Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Τα "κενά" του Κοζώνη


Ο Χαράλαμπος Κοζώνης Η συνέντευξη του Χαράλαμπου Κοζώνη δεδομένα θα ήταν εντυπωσιακή. Ήδη από τα πρώτα στοιχεία των όσων είπε και παρουσίασε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτηματικά που προς το παρόν μένουν αναπάντητα. Το βασικό είναι το εξής: Το χρεόγραφο της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz, έτσι τουλάχιστον όπως παρουσιάστηκε στη φωτογραφία από το Sport24.gr ουσιαστικά δεν αποδεικνύει τίποτα. Και γιατί το λέμε αυτό; Σε κανένα σημείο του δεν μιλάει για περουσιακά στοιχεία και πώς να γίνει άλλωστε, από τη στιγμή που είναι απλά μία ασφάλεια ζωής.

Ακόμα όμως και έτσι, το συγκεκριμένο έγγραφο δείχνει τι χρήματα θα έπαιρναν οι κληρονόμοι του σε περίπτωση που πέθαινε (22.388.983 δολάρια) ή τι θα έπαιρνε ο ίδιος, αν επιθυμούσε να σταματήσει την ασφάλεια και να εξαγοράσει το συμβόλαιο (22.356.733 δολάρια). Αναφορά για προσωπική περιουσία πουθενά... Παράλληλα όμως δεν υπάρχει καμία ημερομηνία πάνω σε αυτό το χαρτί που να αναφέρει ότι είναι τωρινό και ότι ο Χαράλαμπος Κοζώνης πληρώνει κανονικά (5 εκ. στην αρχή και από 1 εκατομμύριο κάθε χρόνο μετά) τα χρήματα που προβλέπει το συμβόλαιο.

Αυτό όμως που γεννά ακόμα μεγαλύτερα ερωτήματα είναι η σφραγίδα πάνω στο έγγραφο αυτό, που αναφέρει «for agent us». Προφανώς λείπει το «e» που βγήκε εκτός φωτογραφία (όχι ηθελημένα φυσικά) και συμπληρώνει τη πρόταση «for agent use», δηλαδή για χρήση του ασφαλιστικού πράκτορα και όχι του πελάτη. Αρα, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν αποκλείεται να είναι μία προσφορά που έγινε στον Χαράλαμπο Κοζώνη κάποια στιγμή για να ασφαλιστεί στη συγκεκριμένη εταιρία.

Παράλληλα όμως τα ποσά φαίνονται εξαιρετικά μικρά. Όπως φαίνεται στο χαρτί το πρώτο χρόνο της ασφάλισής του έδωσε 5 εκατομμύρια και από εκεί και πέρα 1 κάθε χρόνο. Αν αληθεύει αυτό σε 18 χρόνια έδωσε 22 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου οι κληρονόμοι του ή ο ίδιος αν αποφασίσει να το σπάσει να πάρει 22.388.983 δολάρια στη πρώτη περίπτωση ή 22.356.733 δολάρια. Δηλαδή το κέρδος δεν ξεπερνά τις 388.000 δολάρια. Αν τα έβαζε σε μία, οποιαδήποτε, τράπεζα το κέρδος του θα ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Όλα αυτά φυσικά είναι ερωτήματα και προβλήματα, που μόνο ο Χαράλαμπος Κοζόνης μπορεί να τα λύσει. Υπάρχει όμως και ένα ακόμη ερώτημα. Αν αυτά τα έγγραφα ισχύουν και δείχνουν τη περιουσία του, γιατί επέλεξε να τα δώσει τώρα στη δημοσιότητα και όχι νωρίτερα στον Νίκο Νοτιά, προκειμένου τώρα να είναι το απόλυτο αφεντικό στην ΑΕΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: