Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Τελικά, τι θέλει ο κόσμος;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στέκεται στην μικρή προπώληση εισιτηρίων ενόψει του αγώνα με την Γκινγκάμπ και θέτει τα δικά του ερωτήματα στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Τελικά, τι θέλει ο κόσμος;

Με αφορμή τον σημερινό αγώνα ΠΑΟΚ-Γκινγκάμπ μπορεί να ανοίξει ένα σημαντικό θέμα που αφορά όλους. Μπορεί να πάρει και την μορφή γκάλοπ αυτή η συζήτηση, αφού ο καθένας έχει τον δικό του λόγο να πιστεύει ή να κάνει κάτι.

Λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΟΚ, η προπώληση εισιτηρίων είναι μικρή. Θεωρείται πολύ δύσκολο να έχει η Τούμπα περισσότερους από 15-16 χιλιάδες φιλάθλους. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για έναν τελικό που κρίνει την συνέχιση ή όχι της ευρωπαϊκής πορείας του Δικεφάλου.

 Το πρόβλημα (και για τον ΠΑΟΚ) δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή την βραδιά. Η κατάσταση δεν είναι πολύ διαφορετική στα περισσότερα παιχνίδια που δίνει στην έδρα της η ομάδα του Αναστασιάδη. Ο μέσος όρος εισιτηρίων είναι μεταξύ 11-14 χιλιάδες και η προσέλευση είναι -προφανώς- λίγο μεγαλύτερη.

Τέτοιο θέμα έχει ανοίξει φέτος (αλλά και τα περασμένα χρόνια) για τον Ολυμπιακό. Για την πρωταθλήτρια ομάδα που κάθε χρόνο χάνει όλο και περισσοτέρους φιλάθλους από το γήπεδο. Πολλά τα επιχειρήματα και δεν αξίζει να τα επαναλάβουμε αναφορικά με εκείνη την περίπτωση.  Αλήθεια είναι ότι πολλοί ΠΑΟΚτσήδες επιμένουν και σχολιάζουν τι συμβαίνει στο σπίτι του άλλου, αλλά δεν βλέπουν ότι πρόβλημα υπάρχει και στην Τούμπα.

Είμαστε από εκείνους που εκτιμούμε ότι τον κόσμο δεν μπορείς, δεν γίνεται και δεν πρέπει να τον κατηγορείς για την απουσία του, αλλά πρέπει να ψάξεις και να αναλύσεις τους λόγους που οδηγούν σε αυτή την κατάσταση… Αυτό είναι το σημαντικό και το ουσιώδες. Έτσι βγάζεις συμπεράσματα.

Οι λόγοι μπορεί να είναι δεκάδες και σίγουρα ο καθένας από εσάς που δεν πάτε στο γήπεδο, μπορεί να πιστεύει ή να αντιμετωπίζει κάτι διαφορετικό.

Ο φετινός ΠΑΟΚ αλήθεια, αυτή η ομάδα του Αναστασιάδη που για πρώτη φορά μετά από δεκάδες χρόνια παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας για παραπάνω από δύο συνεχόμενους μήνες, τι δεν έχει από αυτά που κατά καιρούς ζητάνε οι φίλαθλοι και ειδικά οι ΠΑΟΚτσήδες;

Ας θέσουμε κάποιες ερωτήσεις:

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρώτος;
Δεν είναι μία ομάδα που στα περισσότερα παιχνίδια παίζει καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο;
Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάλει πολλά γκολ;
Η ομάδα του Δικεφάλου δεν βρίσκεται (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) και στους τρεις στόχους της;
Στον ΠΑΟΚ δεν αγωνίζονται παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας, όπως κατά καιρούς ζητούσαν οι φίλαθλοι;
Ο ΠΑΟΚ δεν πέτυχε μεγάλες νίκες; Εντός και εκτός έδρας;
Δεν κέρδισε και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη;  

Ενόψει του σημερινού ειδικά, αγώνα;

Δεν είναι πολύ μεγάλος αυτός ο αγώνας;
Δεν πρόκειται για έναν τελικό, ένα ματς χωρίς αύριο, ένα παιχνίδι που κρίνει την ευρωπαϊκή χρονιά του ΠΑΟΚ;
Δεν παίζει ο Δικέφαλος με μία ομάδα από ποδοσφαιρικά προηγμένη χώρα;
Δεν είναι ένας αγώνα που αφορά το σήμερα (πρόκριση) το αύριο, (συνέχιση ευρωπαϊκής πορείας) αλλά και το μεθαύριο (βαθμοί και καλά πλασαρίσματα στις επόμενες κληρώσεις).
Δεν είναι αναμέτρηση που αφορά το γόητρο και το πρεστίζ του συλλόγου;

Τελικά τι μπορεί να φταίει και ειδικά φέτος, ειδικά οι ΠΑΟΚτσήδες, έχουν σχετικά μικρή παρουσία στο γήπεδο.

Φταίει το προϊόν;
Φταίει η ομάδα;
Δεν ικανοποιεί το θέαμα;
Φταίει ο Σαββίδης;
Έχει ευθύνη ο Αναστασιάδης;
Φταίει ο Βρύζας;
Μήπως κάποιος παίκτης;
Δεν είναι καλό το ρόστερ;
Δεν υπάρχει όραμα;
Λείπουν μεγάλοι και πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές;
Δεν είναι καλή η προβολή της ομάδας;
Κουράζει η Τούμπα και οι ατέλειές της;
Είναι ακριβά τα εισιτήρια και δεν υπάρχει δυνατότητα;
Γενικά, δεν περισσεύουν καθόλου 10-15 ευρώ σε 20-25 χιλιάδες ανθρώπους στην Θεσσαλονίκη ή στη Μακεδονία ολόκληρη, έτσι ώστε η Τούμπα να είναι –σχεδόν- γεμάτη, κάθε 10 ή 15 μέρες;  (Επαναλαμβάνουμε ότι δεν κάνουμε κριτική, αλλά θέτουμε ερωτήσεις)  
Υπάρχει συνολική απογοήτευση από το Ελληνικό ποδόσφαιρο;  
Φταίει ο καιρός;
Δεν υπάρχει ψυχολογία και διάθεση;
Όλα τα παραπάνω μαζί ή από λίγο το καθένα;

Η δική σας άποψη μετράει. Με αφορμή το σημερινό παιχνίδι, αλλά και γενικά όλη την χρονιά, μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει…

Γιατί η Τούμπα δεν έχει μόνιμα μία βάση ή ένα μέσο όρο 20 χιλιάδων φιλάθλων όπως για παράδειγμα την διετία 2008-2010;

Γιατί στον ΠΑΟΚ δεν είναι σωστό να κρίνουν τους άλλους και να μην βλέπουν τι γίνεται μέσα στο σπίτι τους…
Γιατί στον ΠΑΟΚ –σχεδόν- ποτέ δεν κρύφτηκαν τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι.
Γιατί στον ΠΑΟΚ ΠΟΤΕ δεν έλειψε η διάθεση αυτοκριτικής.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Άκρως αλλαγμένος, άκρως ελληνικός!


Με εννιά απ’ τους 11 να είναι Έλληνες και τους Μπεργκ, Ζέκα, Πράνιτς να μένουν στον πάγκο (την ώρα που ήδη αρκετοί βασικοί είναι εκτός αποστολής) παρατάσσεται απέναντι στην Εστορίλ ο Παναθηναϊκός.

Άκρως αλλαγμένος, άκρως ελληνικός!
Με πολλές αλλαγές, αλλά πάντα με μοναδικό στόχο την πρώτη φετινή νίκη στο Europa League κατεβαίνει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Εστορίλ.

Δεδομένου του μη βαθμολογικού κινήτρου, ο Γιάννης Αναστασίου κάνει πολλές αλλαγές, με τους Μπεργκ, Πράνιτς, Ζέκα να μένουν στον πάγκο (ήδη εκτός αποστολής οι Πέτριτς, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες) αν και υπήρχε εκτίμηση πως θα ξεκινούσαν βασικοί.

Έτσι λοιπόν στην… ελληνική ενδεκάδα (9/11 συμπατριώτες μας), ο Στιλ θα είναι κάτω απ’ την εστία, με τον Χουχούμη στο αριστερό άκρο, τον Μπούρμπο στο δεξί και δίδυμο στα στόπερ τους Κουτρουμπή, Ρισβάνη.

Στο κέντρο θα βρίσκονται οι Λαγός, Δώνης, Μπούι και Ντίνας, με τους Καρέλη, Κλωναρίδη να παίζουν στην επίθεση και να αλλάζουν συνεχώς θέσεις.


Η αρχική σύνθεση του Παναθηναϊκού: Στιλ, Χουχούμης, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ρισβάνης, Λαγός, Δώνης, Μπούι, Ντίνας, Καρέλης, Κλωναρίδης*Πηγή: sport-fm.gr*

«Σήμερα θα τον... βαφτίσουμε ασπρόμαυρο» (audio)

Ο επικεφαλής του συνδέσμου φίλων ΠΑΟΚ Στοκχόλμης Κούλης Χνιτίδης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolisκαι την εκπομπή «Στη Σέντρα» και αναφέρθηκε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου, Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Θα έχουμε τον Σωτήρη στο κλαμπ απόψε. Θα έρθει να παρακολουθήσουμε μαζί το ματς και να πάρει μια γεύση από ασπρόμαυρη… φασαρία. Θα είμαστε περίπου 50 άτομα και σήμερα θα τον… βαφτίσουμε «ασπρόμαυρο».

Για την παρουσία του κλαμπ στο πλευρό του ΠΑΟΚ: «Λόγω δουλειάς είναι πολύ δύσκολο να κατεβαίνουμε στην Θεσσαλονίκη, αλλά προσπαθούμε να είμαστε κυρίως στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ίσως το καλοκαίρι που ορισμένα μέλη πηγαίνουν στην Ελλάδα για διακοπές, βρίσκουν την ευκαιρία να δουν κάποιο ματς στην Τούμπα όταν υπάρχει».

Για τον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο: «Ο Σωτήρης είναι πολύ καλός χαρακτήρας, έχει σουηδική πειθαρχία και κάποτε έπαιξε σε μια ελληνική ομάδα εδώ, την Ακρόπολη που από ότι ξέρω έχει συνάψει συμφωνία με τον ΠΑΟΚ σε επίπεδα ακαδημιών. Θυμίζει Κυριάκο Παπαδόπουλο στην δυναμικότητα με την διαφορά ότι είναι πιο γρήγορος και πιο ευέλικτος. Αυτό που πρέπει να προσέχει είναι τις κάρτες του γιατί είναι πολύ δυναμικός».

Ακούστε όσα είπε ο Κούλης Χνιτίδης στο Metropolis:

Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style

*Πηγή: metrosport.gr*

Στην Θεσσαλονίκη ο Σαββίδης!!

Ήρθε από την Ρωσία για να δει το σημερινό παιχνίδι και να δρομολογήσει θέματα της ομάδας ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από το μεσημέρι.
Ο κ. Σαββίδης ο οποίος  δεν χάνει παιχνίδι στην Τούμπα, ξεκίνησε επαφές με συνεργάτες του και το βράδυ θα είναι φυσικά στο γήπεδο για τον τελικό με την Γκινγκάμπ.
Μετά το παιχνίδι, ο Σαββίδης θα έχει συνάντηση με τους ανθρώπους της ομάδας και θα τεθούν επί τάπητος τα μεταγραφικά. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έδωσε το ΟΚ να αποκτηθούν 2-3 παίκτες αξίας, εφόσον κριθεί ότι με αυτούς ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.
*Πηγή: arenafm.gr*

Έσοδα 600.000 Ευρώ!!

Σημαντικά θα είναι τα έσοδα  από την πιθανότατη πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa League.
Στην περίπτωση που ο Δικέφαλος νικήσει την Γκινγκάμπ θα πάρει συνολικό μπόνους 600.000 ευρώ από την UEFA. Από αυτά οι 200.000 ευρώ θα αντιστοιχούν στη νίκη της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι και άλλες 200.000 ευρώ δίνονται ως μπόνους για την πρόκριση στους «32». Επιπλέον η UEFA πριμοδοτεί με 200.000 ευρώ την κατάληψη της 2ης θέσης στον κάθε όμιλο.
Αν στα  ποσά αυτά προσθέσει κάποιος και τις εισπράξεις από τα εισιτήρια του αγώνα της φάσης των «32» θα δει πως δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο και το οικονομικό κίνητρο
*Πηγή: arenafm.gr*

«Καθοριστικό παιχνίδι στη Τούμπα»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Κερμανίδης. Μίλησε για την σημερινή (11/12) αναμέτρηση του «Δικεφάλου» με την Γκινγκάμπ ενώ θυμήθηκε και τις ιστορικές αναμετρήσεις με την Λιόν.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Γκινγκάμπ:
«Είναι ένα πάρα πολύ καθοριστικό παιχνίδι στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ ξέρει συο γήπεδο του να παίρνει αποτελέσματα ειδικά στην Ευρώπη. Η Γκινγκάμπ, τρέχει πάρα πολύ και δεν θα είναι εύκολη ομάδα. Θα χρειαστεί και ο ΠΑΟΚ να τρέξει σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Ο ρυθμός των Γάλλων δεν πέφτει και πρεσάρουν σε όλο το γήπεδο».
Για τις ιστορικές αναμετρήσεις με την Λιόν:
«Το 1973 όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ήμουν με την Λιόν στο πρώτο παιχνίδι στον πάγκο και στο δεύτερο έπαιξα κιόλας. Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της Ευρώπης για τον ΠΑΟΚ. Είχαμε φοβερή ομάδα ιδιαίτερα στην επίθεση. Σε δύο παιχνίδια τις είχαμε βάλει 7 γκολ. Στο 4-0 πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Παρίδης που είχε βάλει 2 γκολ ενώ πάρα πολύ καλός ήταν ο Ασλανίδης. Βέβαια και ο Κούδας έβγαζε τρομερές μπαλιές με την μαεστρία του. Εγώ δεν θεωρούσα τον εαυτό μου έτοιμο αλλά ο Σάνον μου έδωσε και συμμετοχή».
Για το πώς γνώρισε τον κόσμο του ΠΑΟΚ:
«Είχα μείνει άφωνος όταν είχα πρωτοέρθει καθώς στην ατομική προπόνηση που έκανα είχε 2.000 κόσμο. Όταν ερχόταν κάποιος από το εξωτερικό, ο κόσμος είχε λατρεία. Μετά στο παιχνίδι απλά δεν μπορούσα να το πιστέψω πόσο κόσμο είχε. Εκείνη την εποχή το ποδόσφαιρο ηταν λατρεία για τους ΠΑΟΚτσήδες».
Για τους παίκτες από τους Μπέμπηδες που έπαιξαν στην αναμέτρηση του Άρη με τον Πανσεραικό:
«Στην νίκη του Άρη έπαιξαν και 3 παίκτες που βγήκαν από τους Μπέμπηδες. Η ακαδημία μας έχει συνεργασία με τον Άρη, έχουν πάει παίκτες και προπονητές στο παρελθόν και χαίρομαι που βλέπω τα παιδιά να αξιοποιούνται».
*Πηγή: arenafm.gr*

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Πέρασε η Ώκλαντ Σίτι!! (video)

Έπειτα από πέναλτι, η Ώκλαντ Σίτι απέκλεισε τη Μόγκρεμπ Τέτουαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA.
Αμφότερες οι ομάδες έπαιξαν συντηρητικά και αρκέστηκαν σε 0-0 στο 90άλεπτο και στην παράταση, αλλά στα πέναλτι οι Νεοζηλανδοί πήραν τη νίκη με 4-3 ξεπερνώντας μειονέκτημα έδρας και τον τίτλο του αουτσάιντερ της αναμέτρησης. Στο επόμενο γύρο της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Μαρόκο, η Ώκλαντ Σίτι θα αντιμετωπίσει τη Σετίφ.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα του φετινού FIFA World Cup:
13/12, 18.00: Σετίφ (Αλγερία) - Ώκλαντ Σίτι (Νέα Ζηλανδία)
13/12, 21.30: Κρουζ Αζούλ (Μεξικό) – Ουέστερν Σίντνεϊ Ουόντερερς (Αυστραλία)
16/12, 21.30: Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Κρουζ Αζούλ ή Ουέστερν Σίντνεϊ Ουόντερερς
17/12, 18.30: Αγώνας για πέμπτη θέση
17/12, 21.30: Σαν Λορένζο (Αργεντινή) – Σετίφ ή Ώκλαντ Σίτι
20/12, 18.30: Αγώνας για τρίτη θέση
20/12, 21.30: Αγώνας για πρώτη θέση




*Πηγή: onsports.gr*

Το πρώτο ματς της Dial Square, ή αλλιώς... Άρσεναλ!!

Μια παρέα φίλων από τη Σκοτία, αποτέλεσε τον... καρπό από τον οποίο φύτρωσε, μεγάλωσε και γιγαντώθηκε η Άρσεναλ!

Το πρώτο ματς της Dial Square, ή αλλιώς... Άρσεναλ!
Σαν σήμερα, το μακρινό 1886, οι «πρόγονοι» των «κανονιέρηδων» έπαιξαν το πρώτο τους παιχνίδι, φέροντας την ονομασία Dial Square! Το england365.gr γύρισε το χρόνο πίσω...
Ο Ντέιβιντ Ντάνσκιν, εργαζόταν σε εργοστάσιο στο Γούλγουιτς. Σε περιοχή με διαδεδομένα το κρίκετ και το ράγκμπι, αναζητούσε τρόπο ώστε το αγαπημένο του ποδόσφαιρο να αποκτήσει κι άλλους φίλους. Μαζί με τρεις φίλους του, τους Ελάιζα Γουάτκινς, Τζον Χαμπλ και Ρίτσαρντ Πιρς, έκαναν την αρχή.
Η επίσκεψη δύο παικτών της Νότιγχαμ Φόρεστ, των Φρεντ Μπίρντσλεϊ και Μόρις Μπέιτς, στο Γούλγουιτς, έδωσαν τη... σπίθα που χρειαζόταν ο Ντάνσκιν. Η ιδέα διαδόθηκε και περίπου 15 άτομα συμφώνησαν να διαθέσουν χρήματα για τη δημιουργία ποδοσφαιρικού σωματείου. Με οικονομική συμβολή και από τον Ντάνσκιν, αγόρασαν και μια μπάλα.
Ήταν Οκτώβρης του 1886...
Η ομάδα που είχε συσταθεί, προγραμμάτισε το πρώτο της παιχνίδι για τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους και σήμερα, συμπληρώνονται 128 χρόνια από εκείνο το ματς! Το σωματείο δεν είχε όνομα, φανέλες και γήπεδο. Γι' αυτό, αγωνίστηκε με το όνομα «Dial Square», από το εργοστάσιο που βρισκόταν στις Νότιες όχθες του Τάμεση κι εργαζόταν ο Ντάνσκιν.
Η ομάδα που αντιμετώπισαν, λεγόταν Ίστερ Γουόντερερς. Η «Dial Square», τη διέλυσε με σκορ 6-0!
Αυτοί ήταν οι «πρόγονοι» της Άρσεναλ, που έγραψαν τις πρώτες σελίδες της ιστορίας του συλλόγου και μάλιστα, με επιβλητική νίκη στο πρώτο τους ματς.



Πηγή: england365.gr

Τζεντίλε: «Να πάρουμε εκδίκηση από τον Παναθηναϊκό»

Με… εκδικητικές τάσεις περιμένει τον Παναθηναϊκό απόψε στο Ντέζιο η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, όπως δήλωσε ο Αλεσάντρο Τζεντίλε.

Τζεντίλε: «Να πάρουμε εκδίκηση από τον Παναθηναϊκό»
Δεν έχει ξεχάσει το βαρύ κι ασήκωτο 90-73 του ΟΑΚΑ ο Αλεσάντρο Τζεντίλε και περιμένει τον αποψινό αγώνα της Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο με τον Παναθηναϊκό για ρεβάνς.

«Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι προφανώς δύσκολος, αλλά έχουμε μεγάλο κίνητρο. Στόχος μας είναι να πάρουμε εκδίκηση απέναντι σε μια ομάδα που στην Αθήνα μπόρεσε να μας κάνει μεγάλη ζημιά. Από τότε όμως έχουμε βελτιωθεί και τώρα, περισσότερο από τίποτε άλλο, έχουμε την ευκαιρία να δούμε πού είμαστε σε σύγκριση με τις καλύτερες ομάδες της Ευρωλίγκας», τόνισε ο Ιταλός φόργουορντ και γιος του Νάντο Τζεντίλε που είχε αγωνιστεί στο «τριφύλλι». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο ρυθμιστής Τζιόλης και οι άλλοι!

Ο ΠΑΟΚ θέλει τη νίκη στον «τελικό» με την Γκινγκάμπ για να προκριθεί στους «32» του Europa League και κανείς δεν περισσεύει για τον «Δικέφαλο». Πως ο Τζιόλης ρυθμίζει την ενδεκάδα.

Ο ρυθμιστής Τζιόλης και οι άλλοι
Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι απλά απόψε το βράδυ στην Τούμπα. Κερδίζει και συνεχίζει στο Europa League. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στην κλήρωση για τους «32» θα βρεθεί η Γκινγκάμπ και όχι αυτός.

Ο Τζιόλης ήταν ερωτηματικό, μέχρι ν’ ανακοινωθεί η αποστολή. Ο Έλληνας μέσος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και μοιάζει με ρυθμιστή της ενδεκάδας. Δεδομένων των συνθηκών κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση και όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Το ίδιο και οι Τζαβέλλας, Σκόνδρας που επίσης αντιμετώπισαν θέματα με τραυματισμούς.

Έτσι λοιπόν οι «ασπρόμαυροι» θα ξεκινήσουν με τερματοφύλακα τον Γλύκο, αριστερά στην άμυνα τον Ρατς, δεξιά τον Σκόνδρα, στόπερ τους Βίτορ, Τζαβέλλα, τριάδα στη μεσαία γραμμή τους Κάτσε, Τζανδάρη, Τζιόλη και επιθετική τριπλέτα τους Περέιρα, Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζέκα: «Καλύτεροι του χρόνου»

Την επιθυμία ο Παναθηναϊκός να συμμετάσχει και του χρόνου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εξέφρασε ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος υποστήριξε ότι εκείνος και οι συμπαίκτες του θα είναι καλύτεροι.

Ζέκα: «Καλύτεροι του χρόνου»
Σίγουρος ότι ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί βελτιωμένος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που θα κληθεί να λάβει μέρος την επόμενη σεζόν παρουσιάστηκε ο Κάρλος Ζέκα.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έδωσε το σύνθημα για τη σημερινή αναμέτρηση με την Εστορίλ και εξήγησε τη σημασία που έχει για την ομάδα το αποτέλεσμα στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πορτογάλου άσου στο match program

Τελευταίο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη φέτος. Τι συναισθήματα σου αφήνει η επιστροφή της ομάδας στις διοργανώσεις της UEFA μετά την περυσινή απουσία;

«Σίγουρα, περιμέναμε να έχουμε μια καλύτερη πορεία, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Θέλουμε να τελειώσουμε με μια νίκη γιατί είναι σημαντικό για εμάς, για το Σύλλογο, αλλά και για τους οπαδούς μας... Ακόμα κι έτσι το γεγονός, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Ευρώπη είναι κάτι σημαντικό και με κάνει χαρούμενο! Θέλουμε του χρόνου να ξαναπαίξουμε στην Ευρώπη… Πιστεύω μάλιστα ότι, με την εμπειρία που αποκτήσαμε φέτος, θα τα πάμε ακόμα καλύτερα του χρόνου»!

Κάνοντας ένα μίνι απολογισμό, τι πιστεύεις ότι κόστισε στην ομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση; Που θεωρείς ότι κρίθηκαν όλα;

«Σε δυο περιπτώσεις. Ήταν το ματς στην Πορτογαλία με την Εστορίλ, αλλά ήταν και το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν. Στο πρώτο, ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρουμε τους πρώτους μας βαθμούς αλλά δεν τα καταφέραμε, ενώ με τους Ολλανδούς προηγηθήκαμε αλλά δεν κρατήσαμε τη νίκη. Εκεί χάθηκαν όλα, για εμένα».

Τι κίνητρα μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Εστορίλ, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον όμιλο;

«Ακόμα κι έτσι, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι γιατί θέλουμε να τελειώσουμε τις υποχρεώσεις μας με μια νίκη. Υπάρχει το οικονομικό όφελος, σε περίπτωση νίκης, αλλά και το πρεστίζ. Ο Παναθηναϊκός είμαστε και πρέπει να κερδίζουμε πάντα! Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε και θα βρούμε κίνητρα λοιπόν...».

Έπαιξες και στο πρώτο ματς, γνωρίζεις καλά τους Πορτογάλους λόγω καταγωγής… Τι πρέπει να αλλάξει σε σχέση με τον αγώνα στο "Αντόνιο Κοΐμπρα" για να έρθει η νίκη;

«Καταρχήν, να παίξουμε καλύτερα από τότε, να μην χάσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κάναμε το χειρότερη μας εμφάνιση εκεί, δεν το ξεχνάμε αυτό… Πρέπει να τους πιέσουμε, να είμαστε επιθετικοί αλλά και να μην κάνουμε επιπόλαια λάθη. Χρειάζεται να βρούμε μια ισορροπία και να μην δεχτούμε ξανά κάποιο γκολ που θα μας δυσκολέψει».

Σε προσωπικό επίπεδο, ξεπέρασες πρόσφατα τις 100 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό. Ποιους στόχους θέτεις, από εδώ και πέρα;

«Ο στόχος μου είναι να κάνω άλλες… 100 ακόμα (σ.σ. γελάει)! Νιώθω καλά εδώ, είμαι χαρούμενος κι αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να προσφέρω στον Παναθηναϊκό. Και, φυσικά, να κερδίσω κάποιους ακόμα τίτλους με την ομάδα γιατί, στο τέλος, αυτό είναι που μένει. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να τα καταφέρουμε, όχι μόνο φέτος αλλά και στο μέλλον»!

Με τις ανανεώσεις κάποιων συμβολαίων αλλά και τις υπόλοιπες κινήσεις που γίνονται, η ομάδα στέλνει ένα “μήνυμα”. Εσύ τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο για τη συνέχεια;

«Το να τους πω να συνεχίσουν να μας πιστεύουν είναι περιττό, γιατί πολύ απλά ξέρω ότι μας πιστεύουν… Μας το δείχνουν καθημερινά! Να ξέρουν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται καλύτερα. Περιμένω, λοιπόν, να συνεχίσουν να μας στηρίζουν όπως κάνουν πάντα και όλα θα πάνε καλά». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μία κόλαση περιμένει την Γκινγκάμπ»

Αφιέρωμα στην «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα έκανε η γνωστή γαλλική ιστοσελίδα Equipe, τονίζοντας ότι η Γκινγκάμπ καλείται να βγει αλώβητη από μία… κόλαση!

«Μία κόλαση περιμένει την Γκινγκάμπ»
Αντίστροφα μετρούν στον ΠΑΟΚ για τον κρίσιμο αγώνα με την Γκινγκάμπ, με την ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας «Equipe» να κάνει αφιέρωμα στην «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» στην Τούμπα.

Αναλυτικά το δημοσίευμα

«Αν και η χωρητικότητα μειώθηκε σε 28.703 θέσεις, υπάρχει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Οπως για παράδειγμα έγινε απέναντι στον Ολυμπιακό. Στον ημιτελικό Κυπέλλου, στις 16 Απριλίου, οι φίλοι του ΠΑΟΚ δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα, αντάξια εκείνης της μεγάλης βραδιάς.

Αυτό το βίντεο δείχνει τον ενθουσιασμό τους κατά την είσοδο των δύο ομάδων στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ έχασε εκτός έδρας με 2-1, κέρδισε με 1-0 στην έδρα του και προκρίθηκε στον τελικό. Αν και η UEFA επιβάλλει αυστηρές ποινές, όπως για παράδειγμα για την χρήση φωτοβολίδων, ο κόσμος του ΠΑΟΚ παραμένει εξαιρετικά εκδηλωτικός στις ευρωπαϊκές συναντήσεις.

Ακούγονται τραγούδια, υπάρχουν σημαίες και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ χρησιμοποιούν όλο το φάσμα για να εντυπωσιάσουν την αντίπαλη ομάδα". Ακόμη γράφεται πως η Ρεν, η Σοσό και Λυών έχουν χάσει στην Τούμπα και μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν έχει καταφέρει να αντισταθεί στο... εχθρικό κλίμα που υπάρχει στην έδρα των "ασπρόμαυρων", σε ένα ματς που διεκόπη και το κέρδισε με 0-2 στα χαρτιά. Να σημειωθεί πως υπάρχουν τρία VIDEOS από τα ματς του "Δικεφάλου" απέναντι σε Ολυμπιακό, Αρη και Αγιαξ
». *Πηγή: sport-fm.gr*

«Μέσα» ο Τζιόλης!

Στην αποστολή του ΠΑΟΚ για τον αποψινό αγώνα με την Γκινγκάμπ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, είναι ο Αλεξανδρος Τζιόλης.

«Μέσα» ο Τζιόλης
Κανονικά είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης στην αποστολή του ΠΑΟΚ για την αποψινή αναμέτρηση με την Γκινγκάμπ, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League.

Ο διεθνής χαφ δεν είχε γυμναστεί στη χθεσινή προπόνηση, αλλά ο Άγγελος Αναστασιάδης έκρινε ότι μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και έτσι τον υπολογίζει για το παιχνίδι με τους Γάλλους.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Γλύκο, Ιτάνζ, Αθανασιάδη, Βίτορ, Γκολάσα, Κίτσιου, Κουλούρη, Κάτσε, Μαντούρο, Μάρτενς, Περέιρα, Παπαδόπουλο, Ποζατζίδη, Ρατς, Σαλπιγγίδη, Σκόνδρα, Σπυρόπουλο, Τζαβέλλα, Τζανδάρη, Τζιόλη. Εκτός είναι ο Κατσικάς και ο Δεληγιαννίδης.

Μετά την προπόνηση η ομάδα κατέλυσε στο Μακεδονία Παλλάς για ξεκούραση ως την ώρα του αγώνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Σίξερς ο Κιριλένκο!

Μέσα στη μέρα αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή που θα φέρει τον Αντρέι Κιριλένκο από τους Νετς στους Σίξερς.

Πάει Σίξερς ο Κιριλένκο
Μετακομίζει ο Αντρέι Κιριλένκο. Μέσα στη μέρα ολοκληρώνεται η ανταλλαγή που θα φέρει τον Ρώσο φόργουορντ στους Σίξερς, ενώ πιθανώς να τον ακολουθήσει στη Φιλαδέλφεια και ο Μεξικανός γκαρντ Χόρχε Γκουτιέρες.

Οι Νετς θα πάρουν σαν αντάλλαγμα τον πάουερ φόργουορντ Μπράντον Ντέιβις, καθώς και την επιλογή δευτέρου γύρου των Σίξερς στο ντραφτ του 2020, ενώ η ομάδα της Φιλαδέλφεια θα έχει δικαίωμα ανταλλαγής με τους Νετς στις επιλογές τους στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του 2018.

Ο Κιριλένκο, που έχει λαμβάνειν 3,3 εκατ. δολάρια για φέτος που τελειώνει το συμβόλαιό του, δεν είχε βρει θέση στο rotation των Νετς φέτος και παραχωρώντας τον η ομάδα του Μπρούκλιν γλίτωσε 12 εκατ. δολάρια σε συμβόλαιο και φόρο πολυτελείας.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο 33χρονος άσος δύσκολα θα παραμείνει ως το τέλος της σεζόν στους Σίξερς και το πιθανότερο είναι να λυθεί το συμβόλαιό του, το αργότερο μέχρι το Φεβρουάριο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έκλεισε» ο Δάρλας, μια… ανάσα από Κόκε!

Μεταγραφικές ειδήσεις έβγαλε η συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Γαλανού όσον αφορά τα μεταγραφικά του Άρη. Εντός της ημέρας υπογράφει ο Δάρλας, ενώ απομένουν λεπτομέρειες για να κλείσει και ο Κόκε.

«Έκλεισε» ο Δάρλας, μια… ανάσα από Κόκε
Στην συνέντευξη του Γιώργου Γαλανού δεν γινόταν να μην υπάρξουν ερωτήσεις σχετικά με τα μεταγραφικά θέματα. Μάλιστα όταν ρωτήθηκε, ο επικεφαλής του ποδοσφαιρκού τμήματος του Άρη «έβγαλε» δύο ειδήσεις.

Η πρώτη έχει να κάνει με τον Φίλιππο Δάρλα, που υπογράφει σε λίγες ώρες. Ενώ η δεύτερη αφορά την υπόθεση του Κόκε, όπου απομένουν λεπτομέρειες για να επιτευχθεί το deal και να επιστρέψει ξανά στην Θεσσαλονίκη.

«Στις 4.30 έχουμε ραντεβού υπογραφές με τον κ. Δάρλα. Εχουμε κλείσει σχεδόν με τον κ. Κόκε και απομένουν κάποια διαδικαστικά. Ανεβάσαμε την προσφορά μας και τα βρήκαμε. Αναλαμβάνω τα συμβόλαια και των δύο, όποιος και αν έρθει. Ο Κόκε θα έρθει στην Ελλάδα στις 3-4 Ιανουαρίου», είπε μεταξύ άλλων. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «οπαδός» Κλάους γίνεται… 200!!

Τις διακόσιες συμμετοχές φτάνει απόψε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Στέφανος Αθανασιάδης. Δείτε τους εντυπωσιακούς αριθμούς του… εκ γενετής οπαδού του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο «οπαδός» Κλάους γίνεται… 200!
Το 2003, σε αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα (2-2) χτυπούσε το τύμπανο σαν απλός οπαδός.

Πλέον ο Στέφανος Αθανασιάδης είναι ηγέτης της αγαπημένης του ομάδας και απόψε, στον «τελικό» για την πρόκριση στους 32 του Europa League απέναντι στην Γκινγκάμπ, συμπληρώνει 200 εμφανίσεις με το «Δικέφαλο του Βορρά» στο στήθος.

Και σαν Άγιος Βασίλης, πιστοποιώντας το «Κλάους» που συνοδεύει το όνομά του, θέλει να κάνει ένα καλό δώρο στον κόσμο της ομάδας, αλλά και στον εαυτό του.

Όλα άρχισαν στις 24 Φεβρουαρίου του 2007, όταν έκανε ντεμπούτο απέναντι στη Λάρισα. Από τότε κι ενώ μεσολάβησε η παρένθεση του δανεισμού στον Πανσερραϊκό τη σεζόν 2009/10, ο Αθανασιάδης έχει διανύσει πολύ δρόμο.

Στα 199 παιχνίδια του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχει σκοράρει 82 φορές έχοντας σταθερά ανοδική πορεία. Ήδη είναι ο δεύτερος εν ενεργεία σε συμμετοχές και γκολ με την ομάδα (πίσω από τον Σαλπιγγίδη που μετρά 345 και 110 αντίστοιχα).

Η καριέρα του Κλάους στον ΠΑΟΚ με αριθμούς (συμμετοχές-γκολ):

2006/07: 1-0
2007/08: 4-2
2008/09: 14-2
2010/11: 28-7
2011/12: 45-17
2012/13: 42-23
2013/14: 47-17
2014/15: 18-14*Πηγή: sport-fm.gr*

Δύσκολα ο Μπέριος!

Νέες ενοχλήσεις αισθάνθηκε στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα ο Θοδωρής Μπέριος και δύσκολα θα προλάβει την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Δύσκολα ο Μπέριος
Νέο πρόβλημα προέκυψε στη χθεσινή προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα.

Συγκεκριμένα, ο Θοδωρής Μπέριος μπήκε μόλις προχθές στον κανονικό ρυθμό προπονήσεων και χθες αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό, κάτι που καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή του στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ατρόμητο.

Ο Έλληνας αμυντικός έκανε ατομικό πρόγραμμα, όπως συνέβη και με τον Ιωάννου. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Παίζεται» για τρεις!

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή ημέρα για τρεις παίκτες του Λεβαδειακού, μεταξύ των οποίων και του σκόρερ Βαγγέλη Μάντζιου, καθώς θα αποφασιστεί η συμμετοχή τους στο ματς με τον Ολυμπιακό.

«Παίζεται» για τρεις
Αντίστροφα μετρούν στον Λεβαδειακό για την προσεχή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ωστόσο, η προσοχή του Σάββα Παντελίδη είναι στραμμένη στην ετοιμότητα των Βούκτσεβιτς, Μάντζιου και Μαχαίρα, οι οποίοι θα φανεί αν μπορούν να αγωνιστούν στο παιχνίδι με τους Πειραιώτες.

Ο έμπειρος τεχνικός ελπίζει ότι θα έχει και τους τρεις παίκτες στη διάθεσή του, αφού ήδη εκτός είναι οι Πίντερ, Σάντσες (ανέτοιμοι) και Γεωργιάδης (τιμωρημένοι).*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρώτη» Ουζουνίδη και… ενημέρωση!

Στο περιθώριο της παρουσίασης του Μαρίνου Ουζουνίδη στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανιωνίου, προειδοποίησε για τα πρόστιμα που τίθενται σε ισχύ και το πριμ για την παραμονή στην κατηγορία.

«Πρώτη» Ουζουνίδη και… ενημέρωση
Αρκετά και ενδιαφέροντα πράγματα είχαν να ακούσουν όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Πανιωνίου, στο περιθώριο της παρουσίας του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκος Ζαμάνης, είπε: «Αλλάζουμε σελίδα, προσπαθούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Να σέβεστε τον προπονητή σας», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Οποιος υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, θα πληρώσει πρόστιμο 500 ή 1.000 ευρώ. Αν υπάρξει τσακωμός μεταξύ σας, το πρόστιμο θα είναι 5.000 ευρώ. Και αν σώσετε την ομάδα, θα μοιραστείτε πριμ 100.000 ευρώ».

Από την πλευρά του, ο κ. Ουζουνίδης τόνισε στην πρώτη του ομιλία: «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι είστε μικροί σε ηλικία. Είστε επαγγελματίες κι έτσι θα σας αντιμετωπίζω. Εγώ όταν ήμουν 17-18 έπαιζα Α' Εθνική και στα 21 μου κλήθηκα στην Εθνική. Δεν θέλω να ακούσω κακή κουβέντα για τον προηγούμενο προπονητή. Θα κρατήσουμε κάποια από τα στοιχεία που είχατε στο παιχνίδι σας, θα διορθώσουμε άλλα και θα προσθέσουμε δικά μας».*Πηγή: sport-fm.gr*

Κλείστε θέση!!

Δεκαοκτώ ομάδες, ανάμεσά τους και ο ΠΑΟΚ, διεκδικούν τα δέκα τελευταία εισιτήρια για τους «32» του Europa League απόψε. Δείτε όλα τα σενάρια πρόκρισης σε κάθε όμιλο.

Κλείστε θέση
Ημέρα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα η σημερινή στο Europa League, καθώς θα συμπληρωθεί το παζλ των «32» της διοργάνωσης. Δεκαοχτώ ομάδες, ανάμεσά τους και ο ΠΑΟΚ, μάχονται για τις δέκα τελευταίες θέσεις πρόκρισης.

Πέντε ομάδες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά, Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Μόσχας, Ίντερ, Έβερτον και Φιορεντίνα, επτά έχουν ήδη περάσει κι εκκρεμεί αν θα πάρουν την πρώτη ή τη δεύτερη θέση, Τότεναμ, Μπεσίκτας, Φέγενορντ, Νάπολι, Ντιναμό Κιέβου, Λέγκια Βαρσοβίας και Τραμπζονσπόρ, ενώ δύο είναι οριστικά δεύτερες, Σέλτικ και Αϊντχόφεν. Όλες αυτές μαζί με τις οκτώ τρίτες των ομίλων του Champions League, Ολυμπιακό, Λίβερπουλ, Ζενίτ, Άντερλεχτ, Ρόμα, Άγιαξ, Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο.

1oς Όμιλος
Γκλάντμπαχ - Ζυρίχη 20:00
Απόλλων Λεμεσού - Βιγιαρεάλ 20:00


Με εξαίρεση τον Απόλλωνα Λεμεσού, όλες οι άλλες ομάδες έχουν τύχη. Η Γκλάντμπαχ είναι σε πλεονεκτική θέση, αφού μένει εκτός μόνο αν ηττηθεί από τη Ζυρίχη στο «Μπορούσια Παρκ» και ταυτόχρονα η Βιγιαρεάλ περάσει νικηφόρα από την Κύπρο. Η Βιγιαρεάλ περνά με νίκη ή αν δεν κερδίσουν οι Ελβετοί στη Γερμανία, ενώ η Ζυρίχη θέλει μόνο τρίποντο, καθώς σε κάθε άλλο αποτέλεσμα μένει εκτός.

Βαθμολογία
1. Γκλάντμπαχ 9 (11-4)
2. Βιγιαρεάλ 8 (13-7)
3. Ζυρίχη 7 (10-11)
4. Απόλλων 3 (4-16)

2oς Όμιλος
Κλαμπ Μπριζ – Ελσίνκι 20:00
Κοπεγχάγη - Τορίνο 20:00


Η Κοπεγχάγη είναι σίγουρα αποκλεισμένη. Η Κλαμπ Μπριζ περνά με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Ελσίνκι ή εφόσον η Κοπεγχάγη νικήσει την Τορίνο. Η «γκρανάτα» περνά με νίκη στη Δανία ή αν η Ελσίνκι δεν νικήσει στο Βέλγιο. Οι Φινλανδοί περνούν με νίκη, αλλά σε περίπτωση που αυτή συνδυαστεί με επικράτηση της Τορίνο, θα πρέπει να ανατρέψουν το 0-3 στο Βέλγιο.

Βαθμολογία
1. Κλαμπ Μπριζ 9 (8-1)
2. Τορίνο 8 (4-2)
3. Ελσίνκι 6 (4-9)
3. Κοπεγχάγη 4 (4-8)

3oς Όμιλος
Παρτιζάν – Αστέρας Τρίπολης 20:00
Μπεσίκτας – Τότεναμ 20:00


Αστέρας και Παρτιζάν δεν έχουν ελπίδες πρόκρισης. Μπεσίκτας και Τότεναμ διεκδικούν την πρωτιά στην Πόλη, με τους Τούρκους να την κερδίζουν μόνο με νίκη, ενώ τους Άγγλους να αρκούνται και σε ισοπαλία.

Βαθμολογία
1. Τότεναμ 11 (9-3)
2. Μπεσίκτας 9 (10-5)
3. Αστέρας Τρίπολης 5 (7-10)
4. Παρτιζάν 1 (1-9)

4oς Όμιλος
Σάλτσμπουργκ - Άστρα Γκιούργκιου 20:00
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Σέλτικ 20:00


Καμία εκκρεμότητα στον τέταρτο όμιλο. Η Σάλτσμπουργκ είναι σίγουρα πρώτη και η Σέλτικ σίγουρα δεύτερη.

Βαθμολογία
1. Σάλτσμπουργκ 13 (16-7)
2. Σέλτικ 8 (7-7)
3. Άστρα Γκιούργκιου 4 (5-10)
4. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3 (8-12)

5oς Όμιλος
Αϊντχόφεν – Ντιναμό Μόσχας 20:00
Παναθηναϊκός - Εστορίλ 20:00


Ξεκάθαρα όλα και στο πέμπτο γκρουπ. Πρώτη η Ντιναμό Μόσχας που είναι η μοναδική ομάδα της διοργάνωσης που έχει το απόλυτο (5/5), δεύτερη η Αϊντχόφεν και εκτός συνέχειας Παναθηναϊκός και Εστορίλ.

Βαθμολογία
1. Ντιναμό Μόσχας 15 (8-3)
2. Αϊντχόφεν 7 (5-4)
3. Εστορίλ 3 (3-4)
4. Παναθηναϊκός 1 (5-10)

6oς Όμιλος
Καραμπάγκ - Ίντερ 19:00
Ντνίπρο – Σεντ Ετιέν 19:00


Η Ίντερ είναι σίγουρα πρώτη στο γκρουπ, αλλά από εκεί κι έπειτα όλοι ελπίζουν για τη δεύτερη θέση. Η Καραμπάγκ προκρίνεται με νίκη επί της Ίντερ ή με ισοπαλία εφόσον η Σεντ Ετιέν έρθει ισόπαλη με τη Ντνίπρο. Οι «στεφανουά» χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από την Καραμπάγκ για να περάσουν, ενώ η Ντνίπρο χρειάζεται νίκη επί των Γάλλων και ταυτόχρονα να μην κερδίσει η Καραμπάγκ την Ίντερ.

Βαθμολογία
1. Ίντερ 11 (6-2)
2. Καραμπάγκ 5 (3-5)
3. Σεντ Ετιέν 5 (2-2)
4. Ντνίπρο 4 (3-5)

7oς Όμιλος
Σεβίλλη - Ριέκα 22:05
Σταντάρ Λιέγης - Φέγενορντ 22:05


Η Φέγενορντ είναι σίγουρα στους «32» και θα το κάνει ως πρώτη με νίκη στο Βέλγιο επί της αποκλεισμένης Σταντάρ ή και ισοπαλία που θα συνδυαστεί με μη νίκη της Σεβίλλης επί της Ριέκα. Οι Ανδαλουσιανοί αρκούνται και σε ισοπαλία για να περάσουν, ενώ οι Κροάτες περνούν μόνο με νίκη, ενώ τερματίζουν και πρώτοι αν χάσει η Φέγενορντ στη Λιέγη.

Βαθμολογία
1. Φέγενορντ 9 (7-6)
2. Σεβίλλη 8 7-5
4. Ριέκα 7 (7-7)
4. Σταντάρ Λιέγης 4 (4-7)

8oς Όμιλος
Λιλ - Βόλφσμπουργκ 22:05
Έβερτον - Κράσνονταρ 22:05


Η Έβερτον είναι σίγουρα πρώτη και η Κράσνονταρ σίγουρα αποκλεισμένη. Άρα όλα τα βλέμματα πέφτουν στο Λιλ-Βόλφσμπουργκ. Οι «λιλουά» περνούν με νίκη, καθώς θα υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία μετά την ισοπαλία στη Γερμανία με τους «λύκους», ενώ οι τελευταίοι αρκούνται και σε ισοπαλία.

Βαθμολογία
1. Έβερτον 11 (10-2)
2. Βόλφσμπουργκ 7 (11-10)
3. Λιλ 4 (3-6)
4. Κράσνονταρ 3 (6-12)

9oς Όμιλος
Γιουνγκ Μπόις - Σπάρτα Πράγας 22:05
Νάπολι – Σλόβαν Μπρατισλάβας 22:05


Η Νάπολι είναι σίγουρα στην επόμενη φάση και θα τερματίσει πρώτη εφόσον νικήσει την αποκλεισμένη Σλόβαν Μπρατισλάβας ή και με ισοπαλία, αρκεί να έρθει ισόπαλο το Γιουνγκ Μπόις-Σπάρτα Πράγας. Οι Τσέχοι περνούν με ισοπαλία στην Ελβετία, ενώ η Γιουνγκ Μπόις μόνο με νίκη.

Βαθμολογία
1. Νάπολι 10 (8-3)
2. Σπάρτα Πράγας 10 (11-4)
3. Γιουνγκ Μπόις 9 (11-7)
4. Σλόβαν Μπρατισλάβας 0 (1-17)

10oς Όμιλος
Ρίο Άβε - Άλμποργκ 22:05
Στεάουα Βουκουρεστίου – Ντιναμό Κιέβου 22:05


Η Ντιναμό Κιέβου έχει ήδη κλείσει θέση στα νοκ άουτ και χάνει την πρώτη θέση μόνο εφόσον χάσει στο Βουκουρέστι από τη Στεάουα και η Άαλμποργκ νικήσει την αδιάφορη Ρίο Άβε στην Πορτογαλία. Οι Δανοί περνούν με νίκη ή αν η Στεάουα δεν νικήσει τη Ντιναμό Κιέβου. Οι Ρουμάνοι προκρίνονται με νίκη, εκτός κι αν περάσει η Άαλμποργκ από την έδρα της Ρίο Άβε.

Βαθμολογία
1. Ντιναμό Κιέβου 12 (10-4)
2. Άλμποργκ 9 (5-8)
3. Στεάουα Βουκουρεστίου 7 (11-7)
4. Ρίο Άβε 1 (3-10)

11oς Όμιλος
ΠΑΟΚ - Γκινγκάμπ 22:05
Φιορεντίνα – Ντιναμό Μινσκ 22:05


Η Φιορεντίνα είναι σίγουρα πρώτη και η Ντιναμό Μινσκ σίγουρα τελευταία. Όλα κρίνονται στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ προκρίνεται μόνο με νίκη επί της Γκινγκάμπ, ενώ οι Γάλλοι τα καταφέρνουν και με ισοπαλία υπερτερώντας στην ισοβαθμία χάρη στο 2-0 του πρώτου ματς.

Βαθμολογία
1. Φιορεντίνα 13 (10-2)
2. ΠΑΟΚ 7 (9-5)
3. Γκινγκάμπ 7 (5-5)
4. Ντιναμό Μινσκ 1 (1-13)

12oς Όμιλος
Μέταλιστ - Λόκερεν 22:05
Λέγκια Β. - Τραμπζονσπόρ 22:05


Όλα έχουν κριθεί σε ό,τι αφορά στις θέσεις πρόκρισης. Η Λέγκια θα πάρει την πρωτιά ακόμη και με ισοπαλία στη Βαρσοβία κόντρα στην Τραμπζονσπόρ, ενώ η ομάδα της Τραπεζούντας τερματίζει στην κορυφή μόνο με νίκη στην Πολωνία.

Βαθμολογία
1. Λέγκια Β. 12 (5-2)
2. Τραμπζονσπόρ 10 (8-4)
3. Λόκερεν 7 (3-4)
4. Μέταλιστ 0 (3-9)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σε πρώτο πλάνο ο Σολάρι!

Οι δυσκολίες που συναντούν στον Άρη με την περίπτωση του Σέρχιο Κόκε, αναγκάζουν τον Γιώργο Γαλανό να στραφεί σε εκείνη του Εστέμπαν Σολάρι.

Σε πρώτο πλάνο ο Σολάρι
Την προσοχή τους στην περίπτωση του Εστέμπαν Σολάρι έχουν στρέψει οι άνθρωποι του Άρη, ύστερα από την δυσκολίες που έχουν παρουσιαστεί με τον Σέρχιο Κόκε.

Ο Γιώργος Γαλανός φέρεται να πιέζει τον Αργεντινό φορ να απαντήσει θετικά, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει διαφορά στο οικονομικό. Ο πρώην άσος της Ξάνθης δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, αρκεί οι Θεσσαλονικείς να έχουν θέσει ένα σοβαρό πρότζεκτ.

Ωστόσο, η SportDay αποκαλύπτει σήμερα ότι ο Σολάρι έχει έρθει σε επαφή με τον Μάουρο Πόι, ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα δεδομένα στον Άρη και ίσως αυτό παίξει καταλυτικό ρόλο στην απόφασή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δώνης: «Άδικο για την προσπάθειά μας»

Η βαριά ήττα με 4-0 από τον Άγιαξ, που έγραψε τον επίλογο της φετινής πορείας του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, αδικεί την προσπάθεια των παικτών του, όπως δήλωσε ο Γιώργος Δώνης.

Δώνης: «Άδικο για την προσπάθειά μας»
Μια πολύ καλή προσπάθεια ολοκληρώθηκε με το χειρότερο τρόπο για τον ΑΠΟΕΛ, μετά τη συντριβή με 4-0 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ.

«Θεωρώ ότι αυτό που έγινε μετά το δεύτερο γκολ ήταν φυσικό επακόλουθο γιατί ξέραμε ότι έπρεπε να διεκδικήσουμε τη νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αδικείται η προσπάθεια μας και ιδιαίτερα του πρώτου μέρους που συμπεριφερθήκαμε πολύ καλά με ένα καινούριο πλάνο», δήλωσε μετά το ματς ο Γιώργος Δώνης.

«Η φάση του πέναλτι μάς χάλασε την ψυχολογία και παρότι μπήκαμε με διαφορετικός τρόπο στην επανάληψη τα δυο γρήγορα γκολ μας στοίχισαν και… παρατήσαμε το παιχνίδι. Αρχίσαμε να σκεφτόμαστε άλλα, πράγματα όπως το παιχνίδι της Δευτέρας».

Πάντως ο προπονητής των πρωταθλητών Κύπρου δεν έχει παράπονο. «Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ποδοσφαιριστές που μας δώσανε αυτή τα ωραία πράγματα, που μας έβαλαν σε αυτό τον όμορφο δρόμο και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας στήριξε και εντός και εκτός έδρας. Η ομάδα έδειξε σε αυτή την προσπάθεια απέναντι σε μεγαθήρια ότι δίκαια ήταν στους ομίλους. Αυτή η προσπάθεια είχε τα θετικά και τα αρνητικά της ελπίζοντας ότι θα διεκδικήσουμε κάτι ανάλογο τη νέα σεζόν».

Ερωτηθείς για τις μεταγραφικές κινήσεις του Ιανουαρίου απάντησε: «Βλέπουμε τα επόμενα δυο παιχνίδια πριν τις διακοπές και θα δώσουμε την ευκαιρία σε παίκτες να ξεκουραστούν για να βρεθούν ξανά στα γνωστά τους στάνταρ και από φυσικές δυνάμεις και από τεχνικής πλευράς αυτό έχει σημασία και όχι τι κινήσεις θα γίνουν».

Πράσινο… X-Factor!

Η πρόκριση είναι δική του, η τρίτη θέση δεν χάνεται, αλλά ο Παναθηναϊκός στο Ντέζιο, όπου ξενιτεύτηκε η Αρμάνι λόγω… X-Factor, θέλει να δείξει πως μπορεί να κερδίζει μεγάλα ματς εκτός έδρας.

Πράσινο… X-Factor
Για τη δυναμική του στο ΟΑΚΑ… ούτε λόγος. Έχει νικήσει στο «σπίτι» του φέτος Ολυμπιακό, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν μεταξύ άλλων. Όμως ο Παναθηναϊκός ψάχνει ακόμη μια μεγάλη νίκη μακριά από την έδρα του για να αποδείξει πως δεν αστειεύεται.

Το αποψινό (21:45, Novasports 3, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) ματς με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Άλλωστε ουσιαστικό κίνητρο για τους «πράσινους» δεν υπάρχει, μιας και η δεύτερη θέση φαίνεται να έχει χαθεί (χρειάζονται δύο νίκες σε συνδυασμό με δύο ήττες της «Φενέρ», από Μπαρτσελόνα εκτός και Μπάγερν εντός, για να την πάρουν), ενώ η τρίτη δεν χάνεται. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει το «τριφύλλι» όχι απλώς να χάσει απόψε και την επόμενη αγωνιστική από την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ, αλλά η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο να ανατρέψει το -27 (90-63) της Αθήνας απόψε και να περάσει νικηφόρα από την Πολωνία την τελευταία αγωνιστική.

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βλέπει τη ρακέτα του να γεμίζει, καθώς ετοιμοπόλεμοι μετά από απουσία αρκετών αγώνων είναι οι δύο σέντερ της ομάδας, Εστέμπαν Μπατίστα και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης. Έτσι, πέραν του ΝτεΜάρκους Νέλσον, μοναδικό πρόβλημα είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης που λόγω πυρετού έμεινε την τελευταία στιγμή στην Αθήνα. Στον αντίποδα, οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Top 16, αλλά το καταφέρνουν με νίκη απόψε ή ήττα της Τουρόβ από την αδιάφορη Μπάγερν στο Μόναχο. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι θα αγωνιστεί όχι στη φυσική της έδρα, καθώς το «Φόρουμ» θα χρησιμοποιηθεί για τον τελικό του ιταλικού X-Factor, αλλά στο γειτονικό Ντέζιο και την έδρα της Καντού, που πάντως θα είναι sold out από περίπου 7.000 θεατές.

Η παράδοση είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, καθώς μετρά εννιά νίκες στις έντεκα προηγούμενες συναντήσεις του με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Επί ιταλικού εδάφους έχει τρεις νίκες σε πέντε συναντήσεις, μια οδυνηρή στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπελλούχων το 1998 (με 86-61 η Ολίμπια είχε ανατρέψει το 77-58 του πρώτου ματς) και μια που δεν κόστισε το ίδιο, πέρσι με 77-75 για το Top 16.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ισπανοί Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ και Εμίλιο Πέρεθ Πιθάρο μαζί με τον Μάρτσιν Κοβάλσκι.

Το πρόγραμμα:

Α’ Όμιλος
Ούνιξ Καζάν-Ζαλγκίρις Κάουνας (12/12, 18:00)
Αναντολού Εφές-Νίζνι (12/12, 21:00)
Σάσαρι-Ρεάλ Μαδρίτης (12/12, 21:30)
Βαθμολογία: Εφές 6-2, Ρεάλ 6-2, Ζαλγκίρις 4-4, Ούνιξ 4-4, Νίζνι 3-5, Σάσαρι 1-7.

Β’ Όμιλος
Τσεντεβίτα-Μακάμπι Τελ Αβίβ (11/12, 20:30)
Ουνικάχα Μάλαγα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (11/12, 21:45)
Λιμόζ-Άλμπα Βερολίνου (12/12, 21:00)
Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 8-0, Μακάμπι 5-3, Ουνικάχα 4-4, Άλμπα 3-5, Τσεντεβίτα 2-6, Λιμόζ 2-6.

Γ’ Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου-Τουρόβ (11/12, 21:15)
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός (11/12, 21:45)
Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (11/12, 21:45)
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 8-0, Φενέρ 6-2, Παναθηναϊκός 5-3, Αρμάνι 3-5, Τουρόβ 1-7, Μπάγερν 1-7.

Δ’ Όμιλος
Νεπτούνας-Γαλατάσαραϊ 82-72
Λαμποράλ Κούτσα-Βαλένθια (12/12, 21:30)
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας (12/12, 21:45)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 7-1, Ερυθρός Αστέρας 5-3, Λαμποράλ Κούτσα 4-4, Νεπτούνας 4-5, Γαλατάσαραϊ 3-6, Βαλένθια 2-6.*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίζει για το μέλλον του!

Αν και η πρόκριση έχει χαθεί, ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη απέναντι στην Εστορίλ για να «διορθώσει» τη βαθμολογία του ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών κληρώσεων και να εισπράξει ένα αξιοσέβαστο μπόνους.

Παίζει για το μέλλον του
Με θετικό τρόπο θέλουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να ολοκληρώσουν την πορεία τους στο φετινό Europa League, στο αποψινό παιχνίδι με την Εστορίλ στη Λεωφόρο (20:00, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο, μία νίκη που έχει και οικονομικά κέρδη για την ομάδα. Συγκεκριμένα, το «τρίποντο» θα βάλει 200.000 ευρώ στα ταμεία της «πράσινης» ΠΑΕ και η ισοπαλία 100.000 ευρώ.

Επίσης, το «τριφύλλι» θέλει τη νίκη κόντρα στους Πορτογάλος και για να ανέβει στην κατάταξη της UEFA, όπου τα τελευταία χρόνια η θέση του είναι σε… ελεύθερη πτώση και να προσπαθήσει απ’ του χρόνου να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Αναστασίου προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί εκ νέου ο Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπούρμπο, Κουτρουμπή, Ρισβάνη και Χουχούμη. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τους Δώνη και Πράνιτς.

Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Ντίνας, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Κλωναρίδης και Καρέλης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσάρης, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Μπούι, Μπαϊράμι, Μπεργκ, Ατζαγκούν και Σταματάκης.

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την πρώτη εντός έδρας νίκη του κόντρα σε πορτογαλική ομάδα, αφού στο παρελθόν είχε έρθει δύο φορές ισόπαλος με την Πόρτο και άλλη μία φορά είχε χάσει από τους «δράκους». Μάλιστα, σε αυτά τα τρία παιχνίδια δεν είχε καταφέρει να σκοράρει, κάτι που ευελπιστούν όλοι να πετύχει σήμερα.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

20/03/03 Παναθηναϊκός-Πόρτο 0-1
21/11/01 Παναθηναϊκός-Πόρτο 0-0
01/11/95 Παναθηναϊκός-Πόρτο 0-0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Non stop Ουόριορς!!

Δεκατέσσερις σερί νίκες έφτασαν οι Ουόριορς μετά το 105-93 επί των Ρόκετς που έπαιξαν χωρίς Παπανικολάου. Θύμα έκπληξης οι Μπλέιζερς, μπορούν και χωρίς τους τρεις «παλιούς» οι Σπερς.

Non stop Ουόριορς
Συνεχίζουν να παρέχουν πειστήρια πως φέτος δεν αστειεύονται οι Ουόριορς και επικρατώντας 105-93 των ελλιπών Ρόκετς έφτασαν τις 14 σερί νίκες διατηρώντας το καλύτερο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Κλέι Τόμπσον, Στεφ Κάρι και Χάρισον Μπαρνς συνέθεσαν μια τριπλέτα-«φωτιά», που οδήγησε τους «πολεμιστές» σε ένα 32-17 στην τέταρτη περίοδο. Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 34 πόντους για το Χιούστον, που όμως έπαιξε με πολλές απουσίες, ανάμεσά τους και τους Ντουάιτ Χάουαρντ και Κώστα Παπανικολάου.

Οι Τίμπεργουλβς έκαναν την έκπληξη με 90-82 κόντρα στους Μπλέιζερς με τον Άντριου Γουίγκινς να παίζει σαν… νούμερο ένα του ντραφτ με 23 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Οι Σπερς είχαν εκτός τους Πάρκερ, Ντάνκαν και Τζινόμπιλι, αλλά δεν μπορούσαν να κινδυνέψουν από τους Νικς που παρατάχθηκαν χωρίς τον Καρμέλο Άντονι και με 109-95 υποχρέωσαν τους Νεοϋορκέζους στη δέκατη σερί ήττα τους.

Με καλάθι του Μπράντλεϊ Μπιλ στην εκπνοή, οι Ουίζαρντς πέρασαν με 91-89 από το Ορλάντο, ενώ οι Χοκς συμπλήρωσαν οκτώ ματς αήττητοι μετά το 95-79 επί των Σίξερς.

Οι Μπουλς σάρωσαν 105-80 τους απογοητευτικούς Νετς και οι Κλίπερς έφτασαν εννιά διαδοχικές επιτυχίες με 103-96 στην Ιντιανάπολις απέναντι στους Πέισερς.

Ένα ξέσπασμα του Μόντα Έλις (26π.) στο φινάλε οδήγησε τους Μάβερικς στο 112-107 επί των Πέλικανς, ενώ ο Αλ Τζέφερσον με 11 από τους 23 πόντους του στην τέταρτη περίοδο πήρε από το χέρι τους Χόρνετς στο 96-87 κόντρα στους Σέλτικς. Τέλος, οι Νάγκετς συνέτριψαν με 102-82 το Μαϊάμι που συνεχίζει να είναι εξαιρετικά ασταθές.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Χόρνετς-Μπόστον Σέλτικς 96-87 Τζέφερσον 23 (14 ριμπ.), Γουόκερ 18, Στίβενσον 13, Ζέλερ 9, Κιντ-Τζίλκριστ 9-Θόρντον 16, Γκριν 16, Ζέλερ 13, Ρόντο 12 (10 ριμπ., 10 ασίστ), Μπας 10.

Ιντιάνα Πέισερς-Λος Άντζελες Κλίπερς 96-103 Μάιλς 30, Άλεν 14 (13 ριμπ.), Σκόλα 12 (14 ριμπ.), Στάκεϊ 10-Κρόφορντ 18, Πολ 17 (15 ασίστ), Γκρίφιν 17 (10 ριμπ.), Ρέντικ 16, Τζόρνταν 12 (19 ριμπ.), Μπαρνς 11.

Ορλάντο Μάτζικ-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 89-91 Ολαντίπο 17, Χάρις 15, Πέιτον 12, Φράι 10, Ο’ Κουίν 10-Γουόλ 21 (11 ασίστ), Νενέ 12, Χάμφρις 11, Γκορτάτ 10.

Ατλάντα Χοκς-Φιλαδέλφεια 76ερς 95-79 Μίλσαπ 17, Κόρβερ 17, Κάρολ 14 (11 ριμπ.), Μουσκάλα 12, Χόρφορντ 11-Σβεντ 13, Εμπά α Μουτ 12, ΜακΝτάνιελς 10, Γκραντ 10, Κάρτερ-Ουίλιαμς 8 (10 ριμπ.).

Σικάγο Μπουλς-Μπρούκλιν Νετς 105-80 Ρόουζ 23, Μπάτλερ 18, Γκασόλ 16 (16 ριμπ.), Ντανλίβι 14, Γκίμπσον 11 (10 ριμπ.), Μίροτιτς 10-Ουίλιαμς 17, Γκαρνέτ 13, Άντερσον 12, Τζόρνταν 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 90-82 Γουίγκινς 23 (10 ριμπ.), Μπρούερ 19, Γιανγκ 13, Μουχάμαντ 11, ΛαΒίν 10, Άντριεν 8 (11 ριμπ.)-Λίλαρντ 23, Μάθιους 18, Όλντριτζ 10, Κέιμαν 8, Λόπεζ 8.

Ντάλας Μάβερικς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 112-107 Έλις 26, Νοβίτσκι 20, Πάρσονς 20, Χάρις 20, Τσάντλερ 9-Ντέιβις 31 (11 ριμπ.), Χόλιντεϊ 30 (10 ασίστ), Άντερσον 13, Ασίκ 6 (15 ριμπ.).

Σαν Αντόνιο Σπερς-Νιου Γιορκ Νικς 109-95 Μπελινέλι 22, Γκριν 13, Ντιαό 12, Έιρς 11, Μπόνερ 10, Μπέινς 10, Ντέι 10-Χάρνταγουεϊ 23, Σμιθ 14, Όλντριτς 10.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Χιούστον Ρόκετς 105-93 Τόμπσον 21, Μπαρνς 20, Κάρι 20, Σπέιτς 15, Γκριν 11-Χάρντεν 34, Μοτιεγιούνας 18, Αρίζα 18, Μπέβερλι 12.

Ντένβερ Νάγκετς-Μαϊάμι Χιτ 102-82 Τσάντλερ 17, Αφλάλο 16, Φαρίντ 13, Γκριν 11, Λόσον 10, Μοζγκόφ 9 (10 ριμπ.)-Μπος 14, Ντενγκ 12, Τσάλμερς 11, Ουέιντ 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κι όμως, έχει κίνητρα!!

Ιδανικά θέλει να ολοκληρώσει ο Αστέρας Τρίπολης τη φετινή – ονειρεμένη πορεία του στο Europa League, θέλοντας τη νίκη απόψε στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν.

Κι όμως, έχει κίνητρα!
Το αποψινό παιχνίδι του Αστέρα Τρίπολης είναι το τελευταίο του στο φετινό – μεγάλο ταξίδι του στο Europa League.

Η προσπάθεια των Αρκάδων που ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου με αντίπαλο τη Ροβανιέμι και ολοκληρώνεται απόψε στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτιζάν (20:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Αν και οι Αρκάδες δεν έχουν πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχουν αρκετά κίνητρα για να αποδράσουν με το «διπλό» από τη Σερβία. Πρώτα από όλα θέλουν να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι τον θεσμό, αφού στην τρίχρονη παρουσία μακριά από την έδρα τους (4 ισοπαλίες και 4 ήττες) δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν και φιλοδοξούν να το πετύχουν σήμερα.

Παράλληλα, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη θέλει τη νίκη για να είναι ανάμεσα στους «ισχυρούς», σε όλες τις κληρώσεις στις πρώτες φάσεις των προκριματικών του Europa League της επόμενης περιόδου και να δώσει βαθμούς στην Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Όσον αφορά τα πλάνα του κ. Βεργέτη, την «κυανοκίτρινη» εστία θα υπερασπιστεί ο Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλο και Παντελιάδη.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Τιέ Μπι και Κουρμπέλης, με τους Γιαννιώτη και Μπακασέτα πιο μπροστά.

Ο Νίκο θα έχει οργανωτικό ρόλο και ο Μπαράλες θα είναι ο μοναδικός προωθημένος. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μπαντής, Κυριακόπουλος, Μπαντιμπανγκά, Τσοκάνης, Μάσα, Πάρα και Μουνάφο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Φορ από Πορτογαλία, ματιές σε Ελλάδα!!

Στην Πορτογαλία φέρεται να εντόπισε τον σέντερ φορ που θέλει η ΑΕΚ και τον παίκτη θα δει από κοντά ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Κεϊτά, Μαρτίνες, αλλά και… Έλληνες αρέσουν από Super League.

Φορ από Πορτογαλία, ματιές σε Ελλάδα
Η ΑΕΚ φαίνεται πως εντόπισε τον σέντερ φορ που ψάχνει και αναμένονται εξελίξεις. Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», πρόκειται για ποδοσφαιριστή που παίζει στην Πορτογαλία, αγνώστων λοιπών στοιχείων, τον οποίο έχουν ξεχωρίσει οι «κιτρινόμαυροι». Μάλιστα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς αναμένεται να βρεθεί μέσα στο σαββατοκύριακο στη χώρα για να τον παρακολουθήσει από κοντά και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επαφές με την πλευρά του εκλεκτού.

Την ίδια ώρα, η «Ένωση» έχει στραμμένα τα μάτια της και σε ενδιαφέρουσες περιπτώσεις από την εγχώρια αγορά. Ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού Νικολάς Μαρτίνες και ο μεσοαμυντικός της Καλλονής Πολ Κεϊτά είναι δύο ποδοσφαιριστές που αρέσουν και για τους οποίους δεν αποκλείεται να υπάρξει (αν δεν έχει ήδη γίνει) επαφή. Στη λίστα υπάρχουν και ενδιαφέροντες Έλληνες παίκτες, όπως ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Αστέρα Τρίπολης, που παίζει σαν στόπερ κι αμυντικό χαφ, αλλά και ο Νίκος Καλτσάς της Βέροιας, που αγωνίζεται σαν ακραίος επιθετικός.

Τρεις οι επιλογές

Όλα δείχνουν πως ο Τραϊανός Δέλλας δεν θα ρισκάρει τη χρησιμοποίηση του Μιχάλη Μπακάκη την Κυριακή στο Κρανίδι απέναντι στην Ερμιονίδα (15:00), ακόμη κι αν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο. Φαβορί για να τον αντικαταστήσει είναι ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, που έχει αγωνιστεί και στον Πανιώνιο ως δεξί μπακ, ενώ στα υπόψη υπάρχουν και οι λύσεις των Γεωργέα και Ρόβα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τα πάντα για να μείνει!

Βελτιωμένη πρόταση στον Μάρκους Μπεργκ κατέθεσε ο Παναθηναϊκός. Αισιοδοξία πως ο Σουηδός επιθετικός θα πει το «ναι» σύντομα για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018.

Τα πάντα για να μείνει
Ο Παναθηναϊκός δεν μένει στα… λόγια στην προσπάθειά του να δείξει στον Μάρκους Μπεργκ πόσο πολύ θέλει να τον κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμη.

Οι «πράσινοι» έκαναν βελτιωμένη πρόταση στον Σουηδό επιθετικό για την επέκταση του συμβολαίου του κατά ένα χρόνο και οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία μέχρι το 2018.

Στον ποδοσφαιριστή έχει προταθεί συμβόλαιο με πολύ βελτιωμένους οικονομικούς όρους και η απάντησή του, που εκφράζεται αισιοδοξία πως θα είναι θετική, αναμένεται τις επόμενες μέρες ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εφόσον πει και ο Μπεργκ το «ναι», τότε ο Παναθηναϊκός θα έχει ολοκληρώσει με απόλυτη επιτυχία μια σειρά ανανεώσεων συμβολαίων με ποδοσφαιριστές στους οποίους θέλει να στηριχτεί τα επόμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, το βάρος έχει πέσει στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Αναστασίου, Φύσσας και Βόκολος έχουν ξεχωρίσει τρεις περιπτώσεις στόπερ με χαρακτηριστικά που θέλουν και θα αρχίσουν οι διερευνητικές επαφές μαζί τους, ενώ σε 1-2 εβδομάδες θα καταλήξουν σε κάποια από αυτές τις τρεις λύσεις, εκτός κι αν προκύψει κάποια επιπλέον που θα μπει στη λίστα τους στο μεταξύ.

Όσο για τον επιθετικό, οι πιθανότητες να γίνει προσθήκη στη συγκεκριμένη θέση δεν είναι πολλές και φαίνεται πως οι «πράσινοι» θα ποντάρουν στον ανεβασμένο Πέτριτς, εκτός κι αν βρεθεί κάποια εξαιρετική περίπτωση και σε προσιτή τιμή.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο νίκη, τίποτα άλλο!!

Μονόδρομο αποτελεί για τον ΠΑΟΚ η νίκη στο αποψινό παιχνίδι με την Γκινγκάμπ, ώστε να περάσει εκείνος στους «32» του Europa League και να παρατείνει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και το νέο έτος.

Μόνο νίκη, τίποτα άλλο!
Τα δεδομένα είναι απλά για τον ΠΑΟΚ.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται απόψε το βράδυ να πάρει τη νίκη κόντρα στην Γκινγκάμπ (22:05, ΑΝΤ1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), ώστε να περάσει εκείνος στους «32» του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να επικρατήσουν των Γάλλων, παίρνοντας για τέταρτη συνεχόμενη φορά την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης τα τελευταία πέντε χρόνια (με μοναδική εξαίρεση τη σεζόν 2012/13 που είχαν αποκλειστεί στα προκριματικά από τη Ραπίντ Βιέννης).

Η Τούμπα αναμένεται να είναι κατάμεστη, καθώς αναμένεται να δώσουν το «παρών» περισσότεροι από 15.000 οπαδοί στις εξέδρες και η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη θα έχει στο πλευρό της τον… δωδέκατο παίκτη της.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο έμπειρος τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει με σύστημα 4-4-2 τους Θεσσαλονικείς. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Γλύκος, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σκόνδρα, Βίτορ, Τζαβέλλα και Ρατς. Στον άξονα θα είναι ο Τζιόλης με τον Κάτσε, ενώ στα πλάγια θα αγωνιστούν ο Σαλπιγγίδης και ο Τζανδάρης.

Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Περέιρα και Αθανασιάδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ιτάνζ, Μάρτενς, Σπυρόπουλος, Κουλούρης, Κίτσιου, Παπαδόπουλος και Γκολάσα.

Προϊστορία

Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τρεις από τους τέσσερις αγώνες που έχει δώσει απέναντι σε γαλλικού συλλόγους στην έδρα του.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

14/12/2005 ΠΑΟΚ-Ρεν 5-1
01/10/92 ΠΑΟΚ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-3
15/09/82 ΠΑΟΚ-Σοσό 1-0
07/11/73 ΠΑΟΚ-Λιόν 4-0
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτα ο στόπερ, μετά ο ακραίος!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προανήγγειλε ενίσχυση τον Γενάρη και πρώτο στόχο για τον Ολυμπιακό αποτελεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ενώ θα κινηθεί και για έναν ακραίο φορ.

Πρώτα ο στόπερ, μετά ο ακραίος
Ειλημμένη είναι η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού για ενίσχυση τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, καθώς θα συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας στο Europa League.

Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή αποτελεί η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, αφού ο Αμπιντάλ αναμένεται να κρεμάσει τα παπούτσια του και να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα για να αναλάβει πόστο στις ακαδημίες του συλλόγου. Από εκεί και πέρα, οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν και στην ενίσχυση στα άκρα της επίθεσης.

Όσον αφορά τα μετόπισθεν, το πρώτο όνομα που έχει ακουστεί εδώ και αρκετό καιρό είναι εκείνο του Μπρούνο Άλβες. Ο 33χρονος Πορτογάλος επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Φενερμπαχτσέ, η οποία παρουσιάζεται θετική στο ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει. Φέτος ο διεθνής άσος έχει παίξει μόλις σε έξι αγώνες, ενώ το συμβόλαιό του φτάνει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τον Άλβες, είχε ακουστεί ο Ρέγες της Μονακό (παίζει δανεικός στην Αϊντχόφεν) και ο Ελάντερ της Μάλμε. Επίσης, φημολογείται ότι στα υπ’ όψιν είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, όσο κι αν δύσκολη θεωρείται αυτή τη στιγμή η επιστροφή του στους «ερυθρόλευκους» (ενώ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, καθώς η Τραμπζονσπόρ συμμετέχει και εκεί στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA).

Για τα άκρα της επίθεσης επανέρχονται οι περιπτώσεις του Ρέγες της Σεβίλλης και του Πέδρο Λεόν της Χετάφε, δύο παίκτες που έχει εξετάσει στο παρελθόν ο Μίτσελ. Την ίδια ώρα, στη Σερβία αναφέρουν ότι κάτι «παίζεται» με τον Λάζοβιτς του Ερυθρού Αστέρα.

Εκτός από προσθήκες θα υπάρξουν και αποχωρήσεις στο ρόστερ, αφού ο Ισπανός τεχνικός επιθυμεί να δουλεύει με λιγότερους παίκτες και από τη στιγμή που θα γίνουν 2-3 (ή και περισσότερες) μεταγραφές τον Γενάρη θεωρείται δεδομένο ότι θα φύγουν παίκτες με τη μορφή δανεισμού ή θα παραχωρηθούν.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το σήκωσε η Ρίβερ!! (video)

Η Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Κόπα Σουνταμερικάνα για πρώτη φορά στην ιστορία της νικώντας με 2-0 την Ατλέτικο Νασιονάλ σ τον επαναληπτικό του Μπουένος Άιρες.

Το σήκωσε η Ρίβερ! (video)
Το Κόπα Σουνταμερικάνα προστέθηκε στην πλούσια τροπαιοθήκη της Ρίβερ Πλέιτ. Οι «μιγιονάριος» κατέκτησαν τον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους νικώντας με 2-0 την Ατλέτικο Νασιονάλ στο Μπουένος Άιρες μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Κολομβία.

Ο Γκαμπριέλ Μερκάδο με κεφαλιά στο 54ο λεπτό και ο Χερμάν Πετσέγια με αντίστοιχο τρόπο πέντε λεπτά αργότερα πέτυχαν τα γκολ που οδήγησαν στην επιτυχία την ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο οποίος έγινε ο πρώτος που κατακτά διασυλλογικό τίτλο στη Λατινική Αμερική τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής, καθώς ήταν μέλος της ομάδας που το 1996 είχε κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες και το 1997 το Σούπερ Κόπα.

Η Ρίβερ διατηρεί ελπίδες και για τον εγχώριο τίτλο, αλλά θα πρέπει στην τελευταία αγωνιστική να νικήσει την Κίλμες και ταυτόχρονα η Ράσινγκ Κλουμπ να μην τα καταφέρει απέναντι στη Γοδόι Κρουζ.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Champions League: Οι ομάδες που έκαναν 6x6!!

Η Ρεάλ έκανε για δεύτερη φορά το 6x6 σε όμιλο Champions League και ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τις ομάδες που το έχουν κάνει στο παρελθόν και τον κακό οιωνό. Εχει ήδη γραφτεί πολλές φορές το ότι η Ρεάλ κόντρα στην Λουντογκόρετς έφτασε τις 19 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και έσπασε το ρεκόρ διαδοχικών νικών στο ισπανικό ποδόσφαιρο, όμως με το 4-0 οι Μερένγκες πέτυχαν μία ακόμα σπάνια επίδοση. Αφού ξεπέρασαν εύκολα το εμπόδιο του κλαμπ από την Βουλγαρία, έκαναν το 6x6 στον όμιλο του Champions League (Λίβερπουλ, Βασιλεία) και έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που το κάνει δύο φορές. Κάτι ανάλογο είχε κάνει η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο τη σεζόν 2011-12 έχοντας μάλιστα καλύτερο συντελεστή τερμάτων (+17) από τη σημερινή του Κάρλο Αντσελότι (+14).
Εκτός από τις δύο ιστορικές ομάδες της Βασίλισσας που αποτελούν και τις κορυφαίες παρουσίες σε φάση ομίλων στο CL, υπάρχουν και άλλες τέσσερις που έχουν κάνει το απόλυτο στα γκρουπ. Κοινό και των έξι και κάτι που αποτελεί κακό οιωνό για το υπερηχητικό σύνολο του Καρλέτο είναι ότι καμία τους δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο...
Μίλαν 1992-93
Πριν φτάσει στο σημείο να μην παίζει ούτε στο Europa League, η Μίλαν των προηγούμενων δεκαετιών προκαλούσε πανικό στους αντιπάλους της στο Champions League. Τη σεζόν 1992-93 κληρώθηκε στον Β' όμιλο της κορυφαίας διοργάνωσης μαζί με τις Αϊντχόφεν, Πόρτο, Γκέτεμποργκ, εκ των οποίων καμία δεν κατάφερε να τερματίσει με θετικό συνελεστή γκολ. Το σύστημα βαθμολόγησης έδινε δύο πόντους στη νίκη και οι Ροσονέρι έκαναν πλάκα μαζεύοντας μία ντουζίνα, ενώ εντυπωσιακοί ήταν και στην άμυνα, αφού δέχθηκαν μόλις ένα γκολ στα έξι παιχνίδια του γκρουπ (τέρματα 11-1). Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο ξεκίνησε με το μυθικό -για το καρέ του Φαν Μπάστεν- 4-0 σε βάρος της Γκέτεμποργκ στο «Σαν Σίρο» και ακολούθησε το 1-2 στην Ολλανδία επί της Αϊντχόφεν, αγώνας που ήταν ο μοναδικός που είδε την εστία της να παραβιάζεται. Ακολούθησαν νίκες εντός και εκτός έδρας με 1-0 σε βάρος της Πόρτο, νίκη εκτός με την Γκέτεμποργκ (0-1) και το φινάλε έγινε με δεύτερη νίκη επί της PSV (2-0). Η Μίλαν έφτασε στον τελικό του Μονάχου, όμως έχασε στο Olympiastadion από την Μαρσέιγ (1-0) από το γκολ του Μπολί.
Παρί Σεν Ζερμέν 1994-95
Οι Παριζιάνοι είναι σήμερα η μοναδική αήττητη ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις (στα top5 leagues) και διαθέτουν ένα από τα πιο δυνατά ρόστερ στην Ευρώπη, όμως έχουν πίσω τους ιστορία στη Νο1 διοργάνωση. Τη σεζόν 1994-95 το σύνολο του Ζαν Φερναντές έπεσε στους ομίλους με Μπάγερν Μονάχου, Ντιναμό Κιέβου και Σπαρτάκ Μόσχας. Η εκπληκτική παρουσία των Παριζιάνων ξεκίνησε με την εντός έδρας νίκη κόντρα στους Βαυαρούς με 2-0 για να ακολουθήσουν δύο διπλά σε Κίεβο και Μόσχα με 1-2. Η συνέχεια περιελάμβανε δεύτερη νίκη με την Ντιναμό (1-0) και διπλό με την Μπάγερν (0-1) για να γίνει το φινάλε-πάρτι με την 6η νίκη με το 4-1 στο «Παρκ Ντε Πρενς» σε βάρος της Σπαρτάκ. Απόλυτος πρωταγωνιστής για το γαλλικό κλαμπ ήταν ο Λιβεριανός επιθετικός, Ζορζ Γουεά, ο οποίος σκόραρε στις πέντε από τις έξι αγωνιστικές βάζοντας έξι γκολ. Στην ιστορική και καλύτερη εμφάνισή της στον θεσμό, η Παρί στον όμιλο πέτυχε 12 τέρματα, δέχθηκε μόλις τρία και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Μίλαν.

Σπαρτάκ Μόσχας 1995-96
Σίγουρα προκαλεί εντύπωση η παρουσία μίας ομάδα με τόσο 'μικρό' όνομα σε αυτή τη λίστα, όμως οι παίκτες του Ολεγκ Ρομάντσεφ πέρασαν το 1995 στα βιλβία της ιστορίας της διοργάνωσης. Το κλαμπ της ρωσικής πρωτεύουσας βρέθηκε στον Β' όμιλο του Champions League με τις Μπλάκμπερν, Ρόζενμποργκ και Λέγκια Βαρσοβίας και την πρώτη αγωνιστική πέρασε από την έδρα της πρωταθλήτριας Αγγλίας (0-1). Η τεράστια επιτυχία της πρεμιέρας σφραγίστηκε με το 2-1 εντός κόντρα στην Λέγκια και για να ακολουθήσει νέο διπλό, στην Νορβηγία (2-4). Οι ευρείες νίκες είχαν μπει στο πρόγραμμα για την Σπαρτάκ, που έριξε τέσσερα στην Ρόζενμποργκ στην Μόσχα (4-1) και τρία στην Μπλάκμπερν (3-0). Η κορυφαία παρουσία ρωσικής ομάδας σε όμιλο Champions League ολοκληρώθηκε στο στις 6 Δεκεμβρίου, όταν οι Μοσχοβίτες «άλωσαν» και την Βαρσοβία, επικρατώντας 0-1 της Λέγκια. Η Σπαρτάκ έκλεισε τις υποχρεώσεις της με 15 γκολ υπέρ και 4 κατά, ανάγκασε και τους τρεις αντιπάλους σε αρνητικό συντελεστή γκολ και είχε πρώτο σκόρερ των Σεργκέι Γιουράν με τρία γκολ (από δύο Νικιφόροβ, Αλένιτσεβ, Μαμέντοβ, Κετσίνοβ). Εκεί τελείωσε ό,τι καλό για τους Ρώσους, αφού στα προημιτελικά αποκλείστηκαν από την Ναντ (2-0, 2-2).
Μπαρτσελόνα 2002-03
Κάτι που δεν έκανε ποτέ η legend Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα (2008-2012) έκανε αυτή του Λουίς Φαν Γκααλ το 2002. Οι Καταλανοί βρέθηκαν στο γκρουπ με τις Λοκομοτίβ Μόσχας, Γαλατασαράι, Μπριζ και ήταν απόλυτοι ως προς το ποιος θα είναι το αφεντικό. Ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με το 3-2 σε βάρος των Βέλγων για να ακολουθήσουν νίκες σε Τουρκία (0-2) και Ρωσία (1-3). Με γκολ του Ντε Μπουρ στο 76' στην Βαρκελώνη ήρθε το δύσκολο 1-0 κόντρα στην Λοκομοτίβ και με σκόρερ τον Ρικέλμε οι Μπλαουγκράνα πέρασαν από την Μπριζ (0-1). Στο φινάλε της εντυπωσιακής πορείας, καλεσμένη ήταν η Γαλατασαράι η οποία ηττήθηκε με 3-1 στο «Καμπ Νόου» για να κλείσουν οι Καταλανοί το γκρουπ με 18 βαθμούς, 13 γκολ υπέρ και 4 κατά. Τρία γκολ πέτυχε ο Σαβιόλα και από δύο Λουίς Ενρίκε, Κλάιφερτ, με την Μπαρτσελόνα να περνάει στη συνέχεια και από τη δεύτερη φάση των ομίλων και να αποκλείεται στα προημιτελικά από την Γιουβέντους στην παράταση με το γκολ του Ζαλαγιέτα στο 114' στο «Καμπ Νόου» (τα δύο 90λεπτα τελείωσαν 1-1).
Ρεάλ Μαδρίτης 2011-12
Δεύτερη χρονιά του Ζοσέ Μουρίνιο στοην Μαδρίτη και η μηχανή της Ρεάλ είχε αρχίσει να δουλεύει πολύ καλύτερα από την πρώτη. Στον όμιλο οι Μερένγκες κληρώθηκαν με Αγιαξ, Λιόν, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ήταν πραγματικά τρομακτικοί. Μπορεί το ταπεινό 0-1 στο Ζάγκρεμπ στην πρεμιέρα να μην έδειχνε τι θα ακολουθήσει αλλά το κατάλαβαν καλά Αγιαξ (3-0) και Λιόν (4-0) όταν πήγαν στην Μαδρίτη. Οι Μερένγκες πέρασαν με 0-2 από την Γαλλία και στο 5ο παιχνίδι το σκορ ήταν 6-0 στο 66' κόντρα στην Ντιναμό, η οποία στο 81' και το 90' έβαλε στην Ρεάλ τα μοναδικά γκολ που δέχθηκε στον όμιλο. Το φινάλε γράφτηκε με το 0-3 στο «Amsterdam Arena», η ομάδα του Special One έκανε ταμείο με 19 γκολ υπέρ και δύο κατά και είχε πρώτους σκόρερ τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Χοσέ Καγιεχόν που είχαν από τρία. Οι Μπλάνκος απέκλεισαν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους «16» και τον ΑΠΟΕΛ στα προημιτελικά, όμως η πορεία προς τον τελικό διακόπηκε από την Μπάγερν Μονάχου η οποία επικράτησε στα πέναλτι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» αφού οι δύο ημιτελικοί έληξαν με 2-1.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι Λύκοι το διασκεδάζουν!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την εντυπωσιακή πορεία της Βόλφσμπουργκ και τους μεγάλους πρωταγωνιστές της. Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει μία ομάδα που το διασκεδάζει; Και πόσο σπάνιο είναι να βρεις ομάδα, που όντως να το κάνει υπό πίεση; Τα ρητορικά ερωτήματα ίσως να βρήκαν απάντηση. «Όταν παίζω ποδόσφαιρο, πάντα το διασκεδάζω», είχε πει πριν λίγες εβδομάδες ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.
«Απολαμβάνουμε τον τρόπο, με τον οποίο παίζουμε», σχολίασε ο Άλοφς. «Όλοι παίζουν για όλους. Είναι διασκεδαστικό!», ο Όλιτς, αμφότεροι μετά την τελευταία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με το Ανόβερο (1-3). «Το μοντέλο της διασκέδασης της Βόλφσμπουργκ», έγραψε η Hessische/Niedersächsische Allgemeine. Αυτό το μοντέλο, που όχι μόνο την έχει οδηγήσει στη 2η θέση, αλλά και σε ρεκόρ βαθμών.
Ποτέ σε αυτό το σημείο οι Λύκοι δεν είχαν 29 βαθμούς. Ούτε καν όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα, καθώς τη σεζόν 2004-05 είχαν 27, ρεκόρ που έσπασαν πριν από λίγες ημέρες. Τότε, τελικά έμειναν στην 9η θέση, κάνοντας απογοητευτικό δεύτερο γύρο. Τώρα, πολλά έχουν αλλάξει. Άλλους δύο βαθμούς θέλει η Βόλφσμπουργκ, που υποδέχεται την Πάντερμπορν, για να κάνει ρεκόρ συγκομιδής στον πρώτο γύρο δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί.

Στην εποχή που η Μπάγερν είναι απόλυτη κυρίαρχος, το μάρκετινγκ έχει αρχίσει να δουλεύει διαφορετικά. Έτσι, πάντα βρισκόμαστε στην αναζήτηση του «Bayern-Jäger», του «Κυνηγού της Μπάγερν». «Νούμερο ένα κυνηγός της Μπάγερν είναι η Βόλφσμπουργκ», επιβεβαίωσε στο Spiegel ο Ντίτμαρ Χάμαν. Σε κάθε συνέντευξη τύπου ο Χέκινγκ ρωτάται για αυτό και κάθε φορά η απάντηση του είναι η ίδια. «Δεν κυνηγάμε την Μπάγερν. Δε θα το επαναλαμβάνω κάθε εβδομάδα», είπε μετά το ντέρμπι ο Χέκινγκ. Κι όμως το κάνει... «Η Μπάγερν είναι εκπληκτική ομάδα. Αν έχουμε μία ελπίδα να τους φτάσουμε, είναι αν πρέπει να παίξουν με 7 παίκτες», ολοκλήρωσε.
Ήταν η πρώτη του νίκη στο Ανόβερο μετά από 6 αποτυχημένες απόπειρες και η πρώτη της Βόλφσμπουργκ μετά από 3 χρόνια στην HDI-Arena. «Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα», είπε ο Χέκινγκ. Κάτι το ιδιαίτερο μπορεί όχι, όμως σίγουρα κάτι το αξιοπρόσεκτο. Άλλωστε, η γλώσσα του σώματος δε λέει ψέματα και σπάνια βλέπουμε τον Γερμανό τεχνικό να αντιδρά τόσο παθιασμένα.
Τι έχει αλλάξει, όμως, σε σχέση με πέρυσι, όταν η Βόλφσμπουργκ έχασε στο τέλος την 4άδα; «Το βάθος. Αυτή είναι η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι». Λόγια του τεχνικού διευθυντή των Λύκων, Κλάους Άλοφς. Ο τελευταίος έχει παράδοση στο να δυσκολεύει τη ζωή των Βαυαρών και να τους κάνει τη ζημιά, όταν για περισσότερο από μία δεκαετία βρέθηκε αρκετές φορές να είναι το αντίπαλο δέος τους στην Bundesliga. Τότε, αποτέλεσε χρυσό δίδυμο με τον Τόμας Σάαφ.

Πλέον, βρήκε τον άνθρωπο, με τον οποίο θα κάνουν το επόμενο βήμα. «Ο Άλοφς βρήκε το νέο του ταίρι», έγραψε η Süddeutsche. Ο Γερμανός παράγοντας αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Wolfsburger Allgemeine ότι όταν οι δυο τους συναντήθηκαν πριν από δύο χρόνια, για να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας τους, πείστηκε αμέσως ότι ο Χέκινγκ είναι ο κατάλληλος. Ένας προπονητής που δεν ήταν μαθημένος στον πρωταθλητισμό, όμως είχε όλα αυτά που έψαχνε ο Άλοφς.
Φυσικά, δεν φτάνει μόνο το βάθος, για να χτίσεις μία ομάδα που θα είναι σταθερά στην 4άδα, όπως είναι ο στόχος της Βόλφσμπουργκ δια στόματος τόσο του Άλοφς όσο και του προέδρου Σανθ. Η ποιότητα είναι πλέον τεράστια. Μπροστάρης όλων ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, που φέτος έχει... ανθίσει, ενώ και ο Πέρισιτς μετά το Μουντιάλ είναι εκπληκτικός, κάνοντας και εκείνος τη διαφορά.
«Το 2014 είναι με διαφορά η καλύτερή μου σεζόν», τόνισε μετά το ματς με το Ανόβερο ο Κροάτης, που για πρώτη φορά στην καριέρα του μοίρασε 3 ασίστ στο ίδιο παιχνίδι! Ο Γκιλαβογκί προστέθηκε στους Λουίζ Γκουστάβο και Μαλαντά στο κέντρο, ο Όλιτς σκυλιάζει σε κάθε ματς, Βιεϊρίνια και Καλιγκιούρι δίνουν πολύτιμες λύσεις μεσοεπιθετικά, ενώ η άνοδος του Άρνολντ προσθέτει ποιότητα στο ρόστερ. Το ίδιο ισχύει για κάθε σχεδόν θέση των Λύκων.
«Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ο ηγέτης με το baby-face», έγραψε η γερμανική έκδοση του Goal. Ο Βέλγος ρολάρει στο σύστημα του Χέκινγκ, που βασίζεται στην αντεπίθεση και όχι σε παιχνίδι κατοχής με highlight την κούρσα των 77 μέτρων στο ματς με το Αμβούργο. Στην 11η αγωνιστική είχε ήδη φτάσει τις 9 και έσπασε το ρεκόρ του Ντιέγκο από τη σεζόν 2006-07 (με 8).
Μπορεί μέχρι τώρα να έμεινε εκεί, όμως στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει λιγότερες ασίστ μόνο από τον Φάμπρεγας (11). Το ρεκόρ της Bundesliga (και παράλληλα και της Βόλφσμπουργκ) ανήκε στον Μισίμοβιτς από τη σεζόν 2009-10 και στον Ριμπερί από τη σεζόν 2011-12, όταν αμφότεροι είχαν από 20 ασίστ! Ρεκόρ, που σαφώς μπορεί να σπάσει ο Ντε Μπρόινε, με το site της Bundesliga να τον χαρακτηρίζει «Βασιλιά των ασίστ».

«Είμαι νικητής. Είμαι εδώ για να κερδίσω κάθε ματς», είχε πει ο 23χρονος μέσος και σιγά-σιγά το επιβεβαιώνει. «Δεν παίζει μόνο καλά, αλλά πλέον παίρνει και πρωτοβουλίες εκτός γηπέδου. Περνάει τη νοοτροπία του νικητή και στο υπόλοιπο ρόστερ», αποκάλυψε ο Χέκινγκ, πριν συμπληρώσει: «Είμαστε πολύ τυχεροί που ο Κέβιν παίζει εδώ».
Τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν, όμως πέρα από την Μπάγερν, εκείνη που δείχνει την μεγαλύτερη σταθερότητα είναι χωρίς κανέναν ενδοιασμό η Βόλφσμπουργκ. Τα τελευταία χρόνια η δουλειά στις ακαδημίες είναι εξαιρετική, οι άσκοπες μεταγραφές έχουν σταματήσει και δεν χρειαζόταν να έρθει ο Άλοφς να το επιβεβαιώσει. «Πρέπει να αλλάξουμε το πρόσωπο του συλλόγου», αποκάλυψε ότι ήταν εκείνο πάνω στο οποίο συμφώνησε με τον Χέκινγκ, πριν τον πείσει να αφήσει μία ομάδα με τεράστια παράδοση και πολλά προβλήματα, όπως η Νυρεμβέργη, για το νέο πρότζεκτ των Λύκων.
«Με την υποστήριξη της Volkswagen η Βόλφσμπουργκ είναι σε καλύτερη οικονομική θέση από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Bundesliga. Ακόμη και από την Μπάγερν», είχε πει πριν λίγες εβδομάδες ο τεχνικός διευθυντής της Μάιντς, Κρίστιαν Χάιντελ. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές τις προκαταλήψεις. Με απογοήτευσε αυτό που είπε ο Χάιντελ, γιατί δεν ισχύει», ήταν η απάντηση του Άλοφς στην Wolfsburger Allgemeine. Η αλήθεια, φυσικά, βρίσκεται κάπου στη μέση.
Η κάνουλα έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό ελέω FFP και η Βόλφσρμπουργκ βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της UEFA, που θα εξετάσει περαιτέρω την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Σύμφωνα με την Welt, που επικαλείται πηγή μέσα από την Βόλφσμπουργκ, δεν αναμένεται να προκύψει κάποιο πρόβλημα, καθώς τα ανοίγματα αφορούν κυρίως μεταγραφές προηγούμενων ετών. Άλλωστε, όπως είπε και ο Άλοφς οι Λύκοι είναι «μοναδική περίπτωση». Οι προκλήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν με το τέλος της σεζόν, όμως μέχρι τότε μπορούν να συνεχίσουν να το διασκεδάζουν! Άλλωστε, είναι προφανές ότι ο σύλλογος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πως πέρασαν τα χρόνια... !(pics)

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμίζει πως ήταν ως ποδοσφαιριστές δέκα από τους κορυφαίους προπονητές του πλανήτη.
Σήμερα «λάμπουν» με την παρουσία τους στην άκρη του πάγκου, δίνοντας οδηγίες στους παίκτες τους. Οι ίδιοι δεν ήρθαν σαν... κομήτες στο χώρο της μπάλας, αφού στα νιάτα τους υπήρξαν ποδοσφαιριστές για πολλά χρόνια. Άλλοι έκαναν μεγάλη καριέρα, παίζοντας ποδόσφαιρο και άλλοι όχι. Άλλοι σήκωσαν πολλά τρόπαια τόσο ως παίκτες, όσο και ως προπονητές. Άλλοι τα σηκώνουν μόνο τώρα.
Κάρλο Αντσελότι, Ράφα Μπενίτεθ, Μαρσέλο Μπιέλσα, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γκους Χίντινγκ, Χάρι Ρέντναπ, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, Λουίς Φαν Χάαλ και Αρσέν Βενγκέρ είναι δέκα από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη. Δείτε πως ήταν όταν έπαιζαν ποδόσφαιρο και συγκρίνετε τις εικόνες τους. Άλλαξαν καθόλου, περνώντας τα χρόνια;
Κάρλο Αντσελότι
Ράφα Μπενίτεθ
Μαρσέλο Μπιέλσα
Βιθέντε Ντελ Μπόσκε
Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Γκους Χίντινγκ
Χάρι Ρέντναπ
Λουίς Φελίπε Σκολάρι
Λουίς Φαν Χάαλ
Αρσέν Βενγκέρ
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Ηλιόλουστη» η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάλμε, την επόμενη ημέρα στο Γιουρόπα Λιγκ αλλά και για τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη. 
Έχει γίνει… συνήθεια πλέον, ο Ολυμπιακός να φορά πάντα κοντομάνικα στην Ευρώπη. Οι Πειραιώτες, είτε θα παίρνουν το εισιτήριο για τους 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είτε θα συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγκ. Φέτος οι πρωταθλητές θα ακολουθήσουν την δεύτερη διαδρομή, αλλά σε μεγάλο βαθμό το καθήκον τους το έκαναν.
ADVERTISEMENT
Σε όμιλο με την πρωταθλήτρια Ισπανίας (και φιναλίστ του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ), την πρωταθλήτρια Ιταλίας και την πρωταθλήτρια Σουηδίας, συγκέντρωσαν εννέα βαθμούς, όλους στο απόρθητο Καραϊσκάκη, όπου έχουν λυγίσει ομάδες και ομάδες.
Η Μάλμε πάλεψε, πέτυχε δύο γκολ από το πουθενά και κόντρα στη ροή του ματς (ειδικά το πρώτο που είναι από κόντρα σε κόρνερ, δεν γίνεται να το δέχονται ομάδες με την εμπειρία του Ολυμπιακού), αλλά στο τέλος έσκυψε και αυτή το κεφάλι.
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αρκετά καλοί στο επιθετικό κομμάτι. Πέτυχαν τέσσερα γκολ και έχουν δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες. Ευκαιρίες σε καίρια σημεία του ματς, το οποίο μπορούσαν και έπρεπε να καθαρίσουν πολύ πιο εύκολα. Δεν πρόκειται να αναλύσουμε, το τι ακριβώς έγινε στο Καραϊσκάκη. Άλλωστε, θα έχετε διαβάσει ουκ ολίγα κείμενα για τη νέα ευρωπαϊκή νίκη του Ολυμπιακού. Το θέμα κατά τη γνώμη μας, είναι η επόμενη μέρα.
Τα τέσσερα γκολ, λογικά θα επιδράσουν θετικά στη ψυχολογία των παικτών, προκειμένου να πάρουν τα πάνω τους και να πατήσουν γκάζι στο πρωτάθλημα. Γιατί, εάν το κάνουν αυτό, τότε πολύ δύσκολα θα μπορέσει να τους κοντράρει κάποιος από τους αντιπάλους.
Σε αυτόν βέβαια που έφυγε ένα μεγάλο βάρος, είναι ο Μήτρογλου. Ένας επιθετικός που από την αποθέωση, γνώρισε τις αποδοκιμασίες στο Καραϊσκάκη. Το γκολ που πέτυχε, το οποίο ήταν πέρα για πέρα κρίσιμο, ζέστανε τον κόσμο και πλέον είναι στο χέρι του να παίξει χωρίς άγχος και να αρχίσει να… πυροβολεί, όπως αυτός ξέρει.
Στην επόμενη μέρα, φυσικά και υπάρχει το Γιουρόπα Λιγκ. Με μια πρώτη ματιά, ομάδες μεγαθήρια δεν υπάρχουν, αλλά θα περιμένουμε πρώτα να ξεκαθαρίσει το τοπίο για να δούμε ποιους αντιπάλους θα έχουν οι Πειραιώτες. Το έχουμε γράψει πολλές φορές, ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση είναι πιο βατή και ταιριάζει στον Ολυμπιακό, προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία του. Υπομονή μέχρι την Πέμπτη το βράδυ, που θα έχουν ολοκληρωθεί οι όμιλοι…
Θα κλείσουμε φυσικά το κείμενο, με την υπόσχεση του προέδρου της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη. Ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν μεταγραφές, κάτι που θέλει ο κόσμος και φυσικά το έχει ανάγκη η ομάδα, προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους της. Και φυσικά ο δυνατός Ολυμπιακός, μπορεί να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική σεζόν και στο τέλος της, κανείς να μην θυμάται τα στραβοπάτηματα…
*Πηγή: gazzetta.gr*