάν
Λουκάς Βύντρα: Αργεντινή - Μαραντόνα
Βασίλης Τοροσίδης: Γαλλία - Ζιντάν

Αλέξανδρος Τζιόλης: Ιταλία - Μπάτζιο
Ανδρέας Σάμαρης: Ισπανία – Ρονάλντο
Γιάννης Μανιάτης: Βραζιλία – Ρονάλντο:
Κώστας Κατσουράνης: Ιταλία – Μπάτζιο
Γιώργος Καραγκούνης: Ιταλία - Μαραντόνα
Παναγιώτης Ταχτσίδης: Βραζιλία - Ζιντάν
Γιάννης Φετφατζίδης: Βραζιλία – Ρονάλντο:
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Νιγηρία - Οκότσα
Παναγιώτης Κονέ: Ιταλία - Μπάτζιο

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: Βραζιλία - Ρονάλντο
Γιώργος Σαμαράς: Πριν από το 1998 Ολλανδία, μετά το 1998 Βραζιλία - Φαν Μπάστεν, Ρονάλντο
Κώστας Μήτρογλου: Γερμανία - Κλίνσμαν
Φάνης Γκέκας: Βραζιλία - Φαν Μπάστεν

Μπορείτε στο σημερινό φύλλο της SportDay να διαβάσετε το 25σέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας στην ποδοσφαιρική γιορτή του καλοκαιριού!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πάνε πουθενά οι «αρχηγοί», ίσως και ο Μπαρτζώκας!

Σπανούλης και Πρίντεζης δεν πρόκειται να το κουνήσουν από τον Ολυμπιακό παρά τις «Σειρήνες». Ξεκαθαρίζει την ερχόμενη εβδομάδα του Μπαρτζώκα. Γκαρντ και ψηλός οι προτεραιότητες.

Δεν πάνε πουθενά οι «αρχηγοί», ίσως και ο Μπαρτζώκας
Καμία πρόθεση να φύγουν από τον Ολυμπιακό δεν έχουν Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λαρισαίος γκαρντ εμφανίζεται πεισμωμένος για απαντήσεις μετά τα όσα έγιναν στους τελικούς και δεν έχει καμία σκέψη αποχώρησης από την ομάδα. Ομοίως και ο «υπαρχηγός» των Πειραιωτών, παρότι και για αυτόν οι μνηστήρες είναι πολλοί. Μην ξεχνάμε πως αμφότεροι δεσμεύονται με κλειστά συμβόλαια, για δύο κι έναν ακόμη χρόνο αντίστοιχα, στα οποία δεν προβλέπονται καν ρήτρες.

Στο μεταξύ, όλα τα υπόλοιπα ζητήματα της ομάδας, από τις αποχωρήσεις και τις ανανεώσεις μέχρι τις μεταγραφές, θα εξαρτηθούν από το θέμα του προπονητή. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Τα αφεντικά της ΚΑΕ θα αναλύσουν με τον προπονητή τη σεζόν και μένει να φανεί αν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους, με τις πιθανότητες να είναι μάλλον υπέρ του κόουτς.

Σε ό,τι αφορά για τα σενάρια περί Φώτη Κατσικάρη, δεν επιβεβαιώνεται το παραμικρό και αντιθέτως διαψεύδεται οποιαδήποτε, έστω και νύξη. Άλλωστε ο Ολυμπιακός έχει (μέχρι νεωτέρας) προπονητή, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεσμεύεται με συμβόλαιο και για του χρόνου. Αν τεθεί θέμα αλλαγής προπονητή, θα εξεταστούν όλες οι διαθέσιμες λύσεις (όπως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος).

Το μόνο βέβαιο για την επόμενη μέρα στην ομάδα είναι πως αναζητούνται δύο παίκτες, ένας γκαρντ και ένας ψηλός, για να πλαισιώσουν Σπανούλη και Ντάνστον αντίστοιχα, ενώ οι υπόλοιπες κινήσεις θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες που θα προκύψουν. Πηγή: sport-fm.gr

Πιέζει για Κουρμπέλη, περιμένει για φορ!

Εντείνει η ΑΕΚ τις προσπάθειές της για την απόκτηση του Κουρμπέλη από τον Αστέρα. Αναμονή για την απάντηση του Παπαδόπουλου, εναλλακτική ο Λάζοβιτς. Οι μεταγραφικές εκκρεμότητες.

Πιέζει για Κουρμπέλη, περιμένει για φορ
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση απόκτησης του Άρη Σοϊλέδη, η ΑΕΚ κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας και μετρά πλέον 12 μεταγραφές για την ερχόμενη περίοδο. Η «Ένωση» μένει να αποκτήσει πλέον έναν ή δύο επιθετικούς, έναν αριστερό ακραίο μεσοεπιθετικό, έναν κεντρικό αμυντικό κι έναν μεσοαμυντικό.

Για τη θέση του φορ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Την Τρίτη αναμένεται η απάντηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην πρόταση που του έχει γίνει και εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα πει το «ναι». Σε περίπτωση που η κατάληξη δεν είναι θετική με τον 32χρονο άσο, στο προσκήνιο θα περάσει ο συνομήλικός του, Ντάνκο Λάζοβιτς, που πάντως για την ώρα είναι δεύτερη επιλογή των «κιτρινόμαυρων».

Όσον αφορά το κέντρο άμυνας, διακαής πόθος είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο 21χρονος άσος θέλει να μετακομίσει στην «Ένωση», ενώ η πρώτη κρούση στον Αστέρα έχει γίνει. Οι Αρκάδες φέρονται να αξιώνουν ποσό κοντά στις 500.000 ευρώ, χρήματα που δεν δείχνει διάθεση να προσφέρει η ΑΕΚ. Εφόσον η τιμή πέσει στις 300-400 χιλιάδες, το θέμα θα προχωρήσει, ειδάλλως ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα στραφεί σε άλλες λύσεις.

Το θέμα του Κώστα Κατσουράνη, που είναι πρώτη επιλογή για τη θέση του μεσοαμυντικού, δύσκολα θα έχει εξέλιξη πριν τελειώσει το Μουντιάλ, ενώ εξετάζονται αμυντικά χαφ κι από το εξωτερικό. Σχετικά με τον δεύτερο επιθετικό που αναμένεται να αποκτηθεί, ο Στεφάν Μουγκόσα συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Ο 22χρονος Μαυροβούνιος έχει στοιχεία που καλύπτουν την ΑΕΚ και το κόστος απόκτησής του από τη Μλάντοστ δεν είναι μεγάλο.Πηγή: sport-fm.gr

ΠΑΟ για Παουλάο!

Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση στο κέντρο άμυνας φέρεται να βρίσκεται ο Παουλάο. Ξεκαθαρίζει με Σίλντενφελντ και Καραγκούνη.

ΠΑΟ για Παουλάο

Ο Παουλάο έχει περάσει από Ναβάλ και Μπράγκα στην Πορτογαλία, τη Σεντ Ετιέν στη Γαλλία, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Μπέτις. Φέτος είχε 24 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «βερδιμπλάνκος».

Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα με τους Γκόρντον Σίλντενφελντ και Γιώργο Καραγκούνη. Στην περίπτωση του πρώτου, αναμένεται η απάντηση της Ντιναμό Μόσχας στην οποία ο Κροάτης αμυντικός έχει διαμηνύσει πως θέλει να μείνει ελεύθερος για να υπογράψει στους «πράσινους». Στην περίπτωση του Έλληνα μέσου, επίκειται η απάντησή του στην πρόταση που του έχει γίνει για να επιστρέψει. Οι «πράσινοι» θέλουν να κλείσουν τις δύο υποθέσεις πριν την έναρξη του Μουντιάλ, αν και το θέμα του «Κάρα» πιθανώς να καθυστερήσει λίγο. Πηγή: sport-fm.gr

Ανατροπή πλάνων στον Άρη!!

Το γεγονός ότι ο Άρης έχει περιορισμούς στις μεταγραφές, καθώς δεν αδειοδοτήθηκε για την επόμενη σεζόν, υποχρεώνει τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του.

Ανατροπή πλάνων στον Άρη
Αναγκασμένος να αλλάξει τον μεταγραφικό σχεδιασμό που είχε καταστρώσει για τον Άρη της επόμενης σεζόν είναι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, λόγω της μη αδειοδότησης της ΠΑΕ.

Εξαιτίας αυτού προκύπτουν περιορισμοί στις μεταγραφές για τους Θεσσαλονικείς και ο 57χρονος προπονητής καλείται να καταρτιστεί ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, το οποίο θα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή της ομάδας στη Super League.

Όσον αφορά το υπάρχον ρόστερ, ο έμπειρος τεχνικός μπαίνει στη διαδικασία αξιολόγησης των παικτών από την αρχή, έχοντας αυτή τη φορά ως δεδομένο ότι πρέπει να κρατήσει περισσότερους παίκτες κάτω των 24 ετών, μια και μέσα θα χρειαστούν εναλλακτικές λύσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες ο Αρης μπορεί να κινηθεί για τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών, είτε Ελληνες είτε ξένους. Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, αφού η παραμικρή μεταγραφική αστοχία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον στόχο της ανόδου, συνεπώς οι κινήσεις πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και πάντα στα οικονομικά όρια που θα τεθούν από τη διοίκηση.

Παρότι ήταν δεδομένο ότι ο Ρουμπέν Πουλίδο θα αποχωρήσει από τον Άρη και οι διοικούντες έψαχναν τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το συμβόλαιό του, το οποίο είναι βαρύ για τα δεδομένα της Football League, τελικά τα παραπάνω δεδομένα αναγκάζουν τους ιθύνοντες του συλλόγου να σκεφτούν την παραμονή του Ισπανού αμυντικού.Πηγή: sport-fm.gr

Αποφασίζουν για τον… νέο ΠΑΟΚ!

Τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν θα αποφασίσουν εντός της ημέρας πιθανότατα οι κ.κ. Σαββίδης, Αναστασιάδης και Βρύζας. Αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστρέψει ο Μαλεζάς.

Αποφασίζουν για τον… νέο ΠΑΟΚ
Δεδομένες θεωρούνται οι αλλαγές σε όλα τα επίπεδα για τον ΠΑΟΚ. Με την άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να προχωρήσουν αρκετές υποθέσεις που ήταν σε… αναμονή, λόγω της απουσίας του μεγαλομετόχου της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Πρώτα από όλα είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Άγγελο Αναστασιάδη, καθώς και η παρουσίασή του από τον Ζήση Βρύζα.

Μέσα στις επόμενες τρεις μέρες θα ξεκαθαρίσουν αρκετά πράγματα που αφορούν τα πλάνα του «Δικεφάλου του Βορρά» για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Όλες αυτές τις μέρες ο προπονητής και ο πρόεδρος του συλλόγου ήταν σε επαφή και κατέστρωναν τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει η ομάδα, ώστε να πετύχει τους στόχους που δεν μπόρεσε φέτος.

Ωστόσο, απαραίτητη είναι και η τοποθέτηση του Σαββίδη επί τους θέματος, αφού εκείνος αποφασίζει αν θα υπάρξει (σημαντική από οικονομικής άποψης) ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα και αν θα υπάρξουν εξελίξεις με ορισμένους ποδοσφαιριστές.

Εν τω μεταξύ, αυξάνονται οι πιθανότητες να επιστρέψει ο Στέλιος Μαλεζάς στην Τούμπα, ύστερα από το πέρασμά του από τη Φορτούνα Ντίσελντορφ που έμεινε ελεύθερος. Τη φετινή σεζόν ο 29χρονος αμυντικός είχε 12 συμμετοχές στη β’ κατηγορία της Γερμανίας με 814 λεπτά συμμετοχής.Πηγή: sport-fm.gr

Ιταλικά σενάρια (;) για Εμάνουελσον!

Νέα δημοσιεύματα από την Ιταλία αναφέρουν αυτή τη φορά ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ούρμπι Εμάνουελσον που μένει ελεύθερος από την Μίλαν. Τι γίνεται με Φινμπόγκασον και Κασάμι.

Ιταλικά σενάρια (;) για Εμάνουελσον
Τις τελευταίες ημέρες προκύπτουν διάφορα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ολυμπιακό να εξετάζει διάφορους ποδοσφαιριστές που ανήκουν σε ιταλικούς συλλόγους.

Το πιο δυνατό όνομα που έχει ακουστεί μέχρι στιγμής είναι εκείνο του Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος «ψάχνεται» να αποχωρήσει από τη Μίλαν. Στην Ιταλία επιμένουν ότι οι Πειραιώτες και η Μπεσίκτας θέλουν τον Γκανέζο μέσο. Ελεύθερος, όμως, έχει μείνει ο Ούρμπι Εμάνουελσον!

Πρόκειται για έναν παίκτη που προτείνεται σχεδόν κάθε καλοκαίρι στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ και για διάφορους δεν έχει προχωρήσει η περίπτωσή του.

Ο 27χρονος μπακ-χαφ δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους «ροσονέρι» και ήδη έχουν ακουστεί διάφορες ομάδες που ενδιαφέρονται, όπως το Αμβούργο, την Μπεσίκτας, τον Αγιαξ και τον Ολυμπιακό.

Τη «δουλειά» μπορεί να αναλάβει ο Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια συνεργάζεται και έχει πολύ καλές σχέσεις με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Τη φετινή σεζόν ο Ολλανδός άσος είχε συνολικά 33 συμμετοχές και μοίρασε 3 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Δεν… ανεβαίνει για Φινμπόγκασον

Σε… παιχνίδι τακτικής έχει εξελιχθεί η υπόθεση του Αλφρεντ Φινμπόγκασον, με τα δεδομένα για τον Ισλανδό φορ να μην έχουν αλλάξει.

Οι Πειραιώτες αναμένεται να καταθέσουν νέα προσφορά στην Χέρενφεϊν, αλλά σε καμία περίπτωση αυτή δεν θα φτάνει τα 9 με 10 εκατ. ευρώ.

Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ποντάρουν στο γεγονός ότι ο διεθνής άσος μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο και την επιθυμία του να συνεχίσει σε μία ομάδα που παίζει στο Champions League. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο παίκτης και ο Ολυμπιακός φέρονται να τα έχουν βρει σε όλα και αυτό έχει τη δική του σημασία.

Παράλληλα, τα τυπικά απομένουν για την ανακοίνωση της απόκτησης του Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο για να διευθετύσει τις λεπτομέρειες της… ελευθερίας του από τη Φούλαμ και μόλις συμβεί αυτό θα ανακοινωθεί η τετραετούς (3+1) διάρκεια συνεργασία του με τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Μέσα σε όλα επανήλθε και το όνομα του Νίκολα Λέκοβιτς. Ο λόγος για τον 24χρονο αριστερό μπακ της Λέγκια Γκντανσκ για τον οποίο οι Πολωνοί έγραφαν χθες ότι «ο Ολυμπιακός Πειραιώς εξετάζει την πιθανότητα να αποκτήσει τον 24χρονο αμυντικό Νίκολα Λέκοβιτς από την Γκντανσκ». Πηγή: sport-fm.gr

Αμερικάνικη υπεροχή!

Χωρίς να εντυπωσιάσουν οι ΗΠΑ, επικράτησαν 2-1 τη Νιγηρίας στη Φλόριντα σε φιλικό ματς προετοιμασίας, ενόψει της συμμετοχής των δύο ομάδων στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αμερικάνικη υπεροχή
Οι ΗΠΑ επικράτησαν 2-1 της Νιγηρίας στο «EverBank Field» της Φλόριντα και έδειξαν σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση σε σχέση με τους «αετούς», ενόψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη «χώρα του καφέ» σε μερικές μέρες.

Ο Αλτιντορ ήταν ο πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν, σημειώνοντας και τα δύο γκολ των γηπεδούχων στο 21’ και στο 62’ από ασίστ των Τζόνσον και Μπράντλεϊ αντίστοιχα,, σκοράροντας, μάλιστα, μετά από έξι μήνες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Για τους Αφρικανούς, μείωσε ο Μόουζες στο 86’.

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπίσλεϊ (75’ Τσάντλερ), Τζόνσον, Κάμερον, Μπέσλερ, Τζόουνς, Μπράντλεϊ, Μπέκερμαν (72’ Ντίσκερουντ), Μπεντόγια (80’ Ζούσι), Ντέμπσι (88’ Βοντολόφσκι), Αλτιντορ (80’ Γκονζάλεζ)

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενγιάμα, Γιόμπο, Αμπροουζ, Ομποαντόνα, Οσανίουα, Ομπι-Μίκελ (46’ Γκάμπριελ), Μόοουζες, Ονάζι, Αζίζ (74’ Ουτσέμπο), Οντεμβιγκί (46’ Μπαμπατούντε), Αμεόμπι (65’ Εμενίκε) Πηγή: sport-fm.gr

Δεύτερος ο Φιλιππίδης!

Με τη δεύτερη θέση στο επί κοντώ θα επιστρέψει από την Αυστρία και το Ινσμπρουκ ο Κώστας Φιλιππίδης.

Δεύτερος ο Φιλιππίδης
Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος ξεπέρασε τα 5.58 στο μίτινγκ στίβου της περιοχής, αποτυγχάνοντας, στη συνέχεια, στα 5.68, που θα αποτελούσε φετινό του ρεκόρ. Νωρίτερα, είχε ξεπεράσει με επιτυχία τα 5.38 και στρέφει πλέον το βλέμμα του στο Diamond League του Όσλο την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Δημήτρης Πατσουκάκης έμεινε στην όγδοη θέση με άλμα στα 5.18, αποτυγχάνοντος τρεις φορές στα 5.38.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Ρώσος Σεργκέι Κουτσεριάνου με 5.68.
Πηγή: sport-fm.gr

Προβλημάτισε η Αγγλία!!

Δεν έδειξε πως μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα την κατάκτηση του Μουντιάλ από τα θεωρητικά φαβορί η Αγγλία, με το 0-0 ου έφερε κόντρα στην, επίσης, μουντιαλική Ονδούρα στο Μαϊάμι.

Προβλημάτισε η Αγγλία
Η Αγγλία ήρθε 0-0 με την Ονδούρα στο Μαϊάμι στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας των δύο ομάδων πριν την έναρξη του Μουντιάλ την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι παίκτες του Ρόι Χότζον δεν κατάφεραν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τη χώρα της Καραϊβικής και παρουσίασαν προβλήματα στο κέντρο, με τον Βρετανό τεχνικό να παρατάσσει αρκετούς εκ των βασικών παικτών στον αγωνιστικό χώρο και να βλέπει τους παίκτες του να έχουν μεν την κατοχή, όμως να μην μπορούν να δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, παρά και την αποβολή του Μπέκελες στο 66'.

Από την άλλη, οι Αμερικανοί έδειξαν πως θα διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν στον πέμπτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και έχασαν και αυτοί κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Το ματς διεκόπη για μισή ώρα, λόγω καταιγίδας που ξέσπασε.

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Τζόνσον, Μπέινς, Χέντερσον (83’ Λάμπαρντ), Κέιχιλ, Γιαγκέλκα, Λαλάνα, Τζέραρντ (46’ Μπάρκλεϊ), Στάριτζ, Ρούνεϊ (46’ Γουίλσιρ) Ουέλμπεκ (79’ Λάμπερτ)

ΟΝΔΟΥΡΑ: Βαγιαδάρες, Μπέκελες, Ιζαγκίρε (91’ Μαρτίνεζ), Γκαρίδο (46’ Κλάρος), Μπερνάντεζ, Φιγκερόα, Τσάβεζ (61’ Ναχάρ), Παλάσιος, Κόστλι (69’ Ντελγκάδο), Μπένγκτσον (75’ Παλάσιος), Εσπινόζα (87’ Γκαρσία) Πηγή: sport-fm.gr

Το μοντέλο του Βελγίου δείχνει το δρόμο!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την ελπιδοφόρα Εθνική Βελγίου και τη μεθοδική δουλειά που την οδήγησε σε world class επίπεδο, δείχνοντας το δρόμο σε χώρες με αδύναμο εθνικό πρωτάθλημα. 
Το Βέλγιο αναμφίβολα αποτελεί μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ομάδες ενόψει του Mundial της Βραζιλίας. Οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν τους «Κόκκινους Διαβόλους» ως την ομάδα που μπορεί να κάνει την έκπληξη. Αν και το να προχωρήσει στη διοργάνωση ένα σύνολο με τέτοια ποιότητα, μόνο έκπληξη δεν θα είναι. 

Σε σχετική κουβέντα για την αναζήτηση των βημάτων αυτής της εξαιρετικής φουρνιάς, ο ανταποκριτής του BBC στο Βέλγιο, Τζον Τσάπμαν, με παρέπεμψε στην δουλειά που γίνεται εκτός Βελγίου. Και είναι λογικό. Πρόκειται για μία χώρα μόλις 11 εκατομμυρίων, με 24 επαγγελματικούς συλλόγους που σπάνια καταφέρνουν κάτι το αξιοσημείωτο εκτός συνόρων. Μια από τις βασικές επιρροές η γειτονική Ολλανδία. Βερτόνχεν, Μέρτενς, Τσαντλί, Αντερβάιρελντ, έπαιξαν από καθόλου ως ελάχιστα επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο Βέλγιο πριν μετακομίσουν στη γειτονική χώρα.
Τα αδέρφια Αζάρ, από την πλευρά τους, έφυγαν μικροί για τη Γαλλία, μια ακόμα χώρα που έχει στρέψει τα ραντάρ της στο Βέλγιο, ενσαρκώνοντας μια διαφορετική ποδοσφαιρική νοοτροπία. Τελευταία, βρίσκονται στην Αγγλία, όπως πολλοί ακόμα συμπατριώτες τους. Μια ματιά στο ρόστερ του Βίλμοτς για το Mundial ειναι αρκετή. Μόλις τρεις παίκτες αγωνίζονται ακόμα στην Jupiter League. Κι από αυτούς κανείς στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Υπάρχουν βέβαια αξιόλογοι ποδοσφαιριστές 16+ που συνεχίζουν να παίζουν στη χώρα τους, ωστόσο δεν βρίσκονται στο ρόστερ της Εθνικής. Προς το παρόν.
Ανάπτυξη στο εξωτερικό λοιπόν, με τα πρώτα βήματα να γίνονται ωστόσο στο Βέλγιο. Και η Μπερσότ, που είχε παράδοση στα ταλέντα, μπορεί να μην υπάρχει πια, αλλά η Άντερλεχτ με τη Σταντάρ Λιέγης έχουν τις δύο πιο εξελιγμένες ακαδημίες αυτή τη στιγμή στη χώρα. Η Ακαδημία Νερμπέντ της πρώτης κόστισε 10 εκατομμύρια το 2010 και δημιουργήθηκε μετά από τεράστια έρευνα των ανθρώπων της ομάδας στην Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Από τις τάξεις της προέρχονται ποδοσφαιριστές όπως ο Κομπανί και ο Λουκάκου.  Από την επίσης τρομερά ανεπτυγμένη Λιέγη πέρασε ο Φελαϊνί, ενώ εκεί μεγάλωσε ο Βίτσελ.  Και η Γκενκ, με παίκτες όπως ο Κουρτουά και ο Ντε Μπρούιν δεν πάει πίσω. Το μοτίβο λοιπόν που βλέπουμε στους παίκτες που κατά κανόνα στελεχώνουν την Εθνική είναι να φεύγουν αφού έχουν διδαχθεί τα βασικά. Και όταν είναι σε ηλικία που αντιλαμβάνονται καλύτερα το ποδόσφαιρο δουλεύουν σε ποδοσφαιρικές κουλτούρες διαφορετικές, τις οποίες στη συνέχεια ενσωματώνουν στην εθνική τους, διαμορφώνοντας ένα πολύ όμορφο μωσαϊκό. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Με συνέντευξή του στον Guardian, ο τεχνικός διευθυντής Μισέλ Σαμπλόν αποκαλύπτει μερικά εκπληκτικά στοιχεία για το πως η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του «πήρε » μπρος. Μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής στο Μουντιάλ του 1990, ανέλαβε στις αρχές της επόμενης δεκαετίας να αλλάξει επίπεδο στο ποδόσφαιρο. Το Σεπτέμβριο του 2006, είχε συντάξει την πλήρη αναφορά του και ήταν έτοιμος να οδηγήσει το Βέλγιο σε διαφορετικά μονοπάτια. Σημαντικό ρόλο στο πλάνο που δημιουργήθηκε έπαιξε ο Μπομπ Μπρόβες, ο οποίος είχε περάσει από όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες. Μιλώντας στην αγγλική εφημερίδα τονίζει ότι δεν υπήρχε έναν πλάνο πάνω στο οποίο να δουλεύουν όλοι. Υπήρχαν περίπου 30 ομοσπονδιακοί τεχνικοί και η λογική ήταν η εξής: «Στα τέλη της δεκαετίας του 90' όλοι έπαιζαν με man-to-man, κάποιες φορές και με λίμπερο. Το σύστημα ήταν 4-4-2 που γινόταν και 3-5-2. Η πρώτη ομάδα έπαιρνε αποτελέσματα, επειδή έπαιζε πολύ οργανωμένα. Αλλά αμυντικά. Με μια λογική αντεπιθέσεων». Ο Μπρόβες και οι συνεργάτες του πρότειναν όλες οι ομάδες να δουλεύουν στο 4-3-3, με στόχο να ξεκινήσουν να βγαίνουν διαφορετικοί παίκτες και να αλλάξει η νοοτροπία.
«Ήταν μια τεράστια αλλαγή, αλλά πιστεύαμε ότι το 4-3-3 ήταν το καλύτερο περιβάλλον για την ανάπτυξη των παικτών μας. Θεωρούσαμε ότι έπρεπε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην ντρίμπλα, το όραμά μας βασιζόταν στο ένας εναντίον ενός, στη μονομαχία. Λέγαμε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθει ένας πιτσιρικάς ή μια πιτσιρίκα ήταν να ντιμπλάρει και να παίζει ελεύθερα». Το 2001, όταν ο Σαμπλόν ανέλαβε τη πόστο του τεχνικού διευθυντή, η χώρα προερχόταν από την συνδιοργάνωση του Euro με την Ολλανδία. Εκμεταλλεύτηκε τα χρήματα και τις υποδομές για να στηρίξει το νέο πλάνο. Προσέγγισε τμήμα του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών για να παρακολουθήσει όλες τις νεανικές ομάδες και να κάνει επιστημονικές προτάσεις. Η Πρέμιερ Λιγκ έκανε το ίδιο, εννιά χρόνια μετά...
Λίγο αργότερα, ο Σαμπλόν μίσθωσε το Πανεπιστήμιο του Λόιβεν για μια εντατική μελέτη στο ποδόσφαιρο του Βελγίου, σε επίπεδο υποδομών. Η μελέτη συμπεριελάμβανε τη μαγνητοσκόπηση 1500 αγώνων ανάμεσα σε διαφορετικά ηλικιακά γκρουπ, σε συνεργασία με τους συλλόγους.  Όπως τονίζει στον Guardian, τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν πολύ σημαντικά. «Για αυτό ξεκινήσαμε με την επιστημονική ανάλυση. Αν δείχναμε στους συλλόγους τους αριθμούς των νεαρών αγοριών και κοριτσιών που έπαιζαν σε επίπεδο Κ-9 και και Κ-8 και άγγιζαν τη μπάλα μόλις δύο φορές στο μισάωρο, ξέραμε ότι κανείς δεν θα έλεγε πως αυτό είναι θετικό.  Είχαμε αποδείξεις, στοιχειά. Από ανθρώπους γνωστούς στο ποδόσφαιρο. Ο Βέρνερ Χέλσεν, που έκανε την ανάλυση, ήταν παίκτης και προπονητής, πριν γίνει καθηγητής».

Ένα από τα βασικά ευρήματα ήταν ότι υπήρχε υπερβολική έμφαση στη νίκη και όχι στην ανάπτυξη. Ο σκοπός άγιαζε τα μέσα δηλαδή, όπως γίνεται σε τόσα και τόσα τμήματα υποδομής. Επίσης, η έρευνα στήριζε τη θεωρεία του Σαμπλόν, που ήθελε τα παιδιά να δουλεύουν σε 2x2, 5x5 και 8x8 για να βελτιώσουν την ντρίπλα και την διαγώνια πάσα, δύο κομβικά στοιχεία για το 4-3-3. Ο Σαμπλόν επέμεινε στο να μη μαθαίνουν τα παιδιά τις αξιολογήσεις τους και όταν οι ομάδες άρχισαν να παίζουν με το νέο σύστημα και έχασαν κάποια ματς, δεν άλλαξε τη λογική του. Τον κατηγόρησαν ότι δίνει μεγαλύτερη σημασία στο σύστημα παρά στο να νικά η ομάδα. Και δεν είχαν άδικο. Η Ομοσπονδία πλέον δούλευε με έναν απώτερο σκοπό. Είχε καταφέρει να θέσει στο περιθώριο ένα από τα βασικά λάθη που γίνονται σε ακαδημίες. Τον κοντόφθαλμο στόχο της νίκης.
Το ποδοσφαιρικό μοντέλο επεκτάθηκε και στην εκπαίδευση. Σε συνεργασία με την κυβέρνηση, δημιουργήθηκαν οκτώ πρότυπα αθλητικά σχολεία, με στόχο να προσθέτουν έξτρα προπονήσεις στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα των παιδιών ηλικίας 14 έως 18 ετών. Τέσσερις συνολικά προπονήσεις την εβδομάδα, χωρίς όμως να παραμελούνται τα μαθήματα. Ο Κουρτουά, ο Μέρτενς, ο Ντε Μπρούιν, ο Ντεμπελέ, ο Ντεφούρ, ο Βίτσελ και ο Τσαντλί,  βγήκαν από το συγκεκριμένο σχολικό σύστημα, που έδωσε έμπνευση σε πολλούς μεγάλους συλλόγους. Ανάλογα με τον παίκτη, υπάρχει και η ανάλογη προσέγγιση. Ένα τέτοιο σχολείο, για παράδειγμα, βοήθησε τον Λουκάκου να βελτιώσει την τεχνική του.
Τα τελευταία χρόνια, οι εθνικές ομάδες του Βελγίου έχουν ανοιχτεί περισσότερο στις οικογένειες μεταναστών. Παιδιά, που όπως τονίζουν οι Βέλγοι, έχουν πάντα λιγότερες ευκαιρίες και για αυτό καταβάλλουν μεγαλύτερες προσπάθειες, με το ταλέντο τους να είναι αναμφισβήτητο. Και είναι πάντα περήφανα που καταφέρνουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα που τους δέχθηκε.
Τον Μάιο του 2011, ανέλαβε το ρόλο του Γενικού Γραμματέα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ο Στίβεν Μάρτενς, ένας από τους καλύτερους προπονητές τένις του Βελγίου, με πτυχίο φιλόλογου και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας αντισφαίρισης. Φρόντισε να φέρει τον επαγγελματισμό στα υψηλότερα κλιμάκια. Και παρότι οι δεσμοί του με την Άντερλεχτ (ο αδερφός του είναι πρόεδρος και ο ίδιος είχε πόστο στην ομάδα) έκαναν αρκετούς να αναρωτηθούν για το κατά πόσο θα βάζει σε πρώτη μοίρα τα συμφέροντα της Εθνικής ή του συλλόγου. Δείχνει ότι αποτελεί το ιδανικό «κεφάλι» για το οικοδόμημα που έχει δημιουργηθεί. Ένα οικοδόμημα που δεν μπορεί να κρατήσει εντός των τειχών του τα μεγάλα ταλέντα. Τα χρήματα που έρχονται από την Αγγλία, αλλά και από τη Γαλλία και την Ολλανδία πείθουν τους γονείς των παιδιών. Οι ομάδες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ο διαφορετικός όμως τρόπος που προσεγγίζει τον παράγοντα εθνική ομάδα πλέον η Ομοσπονδία, τα εκμεταλλεύεται για τους «Κόκκινους Διαβόλους».
Το Μundial του 2014 αποτελεί το μεγάλο στοίχημα αυτής της εκπληκτικής γενιάς. Αρκετοί την περιμένουν στη γωνία. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει όμως, έχει μέλλον. Η παρέα του Βίλμοτς βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, αφού μόνο ο Βαν Μπούιτεν είναι πάνω από 30 ετών και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές κάτω από 27. Έχουν μπροστά τους κι άλλεςε μεγάλες διοργανώσεις. Και το βέβαιο είναι ότι από πίσω έρχονται συνεχώς νέα ταλέντα, έτοιμα να αρπάξουν την ευκαιρία. Το σύστημα του Βελγίου έχει στηριχθεί σε γερά θεμέλια. Έχει αποτελέσει έμπνευση για αρκετούς και σίγουρα αξίζει να μελετηθεί διεξοδικά από περισσότερους...

Πηγή: gazzetta.gr

Mundial 2014: Δεν... πήγε Βραζιλία το Καμερούν!

Η Ομοσπονδία του Καμερούν σε σύγκρουση με τους παίκτες, οι οποίοι δεν μπήκαν ποτέ στο αεροπλάνο για Βραζιλία. Τεράστια η διαφορά στα πριμ... Συνέχεια στην κρίση για το Καμερούν, αφού οι παίκτες τα έχουν... σπάσει με την Ομοσπονδία και δεν μπήκαν στο αεροπλάνο για την Βραζιλία. Οχι μόνο δεν πήραν από τον Πρωθυπουργό της χώρας τη σημαία, αλλά είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για τα πριμ τα οποία είχαν συμφωνήσει. Το deal μιλούσε για 182.000 ευρώ ανά παίκτη σε περίπτωση πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η Ομοσπονδία δίνει μόλις 68.000! «Οι οπαδοί μας μπορεί να είναι ήρεμοι, θα παίξουμε στο παγκόσμιο Κύπελλο» είπε ο προπονητής, Φίνκε, ο οποίος είδε τον Σάμουελ Ετό στο χθεσινό φιλικό να τραυματίζεται. Δυο φορές πάντως οι Καμερουνέζοι έχουν αντιδράσει με ανάλογες ενέργειες, το 2002 ξανά λίγες ημέρες πριν το Μουντιάλ, ενώ το 2011 δεν αγωνίστηκαν κόντρα στην Αλγερία.
Πηγή: gazzetta.gr

MLS: Δύο γκολ και κόκκινη για Μάρτινς! (videos)

Χάρη σε δύο γκολ του Ομπαφέμι Μάρτινς, οι πρωτοπόροι του MLS, Σιάτλ Σάουντερς, πέρασαν με 3-2 από την έδρα των Σικάγο Φάιρ.
Ο πρώην στράικερ της Ίντερ πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του αγώνα, το ένα με πέναλτι, το οποίο ακολουθήθηκε με την αποβολή του κατόπιν διένεξης στον αγωνιστικό χώρο, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν μείνει ήδη με δέκα παίκτες, ενώ στο 78ο ο Λαμάρ Νιγκλ διαμόρφωσε το 3-1 και έδωσε τυπικές διαστάσεις στα δύο γκολ του Χάρισον Σιπ για τους Φάιρ. Σε άλλα σημερινά ματς της βορειοαμερικανικής λίγκας ο Φανέντο Άντι σημείωσε δύο γκολ στο εκτός έδρας 3-1 των Πόρτλαντ Τίμπερς με την ελλιπέστατη Ρέαλ Σολτ Λέικ, ενώ o Κόνορ Κέισι πέτυχε δύο γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά και με τη συνδρομή του Σεμπαστιάν Λε Του 0-2 μετατράπηκε σε 3-2, αλλά οι Φιλαδέλφεια Γιούνιον παραχώρησαν 3-3 στους Βανκούβερ Ουάιτκαπς.
Από την πλευρά του, το Τορόντο επικράτησε με 1-0 των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς χάρη σε πέναλτι του φορμαρισμένου Ζερμέν Ντεφόε, ο οποίος θα παραχωρηθεί δανεικός στους Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς με τη λήξη της σεζόν του MLS, ενώ ο Φαμπιάν Εσπιντόλα έχασε πέναλτι στο τέλος του 0-0 της Ντι Σι Γιουνάιτεντ με τους Κολόμπους Κρου. Τέλος, το Ντάλας επανήλθε στα θετικά αποτελέσματα πριν από τη διακοπή για το Μουντιάλ, καθώς επικράτησε με 3-2 των Κολοράντο Ράπιντς χάρη σε ωραίο γκολ του Φαμπιάν Καστίγιο στο 62ο λεπτό, ενώ οι Χάιρ Μπενίτεζ και Ζακ Λόιντ ισοφάρισαν το 1-0 του Ντεσόρν Μπράουν και το 2-2 του Χοσέ Μάρι.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τορόντο-Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 1-0
Ντι Σι Γιουνάιτεντ-Κολόμπους Κρου 0-0
Φιλαδέλφεια Γιούνιον-Βανκούβερ Ουάιτκαπς 3-3
Ντάλας-Κολοράντο Ράπιντς 3-2
Σικάγο Φάιρ-Σιάτλ Σάουντερς 2-3
Ρέαλ Σολτ Λέικ-Πόρτλαντ Τίμπερς 1-3
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
13
23
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
15
22
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
14
22
Τορόντο
11
19
Κολόμπους Κρου
15
18
Χιούστον Ντάιναμο
16
17
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
14
15
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
16
15
Σικάγο Φάιρ
14
14
Μόντρεαλ Ίμπακτ
12
10
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
15
32
Ρέαλ Σολτ Λέικ
15
25
Κολοράντο Ράπιντς
15
22
Ντάλας
16
21
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
13
21
Πόρτλαντ Τίμπερς
15
19
Λος Άντζελες Γκάλαξι
11
16
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
13
16
Σίβας ΗΠΑ
13
10
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.












Πηγή: onsports.gr

Αυτός είναι ο ρέκορντμαν της Μπουντεσλίγκα!!

"Σκυλίσια Μέρα" με τον ρέκορντμαν συμμετοχών στη Γερμανία. Αλήθεια, τον ξέρετε; Ήταν 8 Ιουνίου 1991 όταν η Άιντραχτ Φρανκφούρτης αναδεικνυόταν ισόπαλη 1-1 με τη Σεντ Πάουλι για την προτελευταία αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα.
Σε εκείνο το ματς ο 38χρονος Καρλ "Τσάρλι" Κέρμπελ συμπλήρωνε 19 χρόνια στην Αϊντραχτ (1972-1991) με ρεκόρ 602 συμμετοχών στο γερμανικό πρωτάθλημα.
Να αναφερθεί ότι 2ος στις συμμετοχές είναι με 581 ο Μάνφερντ Καλτζ του Αμβούργου (1971-1991).
Ο Κέρμπελ γεννήθηκε το 1954 και ξεκίνησε στις ακαδημίες της Ντόσενχαϊμ το 1962. Έμεινε μέχρι το 1972 όταν κι έγινε επαγγελματίας με τη φανέλα της Άιντραχτ.
Στα 602 ματς που έπαιξε πέτυχε 45 γκολ, ενώ με την εθνική Γερμανίας αγωνίστηκε έξι φορές.
Στην καριέρα του κέρδισε τέσσερα κύπελλα κι ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ.
Σαν προπονητής ανέλαβε την Άιντραχτ το 1995-96.

Πηγή: sportdog.gr

Η μαστοριά να στήνεις ένα μύθο!!

Οι Αγγλοι έκαναν διαχρονικά ολο το παιχνίδι της επικοινωνίας στο ποδόσφαιρο. Στο soccer. Ακόμα κι αυτή τη λέξη είναι δικής τους έμπνευσης που όταν τη χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι, τους επιπλήττουν ή, τους σνομπάρουν οι Αγγλοι. Γράφει ο αποδυτηριάκιας SOCCER, λέξη σύνθετη, προέρχεται από τα τρία πρώτα γράμματα δυο λέξεων. SOCial CERemony, δηάδή κοινωνική εκδήλωση, όπως χαρακτηρίστηκε αρχικά το football πριν καταλήξουν σ’ αυτό το όνομα.
Υπάρχουν δεκάδες τέτοιου τύπου θέματα που γυρνάνε στο μυαλό μου, με αφορμή την επέτειο σήμερα των 44 χρόνων από την «απόκρουση του αιώνα», όπως πέρασε στην Ιστορία εκείνη του Γκόρντον Μπανκς στην κεφαλιά του Πελέ στο μουντιάλ του 1970. Πολύ καλή αποκρουση, δεν λέω, αλλά για το επίπεδο του τερματοφύλακα της Στόουκ Σίτυ ήταν μάλλον μια απόκρουση ρουτίνας.
Ο ίδιος ο Μπάνκς έχει κάνει καλύτερες επεμβάσεις, όπως άλλωστε υπάρχουν άλλοι που έσωσαν δυσκολότερες καταστάσεις με πιο ακροβατικό τρόπο. Μόνο που μπορεί να μην ήταν Αγγλοι. Είπαμε. Δεν είπαμε; Οι Άγγλοι ξέρουν το παιχνίδι. Την έστησαν, λοιπόν, τη θεματάρα και ξετύλιξαν ένα μύθο που κρατάει μέχρι τις ημέρες μας. Μπανκς η τερματοφυλακάρα. Πελέ ο μεγαλύτερος παίκτης του κόσμου. Η σχεδόν τέλεια κεφαλιά και η τέλεια απόκρουση. Σε παγκόσμιο κύπελλο, σε νοκ άουτ φάση.
Εχει γαρνιριστεί η ιστορία και με έναν διάλογο:
Πελέ: «Νόμιζα, ότι μπήκε γκολ»
Μπανκς: «Μαζύ με μένα είμαστε δυο που πιστεύαμε ότι μπήκε γκολ».
Παρέμβαση Μπόμπυ Μουρ: «Μπάγκσυ, έχεις γεράσει, παληότερα θα είχες πιάσει την μπάλλα».
Ετσι που λες. Ανοίγεις να διαβάσεις το Σα Σήμερα και σου σκάει φάτσα κάρτα η «Απόκρουση του αιώνα». Τρίχες κατσαρές. Πρόκειται για έναν ακόμα μύθο.
Μια τελευταία κουβέντα που την προσφέρει στους αναγνώστες του αποδυτηριάκια ένας τερματοφύλακας. Η τελευταία λύση του τερματατζή είναι να μπλονζάρει. Όπως στο λέω. Πρωτίστως σημασία έχει η θέση που παίρνει, μετά η συνεννόηση που έχει με τους αμυντικούς του για να μη μείνει εκτεθειμένος. Και τελευταία η ξάπλα! Σκέφτηκες όταν ακούς τον σπήκερ για τριπλή επέμβαση, ότι πιθανόν να χρειάστηκαν τρεις, επειδή ο γάντιας έκανε τα λάθος πράγματα από την αρχή και μετά έτρεχε να τα διορθώσει;

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ είδωλα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου γράφει, ο apodytiriakias.gr

Παικταράς δεν θα γίνει το πλουσιόπαιδο. Ποτέ. Βρε, δεν θα φορέσει καν κοντό παντελονάκι για να κλωτσάει τη μπάλλα ο γιος του μπαμπά του, ο γόνος της πλούσιας οικογένειας. Με το ποδόσφαιρο θα τη βρει ο φτωχός. Ο πάμφτωχος. Το παιδί της πείνας. Της καλύβας. Της παράγκας.
Στην Βραζιλία δεν αποφασίζει ο πιτσιρικάς για το μέλλον του στα γήπεδα. Η μπάλλα είναι αυτή που θα τον κάνει παικταρά. Που θα δείξει το δρόμο της ζωής του.
Ούτε σχολείο πάει το αγόρι, και για ποιο λόγο να καθίσει στο θρανίο, ούτε έχει μέλλον. Τίποτα δεν έχει εκτός απ’ το άδειο του στομάχι. Αρχίζει να παίζει μπάλλα επειδή δεν έχει κάτι άλλο να κάνει. Κι αν έχει ταλέντο που λένε, να γιατί η μπάλλα κι όχι ο ίδιος θα γράψει τη μοίρα του.
Από τις φαβέλες βγήκαν οι Βραζιλιάνοι αρχιπαικταράδες Ζαϊρζίνιο, Ρομάριο, Ριβάλντο, Ρονάλντο, ένα σωρό, να αναφέρουμε και τους εν ενεργεία Νεϊμάρ, Ντάντε, Ντάνυ Άλβες. Από τις φαβέλες, της φτωχογειτονιάς, της παραγκούπολης.
Το ένα τελάρο κολλητά με το άλλο για να φτιάξουν το «σπίτι» τους, την παράγκα τους, και στα κενά, για να μη μπαίνει κρύο, καρφώνουν τενεκέδες. Κι όταν σηκωθούν οι δυνατοί άνεμοι, εκείνοι των 200 και 250 χιλιομέτρων, τότε διαλύεται η παράγκα. Θα ξαναστηθεί, με τις ίδιες πρόκες, όταν κοπάσουν οι άνεμοι. Άλλο να στα λένε, άλλο να τα βλέπεις με τα μάτια σου.
Φτώχεια. Η Βραζιλία του μουντιάλ και του λούστρου, η Βραζιλία και της εξαθλίωσης, της πείνας. Ή, θα τον πάρει η μπάλλα τον πιτσιρικά ή, η συμμορία. Ένα από τα δυο. Ή, θα του δώσει μεροκάματο το ποδόσφαιρο στην πατρίδα, στο εξωτερικό ή, θα τον περιμένει ο θάνατος στα 20, στα 25, το πολύ στα 30 χρόνια του, όταν θα μπλέξει με την οργανωμένη εγκληματικότητα.


Πηγή: sportdog.gr

Το καλύτερο μουντιάλ ever!!

«Ντου από Παντού» για τους λόγους που αυτό το μουντιάλ θα είναι το καλύτερο ever. Τόσες δεκαετίες έχω παρακολουθήσει αρκετά μουντιάλ. Νομίζω, όμως, ότι αυτό θα είναι το καλύτερο. Για λόγους ποδοσφαιρικούς και μη που κάποιους από τους οποίους θα τους εξηγήσω αμέσως.
Ζει κι αναπνέει για το ποδόσφαιρο
Κατ’ αρχήν, η Βραζιλία είναι η μάνα της μπάλας. Εκεί ο κόσμος ζει κι αναπνέει για το ποδόσφαιρο, όπως πουθενά αλλού στον πλανήτη. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Παρά τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν, θα την στηρίξουν την εθνική τους, πιστεύω. Και μόνο αυτό το πάθος για την μπάλα, σημαίνει πολλά.
Ο ναός
Δεύτερον, δεν υπάρχει παίκτης στον πλανήτη που να μην ονειρεύεται να παίξει κάποτε στο Μαρακανά. Δυο είναι οι μεγαλύτεροι ναοί της μπάλας διεθνώς. Το Γουέμπλεϊ και το Μαρακανά. Να ένα ατού ακόμα, λοιπόν. Στην μητέρα της μπάλας και στον ναό του ποδοσφαίρου.
Να παίξουν μπάλα
Τρίτον, όλες οι ομάδες πάνε με διάθεση να παίξουν και λίγη μπάλα. Είναι η Βραζιλία που το προδιαθέτει αυτό. Η ατμόσφαιρα των γηπέδων, η αύρα της χώρας.
Αμφίρροπα
Τέταρτον, υπάρχουν πολλά φαβορί. Άρα οι μάχες θα είναι αμφίρροπες. Ναι μεν η Βραζιλία είναι το μεγαλύτερο φαβορί, αλλά κανείς δεν μπορεί να αφήσει έξω από το παιχνίδι την Αργεντινή, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ολλανδία, την Αγγλία κ.α. Με λίγα λόγια, μπορεί να γίνουν μεγάλες εκπλήξεις κι ανατροπές.
Οι φίρμες
Πέμπτον, από φίρμες άλλο τίποτα. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει μια φουρνιά τεράστιων και λαμπερών αστεριών σ’ αυτό το μουντιάλ, όπως ο Μέσι, ο Κριστιάνο, ο Νεϊμάρ και πολλοί ακόμα που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση.
Γι’ αυτούς κι άλλους λόγους που θα πούμε προσεχώς, το μουντιάλ της Βραζιλίας αναμένεται να γράψει ιστορία.Πηγή: sportdog.gr

Μόνο «διάβολοι» δεν ήταν!! (video)

Προβλημάτισε το Βέλγιο στη νίκη 1-0 επί της Τυνησίας στις Βρυξέλλες, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Μόνο «διάβολοι» δεν ήταν (video)
Το Βέλγιο επικράτησε 1-0 της Τυνησίας στο «Ρουά Μποντουέν» των Βρυξελλών με γκολ στο 89’ στο τελευταίο φιλικό ματς προετοιμασίας, ενόψει της συμμετοχής των «κόκκινων διαβόλων» στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας σε μερικές μέρες.

Ο Μαρκ Βίλμοτς χρησιμοποίησε κατά το πλείστον τους θεωρητικά βασικούς παίκτες για τη διοργάνωση στη «χώρα του καφέ», κάνοντας κάποιες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο, όμως σίγουρα δεν είδε αυτά που θα περίμενε από τους ακριβοπληρωμένους άσους του, που φιλοδοξούν να αποτελέσουν ένα από τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης.

Ο Μέρτενς ήταν ο σκόρερ της αναμέτρησης στο 89’, έχοντας μπει ως αλλαγή στο 46’ στη θέση του Φελαϊνί, μετά την ασίστ του Τσαντλί, που, επίσης, χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.



Η σύνθεση του Βελγίου: Κουρτουά, Κομπανί, Βαν Μπούιτεν, Βερτόνχεν, Αντερβάιρελντ (46’ Βαν Ντε Μπόρε), Ντεμπελέ, Φελαϊνί (46’ Μέρτενς), Ντεφούρ, Αζάρ (74’ Γιανουζάι), Μιραλάς (62’ Τσαντλί), Οριγκί (62’ Λουκάκου)
Πηγή: sport-fm.gr

Χαλαρό «τανγκό» απ' την Αργεντινή!! (video)

Ικανοποιημένοι πρέπει να έμειναν οι ιθύνοντες της Αργεντινής από την εμφάνιση της «αλμπισελέστε» και τη νίκη 2-0 κόντρα στη Σλοβενία.

Χαλαρό «τανγκό» απ' την Αργεντινή (video)
Η Αργεντινή νίκησε 2-0 τη Σλοβενία στο «Θιουδάδ Ντε Λα Πλάτα» στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας των δυο φορές παγκόσμιων πρωταθλητών πριν την έναρξη του Μουντιάλ την ερχόμενη Πέμπτη και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, στην προσπάθεια της να αποδείξει πως αποτελεί ένα εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ο Αλεσάντρο Σαμπέγια παρέταξε μα ντεμί ενδεκάδα με βασικούς και αναπληρωματικούς και στο δεύτερο ημίχρονο χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο τους βασικούς του παίκτες, με τους δυο αστέρες της ομάδας, Λεονέλ Μέσι και Σέρχιο Αγκουέρο, να μπαίνουν ως αλλαγή.

Ο Ρίκι Αλβαρες άνοιξε το σκορ στο 12’, για να έρθει μπαλιά του άσου της Μάντσεστερ Σίτι σε αυτόν της Μπαρτσελόνα στο 76’ για το 2-0.



Η σύνθεση της Αργεντινής: Ρομέρο, Μπασάντα, Φρεντ. Φερνάντες, Ρόχο, Μαστσεράνο (77’ Μαμάνα), Μάξι Ροντρίγκες (58’ Αγκουέρο), Μπίλια (14’ Καμπανιάρο), Εντσον Πέρες, Α. Φερνάντες (58’ Γκάγκο), Ρίκι Αλβαρες (57’ Ντι Μαρία), Λαβέτσι (58’ Μέσι) 


Πηγή: sport-fm.gr

Φουλ για Κουρμπέλη η ΑΕΚ!

Στο μέτωπο του Δημήτρη Κουρμπέλη επικεντρώνεται η ΑΕΚ. Αφού διευθέτησε το θέμα του μπακ και ρύθμισε τα δεδομένα στις υποθέσεις Παπαδόπουλου-Λάζοβιτς, η «Ένωση» φουλάρει για τον νεαρό άσο του Αστέρα.

Φουλ για Κουρμπέλη η ΑΕΚ
Το θέμα του αριστερού μπακ -μετά και την απόκτηση Σοϊλέδη- έκλεισε.

Σ’ αυτό του επιθετικού τα δεδομένα είναι γνωστά (με τη συγκεκριμένη πρόταση που έχει κατατεθεί στον Δημήτρη Παπαδόπουλο και την περίπτωση Λάζοβιτς να υπάρχει ως εναλλακτική).

Οπότε η ΑΕΚ μπορεί να ρίξει το βάρος στην υπόθεση ενός άλλου μεταγραφικού της στόχου: Του Δημήτρη Κουρμπέλη. Μετά τη θεωρία, το ενδιαφέρον της «Ένωσης» για το νεαρό αμυντικό πέρασε και στην πράξη, αφού ρώτησε κι έμαθε κι επίσημα για τις απαιτήσεις του Αστέρα.

Παρόλο λοιπόν που το ύψος τους κινήθηκε σε σημείο που η ΑΕΚ να μην είναι διατεθειμένη να φτάσει (500.000 ευρώ), ο δίαυλος επικοινωνίας με τους Αρκάδες άνοιξε.

Και δεν είναι μόνο η αποδεδειγμένη ικανότητα του Δημήτρη Μελισσανίδη να τελειώνει μεταγραφές που «ψήνουν» και τον ίδιο προσωπικά (όπως συμβαίνει με τον νεαρό) η οποία κάνει το έδαφος να μοιάζει ευνοϊκό. Αλλά και η δεδομένη επιθυμία του παίκτη να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα, που έχει ξεκινήσει ήδη να παίζει ρόλο στις διαπραγματεύσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Τόμιτς και… 2-0!

Η Μπαρτσελόνα έσπασε ξανά την έδρα της Βαλένθια με άνθρωπο της τελευταίας στιγμής τον Άντε Τόμιτς κι έκανε το 2-0 στα ημιτελικά της ACB.

Τόμιτς και… 2-0
Μια ανάσα από τους τελικούς της ACB είναι η Μπαρτσελόνα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν περιορίστηκε στο πρώτο break και νίκησε ξανά τη Βαλένθια εκτός έδρας, αυτή τη φορά με 60-59, κάνοντας το 2-0 στα ημιτελικά.

Ο Άντε Τόμιτς ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τους Καταλανούς. Όχι τόσο για τους 9 πόντους και τα 10 ριμπάουντ του, αλλά γιατί ο ίδιος με επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο τρίποντο του Μαρσελίνιο Χουέρτας πέτυχε το καλάθι της νίκης στα 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Βραζιλιάνος γκαρντ είχε 11 πόντους και 5 ασίστ, ενώ πολύτιμος ήταν ο Κώστας Παπανικολάου με 8 πόντους (2/2 βολές, 2/5 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 29:22.

Ο Τζάστιν Ντόελμαν με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ μαζί με τον Σαμ Βαν Ρόσομ που είχε 13 πόντους ξεχώρισαν από τις «νυχτερίδες», ενώ ο Όλιβερ Λαφαγέτ αστόχησε σε τρίποντο από τα εννιά μέτρα στην εκπνοή.

Το τρίτο (όπως και το τέταρτο ματς αν χρειαστεί) θα γίνει στη Βαρκελώνη, την προσεχή Τρίτη.Πηγή: sport-fm.gr

«Καθάρισε» ο Βίγια!!

Η κουρασμένη Ισπανία περίμενε από τον Νταβίντ Βίγια να "καθαρίσει" για να νικήσει το Ελ Σαλβαδόρ με 2-0 στις ΗΠΑ.

«Καθάρισε» ο Βίγια
Η Ισπανία επικράτησε 2-0 του Ελ Σαλβαδόρ στις ΗΠΑ με τα δύο γκολ του Βίγια, που μπήκε αλλαγή στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, στο τελευταίο φιλικό των παγκόσμιων πρωταθλητών και πρωταθλητών Ευρώπης πριν την αναχώρηση για τη Βραζιλία και τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ την επόμενη εβδομάδα.

Οι «φούριας ρόχας» έδειξαν κουρασμένοι και καταπονημένοι από τα πολλά ματς των παικτών που αποτελούν το ρόστερ τους, με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να ξεκινά με τη βασική ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε κάποιες αλλαγές που «φρέσκαραν» την ομάδα.

Οι νικητές έχασαν κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο, όμως μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δεν απείλησαν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία. Η είσοδος του Βίγια αντί του Φάμπρεγας στο 46’ έφερε μια επιθετική πνοή και ο νέος σταρ του MLS άνοιξε το σκορ στο 60’ μετά από συνδυασμό πολλών παικτών. Οι Ισπανοί πίεσαν στη συνέχεια χωρίς να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο μέχρι το 87, όπου ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Η σύνθεση της Ισπανίας: Κασίγιας (82’ Ντε Χέα), Χουανφράν, Χάβι Μαρτίνεθ, Σέρχιο Ράμος, Αλμπα, Κόκε, Τσάμπι Αλόνσο (67’ Μπουσκέτς), Φάμπρεγας (46’ Βίγια), Πέδρο (46’ Καθόρλα), Ντιέγκο Κόστα (72’ Τσάβι), Ινιέστα (46’ Σίλβα) Πηγή: sport-fm.gr

Κυριακή… κοντή γιορτή!

Αναβλήθηκε και πάλι η άφιξη του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα, αλλά όπως φαίνεται ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θα είναι την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, δρομολογώντας εξελίξεις.

Κυριακή… κοντή γιορτή
Ούτε το Σάββατο παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη ο Ιβάν Σαββίδης. Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είχε ενημερώσει ότι θα είναι στην Ελλάδα εντός της ημέρας, αλλά το ίδιο είχε… κάνει την Πέμπτη και την Παρασκευή, χωρίς να φανεί συνεπής.

Οι Άγγελος Αναστασιάδης, Ζήσης Βρύζας περιμένουν πως και πως την άφιξη του, διότι όταν θα γίνει αυτό, θα «λυθούν» τα χέρια τους. Οι δύο άνδρες έχουν κάνει τον προγραμματισμό της ομάδας για την επόμενη σεζόν, ξεκινώντας από τους ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονται. Επιπλέον, έχουν θέσει ως προτεραιότητα την απόκτηση ενός χαφ και ενός εξτρέμ. Δεν θα γίνει βεβαίως προσθήκη μόνο δύο ποδοσφαιριστών. Αυτή θα είναι μόνο η αρχή και… βλέπουμε.

Ωστόσο, λείπει ένα κομμάτι από τον σχεδιασμό… ο Ιβάν Σαββίδης, διότι θα πρέπει να δώσει το «ΟΚ» και να καθορίσει το μεταγραφικό μπάτζετ. Εκκρεμεί, ακόμη η υπογραφή στο συμβόλαιο του 61χρονου τεχνικού, που έχει ανακοινωθεί από τα μέσα Μαΐου, αλλά δεν αποτελεί και με τη βούλα προπονητή του «Δικεφάλου του Βορρά». Πηγή: sport-fm.gr

Έπαιξε μπάλα… ο Θεός!! (pics/video)

Η Εθνική Βελγίου έχει όλα τα φόντα (και τους παικταράδες) για να προσφέρει θέαμα. Την πιο θεαματική μπάλα όμως στο ξεκίνημα του φιλικού με το Βέλγιο την έπαιξε ο… Θεός: Με μια εντυπωσιακή χαλαζόπτωση!

Έπαιξε μπάλα… ο Θεός (pics/video)
Κάποιες από τις ποδοσφαιρικές μονάδες του Βελγίου θα μπορούσαν ν’ αναγκάσουν (υποδεέστερο) αντίπαλο να σκεφτεί ότι «μια βροχή θα μας σώσει».

Αν το ευχήθηκαν όμως οι παίκτες της Τυνησίας πριν το αποψινό φιλικό των Βρυξελλών μάλλον ο Θεός άκουσε… και με το παραπάνω το αίτημά τους.

Διότι στο 25’ περίπου του αγώνα δεν άρχισε απλώς να χαλάει ο καιρός. Δεν άρχισε απλώς να βρέχει.

Άρχισε να ρίχνει χαλάζι σε τέτοιο μέγεθος αυγού, που ο αγωνιστικός χώρος να μοιάζει με γήπεδο… γκολφ και το ματς να διακοπεί για κάμποση ώρα.

inner

inner



Πηγή: sport-fm.gr

Αυτή… μην παίξει με την Εθνική μας!! (pics/video)

Λείπει, λέει, ο Φαλκάο. Θ’ απουσιάσει, λέει, ο Γκουαρίν. Το θέμα είναι άλλο όμως: Να μην παίξει με την Κολομβία η Αντζέλικα Καμάτσο. Διότι τότε θα ‘ναι σχεδόν αναπόφευκτο να μη… χάσουμε την μπάλα!

Αυτή… μην παίξει με την Εθνική μας! (pics/video)
Τον Χουάν Αντόνιο Καμάτσο τον θυμόμαστε στα Παγκόσμια Κύπελλα για τη βούλα του πέναλτι που σχημάτιζε ο ιδρώτας στις μασχάλες του.

Την Αντζέλικα Καμάτσο προβλέπεται να τη θυμόμαστε κι εκείνη λόγω… ιδρώτα. Αυτού που απειλεί να λούσει όποιον βρεθεί σε ακτίνα 15 μέτρων γύρω της σε εξέδρα!

Η Κολομβιανή μοντέλα/ηθοποιός/παρουσιάστρια/αιτία κλεισίματος σπιτιών είναι πασίγνωστη στο ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας της. Έχει ανταποδώσει πάμπολλες φορές την αγάπη του με πόζες και show που θα ‘λιωναν πάγους στην Ανταρκτική.

Και τώρα που έρχεται το Μουντιάλ ετοιμάζεται να κάνει ανάμνηση την (αξέχαστη) Λαρίσα Ρικέλμε. Αφιερώνοντας την επιτυχία της «La Hinchada» στην εθνική της ομάδα.

Και δίνοντάς της προβάδισμα στήθους (ή όποιου άλλου μέρους, όλα εν αφθονία υπάρχουν) για την πρεμιέρα με την Εθνική μας!

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner










Πηγή: sport-fm.gr

Την πάτησε η Αρμάνι!

Η Σάσαρι κέρδισε για δεύτερη φορά στο Μιλάνο, μείωσε σε 3-2 τη σειρά των ημιτελικών και μπορεί να ισοφαρίσει τη Δευτέρα στην έδρα της.

Την πάτησε η Αρμάνι
Η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο πίστευε πως μετά τις δύο νίκες της στη Σαρδηνία θα «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους τελικούς στην έδρα της, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο. Η Σάσαρι επικράτησε 76-73 στο «Φόρουμ», μείωσε σε 3-2 το σκορ της σειράς και μπορεί να ισοφαρίσει με νίκη στον έκτο αγώνα, που θα γίνει τη Δευτέρα στο «σπίτι» της.

Ο Ντρέικ Ντίνερ με 16 και ο Κάλεμπ Γκριν με 14 πόντους ξεχώρισαν από τους νικητές. Ο Κιθ Λάνγκφορντ με 16 και ο Ντέιβιντ Μος με 15 διασώθηκαν από τους γηπεδούχους. Πηγή: sport-fm.gr

Περάσαμε, αλλά… δε φτάσαμε!!

Δυσκολότερη κι από το να… προκριθεί αποδεικνύεται η προσπάθεια της Εθνικής να φτάσει στη Βραζιλία! Μετά τη βλάβη του αεροπλάνου, η δυσκολία να βρεθεί πτήση επέτεινε την ταλαιπωρία της αποστολής.

Περάσαμε, αλλά… δε φτάσαμε!
Σε απίστευτη ταλαιπωρία -χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη- υποβλήθηκε η Εθνική ομάδα στις ΗΠΑ.

Η βλάβη του αεροπλάνου ανέβαλε την πρωινή πτήση για τη Βραζιλία και ανάγκασε τους διεθνείς και την υπόλοιπη αποστολή να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους στο Νιου Τζέρσεϊ.

Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παρέμεινε καθηλωμένο στη Νέα Υόρκη περιμένοντας να βρεθεί άλλη πτήση. Παρά τις έντονες διαβουλεύσεις ωστόσο ανάμεσα στη FIFA και την αεροπορική εταιρεία, δεν έγινε εφικτό ν’ αναχωρήσει νωρίτερα απ’ τις 22:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας) όταν και προγραμματίστηκε τελικά να πετάξει.

Κατόπιν όλων αυτών λοιπόν -κι αφού θα χρειαστούν ένα ταξίδι σχεδόν 12 ωρών μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους- οι παίκτες και το προπονητικό επιτελείο θα αφιχθούν στο Ρεσίφε. Εκεί όπου αναγκαστικά θα χρειαστούν ώρες ξεκούρασης και θα χάσουν οριστικά μια προπόνηση απ’ αυτές που ήταν ρυθμισμένο να γίνουν επί βραζιλιάνικου εδάφους.Πηγή: sport-fm.gr

Είδε τους Νέους και έκανε... παρατηρήσεις!!

Δεν ξαποσταίνει ποτέ ο Γ. Αναστασίου... Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος βρίσκεται στην Ολλανδία για διακοπές, παρακολούθησε ματς των Νέων και στη συνέχεια τους μίλησε, κάνοντας και παρατηρήσεις.

Είδε τους Νέους και έκανε... παρατηρήσεις
Στο «Copa Amsterdam», το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία τουρνουά για τα τμήματα υποδομής, συμμετέχουν αυτές τις ημέρες οι Νέοι του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Αναστασίου κάνει διακοπές στην Ολλανδία μαζί με την οικογένεια του και ξέκλεψε λίγο χρόνο για να δει το σημερινό παιχνίδι της Κ-20 κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Κρουζέιρο, όπου οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν 3-0. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια της σεζόν ήταν κοντά στα μικρά τμήματα του «τριφυλλιού».

Στο ματς πήραν μέρος και οι Ρισβάνης, Χουχούμης, Τούντορ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο 41χρονος τεχνικός πήγε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές, μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από την εικόνας τους στο ματς και έκανε παρατηρήσεις για όσα δεν τους άρεσαν. Πηγή: sport-fm.gr

Τα βρήκε με «Φενέρ» ο Τεόντοσιτς!

Προς τη Φενέρμπαχτσε οδεύει ο Μίλος Τεόντοσιτς, καθώς τα βρήκε με τον τούρκικο σύλλογο. Αναμένεται η αντίδραση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Τα βρήκε με «Φενέρ» ο Τεόντοσιτς
Η Φενέρμπαχτσε θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο επόμενος… σταθμός στην καριέρα του Μίλος Τεόντοσιτς. Τα τούρκικα ΜΜΕ αναφέρουν πως ο 27χρονος γκαρντ έχει έρθει με την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, που τον ήθελε και πέρυσι.

Τότε, δεσμευόταν με συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά αυτό ολοκληρώθηκε και δύσκολα θα παραμείνει στην «ομάδα του στρατού», που δεν του έχει κάνει πρόταση ακόμα για να ανανεωθεί η συνεργασία τους, αλλά δεν αποκλείεται να συμβεί σύντομα κάτι τέτοιο.

Ο Σέρβος αγωνίζεται στη ρώσικη ομάδα από το 2011, όταν και αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Επόμενος στόχος της Φενέρμπαχτσε είναι ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, αλλά προτεραιότητα των ανθρώπων της αποτελούν οι τελικοί με την Γαλατάσαραϊ, στους οποίους προηγείται με 2-0.Πηγή: sport-fm.gr

Άρωμα Εθνικής στην Βραζιλία!! (video)

Σχεδόν 24 ώρες διήρκησε το ταξίδι στο Αρακαζού, που θα είναι η «βάση» της Εθνικής στην Βραζιλία. Πρώτη στάση Φρανκφούρτη, ακολούθησε το υπερατλαντικό ταξίδι στο Ρίο και τελικός προορισμός το Αρακαζού.

Άρωμα Εθνικής στην Βραζιλία! (video)
Η αποστολή του NovaΣΠΟΡ FM, της SportDay και του sport-fm.gr έφτασε στο Αρακαζού, το οποίο βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Βραζιλίας και συνάντησε ζεστό καιρό με αραιές νεφώσεις. Υψηλές θερμοκρασίες περίπου 30 βαθμούς Κελσίου και αυξημένη υγρασία 70%.

Να θυμίσουμε ότι αυτή την εποχή στη Βραζιλία αρχίζει να χειμωνιάζει… Θεωρητικά πάντα, διότι εάν κυκλοφορήσεις στον παραλιακό δρόμο θα νιώσεις αρκετή ζέστη. Σαν να είσαι στην Ελλάδα ένα πράγμα για καλοκαιρινές διακοπές. Στη μεγάλη σε έκταση παραλία με θέα τον Ατλαντικό Ωκεανό παρατηρείς τους λουόμενους να απολαμβάνουν το μπάνιο τους.

inner

Στους δρόμους της πόλης θα συναντήσεις μεγάλες αφίσες που προαναγγέλλουν την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στο Αρακαζού. Τελικά, η ελληνική αποστολή θα ταξιδέψει το βράδυ του Σαββάτου από το Νιού Τζέρσεϊ για την Βραζιλία προκειμένου να ξεκινήσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της πριν από την πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία στις 14 Ιουνίου.

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης ημέρας είναι το αφιέρωμα στην Εθνική που έπαιζε στις μικρές οθόνες του αεροσκάφους στην πτήση για το Ρίο σχετικά με την πορεία της «γαλανόλευκης» στην προκριματική φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας.



Κάπως έτσι λοιπόν, κύλησαν οι πρώτες μουντιαλικές στιγμές… Πηγή: sport-fm.gr