Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Win-win και για τους δύο!!

Το ενδιαφέρον της Αρσεναλ για την απόκτηση του Πετρ Τσεχ όχι μόνο είναι υπαρκτό αλλά θεωρώ ότι συγκαταλέγεται δικαίως και στις καλύτερες κινήσεις των τελευταίων ετών από τον Αρσέν Βενγκέρ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Win-win και για τους δύο!
Τα μετόπισθεν της Αρσεναλ τα τελευταία χρόνια μόνο σιγουριά δεν έβγαζαν. Ο Βενγκέρ ψάχνει ακόμα να βρει τον ηγέτη στην αμυντική τετράδα όμως ίσως τελικά το μυστικό να μην κρύβεται εκεί. Η απουσία μιας μεγάλης προσωπικότητας κάτω από τα δοκάρια, οδηγούσε στη μόνιμη ανασφάλεια των αμυντικών του. Εχει εξήγηση. Κανείς απ’ όσους υπερασπίστηκαν την εστία των «κανονιέρηδων» τα τελευταία χρόνια δεν κατάφερε να τραβήξει πάνω του τα φώτα, βροντοφωνάζοντας «παρών» στα δύσκολα.
Η Αρσεναλ αν καταφέρει να αποκτήσει τον Τσεχ, δεδομένα θα βρει στο πρόσωπό του, τον «κέρβερο» που της έλειπε στην εστία. Όμως το κέρδος δεν θα είναι μόνο για τους «κανονιέρηδες». Θα είναι και για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ο Τσέχος είδε τη νέα γενιά προσωποποιημένη πάνω στον Τιμπό Κουρτουά να του κλέβει τη θέση βασικού. Εχοντας εμπιστοσύνη στα χέρια του και τις δυνατότητές του θέλησε να μείνει και να παλέψει από το να επιλέξει την εύκολη λύση μιας μεταγραφής. Αλλωστε ήταν δεδομένο ότι αρκετές ομάδες θα «σφάζονταν» στα πόδια του.
Τώρα έχει τη χρυσή ευκαιρία να αποδείξει ότι όχι μόνο δεν έχει ξοφλήσει αλλά μπορεί να ανταπεξέλθει σε τόσο υψηλό επίπεδο και να πρωταγωνιστήσει ξανά τόσο στην Πρέμιερ Λιγκ όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα πρόκειται για μια μεταγραφή, η οποία θα βρει στο τέλος της επόμενης χρονιάς και τις δύο ομάδες κερδισμένες. Δεν συμβαίνει και συχνά αυτό…
Πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: