Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

«Ευχαριστώ» από Κατσουράνη!!

Ο Κώστας Κατσουράνης ευχαρίστησε μέσω του twitter (σε τρεις γλώσσες) τους διαδικτυακούς του φίλους για τις ευχές τους, καθώς σήμερα κλείνει τα 36.

«Ευχαριστώ» από Κατσουράνη
Ο Κώστας Κατσουράνης έχει γενέθλια σήμερα και κλείνει τα 36. Ο πολύπειρος μέσος ευχαρίστησε μέσω twitter τους φίλους του που του ευχήθηκαν λόγω της ημέρας, σε ελληνικά, αγγλικά και πορτογαλικά.

«Ευχαριστώ για τις ευχές σας! Thank you for your wishes! Obrigado por seus desejos!», αναφέρει χαρακτηριστικά.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Σοβαρό ατύχημα Ραϊκόνεν-Αλόνσο!! (video)

Κίμι Ραϊκόνεν και Φερνάντο Αλόνσο είχαν σοβαρό ατύχημα, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστούν, στον δεύτερο γύρο του Grand Prix της Αυστρίας. Δείτε τι ακριβώς συνέβη.

Σοβαρό ατύχημα Ραϊκόνεν-Αλόνσο (video)

Ευτυχώς οι δύο πιλότοι, που πέρσι ήταν μαζί στη Ferrari, βγήκαν σώοι και αβλαβείς, αλλά εμφανώς τρομαγμένοι από το ατύχημα, ενώ το αυτοκίνητο ασφαλείας πέρασε στην πίστα για να καθαριστεί ο χώρος από τα… συντρίμμια.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Τυνησία ο Ανιγκό!!


Ο Ζοσέ Ανιγκό ανέλαβε τα ηνία της Εσπεράνς από την Τυνησία.

Στην Τυνησία ο Ανιγκό
Μετακομίζει στην Τυνησία ο Ζοσέ Ανιγκό.

Ο Γάλλος προπονητής, που είχε εργαστεί σε δύο διαφορετικές περιόδου στη Μαρσέιγ (2001-2005 και 2013-2014), συμφώνησε με την Εσπεράνς και θα συνεχίσει εκεί την καριέρα του. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Συγχαρητήρια» Κοντονή σε Πετρούνια!

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Λευτέρη Πετρούνια είχε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ώστε να τον συγχαρεί για το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού.

«Συγχαρητήρια» Κοντονή σε Πετρούνια
Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζαν, σηκώνοντας ψηλά την ελληνική σημαία.

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος είχε βρεθεί στο Μπακού τις πρώτες μέρες των αγώνων, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωταθλητή στον οποίο έδωσε συγχαρητήρια για τη νέα του επιτυχία και εξέφρασε την πεποίθηση του για ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κάτσε: «Μεγάλη προσωπικότητα ο Τούντορ»

Νέα αρχή με τον ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να κάνει ο Εργκούς Κάτσε που χαρακτήρισε μεγάλη προσωπικότητα τον Ιγκόρ Τούντορ κι εξέφρασε την ελπίδα να οδηγήσει την ομάδα του εκεί που της αξίζει.

Κάτσε: «Μεγάλη προσωπικότητα ο Τούντορ»
Ήταν από τους ελάχιστους διασωθέντες σε μια αποτυχημένη σεζόν. Ο κόσμος τον ανέδειξε MVP του ΠΑΟΚ, αλλά ο ίδιος δεν «γεμίζει» με αυτό, αφού θέλει μια ομαδική διάκριση. Ο Εργκούς Κάτσε ευελπιστεί τα φετινά λάθη να «φωτίσουν» το δρόμο του «Δικεφάλου του Βορρά» στο μέλλον και στηρίζει πολλές από τις ελπίδες του στο νέο προπονητή, Ιγκόρ Τούντορ.

-Όλη τη σεζόν έβλεπες τους συμπαίκτες σου να κερδίζουν τα βραβεία του MVP του μήνα, όμως εσύ ήσουν αυτός που πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της σεζόν για τον ΠΑΟΚ… «Είναι μεγάλη τιμή για μένα που ο κόσμος με επέλεξε για το βραβείο του MVP. Όλοι μας, άλλωστε, παίζουμε ποδόσφαιρο για τον κόσμο. Δίχως αυτόν – που είναι και ο καλύτερος και πιο αυστηρός κριτής – το άθλημα θα ήταν τελείως διαφορετικό. Είμαι πολύ χαρούμενος, λοιπόν που κέρδισα αυτόν τον τίτλο και θέλω να ευχαριστήσω όσους με ψήφισαν και όλους μέσα από την ομάδα που με βοήθησαν για να φτάσω εδώ. Μακάρι, βέβαια, ο τίτλος του MVP να ερχόταν έπειτα από μια καλή σεζόν κι όχι μια αποτυχημένη όπως αυτή που τελείωσε».

-Το περίμενες πως θα ήσουν ο νικητής της ψηφοφορίας; «Για να είμαι ειλικρινής όχι. Υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα μπορούσαν να κερδίσουν τον τίτλο και δεν περίμενα πως θα ήμουν εγώ η επιλογή του κόσμου. Ειδικά από τη στιγμή που η δουλειά η οποία γίνεται στο κέντρο πολλές φορές είναι αθόρυβη».

-Τι πιστεύεις πως είναι αυτό που έκανε τους φίλους του ΠΑΟΚ να σε αναδείξουν MVP; «Δεν μπορώ να το γνωρίζω. Σε κάθε παιχνίδι δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα. Κάποιες φορές αυτό δεν είναι αρκετό, όμως καταβάλλω σκληρή προσπάθεια πρώτα για να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ να πετύχει τους στόχους του και δεύτερον επειδή κάθε παιχνίδι θέλω να γίνομαι και καλύτερος. Ίσως, λοιπόν, ο κόσμος να επιβράβευσε αυτή την προσπάθεια. Για μένα είναι πολύ σημαντικό μετά την πολύ δύσκολη περσινή σεζόν. Έκανα ένα πολύ μεγάλο λάθος από άγνοια και το πλήρωσα. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ, όμως, μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία, είμαι ευγνώμων γι αυτό και προσπαθώ ν’ ανταποδώσω».

-Είπες πως προσπαθείς να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος. Τη σεζόν που τελείωσε είδαμε να βάζεις στο παιχνίδι σου αρκετά νέα στοιχεία. Ζητάς περισσότερο τη μπάλα, συμμετέχεις πιο πολύ στο δημιουργικό κομμάτι, δίνεις ασίστ, σκοράρεις, ενώ πλέον στο ρεπερτόριό σου έβαλες και τις εκτελέσεις φάουλ. Τι έχει αλλάξει στον Εργκούς Κάτσε; «Όπως σου είπα και πριν προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Δεν θέλω να μένω στάσιμος. Θέλω να δοκιμάζω καινούρια πράγματα, να βοηθάω την ομάδα σε όλους τους τομείς. Επίσης, όσο περνούν τα χρόνια αποκτάς μεγαλύτερη εμπειρία και ξέρεις πως πρέπει να κινηθείς στον αγωνιστικό χώρο. Είμαι πολύ μικρός ακόμα, έχω πολλά να μάθω, πολλά να βελτιώσω και δεν σκοπεύω να σταματήσω να προσπαθώ».

-Θεωρείς πως σου ταιριάζει καλύτερα αυτός ο πιο σύνθετος ρόλος στο κέντρο; «Νιώθω καλά. Μου αρέσει να παίρνω πρωτοβουλίες και να βοηθώ και στο δημιουργικό κομμάτι δίχως να αμελώ τα ανασταλτικά μου καθήκοντα. Σε ποιον ποδοσφαιριστή δεν αρέσει να συμμετέχει στο παιχνίδι και να έχει τη μπάλα στα πόδια; Από εκεί και πέρα, βέβαια, το πιο σημαντικό είναι τι κρίνει προτιμότερο ο προπονητής. Εγώ είμαι εδώ για τον ΠΑΟΚ είτε κόβω, είτε δημιουργώ, είτε παίζω στο πλάι, είτε δεν παίζω. Η ομάδα είναι και πρέπει να είναι πάνω απ’ όλους».

-Το τελευταίο είναι μια φράση που χρησιμοποίησε μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Κλάους μιλώντας για την κακή σεζόν… «Είναι η πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι υπεράνω προσώπων. Ο Κλάους είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, είναι ο αρχηγός και βγήκε δημόσια να πει την άποψή του. Δεν είμαι αρμόδιος να κάνω κάτι ανάλογο. Θέλω να κρατήσουμε τα λάθη που έγιναν τη σεζόν που τελείωσε για να μην τα ξανακάνουμε, να κοιτάξουμε μπροστά και να επαναφέρουμε τον ΠΑΟΚ εκεί που αξίζει».

-Μια νέα αρχή, λοιπόν, με έναν νέο προπονητή. Τον Ιγκόρ Τούντορ. Πως περιμένεις τη νέα σεζόν; «Με ανυπομονησία. Μπορεί να μην ξεκουραστήκαμε πολύ, αλλά εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό και πρέπει να έχουμε το κίνητρο για ν’ ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Να περάσουμε τις καλοκαιρινές περιπέτειες με τα προκριματικά του Europa League, να βρεθούμε στους ομίλους, να προετοιμαστούμε καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί από την αρχή ως το τέλος στο πρωτάθλημα. Φάνηκε φέτος πως μισή σεζόν δεν είναι αρκετή. Από εκεί και πέρα, ο κ. Τούντορ είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, έκανε μεγάλη καριέρα ως ποδοσφαιριστής, κέρδισε τίτλους, έπαιξε σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα όπως το ιταλικό. Είναι καλό που είναι νεαρός σε ηλικία, με φρέσκες ιδέες κι από τη στιγμή που επιλέχθηκε για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην επόμενη μέρα πάει να πει πως είναι και ένας πολύ ικανός προπονητής». *Πηγή: sport-fm.gr*

Εισιτήρια διαρκείας και καινοτομία από την ΑΕΚ!

Τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν θα παρουσιάσει η ΑΕΚ τη Δευτέρα, μαζί με το σλόγκαν για την επόμενη σεζόν. Καινοτομία με τη δημιουργία οικογενειακής εξέδρας.

Εισιτήρια διαρκείας και καινοτομία από την ΑΕΚ
Επιστροφή με καινοτομία από την ΑΕΚ. Η ΠΑΕ θα παρουσιάσει τη Δευτέρα (22/6, 12:00) τα εισιτήρια διαρκείας για την επόμενη σεζόν και μαζί το σλόγκαν για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όπως ενημέρωσαν οι «κιτρινόμαυροι» θα καθιερωθεί οικογενειακή εξέδρα στη Θύρα 21 του Ολυμπιακού Σταδίου με προνομιακές τιμές για τον πατέρα, την μητέρα και τα παιδιά προκειμένου να βρεθούν μαζί στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

inner

Τα προηγούμενα δύο χρόνια υπήρχε μαθητική εξέδρα και όπως αναφέρεται στο site της ΠΑΕ στόχος είναι: «η επιστροφή της οικογένειας στα ελληνικά γήπεδα με προσφορές και δράσεις».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

Τη Δευτέρα στις δώδεκα το μεσημέρι στην αίθουσα Τύπου του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ θα παρουσιάσει τα εισιτήρια διαρκείας με το σλόγκαν της νέας χρονιάς, αλλά και την νέα καινοτομία με την επιστροφή της ομάδας στη Super League, που είναι η δημιουργία της οικογενειακής εξέδρας στη Θύρα 21 του Ολυμπιακού Σταδίου με προνομιακές τιμές για τον πατέρα, την μητέρα και τα παιδιά προκειμένου να βρεθούν μαζί στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας.

Μετά την καθιέρωση της μαθητικής κερκίδας στη Θύρα 21 τα δύο προηγούμενα χρόνια, η ΑΕΚ επενδύει στο στόχο της επιστροφής της οικογένειας στα ελληνικά γήπεδα με προσφορές και δράσεις, που θα ανακοινωθούν αύριο και θα καταστήσουν ιδιαίτερα ελκυστική την οικογενειακή εξέδρα.

Ταυτόχρονα η ΠΑΕ ΑΕΚ θα ανακοινώσει τις τιμές, τις προσφορές αλλά και τα εκπτωτικά πακέτα για τα διαρκείας της που θα ισχύσουν για την περίοδο 2015-16 με την Ενωση να έχει ολοκληρώσει τον πρώτο στόχο της επιστροφής και να επιδιώκει να επανακτήσει τη θέση της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πριν από την παρουσίαση θα προβληθεί το βίντεο για τα εισιτήρια διαρκείας 2015-16 με το ΟΑΚΑ να... στέλνει το δικό του μήνυμα σε παίκτες και κόσμο για την επιστροφή της ΑΕΚ στη Super League.

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης από την αίθουσα Κασσιμάτης του Ολυμπιακού Σταδίου, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Πρωταθλητής Παίδων ο Πανιώνιος!


Ο Πανιώνιος κατέκτησε για έκτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων νικώντας στον «τελικό» τον ΠΑΟΚ με 61-54. Κορυφαίος ο Μωραΐτης.

Πρωταθλητής Παίδων ο Πανιώνιος
Επιβεβαιώνοντας πως τα τμήματα υποδομής του εξακολουθούν να κάνουν άριστη δουλειά, ο Πανιώνιος κατέκτησε για έκτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων νικώντας με 61-54 τον ΠΑΟΚ στον «τελικό» που έγινε στο κλειστό της ΕΑΠ, στην Πάτρα.

Οι «κυανέρυθροι» με άμυνα ζώνης στην τελευταία περίοδο γύρισαν το ματς κι έφτασαν στη νίκη με κορυφαίο τον Δημήτρη Μωραΐτη.

Δεκάλεπτα: 15-15, 31-28, 41-45, 61-54.

Πανιώνιος (Κοψιάς): Καρακεχαγιάς 7, Μωραΐτης 14 (1τρ., 13 ρ.), Χατζόγλου 6, Καζάκου 11 (1τρ., 6ρ.), Ρετσίνας 5, Κούτρας, Καπρής 5, Λιούνης 4, Αγγελοκωνσταντής , Σταμουλής, Κουτσούγερας 9 (1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης): Νικολαΐδης 10 (2), Γιανναράς 5 (1), Φυλακτός 3 (1), Λαζαρίδης 9, Βλαγκόγιας 5, Γκούμας, Καραγιώργος 5 (10ρ.), Καμπουρίδης 8 (7ρ.), Παπαγεωργίου, Ζαμπάκης 5 (6ρ.), Κούρογλου 4.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κούγιας: «Θα πάρω όλους τους παίκτες στη Λάρισα»!


Ο Αλέξης Κούγιας έχει προγραμματίσει ραντεβού με την πλευρά του ιδιοκτήτη της Λάρισας, Βαγγέλη Πλεξίδα, ενώ, όπως δήλωσε, σκοπεύει να πάρει όλους τους παίκτες της Παναχαϊκής στους «βυσσινί».

Κούγιας: «Θα πάρω όλους τους παίκτες στη Λάρισα»!
Την ώρα που εκκρεμεί συνάντηση ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της Παναχαϊκής, Αλέξη Κούγια και στον Βαγγέλη Πλεξίδα της Λάρισας, η οποία αναμένεται να γίνει σήμερα, ο πρώτος έκανε δηλώσεις που αναμένεται να συζητηθούν.

«Θα κρατήσω Σερζίνιο, Μπόγιοβιτς και Πατσιογεώργο», είπε και πρόσθεσε: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής είναι ενθουσιασμένοι με το ενδεχόμενο ενασχόλησης μου με την ΑΕΛ και θα έρθουν εκεί, ενώ ο προπονητής θα είναι μάλλον ο Σπανός».

Όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τις φήμες ότι ο κ. Πλεξίδας ζητάει 650.000 ευρώ για το προπονητικό κέντρο: «Τόσα ζητάει; Θα δούμε. Θα βρεθούμε και θα μιλήσουμε».

Παντρεύτηκε ο Κέιλορ Νάβας!! (pics)


Περίπου ένα χρόνο αφότου απέκλεισε την Ελλάδα από το Μουντιάλ, ο Κέιλορ Νάβας παντρεύτηκε την Αντρέα Σάλας στην Κόστα Ρίκα.

Παντρεύτηκε ο Κέιλορ Νάβας (pics)
Ένα χρόνο πριν κατέβαζε τα ρολά και οδηγούσε την Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά του Μουντιάλ. Τώρα ο Κέιλορ Νάβας είδε την εστία του να… παραβιάζεται από την Αντρέα Σάλας.

Οι δυο τους παντρεύτηκαν σε μια εκκλησία στο Σαν Χοσέ, χωρίς την παρουσία κανενός συμπαίκτη του στη Ρεάλ. Το ζεύγος έχει έναν γιο ενός έτους, που ήταν παρών στο μυστήριο.

Η νέα κυρία Νάβας υπήρξε μοντέλο έχοντας κερδίσει και σχετικούς διαγωνισμούς.

inner

inner

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αποκρούει» το ενδιαφέρον της Σίτι για Γουίλσιρ η Άρσεναλ!!


Στόχο να διπλασιάσει τις απολαβές του Τζακ Γουίλσιρ ώστε αυτός να μην κοιτάξει καν το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Σίτι, έχει η Άρσεναλ.

«Αποκρούει» το ενδιαφέρον της Σίτι για Γουίλσιρ η Άρσεναλ
Ο νεαρός χαφ των «κανονιέρηδων» φαίνεται ότι θα είναι ο επόμενος στον οποίο θα στραφούν οι «πολίτες» εφόσον αποτύχουν και στην τρίτη και τελική πρόταση για τον Ραχίμ Στέρλινγκ.
Η Άρσεναλ θορυβήθηκε από αυτό, όπως ήταν λογικό και σύμφωνα με τη «Daily Mirror», προτίθεται να διπλασιάσει τον μισθό του Γουίλσιρ, ανανεώνοντας τους όρους τους τρέχοντος συμβολαίου του παίκτη που λήγει το 2018. 
Πηγή:england365.gr

Νοκ άουτ ο Ναβάρο!!

Απών από τον δεύτερο τελικό της ACB μεταξύ Ρεάλ και Μπαρτσελόνα θα είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο λόγω τραυματισμού.

Νοκ άουτ ο Ναβάρο
Οι ενοχλήσεις στο πέλμα (πελματιαία απονεύρωση) θα στοιχίσουν στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο τη συμμετοχή στον δεύτερο αγώνα της σειράς των τελικών ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη, σήμερα το μεσημέρι (13:30).

Μια ώρα πριν το τζάμπολ του αγώνα έγινε γνωστό πως ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» τέθηκε νοκ άουτ για τους πρωταθλητές, που έχουν χάσει το πρώτο ματς κι αν χάσουν και το δεύτερο θα βρεθούν σε δυσχερέστατη θέση.

Τη θέση του στη δωδεκάδα της ομάδας πήρε ο Έντουιν Τζάκσον. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τον πήρε και τον σήκωσε!! (video)

Ο Σαάντ Σαμίρ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κατάφερε από φιλεύσπλαχνος επαγγελματίας να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή.

Τον πήρε και τον σήκωσε (video)
«Τι καλός!», θα σκέφτηκαν όλοι βλέποντας τον Σαάντ Σαμίρ να βοηθά τον αντίπαλό του να ξεπεράσει την κράμπα του.

«Τι μ#@%&ς!», θα είπαν δευτερόλεπτα μετά βλέποντας τον ίδιο να παίρνει σηκωτό τον τραυματία για να κερδίσει χρόνο.




Al Ahly’s Saad Samir got impatient when an El Gounah player got injured right next to the touchline
Posted by 101 Great Goals.com on Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015




*Πηγή: sport-fm.gr*

Win-win και για τους δύο!!

Το ενδιαφέρον της Αρσεναλ για την απόκτηση του Πετρ Τσεχ όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά θεωρώ ότι συγκαταλέγεται δικαίως και στις καλύτερες κινήσεις των τελευταίων ετών από τον Αρσέν Βενγκέρ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Win-win και για τους δύο!
Τα μετόπισθεν της Αρσεναλ τα τελευταία χρόνια μόνο σιγουριά δεν έβγαζαν. Ο Βενγκέρ ψάχνει ακόμα να βρει τον ηγέτη στην αμυντική τετράδα όμως ίσως τελικά το μυστικό να μην κρύβεται εκεί. Η απουσία μιας μεγάλης προσωπικότητας κάτω από τα δοκάρια, οδηγούσε στη μόνιμη ανασφάλεια των αμυντικών του. Εχει εξήγηση. Κανείς απ’ όσους υπερασπίστηκαν την εστία των «κανονιέρηδων» τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα φώτα, βροντοφωνάζοντας «παρών» στα δύσκολα.
Η Αρσεναλ αν καταφέρει να αποκτήσει τον Τσεχ, δεδομένα θα βρει στο πρόσωπό του, τον «κέρβερο» που της έλειπε στην εστία. Όμως το κέρδος δεν θα είναι μόνο για τους «κανονιέρηδες». Θα είναι και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο Τσέχος είδε τη νέα γενιά προσωποποιημένη πάνω στον Τιμπό Κουρτουά να του κλέβει τη θέση βασικού. Εχοντας εμπιστοσύνη στα χέρια του και τις δυνατότητές του θέλησε να μείνει και να παλέψει από το να επιλέξει την εύκολη λύση μιας μεταγραφής. Αλλωστε ήταν δεδομένο ότι αρκετές ομάδες θα «σφάζονταν» στα πόδια του.
Τώρα έχει τη χρυσή ευκαιρία να αποδείξει ότι όχι μόνο δεν έχει ξοφλήσει αλλά μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσει ξανά τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα πρόκειται για μια μεταγραφή, η οποία θα βρει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και τις δύο ομάδες κερδισμένες. Δεν συμβαίνει και συχνά αυτό…
Πηγή: england365.gr

Ιακωβάκης: «Ήταν μια καλή αποχώρηση»

Χαρούμενος για τον τρόπο που αποχωρεί από την ενεργό δράση δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Περικλής Ιακωβάκης, στον οποίον απομένει ακόμη μια κούρσα. Ποιες στιγμές της καριέρας του ξεχωρίζει.

Ιακωβάκης: «Ήταν μια καλή αποχώρηση»
Ένας μεγάλος αθλητής του στίβου λέει: «αντίο». Ο Περικλής Ιακωβάκης μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μάκη Διόγο-Γιάννη Κυφωνίδη την επομένη της κούρσας στα 400 μέτρα με εμπόδια στο Ηράκλειο και όπως ενημέρωσε σήμερα θα βάλει τέλος τρέχοντας στο 4x400. Πάντως, σχολίασε ότι δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη χθεσινή του επίδοση. Επίσης, αναφέρθηκε στις στιγμές της καριέρας του που ξεχωρίζει. Καλές και άσχημες.

«Ναι, μου ανακοίνωσε ο προπονητής ότι θα χρειαστεί να κάνω και μια 4x400. Οπότε λέω εντάξει. Αφού είμαστε που είμαστε εδώ. Το είχαμε σαν ενδεχόμενο και πρέπει να γίνει και αυτό», επιβεβαίωσε αρχικά.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την αποχώρηση του: «Ήταν μια καλή αποχώρηση από τα δρώμενα. Δεν ήταν καλή επίδοση. Με έχουν πιάσει τα διαόλια μου από χθες. Ενθουσιάστηκα πέρασα πιο γρήγορα απ’ ότι πρέπει. Πιο γρήγορα απ’ ότι θα έπρεπε για να είμαι έτοιμος. Τα τελευταία χρόνια είχα πολλούς τραυματισμούς, αλλά τα τράβηξα από τα μαλλιά μόνο και μόνο επειδή είχαμε αυτή τη διοργάνωση εδώ, εντός έδρας και ήθελα να αποχωρήσω με ένα καλό τρόπο. Εννοώ το να είμαι υγιής, να είμαι εδώ, μέλος της ομάδας. Απ’ ότι κατάλαβα, βλέποντας τα αποτελέσματα θα το γιορτάσουμε και με μια άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Είμαστε όλο το ΔΝΤ μαζί (σ.σ. γέλια), η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα».

-την καλή και την κακή φάση του στίβου: «Πρέπει να κάνεις ένα καλό ξεκαθάρισμα με τον εαυτόν σου. Δεν νομίζω ότι κάποιος έκανε καλή επίδοση χωρίς να το γουστάρει. Έχω γυμναστεί σε διάφορες συνθήκες. Τα πράγματα έφτιαξαν λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα και χειρότερα. Το πρόβλημα το μεγαλύτερο μετά το 2004 ήταν ότι πολύς κόσμος πιέστηκε και ακολούθησε κάμψη. Σε όλα τα αθλήματα. Συμβαίνει σε χώρες που διοργανώνουν Ολυμπιακούς Αγώνες. Ακολούθησαν και οι περικοπές, λόγω της κρίσης και είχε συνέπεια. Αλλά πιστεύω ακόμα και με πετσοκομμένους προϋπολογισμούς μπορείς να είσαι σε καλό επίπεδο αν έχεις προγραμματισμό. Η ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ έχει περισσότερα έσοδα χορηγικά τώρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γιατί το ψάχνει καλύτερα. Εξασφαλίζει κάποια μίνιμουμ έσοδα, δίνοντας μάχη κυριολεκτικά. Οι νέες γενιές της λίγης προσπάθειας, της εύκολης. Όσο περνούσε ο καιρός τόσο και περισσότερο».

-τις στιγμές της καριέρας του που ξεχωρίζει: «Μέσα στην πορεία της υπάρχουμε στιγμές που σπας το πλατό, που ξεπερνάς το επίπεδο σου και καταλαβαίνεις ότι είσαι για ανώτερο επίπεδο. Το 1998 που κέρδισα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων συνειδητοποίησα ότι κάτι γίνεται, ότι υπάρχει ταλέντο. Η άλλη ήταν το 2003 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Παρισιού που ήταν εκπληκτικό εξαήμερο. Είναι ίδιο επίπεδο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι ίδιοι αθλητές ήταν τότε και την επόμενη χρονιά.

Φυσικά όλη η φανταστική σεζόν του 2006. Το χρυσό στο Γκέτεμποργκ. Είχα φθάσει σε τέτοιο επίπεδο τελειότητας που θα μπορούσα να τρέξω και με κλειστά τα μάτια. Ήταν όλα κανονισμένα και ρυθμισμένα… Είναι ο ορισμός του build up my confidence (σ.σ. να χτίσω την αυτοπεποίθηση μου). Έρχεται και σε χτίζει, σε κάνει πιο δυνατό. Όταν είσαι τόσο καλά και σου βγαίνει, αισθάνεσαι ότι και ένα τρένο να έρθει πάνω σου, πιστεύεις ότι θα το σπάσεις.

Αποχωρώ πλήρης επιτυχιών και αποτυχιών. Ήμουν τυχερός και έφθασα στην κορυφή της πυραμίδας. Ήμουν τυχερός και είχε βοήθεια. Πήγα τέσσερις φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Παρόλα αυτά πάντα θα υπάρχει στο μυαλό μου το 2004.Ο Γερμανός ιατρός μου είχε σταμάτα, χάνεις τη σεζόν. Του εξήγησα ότι σε δύο μήνες έχω Ολυμπιακούς Αγώνες. Επέλεξα αγωγή επιθετική και μου είχε ο γιατρός ότι θα ήταν θαύμα να τα καταφέρω. Έγινε Ήταν λάθος, αλλά ήμουν 25 ετών και δεν γινόταν να μην προσπαθήσω. Προερχόμουν από μετάλλιο. Γενικότερα τη θεωρώ μαύρη σελίδα που με κυνηγάει. Και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 είχα τραυματισμό. Τερμάτισα, έχοντας πάθει θλάση».

Ιτούδης: «Ήταν δίκαιο»


Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ και η συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό συνιστά απονομή δικαιοσύνης, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δ. Ιτούδης, που πάντως προτιμά… μόνο play offs.

Ιτούδης: «Ήταν δίκαιο»
Παρά την πικρία του για τη μη κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 είχε το σθένος να δηλώσει πως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ και η συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό αποτέλεσαν δίκαια εξέλιξη βάσει της παρουσίας τους στο Final Four. Πάντως ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θεωρεί πως ένα σύστημα που θα είχε play offs μέχρι το τέλος θα ήταν περισσότερο δίκαιο.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στον Γιάννη Κυφωνίδη και τον Μάκη Διόγο για:

-τον απολογισμό της σεζόν: «Πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας. Οδηγός μας είναι ό,τι έγινε στο παρελθόν και το παρόν, για να χτίσουμε το μέλλον. Κρατάμε ότι στη διάρκεια όλης της χρονιάς είχαμε μια αξιοσέβαστη σταθερότητα παρά τους τραυματισμούς που μας ταλαιπώρησαν. Δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, αλλά ήμασταν παρόντες για δωδέκατη φορά στα 13 τελευταία χρόνια σε Final Four, κάτι που δεν είναι εύκολο. Στη VTB League κερδίσαμε όλα τα ματς των play offs χωρίς να χάσουμε παιχνίδι και δεν αφήσαμε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανέναν».

-το αν αποτέλεσε δίδαγμα η ήττα από τον Ολυμπιακό: «Μάθαμε πολλά, αλλά επιτρέψτε μου να μην τα μοιραστώ μαζί σας. Αν μας έλεγε κάποιος ότι 3-4 λεπτά πριν το τέλος ο Σπανούλης θα είχε 0/11 σουτ και θα χάναμε, δεν θα το πιστεύαμε. Αυτό όμως δίνει και την άγρια ομορφιά στο άθλημα. Η στρατηγική και το αρχικό μας πλάνο δεν θα άλλαζε πάντως. Ο Βασίλης μπορεί να πετύχει μεγάλα σουτ κι αυτό άλλαξε το μομέντουμ. Αυτό που έφταιξε ήταν ότι στο τέλος εμείς δεν σκοράραμε».

-το αν υπήρξε δικαιοσύνη στη φετινή Ευρωλίγκα: «Προφανώς, αυτό λέει η ιστορία. Η καλύτερη ομάδα κέρδισε το τρόπαιο και οι καλύτερες ομάδες έπαιξαν στον τελικό».

-το αν θεωρεί δίκαιο το σύστημα της Ευρωλίγκας: «Πιστεύω πως το μπάσκετ είναι play offs. Το πιο όμορφο σύστημα είναι αυτό. Το Final Four αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια αιφνιδιασμού κι εκπλήξεων, αλλά σε μια σειρά αγώνων κερδίζει η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι τη διαδικασία, απλώς κάνουμε προτάσεις».

-τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου: «Οι άνθρωποι που διοικούν τις ομάδες ξέρουν καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει έναν καλό κορμό, αλλά και ο Παναθηναϊκός πάει να σταθεροποιηθεί με την ανανέωση που κάνει».

-την Εθνική: «Με αυτά που γνωρίζω κι ακούω, θεωρώ πως θα έχουμε την ευτυχία να διαλέξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός τους καλύτερους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εθνική. Την υγειά τους να έχουν και όλα θα πάνε καλά».

-το τένις, που αποτελεί χόμπι του: «Μου αρέσει το τένις, δεν παίζω τόσο καλά, αλλά προσπαθώ να μάθω. Το βασικό χαρακτηριστικό των ατομικών αθλημάτων και ειδικά του τένις είναι η συγκέντρωση και η διαχείριση στιγμών και κρίσεων». *Πηγή: sport-fm.gr*

Συνεχίζει ο Πολ Πιρς!!


Για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο θα παίζει μπάσκετ ο Πολ Πιρς. Μεταξύ Γουίζαρντς και Κλίπερς ο 37χρονος φόργουορντ.

Συνεχίζει ο Πολ Πιρς
Το λέει η καρδιά του κι από τη στιγμή που τα καταφέρνει μια χαρά, ο Πολ Πιρς δεν έχει λόγο να αποσυρθεί ακόμη.

Όπως έκανε γνωστό, ο 37χρονος φόργουορντ θα παίξει στο ΝΒΑ για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Επέλεξε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν για το δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του με τους Γουίζαρντς έναντι 5,5 εκατ. δολαρίων, αλλά δεν αποκλείεται να υπογράψει διαφορετική συμφωνία μαζί τους. Οι «μάγοι» μπορούν να του προσφέρουν 6 και πλέον εκατ. δολάρια, ενώ τον διεκδικούν και οι Κλίπερς, που όμως δεν μπορούν να του δώσουν πάνω από 3,4 εκατ. δολάρια.

Φέτος ο Πιρς είδε το μέσο όρο πόντων του να ανεβαίνει από 11,9 στην κανονική περίοδο σε 14,6 στα play offs. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα 7+1 στοιχήματα του Φρανκ Αρνεσεν!!

Για να μη φτάσει στο σημείο να πει… «που πήγα και έμπλεξα», ο Φρανκ Άρνεσεν έχει να ανέβει ένα βουνό για να φτάσει στην κορυφή και να θεωρήσει ότι πέτυχε κάτι σπουδαίο με τον ΠΑΟΚ.

Τα 7+1 στοιχήματα του Φρανκ Αρνεσεν
Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Ο Δανός βρίσκεται απέναντι σε μια ομάδα που έχει πολλές ανοικτές πληγές και πολλές-μεγάλες απαιτήσεις από το μέλλον της. Έχει κερδίσει το σεβασμό όλως, είναι, όμως, υποχρεωμένος να αντιμετωπίσει αδιέξοδες καταστάσεις. Βάζει μερικά στοιχήματα για τον ΠΑΟΚ που θέλει να φτιάξει, για τον εαυτό του, για τον Σαββίδη και όσους περιμένουν να κάνει θαύματα.

1. Προσωπική υπόθεση το πρώτο στοίχημα για τον Φρανκ Άρνεσεν που θα πρέπει να οικοδομήσει αρμονική σχέση με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Ο Δανός συμφώνησε με τον Ιβάν Σαββίδη, θα εισπράξει πάνω από ένα εκατομμύριο για κάθε χρόνο συνεργασίας τους και βρίσκεται απέναντι στο κοινό του ΠΑΟΚ, που ναι μεν τον αποδέχεται ως σύμβολο για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και οι επιλογές του είναι… ευαγγέλιο, αλλά, τα αποτελέσματα θα κρίνουν την επιτυχία της πρόσληψής του. Το ίδιο θα κάνει κι ο ιδιόρρυθμος Ιβάν Σαββίδης που μπορεί μέχρι τώρα να τον έχει εμπιστευθεί και να απομονώθηκε, αλλά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα ακολουθήσει στις δύσκολες ώρες της χρονιάς.

2. Θα περίμενε κανείς ότι θα επέλεγε ένα από τα βαριά ονόματα της ατζέντας του. Έναν έμπειρο, με βαρύ βιογραφικό προπονητή και αρκετά χιλιόμετρα ακόμη και στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αντ΄αυτού, ο Ιγκόρ Τούντορ είναι ο άνθρωπος που πιστεύει ότι θα φτιάξει (μαζί του) τον ΠΑΟΚ και ο Κροάτης θα φτιάξει το βιογραφικό που δεν διαθέτει, αφού έχει εργαστεί μόλις 20 μήνες στη Χάιντουκ και υπό… απροσδιόριστες συνθήκες. Κι αυτό γιατί η κροατική ομάδα αντιμετώπισε πολλά σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

3. Η αξιολόγηση του υλικού που διαθέτει ο ΠΑΟΚ, παρέα με τον Τούντορ είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Υπάρχουν καμιά 30αριά συμβόλαια που βαραίνουν το ρόστερ και το ταμείο. Το ξεσκαρτάρισμα είναι δύσκολη υπόθεση.

4. Συνέχεια του προηγούμενου… Τα βαρίδια: Πως θα διαχειριστεί περιπτώσεις σαν του Σαλπιγγίδη; Εχει συμβόλαιο που δεν είναι μικρής αξίας, αλλά, αμφισβητείται η αγωνιστική του προσφορά. Το ίδιο και ο Ρικάρντο Κόστα που ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη. Το ίδιο κι όποιος άλλος ανήκει στην κατηγορία των μεγάλων συμβολαίων, που δεν δικαιολόγησαν τα χρήματα που έλαβαν με την απόδοσή τους, όπως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, στην Τούμπα και μέσα από DVD.

5. Ως αθλητικός διευθυντής, ο Φρανκ Άρνεσεν είναι υπεύθυνος για κάτι πολύ πιο σημαντικό ακόμη κι από την κατάκτηση ενός τίτλου. Άλλωστε αποτελεί βασικός συστατικό για να φτάσει σε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα και δεν είναι άλλο από την αλλαγή νοοτροπίας. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποτύχει και ελάχιστοι για να φτάσει πρώτος στον τερματισμό με τον ΠΑΟΚ που σχεδιάζει. Ο Δανός δεν είναι μαθημένος στα ελληνικά δεδομένα και ειδικά σε ελληνικές ποδοσφαιρικές νοοτροπίες, στην εσωστρέφεια του ΠΑΟΚ, σε όσα τον έχουν οδηγήσει ενδεχομένως μακριά από τις διακρίσεις. Εχει να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη του μόνιμα αδικημένου.

6. Είναι υποχρεωμένος, αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, να αντιμετωπίσει το παρασκήνιο. Έχει αυτιά και ακούει τι ακριβώς συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, και πόσο κοστίζει στην προσπάθεια των ομάδων να αγωνίζονται επί ίσοις όροις στο πρωτάθλημα. Δεν είναι ίσως δική του δουλειά, θα συμπορεύεται με τον Σαββίδη. Είναι κι αυτό κάτι που θα τον απασχολεί, όταν θα αναζητεί λογική εξήγηση στους βαθμούς που χάνονται.

7. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος. Είναι εχθρός και δεν μπορείς να τον νικήσεις αν δεν έχεις αποτελέσματα. Ήδη υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Ο Αρνεσεν (κι ο Τούντορ) θα στήσουν ομάδα που ταυτόχρονα θα προετοιμάζεται και θα παίζει φιλικά (από τις 4 Ιουλίου στην Ολλανδία) και επίσημους ευρωπαϊκούς αγώνες (από τις 16 Ιουλίου) σε μια χρονιά που δεν υπάρχουν πολλοί που θα συγχωρήσουν νέα υποχώρηση, λάθη και παραλείψεις με συνέπεια μια ακόμη αγωνιστική απογοήτευση. Ο κόσμος έχει ήδη γυρίσει την πλάτη στην ομάδα και μόνο η ομάδα (με τα επιτυχίες) θα τον επαναφέρει κοντά της.

8. Ως αθλητικός διευθυντής θα ασχοληθεί με τη βάση. Λέγεται ότι ο ίδιος ήθελε να συμπεριλάβει στη συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ κι αυτό το κεφάλαιο, προφανώς γιατί το θεωρεί σημαντικό. Η φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο τον κάνει ευαίσθητο σε θέματα νεαρών ποδοσφαιριστών και δεν αποκλείεται να βρεθούμε μπροστά σε εκπλήξεις, με ποδοσφαιριστές που δεν υπολογίζονταν ως βασικοί και θα αποκτήσουν ρόλο στην ομάδα με την προοπτική να καθιερωθούν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ροζ σκάνδαλο και με Κόλο Τουρέ!!

Η ίδια «συνοδός» που αποκάλυψε πως είχε… συνευρέσεις με τον παντρεμένο Γιάγια Τουρέ, δήλωσε πως είχε πελάτη της και τον αδερφό του, Κόλο, τον οποίο κατηγόρησε και για τσιγκουνιά.

Ροζ σκάνδαλο και με Κόλο Τουρέ

Η Σάντρα Εντόνια, όπως ονομάζεται, ανέφερε πως έκανε «μαθήματα σεξ» με τον αμυντικό της Λίβερπουλ, που πάντως δεν είναι παντρεμένος. Μάλιστα τον αποκάλεσε τσιγκούνη, καθώς ανέφερε πως «… μου έδωσε φιλοδώρημα 10 λίρες. Ακόμη κι αυτός που μου καθαρίζει τα τζάμια μού δίνει περισσότερα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ράφα, κάνε δίαιτα!»

Διοικούντες την Ρεάλ φέρονται να ζήτησαν από τον Ράφα Μπενίτεθ να χάσει κιλά για να μην τον χλευάζουν οι αντίπαλοι οπαδοί.

«Ράφα, κάνε δίαιτα!»
Ίσως είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να τους απασχολεί… Όμως μέλη της διοίκησης της Ρεάλ φέρονται, σύμφωνα με την «As», να ζήτησαν από τον Ράφα Μπενίτεθ να χάσει κιλά!

Ο λόγος; Όχι γιατί νοιάζονται για την υγεία του, αλλά γιατί έτσι θεωρούν πως θα αποφύγει τα χλευαστικά συνθήματα των αντιπάλων οπαδών και θα αντιπροσωπεύει καλύτερα το image της «βασίλισσας».

Υπενθυμίζεται πως ο Μπενίτεθ επί των ημερών του στη Λίβερπουλ είχε γίνει θύμα συνθημάτων από οπαδούς της Μαν. Γιουνάιτεντ, που τον αποκαλούσαν «fat Spanish waiter» (μτφ: χοντρό Ισπανό σερβιτόρο).




*Πηγή: sport-fm.gr*

Όλοι στο ίδιο «καζάνι»

Τέσσερις ομάδες, με ίσες πιθανότητες πρόκρισης και ίδιο κίνδυνο αποκλεισμού μονομαχούν απόψε για τον τρίτο όμιλο του Κόπα Αμέρικα. Κολομβία-Περού και Βραζιλία-Βενεζουέλα κρίνουν τα πάντα.

Όλοι στο ίδιο «καζάνι»

Οι δύο πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για την οκτάδα, ενώ η τρίτη ομάδα του γκρουπ θα πρέπει να υπερισχύσει σε συγκομιδή ή διαφορά γκολ του Ισημερινού (3 βαθμούς και -2), ώστε να είναι η δεύτερη καλύτερη τρίτη των ομίλων μετά την Ουρουγουάη.

Μέχρι στιγμής έχει ήδη προκύψει στα προημιτελικά το ζευγάρι Χιλή-Ουρουγουάη, ενώ η Βολιβία θα παίξει με τον δεύτερο του τρίτου ομίλου, η Αργεντινή με τον τρίτο του πρώτου ή του τρίτου ομίλου και η Παραγουάη με τον πρώτο του τρίτου ομίλου.

Κολομβία-Περού (22:00, ΣΚΑΪ)

Η Κολομβία έδειξε τα δόντια της απέναντι στη Βραζιλία και μοιάζει να έχει το θεωρητικά ευκολότερο έργο από τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Χοσέ Πέκερμαν, πάντως, πονοκεφαλιάζει αφού πέραν της δεδομένης απουσίας του τιμωρημένου Κάρλος Μπάκα, αμφίβολος είναι ο Χάμες Ροντρίγκες λόγω μυϊκών ενοχλήσεων. Στον αντίποδα, ο Ρικάρντο Γκαρέκα ποντάρει στην επανεμφάνιση του Φαρφάν, που ξεπέρασε την αλλεργική αντίδραση που τον ταλαιπώρησε, αλλά και στην καλή παράδοση. Σε 14 αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε Κόπα Αμέρικα, το Περού μετρά επτά νίκες έναντι μόλις δύο της Κολομβίας, που κι αυτές είχαν έρθει όταν η διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί στη χώρα.

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Σούνιγκα, Σαπάτα, Μουρίγιο, Αρμέρο, Κουαδράδο, Βαλένσια, Σάντσες, Ροντρίγκες (Καρδόνα), Φαλκάο, Ροντρίγκες.

Περού (Γκαρέκα): Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Άσκουες, Σαμπράνο, Βάργκας, Σάντσες, Λομπατόν, Μπαγιόν, Κουέβα, Φαρφάν, Πισάρο, Γκερέρο.

Βραζιλία-Βενεζουέλα (00:30, ΣΚΑΪ)

Η Βραζιλία περιέπλεξε τη ζωή της όχι μόνο μετά την ήττα από την Κολομβία, αλλά και με την αποβολή του Νεϊμάρ, που τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές και δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο του τουρνουά. Η νίκη για τη «σελεσάο» είναι επιβεβλημένη απέναντι στη Βενεζουέλα και ο Φιλίπε Κουτίνιο της Λίβερπουλ είναι η πιθανότερη επιλογή του Ντούνγκα για να καλύψει το κενό του ηγέτη της Βραζιλίας. Απουσία θα έχει και η Βενεζουέλα, καθώς ο Φερνάντο Αμορεμπιέτα αποβλήθηκε στην ήττα από το Περού και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Γκάμπριελ Σίσερο. Στο βασικό σχήμα αναμένεται να βρίσκεται ο προσεχώς παίκτης της ΑΕΚ Ρόναλντ Βάργκας, που «θυσιάστηκε» νωρίς στο προηγούμενο ματς για να μπει αμυντικός μετά την κόκκινη στην ομάδα του. Η παράδοση είναι με το μέρος της Βραζιλίας, που μετρά πέντε νίκες και μια ισοπαλία, έχοντας παθητικό μόλις ενός γκολ, σε έξι παιχνίδια με τη Βενεζουέλα στο Κόπα Αμέρικα.

Βραζιλία (Ντούνγκα): Τζέφερσον, Άλβες, Σίλβα, Μιράντα, Λουίς, Φερναντίνιο, Ελίας, Γουίλιαν, Κουτίνιο, Ρομπίνιο (Ντάγκλας Κόστα), Φιρμίνο.

Βενεζουέλα (Σανβισέντε): Μπαρόχα, Ροσάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες, Σίσερο, Ρινκόν, Σέιχας, Αράνγκο, Βάργκας, Γκέρα, Ροντόν. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά ο Σίλβα»

Πολλά υποσχόμενο προπονητή χαρακτήρισε η παλιά δόξα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, Βιτόρ Μπαία, τον Μάρκο Σίλβα, που έχει ξεκινήσει ήδη τον προγραμματισμό του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν.

«Έχει κάνει καταπληκτική δουλειά ο Σίλβα»

«Είναι αναμφίβολα ένας πολλά υποσχόμενος νέος προπονητής. Καταφέρνει έως τώρα να διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές του. Έκανε καταπληκτική δουλειά τόσο στην Εστορίλ όσο και στη Σπόρτινγκ. Ήταν πραγματικά απίστευτο αυτό που έκανε η Σπόρτινγκ μαζί του. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί σταμάτησαν τη συνεργασία. Είναι πολύ έξυπνος, διαβάζει το παιχνίδι και καταλαβαίνει πολύ καλά τις στιγμές του αγώνα στη διάρκειά του. Χρησιμοποιεί ένταση και δυναμισμό στο παιχνίδι του και συνήθως παίζει με διάταξη 4-3-3», αναφέρει μέσω της «Real News». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ντε Χέα: «Θέλω να φύγω...»


Ξεκάθαρη έχει κάνει στους συμπαίκτες του στη Μάντσεστερ Γ. την πρόθεσή του ν' αποχωρήσει, ο Νταβίντ Ντε Χέα.

Ντε Χέα: «Θέλω να φύγω...»
Ο Ισπανός τερματοφύλακας περιμένει την πρόταση της Ρεάλ για να πιέσει την κατάσταση και να ζητήσει από τους ανθρώπους της Γιουνάιτεντ να τον αφήσουν να μετακομίσει στη Μαδρίτη.

Οι «μερένχες» αρχικά αναμένεται να καταθέσουν προσφορά 13 εκατ.λιρών που σε πρώτη φάση δεν πείθει τον αγγλικό σύλλογο, ωστόσο, ο Ντε Χέα είναι ξεκάθαρος όσον αφορά την επιθυμία του να επαναπατριστεί και να παίξει στη Ρεάλ.

Το έχει πει στους συμπαίκτες του στη Γιουνάιτεντ, εκείνοι το έχουν συζητήσει και μεταξύ τους και πλέον, το μοναδικό που περιμένουν στην ομάδα του Μάντσεστερ είναι το «πότε» και όχι το «αν» θα τελειώσει η μεταγραφή...

Πηγή: england365.gr

«Κουφάθηκαν» με Μονιάκη!!

Αρκετά «αλμυρός» για τα δεδομένα της Γ’Εθνικής είναι ο Μανώλης Μονιάκης, καθώς στον ΟΦΗ «πάγωσαν» με το ποσό που ζήτησε ο έμπειρος μπακ για να παραμείνει στην ομάδα.

«Κουφάθηκαν» με Μονιάκη
Δύσκολο έως και απίθανο θεωρείται να παραμείνει στον ΟΦΗ ο Μανώλης Μονιάκης. Ο 27χρονος αριστερός μπακ είχε επαφή με ανθρώπους της ομάδας και προέκυψε μεγάλη διαφορά στο οικονομικό, όπως αναφέρεται στη «SportDay».

Ο παίκτης ζήτησε 50.000 ευρώ για να συνεχίσει και το γκρουπ επιχειρηματιών που έχει αναλάβει να «τρέξει» τον σύλλογο «έπεσε» από τα σύννεφα με το ποσό που άκουσε.

Ο Μονιάκης αγωνίστηκε στους Κρητικούς από το 2006 έως το 2010 σε πρώτη φάση και ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα, όπου πήγε στον Ολυμπιακό χωρίς να παίξει και δόθηκε δανεικός στην Κέρκυρα επέστρεψε στο Ηράκλειο το 2011. Φέτος έκανε 16 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και πέντε στο Κύπελλο.

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει συνάντηση με τον Αλέξη Περογαμβράκη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη κι ό,τι βγει!!

Η Εθνική Γυναικών έχει κάνει ήδη την υπέρβαση. Με νίκη επί του Μαυροβουνίου και συνδυασμό αποτελεσμάτων σήμερα, μπορεί να φτάσει και στο «θαύμα».

Μάχη κι ό,τι βγει
Η επιτυχία είναι δεδομένη… Η Εθνική Γυναικών έφτασε στο στόχο της απλώς και μόνο με την πρόκριση στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, ενώ η εξαιρετική της εμφάνιση παρά την ήττα απέναντι στην πανίσχυρη Γαλλία και η νίκη επί της Τσεχίας δίνουν ελπίδες για πρόκριση και στα προημιτελικά.

Απόψε (19:00 και σε μαγνητοσκόπηση στις 20:30 από το TV Μακεδονία), τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαιουλάκου θα προσπαθήσουν να σκαρώσουν ένα θαύμα. Η Εθνική έχει ελπίδες πρόκρισης μόνο αν νικήσει. Εφόσον αυτό συμβεί, θα χρειαστεί συνδυασμός αποτελεσμάτων.

Αναλυτικά και πάντα με προϋπόθεση τη νίκη επί του Μαυροβουνίου η Εθνική προκρίνεται: α) Με νίκη της Λευκορωσίας επί της Γαλλίας (21:30), ό,τι κι αν συμβεί στο Τουρκία-Τσεχία (16:30), β) Με νίκη της Γαλλίας επί της Λευκορωσίας και νίκη της Τουρκίας επί της Τσεχίας, η Εθνική περνά νίκη με 15+ πόντους επί του Μαυροβουνίου, γ) Με νίκη της Γαλλίας επί της Λευκορωσίας και της Τσεχίας επί της Τουρκίας, η Εθνική περνά νίκη με 23+ πόντους επί του Μαυροβουνίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντά σε Ντίνα, ανοιχτό του Ιμπαγάσα!!

Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αποκτήσει (με τη μορφή δανεισμού) ο Πανιώνιος τον Θανάση Ντίνα από τον Παναθηναϊκό. Αναμονή για το μέλλον του Αριέλ Ιμπαγάσα.

Κοντά σε Ντίνα, ανοιχτό του Ιμπαγάσα
Σοβαρές πιθανότητες υπάρχουν για να συνεχίσει την καριέρα του στον Πανιώνιο ο Θανάσης Ντίνας. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός δεν υπολογίζεται από τον Γιάννη Αναστασίου και όπως φαίνεται ο Παναθηναϊκός θα τον δώσει δανεικό.

Οι Νεοσμυρνιώτες στοχεύουν στο να αποκτήσουν δύο παίκτες για τα «φτερά», καθώς ο Φούντας πήρε μεταγραφή για τον Αστέρα, ο Κολοβός επιστρέψει στον Ολυμπιακό, όπου και ανήκει και με τα τωρινά δεδομένα ο ένας θα είναι ο παίκτης του «τριφυλλιού».

Στην τρέχουσα σεζόν έκανε 21 εμφανίσεις συνολικά, σε Ελλάδα και Ευρώπη, τις οποίες συνδύασε δύο γκολ.

Λίγες ημέρες υπομονή χρειάζεται για το θέμα του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε με τον Αργεντινό και του τόνισε ότι τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν, αναλύοντας του τον ρόλο που αναμένεται να έχει. Όπως αναφέρεται στη «Live Sport» ο «Κάνιο», ο οποίος τον Οκτώβριο θα κλείσει τα 39, ζήτησε μικρή διορία για να απαντήσει στην πρόταση που του έγινε για να ανανεώσει το συμβόλαιο του.

inner

Στη σεζόν που έφυγε, έκανε 23 συμμετοχές στη Super League, αλλά μόλις τις δώδεκα ως βασικός. Επιπλέον, αγωνίστηκε μια φορά και στο Κύπελλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δένει» στο λιμάνι ο Ζντιέλαρ!


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα U20 της Σερβίας, Σάσα Ζντιέλαρ, υπολογίζεται από τον Ολυμπιακό. Θα λάβει μέρος στην προετοιμασία και… βλέπουμε.

«Δένει» στο λιμάνι ο Ζντιέλαρ

Ο 20χρονος κεντρικός μέσος, που από το 2013 ανήκει στον Ολυμπιακό, έπαιξε και στα επτά ματς των «πλάβι» και υπολογίζεται για τη νέα σεζόν.

Ο ταλαντούχος άσος αναμένεται να πάρει μέρος στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας κι αν ο προπονητής πειστεί πως μπορεί να προσφέρει, θα τον κρατήσει στο δυναμικό για την ερχόμενη σεζόν, ειδάλλως θα δοθεί δανεικός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παντρεύτηκε ο Αμανατίδης!

Ο Γιάννης Αμανατίδης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του και το «παρών» έδωσαν στο γάμο αρκετοί πρώην συμπαίκτες του.
Οι σοβαροί τραυματισμοί υποχρέωσαν τον Γιάννη Αμανατίδη να βάλει πρόωρα τέλος στην καριέρα του το 2011. Η ζωή πάντως συνεχίζεται για τον 33χρονο πρώην διεθνή, που μπήκε στο κλαμπ των παντρεμένων.

Ο άλλοτε άσος της Στουτγκάρδης, της Άιντραχτ και της Καϊζερσλάουτερν ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με την εκλεκτή της καρδιάς του και παρόντες στο μυστήριο και το γλέντι που ακολούθησε ήταν αρκετοί πρώην συμπαίκτες του, όπως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (που δημοσίευσε στο Instagram τη σχετική φωτογραφία) και ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Να ζήσουν!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Έχω βρει την ομάδα μου για χρόνια»

Ο κόσμος του Ολυμπιακού θεωρεί πως στο πρόσωπο του Γ. Σφαιρόπουλου βρήκε προπονητή για χρόνια και ο ίδιος δηλώνει στη SportDay «… έτσι ακριβώς αισθάνομαι». Τι είπε για Σλούκα και σχεδιασμό.

Σφαιρόπουλος: «Έχω βρει την ομάδα μου για χρόνια»

Αναλυτικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για:

-τη διατήρηση του κορμού: «Το μοντέλο που υπάρχει σε αυτή την ομάδα είναι ήδη επιτυχημένο. Σίγουρα, υπάρχουν στην αγορά πιο ποιοτικοί παίκτες από αυτούς που έχουμε, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα ταιριάξουν με το σύστημα, τον χαρακτήρα και τον τρόπο λειτουργίας μας. Πολλές φορές στον αθλητισμό έχουμε δει παίκτες μεγάλης εμβέλειας που δεν μπορούν να αποδώσουν. Γιατί λοιπόν να βάλουμε αυτό το ρίσκο, από τη στιγμή που είμαστε πρωταθλητές και συμμετείχαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας; Αφού ξεκαθαρίσει το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν, θα δούμε τι θα χρειαστεί».

-το τι θα συμβούλευε τον Σλούκα αν ήταν πατέρας του: «Στους παίκτες μου μιλάω σαν πατέρας και αυτό νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό. Τους λέω αυτά που λέω και στα παιδιά μου, στο αίμα μου. Οι παίκτες είναι... παιδιά μου και όλη τη χρονιά είχαμε κουβέντες και συζητήσεις. Για το πώς πρέπει να είναι στη ζωή τους, το πώς πρέπει να σκέφτονται και ποιο είναι το συμφέρον τους, σε συνδυασμό με της ομάδας. Ο Κώστας λοιπόν, ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει...».

-το τι άλλαξε και ήρθε το 5-0 επί του Παναθηναϊκού: «Εγώ ήμουν στον Ολυμπιακό τρία χρόνια. Πάντα προσπαθούσαμε να βρούμε δικαιολογίες τότε. Ήξερα καλά πως τέτοιες δεν υπάρχουν Εσύ πρέπει να κάνεις αυτό που οφείλεις να κάνεις και μετά οι άλλοι θα πουν αν η διαιτησία δεν ήταν καλή. θα το πει όλος ο κόσμος, δε θα τα πούμε εμείς. Εμείς παίζουμε μέσα στο γήπεδο. Αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να δουλέψει η ομάδα απερίσπαστα, χωρίς επιρροές από τα γύρω-γύρω, τον Τύπο και την πίεση του κόσμου. Όλα αυτά δεν πρέπει να μας βγάζουν από τον τρόπο λειτουργίας μας μέσα στο γήπεδο και από τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Ακόμα και όταν χάνεις ένα ελεύθερο σουτ ή... δέκα βολές, δεν πρέπει να εκνευρίζεσαι και να χάνεις τη συγκέντρωσή σου. Έτσι είναι η ιδιοσυγκρασία μου και οι παίκτες μπαίνουν σε αυτόν τον τρόπο κατεύθυνσης. Τα στοιχεία της ηρεμίας και της αυτοπεποίθησης είναι σημαντικά».

-τη συνέπεια της ομάδας: «Το σημαντικό είναι ότι δεν κάναμε μέσα στη σεζόν αγωνιστική "κοιλιά". Η ομάδα αυτούς τους οκτώ μήνες δεν έκανε σε κανένα σημείο σερί ήττες. Δεν περάσαμε αγωνιστική κρίση. Όταν χάνεις π.χ. δύο συνεχόμενα παιχνίδια, αρχίζει η γκρίνια και χωρίς να το... καταλάβεις, χάνεις και το τρίτο Αυτό ευτυχώς, δεν το είχαμε».

-τη διατήρηση του ρόστερ: «Είμαι κατά των αλλαγών μέσα στη σεζόν, θεωρώ πως είναι καλύτερο να λύσω ένα πρόβλημα εκ των έσω. Με έναν παίκτη που τον ξέρω και αμέσως θα πάρει τον ρόλο αυτού που θα αντικαταστήσει. Αυτό σου δίνει αμέσως πλεονέκτημα.
Επίσης πιστεύω πως, εκτός του ότι ο καινούργιος θα χρειαστεί έναν-ενάμιση μήνα προσαρμογής, δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα μπουν στην ομάδα στη μέση της χρονιάς και θα μπορούν να ανταποκριθούν. Ο Ολυμπιακός θέλει παίκτες πρώτης γραμμής και αυτοί π.χ. τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, παίζουν σε άλλες ομάδες. Πρέπει να είναι ειδικές οι καταστάσεις και οι συγκυρίες για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Δε μπορείς όταν έχεις ένα από τα καλύτερα υλικά όπως αυτό του Ολυμπιακού να κοιτάξεις να φέρεις έναν άλλον παίκτη λόγω τραυματισμού. Μόνο αν είναι κάποιος που θα μπει και θα κάνει τη διαφορά».

-το αν ανεβαίνει ο πήχης από τη φετινή επιτυχία: «Καθόλου δεν τον ανεβάζει, νιώθω ακριβώς το ίδιο με την πρώτη μέρα. Τις ευθύνες και την πίεση στον εαυτό μου τη βάζω εγώ και όχι η επιτυχία ή η αποτυχία. Εγώ θέλω ανταγωνιστικότητα και να λειτουργώ υπό αυτές τις συνθήκες. Ακόμα και όταν πάω να βάψω έναν φράχτη, θα το κάνω όσο καλύτερα μπορώ. Όχι όπως ένας επαγγελματίας, αλλά θα προσπαθήσω να μην κάνω… τσαπατσουλιές ή να αφήσω κενά. Η νέα χρονιά θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Οι απαιτήσεις θα είναι μεγαλύτερες. Καμία ομάδα δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο ότι θα πηγαίνει στα Final Four ή θα παίρνει το πρωτάθλημα. Άρα ξεκινάμε με αφετηρία το μηδέν, θα αρχίσουμε να... τρέχουμε για να δούμε ποιος θα βγει πρώτος. Όλοι ξέρουν πλέον πως ο Ολυμπιακός είναι πιο δυνατός και υπολογίσιμος και το κίνητρο τους θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Η δουλειά μας θα είναι λοιπόν πιο δύσκολη και πρέπει να βελτιωθούμε όλοι».

-το αν θα μείνει στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια: «Ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα, είναι τιμή για μένα που με εμπιστεύτηκε και ακόμα μεγαλύτερη τώρα που ο κόσμος λέει αυτό το πράγμα για μένα. Και εγώ ακριβώς έτσι αισθάνομαι, πως έχω βρει την ομάδα μου για χρόνια».

Σάντος: «Λυπήθηκα για την ήττα της Εθνικής»

Μπορεί το «διαζύγιο» του με την ΕΠΟ να μην ήταν… βελούδινο, αλλά ο Φερνάντο Σάντος δείχνει ότι έχει την Εθνική μέσα στην καρδιά του και πως πιστεύει ότι μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Σάντος: «Λυπήθηκα για την ήττα της Εθνικής»
Ξαφνιασμένος, αλλά και λυπημένος για τη δεύτερη ήττα της Εθνικής από τα Νησιά Φερόε για τα προκριματικά του Euro 2016 παρουσιάστηκε ο πρώην τεχνικός της «γαλανόλευκης» σε δηλώσεις του. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον Σέρχιο Μαρκαριάν και σε άλλους ανθρώπους εντός της ομάδας και ανέφερε ότι μπορούν να έρθουν επιτυχίες και πάλι.

«Με λύπησε πολύ που είδα την εθνική ομάδα να χάνει πάλι. Η είδηση της δεύτερης ήττας από τα Νησιά Φερόε σίγουρα ήταν κάτι που δεν περίμενα και με εξέπληξε, καθότι θεωρούσα πως μετά την ήττα του πρώτου αγώνα τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα. Πραγματικά εκτιμούσα πως ήταν σε θέση να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να μπορέσει να κοιτάξει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια», επεσήμανε στο «Έθνος».

Για τον νυν τεχνικό και διάδοχο του Κλαούντιο Ρανιέρι στην Εθνική, είπε: «Εκτιμώ τον κ. Μαρκαριάν, το έργο και την εμπειρία του. Αυτός ζει την ομάδα κάθε μέρα από κοντά και ξέρει καλύτερα τι πρέπει να γίνει ώστε η εθνική ομάδα να χτιστεί σε νέες βάσεις. Γνώμονας πρέπει να είναι η συμμετοχή στην επόμενη προκριματική φάση».

Καταλήγοντας, έστειλε το δικό του μήνυμα: «Μη σταματάτε ποτέ να πιστεύετε στις δυνατότητες της ομάδας. Σίγουρα η κατάσταση τώρα είναι δύσκολη, ωστόσο υπάρχουν στελέχη που τα γνωρίζω από τη συνεργασία μας, ικανά να βοηθήσουν για να ανατραπεί η κατάσταση. Πιστεύω ότι η εθνική ομάδα θα μπορέσει να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών». *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Σίλβα, ο «Στράμα» και ο Ζιντάν!!

Προβληματισμός για την καθυστέρηση στην απελευθέρωση του Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό. Το σενάριο για Στραματσιόνι και η κρούση σε Ζιντάν. Προτάθηκε κι εξετάζεται ο Νενέ, περιμένει ο Μπερμπάτοφ.

Ο Σίλβα, ο «Στράμα» και ο Ζιντάν!

Την ίδια στιγμή, δημοσίευμα της Gazzetta Dello Sport έκανε λόγο για προχωρημένες επαφές του Ολυμπιακού με τον Αντρέα Στραματσιόνι για τη θέση του προπονητή, σε περίπτωση που «χαλάσει» του Μάρκο Σίλβα. Μάλιστα η ιταλική ιστοσελίδα αναφέρει πως ο 39χρονος τεχνικός, που προ ημερών έφυγε από την Ουντινέζε ενώ έχει περάσει και από την Ίντερ, είναι απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο αυτό. Δεν πρέπει να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει γίνει σχετική κρούση σε άλλον προπονητή για «ρεζέρβα», έστω και ως μοχλός πίεσης προς τον Μάρκο Σίλβα.

Εξάλλου, σύμφωνα με τη SportDay, πριν καταλήξει ο Ολυμπιακός στον Πορτογάλο προπονητή έκανε δύο κρούσεις στον Ζινεντίν Ζιντάν, ωστόσο εκείνος προτίμησε να παραμείνει στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ.

Προτάθηκε κι εξετάζεται ο Νενέ

Τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού είναι λογικό να έχουν «παγώσει» ωσότου ξεκαθαρίσει το ζήτημα του προπονητή. Πάντως προτάσεις από μάνατζερ συνεχίζουν να έρχονται κι ορισμένες εξ αυτών είναι άκρως ενδιαφέρουσες, όπως του Νενέ. Ο 34χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, που είχε απασχολήσει και όσο έπαιζε στη Θέλτα τους «ερυθρόλευκους», μετά από μια διετία στο Κατάρ έπαιξε στο δεύτερο μισό της σεζόν στη Γουέστ Χαμ και τώρα είναι σε αναζήτηση ομάδας.

inner

Από εκεί και πέρα, φήμες αναφέρουν πως ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ περιμένει ειδοποίηση για να υπογράψει μόλις κλείσει το θέμα του προπονητή κι εγκριθεί η μεταγραφή του, αφού φέρεται να έχει συμφωνήσει σε όλα. Άλλωστε μετά τη μετακίνηση του Γουίδο Καρίγιο στη Μονακό, παίζεις μόνος του για τη θέση του σέντερ φορ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ο Ραΐκοβιτς!!

Συμφωνία ΠΑΟΚ-Ραΐκοβιτς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται τη Δευτέρα ο Σέρβος, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον «Δικέφαλο του Βορρά», όπως επιβεβαιώνει και ο μάνατζερ του. Ανοιχτό του Γιόχανσον.

Έρχεται ο Ραΐκοβιτς

Στη «Bild» ανέφεραν χθες ότι είναι σε ανοιχτή γραμμή με την ελληνική ομάδα ο 26χρονος μπακ και ο εκπρόσωπος του παίκτη με δηλώσεις του επιβεβαίωσε ότι αύριο θα είναι στη χώρα μας. «Γνωρίζω το ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ για το θέμα. Μπορώ να σας πω ότι την Δευτέρα θα τελειώσουμε το ζήτημα και ο παίκτης θα υπογράψει στον ΠΑΟΚ», ανέφερε στη «Metrosport». Όταν ρωτήθηκε αν άμεσα ταξιδεύει με τον παίκτη στη Θεσσαλονίκη επανέλαβε: «Τελειώνουμε τη Δευτέρα»!

Τέλη Ιουνίου ο 26χρονος ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος από το Αμβούργο στο οποίο αγωνίζεται από το 2011. Φέτος, έκανε 14 συμμετοχές με την γερμανική ομάδα, που κατάφερε μέσω του μπαράζ να παραμείνει στην Bundesliga, σημειώνοντας και ένα γκολ.

Σε ό,τι αφορά τον άλλο στόπερ που έχει ψηλά στη λίστα του ο ΠΑΟΚ, τον Έρικ Γιόχανσον όλα παραμένουν ανοιχτά. Αρχικά, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί στη συνάντηση που θα κάνουν τις επόμενες ημέρες Άρνεσεν-Τούντορ, με πόσους αμυντικούς θέλουν να χτίσουν την ομάδα και για πού υπολογίζεται ο Γιώργος Τζαβέλλας. Δηλαδή, για αριστερά μόνο ή και για το κέντρο της άμυνας. Όπως τα τελευταία χρόνια.

Ο μάνατζερ του Σουηδού, Αντρές Κάρλσον, μίλησε στη «Live», χωρίς διάθεση για αποκαλύψεις πάντως, αλλά έδειξε ότι ο παίκτης του είναι θετικός σε προτάσεις.

«Δεν θέλω να κάνω σχόλιο αυτή τη στιγμή για αυτά που μου αναφέρατε. Δεν νομίζω ότι μπορώ να πω κάτι περισσότερο αυτή τη στιγμή», είπε αρχικά και στη συνέχεια: «Ο Έρικ είναι ποδοσφαιριστής της Μάλμε. Πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις, είναι διεθνής και όλα αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά για να κάνουν αρκετές ομάδες να ενδιαφερθούν για εκείνον. Μπορεί αυτή τη στιγμή να έχει συμβόλαιο με τη Μάλμε, ωστόσο υπάρχει ενδιαφέρον στο μέλλον του για νέες συνεργασίες και προοπτικές».

Παράλληλα, έκανε ένα σχόλιο και για τον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Φραν Άρνεσεν: «Προφανώς και τον γνωρίζω. Είναι γνωστός για τη δουλειά του εδώ και έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στο ποδόσφαιρο. Παρ’ όλα αυτά, δεν θέλω και μπορώ να σας πως περισσότερα πράγματα αυτή τη στιγμή για την περίπτωση που σας απασχολεί». *Πηγή: sport-fm.gr*

Βάρας σε πρώτο πλάνο!!

Ο Χάβι Βάρας φέρεται να έχει προβάδισμα για τη θέση του γκολκίπερ στην ΑΕΚ. Πάντα ανοιχτό για Σκόκο-Μπουονανότε. Ποιες οι προτεραιότητες και ποιοι σε δεύτερο πλάνο στο σχεδιασμό της «Ένωσης».

Βάρας σε πρώτο πλάνο

Για τη θέση του γκολκίπερ αυτός που αρέσει περισσότερο στην ΑΕΚ φέρεται να είναι ο Χάβι Βάρας. Ο 32χρονος Ισπανός αποχωρεί από τη Βαγιαδολίδ, καθώς υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του να μην παραμείνει εφόσον η ομάδα του δεν εξασφαλίσει την επιστροφή της στην Primera Division. Πρόκειται για τερματοφύλακα που ήταν βασικός για δύο σεζόν στη Σεβίλλη (2010-2012) και κατόπιν στη Θέλτα (2012/13), ενώ την περασμένη περίοδο μέτρησε 41 εμφανίσεις και ήταν εκ των κορυφαίων της Segunda Division.

Παράλληλα, στην ΑΕΚ προχωρούν και τις υποθέσεις του στόπερ και του αριστερού μπακ. Ο πρώτος πιθανότατα θα προέρχεται από την ισπανική αγορά, δίχως να έχει προκύψει ακόμη συγκεκριμένο όνομα με το οποίο υπάρχουν προχωρημένες επαφές. Για τη θέση του αριστερού μπακ ανάμεσα στους παίκτες που εξετάζονται είναι ο 26χρονος Πορτογάλος Έλντερ Λόπες της Πάσος Φερέιρα, με τον οποίο έχουν υπάρξει επαφές, αλλά δεν είναι ο μόνος.

Ανοιχτές παραμένουν για την ΑΕΚ και οι υποθέσεις του Νάτσο Σκόκο και του Ντιέγκο Μπουονανότε, αλλά θα χρειαστούν χρόνο και υπομονή, αφού η περαιτέρω μεσοεπιθετική ενίσχυση δεν είναι προτεραιότητα στην παρούσα φάση.

Εξάλλου, κρίσιμη είναι η εβδομάδα που αρχίζει από τη Δευτέρα για το γήπεδο. Οι «κιτρινόμαυροι» περιμένουν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος να υπογραφεί η εντολή για τη δημόσια διαβούλευση της περιβαλλοντικής μελέτης για την «Αγια-Σοφιά», ενώ θα γίνει σύσκεψη κορυφής υπό τον Δημήτρη Μελισσανίδη για τα επόμενα βήματα του πρότζεκτ, που περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση του καθαρισμού και της προετοιμασίας του οικοπέδου για τις μπουλντόζες, αλλά και το διαγωνισμό για την επιλογή της κατασκευαστικής εταιρείας, ενώ ο «τίγρης» χειρίζεται και το θέμα των επαφών της εμπορικής αξιοποίησης του γηπέδου.

* Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», η ΑΕΚ είναι σε επαφές με τη Χέρτα για τη διεξαγωγή φιλικού στη Γερμανία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας από αυτούς ή έκπληξη!!

Επαφές με τους μάνατζερ των Αλκαράς και Σάντσεθ είχε ο Λεωνίδας Βόκολος για τη θέση του στόπερ, ωστόσο ο εκλεκτός του Παναθηναϊκού ίσως να αποτελέσει έκπληξη. Αργεί του Μαυρία.

Ένας από αυτούς ή έκπληξη

Ο Λεωνίδας Βόκολος συνεχίζει τις επαφές με τους στόχους που έχουν επιλεγεί. Είχε και χθες συζητήσεις με τους ατζέντηδες των Σέρχιο Σάντσεθ και Αντολίν Αλκαράς, ωστόσο υπάρχει οικονομική διαφορά. Ο Ισπανός στόπερ ζητεί περίπου 1 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο οι «πράσινοι» δεν προτίθενται να δώσουν πάνω από 800.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους, ενώ η διαφορά με τον Παραγουανό άσο είναι στις 400.000 ευρώ. Πιο εφικτή περίπτωση είναι αυτή του Μικαέλ Σιανί, ο οποίος ωστόσο περιμένει πρόταση από την Αγγλία και δεν έχει απαντήσει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός εξετάζει και μια τέταρτη περίπτωση στόπερ, που δεν έχει γραφτεί το όνομά του και δεν αποκλείεται να είναι αυτός τελικά ο εκλεκτός. Ανάμεσα στους παίκτες που προτάθηκαν είναι και ο Φερνάντο Αμορεμπιέτα, 30χρονος διεθνής με τη Βενεζουέλα που έχει μεν κασέ που δεν ξεπερνά τις 700.000 ευρώ, αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο από τη Φούλαμ για άλλα δύο χρόνια.

Υπομονή για Μαυρία

Είναι κοινή και δεδομένη η επιθυμία Παναθηναϊκού και Χάρη Μαυρία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ωστόσο η Σάντερλαντ δεν θέλει να τον αφήσει δίχως αντίτιμο στους «πράσινους». Οι «μαυρόγατες» ελπίζουν πως θα βρεθεί ομάδα να τον αποκτήσει καταβάλλοντας έστω και μικρό αντίτιμο, αλλά αυτό είναι δύσκολο βάσει των ελάχιστων συμμετοχών που είχε με την ομάδα του στην Αγγλία, αλλά και με την Εθνική. Ο παίκτης αναμένεται να λάβει μέρος στην προετοιμασία της Σάντερλαντ και το θέμα του θα αργήσει να ξεκαθαρίσει, πηγαίνοντας ενδεχομένως και προς τα τέλη Αυγούστου. Ο Παναθηναϊκός δείχνει διάθεση να περιμένει, αρκεί να πάρει τον παίκτη με τους δικούς του όρους (είτε επέκταση δανεισμού, είτε αγορά με ένα πολύ μικρό αντίτιμο). *Πηγή: sport-fm.gr*

Θέλει Ρομπέρτο η Λίβερπουλ!!

Μεγάλο δέλεαρ για Ρομπέρτο. Η Λίβερπουλ αναζητά τερματοφύλακα και φέρεται να έχει προσεγγίσει τον παίκτη του Ολυμπιακού, ενώ άμεσα αναμένεται να «τρέξει» την υπόθεση.

Θέλει Ρομπέρτο η Λίβερπουλ!
Νέα δεδομένα για Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό. Εκεί που φαινόταν ότι εξασθενεί το ενδιαφέρον της Βαλένθια, με τον ίδιο να δηλώνει την Παρασκευή στη Marca ότι δεν τον απασχολεί τίποτα, προέκυψε νέος «μνηστήρας».

Όπως αναφέρεται στη «Goal», έχει γίνει κρούση στον 28χρονο τερματοφύλακα από την πλευρά της Λίβερπουλ. Η αγγλική ομάδα αναζητά παίκτη για τον «άσο», καθώς υπάρχει προβληματισμός για τον Μινιολέ, λόγω της σεζόν που έκανε, αν και είχε πολλές συμμετοχές. Ο Ισπανός έχει πολύ ψηλά στη λίστα με των «κόκκινων» και μάλιστα έχει εικόνα από αυτόν και πολύ καλή άποψη ο Μπρένταν Ρότζερς.

inner

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, πολύ σύντομα θα γίνει επίσημη πρόταση στον Ολυμπιακό! Φυσικά και πρόκειται για πολύ ελκυστικό όνομα για τον Ρομπέρτο. Παρότι, δεν είναι στα καλύτερα της η Λίβερπουλ, παραμένει ένας τεράστιος σύλλογος.

Στην τρέχουσα σεζόν, βασικός τερματοφύλακας της αγγλικής ομάδας, Σιμόν Μινιολέ έκανε συνολικά 54 εμφανίσεις, παίζοντας και στα έξι ματς του Champions League. Όπως και στα δύο του Europa League (με την Μπεσίκτας).

Από την άλλη, ο Ρομπέρτο έκανε 41 συμμετοχές και αγωνίστηκε επίσης σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας του. Σε περίπτωση που συνεχίσει όμως στη Λίβερπουλ θα πρέπει να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι θα συμμετάσχει μόνο στο δεύτερο την επόμενη σεζόν, καθώς οι «reds» τερμάτισαν στην έκτη θέση της Premier League και δεν θα κουνήσουν… σεντόνι φέτος.
*Πηγή: sport-fm.gr*