Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Κόβει… ταρίφα η ΑΕΚ!

Τουλάχιστον βρήκε στα πόσα… θα σταματάει! Με τον Μπρέσεβιτς να πυροβολεί αδιακρίτως (χατ-τρικ) η ΑΕΚ μετέτρεψε σε μονόλογο ένα ακόμα παιχνίδι φτάνοντας σε δεύτερη σερί πεντάρα (5-1 την Καλλιθέα).

Κόβει… ταρίφα η ΑΕΚ
Οι απουσίες-απουσίες, αλλά και η ταρίφα-ταρίφα για την ΑΕΚ!

Ανεπηρέαστη απ’ τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, η «Ένωση» έκανε πλάκα (και) στην Καλλιθέα, φτάνοντας σε δεύτερη συνεχόμενη πεντάρα στο πρωτάθλημα της Football League (5-1).

Με τον Ιβάν Μπρέσεβιτς να εκτελεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους και να φτάνει στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας, οι «κιτρινόμαυροι» απέσυραν εντυπωσιακά από το δρόμο της επιστροφής τους άλλο ένα εμπόδιο.

Άρπαξε την ευκαιρία ο Ντούνης -που ξεκίνησε βασικός και είχε ένα γκολ και μια ασίστ- ενώ χειροκροτήθηκε στο ντεμπούτο του ως βασικός ο (αγχωμένος) Γιόχανσον.


Πώς έπαιξε

Με πολλές αλλαγές (είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω rotation) παρέταξε την ΑΕΚ ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» δεν υπολόγιζε ούτως ή άλλως στους Μπακάκη, Κολοβέτσιο, Κορδέρο, Μπαρμπόσα και Ντακόλ, ενώ αποφάσισε να δώσει ανάσες και στους Πεταυράκη και Πλατέλλα. Παράλληλα έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Γιόχανσον.

Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Ανέστης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Γροντής, Λαμπρόπουλος, Σαρρής και Ρόβας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιόχανσον-Ανάκογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Αραβίδης (αριστερά), Μάνταλος (επιτελικός), Ντούνης (δεξιά) και προωθημένος ξεκίνησε ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Ακόμα κι αν έπρεπε όμως αναγκαστικά να την αλλάξει σε σχέση με τον Ατρόμητο (εξαιτίας των πολλών απουσιών) η ΑΕΚ βρήκε τον τρόπο να μείνει το ίδιο σοβαρή. Και το ίδιο… αγριεμένη. Ξέροντας λοιπόν ότι έχει ανεβάσει τον πήχη των απαιτήσεων του κοινού της, η «Ένωση» μπήκε διατεθειμένη να το ευχαριστήσει στο ΟΑΚΑ. Και το κατάφερε πριν καν πεις… Μάνταλος.

Γιατί αρκούσαν δυο ακόμα αποδείξεις ότι τα πόδια του είναι «φαρμάκι» ΚΑΙ από το κόρνερ, ώστε οι Αραβίδης (πλασέ) και Μπρέσεβιτς (κεφαλιά) να καθαρίσουν απ’ το δεκάλεπτο το ματς. Βέβαια αυτό δεν είναι (πλέον) αρκετό για την εξέδρα. Γι’ αυτό ο Κροάτης αποφάσισε να την αποζημιώσει για το νεκρό 20λεπτο που ακολούθησε. Σηκώνοντάς την όρθια πριν την ανάπαυλα για να χειροκροτήσει την γκολάρα του έξω απ’ την περιοχή.

Εκτός από τίμιος όμως (και αποτελεσματικός) ο Μπρέσεβιτς αποδείχθηκε και… οξύθυμος. Γιατί σαν να θίχτηκε από το ότι κάποιος άλλος σέντερ φορ πλάσαρε όμορφα. Και μόλις ο Ντουρμπισάι μείωσε το σκορ, έσπευσε (με χατ-τρικ που τον έκανε τον παραγωγικότερο παίκτη της ΑΕΚ) να το ξεχειλώσει. Έτσι, αφαιρέθηκε κι η τελευταία αμφιβολία για το ποιος θα ήταν ο MVP σήμερα. Αν και ο Ντούνης θα μπορούσε σε άλλες περιστάσεις να διεκδικήσει τον τίτλο.

Διότι εκτός του μισού γκολ που έδωσε στον Μπρέσεβιτς (εκμεταλλευόμενος και τους χώρους που είχαν διευρυνθεί απ’ την αποβολή του Πίκολο) πέτυχε κι ένα… ολόκληρο: Κλέβοντας την ταυτότητα του Μπριλάκη και το χειροκρότημα της εξέδρας. Αυτό που χάρηκε παρεμπιπτόντως και ο Γιόχανσον -χωρίς να εντυπωσιάσει στο ντεμπούτο του ως βασικός αλλά και χωρίς να έχει ιδιαίτερη απειλή απέναντί του για να δείξει τ' ανασταλτικά του προσόντα.

inner


Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Ρόβας, Γιόχανσον (60’ Ζόριτς), Ανάκογλου, Αραβίδης (77’ Τσεβάς), Μάνταλος, Ντούνης, Μπρέσεβιτς (68’ Φαγέ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καραγκιολίδης, Τζανετόπουλος, Πλατέλλας, Γεωργέας

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Νίκος Παντέλης): Κατσούλης, Λεβέντης, Παγώνης, Τσώνης, Πίκολο, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (46’ Ντουρμπισάι), Ματσάντο, Μιχαλόπουλος, Αρναρέλλης, Αριανούτσος (64’ Σταμόπουλος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μιχέλης, Τσίπρας, Μπέλης, Μπριλάκης, Μουρούτης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πουλημάς (Κέρκυρας)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις του αγώνα


*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: