Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Γκολ βάλαμε, αλλά όχι από φορ…!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το λάθος του Σάντος, τα δύο πρόσωπα της προετοιμασίας  (Φέτφα και Κονέ), αλλά και για το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με τον φορ…
Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω. Η ίδια εκτίμηση μου είχε δημιουργηθεί και την πρώτη στιγμή που άκουσα τους 23 παίκτες που επέλεξε να πάρει μαζί του ο Σάντος. Ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ εκείνης της εβδομάδας που είχαμε μάθει επισήμως τους 30 και ψάχναμε να δούμε ποιοι επτά θα κοπούν, ανέφεραν ότι το δίλημμα ήταν «Παπαδόπουλος ή Κλάους;», τελικά ο Σάντος τους έκοψε και τους δύο. 
Σήμερα με την προετοιμασία να έχει ολοκληρωθεί, νομίζω ότι αυτή ήταν η μοναδική λάθος επιλογή του Φερνάντο Σάντος στους 23 που επέλεξε. Και την χαρακτηρίζω λάθος, γιατί οι επτά κεντρικοί χαφ (Καραγκούνης, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ, Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης) που πήρε για τις τρεις θέσεις του άξονα είναι πολλοί. Επρεπε να έχει κόψει κάποιον από τους επτά κεντρικούς χαφ για ένα έχει πάρει έναν ακόμη επιθετικό. Αν θα ήταν ο Παπαδόπουλος ή ο Κλάους σηκώνει κουβέντα, αλλά τέλος πάντων ας ήταν ένας από τους δύο. 
Παρά ταύτα, μεγάλο νόημα να το συζητάμε δεν έχει πλέον γιατί με αυτούς ταξίδεψε η ομάδα στην Βραζιλία και με αυτούς θα ζήσει. Η κουβέντα ασφαλώς γίνεται γιατί ο Μήτρογλου δεν είναι ακόμη σε καλή κατάσταση και ο Γκέκας μοιάζει ντεφορμέ. Άλλος δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον ο Σάντος δεν δοκίμασε άλλον. Θα μπορούσε σε κάποιο μικρό χρονικό διάστημα να έχει βάλει τον Σάλπι στην κορυφή ή ακόμη και τον Σαμαρά, αλλά δεν το έκανε. Πιθανόν λοιπόν να πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να ελπίζουμε ο Μήτρογλου στα επίσημα ματς να είναι διαφορετικός ή ο Γκέκας να ξαναβρεί την επαφή με τα δίχτυα.
Κατά τα άλλα η προετοιμασία της Εθνικής και τα τρία φιλικά μας έδειξαν ξεκάθαρα ότι δύο παίκτες που δεν περιμέναμε ότι θα πάρουν φανέλα βασικού την διεκδικούν με πολύ σοβαρές πιθανότητες. Ο Γιάννης Φετφατζίδης και ο Παναγιώτης Κονέ. Ο πρώτος γιατί είναι ο μοναδικός απρόβλεπτος παίκτης αυτής της ομάδας, ο δεύτερος γιατί είναι ο μοναδικός κεντρικός χαφ του ρόστερ ο οποίος τελειώνει φάσεις μόνος του και πατάει στην περιοχή του αντιπάλου. Χώρια που είναι ο καλύτερος, για να μην γράψω ξανά, ο μοναδικός, κεντρικός χαφ που έχουμε ο οποίος παίζει με κίνηση στο χώρο. 
Οσο για τα υπόλοιπα, νομίζω επιβεβαιώθηκε ότι τετράδα της άμυνας (εφόσον ο Παπασταθόπουλος θα είναι έτοιμος) δεν αλλάζει και θα είναι οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπ και Χολέμπας, όπως (παρά το αστείο γκολ που δέχτηκε με την Βολιβία) ότι ο Καρνέζης είναι ο γκολκίπερ μας. Μπροστά τους θα παίξουν λογικά οι Κατσουράνης, Μανιάτης και τρίτος κεντρικός χαφ θα είναι μάλλον ο εξαιρετικός Κονέ. Δεξιά ο Φέτφα, αριστερά ο Σαμαράς και στην κορυφή ο Μήτρογλου ή ο Γκέκας. 
Εκτός εξαιρετικού απρόοπτου από έναν προπονητή που μας έχει δείξει χρόνια τώρα πόσο δίκαιος είναι, αυτή θα είναι η ενδεκάδα του αγώνα με την Κολομβία. Εκτός κι’ αν έχει σκαρφιστεί κάποιου άλλου είδους έκπληξη που δεν μας την έδειξε καθόλου για να μην την δουν και οι Κολομβιανοί.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: