Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Και τώρα γκάζι…!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για το πειστικό ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο του Ολυμπιακού, που δεν... λιποθυμάει στα δύσκολα και από την κορυφή πλέον, πρέπει να πατήσει γκάζι.
Ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι στην Ξάνθη θα βλέπαμε έναν διαφορετικό –προς το καλύτερο– Ολυμπιακό. Είθισται οι αλλαγές προπονητών, να λειτουργούν ευεργετικά στο ξεκίνημα και οι «ερυθρόλευκοι» με τον Βίτορ Περέιρα στον πάγκο τους, ήταν για μεγάλο διάστημα απολαυστικοί.
Για να είμαστε ειλικρινείς, τόσο πειστικό ντεμπούτο από προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν (δεν αναφερόμαστε σε προπονητές που είχαν αναλάβει την ομάδα καλοκαίρι και είχαν δουλέψει μαζί της σε προετοιμασία) δεν θυμόμαστε από πότε έχουμε να δούμε και δεν ξέρουμε εάν έχουμε δει.
Ο ίδιος ο Βίτορ Περέιρα πάντως, περίμενε ότι θα ξεκινήσει την συνεργασία του με τους πρωταθλητές, τόσο ιδανικά. Με το δεξί που λέμε. Το είπε άλλωστε και ο ίδιος. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν περίμενε μια τέτοια εμφάνιση και το νικηφόρο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα του απάντησε δυναμικά: «Το περίμενα! Έχουμε κάνει μόνο τρεις προπονήσεις, αλλά αυτό που είδα είναι ότι η ομάδα είναι πρόθυμη να δουλέψει σκληρά. Παίξαμε όπως είχαμε προετοιμαστεί. Ήμασταν συμπαγείς με αυτοκυριαρχία και με διάθεση να τρέξουμε. Είμαι ευτυχισμένος γιατί η ομάδα έχει την πρόθεση να δουλέψει σκληρά».
Τι έκανε ο Πορτογάλος και πέρασε από μια έδρα που οι άλλοι δύο διεκδικητές του τίτλου, ακόμα μετρούν γκολ; Το αυτονόητο, κατά τη γνώμη μας. Έβαλε παίκτες στα άκρα και έσπασε την άμυνα των φιλοξενούμενων. Ο Αφελάι και ο Ντοσεβί δημιουργούσαν ρήγματα και μάλιστα συνεργάστηκαν άψογα και στην φάση του 0-2, με σκόρερ τον Γάλλο.
Και λέμε αυτονόητο, γιατί αμέσως μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, από αυτή εδώ τη στήλη είχαμε γράψει: «Ο Ολυμπιακός κατά την άποψή μας, στα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, που στα περισσότερα αντιμετωπίζει κλειστές άμυνες, πρέπει να παίζει και από τα άκρα. Αυτό το σύστημα με τον ενισχυμένο άξονα, είναι ιδανικό για την Ευρώπη, αλλά όχι για τις εγχώριες διοργανώσεις».
Αυτό ακριβώς συνέβη στη Ξάνθη και φυσικά οι Πειραιώτες πήραν μια πολύ σημαντική νίκη. Προσπέρασαν τους Θεσσαλονικείς, βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και τώρα αυτό που πρέπει να κάνουν, είναι να πατήσουν γκάζι. Και ο Ολυμπιακός δεν λιποθυμά στα δύσκολα. Άλλοι, είναι αυτοί που δεν αντέχουν την πίεση της κορυφής. Ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους καταστάσεις…
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: