Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Το καλύτερο μουντιάλ ever!!

«Ντου από Παντού» για τους λόγους που αυτό το μουντιάλ θα είναι το καλύτερο ever. Τόσες δεκαετίες έχω παρακολουθήσει αρκετά μουντιάλ. Νομίζω, όμως, ότι αυτό θα είναι το καλύτερο. Για λόγους ποδοσφαιρικούς και μη που κάποιους από τους οποίους θα τους εξηγήσω αμέσως.
Ζει κι αναπνέει για το ποδόσφαιρο
Κατ’ αρχήν, η Βραζιλία είναι η μάνα της μπάλας. Εκεί ο κόσμος ζει κι αναπνέει για το ποδόσφαιρο, όπως πουθενά αλλού στον πλανήτη. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Παρά τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν, θα την στηρίξουν την εθνική τους, πιστεύω. Και μόνο αυτό το πάθος για την μπάλα, σημαίνει πολλά.
Ο ναός
Δεύτερον, δεν υπάρχει παίκτης στον πλανήτη που να μην ονειρεύεται να παίξει κάποτε στο Μαρακανά. Δυο είναι οι μεγαλύτεροι ναοί της μπάλας διεθνώς. Το Γουέμπλεϊ και το Μαρακανά. Να ένα ατού ακόμα, λοιπόν. Στην μητέρα της μπάλας και στον ναό του ποδοσφαίρου.
Να παίξουν μπάλα
Τρίτον, όλες οι ομάδες πάνε με διάθεση να παίξουν και λίγη μπάλα. Είναι η Βραζιλία που το προδιαθέτει αυτό. Η ατμόσφαιρα των γηπέδων, η αύρα της χώρας.
Αμφίρροπα
Τέταρτον, υπάρχουν πολλά φαβορί. Άρα οι μάχες θα είναι αμφίρροπες. Ναι μεν η Βραζιλία είναι το μεγαλύτερο φαβορί, αλλά κανείς δεν μπορεί να αφήσει έξω από το παιχνίδι την Αργεντινή, την Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Ολλανδία, την Αγγλία κ.α. Με λίγα λόγια, μπορεί να γίνουν μεγάλες εκπλήξεις κι ανατροπές.
Οι φίρμες
Πέμπτον, από φίρμες άλλο τίποτα. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει μια φουρνιά τεράστιων και λαμπερών αστεριών σ’ αυτό το μουντιάλ, όπως ο Μέσι, ο Κριστιάνο, ο Νεϊμάρ και πολλοί ακόμα που αναμένεται να κλέψουν την παράσταση.
Γι’ αυτούς κι άλλους λόγους που θα πούμε προσεχώς, το μουντιάλ της Βραζιλίας αναμένεται να γράψει ιστορία.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: