Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Εύκολα η Τότεναμ 2-0


Οι παίκτες της Τότεναμ πανηγυρίζουν το γκολ του Μόντριτς Η Τότεναμ επικράτησε εύκολα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν της Γουέστ Χαμ με 2-0 και ανέβηκε στην 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Λούκα Μόντριτς, που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός μετά τον τραυματισμό του στις 29 Αυγούστου, άνοιξε το σκορ.
Ηταν το 11' και ο Λένον έκανε τη σέντρα από δεξιά, για να έλθει ο Κροάτης με προβολή και να σκοράρει.

Αν και η Τότεναμ δεν κινδύνεψε, έφτασε το 81' για να ησυχάσει καθώς τότε ο Ζερμέν Ντεφόε με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Ο Ντεφόε πέτυχε το 14ο γκολ του, μένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή των σκόρερ.

Πήρε Σίσιτς ο ΠΑΣ


Μίρνες Σίσιτς Ο Μίρνες Σίσιτς επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από περίπου ένα χρόνο. Ο Σλοβένος άσος που έφυγε από τον Ολυμπιακό πέρσι τον Ιανουάριο συμφώνησε να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
Τα Γιάννινα θα γίνουν ο πέμπτος σύλλογος στον οποίο θα αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ ο Σίσιτς, καθώς έχουν προηγηθεί Λάρισα, Λεβαδειακός, Ηρακλής και Ολυμπιακό.

Ο 29χρονος μετά τον Ολυμπιακό πήγε στον Ερυθρό Αστέρα, από τον οποίο έμεινε ελεύθερος για να έρθει σε συμφωνία τη Δευτέρα με τον ΠΑΣ.

Με ανατροπή η Τσέλσι 2-1 τη Φούλαμ


Ο Ντρογκμπά πανηγυρίζει το γκολ της ισοφάρισης με τη Φούλαμ Τις ανατροπές θυμήθηκε πάλι η Τσέλσι και επικράτησε 2-1 της Φούλαμ στο Στάμφορντ Μπριτζ, αφού ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 73'.
Από ενέργεια του Ζαμόρα και σουτ του Ζόλταν Γκέρα στο 4' η Φούλαμ προηγήθηκε. Η Τσέλσι, που θα μπορούσε να έχει δεχτεί και δεύτερο γκολ, καθώς δεν ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε στο δεύτερο.
Και τη λύση έδωσε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά λίγες ώρες πριν φύγει για την Ανγκόλα και το Αφρικανικό πρωτάθλημα. Με κεφαλιά στο 73' από σέντρα του Ιβάνοβιτς ισοφάρισε.
Δύο λεπτά αργότερα ο Στάριτζ σούταρε από πλάγια, ο Σβάρτσερ απέκρουσε, αλλά η μπάλα χτύπησε στα πόδια του νεαρού Κρις Σμόλινγκ, που έπαιζε για πρώτη φορά φέτος και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

  • Η Μπέρνλι άντεξε 83' λεπτά στην πίεση της Εβερτον, έχοντας μείνει μάλιστα με 10 παίκτες από 62', όταν και αποβλήθηκε ο Στίβεν Τζόρνταν με δεύτερη κίτρινη. Τότε ο νεαρός Τζέιμς Βόαν, που είχε μπει σαν αλλαγή νωρίτερα, δέχτηκε τη μπαλιά του Φελαϊνί και με σουτ έκανε το 1-0. Και στο 90' ο Στίβεν Πίεναρ με σουτ από πάσα του Αγιεγκμπένι πέτυχε το τελικό 2-0.

  • Η Μπέρμιγχαμ συνέχισε τη φανταστική πορεία της, καθώς μετά την ισοπαλία με την Τσέλσι επικράτησε 1-0 μέσα στο Μπριτάνια της Στόουκ Σίτι! Σε μια έδρα, που μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι πέρασαν νικηφόρα!
    Η Μπέρμιγχαμ βλέπει πλέον Ευρώπη, καθώς στα τελευταία 11 παιχνίδια έχει επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες!
    Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Κάμερον Ζερόμ στο 50' με σουτ.

  • Ο Ντάρεν Μπεντ έδωσε δύο φορές το προβάδισμα στην Σάντερλαντ μέσα στο Ιγουντ Παρκ, αλλά η Μπλάκμπερν κατάφερε να απαντήσει και στα δύο γκολ, ωστόσο το 2-2 την κρατάει χαμηλά στη βαθμολογία.
    Στο 52' ο ΜακΦάντεν εκτέλεσε κόρνερ, οι αμυντικοί έδιωξαν, αλλά ο Μπεντ με σουτ έκανε το 0-1. Με τη σέντρα απάντησε ο Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν, με σουτ από μπαλιά του ΜακΚάρθι.
    Στο 65' ο Μπεντ από μπαλιά του Χέντερσον έκανε το 1-2. Ο Αλαρντάις έκανε τρεις αλλαγές μαζεμένες, και μια από αυτές έδωσε τη λύση στο 77'. Ο Τσιμποντά σέντραρρε και ο Ελ Χατζ Ντιούφ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.
  • ΠΑΟΚ Kαλά στοιχεία από τον Τζέισι που μένει ελεύθερος


    Την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σήμερα ο Τζεϊσι Τζον Οκβουνβάνε στη Σουρωτή και έδειξε πολύ καλά στοιχεία.

    Ο διεθνής με την Εθνική Μπαχρέιν επιθετικός που αποκαλείται απ΄ όλους ο Τζέισι, πέτυχε μάλιστα και δύο γκολ κατά την διάρκεια του οικογενειακού διπλού, το ένα με πλασέ και το άλλο με δυνατό συρτό σουτ. Έδειξε στοιχεία ενός επιθετικού που γνωρίζει την θέση, με καλή τεχνική και πολύ δύναμη. Ο ποδοσφαιριστής που είναι τέταρτος σκόρερ στο Βέλγιο έχοντας πετύχει 8 γκολ σε 16 αγώνες, θα συνεχίσει να προπονείται με το Δικέφαλο όλη την εβδομάδα και αν πείσει για τις ικανότητες του θα αποκτηθεί με ελευθέρας, καθώς η ομάδα στην οποία ανήκει, η Μουσκρόν διαλύθηκε και επίσημα σήμερα και έτσι το συμβόλαιο του δεν έχει πλέον ισχύ. Στο μεταξύ απόντες από την σημερινή προπόνηση, πρώτη μετά το οχταήμερο ρεπό ήταν 10 ποδοσφαιριστές. Οι τραυματίες Τσιρίλο και Μουσλίμοβιτς ακολούθησαν θεραπεία, ενώ αύριο θα προπονηθούν οι Γκαρσία, Μπιζέρα, Κοντρέρας, Κριστιάνο, Λίνο, Βιτόλο, αλλά και ο Μουν που ήταν στη Νότια Αφρική και είχαν εξασφαλίσει μια ημέρα επιπλέον άδεια. Απών ήταν και ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, που θα παραχωρηθεί δανεικός. Αξιοσημείωτο και το γεγονός πως ύστερα τρεις μήνες προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα ο Λούσιο Φιλομένο, ο οποίος συμμετείχε σ’ ένα μέρος του κανονικού προγράμματος της προπόνησης

    Τα "κενά" του Κοζώνη


    Ο Χαράλαμπος Κοζώνης Η συνέντευξη του Χαράλαμπου Κοζώνη δεδομένα θα ήταν εντυπωσιακή. Ήδη από τα πρώτα στοιχεία των όσων είπε και παρουσίασε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά που προς το παρόν μένουν αναπάντητα. Το βασικό είναι το εξής: Το χρεόγραφο της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz, έτσι τουλάχιστον όπως παρουσιάστηκε στη φωτογραφία από το Sport24.gr ουσιαστικά δεν αποδεικνύει τίποτα. Και γιατί το λέμε αυτό; Σε κανένα σημείο του δεν μιλάει για περουσιακά στοιχεία και πώς να γίνει άλλωστε, από τη στιγμή που είναι απλά μία ασφάλεια ζωής.

    Ακόμα όμως και έτσι, το συγκεκριμένο έγγραφο δείχνει τι χρήματα θα έπαιρναν οι κληρονόμοι του σε περίπτωση που πέθαινε (22.388.983 δολάρια) ή τι θα έπαιρνε ο ίδιος, αν επιθυμούσε να σταματήσει την ασφάλεια και να εξαγοράσει το συμβόλαιο (22.356.733 δολάρια). Αναφορά για προσωπική περιουσία πουθενά... Παράλληλα όμως δεν υπάρχει καμία ημερομηνία πάνω σε αυτό το χαρτί που να αναφέρει ότι είναι τωρινό και ότι ο Χαράλαμπος Κοζώνης πληρώνει κανονικά (5 εκ. στην αρχή και από 1 εκατομμύριο κάθε χρόνο μετά) τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιο.

    Αυτό όμως που γεννά ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι η σφραγίδα πάνω στο έγγραφο αυτό, που αναφέρει «for agent us». Προφανώς λείπει το «e» που βγήκε εκτός φωτογραφία (όχι ηθελημένα φυσικά) και συμπληρώνει τη πρόταση «for agent use», δηλαδή για χρήση του ασφαλιστικού πράκτορα και όχι του πελάτη. Αρα, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν αποκλείεται να είναι μία προσφορά που έγινε στον Χαράλαμπο Κοζώνη κάποια στιγμή για να ασφαλιστεί στη συγκεκριμένη εταιρία.

    Παράλληλα όμως τα ποσά φαίνονται εξαιρετικά μικρά. Όπως φαίνεται στο χαρτί το πρώτο χρόνο της ασφάλισής του έδωσε 5 εκατομμύρια και από εκεί και πέρα 1 κάθε χρόνο. Αν αληθεύει αυτό σε 18 χρόνια έδωσε 22 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου οι κληρονόμοι του ή ο ίδιος αν αποφασίσει να το σπάσει να πάρει 22.388.983 δολάρια στη πρώτη περίπτωση ή 22.356.733 δολάρια. Δηλαδή το κέρδος δεν ξεπερνά τις 388.000 δολάρια. Αν τα έβαζε σε μία, οποιαδήποτε, τράπεζα το κέρδος του θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

    Όλα αυτά φυσικά είναι ερωτήματα και προβλήματα, που μόνο ο Χαράλαμπος Κοζόνης μπορεί να τα λύσει. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη ερώτημα. Αν αυτά τα έγγραφα ισχύουν και δείχνουν τη περιουσία του, γιατί επέλεξε να τα δώσει τώρα στη δημοσιότητα και όχι νωρίτερα στον Νίκο Νοτιά, προκειμένου τώρα να είναι το απόλυτο αφεντικό στην ΑΕΚ;

    Ηρακλής-Η ώρα της αποκάλυψης κοντεύει...-Επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για Αμπουμπακαρί


    Ο Αντώνης Ρέμος... Ο Ηρακλής θα αποκτήσει νέο διοικητικό συμβούλιο και συνιδιοκτήτη που θα προέρχεται από το εξωτερικό. Οι πληροφορίες για τη συμφωνία με τον Ελιάχου, τον Εβραίο από το Βέλγιο που δραστηριοποιείται στο χώρο των κατασκευών, δεν διαψεύσθηκαν ποτέ και μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία.

    Την Πέμπτη, παραμονή πρωτοχρονιάς, ο Ρέμος θα ανοίξει επιτέλους τα χαρτιά του. Λίγες ακόμα μέρες λοιπόν, θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή οι φίλοι του Ηρακλή. Οι κυανόλευκοι, που φέτος βλέπουν για ακόμα μία χρονιά την ομάδα τους να μην μπορεί να πρωταγωνιστήσει και να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, διεκδικώντας σε κάθε αγώνα τη νίκη για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη και όχι για να βρεθεί κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, μπορούν να ελπίζουν σε αλλαγή του σκηνικού, αφού η Γενική Συνέλευση της Πέμπτης μπορεί να σηματοδοτήσει αλλαγές.

    Πρόθεση του Ρέμου είναι να παραμείνει στην ομάδα, με την ανακοίνωση περί αποχώρησης να αποτελεί τελικά ένα καλό τέχνασμα στην προσπάθεια να κερδίσει χρόνο και να κατευνάσει τα πνεύματα. Αυτό πάντως που πιθανολογείται είναι πως μέχρι τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, ο Αντώνης Ρέμος και οι συνεργάτες του θα ανοίξουν τα χαρτιά τους, ώστε να μάθουν όλοι τι επιφυλάσσει το μέλλον.


    Επίσημη πρόταση στον ΠΑΟΚ για Αμπουμπακαρί
    Ο Ηρακλής κατέθεσε πρόταση στον ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τον Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι κι όχι ως δανεικό αλλά με ελέυθερη μεταγραφή. Με συγκεκριμένα οικονομικά ανταλλάγματα, τα οποία προσφέρει ο Ηρακλής για να κάνει δικό του τον 24χρονο άσο, ο Ηρακλής αποβλέπει σε απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που αναζητεί για τη μεσαία του γραμμή.

    Είναι προφανές ότι ο Σάββας Κωφίδης θεωρεί ότι μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στον άξονα, εκεί όπου το πρόβλημα στον Ηρακλή είναι κάτι παραπάνω από έντονο. Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται εντός των ημερών. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Ηρακλής θα κινηθεί για την απόκτηση δύο κεντρικών μέσων στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και αυτό δεν αποκλείεται να σημάνει την αποδεσμεύει ποδοσφαιριστών, όπως ο Ντιέ, που επικαλέστηκε ίωση, λόγω της οποίας και ζήτησε άδεια μέχρι τις 02/01, ώστε να επιστρέψει αμέσως μετά και τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς, αλλά, στον Ηρακλή δεν πείθονται...

    Ο Ιβοριανός και πέρσι είχε καθυστερήσει να επιστρέψει από την πατρίδα του ενώ γενικότερα δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Δεν αποκλείεται λοιπόν, να είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που θα αποδεσμευθεί. Ο Ντιέ θεωρείται αδικαιολογήτως απών από την τεχνική ηγεσία και τη... διοίκηση.

    Θέλει Κορίνθιανς ο πατέρας του Νέτο-Ενδιαφέρον της Μπέτις για Κόκε


    Ο Ντάρσι Νέτο σε μία προσπάθειά του... Ο πατέρας του Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Κάρλος, επιθυμεί να δει το γιό του να αγωνίζεται στη μεγάλη Κορίνθιανς. Ο πατέρας του που είναι και ατζέντης του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή του Αρη, εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει ο γιός του στην πατρίδα. Ωστόσο, ο αμυντικός των "κιτρίνων" αρνείται τον επαναπατρισμό του.

    Ο Νέτο πέρασε τις γιορτές στο Ρίο Πρέτο (προάστιο του Σάο Πάολο και τόπος καταγωγής του). «Ο πατέρας μου, Κάρλος, έχει «τρελαθεί» να επιστρέψω στη Βραζιλία για να παίξω στην Κορίνθιανς, αλλά εγώ του λέω συνέχεια ότι δε θέλω. Είμαι πολύ καλά στον Αρη και μετά την ανανέωση του συμβολαίου μου για ακόμη τρία χρόνια αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενος, οπότε γιατί να γυρίσω;», δήλωσε στην ιστοσελίδα diarioweb.com.br ο Νέτο.

    Και πρόσθεσε: «Σίγουρα θα ήταν καλό να έπαιζα στη Βραζιλία, όπου είναι πιο εύκολα τα πράγματα για εμένα. Ξέρεις τις ομάδες, ξέρεις τους παίκτες, είσαι στη χώρα σου, η οικογένεια σου είναι κοντά και είναι καλό για τη δουλειά των δημοσιογράφων, αλλά από εκεί και πέρα δεν συγκρίνεται με την Ευρώπη. Εκεί τα χρήματα είναι πολύ καλύτερα, γι� αυτό και βλέπουμε τόσους πολλούς συμπατριώτες μας να αγωνίζονται εκεί».

    Όσο για την προσαρμογή του στην Ελλάδα: «Όλα ήταν πολύ εύκολα για εμένα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πολλούς Βραζιλιάνους και Λατινοαμερικάνους και έτσι έχω πολλούς φίλους. Πραγματικά δεν σκέφτομαι να γυρίσω στη Βραζιλία πολύ σύντομα».

    Σχολίασε σχετικά με την επικράτηση επί του� Ζίκο: «Νιώθω τιμή που αγωνίστηκα εναντίον του Ζίκο και μάλιστα τον κέρδισα κιόλας. Ο Αρης βέβαια ήταν πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό και η νίκη μας ήταν δίκαιη».

    Τέλος, για το μέλλον του, είπε: «Θα γίνω εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών. Βρίσκομαι αρκετά χρόνια στο χώρο και έχω αναπτύξει αρκετά καλές σχέσεις με πολλούς ανθρώπους και ακόμη περισσότερους παίκτες. Μου αρέσει αυτό και το σκέφτομαι πολύ σοβαρά»


    Ενδιαφέρον της Μπέτις για Κόκε
    Ο Ισπανός επιθετικός του Αρη φέρεται να είναι ο πρώτος στόχος του προπονητή των Ανδαλουσιάνων, Αντόνιο Τάπια, για την ενίσχυση της επίθεσης στη Μπέτις. Οι συμπατριώτες του αναφέρουν πως ο τεχνικός των «βερδιμπλάνκος» συμμετέχει και στις διαπραγματεύσεις με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    Ο Ισπανός άσος, που αναδείχθηκε από τη Μάλαγα κι έχει παίξει ακόμη σε Μαρσέιγ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2013.

    Δύο τα νέα πρόσωπα στον ΠΑΟΚ


    Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Με τη συμμετοχή δύο νέων ποδοσφαιριστών αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία για την επόμενη στάση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Ο ένας ανήκει και τυπικά από την πρώτη του χρόνου στην ομάδα και ο δεύτερος θα πρέπει να πείσει τον Σάντος ότι μπορεί να βοηθήσει.

    Ο λόγος για τον Κριστιάνο, τον Βραζιλιάνο που έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ και για τον Τζέισι Οκβουνβάνε. Ο 24χρονος φορ από τη Νιγηρία που είναι διεθνής με την εθνική Μπαχρέιν και ανήκει στην βελγική Μουσκρόν, θα δοκιμαστεί για τρεις-τέσσερις μέρες από τον Φερνάντο Σάντος.

    Πρόκειται για διεθνή με την εθνική Μπαχρέιν επιθετικό, οποίος άρχισε τη σεζόν ως μέλος της Μουσκρόν και σε 16 ματς σημείωσε οκτώ γκολ. Είναι δε ο τέταρτος σκόρερ του βελγικού πρωταθλήματος. Η Μουσκρόν, όμως, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων έχει αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα ο Οκβουνβάνε να έχει δικαίωμα να αποκτήσει την ελευθερία του.

    Ο Οκβουνβάνε έφτασε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος, πρόσφατα είχε βρεθεί στο Βέλγιο και είχε ενημερωθεί για την εκεί αγορά από τον ισχυρό άνδρα της Σταντάρ Λιέγης, κ. Ντονόφριο.

    Αυτός είναι...
    Ο Τζέισι Τζον Οκβουνβάνε γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1985 στο Λάγος της Νιγηρίας. Η πρώτη επαγγελματική ομάδα του ήταν η Αλ Αχλί Μανάμα στο Μπαχρέιν. Εκεί αγωνίστηκε από το 2004 έως το 2006 κάνοντας 25 συμμετοχές και 23 γκολ.

    Την επόμενη διετία (2006-2008) αγωνίστηκε στην Αλ Μουχάρακ (30 ματς/29 γκολ), ενώ πέρυσι μετακόμισε στο Βέλγιο και την ομάδα της Μουσκρόν, Στην πρώτη σεζόν είχε 29 συμμετοχές και 4 γκολ. Φέτος πρόλαβε να κάνει 16 ματς και να σημειώσει 8 τέρματα. Τέλος, μετρά 43 διεθνείς συμμετοχές και 11 γκολ με την εθνική Μπαχρέιν.

    Μιλτιάδης Κανότας: «Καταθέτει εφεση ο ΠΑΟΚ

    Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Κανότας, μίλησε στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ και στην εκπομπή ΤΡΙΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ για την τιμωρία
    «Προσπαθουμε να καταλάβουμε γιατι τιμωρηθηκαμε. Μια αγωνιστική και 15 χιλιάδες ειναι πάρα πολλά. Γαι επεισοδια που εγιναν μακρια απο το γήπεδο. Δηλαδή αν γινόταν μέσα στο γηπεδο τα επεισόδια τι θα κάναμε; Πόσο θα μας τιμωρούσαν; Ειναι δυνατον να μας τιμωρούν ετσι; Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε εισητηρια. Επειδη ο κόσμος ηρθε αυτοβούλως τιμωρούμεθα εμεις. Δεν εχουμε δικαιωμα να κρινουμε αποφασεις. Αλλά υπάρχουν τα αρμόδια οργανα για να κρινουν τις αποφασεις. Εμεις καλούμε τον κόσμο να ερθει στο γηπεδο με τον Πανιώνιο και να στηριξει την ομάδα. Τι να πώ, μένω εκπληκτος με την απόφαση ειναι πολύ μεγάλη και πολυ αυστηρη. Ο ΠΑΟΚ θα κάνει εφεση για την απόφαση αυτ, της τιμωριας»

    Άτυχος ο Κακιούζης

    Άτυχος ο Κακιούζης

    Δεν κλείνει με τον καλύτερο τρόπο η χρονιά για τον Μιχάλη Κακιούζη. Ο έλληνας παίκτης του Άρη υπέστη διάστρεμμα όταν κοντραρίστηκε με τον Δήμο Ντικούδη σε μία φάση της προπόνησης. Κατά συνέπεια χάνει σίγουρα το αυριανό παιχνίδι με τον Κολοσσό, ενώ υπάρχει πιθανότητα να μείνει για δύο περίπου εβδομάδες.

    Παίρνει Μάξι η Μπόκα


    Ο Σπυρόπουλος με αντίπαλο τον Μάξι Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα δανείσει κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου τον Μάξι Ροντρίγκεζ στην Μπόκα Τζούνιορς, αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας "Marca". Όπως δήλωσε διοικητικός παράγοντας των "ροχιμπλάνκος", ο δανεισμός του 29χρονου μέσου έχει ήδη ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80%.

    Ο Ροντρίγκεζ έχει χάσει τη θέση του βασικού στην Ατλέτικο και ως εκ τούτου δεν έχει αγώνες στα πόδια του, γι' αυτό χρειάζεται μια ομάδα στην οποία θα παίζει, προκειμένου να έχει πιθανότητες να κληθεί στην εθνική Αργεντινής από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής. Το συμβόλαιο του Μάξι Ροντρίγκεζ με την Ατλέτικο λήγει το 2010, ενώ η ετήσια αμοιβή του ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Με νίκη συνέχισαν Κλίβελαντ και Σαν Αντόνιο


    Απολαυστικός ήταν και πάλι ο ΛεΜπρον Τζέιμς Με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να σημειώνει 29 πόντους οι Κλίβελαντ Καβαλίερς συνέτριψαν τους Χιούστον Ρόκετς με 108-83 και συνεχίζουν να έχουν υψηλές βλέψεις στο φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ. Παράλληλα, ο Μο Ουίλιαμς πέτυχε 20 πόντους και ο Σακίλ Ο' Νιλ 13 με 11 ριμπάουντ για τους νικητές, ενώ από την ομάδα του Χιούστον, ξεχώρισε ο Ααρον Μπρουκς με 23 πόντους.

    Επίσης, ο Τόνι Πάρκερ πέτυχε 22 πόντους και οδήγησε τους Σαν Αντόνιο Σπερς σε μία σημαντική νίκη επί των Νικς στην Νέα Υόρκη με 95-88. Ο Γάλλος άσος είχε επίσης τρία ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ ο Μανού Τζινόμπιλι πέτυχε 17 πόντους

    Τέλος, με κορυφαίο τον Ντουέιν Γουάντε που πέτυχε 25 πόντους και μοίρασε έξι ασίστ, οι Μαϊάμι Χιτ νίκησαν άνετα τους Ιντιάνα Πέισερς με 114-80


    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες
    Τορόντο-Ντιτρόιτ 102-95
    Κλίβελαντ-Χιούστον 108-83
    Μαϊάμι-Ιντιάνα 114-80
    Νέα Υόρκη-Σαν Αντόνιο 88-95
    Ντένβερ-Ντάλας 96-104
    ΛΑ Κλίπερς-Βοστόνη 92-90


    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

    Βοστώνη 23-6
    Τορόντο 15-17
    Νέα Υόρκη 11-19
    Φιλαδέλφεια 7-22
    Νιού Τζέρσεϊ 2-28

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Κλίβελαντ 24-8
    Μιλγουόκι 12-16
    Σικάγο 11-17
    Ντιτρόιτ 11-19
    Ιντιάνα 9-20

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ορλάντο 22-8
    Ατλάντα 21-8
    Μαϊάμι 16-12
    Σάρλοτ 11-17
    Ουάσινγκτον 10-18

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ντένβερ 20-11
    Πόρτλαντ 20-12
    Γιούτα 17-13
    Οκλαχόμα 15-14
    Μινεσότα 7-24

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
    Λ.Α. Λέικερς 24-5
    Φοίνιξ 19-12
    Σακραμέντο 13-16
    Λ.Α. Κλίπερς 13-17
    Γκόλντεν Στέιτ 8-21

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    Ντάλας 22-9
    Σαν Αντόνιο 17-11
    Χιούστον 18-13
    Νέα Ορλεάνη 13-15
    Μέμφις 13-16

    Δεν το κουνάει από τη Σίτι ο Μπέλαμι

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/3351bfb5733a0733674ed35df9476fcf_L.jpg?1261986742?1261986742?1261986742

    Τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποτελεί παρελθόν από την Μάντσεστερ Σίτι έβαλε ο Κρεγκ Μπέλαμι, όπως είχε ακουστεί μετά την απομάκρυνση του Μαρκ Χιουζ από τον αγγλικό σύλλογο.

    Ο Ουαλός άσος θεωρήθηκε ο ο υπαίτιος για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα αποδυτήρια της ομάδας, με τα αγγλικά μέσα να αναφέρουν ότι ο Μπέλαμι ήταν ο επικεφαλής της επιτροπής των παικτών που ζήτησαν από την διοίκηση εξηγήσεις για την αποχώρηση του Χιουζ.

    Παρόλα αυτά ο 30χρονος επιθετικός ξεκαθάρισε :«Είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα. Συμπλέω με τις φιλοδοξίες του συλλόγου και είμαι αναπόσπαστο κομμάτι του στο σημείο που βρίσκεται τώρα», ενώ για την πρόσληψη του Ρομπέρτο Μαντσίνι πρόσθεσε: «Δεν είναι δικό του πρόβλημα που ήρθε στην ομάδα. Για ότι συνέβη στον Χιούζ δεν ευθύνεται ο Μαντσίνι».

    «Καλύτερα χωρίς Ρεκόμπα...»

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/94f33fee42f27ae71c0e6253e97fc2d1_L.jpg?1261982819?1261982819?1261982819

    Συνέντευξη σε βελγική ιστοσελίδα παραχώρησε ο προπονητής του Πανιωνίου Εμίλιο Φερέρα, ο οποίος τόνισε ότι βρήκε την ...ησυχία του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ αναφέρθηκε και στην φυγή του Ρεκόμπα από τους «κυανέρυθρους».

    Ο Φερέρα παρέθεσε συνέντευξη ...«ποταμό» στους συμπατριώτες του και αναφέρθηκε σε όλα έχουν γίνει επί ημερών του στον Πανιωνίο, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει μεταξύ άλλων για την απόφαση της διοίκησης να λύσει το συμβόλαιο του Αλβάρο Ρεκόμπα, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Τσακίρης έπραξε σωστά που άφησε ελεύθερο τον Ουρουγουανό σταρ.

    Ο Βέλγος προπονητής αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής θητεία του στον Πανιώνιο, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης νιώθει απόλυτα ευχαριστημένος:

    «Ημουν στον Πανθρακικό και κλήθηκα από τον πρόεδρο του Πανιώνιου για να συζητήσουμε. Είπα όχι επειδή δεν έπρεπε, αλλά μπορούσα να του εξηγήσω πως δουλεύω. Αυτό διήρκεσε τέσσερις ώρες. Ηξερε τη δουλειά μου στο Βέλγιο και τι τύπος ήμουν. Ο πρόεδρος μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Ο Τσακίρης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που κάνει καλές ερωτήσεις. Είχα DVD να του δείξω πώς κάνω προπόνηση και πώς αναλύουμε έναν αντίπαλο. Μία μέρα μετά μου είπε ότι με ήθελε για την ομάδα του, όταν ήταν δεκάδες ονόματα στη λίστα του όπως Αρντίλες και Μπρος. Ο Πανιώνιος είναι μεγάλο όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είπα το ναι. Ο πρώτος μήνας ήταν απαίσιος. Μπορεί η προσέγγισή μου να μην ήταν σωστή. Εκανα πολύ τακτική, οργάνωση παιχνιδιού και αυτό δεν άρεσε στους παίκτες. Ο πρόεδρος παρέμεινε ήρεμος και είμαι χαρούμενος που είχα την υποστήριξη του Μανιάτη του νεαρού αρχηγού. Ξαφνικά το τρένο πήρε μπροστά. Το κλαμπ είναι σταθερό και πληρώνομαι σωστά. Για μένα είναι η καλύτερη περίπτωση από τότε που δουλεύω. Ποτέ δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένος όσο τώρα».

    Ο Φερέρα δεν παρέλειψε να «πλέξει» το εγκώμιο του Μπόσκο Μπαλάμπαν, λέγοντας κατά λέξη:

    «Τον Μπόσκο τον χρειαζόμουν στον Πανιώνιο. Αν τον δεις στην προπόνηση θα καταλάβεις ότι είναι ένας διαφορετικός Μπάλαμπαν, ένας αληθινός ηγέτης στην ομάδα».

    Όταν ρωτήθηκε για την φυγή του Αλβάρο Ρεκόμπα από τον Πανιώνιο, ο Βέλγος δεν έκρυψε ...την ικανοποίηση του για την απόφαση του συλλόγου να αφήσει ελεύθερο τον Ουρουγουανό σταρ:

    «Ηταν σωστή απόφαση. Στα πρώτα ματς όταν έπαιζε χάναμε, μετά τραυματίστηκε και του ζήτησα να βελτιωθεί σε φυσική κατάσταση για να έρθει μαζί μας. Κατάλαβε ότι το καλύτερο ήταν να σταματήσει. Χωρίς αυτόν η ομάδα κέρδισε πέντε συνεχόμενους αγώνες».

    Ο Φερέρα δεν δίστασε να μιλήσει και για προτάσεις συνεργασίας με βελγικές ομάδες, που είχε το καλοκαίρι:

    «Είχα πρόταση ελκυστική από την Γκέρμιναλ, αλλά δεν ήθελα να φύγω. Θα ήταν λάθος και δεν έβλεπα το λόγο να επιστρέψω».

    Τέλος, ο 42χρονος Βέλγος μίλησε για τον εαυτό του, το πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα του ποδοσφαίρου και για το πέρασμα του από Πανθρακικό και Ξάνθη:

    «Μετά την Ξάνθη σκέφτηκα για μία στιγμή αν έτσι είναι το ποδόσφαιρο μάλλον δεν πρέπει να χάνω το χρόνο μου. Στην Ξάνθη ήμασταν πέμπτοι, αλλά αυτοί συνήθιζαν να απολύουν προπονητές, όπως έκαναν με το βοηθό μου που τον έδιωξαν ύστερα από ένα φιλικό. Στον Πανθρακικό, πάντως, αν και είχαμε δύσκολο ξεκίνημα με 17 νέους παίκτες ο πρόεδρος έμεινε ήρεμος και αυτό το προτιμούσα.
    Θέλω να τα καταλαβαίνω όλα και να τα ελέγχω όλα. Θέλω αν χάσω να γίνει, αλλά να έχω δώσει τη μάχη μου. Είμαι αναλυτικός τύπος. Είμαι περίεργος άνθρωπος. Σκέφτομαι πολύ. Είμαι 42 και δουλεύω δέκα χρόνια σε πρώτες κατηγορίες, αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα έχω δει όλα».

    Γυρίζουν την πλάτη στον Κοζώνη

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8ca5f08b77645955a698443a8f7675b7_L.jpg?1261987902?1261987902?1261987902

    Μπορεί ο κόσμος της ΑΕΚ να περίμενε με αγωνία την συνέντευξη του Μπομπ Κοζώνη, αλλά φαίνεται πως δεν ισχύει το ίδιο για τους διοικούντες.

    Ο πρώην αντιπρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Κούλης, δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για τα όσα είπε ο Χαράλαμπος Κοζώνης. «Είμαι εκτός Αθηνών και δεν έχω δει απολύτως τίποτα. Δεν έχω ενημερωθεί ακόμα για τίποτα».

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Παντελής Αθηνής όταν κλήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της συνέντευξης του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία. «Δεν γνωρίζω τι έχει πει ο κ. Κοζώνης. Είδα το δημοσίευμα, αλλά ουσιαστικά δεν λέει τίποτα. Όταν μάθω λεπτομέρειες αργότερα, τότε θα μπορώ να μιλήσω».

    ΑΡΗΣ: Διάψευση

    Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μία έντονη φημολογία που είχε να κάνει και πάλι με τον Άρη. Πιο συγκεκριμένα στον Ισπανικό Τύπο γράφτηκε για ενδιαφέρον του Άρη για τον Εντίνιο, από την στιγμή που ο ποδοσφαιριστής δεν είναι στα πλάνα της Μάλαγα. Από τους κύκλους της ΠΑΕ όμως για μία ακόμη φορά διαψεύδετε το παραπάνω ζήτημα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή.

    Και η Λάρισα για Αμπρέου


    Ο Αμπρέου πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε με την Εθνική Ουρουγουάης Η περίπτωση του "Λόκο" Αμπρέου, φαίνεται πως εκτός από την Καβάλα, ενδιαφέρει και την Λάρισα. Ο διεθνής Ουρουγουανός επιθετικός, που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από τον Αρη, παρακολουθείται διακριτικά από την θεσσαλική ομάδα, η οποία ψάχνει για παίκτη για την γραμμή κρούσης.

    Βέβαια ο Αμπρέου, φέρεται να επιθυμεί την επιστροφή στην πατρίδα του, προκειμένου να είναι πιο κοντά στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής του ομάδας και να προσπαθήσει έτσι να διατηρήσει και την θέση του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενόψει του Μουντιάλ 2010.

    Ετοιμάζουν νέα έκπληξη στην Καβάλα


    Μάκης Ψωμιάδης Η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στην Καβάλα, θέλει την διοίκηση της ομάδας να ετοιμάζεται για μία ακόμα μεγάλη έκπληξη στον μεταγραφικό τομέα, μεγαλύτερη ίσως ακόμα και από αυτή της απόκτησης του Εμπι Σμολάρεκ. Πάντως για την ώρα επικρατεί "σιγή ιχθύος" από την πλευρά των διοικούντων.

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις, καθώς οι προτάσεις από διάφορους μάνατζερ για παίκτες πέφτουν... βροχή και υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που πραγματικά ενδιαφέρουν την ομάδα.

    Παίρνει και Μπεγκόνια ο Λεβαδειακός


    Ο Ικερ Μπεγκόνια Παίκτης του Λεβαδειακού αναμένεται να είναι από την νέα χρονιά ο Ικερ Μπεγκόνια. Ο Ισπανός αμυντικός, φαίνεται πως έχει πείσει για την αξία του τον Κίκε Ερνάντεθ και πλέον αυτό που απομένει είναι να συμφωνήσει με την διοίκηση της ομάδας και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.

    Ο Μπεγκόνια έχει ξεκινήσει την καριέρα του από την δεύτερη ομάδα της Αθλέτικ Μπλιμπάο. Στην Ισπανία αγωνίστηκε ακόμα στις Γκέρνικα, Μπερνέο, Αμούριο, Ουέλβα, Αλικάντε, Λόρκα Ντεπορτίβα, Αλμπαθέντε.

    Εκτός από τις αποκτήσεις παικτών πάντως, αναμένεται να υπάρξουν και αποχωρήσεις. Χάιντουκ, Μπούσι και Μαρτορέλ είναι οι πρώτοι υποψήφιοι, καθώς ο πρώτος δεν έχει καταφέρει ακόμα να προσφέρει τίποτα στην ομάδα, ενώ οι άλλοι δύο δεν φαίνονται να βρίσκονται στα πλάνα του Κίκε Ερνάντεθ.

    Ετοιμάζουν τις κινήσεις τους στα Γιάννενα


    Ο Μπερτράν Ρομπέρ του Πανθρακικού Η επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά την διακοπή για τα Χριστούγεννα, σηματοδοτεί για την διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννενα και την απαρχή των κινήσεων για την ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού. Ο Ρομπέρ αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή για τους Ηπειρώτες, που θέλουν... κι άλλες.

    Για να αποκτηθεί ο Γάλλος του Πανθρακικού, αναμένεται να μετακομίσει στην Κομοτηνή, με την μορφή δανεικού, ο Κασναφέρης. Οι οριστικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

    Από κει και πέρα, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αγγελος Μπασινάς και Φακούντο Πάρα, φαίνεται ότι συνεχίζουν να απασχολούν τους Ηπειρώτες, ενώ και ο Κλέιτον, σε περίπτωση που φύγει από τον Παναθηναϊκό, θα δεχτεί πρόταση για να συνεχίσει την καριέρα στα Γιάννινα.

    Επικοινωνία των μετόχων για λύση;




    Επικοινωνία των μετόχων για λύση;

    Επικοινωνία μεταξύ των -περισσότερων- μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ υπήρξε το διάστημα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της «κιτρινόμαυρης» διοίκησης.

    Οι Νίκος Νοτιάς, Νάσος Θανόπουλος, Γκίκας Γκούμας, Πέτρος Παππάς και Παντελής Αθηνής συμφώνησαν να δώσουν μία λύση στο αδιέξοδο που έχει φτάσει η ομάδα και είναι αποφασισμένοι να δώσουν άμεσα περίπου δέκα εκ. ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες.

    Δεν αποκλείεται, μάλιστα, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να υπάρξει νέα επαφή ή ακόμα και συνάντηση, προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος δράσης. Παρότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος από τους προαναφερθέντες μετόχους είχε την πρωτοβουλία για την επαφή τους, αν επαληθευτεί η πληροφόρηση ουσιαστικά θα πρόκειται για λύση έστω και της τελευταίας στιγμής, αφού οι οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας «τρέχουν» προς… πάσα κατεύθυνση!

    Άρης Καιρός για δουλειά μετά την εβδομάδα ξεκούρασης

    http://www.sport24.gr/ast/cov/Cu/CuperHectorRaul_21112009_b.jpgΟ Έκτορ Ραούλ Κούπερ και οι ποδοσφαιριστές του Άρη μετά από μία εβδομάδα ξεκούρασης επιστρέφουν αύριο Δευτέρα στις προπονήσεις εν όψει της προετοιμασίας τους για τον αγώνα με τον Ατρόμητο (05/01, 19:00) στο γήπεδο του Περιστερίου στις 19:00.
    Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αργεντινός τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν υπολογίζει στα πλάνα του μόνο τον τιμωρημένο Ντάρσι Νέτο το κενό του οποίου στο δεξί άκρο της άμυνας στην βασική ενδεκάδα θα κληθεί να καλύψει ο Κρίστι Βανγκέλι.

    Από εκεί και πέρα η επιστροφή του Κούπερ είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσει εξελίξεις και στο μεταγραφικό μέτωπο εν όψει της περιόδου του Ιανουαρίου που ξεκινάει και επίσημα την Παρασκευή με πρωταρχικούς του στόχους να είναι η απόκτηση ενός επιθετικού και ενός αριστερού χαφ.

    Όσον αφορά την περίπτωση του Ραφίκ Τζιμπούρ της ΑΕΚ από πλευράς Άρη διαψεύστηκε κατηγορηματικά το οποιοδήποτε ενδιαφέρον για τον διεθνή Αλγερινό επιθετικό την ίδια ώρα που δεν έχει λυθεί ακόμη το συμβόλαιο του Σεμπάστιαν Αμπρέου που με την σειρά του ο διεθνής Ουρουγουανός επιθετικός αποτελεί βασικό μεταγραφικό στόχο της ισπανικής Μάλαγα χωρίς όμως να υπάρχει ταύτιση στο οικονομικό.

    Κατά τα άλλα ερωτηματικά αποτελεί και το τι μέλλει γενέσθαι με τους Λεάντρο Γκρασιάν και Βαλνετίν Ρομπέρζ με τον πρώτο ο δανεισμός του από την Μπόκα Τζούνιορς να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι αλλά να μην έχει πείσει ότι μπορεί να προσφέρει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του ενώ το συμβόλαιο του Γάλλου κεντρικού αμυντικού που δεν φαίνεται να βρίσκεται στις επιλογές του Κούπερ λήγει το καλοκαίρι.

    Τζένοα για Νίνη


    Μετά τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ακόμη ένας έλληνας ποδοσφαιριστής βρίσκεται το στόχαστρο της Τζένοα. Πρόκειται για τον Σωτήρη Νίνη, την περίπτωση του οποίου εξετάζει η ομάδα της Γένοβας, σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας.



    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ilsecoloxix.ilsole24ore.com, ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Ενρίκο Πρεσιόζι, ο οποίος κάνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό, έχει συμπεριλάβει στη λίστα του τον διεθνή μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των τριών βασικών υποψηφίων.

    "Ψάχνουμε για νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στο μέλλον θα κάνουν μεγάλα πράγματα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τζένοα.

    Εκτός από τον Σωτήρη Νίνη στην κορυφή της λίστας βρίσκονται και τα ονόματα των Εζεκίελ Ματίας Σελότο (Τσεζένα) και Φερνάντο Μενεγκάτσο (Μπορντό).

    Φωτο Ημέρας

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7e1bbdb6c94ab3980e7c1715cd5570c7_L.jpg?1261728365?1261728365?1261728365Η Τζένιφερ Γουόλκοτ (καμία σχέση με τον παίκτη της Άρσεναλ) μπήκε στο κλαμπ των αρραβωνιασμένων καθώς είναι πλέον και επίσημα μαζί με τον άσο του NFL, Άνταμ Αρσουλέτα.

    Αθλητικός Τύπος 28/12/2009

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Metrosport
    Σπορ του Βορρά

    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα
    The Match

    Πατρίς Sport

    ΗΡΑΚΛΗΣ:ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ.....ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΡΑΝΤΙΟΝΟΦ-ΟΓΚΟΥΝΣΟΤΟ.














    Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

    ΔΙΟΙΚΗΤΗΚΑ

    Στην τελική ευθεία φένεται να μπαίνει η διαδικασία της πώλησης της ΠΑΕ Ηρακλής προς Εβραίο επενδυτή.Μάλιστα φήμες αναφέρουν οτι έχει ήδη επέλθει συμφωνία ανάμεσα σε Ρέμο και στον Εβραίο επενδυτή!
    Στις 31 Δεκέμβρη θα ξεκαθαρίσουνε όλλα στην γενική συνέλευση της ΠΑΕ Ηρακλής η οποία θα προβεί σε ανακοινώσεις για την αποχώρηση της η την παραμονή της με συνεργάτη το Εβραίο επενδυτή!Κοντός ψαλμός αληλούηα τρείς ημέρες απέμειναν....Tα προβλήματα είναι πολλά στον ποδοσφαιρικό Ηρακλή,εκτός της χαμηλής βαθμολογίας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και το οικονομικό που και εκει ακόμα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.Σειρά έχει και ο Γ.Σ Ηρακλής οπου και εκει τα πράγματα εκρέμονται σ εμια κλωστή....!

    ΜΕΤΑΓΡΑΦΟΛΟΓΙΑ

    Δημοσιεύματα αναφέρονται οτι ο Ηρακλής χτύπησε την πόρτα των επιθετικών Ραντιόνοφ-Μπουγκά που αμφότεροι αγωνίζονται στην επιθετική γραμμή.
    Αυτή τη στιγμή οι κυανόλευκοι πονάνε σε όλλες τις γραμμές της άμυνας και πρωταρχικός τους σκοπός ειναι να βρούνε παίκτη που να αγωνίζεται στην θέσ του δεξιου μπάκ.
    Ο Σάββας Κωφίδης έχει αρκετούς παίκτες στην λίστα του και ψάχνει την καλύτερη λύση για τον Ηρακλή στην θέση αυτή.Ενας απο αυτούς είναι και ο δεξιός μπάκ της Κέρκυρας Γουστάβο.
    Στον Ηρακλή προτάθηκε και ο Πατρίκ Ογκουνσότο αλλά αυτην την στιγμή σύμφωνα με τον προπονητή του Γηραιού προέχει η ενίσχυση στην αμυντική γραμμή.

    Ψίθυροι-Ψίθυροι
    *Αναμένονται αποχωρήσεις σε πολλά μέτωπα στον Ηρακλή εκτός απο την διοίκηση της ΠΑΕ.Σειρά έχουνε Γ.Σ και ποδοσφαιριστές!

    *Ντίκα-Νταλα Μπόνα αναμένονται να αποτελέσουνε παρελθόν;Άιντε πές ο Ντίκα παίζει ο άλλος που κάθεται τι κάνει δηλαδή με 20 λεπτά στα πόδια;

    *Ολοι η άμυνα έχει πρόβλημα....η ομάδα θέλει τουλάχιστον 3-4 μεταγραφές και όλλες στην άμυνα!

    *Μερικοί ποδοσφαιριστές όπως ο Γουστάβο-Σουμπίνιο-Γκουέι απο Β Εθνικής είναι οικονομικά προσιτοί.Γιατί τα οικονομικά αυτήν την στιγμή είναι ζόρικα.

    *Με Ιωαννίδη-Γιάντση τι γίνεται;γιατί δεν παίζουνε;Με Επστέιν-Κοβαλέφσκι τι γίνεται θα ανανεώσουν η θα γίνει τίποτα από τα παλιά;

    *Τι δουλειά είχε ο Σαρηκεχαγιάς στον Μεγάλο;

    * To μπασκετ θα κριθεί σε αυτόν τον ενάμιση μήνα οπου θα κριθεί και η άνοδος του....αλλά και πολλά ακόμα μέτωπα.

    *Στο Βόλευ χρειάζονται 1-2 προσθήκες που θα πλαισιώσουνε την ομάδα με περισσότερη δύναμη,ώστε η ομάδα να πάρει τίτλο-τίτλους!Ψάχτείται εκει στο ΤΑΠ.

    Καλοοοοοοοοοοοο.................εεεεεεεεεεε?

    Αυτα ειναι τα ................. δώρα σας!

    Ψιθυροι......................

    Σύμφωνα με σλοβακικό δημοσίευμα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ερρίζουν για την απόκτηση του 26χρονου τερματοφύλακα της Λέγκια Βαρσοβίας, Γιαν Μούχα...


    Ο διοικητικός ηγέτης του μπασκετικού Ολυμπιακού, Παναγιώτης Αγγελόπουλος βρέθηκε για τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη και δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μέσα από το Madison Square Garden την αναμέτρηση Νιου Γιορκ Νικς - Μαϊάμι Χιτ.


    O ΠΑΣ Γιάννινα φέρεται να έχει δείξει ενδιαφέρον για να προσληφθεί προπονητής της ομάδας ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς που είναι στο τμήμα σκάουτιγκ του Ολυμπιακού μαζί με τον Ανδρέα Νινιάδη.


    Μπορεί να μην υπάρχει η απαραίτητη ευρωστία για να πληρωθούν οι παίκτες ή το ενοίκιο του ΟΑΚΑ, ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα της Sportday οι μέτοχοι της ΑΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο να... αγοράσουν το Ολυμπιακό Στάδιο!


    Από το περιβάλλον των συνεργατών του Χαράλαμπου Κοζώνη, διαρρέεται η πεποίθηση ότι μετά την κυριακάτικη (27/12) συνέντευξή του από το Σικάγο -η οποία δεν θα γίνει τελικά για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ- οι ιθύνοντες της ΑΕΚ θα πάνε μόνοι τους σε αυτόν και μάλιστα... παρακαλώντας.


    Πριν καλά καλά μπουν τα θεμέλια, δέχτηκε τις πρώτες του επιθέσεις. Ο λόγος για το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, ή μάλλον το χώρο που θα ανεγερθεί στα Σπάτα, όπου από το πρωί των Χριστουγέννων είναι... στολισμένο με διάφορα συνθήματα κατά της Ενωσης και υπέρ του Ολυμπιακού...


    Αρκετές ομάδες έχουν βάλει στο... σημάδι τον Μοκτάρ Ντιαλό και ο Πανθρακικός που θέλει να βγάλει χρήματα από την πώλησή του θα τον δώσει σε όποιον πληρώσει καλύτερα. Αρα, αυτοί που το παίζουν φίλοι στους κομοτηναίους δεν έχουν ελπίδα, αν δεν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη...


    Πυρ και μανία με συμπαίκτη τους, ο οποίος έχει άμεσο συμφέρον (παίζει στον χώρο του κέντρου, όπως οι δύο εξ αυτών), είναι οι Μπαλάφας, Κανακούδης και Σιαλμάς επειδή τους "κάρφωσε" που σερφάριζαν στο διαδίκτυο τα ξημερώματα του Σαββάτου στο ξενοδοχείο του ΠΑΣ στην Αθήνα πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, με συνέπεια ο Γεωργούλης να κάνει... έφοδο, να τους πιάσει και να τους αποκλείσει από την αποστολή.


    Πληροφορίες από το Ηράκλειο αναφέρουν ότι ο Παναθηναϊκός προτού συμφωνήσει με τον Νιόπλια είχε κάνει διερευνητική επαφή μ` έναν άλλο Νίκο για να αναλάβει την τεχνική του ηγεσία, τον Καραγεωργίου, τον προπονητή του Εργοτέλη, που αρνήθηκε...


    Κρίμα για τον Τεν Κάτε, έχασε την ευκαιρία να υποβιβάσει ο ίδιος την Σαραγόσα...


    "Είναι πάρα πολύ κακό για το ποδόσφαιρο, να είναι η Παναχαϊκή στη Γ` Εθνική. Δεν είναι η θέση της εκεί. Εγώ αγωνίστηκα για έξι χρόνια στην Α` Εθνική με την Παναχαϊκή και εκεί θέλω να την βλέπω", ευχήθηκε ο Κώστας Κατσουράνης μιλώντας για την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του.


    Ο Κώστας Μπότος εκτός από μάνατζερ του Τρεζόρ Μπούτου μήπως είναι και ξάδερφός του;


    Εκτός από πολύ καυτός σκόρερ ο Τζιμπρίλ Σισέ αποδεικνύεται και εξαιρετικός Dj. O γάλλος άσος το βράδυ του Σαββάτου μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ, βρέθηκε σε ρόλο Dj σε πάρτι που διοργανώθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό σε κλαμπ της Αγίας Παρασκευής. Στο ίδιο μέρος ήταν και οι Λέτο, Ρουκάβινα και Γκάμπριελ, που απόλαυσαν τον συμπαίκτη τους να παίζει μουσική!


    Σε τσακίρ κέφι βρισκόταν ο Μάκης Ψωμιάδης το βράδυ της Κυριακής, καθώς η Καβάλα έκανε μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα του Πανιωνίου και όπως ήταν φυσικό το αφεντικό της μακεδονικής ομάδας διασκέδασε μέχρι πρωίας στο Caramela υπό τους ήχους της Κατερίνας Στανίση. Μάλιστα στο άσμα "Σ' έχω κάνει Θεό...", λίγο έλειψε να... γκρεμιστεί το μαγαζί από τον Μάκαρο και την παρέα του, στην οποία ήταν και καμιά δεκαριά ποδοσφαιριστές της ομάδας!

    Η Μαδρίτη είναι... καταλανική!

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/eca8f7756f805c1117b69727c82ab750_L.jpg?1261943622?1261943622?1261943622

    Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το clasico της ACB η Μπαρτσελόνα, συντρίβοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης με 79-57 στο Βισταλέγκρε! Κορυφαίοι για τους Καταλανούς οι Ρούμπιο (18π.) και Βάσκεζ (16π., 4ρ.).

    Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ρεάλ τη φετινή σεζόν μετά το φιλικό προετοιμασίας και τον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ. Από την άλλη πλευρά η «Βασίλισσα» έδωσε συνέχεια στην ιδιότυπη παράδοση που την θέλει να μην κερδίσει την 14η αγωνιστική της ACB τα τελευταία πέντε χρόνια, γνωρίζοντας μάλιστα την πιο βαριά εντός έδρας της από τους «μπλαουγκράνα»!

    Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φιλοξενούμενοι έκαναν νταμπλ σκορ με τον Γκριμάου (16-32) πριν ο Ρούμπιο στείλει τη διαφορά στο +18 (18-36). Με τρίποντο του Μόρις η Μπαρτσελόνα έκανε το 20-41 λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ενώ οι Καταλανοί συνέχισαν με το γκάζι πατημένο και στην επανάληψη, κάνοντας το 38-66 με τον Λόρμπεκ! Το μόνο που κατάφερε η Ρεάλ ήταν να μαζέψει τη διαφορά στο τελικό 57-79.

    Τα δεκάλεπτα:
    14-21, 25-43, 40-66, 57-79
    Ρεάλ Μ. (Μεσίνα)
    : Πριγκιόνι, Λαβρίνοβιτς 19 (1), Καουκένας 8 (1), Βελίτσκοβιτς 2, Γκαρμπαχόσα 10, Βιντάλ, Ντάσιτς 11 (1), Μπούλοκ 7 (1)
    Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ)
    : Μπαζίλε 2, Τρίας, Ρούμπιο 18 (3), Ναβάρο 10 (2), Βάσκεζ 16, ΕνΝτόνγκ 4, Μόρις 3, Σάντα 4, Λόρμπεκ 7 (1), Μάικλ 8, Γκριμάου 7 (1)

    Λέει όχι ο Σαλπιγγίδης

    http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/c4a4d5c41f057c6cd75d9376fe1cc332_L.jpg?1261978301?1261978301?1261978301

    Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα δεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε σε νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης και αποθεώθηκε από φίλους του ΠΑΟΚ.

    Ο διεθνής φορ από «μαύρο πρόβατο» που ήταν στην συμπρωτεύουσα πλέον έχει γίνει και πάλι από τους πιο αγαπητούς παίκτες των φίλων του «δικεφάλου». Πλέον ακούγεται πολύ έντονα η επιστροφή του «Σάλπι» στην Τούμπα και κάτι τέτοιο δεν είναι διόλου απίθανο.

    Ο στράικερ του Παναθηναϊκού δεν έχει απαντήσει ακόμα στην πρόταση (περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ για τέσσερα χρόνια) που του έχει κάνει η αθηναϊκή ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες η απάντηση του θα είναι αρνητική προς τους πράσινους.

    Αποθέωση σε «Σάλπι»

    Η κατάσταση που επικρατούσε στην Θεσσαλονίκη για τον Σαλπιγγίδη έχει αλλάξει άρδην. Υπενθυμίζουμε ότι το Πάσχα ο Ελληνας επιθετικός είχε περάσει τις γιορτινές μέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του και του είχε γίνει «πέσιμο» σε μια καφετέρια αλλά λόγω των ψυχραιμότερων τα χειρότερα αποφεύχθησαν. Μέσα στο 2009 ο «Σάλπι» είχε δεχτεί ακόμα μια φορά κάτι ανάλογο αλλά αυτά πλέον δεν υπάρχουν. Πριν λίγα 24ωρα ο πράσινος άσος βρέθηκε σε νυχτερινό μαγαζί στην Πολιτεία της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του αεροδρομίου, για να παρακολουθήσει την Δέσποινα Βανδή με τους Going Through.

    «Σαλπιγγίδης οε οε οε»

    Ο Σαλπιγγίδης καθόταν πρώτο τραπέζι πίστα μαζί με κάτι φίλους του από τη Θεσσαλονίκη και ο Νίκος Βουρλιώτης (ΝiVo) έκανε μέσω μικροφώνου γνωστή την παρουσία του διεθνή φορ στο μαγαζί. Τότε ήρθε η αποθέωση για τον παίκτη με τους φίλους του ΠΑΟΚ να φωνάζουν: «Σαλπιγγίδης οε οε οε». Οταν ο ποδοσφαιριστής έφυγε από το μαγαζί τον σταμάτησαν φίλοι του δικεφάλου και του τόνισαν: «Ασε τον Παναθηναϊκό και έλεγε στον ΠΑΟΚ» με τον Σαλπιγγίδη να χαμογελά και να κουνάει καταφατικά το κεφάλι του.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι ο παίκτης είχε αφήσει άφωνο τον Θοδωρή Ζαγοράκη, όταν ήταν στην προεδρία του ΠΑΟΚ του είχε πει ότι θέλει να επιστρέψει στην Τούμπα επειδή κάτι χρωστάει. Πλέον η επιστροφή του Σαλπιγγίδη στην Θεσσαλονίκη φορώντας την φανέλα με τον δικέφαλο στο στήθος είναι πιο κοντά από ποτέ αν και ο ΠΑΟΚ δεν του έχει κάνει ακόμα πρόταση και ο μάνατζερ του παίκτη θέλει να τον στείλει σε ομάδα του εξωτερικού.

    Ξεκαθαρίζει για Ντιέ, Ντίκα

    Ξεκαθαρίζει για Ντιέ, Ντίκα

    Εκκρεμεί ακόμη η απόφαση των ανθρώπων του Ηρακλή για τις περιπτώσεις των Ντιέ και Ντίκα. Αυτό αναμένεται να γίνει το προσεχές χρονικό διάστημα. Σαφώς, αυτή τη στιγμή όλα «σκεπάζονται» από το διοικητικό κομμάτι και τις εξελίξεις, που έχουν να κάνουν με την… επόμενη μέρα στην ΠΑΕ Ηρακλής, ωστόσο είναι και θέματα, που πρέπει να προχωρήσουν. Οι δύο παίκτες πρόσφατα είχαν απολογηθεί για το πειθαρχικό τους παράπτωμα (είχαν επεισόδιο στη διάρκεια προπόνησης πριν από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό) και οι πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένεται να τους επιβληθεί πρόστιμο. Το επεισόδιο βαρύνει πάντως περισσότερο τον Ντιέ, παρά τον Ντίκα, μιας και ο Ρουμάνος είχε παθητικό ρόλο.

    Η ρήτρα… βάζει φρένο για Τζιμπούρ

    Η ρήτρα… βάζει φρένο για Τζιμπούρ

    Ο Ραφίκ Τζιμπούρ είναι ένα από τα ονόματα που απασχολούν τον Άρη. Όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες οι «κίτρινοι» έχουν καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Αλγερινού άσου, με τον Γιάννη Κόντη να συζητά διεξοδικά με τον κ. Θανόπουλο το ενδεχόμενο να ανηφορίσει ο ποδοσφαιριστής στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα το κλίμα που επικρατούσε μέχρι και χθες, ήταν άκρως θετικό και οι πιθανότητες να γίνει το «deal» ήταν αρκετά μεγάλες. Ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καθώς η ΑΕΚ σκοπεύει να πουλήσει τον ποδοσφαιριστή χρησιμοποιώντας την ρήτρα των 2.000.000 ευρώ που αναγράφεται στο συμβόλαιο του. Και αυτό διότι τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν την αφήνουν άλλη επιλογή, με τους ανθρώπους που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην διοίκηση του «δικέφαλου» να αισιοδοξούν ότι μπορούν να βγάλουν κέρδος από τον Αλγερινό επιθετικό. Αυτό φυσικά σηματοδοτεί την αλλαγή πλεύσης των «κίτρινων», όσον αφορά την ανεύρεση επιθετικού. Γίνεται κατανοητό ότι ο Άρης δεν μπορεί να πληρώσει την ρήτρα του Τζιμπούρ, όπως και καμιά άλλη Ελληνική ομάδα. Το παραπάνω ποσό η ΑΕΚ μπορεί να το πάρει μόνο από ομάδα του εξωτερικού, αλλά και πάλι είναι άγνωστο αν κάποιος ευρωπαϊκός σύλλογος μπει στην διαδικασία να δαπανήσει ένα τόσο σημαντικό ποσό.

    Ίσως και να μείνει

    Ένα άλλο «σενάριο» που «παίζει» από χθες αναφορικά με τον Τζιμπούρ, είναι να παραμείνει στην ΑΕΚ. Είναι ολοφάνερο το επιθετικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα και δεν αποκλείεται οι ιθύνοντες του «δικέφαλου» να κάτσουν να συζητήσουν μαζί του, αλλά και με τον Μπαγέβιτς, το ενδεχόμενο να διαγράψουν ότι είχε συμβεί στο παρελθόν και να κάνουν μια νέα αρχή. Σήμερα ή αύριο μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει ραντεβού της διοίκησης με τον ποδοσφαιριστή, ώστε να ξεκαθαρίσει το θέμα. Από την πλευρά του ο Τζιμπούρ, όπως και ο εκπρόσωπος του ο κ. Λυπημένος, γνωρίζουν για το ενδιαφέρον του Άρη και περιμένει και ο ίδιος από την μεριά του το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τους ανθρώπους της Ένωσης.

    Μέχρι… την Γαλλία

    Η φήμη που θέλει τον Ράφικ Τζιμπούρ να βρίσκεται κοντά στον Άρη ή καλύτερα να υπάρχει μία πρώτη πρόταση των «κίτρινων» της Θεσσαλονίκης για την απόκτησή του έχει πρώτο θέμα στην εφημερίδα της Γαλλίας «Le Buteur». Το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα «έπαιξε» ως κεντρικό στην δεύτερη σελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Ο Τζιμπούρ πρόκειται να μετακομίσει στον Άρη», ενώ μεταξύ των άλλων στο κείμενο αναφέρεται το ενδιαφέρον που υπάρχει και την πρώτη κρούση που υπήρξε. Πηγη Μετροσπορ

    Τέο, η επιστροφή

    Τέο, η επιστροφή

    Η επιστροφή του Θόδωρου Ζαγοράκη στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρείται πια δεδομένη. Από τις 8 Ιανουαρίου 2010, όταν και λήγει η θητεία της σημερινής διοίκησης πρωτοδικείου, ο «Τέο» θα ηγηθεί εκ νέου του διοικητικού συμβουλίου της «ασπρόμαυρης εταιρίας», σε μια επιστροφή που θα ισχυροποιήσει ξανά διοικητικά το Δικέφαλο. Ο Ζαγοράκης επιστρέφει για να δώσει λύση –εκτός των άλλων- σε τέσσερα σημαντικότατα θέματα. Τέσσερα θέματα «γόρδιους δεσμούς» για τον ΠΑΟΚ. 1) Τα αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ στη Νέα Μεσημβρία και την ολοκλήρωσή του. 2) Τα χρέη της ΠΑΕ και την οριστική λύση. 3) Το γήπεδο και τη δρομολόγηση εξελίξεων με τη σύμφωνη γνώμη ολόκληρης της ασπρόμαυρης οικογένειας. 4) Ο Σαλπιγγίδης και η πιθανή επιστροφή του στον ΠΑΟΚ.

    Το αθλητικό κέντρο

    Το όραμα εκατομμυρίων ΠΑΟΚτσήδων και φυσικά και του Θόδωρου Ζαγοράκη πήρε σάρκα και οστά, αλλά παραμένει ατελές. Το αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία έχει κατασκευαστεί κατά 50%, ίσως και κάτι παραπάνω, αλλά έχει ακόμη δουλειά για να ολοκληρωθεί και να μπει εκεί για προπονήσεις και η επαγγελματική ομάδα (τα τμήματα υποδομής ήδη κάνουν προπονήσεις). Ασφαλώς, για να ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο αυτό έργο απαιτείται κι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, το οποίο ο «Ζαγόρ» είναι αποφασισμένος να αναζητήσει και να βρει, για να το διαθέσει όλο προς αυτήν την κατεύθυνση. Άλλωστε, ο ίδιος θεωρεί πως άφησε στη μέση αυτό που ξεκίνησε και θέλει να το ολοκληρώσει…

    Τα χρέη

    Τα χρέη της ΠΑΕ παραμένουν παγωμένα, αλλά αποτελούν ένα μεγάλο βραχνά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ζαγοράκης είχε ήδη θέσει το θέμα στην προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να βρεθεί λύση. Η νέα κυβέρνηση προσανατολίζεται στη συγκρότηση μιας νέας νομοθεσίας, που θα περιλαμβάνει και ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες. Με σκοπό την άντληση ρευστού λόγω της έντονης οικονομικής δυσπραγίας, θα δίδεται η δυνατότητα στις ΠΑΕ με καταβολή ενός γενναίου χρηματικού ποσού να απαλλάσσονται από το υπόλοιπο χρέος. Έτσι, στην περίπτωση του Δικεφάλου, ο «Ζαγόρ» θα συζητήσει –και θα απαιτήσει- να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα προκειμένου ο ΠΑΟΚ καταβάλλοντας ένα σεβαστό ποσό να ξεχρεώσει μονομιάς τις οφειλές του προς το δημόσιο. Το ποσό αυτό πάντως αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από αυτό που είχε προτείνει ο Ζαγοράκης πέρσι στον τότε υπουργό οικονομίας κ. Αλογοσκούφη…

    Η νέα Τούμπα

    Το θέμα του νέου γηπέδου αποτελεί ένα μέγιστο ζήτημα για την ασπρόμαυρη οικογένεια. Ο Ζαγοράκης ονειρεύεται τη νέα Τούμπα, θέλοντας να κάνει ένα ακόμη μεγάλο βήμα στο μέλλον ο ΠΑΟΚ. Το θέμα σκέφτεται να το κυλήσει μεθοδικά και προσεκτικά, λαμβάνοντας υπόψη του όλες τις γνώμες και όλες τις προτάσεις, όλων των μελών της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας. Και θέλει η απόφαση να παρθεί από κοινού, μη επιτρέποντας σε κανέναν να εκμεταλλευτεί την περιουσία του Δικεφάλου.

    Ο Σαλπιγγίδης

    Το θέμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη είναι ένα ιδιαίτερο ζήτημα. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης αρνείται να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό, τα σενάρια για επιστροφή του στην Τούμπα φουντώνουν καθημερινά. Ο Ζαγοράκης, που εκτιμάει απεριόριστα τις ικανότητες του «Σάλπι», σκέφτεται να ενισχύσει την ομάδα με τον διεθνή Έλληνα φορ, που από την πλευρά του δεν έχει κρύψει την… καψούρα του για το Δικέφαλο. Ήδη, έχει γίνει μια ανεπίσημη επαφή, ενώ η εβδομάδα που ξεκίνησε από σήμερα είναι καθοριστική για τον παίκτη και τον Παναθηναϊκό, αφού αναμένεται να γίνει ένα τελικό ραντεβού, με τις πιθανότητες να τα βρουν οι δύο πλευρές να είναι ανύπαρκτες. Έτσι, η αποχώρησή του από το «τριφύλλι» θα είναι δεδομένη και ο «Ζαγόρ», μετρώντας όλα τα δεδομένα θα έρθει σε επίσημη επαφή με τον παίκτη για το τι μέλλει γενέσθαι. Εδώ, βεβαίως, σε πιθανή συμφωνία με τον Σαλπιγγίδη, θα πρέπει να καμφθούν και οι αντιρρήσεις μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, που τάσσονται ανοιχτά κατά της επιστροφής του Έλληνα επιθετικού, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τα Χριστούγεννα και δεν έκρυψε την επιθυμία του να ντυθεί και πάλι στα ασπρόμαυρα, με πολύ λιγότερα χρήματα μάλιστα σε σχέση με αυτά που του προσφέρει ο ΠΑΟ.

    Πιο δυνατός

    Αυτά είναι τα τέσσερα πιο φλέγοντα θέματα που θα κληθεί –και θέλει- να επιλύσει ο Θόδωρος Ζαγοράκης, με την επιστροφή του στα κοινά της ΠΑΕ στη χαραυγή του νέου έτους. Πάντως, υπάρχουν αρκετοί φίλαθλοι της ομάδας, που περιμένουν από τον «Τέο» να μιλήσει δημόσια και να εξηγήσει τους λόγους, που τον ανάγκασαν να αποχωρήσει από την προεδρία τον περασμένο Οκτώβριο. Ο «Ζαγόρ» θα βρεθεί δίπλα στο Ζήση Βρύζα, ο οποίος θα πάρει το πόστο του αναπληρωτή προέδρου ή αντιπροέδρου, και θα αφοσιωθεί πλήρως στα αγωνιστικά θέματα της ομάδας. Σημαίνοντα ρόλο θα συνεχίζει να διαδραματίζει και ο Ηλίας Βιολίδης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς επωμίζεται πολλά βάρη, με σημαντικότερο την εκπροσώπηση στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Η ουσία είναι ότι ο Δικέφαλος θα βγει ακόμη πιο δυνατός μέσα από αυτήν την εξέλιξη και θα επιδιώξει να «φτερουγίσει» ακόμα πιο ψηλά, φτάνοντας εκεί που ονειρεύονται τα εκατομμύρια των οπαδών του ανά τον κόσμο… Πηγη Μετροσπορ

    ΠΑΟΚ για Μάντζιο (;)

    Βαγγέλης Μάντζιος και Αλέξανδρος Τζιόλης, είναι οι δύο ποδοσφαιριστές (κατά κύριο λόγο) για τους οποίους περιμένουν προτάσεις στον Παναθηναϊκό. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι. Πάντως, στα... αυτιά των "πράσινων" έχει φτάσει η πληροφορία πως ο ΠΑΟΚ θα ενδιαφερθεί για τον υψηλόσωμο επιθετικό. Αν τελικά επιβεβαιωθεί αυτή η πληροφορία, στο "τριφύλλι" δεν είναι αρνητικοί σε ενδεχόμενο δανεισμού του παίκτη στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

    Τότεναμ και Ιντερ στο κυνήγι του Σάντρο


    Ο Σάντρο της Ιντερνασιονάλ Μία ιταλική και μία αγγλική ομάδα, εν προκειμένω η Ίντερ και η Τότεναμ, "ερίζουν" για την απόκτηση του νεαρού ταλαντούχου Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Σάντρο, αναφέρει δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας "Mail on Sunday".

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά το ενδιαφέρον των "πετεινών" στο "κόλπο" για την απόκτηση του διεθνούς με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ελπίδων της Βραζιλίας μπήκαν και οι "νερατζούρι". Ο Σάντρο αγωνίζεται στην Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, η οποία τον κοστολογεί με περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ.

    "Εκλεισε" Σουλτανίδη ο Ολυμπιακός Βόλου!


    Σουλτανίδης και Ονουάτσι πανηγυρίζουν... Πολύ κοντά στην απόκτηση του Νίκου Σουλτανίδη βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της θεσσαλικής ΠΑΕ ήρθε σε κατ' αρχήν συμφωνία με την αντίστοιχη του ΑΟΚ αναφορικά με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 33χρονου επιθετικού.

    Το θέμα αναμένεται να κλείσει οριστικά εντός της εβδομάδας, οπότε και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Σημειώνεται ότι τον παίκτη διεκδίκησαν και άλλες ομάδες

    Ανοίγει τα χαρτιά του ο Ρέμος


    Ο Αντώνης Ρέμος... Δεν φαίνεται να είναι ακόμη ξεκάθαρο τι ακριβώς συμβαίνει με τον Βέλγο-Εβραίο Ελιάχου που συζητά με τον Ρέμο σχετικά με το μέλλον της ΠΑΕ Ηρακλής. Ο πρόεδρος του Ηρακλή, στη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει οριστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (!!!), δεν αποκλείεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να αποκαλύψει νέο πλάνο διοίκησης.

    Οι αναφορές εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες και να μην αποσαφηνίζουν το τοπίο. Ο Ρέμος, είτε εμφανιστεί είτε όχι στη γενική συνέλευση, θα πρέπει να πάρει αποφάσεις που έχουν να κάνουν με το διοικητικό συμβούλιο και το σχήμα που θα αντικαταστήσει όσους έχουν αποχωρήσει ή θα αποχωρήσουν, όπως ο Δήμος Πολύκαρπος.

    Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής έχει δηλώσει ότι ολοκληρώνει τη θητεία του στο τέλος του χρόνου, εκτός κι αν τελικά κάτι αλλάξει και παραμείνει.

    Κατά τα άλλα, οι μεταγραφικές αναζητήσεις μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα και δεν είναι δυνατόν να προηγηθούν τγων διοικητικών εξελίξεων. Οι λοξές ματιές του Πουρσανίδη στην ελληνική και ξένη αγορά δεν οδηγούν προς το παρών πουθενά εφόσον δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη σε διοικητικό επίπεδο.

    Όσο για τον Ροντιόνοφ και το σενάριο που αποκαλύπτει πολωνικό δημοσίευμα, είναι κάτύ που απλά προκαλεί σε εποχές που οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή παραμένουν απλήρωτοι...

    Η ΠΑΕ Ηρακλής κάλεσε σε απολογία τον Κώστα Φούφουλα, την Τρίτη, στις 10:00, στα γραφεία της Μίκρας, ώστε να δώσει εξηγήσεις για την περιβόητη «συμφωνία» με τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Φούφουλας μπορεί να μην έχει καταλήξει στον Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο, η παραμονή του στον Ηρακλή θεωρείται απίθανη.

    Κουλουχέρης: "Δουλέψαμε σκληρά..."


    Ο Ευθύμης Κουλουχέρης «Μετά τον αγώνα με την Λιβαδειά θέλαμε να κάνουμε δύο νίκες στο γήπεδο μας και να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον 1ο γύρο. Στον αγώνα όμως με την Τρίπολη ήμασταν κακοί και χάσαμε χωρίς να το καταλάβουμε, έτσι ο αγώνας με τον Ολυμπιακό ήταν η τελευταία μας ευκαιρία για να μπορέσουμε να ανέβουμε λίγο στην βαθμολογία και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας. Στον αγώνα είχαμε πάθος, καλό ρυθμό, ένταση και ήμασταν καλύτεροι, έτσι κερδίσαμε δίκαια. Τώρα πλέον έχει αλλάξει η ψυχολογία της ομάδας αλλά και του κόσμου και όλοι ελπίζουμε σε μια καλύτερη συνέχεια», δήλωσε ο Ευθύμης Κουλουχέρης. Ο αμυντικός του ’ρη αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα του έχει χάσει αρκετό έδαφος και σύντομα θα πρέπει να καλύψει τις διαφορές που τη χωρίζουν με τους προπορευόμενους.

    Για την μεταμόρφωση του ’ρη στον αγώνα αυτό, ο έμπειρος αμυντικός είπε :
    «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα ενώ οι παίκτες πρέπει σε κάθε να δείχνουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε. Η ήττα από την Τρίπολη μας πείσμωσε πολύ και, υπό μια έννοια, ήμασταν τυχεροί που παίζαμε με τον Ολυμπιακό, είχαμε έξτρα κίνητρο καθώς είναι πολύ ισχυρός αντίπαλος. Δουλέψαμε επίσης σκληρά και έτσι είχαμε καλή απόδοση, δεν γίνονται θαύματα στο ποδόσφαιρο, υπάρχει μόνο δουλειά και διάθεση για νίκες από την ομάδα»

    Για την συνεργασία του με τον Κούπερ, δήλωσε:
    «Όταν έμαθα πως θα ερχόταν ο κ. Κούπερ στην ομάδα προσπάθησα να πάρω κάποιες πληροφορίες από παίκτες που τον γνώριζαν, μίλησα λοιπόν με τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Σύντομα όμως ανακάλυψα ότι οι πληροφορίες που πήρα και έλεγαν για ένα σκληρό και κάπως απόμακρο προπονητή, δεν ήταν σωστές. Αυτό που βλέπω στις προπονήσεις είναι ότι ο κ. Κούπερ ξέρει καλά να χειρίζεται το υλικό της ομάδας, πότε να είναι σοβαρός και πότε πιο χαλαρός. Μας δίνει κίνητρο ως παίκτες και έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων στην ομάδα. Όλοι έχουμε όρεξη για δουλειά και πιστεύω ότι είναι φανερό αυτό. Όσο για την φιλοσοφία του, έχω καταλάβει πως είναι από τους προπονητές που πιστεύουν ότι οι ομάδες χτίζονται πρώτα από την άμυνα. Πρέπει να κρατήσεις το μηδέν στην άμυνα και μετά θα βρεις τρόπο να ξεκλειδώσεις την άμυνα του αντιπάλου σου»

    Η συνέχεια ενδεχομένως να είναι πολύ πιο δύσκολη: «Μέχρι τώρα όλοι έλεγαν ότι ο ’ρης παίζει καλό ποδόσφαιρο αλλά δεν έπαιρνε αποτελέσματα. Τώρα όμως κάναμε μια νίκη ψυχολογίας για μας, άλλωστε πάλι 3 βαθμούς πήραμε, κερδίσαμε όμως τον πρώτο της βαθμολογίας, τον πρωταθλητή και ξέρουμε πλέον ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε όλους. Στον 2ο γύρο θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και θέλουμε να έχουμε σταθερότητα στην απόδοση και να ανεβάσουμε την ομάδα ψηλότερα στην βαθμολογία»

    Και κλείνοντας ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα, υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες και όλοι μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Δεν μπορείς λοιπόν να πεις από τώρα τι θα συμβεί στην συνέχεια με τόσες καλές ομάδες που υπάρχουν»

    Απέρριψε πρόταση της Γιούβε ο Σκολάρι


    Ο Φελίπε Σκολάρι από προπόνηση της Τσέλσι Μπορεί η διοίκηση της Γιουβέντους να έβγαζε προς τα έξω ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Τσίρο Φεράρα, ωστόσο άλλο συμπεραίνει κανείς... Αιτία οι δηλώσεις που έκανε ο Φελίπε Σκολάρι με τις οποίες αποκαλύπτει ότι αρνήθηκε πρόταση να αναλάβει τις τύχες της "γηραιάς κυρίας".

    Ο Βραζιλιάνος τεχνικός δεν ήθελε, όπως ο ίδιος λέει, να αφήσει την Μπουνιοντκόρ, καθώς είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του στο Ουζμπεκιστάν, γι' αυτό και είπε "όχι" στην πρόταση της Γιουβέντους και την επιστροφή του στην Ευρώπη και σε ένα μεγάλο σύλλογο.