Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

«Δεν ξέρω που θα είμαι τη νέα χρονιά»

Ο Λιονέλ Μέσι με αινιγματική δήλωση που έκανε για το μέλλον του, τόνισε πως δεν ξέρει που θα τον βρει η νέα χρονιά.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε από τη Ζυρίχη, όπου απονέμεται η Χρυσή μπάλα:
«Δεν ξέρω αν θα σταματήσω την καριέρα μου στη Νιούελς, δεν ξέρω που θα είμαι τον επόμενο χρόνο, αν και θα μου άρεσε να σταματήσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα, αλλά πότε δεν ξέρεις τι θα συμβεί».
Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο είπε: «Είναι εντυπωσιακό αυτό που έχει καταφέρει, έχει βάλει πολλά γκολ, έχει πετύχει ένα σπουδαίο ρεκόρ από γκολ, είναι κομβικός για πολλά παιχνίδια. Είχε μία φανταστική χρονιά. Σίγουρα, θα ήθελα να παίξω μαζί του, αν και θα είναι δύσκολο (να συμβεί)»
Για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία: «Είναι δύσκολο να πεις έναν, με τόσους που έχουν περάσει.»
Για την βοήθεια της τεχνολογίας: «Η τεχνολογία βοηθά και εξυπηρετεί στη βελτίωση, είναι καλό»
Για τις επιθυμίες του, το 2015: «Όσον αφορά στην εθνική, μετά τον τελικό του Μουντιάλ, το Κόπα Αμέρικα, είναι πολύ σημαντικό για εμάς και είναι αρκετός καιρός που δεν το έχουμε κατακτήσει»
*Πηγή: arenafm.gr*

Καρφώματα, buzzer beater και το καλάθι της χρονιάς!! (vid)

Το ΝΒΑ παρουσίασε τις καλύτερες στιγμές της εβδομάδας που πέρασε σε ένα... ΑΠΙΘΑΝΟ TOP 10!

Στην κορυφή βρίσκεται το... καλάθι της χρονιάς που έβαλε ο Μπούκερ, ενώ στη λίστα υπάρχει και η φάση με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Μπράντον Νάιτ!
Απολαύστε το TOP 10:






*Πηγή: gazzetta.gr*

Και τώρα γκάζι…!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το πειστικό ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού, που δεν... λιποθυμάει στα δύσκολα και από την κορυφή πλέον, πρέπει να πατήσει γκάζι.
Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι στην Ξάνθη θα βλέπαμε έναν διαφορετικό –προς το καλύτερο– Ολυμπιακό. Είθισται οι αλλαγές προπονητών, να λειτουργούν ευεργετικά στο ξεκίνημα και οι «ερυθρόλευκοι» με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο τους, ήταν για μεγάλο διάστημα απολαυστικοί.
Για να είμαστε ειλικρινείς, τόσο πειστικό ντεμπούτο από προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν (δεν αναφερόμαστε σε προπονητές που είχαν αναλάβει την ομάδα καλοκαίρι και είχαν δουλέψει μαζί της σε προετοιμασία) δεν θυμόμαστε από πότε έχουμε να δούμε και δεν ξέρουμε εάν έχουμε δει.
Ο ίδιος ο Βίτορ Περέιρα πάντως, περίμενε ότι θα ξεκινήσει την συνεργασία του με τους πρωταθλητές, τόσο ιδανικά. Με το δεξί που λέμε. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν περίμενε μια τέτοια εμφάνιση και το νικηφόρο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του απάντησε δυναμικά: «Το περίμενα! Έχουμε κάνει μόνο τρεις προπονήσεις, αλλά αυτό που είδα είναι ότι η ομάδα είναι πρόθυμη να δουλέψει σκληρά. Παίξαμε όπως είχαμε προετοιμαστεί. Ήμασταν συμπαγείς με αυτοκυριαρχία και με διάθεση να τρέξουμε. Είμαι ευτυχισμένος γιατί η ομάδα έχει την πρόθεση να δουλέψει σκληρά».
Τι έκανε ο Πορτογάλος και πέρασε από μια έδρα που οι άλλοι δύο διεκδικητές του τίτλου, ακόμα μετρούν γκολ; Το αυτονόητο, κατά τη γνώμη μας. Έβαλε παίκτες στα άκρα και έσπασε την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Αφελάι και ο Ντοσεβί δημιουργούσαν ρήγματα και μάλιστα συνεργάστηκαν άψογα και στην φάση του 0-2, με σκόρερ τον Γάλλο.
Και λέμε αυτονόητο, γιατί αμέσως μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, από αυτή εδώ τη στήλη είχαμε γράψει: «Ο Ολυμπιακός κατά την άποψή μας, στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, που στα περισσότερα αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες, πρέπει να παίζει και από τα άκρα. Αυτό το σύστημα με τον ενισχυμένο άξονα, είναι ιδανικό για την Ευρώπη, αλλά όχι για τις εγχώριες διοργανώσεις».
Αυτό ακριβώς συνέβη στη Ξάνθη και φυσικά οι Πειραιώτες πήραν μια πολύ σημαντική νίκη. Προσπέρασαν τους Θεσσαλονικείς, βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και τώρα αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να πατήσουν γκάζι. Και ο Ολυμπιακός δεν λιποθυμά στα δύσκολα. Άλλοι, είναι αυτοί που δεν αντέχουν την πίεση της κορυφής. Ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους καταστάσεις…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Καταιγίδα στο γήπεδο, ανατριχίλα στην εξέδρα...!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στο τρίγωνο Μπέργκ, Κλωναρίδη, Πέτριτς, που προκάλεσε την καταιγίδα και την πεντάρα στο πρώτο ημίχρονο στον Εργοτέλη, αλλά στέκεται και στις ανατριχιαστικές στιγμές, που προκάλεσαν ο κόσμος και οι παίκτες στο τέλος του αγώνα με το πανό για τον Οδυσσέα Καλογεράκη...
H σκηνή στο τέλος του αγώνα να κρατούν οι παίκτες το πανό, που είχε αναφορά στον Οδυσσέα Καλογεράκη τον ιστορικό οργανωτή της θύρας 13 και μαζί με τους οπαδούς της ομάδας να τραγουδούν και να τιμούν τον Οδυσσέα Καλογεράκη, που έφυγε από την ζωή είναι κάτι, που σε κάνει να ανατριχιάζεις και να λες. Ναι ρε γαμώτο σε μία εποχή, που ο επαγγελματισμός κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο υπάρχει και συναίσθημα. Και σήμερα φάνηκε για άλλη μία φορά, ότι η μεγάλη δύναμη του Παναθηναϊκού είναι το δέσιμο, που έχουν οι παίκτες με τον κόσμο. Το ότι δεν το λένε μόνο, αλλά πραγματικά είναι μία γροθιά. Σε κάθε περίπτωση αυτό, που έγινε στο τέλος του ματς είναι ανατριχιαστικό και αναδεικνύει το μεγαλείο του Παναθηναϊκού.
Πάμε τώρα στο παιχνίδι. Χορτάσαμε μπάλα στο πρώτο ημίχρονο, είδαμε πέντε ωραία γκολ, κάποιες άλλες ευκαιρίες και τον Μπέργκ να επιστρέφει δριμύτερος στις καλές εμφανίσεις με τρία γκολ.
Πολύ κοντά του σε απόδοση και άλλοι δύο παίκτες. Ο Πέτριτς, που με τρεις ασίστ και κάποιες φαντεζί ενέργειες ξεσήκωσε το γήπεδο και ο Κλωναρίδης που με δύο γκολ (το ένα είναι ουσιαστικά του Ταυλαρίδη) και γρήγορες κινήσεις με, η χωρίς την μπάλα εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο τους χώρους, που βρήκε.
Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο-καταιγίδα, με τους τρεις αυτούς παίκτες στην επίθεση να… κρύβουν την μπάλα, αλλά και τους μέσους να είναι αθόρυβοι, αλλά παραγωγικοί. Να μην ξεχάσω να αναφέρω και τον Χουχούμη, που φέτος κάνει μία χρονιά, που μπορεί να τον επαναφέρει εκεί που ήταν στο ξεκίνημά του, όταν όλοι έλεγαν τα καλύτερα για αυτόν.
Δεν θα σταθώ άλλο σε αυτό το παιχνίδι, διότι το ζητούμενο για μένα είναι ο Παναθηναϊκός να είναι σταθερά καλός και στα επόμενα ματς και να κάνει ένα σερί νικών, που θα τον κρατήσουν σε κοντινή απόσταση από την κορυφή. Χορτάσαμε μπάλα κόντρα στον Εργοτέλη, αλλά θέλουμε και συνέχεια και την Τετάρτη κόντρα στον Λεβαδειακό, που και καλύτερος είναι σαν ομάδα από τον Εργοτέλη, αλλά και πολύ καλύτερη αμυντική λειτουργία έχει.
Απλά πιστεύω ότι με τον Μπέργκ σε καλή κατάσταση ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει επίπεδο σαν ομάδα και πιστεύω, ότι αυτό θα φανεί και στη συνέχεια.
ΥΓ: Από το 2001 είχε να βάλει ο Παναθηναϊκός πέντε γκολ σε ένα ημίχρονο. Προπονητής τότε ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας. Κοινό στοιχείο με τον Γιάννη Αναστασίου σήμερα; Και τότε και τώρα ο Παναθηναϊκός με άλλους παίκτες παίζει με κάτω την μπάλα, με πλαγιοκοπήσεις, με επιθέσεις από τον άξονα. Παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο και υπάρχουν πολλά παιχνίδια, που χαίρεσαι να τον βλέπεις, όπως γινόταν και την εποχή Κυράστα.
ΥΓ2: Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα στην Ξάνθη με 3-1. Το φάουλ, από το οποίο έγινε το 0-1 το είδε μόνο ο Βοσκάκης και ο... Θεοδωρίδης, ενώ ο Βοσκάκης έστησε και το τείχος εμφανώς ενάμισι μέτρο πιο μακριά από το κανονικό, όπως έδειξε η κάμερα της Nova. Αναμενόμενα όλα αυτά. Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό. Απλά το αναφέρω, διότι άκουσα πάλι τον... γραφικό να λέει, ότι ήταν άψογη η διαιτησία.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Άρης: «Δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη με αφορμή δημοσιεύματα για την εμφάνιση του Δημήτρη Καλαϊτζίδη στα αποδυτήρια της ομάδας τόσο πριν, όσο και με την λήξη του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το Ποδοσφαιρικό Τμήμα του ΑΡΗ ξεκαθαρίζει –με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα- ότι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης ουδέποτε κατέβηκε στα αποδυτήρια της ομάδας μας στο Κλεάνθης Βικελίδης τόσο πριν όσο και μετά την λήξη του κυριακάτικου αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, προκειμένου να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις. Σε ό,τι αφορά δε τα… περί προέδρου, αυτά αφορούν άλλους…».

Απών από τα βραβεία ο Φαν Πέρσι!!

Ο τραυματισμός που αποκόμισε στην αναμέτρηση της Κυριακής κόντρα στη Σαουθάμπτον, δεν θα επιστρέψει στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι να βρεθεί στη Ζυρίχη για την απονομή της Χρυσής Μπάλας, το βραβείο του καλύτερου προπονητή, αλλά και του καλύτερου γκολ της χρονιάς στο οποίο είναι υποψήφιος.
Αισθητή θα είναι η απουσία του Ρόμπιν Φαν Πέρσι από την εκδήλωση για την απονομή της Χρυσής Μπάλας που θα διεξαχθεί στην Ζυρίχη.
Πέρα όμως από τη συγκεκριμένη διάκριση, η FIFA θα απονείμει και βραβείο τόσο στον καλύτερο προπονητή της περασμένης σεζόν, όπως και στον παίκτη που σημείωσε το καλύτερο γκολ της σεζόν.
Ανάμεσα στου υποψήφιους για το βραβείο «Puskas» είναι και ο Ολλανδός, χάρη στο γκολ με κεφαλιά «ψαράκι» που σημείωσε κόντρα στην Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.
Ο στράικερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ωστόσο δεν θα δηλώσει το «παρών», μιας και ο τραυματισμός που αποκόμισε στο ματς της Κυριακής κόντρα στη Σαουθάμπτον, δεν του επιτρέπει να ταξιδέψει.
*Πηγή: england365.gr*

Κάνει comeback!!

Την αντεπίθεσή του προς τη Σούπερ Λίγκα συνεχίζει ο Ολυμπιακός Βόλου. Έστω κι αν δυσκόλεψε τη ζωή της, η ομάδα της Μαγνησίας λύγισε τον Εθνικό Σερρών (3-2) και πλησίασε τις θέσεις των πλέι-οφ.

Κάνει comeback!
Ζωντανό το όνειρο της ανόδου -μέσω της συμμετοχής στα πλέι-οφ της Football League- κράτησε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Λίγες μέρες μετά το διπλό στο Αγρίνιο (που δε στάθηκε ωστόσο αρκετό για να της χαρίσει την πρόκριση στο Κύπελλο) η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου επανήλθε στις νίκες και στο πρωτάθλημα.

Έστω κι αν έκανε τα εύκολα δύσκολα μέχρι να το καταφέρει απέναντι στον Εθνικό Σερρών. Διότι το γκολ του Νικολιά λίγο πριν το ημίχρονο φάνηκε να λύνει το γόρδιο δεσμό κι εκείνα του Διαμαντόπουλου σ’ ένα τέταρτο (με κοντινό πλασέ στο 54’ και κεφαλιά από κόρνερ στο 68’) έμοιαζαν να καθαρίζουν το παιχνίδι.

Αρκούσε όμως ένα τρίλεπτο χαλάρωσης (72’-74’) για να κάνουν θρίλερ το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι (με πλασέ του Τσιλούλη και μακρινό σουτ του Κρεββατά). Ευτυχώς πάντως για τους Βολιώτες, κατάφεραν να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και το σκορ ως το τέλος, πανηγυρίζοντας τη νίκη (3-2) που τους έφερε (εξαιτίας και της αναβολής του Ζάκυνθος-Λάρισα) στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.


Το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

Νότιος όμιλος

Κυριακή, 11/1

Πανηλειακός-Ηρακλής Ψαχνών 0-3 (α.α.)

Φωστήρας-Άλιμος 1-0
(18’ Ράμα)

Απόλλων Σμύρνης-Επισκοπή 1-0
(86’ Καραδέμητρος)

Ερμιονίδα-Παναιγιάλειος 1-0
(43’ Όμο)

ΑΕΚ-Καλλιθέα 5-1
(7’ Αραβίδης, 11’, 39’, 49’ Μπρέσεβιτς, 66’ Ντούνης - 47’ Ντουρμπισάι)

Δευτέρα, 12/1

Χανιά-Παναχαϊκή (18:00)


Βόρειος όμιλος

Κυριακή, 11/1

Ηρακλής-Αγροτικός Αστέρας 1-0
(9’ Κασσός)

Τύρναβος-Φωκικός 1-0
(67’ Σολφερίνο)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Πιερικός 4-1
(3’ Μίχος, 23’ Μπιτέλης, 52’ Γκουγκουδής, 67’ Υφαντής - 74’ Αλεξίου)

Απόλλων 1926-Λαμία 1-0
(50' Ευσταθίου)

Δευτέρα, 12/1

Ζάκυνθος-Λάρισα (αναβλήθηκε)

Ολυμπιακός Βόλου-Εθνικός Σερρών 3-2
(45’ Νικολιάς, 54’, 68’ Διαμαντόπουλος - 72’ Τσιλούλης, 74’ Κρεββατάς)

Η επόμενη αγωνιστική (13η)

Νότιος όμιλος

Καλλιθέα-Πανηλειακός
Παναχαϊκή-Αχαρναϊκός
Άλιμος-ΑΕΚ
Επισκοπή-Χανιά
Παναιγιάλειος-Φωστήρας
Απόλλων Σμύρνης-Ερμιονίδα

Βόρειος όμιλος

Αγροτικός Αστέρας-Απόλλων 1926
Φωκικός-Αιγινιακός
Λάρισα-Ηρακλής
Εθνικός Σερρών-Τύρναβος
Πιερικός-Ζάκυνθος
Ολυμπιακός Βόλου-Αναγέννηση Καρδίτσας *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναβολή στο Ζάκυνθος – ΑΕΛ!!

Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν στους δύο διαιτητές να ταξιδέψουν για το νησί με αποτέλεσμα τελικά το παιχνίδι της Ζακύνθου με την ΑΕΛ να αναβληθεί.

Αναβολή στο Ζάκυνθος – ΑΕΛ
Οριστικά η αναμέτρηση της Ζακύνθου με την ΑΕΛ δεν θα πραγματοποιηθεί.

Οι δύο από τους τέσσερις διαιτητές δεν κατάφεραν να φτάσουν στο νησί λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η απόπλους των πλοίων.

Την απόφαση για τη μη διεξαγωγή της αναμέτρησης την έκανε γνωστή και η ομάδα της Ζακύνθου με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν θα διεξαχθεί ο αγώνας ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΑΕΛ που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα 12/1/2015 στις 15:00 λόγω αδυναμίας έλευσης διαιτητών και ΟΤΕ TV, λόγω κακοκαιρίας υπάρχει απαγορευτικό των δρομολογίων της γραμμής. Θα υπάρξει ενημέρωση για την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα», καταλήγει αυτή.

Βάσει κανονισμού το παιχνίδι θα πρέπει να οριστεί να μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Χρυσή Μπάλα σε rap battle!! (video)


Ρονάλντο, Μέσι και Νόιερ δίνουν μάχη με… στίχους ραπ για τη Χρυσή Μπάλα υπό το βλέμμα του Ζεπ Μπλάτερ.

Η Χρυσή Μπάλα σε rap battle (video)
Τις αρετές τους στο γήπεδο, μας τις έχουν δείξει. Χάρη σε ένα cartoon-animation, τώρα βλέπουμε τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Λιονέλ Μέσι και τον Μάνουελ Νόιερ να δίνουν μάχη και σε rap για τη Χρυσή Μπάλα.

Με τον Πορτογάλο να λέει πως έβαλε τα περισσότερα γκολ και είναι πιο όμορφος και τους άλλους δύο να τον κατηγορούν για πέναλτι και «βουτιές», αλλά και να τον περιπαίζουν για το άγαλμά του.

Με τον Αργεντινό να λέει πως έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος και πήρε τη χρυσή μπάλα του Μουντιάλ και τους άλλους δύο να τον κοροϊδεύουν για το δίχως αντίκρισμα βραβείο του και την υπόθεση φοροδιαφυγής του.

Και με τον Γερμανό να λέει πως πήρε το World Cup και τους δύο σταρ να του λένε… «είσαι τερματοφύλακας, γι’ αυτό… shut up (μτφ: σκάσε)».

Κι όλα αυτά υπό το βλέμμα του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, που πριν κάνει τις ανακοινώσεις διώχνει έναν Άραβα που του προσφέρει ένα τσουβάλι λεφτά λέγοντας «όχι τώρα…».



*Πηγή: sport-fm.gr*

Πού θα κάτσει η μπάλα;

Ρονάλντο, Μέσι ή μήπως γίνει η έκπληξη με τον Νόιερ; Απόψε θα γίνει γνωστό το όνομα του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο για το 2014, στο Gala της FIFA στη Ζυρίχη.

Πού θα κάτσει η μπάλα;
Στη Ζυρίχη θα είναι στραμμένα σήμερα το απόγευμα (19:30, Eurosport) τα βλέμματα ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη, στο Gala της FIFA που θα γίνει γνωστό το όνομα του καλύτερου ποδοσφαιριστή στον κόσμο για το 2014.

Η τελική τριάδα ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα και αποτελείται από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος διεκδικεί την τρίτη και δεύτερη συνεχόμενη «Χρυσή Μπάλα» στην καριέρα του, τον Λιονέλ Μέσι που θέλει να κάνει πέντε τα συγκεκριμένα βραβεία μετά την περσινή… σφήνα του Πορτογάλου και τον Μάνουελ Νόιερ που είναι το μεγάλο αουτσάιντερ και θα γίνει ο δεύτερος γκολκίπερ μετά τον Λεβ Γιασίν από το 1963.

Οι αρχηγοί και οι προπονητές των εθνικών ομάδων μαζί με ένα πάνελ επιλεγμένων αθλητικών συντακτών από κάθε χώρα αποφάσισαν και σήμερα θα μάθουμε τον τελικό νικητή.

Σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, φαβορί θεωρείται ο Ρονάλντο έναντι του Μέσι, ενώ τρίτος βγαίνει ο Γερμανός τερματοφύλακας.

Μάλιστα, σημαντικό ρόλο σε αυτή την εκτίμηση παίζει το γεγονός πως ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους για την ανάδειξη της καλύτερης 11άδας της UEFA πριν από μερικές ημέρες.

Εκτός από τη «Χρυσή Μπάλα», υπάρχει και το αντίστοιχο βραβείο για τον προπονητή της χρονιάς που διεκδικούν ο Γιόακιμ Λεβ (εθνική Γερμανίας), Κάρλο Αντσελότι (Ρεάλ Μαδρίτης) και ο Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης).

Επίσης, θα παραλάβει το «βραβείο Puskas» ένας εκ των Χάμες Ροντρίγκες ή Ρόμπιν φαν Πέρσι, ενώ υπάρχει και η Στέφανι Ροτς για το ομορφότερο γκολ στη χρονιά που μας πέρασε.

Οι προηγούμενοι νικητές:

1956: Στάνλεϊ Μάθιους (Αγγλία) Μπλάκπουλ
1957: Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ισπανία / Αργεντινή) Ρεάλ Μαδρίτης
1958: Ραϊμόν Κοπά (Γαλλία) Ρεάλ Μαδρίτης
1959: Αλφρέδο Ντι Στέφανο (Ισπανία / Αργεντινή) Ρεάλ Μαδρίτης
1960: Λουίς Σουάρεθ (Ισπανία) Μπαρτσελόνα
1961: Ομάρ Σίβορι (Ιταλία / Αργεντινή) Γιουβέντους
1962: Γιόζεβ Μάζοπουστ (Τσεχοσλοβακία) Ντούκλα Πράγας
1963: Λεβ Γιασίν (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Μόσχας
1964: Ντένις Λόου (Σκωτία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1965: Εουσέμπιο (Πορτογαλία) Μπενφίκα
1966: Μπόμπι Τσάρλτον (Αγγλία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1967: Φλοριάν Άλμπερτ (Ουγγαρία) Φερεντσβάρος
1968: Τζορτζ Μπεστ (Β. Ιρλανδία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1969: Τζάνι Ριβέρα (Ιταλία) Μίλαν
1970: Γκερντ Μίλερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1971: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Άγιαξ
1972: Φραντς Μπέκενμπαουερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1973: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Άγιαξ / Μπαρτσελόνα
1974: Γιόχαν Κρόιφ (Ολλανδία) Μπαρτσελόνα
1975: Όλεγκ Μπλαχίν (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Κιέβου
1976: Φραντς Μπέκενμπαουερ (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1977: Άλαν Σίμονσεν (Δανία) Μπορούσια Μένχενγκλαντμπαχ
1978: Κέβιν Κίγκαν (Αγγλία) Αμβούργο
1979: Κέβιν Κίγκαν (Αγγλία) Αμβούργο
1980: Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1981: Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε (Δ. Γερμανία) Μπάγερν
1982: Πάολο Ρόσι (Ιταλία) Γιουβέντους
1983: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους
1984: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους
1985: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία) Γιουβέντους
1986: Ιγκόρ Μπελάνοβ (ΕΣΣΔ) Ντινάμο Κιέβου
1987: Ρουντ Γκούλιτ (Ολλανδία) Αϊντχόφεν / Μίλαν
1988: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν
1989: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν
1990: Λόταρ Ματέους (Γερμανία) Ίντερ
1991: Ζαν-Πιέρ Παπέν (Γαλλία) Μαρσέιγ
1992: Μάρκο φαν Μπάστεν (Ολλανδία) Μίλαν
1993: Ρομπέρτο Μπάτζο (Ιταλία) Γιουβέντους
1994: Χρίστο Στόιτσκοφ (Βουλγαρία) Μπαρτσελόνα
1995: Τζορτζ Γουεά (Λιβερία) Παρί Σεν-Ζερμέν / Μίλαν
1996: Ματίας Ζάμερ (Γερμανία) Μπορούσια Ντόρτμουντ
1997: Ρονάλντο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα / Ίντερ
1998: Ζινεντίν Ζιντάν (Γαλλία) Γιουβέντους
1999: Ριβάλντο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα
2000: Λουίς Φίγκο (Πορτογαλία) Μπαρτσελόνα / Ρεάλ Μαδρίτης
2001: Μάικλ Όουεν (Αγγλία) Λίβερπουλ
2002: Ρονάλντο (Βραζιλία) Ρεάλ Μαδρίτης
2003: Πάβελ Νέντβεντ (Τσεχία) Γιουβέντους
2004: Αντρέι Σεβτσένκο (Ουκρανία) Μίλαν
2005: Ροναλντίνιο (Βραζιλία) Μπαρτσελόνα
2006: Φάμπιο Καναβάρο (Ιταλία) Γιουβέντους / Ρεάλ Μαδρίτης
2007: Κακά (Βραζιλία) Μίλαν
2008: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2009: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2010: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2011: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2012: Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή) Μπαρτσελόνα
2013: Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία) Ρεάλ Μαδρίτης *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκιρτζίκης… άνευ αντιπάλου!!

Δίχως αντίπαλο κατεβαίνει στις εκλογές της ΕΠΟ ο Γ.Γκιρτζίκης, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη υποψηφιότητα για τις εκλογές στις 23/1 κι ενώ η προθεσμία λήγει απόψε. Δεν κατεβαίνει ο Γκαγκάτσης.

Γκιρτζίκης… άνευ αντιπάλου
Ο Γιώργος Γκιρτζίκης θα είναι-εκτός σοβαρού απροόπτου-ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ μετά τις εκλογές της επόμενης Παρασκευής (23/1). Κι αυτό πολύ απλά γιατί θα είναι-όπως όλα δείχνουν-ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Γιώργου Σαρρή.

Η σχετική προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει απόψε τα μεσάνυχτα και ο νυν πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας δεν έχει αντίπαλο, καθώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης αποφάσισε να μην κατέβει καν στις εκλογές. Παρότι φήμες ήθελαν τον πρώην πρόεδρο της ομοσπονδίας να έχει τη στήριξη αρκετών ομάδων (ανάμεσά τους και των Σαββίδη από ΠΑΟΚ και Μελισσανίδη από ΑΕΚ), δεν είχε την απαιτούμενη συμπαράσταση από τις Ενώσεις σε αντίθεση με τον Γιώργο Γκιρτζίκη που έχει μεγάλο «ρεύμα».

Έτσι, κι αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη της τελευταίας στιγμής, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ θα είναι ο Γιώργος Γκιρτζίκης, με θητεία μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 και μια σειρά από «καυτά» ζητήματα που πρέπει να επιλύσει. Μετά τις εκλογές θα μπει στην τελική ευθεία και το θέμα του νέου ομοσπονδιακού προπονητή, αφού πλέον θα απομένει μόλις ένα δίμηνο για τον αγώνα με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, όπου η Εθνική θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2016. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παράπονα και «πίεση»

Έτοιμοι να αντιδράσουν για τις κακές διαιτησίες που έχει αντιμετωπίσει η ομάδα τους είναι στον Ατρόμητο, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να παραμένει υπό κρίση εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά.

Παράπονα και «πίεση»
Αρκετά παράπονα από τη διαιτησία έχουν στον Ατρόμητο.

Συγκεκριμένα, οι Περιστεριώτες θεωρούν πως έχουν αδικηθεί μέσα σε μία εβδομάδα σε τρεις σερί αγώνες (δεν μέτρησε γκολ του Ναπολεόνι με την Καλλονή, ανύπαρκτη κόκκινη με την ΑΕΚ, ανύπαρκτο πέναλτι χθες).

Η διοίκηση του συλλόγου θα εξετάσει την στάση που θα κρατήσει από εδώ και στο εξής.

Οι «κυανόλευκοι» δεν κατάφεραν να κερδίσουν σε ακόμη ένα παιχνίδι και ο Ρικάρντο Σα Πίντο παραμένει σε δύσκολη θέση, με το μέλλον του πλέον να κρίνεται στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Πλατανιά στην Κρήτη για την 18η εμβόλιμη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αν δεν καταφέρει ο Ατρόμητος να φύγει νικητής ούτε από τα «Περιβόλια», τότε το μέλλον του Πορτογάλου θα γίνει πολύ δύσκολο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Συλλαλητήριο και… απόφαση για ΑΣΕΑΔ!

Σε συλλαλητήριο για την απόφαση του αθλητικού δικαστή μετατρέπουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το σημερινό ματς με τον Πανελευσινιακό. Αποφασίζει για ΑΣΕΑΔ η ΚΑΕ. Αιχμές από Στεφάνου για Ολυμπιακό.

Συλλαλητήριο και… απόφαση για ΑΣΕΑΔ

Αναμένονται αντιδράσεις από τους οπαδούς των «πρασίνων» που δείχνουν αποφασισμένοι και για άλλες κινητοποιήσεις προσεχώς. Την ίδια ώρα, η ΚΑΕ ακόμη δεν έχει κάνει σαφές αν θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ για την απόφαση του αθλητικού δικαστή. Από τη μια κάποιοι θεωρούν πως πρέπει να εξαντλήσει τα νομικά περιθώρια δικαίωσης, αλλά από την άλλη υπάρχει η εκτίμηση πως από τη στιγμή που η υπόθεση του αγώνα αυτού ανακινήθηκε από το συγκεκριμένο όργανο, θα είναι μάταιος κόπος η προσφυγή σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση, ίσως και σήμερα να γίνει γνωστή η απόφαση της ΚΑΕ.

Στο μεταξύ, ο ιστορικός παράγοντας της ΚΑΕ, Τάσος Στεφάνου, μίλησε στην «Πράσινη» για τη συγκεκριμένη απόφαση και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον Ολυμπιακό, αλλά και τα αρμόδια όργανα.

«Είμαι 58 χρόνια στον Παναθηναϊκό και το μπάσκετ. Τέτοια απόφαση δεν έχει παρθεί ποτέ. Και ο Παναθηναϊκός έχει πάει στον αθλητικό δικαστή αλλά ποτέ για να διεκδικήσει έναν ματς που κρίθηκε απόλυτα δίκαια στο παρκέ. Αυτή η εξέλιξη μας δείχνει ξεκάθαρα πως το μπάσκετ βαδίζει σε λάθος δρόμο. Είναι ντροπή να κλέβουν τον ιδρώτα νέων παιδιών, εκτός αγωνιστικών χώρων. Ακόμα και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού τιμώρησαν τους παίκτες τους και η ομάδα έδιωξε τον προπονητή της μετά από εκείνο το ματς», δήλωσε στην «Πράσινη» και πρόσθεσε: «Επίσης, δεν είδα καμία αντίδραση από την ΕΟΚ και τον ΕΣΑΚΕ. ούτε πήραν θέση για την αλλαγή των αποφάσεων και για πράγματα που είναι πρωτάκουστα για το άθλημα. Γιατί την ώρα του αγώνα δεν αντέδρασαν από τον Ολυμπιακό; Τότε όλοι έλεγαν πως είναι καλύτερος και όταν γελοιοποιήθηκε μέσα στο παρκέ επιδίωξαν να το πάρουν στα χαρτιά. Τότε θυμήθηκαν πως ήταν στο γήπεδο ο κ. Γιαννακόπουλος. Λυπάμαι για τους αδελφούς Αγγελόπουλους και για κάποιον κύριο Σκινδήλια. Είμαι τόσα χρόνια στο χώρο και δεν τον έχω ξανακούσει. Δημιουργείται ένα φοβερό δεδικασμένο και δεν ξέρουμε που θα καταλήξει». *Πηγή: sport-fm.gr*

Προς Λεβαδειακό ο Μιλιάζες!!


Ο Λεβαδειακός φαίνεται πως είναι τελικά ο νικητής στη μάχη για την διεκδίκηση της υπογραφής του Κάρλος Μιλιάζες, ο οποίος χθες αποχαιρέτησε τον ΟΦΗ με τον καλύτερο τρόπο.

Προς Λεβαδειακό ο Μιλιάζες
Το τελευταίο παιχνίδι με τη φανέλα του ΟΦΗ ήταν το χθεσινό για τον Κάρλος Μιλιάζες, ο οποίος αποχαιρέτησε με χατ-τρικ στη νίκη (3-2) επί της Κέρκυρας!

Ο Πορτογάλος μπακ-χαφ εδώ και αρκετό καιρό είναι γνωστό ότι αποχωρεί από την ομάδα του Ηρακλείου, χωρίς να έρθει σε κόντρα με κανέναν από τον σύλλογο.

Μάλιστα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα ο 33χρονος οπισθοφύλακας αποθεώθηκε από συμπαίκτες και προπονητές.

Όσον αφορά το μέλλον του, ο Μιλιάζες φαίνεται πως είναι κοντά σε συμφωνία με τον Λεβαδειακό, ο οποίος κερδίζει τη «μάχη» για την απόκτηση του παίκτη από τον Ατρόμητο και τον Πλατανιά.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτος και… καλύτερος!

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στον Ολυμπιακό μετά τη νίκη στην Ξάνθη και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Επίκειται ενίσχυση, σε ανοιχτή γραμμή Περέιρα-διοίκηση. Στροφή στον Παναιτωλικό.

Πρώτος και… καλύτερος

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο με την καλύτερη επίθεση (40) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (13, ενώ 12 έχει ο Παναιτωλικός), καθώς και τον πρώτο σκόρερ, καθώς ο Κώστας Μήτρογλου πέρασε στην κορυφή του πίνακα με δέκα γκολ.

Μετά τις απαραίτητες «ανάσες» και δεδομένου ότι μεσοβδόμαδα υπάρχει ρεπό λόγω του αγώνα με τη Νίκη Βόλου που δεν θα γίνει και εξασφαλίζονται αυτομάτως οι τρεις βαθμοί, έρχεται την Κυριακή η αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό στο Φάληρο (19:30).

Θα γίνει… καλύτερος

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή δεν προκαλεί εφησυχασμό και επίκειται ενίσχυση. Ο Βίτορ Περέιρα είναι σε ανοικτή γραμμή με τη διοίκηση για τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας και αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις του. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κινηθούν σίγουρα για την απόκτηση ενός στόπερ και πιθανώς ενός μεσοεπιθετικού κι ενός εξτρέμ.

Για το κέντρο άμυνας, ο Ρολάντο της Πόρτο και ο Μικαέλ Σιανί της Λάτσιο είναι δύο παίκτες που σίγουρα απασχολούν, ενώ θεωρείται δύσκολο να επιστρέψει τώρα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος από την Τραμπζονσπόρ, για τον επιπλέον λόγο ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League. Όσο για τον Ντιντιέ Ντιγκάρ, ήταν εκτός αποστολής της Νις με επίσημη δικαιολογία έναν μυϊκό τραυματισμό.

Για το κέντρο, ο Σεμπαστιάν Μπλάνκο της Γουέστ Μπρομ φημολογείται πως μπορεί να αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς, ενώ μειώνονται οι πιθανότητες για τον Τόμας Ροσίτσκι από τη στιγμή που αγωνίζεται βασικός στα τελευταία παιχνίδια της Άρσεναλ και δεν δείχνει να θέλει να φύγει από το Λονδίνο, αν δεν τον… υποχρεώσει η ομάδα του. Όσο για τα άκρα, δύσκολο είναι να αποκτηθεί ο Τζόελ Κάμπελ από τους «κανονιέρηδες», ενώ από το εξωτερικό έχει προκύψει η λύση του Ντιέγκο Καπέλ, που ανήκει στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Όσκαρ ατυχίας και αγωνία για Γαρουφαλιά!

Ο πλέον άτυχος του χθεσινού αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς, ο οποίος υπάρχουν φόβοι ότι έχει υποστεί ρήξη συνδέσμων στο γόνατο. Σήμερα θα γίνει γνωστή η γνωμάτευση.

Όσκαρ ατυχίας και αγωνία για Γαρουφαλιά
Την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποίησε χθες ο Ηρακλής Γαρουφαλιάς, όμως ο νεαρός μεσοαμυντικός τραυματίστηκε μόλις 16 λεπτά από το ντεμπούτο του.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος χαφ συγκρούστηκε με αντίπαλο και τραυματίστηκε στο γόνατο, με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως πρόκειται για ρήξη συνδέσμων!

Εντός της ημέρας ο Γαρουφαλιά θα υποβληθεί σε λεπτομερείς εξετάσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού, αλλά αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω φόβοι, τότε υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός δράσης περίπου τρεις μήνες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κρατάει Γιαννιώτα ο Αστέρας!!

Έτοιμος να επιβραβεύσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Γιάννη Γιαννιώτα είναι ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει την οψιόν που είχε συμφωνηθεί με την Φορτούνα.

Κρατάει Γιαννιώτα ο Αστέρας
Τα δύο γκολ που πέτυχε ο Γιάννης Γιαννιώτας στην προχθεσινή επικράτηση του Αστέρα Τρίπολης επί του ΠΑΟΚ, ήταν το… κερασάκι στην τούρτα των καλών εμφανίσεων του 22χρονου φορ.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε στο τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου και από τις 30 Νοεμβρίου (από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη) δείχνει να ανεβαίνει συνεχώς και έχει φτάσει τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο διεθνής με την Ελπίδων άσος έχει αποκτηθεί ως δανεικός από τους Αρκάδες, οι οποίοι έχουν συμφωνήσει για οψιόν αγοράς με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Το ποσό δεν είναι μεγάλο, καθώς αγγίζει τα 200.000 ευρώ και δεδομένων των εμφανίσεων του Γιαννιώτα το κόστος δεν μετράει για τον σύλλογο. Όλα δείχνουν ότι δεν θα πάρουν αρκετό καιρό οι σκέψεις για την παραμονή με μεταγραφή του παίκτη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αποχωρεί ο Καλογέρης!

Στην κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους προχωρούν Παναιτωλικός και Αλέξανδρος Καλογέρης.

Αποχωρεί ο Καλογέρης
Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει σύντομα ο Αλέξανδρος Καλογέρης από την ομάδα του Παναιτωλικού.

Ο έμπειρος χαφ όλοι λένε πως είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχουν περάσει από τον σύλλογο και αναγνωρίζεται η προσφορά του στην ομάδα.

Ωστόσο, ο 28χρονος μέσος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα και ζήτησε να λυθεί το συμβόλαιό του με τους Αγρινιώτες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σερί και στο βάθος… Ολυμπιακός!

Ενθουσιασμός στον Παναθηναϊκό για την εξαιρετική εμφάνιση και το 5-0 επί του Εργοτέλη. Σερί μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το ζητούμενο, πλέον, για τον μακρινό στόχο του τίτλου. Μένει ο «Σίφο».

Σερί και στο βάθος… Ολυμπιακός
Ο Παναθηναϊκός συνδύασε ουσία και θέαμα και στην πιο χορταστική φετινή του εμφάνιση συνέτριψε με 5-0 τον Εργοτέλη πετυχαίνοντας όλα του τα γκολ στο πρώτο μέρος. Οι «πράσινοι», παράλληλα, μείωσαν τη διαφορά τους από την κορυφή στους έξι βαθμούς εκμεταλλευόμενοι την ήττα του ΠΑΟΚ, από τον οποίο η απόσταση πλέον είναι στους τέσσερις.

Μπορεί η απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να μην είναι ευκαταφρόνητη, ωστόσο στο «τριφύλλι» δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις κι όσο είναι αυτό εφικτό τον τίτλο. Σύμμαχός τους είναι το πρόγραμμα, το οποίο μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 22 Φεβρουαρίου είναι απόλυτα βατό. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει μπροστά της τα ματς με Λεβαδειακό (εντός, 14/1), Πανιώνιο (εκτός, 17/1), Καλλονή (εντός, 24/1 ή 26/1), Πλατανιά (εντός, 1/2), Παναιτωλικό (εντός, 8/2) και ΟΦΗ (εκτός, 14/2), μαζί με το… ρεπό κόντρα στη Νίκη Βόλου, προτού υποδεχτούν τους «ερυθρόλευκους». Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει μέχρι τότε με νίκες, τότε μπορεί μέχρι το ντέρμπι των «αιωνίων» να έχει φτάσει σε απόσταση… βολής τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο ίδιο διάστημα έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα. Μετά το προσεχές ρεπό του κόντρα στη Νίκη Βόλου, ο πρωταθλητές μέχρι το ντέρμπι αντιμετωπίζει κατά σειρά Παναιτωλικό (εντός, 18/1), ΟΦΗ (εκτός, 24/1), Βέροια (εκτός, 1/2), Ατρόμητο (εντός, 4/2), ΠΑΟΚ (εκτός, 8/2) και Εργοτέλη (εντός, 15/2).

Πάντως στον Παναθηναϊκό δεν κοιτάζουν τόσο μπροστά και βλέπουν μόνο το επόμενο παιχνίδι, αυτό της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο (17:15). Δεδομένα επανέρχεται ο Ζέκα από τιμωρία, αλλά θα λείψει ο Νίνης, ο Μπούι, πιθανότατα ο Μέντες και ίσως ο Δώνης.

Μένει ο «Σίφο», έμφαση σε Γκαλίτσιο

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως δύσκολα θα προχωρήσει στην παρούσα φάση στην απόκτηση άλλου στόπερ. Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που ο Γκόρντον Σίλντενφελντ παραμένει στην ομάδα, δεν προκύπτει ανάγκη νέας προσθήκης στο κέντρο άμυνας. Ο Κροάτης είχε κάποιες κρούσεις για να φύγει τον Ιανουάριο, ωστόσο προτιμά να παραμείνει στο «τριφύλλι» και μάλιστα φέρεται να επιθυμεί να κερδίσει νέο συμβόλαιο.

Πλέον οι «πράσινοι» εστιάζουν στην απόκτηση του Γιώργου Γκαλίτσιου από τώρα για το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος από τη Λόκερεν. Πάντως δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, καθώς το κασέ του δεν είναι μικρό και οι καλές του εμφανίσεις στο Βέλγιο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει για άλλο… Πορτογάλο!!

Κερδίζει πόντους για να αποκτηθεί τώρα από την ΑΕΚ ο Ορλάντο Σα και να καλύψει τη θέση του σέντερ φορ. Για το καλοκαίρι πάει η υπόθεση του Ούγκο Αλμέιδα. Χαμόγελα για το 5-1 επί της Καλλιθέας.

Πάει για άλλο… Πορτογάλο
Μπορεί ο Ιβάν Μπρέσεβιτς να δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση και να το πιστοποίησε με το χθεσινό χατ-τρικ απέναντι στην Καλλιθέα (5-1), ωστόσο ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ δεν αλλάζει και η πρόθεση για απόκτηση σέντερ φορ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο είναι ειλημμένη.

Η περίπτωση του Ούγκο Αλμέιδα φαίνεται πως παίρνει… αναβολή για το καλοκαίρι. Ο Πορτογάλος φορ της Τσεζένα θα μπορούσε να μείνει ελεύθερος από την Τσεζένα, ωστόσο δεν είναι πρόθυμος να αγωνιστεί με την ΑΕΚ στη Football League και το μήνυμα αυτό φρόντισε να το περάσει στους «κιτρινόμαυρους». Δεν αποκλείεται η «Ένωση» να επιδιώξει να κερδίσει την υπογραφή του από τώρα για τον Ιούλιο, που θα είναι ελεύθερος.

Πάντως αυτή τη στιγμή φαίνεται να κερδίζει πόντους η περίπτωση ενός άλλου Πορτογάλου για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Ο λόγος για τον Ορλάντο Σα, με την πλευρά του οποίου έχουν γίνει επαφές. Φαίνεται πως πρόκειται για εφικτή λύση, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2017 από τη Λέγκια. Οι Πολωνοί φέρονται να ζητούν ένα εκατ. ευρώ για την πώλησή του, αλλά στην ΑΕΚ εκτιμούν πως το deal μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα για τον 26χρονο άσο που φέτος έχει 10 γκολ σε 18 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και την περασμένη διετία έπαιξε στην ΑΕ Λεμεσού.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν στα υπόψη τους και μια τρίτη λύση για τη θέση του σέντερ φορ, που όμως δεν έχει βγει στην επιφάνεια, αλλά πρόκειται για ποδοσφαιριστή με ποιότητα.

Επιστροφές με Άλιμο

Χαμόγελα στην ΑΕΚ για την καλή εμφάνιση και το 5-1 επί της Καλλιθέας. Παρά τη θριαμβευτική πρόκριση επί του Ατρομήτου στο Κύπελλο, αλλά και τις σημαντικές απουσίες (Μπαρμπόσα, Μπακάκης, Πλατέλλας, Κολοβέτσιος, Ντακόλ), η «Ένωση» ήταν συγκεντρωμένη και μετέτρεψε σε περίπατο το παιχνίδι.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ΑΕΚ είναι το ματς με τον Άλιμο την ερχόμενη Κυριακή. Σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι αναμένεται να επανέλθουν οι Μπαρμπόσα, Πλατέλλας και Μπακάκης, ενώ πιθανώς να επανεμφανιστεί και ο Άλεξ Ντακόλ. Εκτός θα είναι ο τραυματίας Κολοβέτσιος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει και τα λένε!!

Διαψεύδεται η φημολογία που ήθελε τον Άγγελο Αναστασιάδη να αποχωρεί από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, ύστερα από τη βαριά ήττα στην Τρίπολη. Επαφή με Ιβάν Σαββίδη θα έχει σύντομα ο έμπειρος τεχνικός.

Μένει και τα λένε!
Η ομιλία του Άγγελου Αναστασιάδη στα αποδυτήρια του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» μετά τη βαριά ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα Τρίπολης δημιούργησε πολλά ερωτηματικά όσον αφορά τις προθέσεις του Άγγελου Αναστασιάδη για το μέλλον του.

Οι φράσεις «γκρεμίσαμε ό,τι χτίζαμε τόσο καιρό» αλλά κι ότι «να ξέρετε με ή χωρίς εμένα μπορείτε να πάρετε τον τίτλο. Να προσπαθήσετε να δείχνετε τον καλύτερο εαυτό σας από εδώ και πέρα», ήταν αρκετές για να δώσουν την αίσθηση πως αποχωρεί ο έμπειρος προπονητής από τους Θεσσαλονικείς.

Ωστόσο, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι διατεθειμένος να χάσει άλλη μία σεζόν, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν με τους Δώνη και Στέφενς.

Εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο Αναστασιάδης θα έχει σύντομα επικοινωνία με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, ώστε να αναλύσουν τους λόγους για τους οποίους η ομάδα παρουσιάζει τέτοια εικόνα, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πλέον έχει ενδιαφέρον πως θα κινηθούν στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο μετά τα τελευταία αποτελέσματα για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ, καθώς απαιτούνται μεταγραφές επιπέδου Νομπόα (αλλά και χαμηλότερου) για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά», όπως είναι γνωστό, κινούνται για την απόκτηση ενός στόπερ και ενός ακραίου φορ, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να έχουν άμεσα αποτελέσματα.

*** Μετά τον Μάρτενς και ο Μαντούρο που αποκτήθηκε επί Στέφενς αναμένεται να αποχωρήσει, με τον ΠΑΟΚ να καλύπτει κι ένα μέρος του συμβολαίου του ως δέλεαρ για την ομάδα που θα τον επιλέξει.*Πηγή: sport-fm.gr*

Φόβοι για Νίνη!

Νοκ άουτ από δύο έως τέσσερις εβδομάδες κινδυνεύει να μείνει ο Σωτήρης Νίνης που αποχώρησε με πρόβλημα στο γόνατο και τον αστράγαλο από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Εργοτέλη.

Φόβοι για Νίνη
Κάθε άλλο παρά ιδανική ήταν η πρώτη εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού μετά την επιστροφή του. Ο διεθνής μέσος αποχώρησε από τον αγώνα με τον Εργοτέλη με κάκωση έσω πλαγίου στο δεξί γόνατο, αλλά και στους συνδέσμους στον δεξιό αστράγαλο.

Μόλις δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα σαν αλλαγή δέχτηκε ένα χτύπημα και έπεσε άτσαλα με αποτέλεσμα να χτυπήσει, αλλά παρέμεινε στο γήπεδο κι όταν πλέον δεν μπορούσε να προσφέρει από τους πόνους, είχαν εξαντληθεί οι τρεις αλλαγές και παρέμεινε στο γήπεδο για να βοηθήσει την ομάδα του.

Σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία του από τα γήπεδα για δύο έως τέσσερις εβδομάδες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Έγινε… της αρκούδας!

Νίκη μετά από δύο παρατάσεις για τους Γκρίζλις απέναντι στους Σανς. Καλοί Καλάθης και Κουφός. Νέα ήττα για Καβαλίερς, στο Σακραμέντο. Πέρασαν από την έδρα των Λέικερς οι Μπλέιζερς.

Έγινε… της αρκούδας
Έστω κι αν χρειάστηκαν περίπου… μια ώρα αγώνα, οι Γκρίζλις επικράτησαν 122-110 των Σανς μετά από δύο παρατάσεις. Ο Μαρκ Γκασόλ είχε 2/10 σουτ μέχρι να πετύχει επτά σερί πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης παράτασης, στην οποία η ομάδα του είχε επί μέρους σκορ 14-2. Ο Ζακ Ράντολφ με 27 και ο Μάικ Κόνλεϊ με 25 πόντους ξεχώρισαν από τις «αρκούδες», ενώ σημαντική βοήθεια από τον πάγκο έδωσαν ο Νικ Καλάθης και ο Κώστας Κουφός. Ο πρώτος είχε 7 πόντους (2/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη σε 16:09, ενώ ο δεύτερος είχε 5 πόντους (1/2 βολές, 2/5 δίποντα), 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα σε 18:11.

Έβδομη ήττα στα οκτώ τελευταία ματς για τους Καβαλίερς, με 103-84 από τους Κινγκς στο Σακραμέντο. Ο Λεμπρόν Τζέιμς έλειπε και η απουσία του για ένα ακόμη ματς «φώναζε», τη στιγμή που ΝτεΜάρκους Κάζινς και Ρούντι Γκέι με 26 και 23 πόντους αντίστοιχα οδηγούσαν τους «βασιλιάδες» σε μια άνετη επικράτηση.

Στο Λος Άντζελες, ο Κόμπι Μπράιαντ πήρε ανάσες και οι Μπλέιζερς πέρασαν με 106-94 με τον Ντέμιαν Λίλαρντ να έχει 17 από τους 34 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, όταν και κρίθηκαν τα πάντα.

Αναλυτικά:

Μέμφις Γκρίζλις-Φίνιξ Σανς 122-110 (101-101, 108-108) Ράντολφ 27 (17 ριμπ.), Κόνλεϊ 25, Λι 18, Άλεν 12, Γκασόλ 12, Ούντριχ 9-Τόμας 20, Μαρκίφ Μόρις 17, Λεν 14 (13 ριμπ.), Τάκερ 11, Μπλέντσο 11, Μάρκους Μόρις 11, Γκριν 9.

Σακραμέντο Κινγκς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 103-84 Κάζινς 26 (13 ριμπ.), Γκέι 23, Κόλισον 16, Λάντρι 11, Τόμπσον 7 (10 ριμπ.)-Λοβ 25 (10 ριμπ.), Ίρβινγκ 21, Μοζγκόφ 14 (12 ριμπ.), Τόμπσον 6, Ντελαβεντόβα 6.

Λος Άντζελες Λέικερς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 94-106 Τζόνσον 17, Χιλ 14, Μπούζερ 13, Έλινγκτον 10, Πράις 8 (12 ασίστ), Γιανγκ 9, Λιν 9-Λίλαρντ 34, Μάθιους 16, Όλντριτζ 15, Μπατούμ 11, Λέοναρντ 10, Κέιμαν 9 (12 ριμπ.), Μπλέικ 9.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επεισόδια στην Ξάνθη!

Επεισόδια που πάντως δεν πήραν μεγάλη έκταση σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό στις εξέδρες του γηπέδου.
Η εξέδρα που κάθονταν οι οπαδοί των πρωταθλητών Ελλάδας εκκενώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρεμβαίνουν περιορίζοντας τα επεισόδια που ξεκίνησαν, ενώ χρειάστηκε και η συμβολή της Πυροσβεστικής για να σβήσουν κάποιες εστίες φωτιάς. Στο γήπεδο προκλήθηκαν υλικές ζημιές και αναμένεται η έκθεση του παρατηρητή.
*Πηγή: gazzetta.gr*

«Πόρτα» από Μήτρογλου λόγω Ολυμπιακού!!

Ο Κώστας Μήτρογλου απέδειξε για ακόμα μία φορά το... δέσιμό του με τον Ολυμπιακό, αρνούμενος να συζητήσει την οποιαδήποτε πιθανότητα δανεισμού του τον Γενάρη σε άλλη ομάδα.
Στα γραφεία της Φούλαμ έχουν φτάσει αρκετές προσφορές για δανεισμό του Μητρογκόλ. Πολλές προτάσεις ακόμα και για τον Γενάρη και παρότι είναι σε ισχύ το deal με τους Πειραιώτες! Ο Κώστας Μήτρογλου μπορεί να μην είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι όμως και αρκετά γκολ βάζει με την φανέλα του Ολυμπιακού και προσφέρει. Έτσι συνεχίζει να ελκύει αρκετές ομάδες. Ωστόσο ο διεθνής φορ ούτε καν ήθελε να ακούσει τέτοια πιθανότητα. Ούτε να την ακούσει ούτε να μπει στην οποιαδήποτε διαδικασία να την συζητήσει. Ο ίδιος είναι απόλυτα πιστός στον Ολυμπιακό. Την ομάδα με την οποία έχει δεθεί στον απόλυτο βαθμό. Επίσης την ομάδα που τον έχει στηρίξει όσο καμία άλλη. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει καμία απολύτως βάση στην πληροφορία που διέρρευσαν την Κυριακή οι Άγγλοι περί σκέψεων των πρωταθλητών Ελλάδας για αγορά του παίκτη το καλοκαίρι από την Φούλαμ, με τους Κότατζερς να φέρονται να ζητούν 8 εκατ. ευρώ. Είναι κάτι απίθανο να συμβεί. Για τον Μήτρογλου ο δανεισμός είναι ετήσιος χωρίς οψιόν αγοράς ενώ θυμίζουμε πως οι Άγγλοι οφείλουν ακόμα χρήματα στον Ολυμπιακό για την μεταγραφή του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το ρεσιτάλ τακτικής της Σαουθάμπτον!!

Δείτε στο FourFourTwo του gazzetta.gr την ανάλυση της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Σαουθάμπτον μέσα από το Stats Zone.
Η Σαουθάμπτον ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά την πρώτη της νίκη επί εποχής Premier League στο Old Trafford. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν γνωρίζοντας ακριβώς τι θέλουν, με τον Κλάιν να χάνει την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 2’.
Οι παίκτες του Κούμαν στη συνέχεια οπισθοχώρησαν και αντιμετώπισαν με επιτυχία την Γιουνάιτεντ στο δικό τους μισό. Έκαναν συνολικά 32 απομακρύνσεις, αγχώνοντας τους αντιπάλους τους, που δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την άμυνα.
Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, μέχρι τη στιγμή που η Σαουθάμπτον πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Τάντιτς. Το σουτ του Πελέ σταμάτησε στο δοκάρι, όμως ο Σέρβος αντέδρασε γρήγορα, έκανε το σουτ και ούτε ο Σμόλινγκ ούτε ο Μπλάκετ κατάφεραν να σώσουν τους γηπεδούχους.

Οι καλύτερες ευκαιρίες της Γιουνάιτεντ χάθηκαν με πρωταγωνιστή τον Μάτα, όμως ο Ισπανός δεν κατάφερε σε καμία των περιπτώσεων να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

*Ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει συγκεντρώσει τους ίδιους βαθμούς με τον Μόγιες μετά από 21 ματς πρωταθλήματος
*Η Σαουθάμπτον κέρδισε για πρώτη φορά την Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ σε αγώνα πρωταθλήματος μετά το 1988.
*Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έκανε ούτε σουτ εντός εστίας για πρώτη φορά σε ματς της Premier League μετά τον Απρίλιο του 2012 (τότε με αντίπαλο τη Σίτι).

*Η τελευταία φορά που το παραπάνω συνέβη εντός έδρας ήταν τον Μάιο του 2009 (με αντίπαλο την Άρσεναλ).
*Η Σαουθάμπτον έχει χάσει μόλις 2 βαθμούς σε αγώνες, στους οποίους έχει πάρει το προβάδισμα, φέτος στην Premier League. Η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία.
*Ο Μόργκαν Σνέιντερλεν ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων. Ο Γάλλος είχε 37 σωστές πάσες, 5 κοψίματα και 5 απομακρύνσεις.

*Μόνο ο Γκρατσιάνο Πελέ (11) έχει σκοράρει περισσότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από τον Ντούσαν Τάντιτς (4) για την Σαουθάμπτον.
*Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Γιουνάιτεντ μετά από αήττητο σερί 10 αγώνων στο πρωτάθλημα.
*Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Γιουνάιτεντ εντός έδρας για την Premier League μετά από 9 αγώνες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Smells like team spirit!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για την «αύρα» του Άλαν Πάρντιου στην Κρίσταλ Πάλας, που δείχνει να της δίνει το πάθος, το δυναμισμό και την ομαδικότητα που της έλειπε. Παρότι ακόμα είναι νωρίς...

Ήταν Απρίλιος του 1990. Η Κρίσταλ Πάλας, στον πρώτο γύρο του Πρωταθλήματος είχε χάσει 9-0 από τη Λίβερπουλ, που βρισκόταν στο κυνήγι του 18ου τίτλου της.  Τον Απρίλιο, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά, αυτή τη φορά στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Οι Ρεντς ήταν φυσικά το φαβορί. Οι Λονδρέζοι όμως ήταν αποφασισμένοι για εκδίκηση.
Το 90λεπτο έληξε 3-3 και στην παράταση, ο Άλαν Πάρντιου σημείωσε το νικητήριο γκολ, γράφοντας ιστορία στο Villa Park. «Πάντα θυμάσαι αυτά τα ματς. Σε συνοδεύουν», είχε τονίσει σχολιάζοντας μετά από χρόνια το παινχίδι. Ήταν η στιγμή που έκανε τον δεσμό του με τους οπαδούς του συλλόγου, στον οποίο έπαιξε από το 1987 μέχρι το 1991, αιώνιο.

Μετά τη λήξη του αγώνα με την Τότεναμ, το οποίο βρήκε την Πάλας νικήτρια με 2-1, ο Πάρντιου βγήκε από το γήπεδο δίνοντας γροθιές στον αέρα και έστελνε φιλιά στον κόσμο που τον χειροκροτούσε ασταμάτητα. Αρκετοί απόρησαν με την απόφασή του να φύγει από μια ομάδα με σαφώς μεγαλύτερη προοπτική, όπως η Νιούκαστλ, για να αναλάβει την Κρίσταλ Πάλας. Η διάθεση που έβγαλε μετά την επιστροφή των «αετών» στις νίκες και ο τρόπος που τον υποδέχθηκαν, εξηγεί σε μεγάλο ποσοστό την απόφασή του.
 Στη Νιούκαστλ δέχθηκε τρομερές πιέσεις, αποδοκιμασίες, ολόκληρες διαδηλώσεις για να αποχωρήσει. Κατάφερε να διορθώσει τα πράγματα, αλλά το γυαλί είχε ραγίσει. Οι οπαδοί δεν στάθηκαν στο πλευρό του, τον ταπείνωσαν. Παρότι στην πορεία του στο Tyneside οδήγησε τις «Καρακάξες» στην πέμπτη θέση, έκανε αξιοπρεπείς εμφανίσεις στην Ευρώπη και βρήκε τρόπο να πορευτεί παρά τις πωλήσεις παικτών.

Αποτελεί ρίσκο η εμπιστοσύνη για την τεχνική ηγεσία προπονητών που στο παρελθόν έχουν γράψει ιστορία ως παίκτες και έχουν δεθεί με τον κόσμο. Η αποτυχία πονάει διπλά. Ο Πάρντιου όμως, εκτός από πρώην ποδοσφαιριστής της Κρίσταλ Πάλας, είναι και ένας προπονητής που έχει δείξει ότι μπορεί να γυρίζει τα πράγματα όταν η κατάσταση δεν είναι καλή. Η συμβολή του στην ανατροπή απέναντι στην Τότεναμ ήταν καθοριστική, παρότι η ομάδα του χρειάστηκε ένα πολύ αμφισβητούμενο πέναλτι για να τα καταφέρει.
Ο Ζάχα έφερε ρήγματα και το στοιχείο του απρόβλεπτου, ο Γκεντιούρα σκληράδα, η ομάδα έδειξε τρομερή διάθεση και ομαδικό πνεύμα στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε, άλλωστε, να νικήσει από τις 23/11 και το 3-1 με τη Λίβερπουλ. Μετά  το ματς, ο 53χρονος τεχνικός φρόντισε να «φτιάξει» κι άλλο την ομάδα του, ζητώντας περισσότερη «τρέλα».
 «Έχω μόνο να κάνω μια κριτική, η οποία είναι περίεργη για έναν προπονητή. Οι παίκτες μου είναι υπερβολικά τίμιοι και ευθείς», είπε στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: «Πρέπει να πάρεις ρίσκα, ευκαιρίες. Χρειάζεσαι μερικούς ανυπότακτους παίκτες!». Το πάθος έχει λείψει φέτος από την Πάλας. Τα αποτελέσματά της με τον Γουόρνοκ δεν ήταν και τόσο άθλια, ωστόσο η ομάδα δεν είχε ταυτότητα, δεν έδειχνε αποτελεσματικότητα και θέληση. Αυτό ήταν το πρώτο που προσπάθησε να αλλάξει.

Προφανώς, ο άνθρωπος δεν είναι μάγος. Η ομάδα του έχει προβλήματα και αδυναμίες και παραμένει στη μάχη για τον υποβιβασμό, την οποία μπορεί τελικά να χάσει.  Αν οδηγήσει όμως τους «Αετούς» σε ένα καλό σερί, από αυτά που μπορούν να αλλάξουν πλήρως την  ψυχολογία μιας αγγλικής ομάδας, μπορεί να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία. Και όπως δείχνει, είναι ο πλέον κατάλληλος για να φτιάξει ψυχολογία και να εξασφαλίσει τη στήριξη του κόσμου. Να ενώσει την ομάδα και να υποτάξει τα «εγώ» στο «εμείς». Κι ας μην πήγε στον «ρομαντικό του στόχο, που είναι μεγαλύτερος από την Πάλας», όπως δήλωνε όταν το φλερτ ήταν στα ξεκινήματά του....

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πιο κοντά σε Ολυμπιακό ο Μπλάνκο!!

O Σεμπαστιάν Μπλάνκο πλησιάζει στον Ολυμπιακό, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από την Αργεντινή. Επιμένουν στην Πορτογαλία για τον Ντιέγο Καπέλ.
Πιο κοντά στην απόκτηση του Σεμπάστιαν Μπλάνκο βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής. Όπως τονίζεται ο Μπλάνκο δεν είναι θετικός στην προοπτική της Σαν Λορέντζο, με αποτέλεσμα η αργεντίνικη ομάδα να στραφεί σε άλλες λύσεις, όπως αυτή του Βραζιλιάνου Ρικάρντο. Μάλιστα, αναφέρουν πως οι Πειραιώτες είναι πιο κοντά στην απόκτησή του και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις.
Για τον Μπλάνκο σας είχαμε γράψει και χθες πως πλησιάζει προς τον πρωταθλητή Ελλάδας. Ωστόσο, όλα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ώρες, μετά και την συνάντηση που θα έχει ο Περέιρα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Εκεί άλλωστε θα γίνει γνωστό ποιους παίκτες θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός, αλλά και σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση. Στο μεταξύ στην Πορτογαλία δεν έχουν σταματήσει τα δημοσιεύματα για Καπέλ και Ολυμπιακό. Μιλούν για πρόθεση των ερυθρόλευκων να δώσουν 2 εκατ. ευρώ και πως την ίδια ώρα η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας όπου ανήκει ζητάει 4 εκατ. ευρώ.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Βίοι παράλληλοι για Σακίρι και Ποντόλσκι!!

Παίκτες της Ίντερ είναι πλέον οι Σερντάν Σακίρι - Λούκας Ποντόλσκι και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τα κοινά χαρακτηριστικά των δύο νέων «νερατζούρο».
Ενισχυμένη φαίνεται μέχρι στιγμής πως βγαίνει η Ίντερ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του, καθώς με την προσθήκη των Σερντάν Σακίρι και Λούκας Ποντόλσκι είναι δεδομένο πως αυξάνεται η ποιότητα στη μεσοεπιθετική γραμμή των «νερατζούρι».
Μπορούν οι δυο τους να ανεβάσουν επίπεδο την Ίντερ και να την επαναφέρουν στην ελίτ; Σίγουρα έχουν δρόμο μπροστά τους, προκειμένου να δέσουν με τους υπόλοιπους, αλλά και να βρει ο Μαντσίνι τη «χρυσή» τομή. Πρόκειται για δύο παίκτες που διακρίνονται για την έκρηξη, τη δημιουργικότητα, την εκτέλεση και τη φαντασία στο παιχνίδι τους. Είναι όμως μόνο αυτά τα κοινά τους χαρακτηριστικά; Οι δυο τους έχουν διαγράψει κοινή πορεία σε αρκετές φάσεις της καριέρας τους, με αυτές τις δύο παράλληλες... γραμμές να ενώνονται πλέον στο Μεάτσα.
Οι δύο υπηκοότητες
Η ιστορία των δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών θα μπορούσε να είχε γραφτεί διαφορετικά, εφόσον είχαν κάνει άλλη επιλογή, όσον αφορά τη φανέλα με το εθνόσημο. Ο Ποντόλσκι είναι γεννημένος στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας, όμως στα δύο του χρόνια οι γονείς του μετακόμισαν στη Γερμανία, όπου και μεγάλωσε. Αντίστοιχα, ο Σακίρι γεννήθηκε στο Γκνίλανε του Κοσόβου, όμως λόγω του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία η οικογένειά του μετανάστευσε στην Ελβετία. Έτσι, ο μεν Ποντόλσκι μπορούσε να επιλέξει ανάμεσα στην εθνική Πολωνίας και στην εθνική Γερμανίας, ο δε Σακίρι ανάμεσα σε Αλβανία και Ελβετία. Η τελική τους απόφαση ήταν να γίνουν «Γερμανός» και «Ελβετός», αντίστοιχα.
«Πλήγωσαν» τη γενέτειρα
Η επιλογή του Ποντόλσκι να φορέσει τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας και του Σακίρι αυτή της Ελβετίας «πλήγωσε» ιδιαίτερα Πολωνούς και Αλβανούς, αντίστοιχα. Τόσο στη διάρκεια της διεθνούς τους καριέρας, αλλά και σε αγώνες εναντίον τους. Στο Euro 2008, ο Ποντόλσκι ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της Γερμανίας στο 2-0 επί της Πολωνίας, ενώ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας ο Σακίρι σκόραρε και στα δύο ματς της Ελβετίας απέναντι στην Αλβανία.
Δε «χώρεσαν» στην Μπάγερν
Ο Ποντόλσκι μπορεί να αγωνίζεται Ίντερ ως δανεικός από την Άρσεναλ, όμως για τρία χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερν (2009-2012). Τόσο διήρκησε και η παραμονή του Σακίρι στους Βαυαρούς (2012-2015). Οι δυο τους πήγαν με μεγάλες προσδοκίες στο Μόναχο, όμως ποτέ δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν πλήρως στην ομάδα. Κάτι οι τραυματισμοί που τους ταλαιπώρησαν, κάτι ο χαρακτήρας τους και δεν μπόρεσαν ποτέ να θεωρηθούν βασικοί. Ο Ποντόλσκι έβλεπε την... πλάτη των Λούκα Τόνι και Μίροσλαβ Κλόζε, ενώ ο Σακίρι ήταν μόνιμα πίσω από τους Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί. Κι αν ο Γερμανός έχει φύγει εδώ και αρκετά χρόνια από το Μόναχο, για τον Ελβετό το μέλλον θα... δείξει αν έκανε καλά ο Γκουαρντιόλα που δεν του έδωσε τις ευκαιρίες (που ο ίδιος ήθελε) και τον άφησε να φύγει.
Το εθνικό... αποκούμπι
Ποντόλσκι και Σακίρι έχουν περάσει αρκετά χρόνια αμφισβήτησης. Αν εξαιρέσει κανείς τις ομάδες από τις οποίες ξεκίνησαν και λατρεύονται σαν Θεοί (Κολωνία και Βασιλεία, αντίστοιχα) οι δυο τους δεν καθιερώθηκαν πουθενά αλλού, εκτός από την εθνική τους ομάδα. Μπορεί στους συλλόγους να μην αγωνίζονταν, όμως ήταν πάντοτε παρόντες στην εθνική. Ο Ποντόλσκι αγωνίζεται συνεχώς από το 2004 με την εθνική Γερμανίας, έχει συμμετάσχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις με τα «πάντσερ» (με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρόσφατου Μουντιάλ), ενώ είναι τρίτος σε συμμετοχές (120) και τρίτος σε γκολ (47). Την ίδια ώρα, ο Σακίρι είναι ο απόλυτος ηγέτης της εθνικής Ελβετίας. Στα 23 του χρόνια μετρά ήδη 41 συμμετοχές με το εθνόσημο, ενώ με τα τρία του γκολ κόντρα στην Ονδούρα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που έκανε χατ-τρικ σε Παγκόσμιο Κύπελλο (πρώτος ο Γιόζεφ Χούτζι το 1954).
Υ.Γ. Η πρώτη τους «κόντρα» έχει να κάνει με τη συμμετοχή στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Αμφότεροι έχουν αγωνιστεί αυτή τη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Ίντερ έχει το δικαίωμα να δηλώσει μόνο έναν για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Δύσκολη η επιλογή για τον Μαντσίνι...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ντε Λαουρέντις: «Ανίκητη η Γιουβέντους με τους διαιτητές»

Παράπονα από τη διαιτησία είχε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις μετά το τέλος του αγώνα με τη Γιουβέντους και ειδικότερα για τη φάση που ο Κάσερες πέτυχε το δεύτερο γκολ των πρωταθλητών Ιταλίας.
«Κουραστήκαμε! Η Γιουβέντους είναι δυνατή ομάδα, αλλά την βοηθούν οι διαιτητές και γίνεται ανίκητη. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι έξι διαιτητές δεν βλέπουν δύο παίκτες σε θέση οφσάιντ» σχολίασε ο ισχυρός άνδρας των Ναπολιτάνων, μετά το τέλος του αγώνα στο «Σαν Πάολο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυλωνίτης: «Κάναμε ότι μας είπε ο Περέιρα και κερδίσαμε»

Ο Τάσος Αυλωνίτης μετέφερε πως οι ερυθρόλευκοι εφάρμοσαν κατά γράμμα τις εντολές του Βίτορ Περέιρα και έτσι το παιχνίδι τους βγήκε για να κάνουν το τελικό 3-1 σε βάρος της Ξάνθης.
Ο Αυλωνίτης είπε για:
Το ματς: «Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ εδώ πέρα χάσανε, ξέραμε από την αρχή πως αν κερδίσουμε θα' μαστε πρώτοι στη βαθμολογία, αυτό ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για μας και με τη βοήθεια του κόσμου φτάσαμε σε μία πολύ σημαντική νίκη. Νομίζω ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι απ' το πρώτο λεπτό μέχρι το τέλος, βάλαμε τρία γκολ, ο αντίπαλος δε δημιούργησε εύκολα φάσεις, κάναμε αυτά που μας είπε ο προπονητής απ' το Α ως το Ω και ευτυχώς για μας ήρθε μια πολύ ωραία νίκη».
Τον Βίτορ Περέιρα: «Εντάξει, προσπαθεί να μας περάσει κάποια τακτικά κομμάτια περισσότερο, τα οποία τα βγάλαμε σήμερα στο γήπεδο και είδαμε κιόλας ότι η Ξάνθη δε μας απείλησε ιδιαίτερα γιατί στο τακτικό κομμάτι ήμασταν άψογοι νομίζω. Προσπαθεί να περάσει τη δικιά του φιλοσοφία σιγά-σιγά, δεν έχει προλάβει να δουλέψει ο άνθρωπος πολλές μέρες, όμως αυτά που μας είπαμε τα βγάλαμε στο γήπεδο κι έτσι ήρθε μια σημαντική νίκη».
Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα: «Για μας είναι σημαντικό να είμαστε πρώτοι, εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν κοιτάμε ούτε τις διαφορές, ούτε τίποτα, πάμε σε κάθε παιχνίδι είτε εντός, είτε εκτός για τους τρεις βαθμούς και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Σούσο: «Χαρούμενος που είμαι στην Μίλαν»

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, Σούσο, πέρασε από ιατρικές εξετάσεις στην Μίλαν όμως δύσκολα θα αγωνιστεί φέτος.
Ο 21χρονος έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι, τα βρήκε με τους Ροσονέρι για συμβόλαιο διάρκειας 4.5 ετών και την Κυριακή (11/01) έφαγε με τον Αντριάνο Γκαλιάνι. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Μίλαν. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Ιντζάγκι. Ηρθα για τις ιατρικές εξετάσεις και ελπίζω όλα να πήγαν καλά. Αν έχω να πω κάτι στους οπαδούς της Μίλαν; Δεν είμαι εδώ για καιρό, θα δούμε όταν θα μπορώ να παίξω».
Η Μίλαν μπορούσε να πάρει τον αριστεροπόδαρο άσο ελεύθερο, όμως προτίμησε να δώσει ένα μικρό ποσό και να τον κάνει δικό της από τώρα έτσι ώστε να προσαρμοστεί ουσιαστικά ενόψει της νέας σεζόν.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Την… έκανε ο Φαλκάο!!

Μόλις ο Ραδαμέλ Φαλκάο έμαθε ότι είναι εκτός αποστολής για το ματς της Γιουνάιτεντ με την Σαουθάμπτον αποχώρησε από το «Ολντ Τράφορντ»!
Τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για τον Φαλκάο στην Αγγλία και δεν είναι ακόμα βέβαιο αν η Γιουνάιτεντ θα κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του από την Μονακό το προσεχές καλοκαίρι.
Σε αυτό μάλλον δεν βοηθάει και ο ίδιος ο Κολομβιανός, ο οποίος μόλις έμαθε ότι είναι εκτός αποστολής για το ματς με την Σαουθάμπτον αποφάσισε να μην κάτσει άλλο στο «Ολντ Τράφορντ» και αναχώρησε πριν τη σέντρα! Τις προηγούμενες ημέρες ο αγγλικός τύπος ανέφερε ότι ο Φαν Πέρσι ήταν εκείνος που θα έμενε στον πάγκο, όμως τελικά ο Φαν Χάαλ επέλεξε να μην έχει καν σε αυτόν τον Φαλκάο…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αυτά άλλαξε ο Περέιρα!!

Το διακρές πρέσινγκ από την πρώτη επαφή της μπάλας, η μεγάλη διάθεση και το σαφέστατα θετικό πρόσημο των Κασάμι, Αφελάι και Ντοσεβί είναι τα πρώτα δείγματα της εποχής Περέιρα στον Ολυμπιακό.

Είναι εμφανές πως ο Περέιρα δεν θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα στον Ολυμπιακό μέσα σε λίγες ημέρες. Ούτε πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο. Ο Πορτογάλος θα προσπαθήσει να βάλει την ομάδα στην λογική του 4-3-3, του συνεχούς πρέσινγκ, της καλής κυκλοφορίας και της κατοχής μπάλας και του επιθετικού ποδοσφαίρου. Το ντεμπούτο του στον ερυθρόλευκο πάγκο ήταν το καλύτερο δυνατό. Το βασικό... συστατικό της επιτυχίας των Πειραιωτών είναι η διάθεση. Είχαν μεγάλη διάθεση, προσήλωση, αποφασιστικότητα και πειθαρχία στο παιχνίδι. Πλέον και μετά την έλευση του Βίτορ Περέιρα τα δεδομένα άλλαξαν δραστικά και οι παίκτες που δεν είχαν το ανάλογο πρόσωπο έπρεπε να... βγουν μπροστά. Και το έκαναν. Οι Αφελάι και Ντοσεβί από τα άκρα συνέβαλλαν τα μέγιστα και σε δημιουργία και σε ανάπτυξη όμως το βασικότερο είναι πως μάρκαραν και μάρκαραν με την πρώτη κίνηση του αντιπάλου. Ο Κασάμι ως... βοηθητικός αμυντικός χαφ δίπλα στον Μανιάτη έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω. Ο Μήτρογλου έτρεχε πάνω κάτω και γύριζε ακόμα και στο κέντρο της άμυνας για να διώξει την μπάλα. Ένα άλλο βασικό στοιχείο είναι το συνεχές και άκρως αποτελεσματικό πρέσινγκ. Από ψηλά στην επίθεση μέχρι όσο πάει. Είναι όμως μία πολύ σπουδαία παράμετρος η... αναγέννηση παικτών σαν τους Αφελάι και Ντοσεβί σε ένα τέτοιο ματς με μεγάλη σημασία και κρισιμότητα. Βέβαια υπάρχουν και πράγματα που χρίζουν διόρθωσης. Όπως οι επιστροφές των Ομάρ και Μαζουάκου που δεν έρχονται όταν πρέπει στις αντεπιθέσεις των αντιπάλων. 
Ο Ομάρ είχε πάλι αμυντικά ζητήματα ενώ ο Σιόβας αρκετές φορές βγήκε στην αριστερή πλευρά για να καλύψει τον Μαζουάκου που μετά από ανεβάσματά του δεν γύριζε έγκαιρα πίσω. Ο προσανατολισμός του Περέιρα πάντως αν και είναι επιθετικός έχει και την κατάλληλη αμυντική θωράκιση. Με δύο αμυντικά χαφ στον άξονα οι ερυθρόλευκοι έχουν άλλου τύπου... προστασία στις επιθέσεις των ομάδων που αντιμετωπίζουν. Το βασικό είναι πως η... αρχή έγινε για τον Περέιρα. Το 3-1 στην Ξάνθη φτιάχνει ακόμα πιο πολύ το κλίμα και του δίνει την ευχέρεια να αρχίσει να δουλεύει ακόμα πιο καλά και εντατικά για την συνέχεια της Σούπερ Λιγκ καθώς και για το Κύπελλο και την Ευρώπη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Who is the boss!!

Οι Χοκς συνέτριψαν τους Ουίζαρντς 120-89 δείχνοντας πως είναι το αφεντικό στην Ανατολή, ενώ το Μαϊάμι με σπουδαίο ματς από τον Κρις Μπος πέρασε από το LA κόντρα στους Κλίπερς.

Who is the boss
Στα χαρτιά, ήταν ντέρμπι κορυφής στην Ανατολή. Στην πράξη, ωστόσο, οι Χοκς αποδείχτηκαν ασυναγώνιστοι και διέσυραν με 120-89 τους Ουίζαρντς με τη διαφορά να «χτίζεται» στο δεύτερο ημίχρονο. Επτά παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων για τα «γεράκια», που έχουν πλέον 22 νίκες στα 24 τελευταία παιχνίδια τους.

Δωδεκάλεπτα: 34-22, 55-50, 87-77, 120-89.

Χοκς (29-8): Κόρβερ 19, Κάρολ 16, Χόρφορντ 15, Άντιτς 12, Τιγκ 11 (10 ασίστ), Μίλσαπ 11, Σκοτ 10, Σεφολόσα 9, Μουσκάλα 4, Μπέιζμορ 2, Μακ.

Ουίζαρντς (25-12): Γουόλ 15, Νενέ 14, Σεραφέν 13, Μπιλ 12, Πιρς 11, Γκορτάτ 10, Μπάτλερ 8, Χάμφρις 3, Γουέμπστερ 3, Πόρτερ, Μίλερ, Τεμπλ, Γκούντεν.

Αγνώριστοι σε σχέση με τη μεγάλη εμφάνιση και νίκη επί των Μάβερικς εμφανίστηκαν οι Κλίπερς κι έχασαν με 104-90 από το Μαϊάμι στο Staples Center. Ο Κρις Μπος με 34 πόντους κι ένα τρίποντο που «καθάρισε» το ματς ήταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, για τους οποίους μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Χασάν Γουάιτσαϊντ έχοντας 23 πόντους και 16 ριμπάουντ. Μπλέικ Γκρίφιν και Κρις Πολ είχαν ελάχιστη βοήθεια από τους συμπαίκτες τους για τους γηπεδούχους.

Δωδεκάλεπτα: 29-30, 53-62, 76-86, 90-104.

Κλίπερς (25-13): Γκρίφιν 26, Πολ 23, Μπαρνς 8, Φάρμαρ 5, Χόους 4, Τζόρνταν 4, Κρόφορντ 4, Ντέιβις 2, Μπούλοκ, Ντάγκλας-Ρόμπερτς, Ούντο.

Χιτ (16-21): Μπος 34, Γουάιτσαϊντ 23 (16 ριμπ.), Ουέιντ 17 (10 ασίστ), Ντενγκ 10, Γκρέιντζερ 6, Κόουλ 5, Άντερσεν 4, Ένις 3, Τσάλμερς 2, Χάσλεμ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Ξάνθη αποκαταστάθηκε η τάξη!!

Άγριο κράξιμο από τον Αποδυτηριάκια στο SportDog για τον προπονητή της Ξάνθης! Το κοράκι, οι μ@λ@κες, τα "στημένα" και ο σίγουρος πρωταθλητής. Απολαύστε υπεύθυνα... Η Ξάνθη που βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, που καθάρισε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, παρέδωσε το πνεύμα στο "ντέρμπυ" με τον πρωταθλητή. Έχασε εύκολα 3-1, διότι όπως δήλωσε ο προπονητής της Ξάνθης από την αρχή του αγώνα δεν είχε καμμία ελπίδα. Όλοι, λοιπόν, που εμείς κάτσαμε στο γυαλί να παρακολουθήσουμε μία ματσάρα, ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, είμαστε μαλάκες.
Αυτό μας είπε ο προπονητής της Ξάνθης. Τι περιμένατε να δείτε, όταν εμείς, η ομάδα μου, από το πρώτο λεπτό δεν είχαμε καμμία τύχη; "Πειραγμένο" προϊόν φάγατε στη μάπα. Ο διαιτητής "έδωσε" το πρώτο γκολ.
Εδώ τελειώνει η κουβέντα. Πριν καν αρχίσει η κουβέντα την κόβεις μαχαίρι, διότι τι να πεις, τι να σχολιάσεις σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου, όταν μας λένε πως όλα είναι στημένα.
Ο Ολυμπιακός ενθουσιώδης, το έτρεξε το ματς, έδειξε ένα άλλο αγωνιστικό πρόσωπο και αν πράγματι ο νέος προπονητής έχει να προσθέσει στον "κουρασμένο" μέχρι χθες πρωταθλητή, αυτό θα το δούμε στη συνέχεια. Αλήθεια, αυτή η πρώτη προσέγγιση που κάνουμε έχει κάποια σημασία όταν ο αντίπαλος υποστηρίζει ότι πριν γίνει η δίκη ο δικαστής έχει αποφασίσει την εκτέλεση του θύματος, όχι του κατηγορουμένου;
Ήταν φάουλ ή, όχι η φάση που προκάλεσε το 0-1 του Μήτρογλου; Ακόμα κι αν έκανε λάθος το κοράκι δεν δικαιολογείται η επιχείρηση δηλητηρίασης του προϊόντος, του ποδοσφαίρου.
Κατά τα άλλα, αποκαταστάθηκε η τάξη στη βαθμολογία. Άλλη πικρή αλήθεια αυτή. Ο ΠΑΟΚ πάει τη διαφορά στους +7 πόντους και δεν πείθει ότι θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ξαναβρίσκεται στην κορυφή και όλοι τον έχουν πάλι σίγουρο πρωταθλητή. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.

ΓΙΑΤΙ ΕΒΓΑΛΕ ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά το ματς με τον Αστέρα, αποκαλύπτει ο apodytiriakias 

Κακή εμφάνιση από τους παίκτες, χειρότερη από τους διοικούντες. Τι άκαιρη ανακοίνωση για τη διαιτησία ήταν αυτή που βγήκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, τη στιγμή που ο Αγγελος Αναστασιάδης ήταν μπαρούτι με την εμφάνιση της ομάδας και το εξέφραζε δημοσίως.
Το κοράκι έκανε λάθη, όμως τα παλληκάρια του ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν. Και τρία πέναλτυ να τους έδινε θα έχαναν το ματς από τον Αστέρα. Δεν βγάζεις, λοιπόν, ανακοίνωση την ώρα που ο προπονητής σου και οι παίκτες σου κάνουν δημοσίως την αυτοκριτική τους.
Γιατί το κάνεις, λοιπόν; Να στο πω κι αυτό. Για να καλύψεις τον κώλο σου! Γιατί, αισθάνεσαι ότι θα έπρεπε να έχεις ενισχύσει την ομάδα και δεν το έχεις κάνει. Επρεπε ως οργανισμός να έχεις διαγνώσει ότι αυτό που προέκυψε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δεν είναι η πραγματική εικόνα. Ο ΠΑΟΚ υπερέβη εαυτόν και ο γάβρος υποβίβασε εαυτόν. Δεν θα μπορούσε να πάει έτσι η δουλειά μέχρι το τέλος.
Γι` αυτό σου λέω. Οι διάφοροι άχρηστοι κρύβονται πίσω από το γνωστό κόλπο. Αν ζορίσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα θα κρυφτούν και πίσω από τον Αναστασιάδη. Θα μετατοπίσουν όλες τις ευθύνες τους στον προπονητή. Ομως, όπως σε κάθε εταιρία για τα καλά και κυρίως τα κακά ευθύνεται πρώτα απ' όλους η διοίκηση.

*Πηγή: sportdog.gr*