Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Αποστολή εξετελέσθη !!

=Το πρώτο βήμα έγινε! Η Αργεντινή -χωρίς να παίξει στο... κόκκινο- επικράτησε 1-0 της μαχητικής Τζαμάικα και πέρασε στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα ως επικεφαλής του ομίλου της.

Αποστολή εξετελέσθη (video)
Την κορυφή στον όμιλό της κατέλαβε η Αργεντινή. Παίζοντας όσο χρειαζόταν και ρίχνοντας πολύ ταχύτητα, η αλμπισελέστε επικράτησε 1-0 της αξιόμαχης Τζαμάικα, καπαρώνοντας την πρωτιά.

Σκόρερ της αναμέτρησης ο Ιγκουαΐν στο πρώτο μέρος κι ενώ η παρέα του Μέσι (που έφτασε τις 100 συμμετοχές με την εθνική) είχε δύο δοκάρια και κατοχή σχεδόν στο... 80% (έπεσε στο τελευταίο τέταρτο).

Οι παίκτες του Μαρτίνο στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα θα αντιμετωπίσουν κάποιον απ' τους δύο καλύτερους τρίτους. Είτε τον Ισημερινό, είτε έναν εκ των Βραζιλίας, Κολομβίας, Περού, Βενεζουέλας, κάτι που θα ξεκαθαρίσει το βράδυ της Κυριακής. Την πρόκριση στην οκτάδα πήραν φυσικά Ουρουγουάη και Παραγουάη.

Η τελική βαθμολογία (3 αγώνες)
1. Αργεντινή 7 (4-2)
2. Παραγουάη 5 (4-3)
3. Ουρουγουάη 4 (2-2)
4. Τζαμάικα 0 (0-3)

Το ματς


Άμα ακούσεις Τζαμάικα, το ποδόσφαιρο δεν θα σου έρθει και πρώτο στο μυαλό... Λογικό λοιπόν για την «ποδοσφαιρομάνα» Αργεντινή να παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι. Μονότερμα απ' το... 1' -ενδεικτικό πως η κατοχή ήταν στο 92%- και πίεση για να έρθει το γκολ. Ο Ντι Μαρία ήταν ορεξάτος και δεν άργησε να πιστοποιήσει το καλό του φεγγάρι. Με προσωπική ενέργεια και μπαλιά στον Ιγκουαΐν, ο Πιπίτα γύρισε -όσο λίγοι ξέρουν- το σώμα του και κόντρα σε μια άμυνα που δεν είναι μαθημένη σε τέτοια «κόλπα» έγραψε το 1-0 (11'). Η εικόνα παρέμενε ίδια. Μονόλογος επιθετικός της ομάδας του Μαρτίνο, η οποία βρέθηκε ξανά κοντά στο γκολ, όμως αυτή τη φορά ο φορ της Νάπολι σημάδεψε δοκάρι (στην πλάτη της άμυνας).

inner

Όταν έχεις αντίπαλο τον Μέσι και λέγεσαι Τζαμάικα (με κάθε καλή διάθεση) είναι προφανές πως θα βάλεις 2, 3 και τέσσερις παίκτες του. Όπως και συνέβη δηλαδή με τους Τζαμαϊκανούς να κλείνουν υπερβολικά τον Λέο για να τον σταματήσουν. Μέσι είναι αυτός, όμως, θα βρει ένα... τετράγωνο να κινηθεί και να απειλήσει. Κάτι που έκανε... φυσικά, αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ. Το σκορ δεν άλλαξε ως την ανάπαυλα, με την Αργεντινή να παίζει... μόνη της και τον Ντι Μαρία να χάνει μεγάλη ευκαιρία να επιβεβαιώσει και με τέρμα την καλή του κατάσταση, όταν οι αντίπαλοί του έδιωξαν πάνω στη γραμμή ή όταν νικήθηκε με εντυπωσιακή επέμβαση απ' τον γκολκίπερ (42').

Δεν γινόταν να αλλάξει η ροή του ματς. Πώς θα μπορούσε να μην κάνει παιχνίδι η Αργεντινή και να το κάνει η Τζαμάικα; Αδιανόητο... Δεν ήταν και η μέρα όμως του Ντι Μαρία. Γιατί ακόμα και το νέο φοβερό σουτ του στο 52' σταμάτησε στο δοκάρι και δεν του 'δωσε την χαρά να δει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Τα λεπτά περνούσαν, οι Λατινοαμερικάνοι κρατούσαν το προβάδισμα, αλλά είναι αλήθεια πως όσο άδειαζε η κλεψύδρα, όλο και περισσότερο χαλάρωναν και δεν έδιναν μεγάλη βαρύτητα στο να διασπάσουν την μαζική άμυνα των αντιπάλων τους.

inner

Ο χρόνος περνούσε και η Αργεντινή όλο κι... άραζε. Δεν είχε και νόημα να συνεχίσει να παίζει στα κόκκινα. Κάτι που έδωσε δικαίωμα στους Τζαμαϊκανούς να πιστέψουν πως θα μπορούσαν να πετύχουν το γκολ της τιμής στη διοργάνωση και να πάρουν ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Στο τελευταίο τέταρτο ξεμύτισαν απ' την περιοχή τους, προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, αλλά δεν έφτιαξαν πραγματικά σοβαρές απειλές για την εστία του Ρομέρο. Έτσι, το 1-0 έμεινε ως το τέλος, με τους Αργεντινούς στις εξέδρες να τραγουδούν για έναν τίτλο που τους λείπει τόσα πολλά χρόνια...



Αργεντινή (Μαρτίνο): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Γκαράι, Ντεμικέλις, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Παστόρε (59' Περέιρα), Ντι Μαρία (84' Λαμέλα), Μέσι, Ιγουαΐν (72' Τέβες)

Τζαμάικα (Σέφερ): Μίλερ, Έκτορ (71' Τέιλορ), Μόργκαν, Λενγκ (71' Ντόκινς), Μπράουν (78' Μπαρνς), ΜακΆναφ, Όστιν, Μαριάπα, Λόρενς, Γουότσον, ΜακΛίρι *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: