Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Τα έχει «σπάσει» ο Καλτσάς!!

Ο Νίκος Καλτσάς πραγματοποιεί την καλύτερή του σεζόν και το gazzetta.gr παραθέτει τους πραγματικά απίστευτους αριθμούς του. Γκολ με όλους τους τρόπους και πρώτος στις τελικές προσπάθειες τα επιτεύγματα του εξτρέμ της Βέροιας.
Εάν δεν πολυασχολείσαι με την Σούπερ Λίγκα και σε ρωτήσουν τους τρεις πρώτους σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα αυτή τη στιγμή, σίγουρα θα βρεις τον Κλάους, σίγουρα και τον Μήτρογλου. Αλλά ποιος θα πει τον Καλτσά της Βέροιας; Και γνώστης να 'σαι δεν πάει το μυαλό σου ότι το παιδί από την Βέροια έχει προλάβει να βάλει οκτώ γκολ. Και να 'ταν μόνο αυτό το φετινό του επίτευγμα; Ο 24χρονος πραγματοποιεί σεζόν-καριέρας και είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα του παραμένει σταθερά ψηλά στην βαθμολογία.
Ο εντυπωσιακός αριθμός δεν είναι μόνο τα 8 γκολ που έχει πετύχει ο Καλτσάς. Ο Ελληνας εξτρέμ είναι μόνος πρώτος στις τελικές προσπάθειες! Σίγουρα κατεβάζει το... ποσοστό ευστοχίας του αλλά δεν μιλάμε για σουτέρ τριπόντων αλλά για ποδόσφαιρο. Ο Καλτσάς αν και παίζει στην γραμμή έχει προλάβει στον πρώτο γύρο να κάνει 44 τελικές προσπάθειες! 44! Την ώρα που ο Αθανασιάδης έχει 23, ο Μήτρογλου 38, ο Καρέλης 34, ο Ιλιτς 17, ο Ναπολεόνι 33 και ο Μπαράλες 29. Η διαφορά του με τους συγκεκριμένους; Οτι ο μεν Καλτσάς παίζει εξτρέμ και οι υπόλοιποι είναι φορ!
Οπως γράφουμε το ποσοστό του δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Οντας μέσα στην πρώτη τριάδα των σκόρερ, στο ποσοστό τερμάτων ανά τελικών προσπαθειών πέφτει στην 18η θέση. Με 1 γκολ ανά 5.5 τελικές! Δε το λες και καλό αλλά προφανώς είναι το τελευταίο που νοιάζει τον ίδιο αλλά και την ομάδα του.
Ο Καλτσάς λοιπόν έχει ήδη 8 γκολ (και 4 ασίστ) σε 17 παιχνίδια (έχει παίξει σε όλα φέτος στο πρωτάθλημα). Προφανώς και μιλάμε για ρεκόρ καριέρας. Πέρσι σε 30 αγώνες είχε μόλις 2 γκολ (και 7 ασίστ) και πρόπερσι σε 26 ματς είχε 4 γκολ (και 4 ασίστ). Από τους τρεις πρώτους σκόρερ είναι ο μοναδικός που δεν έχει σκοράρει με πέναλτι (το έχει κάνει και ο Κλάους και ο Μήτρογλου) και είναι ο μόνος που έχει βρει δίχτυα με όλους τους υπόλοιπους τρόπους. Ο Καλτσάς έχει σκοράρει και με το δεξί και με τ' αριστερό και με το κεφάλι αλλά και με απευθείας εκτέλεση φάουλ...
Από τα 17 ματς που έχει αγωνιστεί έχει σκοράρει στα 8! Γιατί πολύ απλά δεν έχει πετύχει ποτέ φέτος περισσότερα από ένα σε κάποιο παιχνίδι. Ο πρώτος γύρος τελείωσε για τον ίδιο. Τα 17 που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν αποτελούν από μόνα τους ένα τεράστιο κίνητρο για το Καλτσά για το που μπορεί να φτάσει τους αριθμούς του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: