Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Δορκοφίκης: «Έφτασα ως εδώ με τα λάθη μου…»

Ο Περικλής Δορκοφίκης, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την καριέρα του, την προσπάθεια του Πανελευσινιακού, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Δορκοφίκης: «Έφτασα ως εδώ με τα λάθη μου…»
Στα 35 του αποτελεί έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες του Πανελευσινιακού. Ο λόγος για τον Περικλή Δορκοφίκη που μίλησε στην εκπομπή «Playball» του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την καριέρα του, την προσπάθεια της νέας του ομάδας, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά, ο Περικλής Δορκοφίκης μίλησε για:

-τη μέχρι τώρα πορεία του Πανελευσινιακού: «Πιστεύω πως τώρα πλέον είμαστε αρκετά καλά. Το πρωτάθλημα έχει αρκετό δρόμο και στόχος μας είναι να κάνουμε τις νίκες που χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε την παραμονή όσο πιο γρήγορα γίνεται για να μπορέσουμε μετά να βάλουμε έναν μεγαλύτερο στόχο».

-το τι άλλαξε με την έλευση του κόουτς Κουστένη: «Και με τον κόουτς Σκαραφίγκα δουλεύαμε αρκετά καλά. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Οι συγκεκριμένοι παίκτες που είναι στην ομάδα έδεσαν περισσότερο με τη φιλοσοφία του Τζίμη Κουστένη, γι’ αυτό και πιστεύω πως τώρα αποδίδουμε καλύτερα στην άμυνα και την επίθεση».

-την ενίσχυση με τον Μάικλ Έρικ: «Είναι ένα πολύ δυναμικό παιδί. Τον είδα στην προπόνηση και γέμισε και τις δύο ρακέτες. Έκανε και προπονήσεις με το Μιλγουόκι. Πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας και να πετύχουμε τους στόχους μας, εφόσον προσαρμοστεί και στο νέο περιβάλλον και τη φιλοσοφία μας».

-τον καλό ελληνικό κορμό του Πανελευσινιακού: «Μετά από τόσα χρόνια στην Α1, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως 2-3 καλοί ξένοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα. Από εκεί και πέρα όμως, το ‘Α’ και το ‘Ω’ είναι ένας καλός ελληνικός κορμός που θα βάλει την ψυχή και το φιλότιμο για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Κι αυτό η Ελευσίνα το έχει σε πολύ καλό βαθμό».

-το κλίμα στον Πανελευσινιακό: «Η αλήθεια είναι πως εδώ υπάρχει ένα πολύ οικογενειακό κλίμα, κάτι που δίνει μια ζεστασιά. Εμένα με χαροποιεί αυτό και νιώθω πολύ καλά στην ομάδα».

-το ματς με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα: «Έχουμε κίνητρο να κερδίσουμε και τον Κόροιβο. Έχουν το πλεονέκτημα γιατί παίζουν στην έδρα τους και είναι μια πολύ καλή ομάδα. Είδαμε πόσο δυσκόλεψαν τον Ολυμπιακό. Πάμε να κερδίσουμε ή τουλάχιστον να παίξουμε δυνατά και αυτό να είναι παρακαταθήκη για το επόμενο ματς με τον Πανιώνιο».

-το αν θα συνεχίσει να παίζει και του χρόνου: «Θα το δούμε. Θέλω να παίξω, αλλά από εδώ και πέρα θέλω να ζυγίζω τα πράγματα κάθε καλοκαίρι. Δεν θέλω να κοροϊδεύω να κανέναν και θέλω να βοηθάω κάθε ομάδα μου».

-το αν θα άλλαζε κάτι στην καριέρα του: «Είμαι πολύ σκληρός με τον εαυτό μου. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί. Έχω φτάσει εδώ που έχω φτάσει με τα λάθη μου. Έχω κάνει πολλά λάθη, αλλά αυτά με έφεραν εδώ και νιώθω ευτυχισμένος. Σίγουρα θα έπρεπε μικρότερος να έχω το μυαλό που έχω τώρα για το μπάσκετ. Όχι ότι δεν το ήθελα πολύ, αλλά έπρεπε να το θέλω ακόμη πιο πολύ».

-το αν θα προλάβει να δει ανταγωνιστική την Α1: «Πόσο πολύ θα το ήθελα! Αλλά νομίζω ότι δυστυχώς δεν θα προλάβω. Δεν λέω πως δεν έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, αλλά πιστεύω πως πρέπει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα για το άθλημα. Η ζωή μας έχει αλλάξει και μαζί του και το μπάσκετ. Πρέπει να προφυλάξουμε το άθλημα που μας έχει χαρίσει τόσες πολλές επιτυχίες».

-το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο στην Α1: «Είναι πολύ δύσκολη η απάντηση. Ο Παναθηναϊκός πάλι δείχνει πολύ δυνατός, χτίζει συνέχεια, παρά τις αλλαγές που κάνει κάθε χρόνο και βρίσκει την άκρη. Ο Ολυμπιακός έδειξε κάποια στιγμή λίγο χαμένος και μπερδεμένος, αλλά βρίσκει το δρόμο του. Θα πω το τυπικό, να κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Έχω ζήσει τον ΠΑΟΚ και τον Άρη πρωταγωνιστή και την ΑΕΚ να μας παίρνει το πρωτάθλημα από το 0-2 και ακόμη με πονά η καρδιά μου».

-τα καθήκοντά του σαν δημοτικός σύμβουλος στη Γλυφάδα: «Μου αρέσει πολύ που είμαι δημοτικός σύμβουλος, το έχω δει πολύ ζεστά κι ευχαριστώ το Δήμαρχο που με έβαλε στην παράταξή του. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να τα προλαβαίνεις όλα, γιατί έχω και δύο μικρές κόρες, αλλά στο τέλος της ημέρας νιώθω πολύ χαρούμενος που μπορώ να προσφέρω και στη Γλυφάδα, αλλά και στον Πανελευσινιακό. Ακόμη και στα 35, όσο φοράς σορτσάκι νιώθεις παιδί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: