Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Μαρκόπουλος: «Είχαμε πίστη και τύχη»

Συνδυασμός θέλησης, πίστης και τύχης ήταν η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Σούλη Μαρκόπουλο.

Μαρκόπουλος: «Είχαμε πίστη και τύχη»
Ο Σούλης Μαρκόπουλος είχε παράπονα από την εικόνα του ΠΑΟΚ, αλλά εξήρε το πάθος και την πίστη των παικτών του μέχρι το τέλος στη νίκη επί της ΑΕΚ.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον κόσμο που ήταν κοντά μας. Βοήθησε απεριόριστα την ομάδα να κάνει το comeback. HAEK είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει καλούς παίκτες, με εμπειρίες. Εμείς από την αρχή βγήκαμε έξω από το παιχνίδι όταν μας έβαλε τρία συνεχόμενα τρίποντα ο Ίνγκλις και η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Έβρισκε πάντα τις επιθετικές λύσεις αντίθετα με εμάς που κάναμε λάθη, δεν τελειώναμε φάσεις στον αιφνιδιασμό και με 6/7 τρίποντα η ΑΕΚ πήρε τη διαφορά. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά αλλά από το τέταρτο λεπτό της τρίτης περιόδου και μετά, η ομάδα μας έπαιξε καλύτερη στην άμυνα, παίξαμε πιο επιθετικά στην άμυνα μας, δημιουργήσαμε πρόβλημα στην περιφορά της μπάλας, είχαμε περισσότερο υπομονή στην επίθεση, βάλαμε μεγάλα σουτ. Βέβαια είχαμε και τύχη. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοπορία σε όλη τη διάρκεια και θα μπορούσε να είχε κερδίσει αυτή. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την πίστη που είχαν, για την προσπάθεια που έκανα και πήραν τη νίκη», δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

Για τη μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, είπε: «Όταν παίζεις μέσα στην έδρα σου θέλεις να αποδείξεις ότι είσαι πολύ δυνατός και αυτό σε βγάζει εκτός παιχνιδιού πολλές φορές. Ήμασταν βιαστικοί στην επίθεση και αυτό ήταν βούτυρο στο ψωμί της ΑΕΚ που κράτησε τον έλεγχο και έπαιξε πολύ καλά και μας δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Εμείς βήμα-βήμα θέλαμε να κάνουμε δικιά μας την άμυνα και να βρούμε τις σωστές επιλογές στην επίθεση».

Μιλώντας για την τελευταία επίθεση και το νικητήριο τρίποντο του Όντουμ, είπε: «Θέλαμε να πάρουμε ένα δυνατό πικ εν ρολ να πάει η μπάλα κοντά στο καλάθι, έπεσαν δύο μπάλα πάνω στη μπάλα, έκλεισαν τη ρακέτα, βρέθηκε ελεύθερος παίκτης, πάτησε και το έβαλε. Όταν κερδίζεις είναι πάντα θετικό αλλά καλύτερα να μην έρχονται με αυτό τον τρόπο οι νίκες. Μπορεί να είναι η ομορφιά του μπάσκετ, αλλά πρέπει να παίζεις καλύτερα από νωρίς και να καθαρίζεις τα παιχνίδια».

Κληθείς να σχολιάσει τα παράπονα της ΑΕΚ για τη διαιτησία, τόνισε: «Δε θέλω να το συζητήσω. Μέσα στο γήπεδο μιλάμε, αλλά εκτός γηπέδου δεν το συζητάμε».

Για την απόδοση των Λάνγκφορντ και Βον είπε: «Ο Λάνγκφορντ έπαιξε πολύ καλά σε άμυνα και επίθεση αλλά όλοι έπαιξαν άμυνα και όλοι πάλεψαν. Και για να πάρει τις πάσες ο Λάνγκφορντ κάποιος άλλος δούλευε. Δεν πιστεύω ότι είναι ντεφορμέ ο Βον. Τον έχουν διαβάσει οι αντίπαλοι και πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους για να ξεκλειδώσουμε την άμυνα. Όσο μπορούσε βοήθησε και ήταν καλύτερος από τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του. Ήταν και 4-5 μέρες με ίωση έξω από την ομάδα».

Ο Τζέικ Όντουμ είπε με τη σειρά του: «Η ομάδα μου πίστεψε στη νίκη και την ανατροπή. Γυρίσαμε σωστά την μπάλα και όταν την πήρα στα χέρια μου δεν έβλεπα τίποτα άλλο, παρά τον πάτο από το διχτάκι. Είμαι πολύ χαρούμενος που έβαλα το σουτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: