Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Επαγγελματίας πρωταθλητής!!

Εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τις ευκαιρίες του στην Ξάνθη αλλά κι εκείνη που του έδωσε ο ΠΑΟΚ με την ήττα στην Τρίπολη, ο Ολυμπιακός του Περέιρα νίκησε 3-1 στα Πηγάδια και είναι πρωταθλητής χειμώνα!

Επαγγελματίας πρωταθλητής!

Με σύστημα 4-3-3 και τον Αφελάι βασικό, οι «ερυθρόλευκοι» υποχρέωσαν τη SKODA στην πρώτη της ήττα φέτος. Δύο γκολ ο Μήτρογλου (19’, 53’) κι ένα ο Ντοσεβί για τους Πειραιώτες. Στο 82’ ο Λουσέρο διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Το ματς

Μπορεί ο Μίτσελ να μην… μένει πια εδώ, αλλά προφανώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που έχουν επιφορτιστεί με το σκάουτινγκ του εκάστοτε αντιπάλου των «ερυθρολεύκων» τη δουλειά τους συνέχισαν να την κάνουν και μάλιστα καλά. Έχοντας ενημερώσει λοιπόν πως το κύριο αγωνιστικό χαρακτηριστικό της Ξάνθης (τουλάχιστον στο γήπεδό της) είναι η πολύ δυνατή εκκίνηση, ο Περέιρα κατέβασε την ομάδα με σαφείς οδηγίες για την αποφυγή εκπλήξεων.

Η τοποθέτηση του Μανιάτη σε ρόλο καθαρού «εξαριού» είχε ξεκάθαρο στόχο να «βραχυκυκλώσει» την επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων, που –υποτίθεται- θα εκφραζόταν από τον Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος έκανε μια εμφάνιση κάτω του μετρίου, δείχνοντας πολύ αργή σκέψη και ανάλογες αντιδράσεις τις λίγες φορές που είχε την μπάλα στα πόδια του, ενώ την ίδια στιγμή οι Φλίσκας και Βασιλακάκης δεν έδιναν μεγάλη βοήθεια στην ανάπτυξη από τα άκρα, έχοντας το νου τους στους Τσόρι και Κασάμι, οι οποίοι συνέθεταν το επιθετικό σκέλος στο «τρίγωνο» των χαφ.

inner

Οι Ακρίτες μάλλον έχουν δίκιο στο να διαμαρτύρονται για το φάουλ από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ των Πειραιωτών ή την τοποθέτηση του τείχους, αλλά δεν ήταν αποτέλεσμα της απόφασης του Βοσκάκη το γεγονός πως ο Μήτρογλου πήδηξε ολομόναχος για την κεφαλιά ή για το ότι η πρώτη τελική τους προσπάθεια ήρθε στο 50ό λεπτό. Ενδεικτικό κι αυτό του πόσο καλά είχαν κλείσει τους χώρους οι «ερυθρόλευκοι».

inner

Αντίθετα, εκμεταλλευόμενος τα δυνατά του άκρα ο Ολυμπιακός έφτασε σε ένα δεύτερο γκολ πριν φύγει το ημίχρονο (πολύ γρήγορη συνεργασία Κασάμι, Αφελάι, Ντοσεβί) και ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι, αγκαλιάζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

inner

Μέχρι αυτό το ματς η Ξάνθη διατηρούσε το εντός έδρας αήττητο, έχοντας πετύχει κιόλας και κάποιες εντυπωσιακές νίκες, όμως όταν ο Μήτρογλου σημείωνε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ο Λουτσέσκου αντιλήφθηκε πως στόχος της ομάδας δεν ήταν πλέον η διατήρησή του, αλλά η αποφυγή ενός διασυρμού.

Σε αυτό συνηγόρησε και το ότι στο τέλος οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν με αποτέλεσμα να μειώσει ο Λουσέρο (ο μοναδικός επικίνδυνος παίκτης της Ξάνθης στο παιχνίδι) στο 82’ και το ματς να ολοκληρώνεται με μια φάση στην οποία απειλήθηκε σύρραξη και έληξε με τον διαιτητή να μοιράζει τέσσερις κίτρινες κάρτες (Ντουρμάζ, Σιόβας, Παπαστεριανό, Σολτάνι), με τον τελευταίο να νιώθει μάλλον τυχερός που δεν αντίκρισε κόκκινη.


Οι συνθέσεις των ομάδων:

SKODA Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης (61’ Παπαστεριανός), Φλίσκας, Κλέιτον (72’ Ομπόντο), Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος (61’ Βάλτερ).

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Ορφανίδης, Λισγάρας, Κομεσίδης.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουϊ, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μασουακού, Μανιάτης, Κασάμι, Αφελάι (68’ Ντουρμάζ), Ντοσεβί (78’ Μπουχαλάκης), Tσόρι (64’ Φορτούνης), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μπενίτες, Βούρος, Μέγιερι, Γιαννούλης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: