Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Πόσο εύκολο είναι το «Παπασταθόπουλος»;

Το να προφέρουμε το «Παπασταθόπουλος» μοιάζει και είναι απλό. Δεν συμβαίνει το ίδιο για τους… έξω. Γι’ αυτό και οι Τούρκοι έχουν κατατάξει το όνομα του Έλληνα στόπερ στα πιο δύσκολα του Μουντιάλ.

Πόσο εύκολο είναι το «Παπασταθόπουλος»;
Ο κάθε λαός έχει τις δικές του δυσκολίες στο να προφέρει κάποιες λέξεις. Εκ φύσεως! Οι Τούρκοι, τώρα, φαίνεται πως ετοιμάζονται για το Μουντιάλ, θέλοντας πρώτα να μάθουν να λένε κάποια ονόματα για να μην πέσουν σε «παγίδες».

Αλλά δεν τους είναι εύκολο. Και εκεί… μπαίνει και η Ελλάδα! Γιατί σύμφωνα με την ιστοσελίδα «ajansspor.com» ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που δυσκολεύουν τους γείτονές μας, είναι και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Το όνομα του διεθνούς στόπερ μπορεί να μην είναι… το καλύτερο για τους Τούρκους, αλλά είναι αλήθεια πως έχουν περιθώριο επτά μέρες για να το «προπονήσουν»!

Από ‘κει και πέρα τους δυσκολεύει περισσότερα απ’ όλα ο Ρεζά Κουτσανεζάντ του Ιράν. Και εδώ που τα λέμε είναι δικαιολογημένο να συμβαίνει αυτό, διότι αν δει κανείς πως γράφεται το όνομά του, θα ρίξει… κατάρες! «Reza Ghoochannejhad». Άντε να βγάλεις άκρη δηλαδή…

Μεταξύ άλλων, στη λίστα των Τούρκων υπάρχει ακόμα ο Σερντάν Σακίρι (Ελβετία), ο Βινσέν Αμπουμπακάρ (Καμερούν), ο Γέλτσον Τεχέδα (Κόστα Ρίκα), ονόματα που σε εμάς φαίνονται εύκολα, ενώ μια «x» δυσκολία έχει αυτό του Τόμπι Άλντερβεϊρελντ όπου πάνω στη ροή του λόγου, ενδεχομένως να μπορεί να μπερδέψει την γλώσσα!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: