Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Μία επαναστατική ενδεκάδα!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta μία ιδέα για…επαναστατική ενδεκάδα της εθνικής από τη μέση και μπροστά! 

Είχα δει το τελευταίο παιχνίδι της Τζένοα στο ιταλικό πρωτάθλημα. Μπήκε αλλαγή ο Φετφατζίδης στα 20-25 τελευταία λεπτά. Παίζοντας σε θέση…σέντερ φορ!
Σοβαρά τώρα. Με ένα καθαρόαιμο επιθετικό είχε παίξει η Τζένοα κόντρα στη Ρόμα κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0. Στο τέλος, για όποιον θυμάται, είχε κερδίσει 1-0. Με σκόρερ τον…Φέτφα.
Πως μου ήρθαν όλα αυτά; Πολύ απλά, βλέποντας στα παιχνίδια προετοιμασίας της εθνικής, τον Γκέκα να είναι ντεφορμέ και το Μήτρογλου ακόμη να μην έχει αποκαταστήσει την επαφή του με τα δίκτυα, αναρωτήθηκα μήπως είναι μία λύση ενόψει Μουντιάλ να παίξει φορ σε κάποια παιχνίδια η, σε διαστήματα παιχνιδιών ο Φέτφα! Αλά Μέσι στην Μπαρτσελόνα! Εννοώ από πλευράς ρόλου, για να μην παρεξηγηθώ.
Για παράδειγμα σε κάποιο σημείο του αγώνα, ένα σχήμα μπροστά με Σαλπιγγίδη η, Κονέ, Φετφατζίδη και Σαμαρά! Είναι λίγο…επαναστατικό, αλλά νομίζω θα έχει ενδιαφέρον ένας Φετφατζίδης σε ελεύθερο ρόλο, όχι όμως πίσω από το σέντερ φορ, αλλά σαν σέντερ φορ. Με πίσω του π.χ. τον Κονέ.
Αν κι εγώ την εμπιστοσύνη μου στον Μήτρογλου δεν την χάνω. Ένα κλικ νομίζω ότι θέλει. Μία φάση να του κάτσει, για να βρει την ψυχολογία του. Και δεν μπορώ να καταλάβω την προτίμηση του Σάντος στον Γκέκα, με ένα γκολ στην εθνική την τελευταία διετία...
Παρεμπιπτόντως, βλέπετε πως βγαίνουν όλα όσα σχολίαζα πριν καν την προετοιμασία της εθνικής. Για την ανάγκη να μπει φρέσκο αίμα στην ενδεκάδα. Και πόσο βοηθάνε ο Φέτφα κι ο Κονέ.
Και άμα πάρει την ευκαιρία πιστεύω πως θα βοηθήσει κι ο Ταχτσίδης. Γιατί μπορεί να στρώσει ωραία το παιχνίδι από πίσω με το αριστερό του πόδι. Και εγώ αμφιβάλλω αν ο Κατσουράνης στα 35 αντέχει τέλος πάντων 90λεπτο σε επίπεδο Μουντιάλ, ειδικά σαν εσωτερικός μέσος. Εντάξει, ο Σάντος τελευταία τον βάζει μπροστά από τα σέντερ μπακ, εκεί όπου δεν χρειάζονται πολλά τρεξίματα κι έπαιζε κι ο Ορμπάϊθ στον Ολυμπιακό στα 33. Αλλά σε τρία παιχνίδια μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα χρειαστούν πνευμόνια. Άρα, καλό θα είναι ο Σάντος να έχει ζεστό και τον Ταχτσίδη-αλλά και τον Σάμαρη για τη θέση του Μανιάτη.
Κατά τα άλλα, είναι αλήθεια ότι έχει δείξει ένα πολύ σοβαρό πρόσωπο ο Μόρας, η επιλογή της τελευταίας στιγμής. Κι έχω την αίσθηση ότι ο Σάντος τον σκέφτεται για την ενδεκάδα…

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: