Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Όλοι στο ίδιο «καζάνι»

Τέσσερις ομάδες, με ίσες πιθανότητες πρόκρισης και ίδιο κίνδυνο αποκλεισμού μονομαχούν απόψε για τον τρίτο όμιλο του Κόπα Αμέρικα. Κολομβία-Περού και Βραζιλία-Βενεζουέλα κρίνουν τα πάντα.

Όλοι στο ίδιο «καζάνι»

Οι δύο πρώτες θα πάρουν το εισιτήριο για την οκτάδα, ενώ η τρίτη ομάδα του γκρουπ θα πρέπει να υπερισχύσει σε συγκομιδή ή διαφορά γκολ του Ισημερινού (3 βαθμούς και -2), ώστε να είναι η δεύτερη καλύτερη τρίτη των ομίλων μετά την Ουρουγουάη.

Μέχρι στιγμής έχει ήδη προκύψει στα προημιτελικά το ζευγάρι Χιλή-Ουρουγουάη, ενώ η Βολιβία θα παίξει με τον δεύτερο του τρίτου ομίλου, η Αργεντινή με τον τρίτο του πρώτου ή του τρίτου ομίλου και η Παραγουάη με τον πρώτο του τρίτου ομίλου.

Κολομβία-Περού (22:00, ΣΚΑΪ)

Η Κολομβία έδειξε τα δόντια της απέναντι στη Βραζιλία και μοιάζει να έχει το θεωρητικά ευκολότερο έργο από τις τέσσερις ομάδες που διεκδικούν επί ίσοις όροις την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Χοσέ Πέκερμαν, πάντως, πονοκεφαλιάζει αφού πέραν της δεδομένης απουσίας του τιμωρημένου Κάρλος Μπάκα, αμφίβολος είναι ο Χάμες Ροντρίγκες λόγω μυϊκών ενοχλήσεων. Στον αντίποδα, ο Ρικάρντο Γκαρέκα ποντάρει στην επανεμφάνιση του Φαρφάν, που ξεπέρασε την αλλεργική αντίδραση που τον ταλαιπώρησε, αλλά και στην καλή παράδοση. Σε 14 αναμετρήσεις των δύο ομάδων σε Κόπα Αμέρικα, το Περού μετρά επτά νίκες έναντι μόλις δύο της Κολομβίας, που κι αυτές είχαν έρθει όταν η διοργάνωση είχε φιλοξενηθεί στη χώρα.

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Σούνιγκα, Σαπάτα, Μουρίγιο, Αρμέρο, Κουαδράδο, Βαλένσια, Σάντσες, Ροντρίγκες (Καρδόνα), Φαλκάο, Ροντρίγκες.

Περού (Γκαρέκα): Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Άσκουες, Σαμπράνο, Βάργκας, Σάντσες, Λομπατόν, Μπαγιόν, Κουέβα, Φαρφάν, Πισάρο, Γκερέρο.

Βραζιλία-Βενεζουέλα (00:30, ΣΚΑΪ)

Η Βραζιλία περιέπλεξε τη ζωή της όχι μόνο μετά την ήττα από την Κολομβία, αλλά και με την αποβολή του Νεϊμάρ, που τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές και δεν θα αγωνιστεί στο υπόλοιπο του τουρνουά. Η νίκη για τη «σελεσάο» είναι επιβεβλημένη απέναντι στη Βενεζουέλα και ο Φιλίπε Κουτίνιο της Λίβερπουλ είναι η πιθανότερη επιλογή του Ντούνγκα για να καλύψει το κενό του ηγέτη της Βραζιλίας. Απουσία θα έχει και η Βενεζουέλα, καθώς ο Φερνάντο Αμορεμπιέτα αποβλήθηκε στην ήττα από το Περού και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Γκάμπριελ Σίσερο. Στο βασικό σχήμα αναμένεται να βρίσκεται ο προσεχώς παίκτης της ΑΕΚ Ρόναλντ Βάργκας, που «θυσιάστηκε» νωρίς στο προηγούμενο ματς για να μπει αμυντικός μετά την κόκκινη στην ομάδα του. Η παράδοση είναι με το μέρος της Βραζιλίας, που μετρά πέντε νίκες και μια ισοπαλία, έχοντας παθητικό μόλις ενός γκολ, σε έξι παιχνίδια με τη Βενεζουέλα στο Κόπα Αμέρικα.

Βραζιλία (Ντούνγκα): Τζέφερσον, Άλβες, Σίλβα, Μιράντα, Λουίς, Φερναντίνιο, Ελίας, Γουίλιαν, Κουτίνιο, Ρομπίνιο (Ντάγκλας Κόστα), Φιρμίνο.

Βενεζουέλα (Σανβισέντε): Μπαρόχα, Ροσάλες, Βισκαρόντο, Τούνιες, Σίσερο, Ρινκόν, Σέιχας, Αράνγκο, Βάργκας, Γκέρα, Ροντόν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: