Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Σερί και στο βάθος… Ολυμπιακός!

Ενθουσιασμός στον Παναθηναϊκό για την εξαιρετική εμφάνιση και το 5-0 επί του Εργοτέλη. Σερί μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το ζητούμενο, πλέον, για τον μακρινό στόχο του τίτλου. Μένει ο «Σίφο».

Σερί και στο βάθος… Ολυμπιακός
Ο Παναθηναϊκός συνδύασε ουσία και θέαμα και στην πιο χορταστική φετινή του εμφάνιση συνέτριψε με 5-0 τον Εργοτέλη πετυχαίνοντας όλα του τα γκολ στο πρώτο μέρος. Οι «πράσινοι», παράλληλα, μείωσαν τη διαφορά τους από την κορυφή στους έξι βαθμούς εκμεταλλευόμενοι την ήττα του ΠΑΟΚ, από τον οποίο η απόσταση πλέον είναι στους τέσσερις.

Μπορεί η απόσταση από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να μην είναι ευκαταφρόνητη, ωστόσο στο «τριφύλλι» δηλώνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με όλες τους τις δυνάμεις κι όσο είναι αυτό εφικτό τον τίτλο. Σύμμαχός τους είναι το πρόγραμμα, το οποίο μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 22 Φεβρουαρίου είναι απόλυτα βατό. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έχει μπροστά της τα ματς με Λεβαδειακό (εντός, 14/1), Πανιώνιο (εκτός, 17/1), Καλλονή (εντός, 24/1 ή 26/1), Πλατανιά (εντός, 1/2), Παναιτωλικό (εντός, 8/2) και ΟΦΗ (εκτός, 14/2), μαζί με το… ρεπό κόντρα στη Νίκη Βόλου, προτού υποδεχτούν τους «ερυθρόλευκους». Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως αν ο Παναθηναϊκός συνεχίσει μέχρι τότε με νίκες, τότε μπορεί μέχρι το ντέρμπι των «αιωνίων» να έχει φτάσει σε απόσταση… βολής τον Ολυμπιακό, ο οποίος στο ίδιο διάστημα έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα. Μετά το προσεχές ρεπό του κόντρα στη Νίκη Βόλου, ο πρωταθλητές μέχρι το ντέρμπι αντιμετωπίζει κατά σειρά Παναιτωλικό (εντός, 18/1), ΟΦΗ (εκτός, 24/1), Βέροια (εκτός, 1/2), Ατρόμητο (εντός, 4/2), ΠΑΟΚ (εκτός, 8/2) και Εργοτέλη (εντός, 15/2).

Πάντως στον Παναθηναϊκό δεν κοιτάζουν τόσο μπροστά και βλέπουν μόνο το επόμενο παιχνίδι, αυτό της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο (17:15). Δεδομένα επανέρχεται ο Ζέκα από τιμωρία, αλλά θα λείψει ο Νίνης, ο Μπούι, πιθανότατα ο Μέντες και ίσως ο Δώνης.

Μένει ο «Σίφο», έμφαση σε Γκαλίτσιο

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως δύσκολα θα προχωρήσει στην παρούσα φάση στην απόκτηση άλλου στόπερ. Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που ο Γκόρντον Σίλντενφελντ παραμένει στην ομάδα, δεν προκύπτει ανάγκη νέας προσθήκης στο κέντρο άμυνας. Ο Κροάτης είχε κάποιες κρούσεις για να φύγει τον Ιανουάριο, ωστόσο προτιμά να παραμείνει στο «τριφύλλι» και μάλιστα φέρεται να επιθυμεί να κερδίσει νέο συμβόλαιο.

Πλέον οι «πράσινοι» εστιάζουν στην απόκτηση του Γιώργου Γκαλίτσιου από τώρα για το καλοκαίρι, όταν και μένει ελεύθερος από τη Λόκερεν. Πάντως δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση, καθώς το κασέ του δεν είναι μικρό και οι καλές του εμφανίσεις στο Βέλγιο έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: