Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Αγκαλίτσα!! (video)

Όσο τους βόλευε να παίξουν, έπαιξαν! Ουρουγουάη και Παραγουάη έμειναν στο... ευχάριστο 1-1 και πέρασαν αγκαλίτσα στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα. Ως καλύτερη τρίτη η κάτοχος του τίτλου, «σελέστε».

Αγκαλίτσα! (video)
Χαρούμενες... 100% άφησε και τις δύο η μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ουρουγουάη και Παραγουάη έμειναν στο βολικό 1-1 και με τον βαθμό της ισοπαλίας, πήραν αμφότερες την πρόκριση στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα.

Η κάτοχος του τίτλου, σελέστε -που πέρασε ως μία απ' τις δύο καλύτερες τρίτες- ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ με τον Χιμένες, προτού έρθει η απάντηση απ' τον Μπάριος (με τον ίδιο τρόπο) για να γράψει το τελικό σκορ και να χαρίσει στην ομάδα του είτε την πρώτη θέση, είτε την δεύτερη (ανάλογα με το τι θα κάνει η Αργεντινή, η οποία είναι ήδη στους «8», κόντρα στην Τζαμάικα).


Η βαθμολογία (3 αγώνες)
1. Παραγουάη 5 (4-3)
2. Αργεντινή 4 (3-2)*
3. Ουρουγουάη 4 (2-2)
4. Τζαμάικα 0 (0-2)*
*Ματς λιγότερο

Το ματς


Εξ' αρχής τα δεδομένα ήταν... γνωστά. Η ισοπαλία αρκούσε για να περάσουν και οι δύο και να μην μπλέξουν σε περαιτέρω περιπέτειες. Και ως ντέρμπι λατινικής Αμερικής το πάθος... ξεχείλιζε, με τις κάρτες και τα σκληρά μαρκαρίσματα να βγαίνουν αέρα. Μετά από μια μίνι υπεροχή της Παραγουάης στο πρώτο τέταρτο (όπου είχε τεράστια χαμένη ευκαιρία σε κοντινή κεφαλιά του Βαλντές), ήρθε το... ξύπνημα της Ουρουγουάης. Η κάτοχος του τίτλου ανέβασε ταχύτητα, απέκτησε τα ηνία του ματς και τελικά έφτασε στο γκολ με την ωραία κεφαλιά του Χιμένες στο 29'!

inner

Δεν είχε μόνο το προβάδισμα η παρέα του Καβάνι, αλλά και την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, δείχνοντας ποιος κάνει «κουμάντο». Και θα μπορούσε στο 37' να εδραιωθεί για τα καλά σε θέση ισχύος. Ωστόσο, ο Βιγιάρ έβγαλε με εντυπωσιακό τρόπο την κοντινή κεφαλιά του Χιμένες, ενώ στην εξέλιξη της φάσης το... μιτάκι του Καβάνι έφυγε μόλις άουτ. Κι αφού δεν διεύρυνε το σκορ η Ουρουγουάη, ήρθε η Παραγουάη να την πληγώσει. Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος, ο Μπάριος νίκησε τον αντίπαλό του στο ύψος της μικρής περιοχής και με δύσκολη κεφαλιά ισοφάρισε (1-1).

inner

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν... χειρότερα. Δεν υπήρχε ρυθμός και δεν υπήρχε και διάθεση για απειλές, δεδομένου πως το σκορ βόλευε και τις δύο αντιπάλους. Έτσι τα λεπτά περνούσαν δίχως κάτι... βαρυσήμαντο με τα εναπομείναντα λεπτά να μοιάζουν με τυπική διαδικασία. Βέβαια, προς το φινάλε πήγαμε να γίνουμε μάρτυρες αναπάντεχου στόρι. Διότι στο 85' ο Στουάνι... για λίγο δεν πρόλαβε να εκτελέσει για την Ουρουγουάη, ενώ στις καθυστερήσεις χρειάστηκε η μεγάλη επέμβαση του Μουσλέρα για να κρατήσει το 1-1 για την ομάδα του, σε ωραίο γυριστό του Γκονσάλες!






Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Χιμένες, Κοάτες, Άλβαρο Περέιρα, Αρέβαλο Ρίος, Άλβαρο Γκονσάλες, Κάρλος Σάντσες (67' Ροντρίγκες), Ρολάν, Αμπέλ Ερνάντες (46' Στουάνι), Καβάνι

Παραγουάη: Βιγιάρ, Κάσερες, Πάουλο Ντα Σίλβα, Μπρούνο Βαλντές, Πίρις, Μολίνας, Ορτιγόσα (63' Ορτίς), Έντγκαρ Μπενίτες, Μπομπαντίγια (67' Γκονσάλες), Μπάριος (71' Σάντα Κρους), Νέλσον Βαλντές
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: