Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Μέλμπεργκ: "Όλα είναι τέλεια..."


Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν στην Τούμπα Ο Όλοφ Μέλμπεργκ, παραχώρησε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα "expressen.se", στην οποία παρουσιάστηκε δικαιωμένος για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Παράλληλα μίλησε για την απόφασή του να μην ξαναπαίξει στην Εθνική, αλλά και το ενδεχόμενο επαναπατρισμού.

Αναλυτικά:
"Τα πάντα εδώ είναι εξαιρετικά. Η ομάδα συμπεριφέρεται πολύ καλά σε μένα και την οικογένειά μου και μας βοηθά σε ό,τι και αν χρειαστούμε. Η ενσωμάτωσή μου έγινε απόλυτα φυσιολογικά. Είχα την ευκαιρία να αγωνίζομαι συνέχεια, να διατηρώ καλά την υγεία μου και έτσι κατάφερα να πάρω θέση βασικού από τόσο νωρίς. Είναι καλό που βρίσκομαι σε μια ομάδα που παίζει μόνο για τη νίκη. Δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση", ήταν τα πρώτα λόγια του Σουηδού αμυντικού.

Όταν ρωτήθηκε για τη δήλωσή του ότι θα σταματήσει να αγωνίζεται στην εθνική Σουηδίας, μετά την αποτυχία της να περάσει στα τελικά του Μουντιάλ, είπε: "Μέρος των δηλώσεών μου μετά το τελευταίο παιχνίδι με τη Δανία έγιναν λόγω της απογοήτευσης που ένιωσα. Τότε αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Ακόμα δεν έχει αλλάξει κάτι. Το δέχτηκα. Πλέον, εδώ στην Ελλάδα προσπαθώ να χαίρομαι κάθε παιχνίδι που παίζω. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στην ηλικία, όπου ξεκινάς να βλέπεις το τέλος να πλησιάζει. Είναι δύσκολο να ξέρω τι θα συμβεί σε δύο ή τρία χρόνια. Δεν γνωρίζω καν αν μπορέσω να αγωνιστώ στα τελικά του επόμενου Euro. Δεν έχω ιδέα".

Όταν ρωτήθηκε για το αν σκέφτεται να τελειώσει την καριέρα του, αγωνιζόμενος σε κάποια ομάδα της χώρας του, ήταν απόλυτος: "Δεν νομίζω να παίξω ξανά για την Ντέγκερφορς ή την ΑΙΚ. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στη συνέχεια. Προς το παρόν προσπαθώ να χαίρομαι κάθε αγώνα. Έχω ακόμα τρία χρόνια συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και όταν ολοκληρωθεί θα είμαι 34, 35 ετών. Δεν νομίζω ότι θα μπορώ να συνεχίσω για περισσότερο".

Όσο για το αν σκέφτεται να επιστρέψει στη Σουηδία ή να μείνει στην Ελλάδα, μόλις "κρεμάσει" τα παπούτσια του, δήλωσε: "Δεν έχω ιδέα! Ήμουν στο εξωτερικό για πολλά χρόνια. Έχει πλεονεκτήματα να ζεις μακριά από τη χώρα σου. Σίγουρα, όμως, δεν νιώθω το ίδιο όπως όταν έφυγα από τη Σουηδία για πρώτη φορά. Τότε ένιωθα άσχημα. Έχασα του φίλους, την οικογένειά μου, το φαγητό και πολλά άλλα. Αυτές οι ανάγκες όμως δεν κράτησαν πολύ. Μέχρι στιγμής χαίρομαι που είμαι στην Ελλάδα και περνάω πολύ καλά"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: