Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Δύο τα νέα πρόσωπα στον ΠΑΟΚ


Ο Σάντος στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Με τη συμμετοχή δύο νέων ποδοσφαιριστών αναμένεται να ξεκινήσει η προετοιμασία για την επόμενη στάση του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Ο ένας ανήκει και τυπικά από την πρώτη του χρόνου στην ομάδα και ο δεύτερος θα πρέπει να πείσει τον Σάντος ότι μπορεί να βοηθήσει.

Ο λόγος για τον Κριστιάνο, τον Βραζιλιάνο που έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ και για τον Τζέισι Οκβουνβάνε. Ο 24χρονος φορ από τη Νιγηρία που είναι διεθνής με την εθνική Μπαχρέιν και ανήκει στην βελγική Μουσκρόν, θα δοκιμαστεί για τρεις-τέσσερις μέρες από τον Φερνάντο Σάντος.

Πρόκειται για διεθνή με την εθνική Μπαχρέιν επιθετικό, οποίος άρχισε τη σεζόν ως μέλος της Μουσκρόν και σε 16 ματς σημείωσε οκτώ γκολ. Είναι δε ο τέταρτος σκόρερ του βελγικού πρωταθλήματος. Η Μουσκρόν, όμως, λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων έχει αποσυρθεί από το Πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα ο Οκβουνβάνε να έχει δικαίωμα να αποκτήσει την ελευθερία του.

Ο Οκβουνβάνε έφτασε στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο οποίος, πρόσφατα είχε βρεθεί στο Βέλγιο και είχε ενημερωθεί για την εκεί αγορά από τον ισχυρό άνδρα της Σταντάρ Λιέγης, κ. Ντονόφριο.

Αυτός είναι...
Ο Τζέισι Τζον Οκβουνβάνε γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1985 στο Λάγος της Νιγηρίας. Η πρώτη επαγγελματική ομάδα του ήταν η Αλ Αχλί Μανάμα στο Μπαχρέιν. Εκεί αγωνίστηκε από το 2004 έως το 2006 κάνοντας 25 συμμετοχές και 23 γκολ.

Την επόμενη διετία (2006-2008) αγωνίστηκε στην Αλ Μουχάρακ (30 ματς/29 γκολ), ενώ πέρυσι μετακόμισε στο Βέλγιο και την ομάδα της Μουσκρόν, Στην πρώτη σεζόν είχε 29 συμμετοχές και 4 γκολ. Φέτος πρόλαβε να κάνει 16 ματς και να σημειώσει 8 τέρματα. Τέλος, μετρά 43 διεθνείς συμμετοχές και 11 γκολ με την εθνική Μπαχρέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: