Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Το πρώτο ματς της Dial Square, ή αλλιώς... Άρσεναλ!!

Μια παρέα φίλων από τη Σκοτία, αποτέλεσε τον... καρπό από τον οποίο φύτρωσε, μεγάλωσε και γιγαντώθηκε η Άρσεναλ!

Το πρώτο ματς της Dial Square, ή αλλιώς... Άρσεναλ!
Σαν σήμερα, το μακρινό 1886, οι «πρόγονοι» των «κανονιέρηδων» έπαιξαν το πρώτο τους παιχνίδι, φέροντας την ονομασία Dial Square! Το england365.gr γύρισε το χρόνο πίσω...
Ο Ντέιβιντ Ντάνσκιν, εργαζόταν σε εργοστάσιο στο Γούλγουιτς. Σε περιοχή με διαδεδομένα το κρίκετ και το ράγκμπι, αναζητούσε τρόπο ώστε το αγαπημένο του ποδόσφαιρο να αποκτήσει κι άλλους φίλους. Μαζί με τρεις φίλους του, τους Ελάιζα Γουάτκινς, Τζον Χαμπλ και Ρίτσαρντ Πιρς, έκαναν την αρχή.
Η επίσκεψη δύο παικτών της Νότιγχαμ Φόρεστ, των Φρεντ Μπίρντσλεϊ και Μόρις Μπέιτς, στο Γούλγουιτς, έδωσαν τη... σπίθα που χρειαζόταν ο Ντάνσκιν. Η ιδέα διαδόθηκε και περίπου 15 άτομα συμφώνησαν να διαθέσουν χρήματα για τη δημιουργία ποδοσφαιρικού σωματείου. Με οικονομική συμβολή και από τον Ντάνσκιν, αγόρασαν και μια μπάλα.
Ήταν Οκτώβρης του 1886...
Η ομάδα που είχε συσταθεί, προγραμμάτισε το πρώτο της παιχνίδι για τον Δεκέμβριο εκείνου του έτους και σήμερα, συμπληρώνονται 128 χρόνια από εκείνο το ματς! Το σωματείο δεν είχε όνομα, φανέλες και γήπεδο. Γι' αυτό, αγωνίστηκε με το όνομα «Dial Square», από το εργοστάσιο που βρισκόταν στις Νότιες όχθες του Τάμεση κι εργαζόταν ο Ντάνσκιν.
Η ομάδα που αντιμετώπισαν, λεγόταν Ίστερ Γουόντερερς. Η «Dial Square», τη διέλυσε με σκορ 6-0!
Αυτοί ήταν οι «πρόγονοι» της Άρσεναλ, που έγραψαν τις πρώτες σελίδες της ιστορίας του συλλόγου και μάλιστα, με επιβλητική νίκη στο πρώτο τους ματς.



Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: