Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Παίζει για το μέλλον του!

Αν και η πρόκριση έχει χαθεί, ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη απέναντι στην Εστορίλ για να «διορθώσει» τη βαθμολογία του ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών κληρώσεων και να εισπράξει ένα αξιοσέβαστο μπόνους.

Παίζει για το μέλλον του
Με θετικό τρόπο θέλουν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να ολοκληρώσουν την πορεία τους στο φετινό Europa League, στο αποψινό παιχνίδι με την Εστορίλ στη Λεωφόρο (20:00, Novasports 1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Οι «πράσινοι» θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο, μία νίκη που έχει και οικονομικά κέρδη για την ομάδα. Συγκεκριμένα, το «τρίποντο» θα βάλει 200.000 ευρώ στα ταμεία της «πράσινης» ΠΑΕ και η ισοπαλία 100.000 ευρώ.

Επίσης, το «τριφύλλι» θέλει τη νίκη κόντρα στους Πορτογάλος και για να ανέβει στην κατάταξη της UEFA, όπου τα τελευταία χρόνια η θέση του είναι σε… ελεύθερη πτώση και να προσπαθήσει απ’ του χρόνου να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Αναστασίου προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Την «πράσινη» εστία θα υπερασπιστεί εκ νέου ο Στιλ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπούρμπο, Κουτρουμπή, Ρισβάνη και Χουχούμη. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Λαγός, με εσωτερικούς μέσους τους Δώνη και Πράνιτς.

Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Ντίνας, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Κλωναρίδης και Καρέλης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσάρης, Τριανταφυλλόπουλος, Ζέκα, Μπούι, Μπαϊράμι, Μπεργκ, Ατζαγκούν και Σταματάκης.

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την πρώτη εντός έδρας νίκη του κόντρα σε πορτογαλική ομάδα, αφού στο παρελθόν είχε έρθει δύο φορές ισόπαλος με την Πόρτο και άλλη μία φορά είχε χάσει από τους «δράκους». Μάλιστα, σε αυτά τα τρία παιχνίδια δεν είχε καταφέρει να σκοράρει, κάτι που ευελπιστούν όλοι να πετύχει σήμερα.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα

20/03/03 Παναθηναϊκός-Πόρτο 0-1
21/11/01 Παναθηναϊκός-Πόρτο 0-0
01/11/95 Παναθηναϊκός-Πόρτο 0-0 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: