Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Και τώρα άντε πιάστε τους!!

O Mπάμπης Χριστόγλου, γράφει για τη νίκη του Ολυμπιακού στα Πηγάδια, εκεί που οι άλλοι μνηστήρες δέχτηκαν από 4 γκολ και για το τι έκανε σωστά ο Περέιρα στο πρώτο του ματς.

Και τώρα άντε πιάστε τους
Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε όπως έπρεπε στα Πηγάδια, έκανε τη νίκη της προσπέρασης με το φινάλε του πρώτου γύρου και τώρα, για να δούμε ποιος μπορεί να τον πιάσει. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν, όπως θα έπρεπε να το πράξουν και σε άλλα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, έκαναν στοιχειωδώς ορισμένα πράγματα και πήραν μια άκρως σημαντική νίκη. Κι εξηγούμαι:

Οι γραμμές, ειδικά οι μεσοαμυντικοί με τους μπακ είχαν σωστές αποστάσεις. Οι ακραίοι μπακ δεν ανέβαιναν σαν τρελοί, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ο Ολυμπιακός εκτεθειμένος, γεγονός που συνέβη πάρα πολλές φορές στον πρώτο γύρο, αλλά ήταν πειθαρχημένοι και ανέβαιναν ψηλά, όταν έπρεπε. Ο Θρύλος είχε υπομονή στο παιχνίδι του και δεν βιαζόταν, αφήνοντας την μπάλα στους χαφ να κάνουν το παιχνίδι και όχι τα μπακ, όπως βλέπαμε μέχρι σήμερα.

Οι παίκτες του Θρύλου είχαν καθαρό μυαλό, γύριζαν τη μπάλα και όταν κάνουν τα πράγματα, όπως πρέπει, δίχως να υπερβάλλουν σε κάτι, κερδίζουν για πλάκα οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, όποια και αν είναι αυτή. Εκεί που Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έφαγαν από τέσσερα, ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα, ρίχνοντας τριάρα ξεγυρισμένη.

Αυτό που άρεσε σε πολύ κόσμο απόψε και αυτό είναι μια αλήθεια, που δεν μπορεί να κρυφτεί, είναι πως ο Θρύλος ήταν τακτοποιημένος μέσα στο γήπεδο με τις γραμμές σωστά τοποθετημένες και δίχως αφήνοντας περιθώρια σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο στην έδρα του να δράσει. Αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί το ίδιο σοβαρός, με σήμερα, σε όλα τα παιχνίδια του β’ γύρου, θα πάρει εύκολα το πρωτάθλημα. Ας κάνει ο Ολυμπιακός τη δουλειά μέσα στο γήπεδο, όπως σήμερα και οι άλλοι ανταγωνιστές, θα περιοριστούν απλώς στις…διαμαρτυρίες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: