Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ιτούδης: «Ήταν δίκαιο»


Η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ και η συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό συνιστά απονομή δικαιοσύνης, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Δ. Ιτούδης, που πάντως προτιμά… μόνο play offs.

Ιτούδης: «Ήταν δίκαιο»
Παρά την πικρία του για τη μη κατάκτηση της Ευρωλίγκας, ο Δημήτρης Ιτούδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 είχε το σθένος να δηλώσει πως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ και η συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό αποτέλεσαν δίκαια εξέλιξη βάσει της παρουσίας τους στο Final Four. Πάντως ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας θεωρεί πως ένα σύστημα που θα είχε play offs μέχρι το τέλος θα ήταν περισσότερο δίκαιο.

Αναλυτικά, ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στον Γιάννη Κυφωνίδη και τον Μάκη Διόγο για:

-τον απολογισμό της σεζόν: «Πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά που συμβαίνουν στη ζωή μας. Οδηγός μας είναι ό,τι έγινε στο παρελθόν και το παρόν, για να χτίσουμε το μέλλον. Κρατάμε ότι στη διάρκεια όλης της χρονιάς είχαμε μια αξιοσέβαστη σταθερότητα παρά τους τραυματισμούς που μας ταλαιπώρησαν. Δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε την Ευρωλίγκα, αλλά ήμασταν παρόντες για δωδέκατη φορά στα 13 τελευταία χρόνια σε Final Four, κάτι που δεν είναι εύκολο. Στη VTB League κερδίσαμε όλα τα ματς των play offs χωρίς να χάσουμε παιχνίδι και δεν αφήσαμε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανέναν».

-το αν αποτέλεσε δίδαγμα η ήττα από τον Ολυμπιακό: «Μάθαμε πολλά, αλλά επιτρέψτε μου να μην τα μοιραστώ μαζί σας. Αν μας έλεγε κάποιος ότι 3-4 λεπτά πριν το τέλος ο Σπανούλης θα είχε 0/11 σουτ και θα χάναμε, δεν θα το πιστεύαμε. Αυτό όμως δίνει και την άγρια ομορφιά στο άθλημα. Η στρατηγική και το αρχικό μας πλάνο δεν θα άλλαζε πάντως. Ο Βασίλης μπορεί να πετύχει μεγάλα σουτ κι αυτό άλλαξε το μομέντουμ. Αυτό που έφταιξε ήταν ότι στο τέλος εμείς δεν σκοράραμε».

-το αν υπήρξε δικαιοσύνη στη φετινή Ευρωλίγκα: «Προφανώς, αυτό λέει η ιστορία. Η καλύτερη ομάδα κέρδισε το τρόπαιο και οι καλύτερες ομάδες έπαιξαν στον τελικό».

-το αν θεωρεί δίκαιο το σύστημα της Ευρωλίγκας: «Πιστεύω πως το μπάσκετ είναι play offs. Το πιο όμορφο σύστημα είναι αυτό. Το Final Four αφήνει μεγαλύτερα περιθώρια αιφνιδιασμού κι εκπλήξεων, αλλά σε μια σειρά αγώνων κερδίζει η ομάδα με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι τη διαδικασία, απλώς κάνουμε προτάσεις».

-τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό της επόμενης περιόδου: «Οι άνθρωποι που διοικούν τις ομάδες ξέρουν καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έχει έναν καλό κορμό, αλλά και ο Παναθηναϊκός πάει να σταθεροποιηθεί με την ανανέωση που κάνει».

-την Εθνική: «Με αυτά που γνωρίζω κι ακούω, θεωρώ πως θα έχουμε την ευτυχία να διαλέξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός τους καλύτερους για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Εθνική. Την υγειά τους να έχουν και όλα θα πάνε καλά».

-το τένις, που αποτελεί χόμπι του: «Μου αρέσει το τένις, δεν παίζω τόσο καλά, αλλά προσπαθώ να μάθω. Το βασικό χαρακτηριστικό των ατομικών αθλημάτων και ειδικά του τένις είναι η συγκέντρωση και η διαχείριση στιγμών και κρίσεων». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: