Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

«Καλύτερα χωρίς Ρεκόμπα...»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/94f33fee42f27ae71c0e6253e97fc2d1_L.jpg?1261982819?1261982819?1261982819

Συνέντευξη σε βελγική ιστοσελίδα παραχώρησε ο προπονητής του Πανιωνίου Εμίλιο Φερέρα, ο οποίος τόνισε ότι βρήκε την ...ησυχία του στην ομάδα της Νέας Σμύρνης, ενώ αναφέρθηκε και στην φυγή του Ρεκόμπα από τους «κυανέρυθρους».

Ο Φερέρα παρέθεσε συνέντευξη ...«ποταμό» στους συμπατριώτες του και αναφέρθηκε σε όλα έχουν γίνει επί ημερών του στον Πανιωνίο, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει μεταξύ άλλων για την απόφαση της διοίκησης να λύσει το συμβόλαιο του Αλβάρο Ρεκόμπα, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Τσακίρης έπραξε σωστά που άφησε ελεύθερο τον Ουρουγουανό σταρ.

Ο Βέλγος προπονητής αναφέρθηκε στην μέχρι στιγμής θητεία του στον Πανιώνιο, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην ομάδα της Νέας Σμύρνης νιώθει απόλυτα ευχαριστημένος:

«Ημουν στον Πανθρακικό και κλήθηκα από τον πρόεδρο του Πανιώνιου για να συζητήσουμε. Είπα όχι επειδή δεν έπρεπε, αλλά μπορούσα να του εξηγήσω πως δουλεύω. Αυτό διήρκεσε τέσσερις ώρες. Ηξερε τη δουλειά μου στο Βέλγιο και τι τύπος ήμουν. Ο πρόεδρος μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Ο Τσακίρης είναι ένας έξυπνος άνθρωπος που κάνει καλές ερωτήσεις. Είχα DVD να του δείξω πώς κάνω προπόνηση και πώς αναλύουμε έναν αντίπαλο. Μία μέρα μετά μου είπε ότι με ήθελε για την ομάδα του, όταν ήταν δεκάδες ονόματα στη λίστα του όπως Αρντίλες και Μπρος. Ο Πανιώνιος είναι μεγάλο όνομα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είπα το ναι. Ο πρώτος μήνας ήταν απαίσιος. Μπορεί η προσέγγισή μου να μην ήταν σωστή. Εκανα πολύ τακτική, οργάνωση παιχνιδιού και αυτό δεν άρεσε στους παίκτες. Ο πρόεδρος παρέμεινε ήρεμος και είμαι χαρούμενος που είχα την υποστήριξη του Μανιάτη του νεαρού αρχηγού. Ξαφνικά το τρένο πήρε μπροστά. Το κλαμπ είναι σταθερό και πληρώνομαι σωστά. Για μένα είναι η καλύτερη περίπτωση από τότε που δουλεύω. Ποτέ δεν ήμουν τόσο ευτυχισμένος όσο τώρα».

Ο Φερέρα δεν παρέλειψε να «πλέξει» το εγκώμιο του Μπόσκο Μπαλάμπαν, λέγοντας κατά λέξη:

«Τον Μπόσκο τον χρειαζόμουν στον Πανιώνιο. Αν τον δεις στην προπόνηση θα καταλάβεις ότι είναι ένας διαφορετικός Μπάλαμπαν, ένας αληθινός ηγέτης στην ομάδα».

Όταν ρωτήθηκε για την φυγή του Αλβάρο Ρεκόμπα από τον Πανιώνιο, ο Βέλγος δεν έκρυψε ...την ικανοποίηση του για την απόφαση του συλλόγου να αφήσει ελεύθερο τον Ουρουγουανό σταρ:

«Ηταν σωστή απόφαση. Στα πρώτα ματς όταν έπαιζε χάναμε, μετά τραυματίστηκε και του ζήτησα να βελτιωθεί σε φυσική κατάσταση για να έρθει μαζί μας. Κατάλαβε ότι το καλύτερο ήταν να σταματήσει. Χωρίς αυτόν η ομάδα κέρδισε πέντε συνεχόμενους αγώνες».

Ο Φερέρα δεν δίστασε να μιλήσει και για προτάσεις συνεργασίας με βελγικές ομάδες, που είχε το καλοκαίρι:

«Είχα πρόταση ελκυστική από την Γκέρμιναλ, αλλά δεν ήθελα να φύγω. Θα ήταν λάθος και δεν έβλεπα το λόγο να επιστρέψω».

Τέλος, ο 42χρονος Βέλγος μίλησε για τον εαυτό του, το πως αντιλαμβάνεται τα πράγματα του ποδοσφαίρου και για το πέρασμα του από Πανθρακικό και Ξάνθη:

«Μετά την Ξάνθη σκέφτηκα για μία στιγμή αν έτσι είναι το ποδόσφαιρο μάλλον δεν πρέπει να χάνω το χρόνο μου. Στην Ξάνθη ήμασταν πέμπτοι, αλλά αυτοί συνήθιζαν να απολύουν προπονητές, όπως έκαναν με το βοηθό μου που τον έδιωξαν ύστερα από ένα φιλικό. Στον Πανθρακικό, πάντως, αν και είχαμε δύσκολο ξεκίνημα με 17 νέους παίκτες ο πρόεδρος έμεινε ήρεμος και αυτό το προτιμούσα.
Θέλω να τα καταλαβαίνω όλα και να τα ελέγχω όλα. Θέλω αν χάσω να γίνει, αλλά να έχω δώσει τη μάχη μου. Είμαι αναλυτικός τύπος. Είμαι περίεργος άνθρωπος. Σκέφτομαι πολύ. Είμαι 42 και δουλεύω δέκα χρόνια σε πρώτες κατηγορίες, αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα έχω δει όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: