Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

«Βαριά» Σίτι!!

Ηχηρή απάντηση στους επικριτές για το «βάρος» της φανέλας της έδωσε η Μαν. Σίτι. Οι «πολίτες» ξέραναν την Ρόμα (2-0) και συνεχίζουν στο Champions League, την ώρα που οι Ρωμαίοι... αράζουν στο Europa.

«Βαριά» Σίτι!
Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος! Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε (μετά από καιρό είναι η αλήθεια) πως μπορεί και στην Ευρώπη να κάνει «δουλίτσα»!

Οι «πολίτες» δεν μάσησαν απ’ το καλό ξεκίνημα της Ρόμα και τελικά φεύγοντας με σπουδαίο διπλό από το Ολίμπικο (2-0), πήραν μαζί τους και το εισιτήριο για τους «16» του Champions League, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση (πίσω απ’ την ήδη πρώτη Μπάγερν που έκανε νέο πάρτι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 3-0).

Και κάπως έτσι η παρέα των Μανωλά, Χολέμπας (βασικοί και δοκάρι ο πρώτος) περιορίζονται στο Europa League όπου είναι και υποψήφιοι για αντίπαλοι του Ολυμπιακού στους «32» του θεσμού!

Ρόμα-Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Η Ρόμα έδειξε να κυνηγά πιο… ζωηρά ένα γκολ στην αρχή του ματς. Κι αν ο Χολέμπας ήταν πιο συγκεντρωμένος (σε τετ-α-τετ με τον Χαρτ), αν ο Ζερβίνιο είχε καλύτερα τελειώματα, τότε ενδεχομένως το Ολίμπικο να ‘χε πάρει φωτιά. Την ίδια ώρα, η Μαν. Σίτι δεν έδειχνε ιδιαίτερο… νεύρο, είχε περιορισμένο ρόλο στο ματς και ουσιαστικά απείλησε 1-2 φορές την εστία του Ντε Σάνκτις (με Μίλνερ και Τζέκο). Όσο έμενε το 0-0, όλα ήταν υπό κρίση για το ποιος θα χαμογελούσε με την πρόκριση στους «16» του Champions League. Στο 60’, όμως, οι πολίτες… έκλεισαν το μάτι στο «χρυσό» εισιτήριο. Με τον Νασρί να πιάνει φοβερό σουτ (και με τη βοήθεια του δοκαριού) και να βρίσκει δίχτυα, οι Άγγλοι πήραν σκορ πρόκρισης. Οι «τζιαλορόσι» πίεσαν για την ισοφάριση, για να ξαναμπούν στο κόλπο, είχαν δοκάρι σε καρφωτή κεφαλιά του Μανωλά, είχαν πίεση και 2-3 καλά σουτ, αλλά δεν τους βγήκε. Και τελικά ήρθε κι ο Ζαμπαλέτα προς το φινάλε να υπογράψει τον θρίαμβο της Σίτι (για το 0-2) και να αναγκάσει στην τρίτη θέση τους Ρωμαίους.

Ρόμα (Ρούντι Γκαρσιά): Ντε Σάνκτις, Μαϊκόν (78' Φλορέντσι), Γιάνγκα-Εμπίβα, Μανωλάς, Χολέμπας, Πιάνιτς, Κεϊτά, Ναϊνγκολάν, Ζερβίνιο, Τότι (70' Ντέστρο), Λιάγιτς (67' Ιτούρμπε).

Μάντσεστερ Σίτι (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Νάβας (67' Σίλβα), Νασρί (88' Κολάροφ), Μίλνερ, Τζέκο (78' Γιόβετιτς)

Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0

Έστω και με μινι ροτέισον, η Μπάγερν είναι… Μπάγερν. Είναι φαβορί και η ΤΣΣΚΑ κυνηγούσε ένα θαύμα ουσιαστικά μέσα στη Γερμανία. Και νωρίς-νωρίς το πέναλτι του Μίλερ (18’) σταμάτησε κάθε πιθανό όνειρο των Ρώσων. Ο Νόιερ επιβεβαίωσε σε 1-2 περιπτώσεις στο πρώτο μέρος πως αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο, ενώ και οι Βαυαροί θα μπορούσαν να είχαν διευρύνει το προβάδισμά τους. Στο δεύτερο μέρος, οι πρωταθλητές Γερμανίας ήταν ακόμα καλύτεροι. Κλείνοντας περισσότερο στα καρέ τους αντιπάλους τους. Έχοντας και δοκάρι με τον Λεβαντόφσκι. Έχοντας και φάσεις. Κι έστω και αργά, αυτή τους η υπεροχή μετουσιώθηκε σε δύο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης. Με τον Ρόντε να χρίζεται σκόρερ στο 84’ και τον Γκέτσε να ολοκληρώνει το νέο «πάρτι» στην εκπνοή για το τελικό 3-0!

Μπάγερν (Πεπ Γκουαρντιόλα): Νόιερ, Μπερνάτ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Γκαουντίνο (73' Βάιζερ), Ρόντε, Σβάινσταϊγκερ, Χόιμπιεργκ, Γκέτσε, Ριμπερί (46' Λεβαντόφσκι), Μίλερ (46' Ρόμπεν)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Λιονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεφ, Μάριο Φερνάντες, Ιγκνασέβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Ναμπάμπκιν, Βέρνμπλουμ, Νάτχο (66' Τόσιτς), Τζαγκόεφ, Ερεμένκο (82' Μιλάνοφ), Μούσα (90' Εφρέμοφ), Ντουμπιά


Τα αποψινά αποτελέσματα

Μπάγερν Μονάχου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0
(18’ πεν. Μίλερ, 84’ Ρόντε, 90’ Γκέτσε)

Ρόμα-Μάντσεστερ Σίτι 0-2
(60’ Νασρί, 86’ Ζαμπαλέτα)

Η τελική βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 15 (16-4)
Μάντσεστερ Σίτι 8 (9-8)
Ρόμα 5 (8-14)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 (6-13)*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: