Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

«Για τους Βραζιλιάνους, όχι τη FIFA»!

Στην έντονη κριτική που δέχεται η Βραζιλία -για την οικονομική επιβάρυνση της χώρας από τη διοργάνωση του Μουντιάλ- θέλησε ν’ απαντήσει η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ.

«Για τους Βραζιλιάνους, όχι τη FIFA»!
Δηλώσεις σχετικά με την κριτική που ασκείται για τα έξοδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και για το γεγονός ότι πολύς κόσμος πιστεύει ότι η FIFA θα είναι η μόνη που θα επωφεληθεί, έκανε η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ.

Γράφει από τη Βραζιλία ο Τάσος Χαλκιόπουλος

«Πιστεύω ότι ο όρος αφεντικό FIFA είναι ένας λάθος τρόπος των Βραζιλιάνων στο πώς βλέπουν μερικά πράγματα. Τα αεροδρόμια δεν έχουν αφεντικό FIFA, τα αεροδρόμια έχουν αφεντικό Βραζιλία», ανέφερε η πρόεδρος της διοργανώτριας χώρας του Μουντιάλ, σε εκδήλωση στη Μπραζίλια, και συνέχισε:

«Έμεινα πολύ χαρούμενη όταν είδα ένα όργανο του Τύπου να αναφέρει πως τα έξοδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο αντιστοιχούν με εναν μήνα αυτών της παιδείας μας. Υπάρχει μια μανία στη Βραζιλία να κοιτάνε το Παγκόσμιο Κύπελλο και να ασκούν κριτική. Δεν φτιάχνουμε αεροδρόμιο μόνο για τη FIFA ή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Φτιάχνουμε για τους Βραζιλιάνους».

Η Ντίλμα Ρουσέφ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι επισκέπτες του Μουντιάλ, οι οποίοι θα επισκεφτούν τη Βραζιλία για να παρακολουθήσουν αμέριμνοι το Μουντιάλ...

«Θα πρέπει να υποδεχθούμε πολύ καλά τους επισκέπτες μας, γιατί όταν πηγαίνουμε να παρακολουθήσουμε το Μουντιάλ σε άλλες χώρες, πάντα μας υποδέχονται πολύ καλά. Μπορούν να είναι σίγουροι ότι είμαστε ένας λαός ευγενικός, φιλόξενος και πολιτισμένος».Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: