Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ένας… Σάριτσα για τον Παναθηναϊκό!

Όχι, ο τίτλος δεν έχει να κάνει με κάποιο μεταγραφικό σενάριο που να συνδέει τον Παναθηναϊκό και τον Τούρκο προπονητή.

Ένας… Σάριτσα για τον Παναθηναϊκό
Αυτή είναι η κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν οι «πράσινοι» όσον αφορά τον νέο προπονητή.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν -κάτι παραπάνω από- ιδανική για τον 43χρονο Τούρκο κόουτς, Ουφούκ Σάριτσα. Πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο Eurocup, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, με την Γκραν Κανάρια να την σταματά, ενώ στο πρωτάθλημα κατάφερε να πετύχει έναν ακόμα μεγαλύτερο άθλο.
Στα ημιτελικά απέκλεισε την Φενέρμπαχτσε των εκατομμυρίων, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με 3-1 νίκες, ενώ στη σειρά των τελικών η Πίναρ ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή, ανατρέποντας τη σειρά με την Αναντολού Εφές, του Ντούσαν Ίβκοβιτς, κάνοντας το 0-1, 4-1, πανηγυρίζοντας το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της (το πρώτο ήρθε τη σεζόν 1986-87).
Τι στοιχεία έχει, όμως, ο Τούρκος τεχνικός; «Ψήλωσε» μέσα από το σύνολο, δημιουργώντας το όνομά του -επί της ουσίας- από την Καρσίγιακα. Όσοι δεν το ξέρουν, άλλωστε, τη σεζόν 2001-02 ήταν παίκτης της ομάδας. Παράλληλα, είναι νέος, διψασμένος και πολύ φιλόδοξος. Το έργο του στηρίχτηκε από τη διοίκηση και τα αποτελέσματα φάνηκαν στο τέλος της σεζόν.
Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στον Παναθηναϊκό. Με δεδομένο το γεγονός πως ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν θα βρίσκεται στη θέση του head coach, τα ονόματα που ακούγονται είναι πολλά και διάφορα. Από Σάσα Ομπράντοβιτς σε Δημήτρη Πρίφτη κι από Κοκόσκοφ σε Γιασικεβίτσιους.
Το ζητούμενο, όμως, στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι να βρεθεί ένας προπονητής νέος, φιλόδοξος, πολλά υποσχόμενος και διψασμένος που θα του δείξουν εμπιστοσύνη οι παίκτες του και θα παίξουν γι’ αυτόν. Ό,τι συνέβη, δηλαδή, στη φετινή Καρσίγιακα, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Τουρκίας απέναντι στα θηρία!
Πηγή: www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: