Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Το ρεσιτάλ τακτικής της Σαουθάμπτον!!

Δείτε στο FourFourTwo του gazzetta.gr την ανάλυση της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Σαουθάμπτον μέσα από το Stats Zone.
Η Σαουθάμπτον ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά την πρώτη της νίκη επί εποχής Premier League στο Old Trafford. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν γνωρίζοντας ακριβώς τι θέλουν, με τον Κλάιν να χάνει την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 2’.
Οι παίκτες του Κούμαν στη συνέχεια οπισθοχώρησαν και αντιμετώπισαν με επιτυχία την Γιουνάιτεντ στο δικό τους μισό. Έκαναν συνολικά 32 απομακρύνσεις, αγχώνοντας τους αντιπάλους τους, που δεν μπορούσαν με τίποτα να διασπάσουν την άμυνα.
Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος, μέχρι τη στιγμή που η Σαουθάμπτον πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Τάντιτς. Το σουτ του Πελέ σταμάτησε στο δοκάρι, όμως ο Σέρβος αντέδρασε γρήγορα, έκανε το σουτ και ούτε ο Σμόλινγκ ούτε ο Μπλάκετ κατάφεραν να σώσουν τους γηπεδούχους.

Οι καλύτερες ευκαιρίες της Γιουνάιτεντ χάθηκαν με πρωταγωνιστή τον Μάτα, όμως ο Ισπανός δεν κατάφερε σε καμία των περιπτώσεων να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

*Ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει συγκεντρώσει τους ίδιους βαθμούς με τον Μόγιες μετά από 21 ματς πρωταθλήματος
*Η Σαουθάμπτον κέρδισε για πρώτη φορά την Γιουνάιτεντ στο Μάντσεστερ σε αγώνα πρωταθλήματος μετά το 1988.
*Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έκανε ούτε σουτ εντός εστίας για πρώτη φορά σε ματς της Premier League μετά τον Απρίλιο του 2012 (τότε με αντίπαλο τη Σίτι).

*Η τελευταία φορά που το παραπάνω συνέβη εντός έδρας ήταν τον Μάιο του 2009 (με αντίπαλο την Άρσεναλ).
*Η Σαουθάμπτον έχει χάσει μόλις 2 βαθμούς σε αγώνες, στους οποίους έχει πάρει το προβάδισμα, φέτος στην Premier League. Η καλύτερη επίδοση στην κατηγορία.
*Ο Μόργκαν Σνέιντερλεν ήταν ο καλύτερος παίκτης των φιλοξενούμενων. Ο Γάλλος είχε 37 σωστές πάσες, 5 κοψίματα και 5 απομακρύνσεις.

*Μόνο ο Γκρατσιάνο Πελέ (11) έχει σκοράρει περισσότερα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από τον Ντούσαν Τάντιτς (4) για την Σαουθάμπτον.
*Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Γιουνάιτεντ μετά από αήττητο σερί 10 αγώνων στο πρωτάθλημα.
*Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Γιουνάιτεντ εντός έδρας για την Premier League μετά από 9 αγώνες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: