Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Οι Λύκοι το διασκεδάζουν!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την εντυπωσιακή πορεία της Βόλφσμπουργκ και τους μεγάλους πρωταγωνιστές της. Πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει μία ομάδα που το διασκεδάζει; Και πόσο σπάνιο είναι να βρεις ομάδα, που όντως να το κάνει υπό πίεση; Τα ρητορικά ερωτήματα ίσως να βρήκαν απάντηση. «Όταν παίζω ποδόσφαιρο, πάντα το διασκεδάζω», είχε πει πριν λίγες εβδομάδες ο Κέβιν Ντε Μπρόινε.
«Απολαμβάνουμε τον τρόπο, με τον οποίο παίζουμε», σχολίασε ο Άλοφς. «Όλοι παίζουν για όλους. Είναι διασκεδαστικό!», ο Όλιτς, αμφότεροι μετά την τελευταία μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με το Ανόβερο (1-3). «Το μοντέλο της διασκέδασης της Βόλφσμπουργκ», έγραψε η Hessische/Niedersächsische Allgemeine. Αυτό το μοντέλο, που όχι μόνο την έχει οδηγήσει στη 2η θέση, αλλά και σε ρεκόρ βαθμών.
Ποτέ σε αυτό το σημείο οι Λύκοι δεν είχαν 29 βαθμούς. Ούτε καν όταν κατέκτησαν το πρωτάθλημα, καθώς τη σεζόν 2004-05 είχαν 27, ρεκόρ που έσπασαν πριν από λίγες ημέρες. Τότε, τελικά έμειναν στην 9η θέση, κάνοντας απογοητευτικό δεύτερο γύρο. Τώρα, πολλά έχουν αλλάξει. Άλλους δύο βαθμούς θέλει η Βόλφσμπουργκ, που υποδέχεται την Πάντερμπορν, για να κάνει ρεκόρ συγκομιδής στον πρώτο γύρο δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί.

Στην εποχή που η Μπάγερν είναι απόλυτη κυρίαρχος, το μάρκετινγκ έχει αρχίσει να δουλεύει διαφορετικά. Έτσι, πάντα βρισκόμαστε στην αναζήτηση του «Bayern-Jäger», του «Κυνηγού της Μπάγερν». «Νούμερο ένα κυνηγός της Μπάγερν είναι η Βόλφσμπουργκ», επιβεβαίωσε στο Spiegel ο Ντίτμαρ Χάμαν. Σε κάθε συνέντευξη τύπου ο Χέκινγκ ρωτάται για αυτό και κάθε φορά η απάντηση του είναι η ίδια. «Δεν κυνηγάμε την Μπάγερν. Δε θα το επαναλαμβάνω κάθε εβδομάδα», είπε μετά το ντέρμπι ο Χέκινγκ. Κι όμως το κάνει... «Η Μπάγερν είναι εκπληκτική ομάδα. Αν έχουμε μία ελπίδα να τους φτάσουμε, είναι αν πρέπει να παίξουν με 7 παίκτες», ολοκλήρωσε.
Ήταν η πρώτη του νίκη στο Ανόβερο μετά από 6 αποτυχημένες απόπειρες και η πρώτη της Βόλφσμπουργκ μετά από 3 χρόνια στην HDI-Arena. «Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα», είπε ο Χέκινγκ. Κάτι το ιδιαίτερο μπορεί όχι, όμως σίγουρα κάτι το αξιοπρόσεκτο. Άλλωστε, η γλώσσα του σώματος δε λέει ψέματα και σπάνια βλέπουμε τον Γερμανό τεχνικό να αντιδρά τόσο παθιασμένα.
Τι έχει αλλάξει, όμως, σε σχέση με πέρυσι, όταν η Βόλφσμπουργκ έχασε στο τέλος την 4άδα; «Το βάθος. Αυτή είναι η σημαντικότερη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι». Λόγια του τεχνικού διευθυντή των Λύκων, Κλάους Άλοφς. Ο τελευταίος έχει παράδοση στο να δυσκολεύει τη ζωή των Βαυαρών και να τους κάνει τη ζημιά, όταν για περισσότερο από μία δεκαετία βρέθηκε αρκετές φορές να είναι το αντίπαλο δέος τους στην Bundesliga. Τότε, αποτέλεσε χρυσό δίδυμο με τον Τόμας Σάαφ.

Πλέον, βρήκε τον άνθρωπο, με τον οποίο θα κάνουν το επόμενο βήμα. «Ο Άλοφς βρήκε το νέο του ταίρι», έγραψε η Süddeutsche. Ο Γερμανός παράγοντας αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Wolfsburger Allgemeine ότι όταν οι δυο τους συναντήθηκαν πριν από δύο χρόνια, για να συζητήσουν την προοπτική συνεργασίας τους, πείστηκε αμέσως ότι ο Χέκινγκ είναι ο κατάλληλος. Ένας προπονητής που δεν ήταν μαθημένος στον πρωταθλητισμό, όμως είχε όλα αυτά που έψαχνε ο Άλοφς.
Φυσικά, δεν φτάνει μόνο το βάθος, για να χτίσεις μία ομάδα που θα είναι σταθερά στην 4άδα, όπως είναι ο στόχος της Βόλφσμπουργκ δια στόματος τόσο του Άλοφς όσο και του προέδρου Σανθ. Η ποιότητα είναι πλέον τεράστια. Μπροστάρης όλων ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, που φέτος έχει... ανθίσει, ενώ και ο Πέρισιτς μετά το Μουντιάλ είναι εκπληκτικός, κάνοντας και εκείνος τη διαφορά.
«Το 2014 είναι με διαφορά η καλύτερή μου σεζόν», τόνισε μετά το ματς με το Ανόβερο ο Κροάτης, που για πρώτη φορά στην καριέρα του μοίρασε 3 ασίστ στο ίδιο παιχνίδι! Ο Γκιλαβογκί προστέθηκε στους Λουίζ Γκουστάβο και Μαλαντά στο κέντρο, ο Όλιτς σκυλιάζει σε κάθε ματς, Βιεϊρίνια και Καλιγκιούρι δίνουν πολύτιμες λύσεις μεσοεπιθετικά, ενώ η άνοδος του Άρνολντ προσθέτει ποιότητα στο ρόστερ. Το ίδιο ισχύει για κάθε σχεδόν θέση των Λύκων.
«Κέβιν Ντε Μπρόινε: Ο ηγέτης με το baby-face», έγραψε η γερμανική έκδοση του Goal. Ο Βέλγος ρολάρει στο σύστημα του Χέκινγκ, που βασίζεται στην αντεπίθεση και όχι σε παιχνίδι κατοχής με highlight την κούρσα των 77 μέτρων στο ματς με το Αμβούργο. Στην 11η αγωνιστική είχε ήδη φτάσει τις 9 και έσπασε το ρεκόρ του Ντιέγκο από τη σεζόν 2006-07 (με 8).
Μπορεί μέχρι τώρα να έμεινε εκεί, όμως στα 5 μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει λιγότερες ασίστ μόνο από τον Φάμπρεγας (11). Το ρεκόρ της Bundesliga (και παράλληλα και της Βόλφσμπουργκ) ανήκε στον Μισίμοβιτς από τη σεζόν 2009-10 και στον Ριμπερί από τη σεζόν 2011-12, όταν αμφότεροι είχαν από 20 ασίστ! Ρεκόρ, που σαφώς μπορεί να σπάσει ο Ντε Μπρόινε, με το site της Bundesliga να τον χαρακτηρίζει «Βασιλιά των ασίστ».

«Είμαι νικητής. Είμαι εδώ για να κερδίσω κάθε ματς», είχε πει ο 23χρονος μέσος και σιγά-σιγά το επιβεβαιώνει. «Δεν παίζει μόνο καλά, αλλά πλέον παίρνει και πρωτοβουλίες εκτός γηπέδου. Περνάει τη νοοτροπία του νικητή και στο υπόλοιπο ρόστερ», αποκάλυψε ο Χέκινγκ, πριν συμπληρώσει: «Είμαστε πολύ τυχεροί που ο Κέβιν παίζει εδώ».
Τα πράγματα συνεχώς αλλάζουν, όμως πέρα από την Μπάγερν, εκείνη που δείχνει την μεγαλύτερη σταθερότητα είναι χωρίς κανέναν ενδοιασμό η Βόλφσμπουργκ. Τα τελευταία χρόνια η δουλειά στις ακαδημίες είναι εξαιρετική, οι άσκοπες μεταγραφές έχουν σταματήσει και δεν χρειαζόταν να έρθει ο Άλοφς να το επιβεβαιώσει. «Πρέπει να αλλάξουμε το πρόσωπο του συλλόγου», αποκάλυψε ότι ήταν εκείνο πάνω στο οποίο συμφώνησε με τον Χέκινγκ, πριν τον πείσει να αφήσει μία ομάδα με τεράστια παράδοση και πολλά προβλήματα, όπως η Νυρεμβέργη, για το νέο πρότζεκτ των Λύκων.
«Με την υποστήριξη της Volkswagen η Βόλφσμπουργκ είναι σε καλύτερη οικονομική θέση από όλες τις υπόλοιπες ομάδες της Bundesliga. Ακόμη και από την Μπάγερν», είχε πει πριν λίγες εβδομάδες ο τεχνικός διευθυντής της Μάιντς, Κρίστιαν Χάιντελ. «Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτές τις προκαταλήψεις. Με απογοήτευσε αυτό που είπε ο Χάιντελ, γιατί δεν ισχύει», ήταν η απάντηση του Άλοφς στην Wolfsburger Allgemeine. Η αλήθεια, φυσικά, βρίσκεται κάπου στη μέση.
Η κάνουλα έχει κλείσει σε μεγάλο βαθμό ελέω FFP και η Βόλφσρμπουργκ βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο της UEFA, που θα εξετάσει περαιτέρω την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Σύμφωνα με την Welt, που επικαλείται πηγή μέσα από την Βόλφσμπουργκ, δεν αναμένεται να προκύψει κάποιο πρόβλημα, καθώς τα ανοίγματα αφορούν κυρίως μεταγραφές προηγούμενων ετών. Άλλωστε, όπως είπε και ο Άλοφς οι Λύκοι είναι «μοναδική περίπτωση». Οι προκλήσεις δεν πρόκειται να σταματήσουν με το τέλος της σεζόν, όμως μέχρι τότε μπορούν να συνεχίσουν να το διασκεδάζουν! Άλλωστε, είναι προφανές ότι ο σύλλογος κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: