Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο άνθρωπος – ατμομηχανή!! (ΒΙΝΤΕΟ)

"Σκυλίσια Μέρα" για τον Εμίλ Ζάτοπεκ που σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή. Ο τρομερός αθλητής που προκαλούσε δέος με το στυλ που έτρεχε και με τις φοβερές επιδόσεις του. Ο Εμίλ Ζάτοπεκ, ο άνθρωπος – ατμομηχανή όπως τον λέγανε, έφυγε τέτοια μέρα το 2000 από τη ζωή.
Γεννημένος το 1922 ο Τσέχος δρομέας του στίβου είχε προκάλεσε το δέος με το στυλ που έτρεχε και με τις επιδόσεις που έκανε. Ενώ φαινόταν ότι δεν αντέχει άλλο, ωστόσο συνέχιζε στον ίδιο και ακόμα πιο δυνατό ρυθμό και κέρδιζε.
Πρωταγωνίστησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1952 με τρία χρυσά μετάλλια σε μια εβδομάδα, σε τρεις επίπονες κούρσες σε 5.000 μ., 10.000 μ. και μαραθώνιο.
Ήταν ο πρώτος αθλητής που κατόρθωσε να "σπάσει" το όριο των 29 λεπτών στα 10.000 μ. το 1954!
Στην καριέρα του κατέρριψε 18 παγκόσμια ρεκόρ, ενώ πήρε συνολικά τέσσερα ολυμπιακά χρυσά μετάλλια το 1948 και το 1952, συν ένα αργυρό το 1948.
Σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κατέκτησε τρία χρυσά, τα δυο εξ αυτών το 1950 και το άλλο το 1954, με ένα ακόμα χάλκινο.
Μετά θάνατον τιμήθηκε με το μετάλλιο Πιερ ντε Κουμπερντέν.
Ας δούμε ένα ιστορικό βίντεο με τη νίκη του στο μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 1952:



Πηγή: sportdog.gr

«700.000 ευρώ δίνει η Ζενίτ για Πελέ»

Άλλη τροπή φαίνεται να παίρνει η υπόθεση του Πελέ για τον ΠΑΟΚ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του athleticradio.gr, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης δίνει 700.000 ευρώ στον Εργοτέλη για την απόκτηση του Πορτογάλου μέσου.

Ο Εργοτέλης ισχυρίστηκε στις συζητήσεις του με τον ΠΑΟΚ ότι όντως οι Ρώσοι έχουν καταθέσει την συγκεκριμένη πρόταση για την απόκτηση του Πελέ.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ο Δικέφαλος θα βρεθεί σε εξαιρετικά μειονεκτική θέση στην κούρσα για την υπογραφή του Πελέ, αφού η φημολογούμενη πρόταση των 400.000 ευρώ με συμψηφισμό της οφειλής των Κρητικών για την μεταγραφή Κουτσιανικούλη (230.000 ευρώ ήτοι καθαρά στον Εργοτέλη 170.000 ευρώ), απέχει παρασάγγας από αυτήν των Ρώσων.

Μένει να δούμε τη συνέχεια των επεισοδίων του διαφαινόμενου σήριαλ του χειμώνα για τον Πορτογάλο αμυντικό μέσο. Πηγή: metrosport.gr

Πήραν τον εσωτερικό κανονισμό!!

Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα αποτελούσε είδηση ότι οι παίκτες πήραν στα χέρια τους τον εσωτερικό κανονισμό. Στην περίπτωση του Άρη όμως αποτελεί είδηση, αφού τα τελευταία χρόνια ήταν μία ομάδα χωρίς εσωτερικό κανονισμό!

Δια χειρός του αρχηγού Νίκου Αγγελούδη, λοιπόν, μοιράστηκε ο νέος τροποποιημένος εσωτερικός κανονισμός, ο οποίος όμως θα πρέπει να μεταφραστεί στα Αγγλικά, για τους ξένους, κι έπειτα να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την υπογραφή όλων των παικτών ώστε να τεθεί σε ισχύ.

Στις σελίδες που έχουν στα χέρια τους οι παίκτες περιγράφονται οι υποχρεώσεις τους απέναντι στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα, τις μεταξύ τους σχέσεις, με τον προπονητή και τη διοίκηση, τα ωράρια, την ώρα προσέλευσης στο προπονητικό κέντρο, την διατροφή τους αλλά και τα πρόστιμα που θα ισχύσουν για τυχόν πειθαρχικό παράπτωμα, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων.

Βέβαια, έχουμε φτάσει μέσα Νοέμβρη κι ακόμη δεν έχει υπογραφεί για αυτό και στην ΠΑΕ υποχρεούνται να τον μεταφράσουν και στα Αγγλικά το συντομότερο. Πηγή: metrosport.gr

Τζιτζικώστας στο Metropolis: «105 χρόνια ιστορίας δεν μπορούν να διαγραφούν εξαιτίας κάποιων προσώπων»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να ζητήσει τη διάλυση του ΓΣ Ηρακλής.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«105 χρονια ιστορίας δεν μπορούν να διαγραφούν εξαιτίας προσώπων που με δράσεις τους εβλαψαν το κράτος. Γι? αυτό το λόγο λάβαμε την απόφαση να μην αποδεχθούμε το αίτημα του Υπουργείου Οικονομνικών και η δικαιοοσύνη να αποφασίσιεσι στο τέλος αφού ο Ηρακλής παραθέσει τα επιχειρήματά του στο δικαστήριο. Παράλληλα πρέπει να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο και τα φυσικά πρόσωπα που εγκλημάτησαν κατά του κράτους και κατά του συλλόγου»

Για το αν η περιφέρεια είχε τη δυνατότητα να αγνοήσει την απόφαση του Υπουργείου: «Αν το κάναμε ουσιαστικά θα ήταν μια φιέστα λαϊκισμού. Παράλληλα δεν θα γλιτώναμε τις διαδικασίες διάλυσης και παράλληλα θα κυνηγούσαν και την περιφέρεια. Ο τρόπος που κινήθηκαμε ήταν ο απολύτως ενδεδειγμένος».Πηγή: metrosport.gr

ΓΣ Ηρακλής: «Το σχέδιο διάλυσης του Ηρακλή επιβεβαιώθηκε ξεκάθαρα»

Θέση στο αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για την διάλυση του ΓΣ Ηρακλής πήρε με επίσημη ανακοίνωσή της η διοικούσα επιτροπή του ιστορικού συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 13 Μαρτίου του τρέχοντος έτους με ανακοίνωση μας αναφερθήκαμε στο σχέδιο διάλυσης του Ηρακλή, ορμώμενοι από τα δημοσιεύματα της εποχής για τα χρέη που δημιούργησαν συγκεκριμένες διοικήσεις του συλλόγου με τις πράξεις τους μέχρι τον Νοέμβρη του 2011. Μιλήσαμε για τον αγώνα επιβίωσης που κάνει έκτοτε ο Γυμναστικός Σύλλογος με μόνο σύμμαχο και συμπαραστάτη τον λαό του ΗΡΑΚΛΗ.

Η εισήγηση της ΠΕΚ, παρά τη διαπίστωση της ότι δεν προκύπτει διανομή κερδών στους εταίρους δηλαδή τα εκατοντάδες μέλη του σωματείου μας, ήταν η παραπομπή του θέματος στη δικαιοσύνη!!!
Σε ποιο κράτος, ποιο υπουργείο, ποια περιφέρεια εξισώνει τις όποιες έκνομες πράξεις μιας χούφτας ανθρώπων, με τα εκατοντάδες μέλη ενός σωματείου και τους χιλιάδες οπαδούς του;

Γιατί γίνεται προσπάθεια να παρουσιασθεί ολόκληρος ο ΗΡΑΚΛΗΣ σαν μια εγκληματική οργάνωση με σκοπό το παράνομο κέρδος, όταν οι συγκεκριμένοι ελεγχόμενοι από την δικαιοσύνη κύριοι δεν έχουν καμία σχέση με το σύλλογο εδώ και χρόνια ;

Ποιος λογικός ανθρώπινος νους λοιδορεί με τέτοιο τρόπο τον ιστορικότερο σύλλογο της χώρας και το λαό του;

Ποιος λογικός ανθρώπινος νους θέλει να διαλύσει την 105χρονη ιστορία ενός συλλόγου που δημιούργησε τον αθλητισμό στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει να γυμνάζει εκατοντάδες παιδιά παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό του εδώ και χρόνια;

Ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός πίσω από όλα αυτά;

Ρητορικές οι ερωτήσεις, και οι απαντήσεις αποκαλύπτονται απροκάλυπτα και μεθοδικά εδώ και καιρό μία προς μία.

Ίσως αν είχαμε την «κατάλληλη» πρόσβαση σε υπουργούς και βουλευτάδες να μην συνέβαιναν όλα αυτά.

Ίσως αν «γλύφαμε» περισσότερο το σύστημα να μην συνέβαιναν όλα αυτά.

Ίσως αν είχαμε τα λεφτά και τις «κατάλληλες» προτάσεις συνδιαλλαγής με ορισμένους να μην συνέβαιναν όλα αυτά.

Διαλέξαμε όμως εδώ και μερικά χρόνια σαν λαός αυτού του τεράστιου συλλόγου να πολεμήσουμε χωρίς να σκύψουμε και προσκυνήσουμε κανένα λαμόγιο.

Όποιος νοιώθει τον ΗΡΑΚΛΗ και δεν επιτρέπει σε κανέναν να θεωρεί αυτόν και την οικογένεια του εγκληματίες , γιατί περί αυτού πρόκειται έστω και προσχηματικά, συμμετέχει σε κάθε συνέλευση των οργανωμένων και των φορέων του συλλόγου.

Όποιος νοιώθει τον ΗΡΑΚΛΗ θα είναι στον αγώνα μέχρις εσχάτων.

Το σχέδιο διάλυσης του συλλόγου επιβεβαιώθηκε επίσημα και καθαρά.

Ο καθένας μας αναλαμβάνει τις ευθύνες του και το ιστορικό βάρος που του αναλογεί σαν μέλη της κυανόλευκης οικογένειας.

Μετά τιμής
Διοικούσα επιτροπή Γ.Σ. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ"

Χρόνια πολλά Εθνικέ...!!

Χρόνια πολλά Εθνικέ...
Σαν σήμερα συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Πειραιά με τον σύλλογο να βρίσκεται σε ένα απόλυτα κομβικό σημείο της ιστορίας του.

Μίας ομάδας η οποία έχει γράψει την δική της ξεχωριστή και παράλληλα λαμπρή ιστορία στο χώρο του Ελληνικού αθλητισμού.

Το τμήμα ποδοσφαίρου του Εθνικού ιδρύθηκε το 1923 και είναι από τα πρώτα του συλλόγου. Είναι από τις ιστορικότερες ποδοσφαιρικές ομάδες της Ελλάδας, έχοντας συνολικά 36 παρουσίες στην Α΄ Εθνική (οι 31 συνεχόμενες από την περίοδο 1959-60 έως την περίοδο 1989-90) και έχοντας κατακτήσει ένα κύπελλο Ελλάδος.

Ο Εθνικός υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά σωματεία της Ε.Π.Σ. Πειραιώς, στα πρωταθλήματα της οποίας ήταν βασικός πρωταγωνιστής. Στο διάστημα που συμμετείχε κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Πειραιά, το 1928, 1929 και 1939 ενώ καταλάμβανε σχεδόν μόνιμα τη δεύτερη θέση τις υπόλοιπες περιόδους, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Στο πρωταθλήμα Πειραιά του 1929, ο Εθνικός ανακηρύχθηκε συμπρωταθλητής με τον Ολυμπιακό.

Επίσης στο πρωτάθλημα του 1935 που πρωταγωνιστούσαν ο Εθνικός και ο Ολυμπιακός δεν ολοκληρώθηκε επειδή η ΕΠΣΠ θεώρησε ότι δεν υπάρχει νόημα να συνεχιστεί, θεωρώντας ότι και οι δυο ομάδες θα φτάσουν στην τελική φάση του Πρωταθλήματος Νότου, ανακηρύσσοντας τους ανεπίσημα αυτήν την φορά, πάλι συμπρωταθλητές.

Ο Εθνικός υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές των πρώτων πανελλήνιων πρωταθλημάτων της ΕΠΟ. Στο πρώτο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε την περίοδο 1927-28 συμμετείχε ως πρωταθλητής Πειραιά, χάνοντας τελικά το πρωτάθλημα από τον Άρη.

Την επόμενη χρονιά (1928-29) κέρδισε πάλι τη συμμετοχή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα όμως η διοργάνωση δεν διεξήχθη.

Την περίοδο1934-35 αναδείχθηκε πρωταθλητής του νότιου ομίλου, κερδίζοντας τη συμμετοχή του στον τελικό του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Άρη.

Ο τελικός όμως δεν διεξήχθη με αιτιολογία την καλύτερη προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για το 4ο Βαλκανικό Κύπελλο, στερώντας έτσι από τον Εθνικό την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα.[2][3]

Ο Εθνικός εμφανίστηκε πάλι να πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Από τις αρχές της δεκαετίας είχε αναλάβει πρόεδρος του ο μεγαλοβιομήχανος Δημήτρης Καρέλλας, δημιουργώντας μία ισχυρή ομάδα που έφτασε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1955-56 να τερματίσει στη δεύτερη θέση έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.[4]

Την επόμενη χρονιά ο Εθνικός ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και προπορευόταν στη βαθμολογία τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Τον Απρίλιο του 1957, ο πρόεδρος της ομάδας προσκάλεσε στον Πειραιά διεθνείς ποδοσφαιριστές της μεγάλης Εθνικής Ουγγαρίας, που είχαν αποφασίσει να καταφύγουν στη δύση έπειτα από τη Σοβιετική εισβολή στη χώρα τους, για διεξαγωγή φιλικών αγώνων.

Η πρόθεση του να εντάξει στην ομάδα του Εθνικού κορυφαίους Ούγγρους διεθνείς όπως ο Φέρεντς Πούσκαςκαι ο Σάντορ Κότσις θορύβησε τις μεγάλες ομάδες του κέντρου που ζήτησαν από την ΕΠΟ την τιμωρία του Εθνικού.

Ο Εθνικός κατηγορήθηκε τελικά ως «επαγγελματικό σωματείο» και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του πρωταθλήματος με αιτιολογία την «διεξαγωγή φιλικών αγώνων με τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της αυτοεξόριστης εθνικής Ουγγαρίας.[5][6][7]

Σημαντικότερη όμως στιγμή του Εθνικού υπήρξε η κατάκτηση του κυπέλλου, το 1933, παίζοντας στον τελικό με τον Άρη σε δύο αγώνες. Η ομάδα αγωνίστηκε στο γήπεδο του Άρη αποσπώντας την ισοπαλία 2-2 και κερδίζοντας τον μετά στον επαναληπτικό, στο γήπεδοΑπόστολος Νικολαΐδης, 2-1.

Οι ενδεκάδα που κατέκτησε το τρόπαιο ήταν, Γιάννης Χέλμης, Βαγγέλης Χέλμης, Νίκος Τσιριτάκης,Δημήτρης Ζουρντός, Π.Τσιριτάκης, Δεληγιώργης, Κωνσταντουδάκης, Mπoυρλετίδης, Αλεξόπουλος, Λαπατός, Ζανιώτης. Σκόρερ για την ομάδα του Εθνικού στον επαναληπτικό ήταν ο Ι. Τσιριτάκης στο 54' και ο Αλεξόπουλος στο 55'[8]

Ο Εθνικός συμμετείχε ανελλιπώς στα πρωταθλήματα της πρώτης Εθνικής από την ίδρυσή της κατηγορίας έως την περίοδο 1989-90, όταν υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Β΄ Εθνική.

Κορυφαία στιγμή της ομάδας στην Α΄ Εθνική ήταν την σεζόν 1974-75 που τερμάτισε στην τέταρτη θέση, διεκδικώντας την έξοδό της στο κύπελλο UEFA. Δύο χρονιές τερμάτισε στην 5η θέση (1963, 1968) και άλλες δύο τερμάτισε στην 6η θέση (1961,1973).

Την περίοδο 1988-89 κινδύνευσε με υποβιβασμό, όμως παρέμεινε στην πρώτη κατηγορία λόγω της διεξαγωγής αγώνων μπαράζ με σκοπό την αύξηση των ομάδων της Α΄Εθνικής από 16 σε 18. Την επόμενη χρονιά όμως τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στη Β΄Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Εθνικός κατά τη διάρκεια της τριακονταετίας που αγωνιζόταν ανελλιπώς στην Α Εθνική ανέδειξε σημαντικούς ποδοσφαιριστές, ενώ ανέδειξε και δύο πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ρομπέρτο Καλκαντέρα (1975) και τον Θανάση Ιντζόγλου (1977). Αγωνίστηκε επίσης και τέσσερις φορές στην ημιτελική φάση του κυπέλλου. Τελευταία του παρουσία σε ημιτελική φάση ήταν την περίοδο 1988-89.

Από την δεκαετία του 1990 ο Εθνικός εισήχθη σε μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης. Αν και πέτυχε την επιστροφή του στην Α΄ Εθνική τρεις φορές δεν κατάφερε να παραμείνει για μεγάλο διάστημα.

Τελευταία φορά που αγωνίστηκε στην πρώτη εθνική ήταν την περίοδο 1998-99, που τερμάτισε στην τελευταία θέση χωρίς να καταφέρει να πετύχει ούτε μία νίκη. Στην συνέχεια ακολούθησε ένας αγωνιστικός κατήφορος με τον υποβιβασμό στην Γ΄ Εθνική την περίοδο 1999-2000 και τον υποβιβασμό στη Δ΄ Εθνική την περίοδο 2002-03.

Το 2004 μέσω της συγχώνευσής του με τον Α.Ο. Μάνης πέτυχε την επιστροφή του στην Γ Εθνική. Μία χρονιά μετά, την περίοδο 2005-06 κερδίζει την άνοδο στη Β Εθνική. Την περίοδο 2009-10 φτάνει κοντά στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία όμως δεν καταφέρνει να διεκδικήσει θέση ανόδου στους αγώνες μπαράζ.

Στο τέλος της επόμενης περιόδου τιμωρείται για πλαστογραφία και υποβιβάζεται στη Δ΄ Εθνική. Αντιμετωπίζοντας σοβαρά διοικητικά προβλήματα δεν καταφέρνει να διατηρηθεί ούτε στην Δ Εθνική και υποβιβάζεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στο τοπικό πρωτάθλημα του Πειραιά

«Έδεσε» Κίτσιου ο ΠΑΟΚ!!

Τον Στέλιο Κίτσιου επιβράβευσε ο ΠΑΟΚ, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του μέχρι το 2018! «Τώρα ξεκινά η καριέρα μου, να ανταποδώσω στην ομάδα, όσα περισσότερα μπορώ», τα πρώτα λόγια του.

«Έδεσε» Κίτσιου ο ΠΑΟΚ!
www.paokfc.gr
Τον πιστεύει, του δίνει ευκαιρίες και δεν έχει σκοπό να τον αφήσει να φύγει από την Τούμπα!

Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Στέλιο Κίτσιου μέχρι το 2018, επιβραβεύοντας τον νεαρό μπακ για τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί φέτος. που τον έχουν καθιερώσει στην αρχική σύνθεση του «δικεφάλου του βορρά».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Στέλιο Κίτσιου για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2018. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ το 2007 και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2012. Τη σεζόν 2012-13 έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του στην πρώτη ομάδα κι από το περασμένο καλοκαίρι ο Χουμπ Στέφενς τον έχει καθιερώσει στο δεξί άκρο της άμυνας».

Λίγο μετά τις υπογραφές, ο Κίτσιου δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ: «Το καινούριο συμβόλαιο για μένα είναι μια επιβράβευση, κυρίως ηθική και ασφαλώς με βοηθάει να είμαι ακόμη πιο απερίσπαστος στις υποχρεώσεις μου. Ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη της ομάδας και τους ανθρώπους της διοίκησης και του ποδοσφαιρικού τμήματος που αναγνώρισαν την προσπάθειά μου.

Βρίσκομαι πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ και ο σύλλογος και οι άνθρωποί του από τα τμήματα υποδομής ως σήμερα βρίσκονται δίπλα μου. Είναι αρκετοί άνθρωποι που με βοηθούν και εκτός γηπέδου, που θα ήθελα να ευχαριστήσω. Για μένα ουσιαστικά, όμως, δεν τελειώνει τίποτα. Απεναντίας, τώρα αρχίζει η καριέρα μου και δεν θα σταματήσω να δουλεύω και να προσπαθώ να καθιερωθώ και να ανταποδώσω στον ΠΑΟΚ όσα περισσότερα μπορώ».

Δωρεάν διάρκειας από τον Άρη!

Κάρτες διαρκείας δωρεάν για τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Άρη, θα δώσει η ΠΑΕ σε συνοδούς (2) παιδιών έως 15 ετών. Δεν ισχύουν με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δωρεάν διάρκειας από τον Άρη
Η ΠΑΕ Άρης με ανακοίνωση που εξέδωσε δίνει την ευκαιρία στους μικρούς φίλους της ομάδας να δουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα δωρεάν για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η προσφορά ισχύει για δυο παιδιά ηλικίας έως και 15 ετών, τα οποία θα συνοδεύονται από τον πατέρα ή την μητέρα τους και θα μπαίνουν θύρα 6 με την επίδειξη της σχετικής κάρτας.

Σημειώνεται ότι οι κάρτες δεν θα ισχύσουν για τα παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θέλοντας να δώσει την ευκαιρία στους μικρούς φίλους της ομάδας να βρεθούν στις κερκίδες του Κλεάνθης Βικελίδης, ανακοινώνει για τους εναπομείναντες εντός έδρας αγώνες του ΑΡΗ της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, τα εξής:

Πατέρας ή μητέρα ή συνοδός δύο (2) παιδιών και άνω, ηλικίας έως 15 ετών, θα εισέρχονται ΔΩΡΕΑΝ στη θύρα 6 του Κλεάνθης Βικελίδης, μετά από έκδοση κάρτας διαρκείας, η οποία θα είναι ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ.

Να σημειωθεί ότι εξαιρούνται οι αγώνες με Ολυμπιακό και Π.Α.Ο.Κ.

Οι κάρτες διαρκείας θα διατίθενται καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 17:00) από τα παλιά γραφεία του ραδιοφώνου στο Κλεάνθης Βικελίδης (επί της οδού Αλκμήνης).

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310-325443.

Πρόβλημα με Μασάντο!

Με μία μικρή κάκωση στο γόνατο αποχώρησε ο Πάουλο Μασάντο από την προπόνηση του Ολυμπιακού. Αμφίβολος με Πανθρακικό ο Πορτογάλος. Συνέχισε θεραπεία ο Σιόβας, που προλαβαίνει την Παρί.

Πρόβλημα με Μασάντο
Πάνω που ο Πάουλο Μασάντο ήταν έτοιμος να επιστρέψει στη δράση κι έθετε υποψηφιότητα για τη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο ματς του Σαββάτου με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή, προέκυψε πρόβλημα.

Ο Πορτογάλος μέσος υπέστη μία ελαφριά κάκωση στον έσω κνημιαίο κόνδυλο του δεξιού του γόνατος και προφυλάχθηκε. Αυτό έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους, αλλά ίσως ο Μίτσελ να θελήσει να τον κρατήσει μακριά από… κινδύνους εν όψει του ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν σε ένα γνώριμο για τον ίδιο γαλλικό γήπεδο.

Ο Δημήτρης Σιόβας συνέχισε την θεραπεία του, δεν θα ακολουθήσει την αποστολή στην Κομοτηνή, αλλά αναμένεται να προλάβει το παιχνίδι με στο Παρίσι την Τετάρτη για το Champions League.

Η προετοιμασία για το παιχνίδι του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται την Παρασκευή με προπόνηση στις 10:30, ενώ στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή. Πηγή: sport-fm.gr

Σιδηρόπουλος στο ντέρμπι!!

Ο Αναστάσιος Σιδηρόπουλος από τον σύνδεσμο Δωδεκανήσων θα είναι ο διαιτητής του κυριακάτικου(24/11, 19:30) ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης για τη 12η αγωνιστική της SuperLeague.

Σιδηρόπουλος στο ντέρμπι
Βοηθοί του θα είναι οι Μιχάλης Καρσιώτης από τον σύνδεσμο Κορινθίας και Ιορδάνης Δημητριάδης από αυτόν της Καστοριάς.

Ο Γεώργιος Λιαχούδης από τη Μακεδονία θα διευθύνει το Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα και το Πανθρακικός- Ολυμπιακός ο Χρήστος Μήτσιος της Ηπείρου.

Αναλυτικά



ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11


Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ (Γηπ. "Γ. Καμάρας", 15:00)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
ΒΟΗΘΟΣ: Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Χρήστος Γενναίος (Αθηνών)

Ατρόμητος-Βέροια (Δημ. Στάδιο Περιστερίου, 17:15)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
ΒΟΗΘΟΣ: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Πανθρακικός-Ολυμπιακός (Δημ. Στάδιο Κομοτηνής, 19:30)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)
ΒΟΗΘΟΣ: Θανάσης Θανασακούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Γιώργος Πασχάλης (Ηπείρου)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών)

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (Γηπ. "Απ. Νικολαϊδης", 15:00)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Λιαχούδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κώστας Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Γεράσιμος Μαζαράκης (Κεφαλληνίας)

Εργοτέλης-Αστέρας Τρίπολης (Παγκρήτιο Στάδιο, 17:15)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στέφανος Μαντάκης (Ημαθίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Νίκος Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ηλίας Μαζαράκος (Αρτας)

Ξάνθη-Παναιτωλικός ("SKODA Ξάνθη Αρένα", 17:15)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΣ: Χρύσα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΣ: Γιώργος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Δημήτρης Νταμπώσης (Πιερίας)

Καλλονή-Πλατανιάς (ΟΑΚΑ, 17:15)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΣ: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊας)
ΒΟΗΘΟΣ: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Γιώργος Αμυγδαλής (Σερρών)

ΠΑΟΚ-Άρης (Γηπ. Τούμπας, 19:30)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΣ: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας)
ΒΟΗΘΟΣ: Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Μανώλης Γιανναδάκης (Λασιθίου)

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/11

Λεβαδειακός-Πανιώνιος (Δημ. Στάδιο Λιβαδειάς, 19:30)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάννης Κάμπαξης (Εύβοιας)
ΒΟΗΘΟΣ: Χρήστος Σωτηρόπουλος (Αχαϊας)
ΒΟΗΘΟΣ: Βασίλης Καμπούρης (Εύβοιας)
4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θανάσης Γιάχος (Χίου)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Χριστόφορος Ζωγράφος (Αθηνών)

Κάτι τρέχει με τον Γκαλέτι

Απογοητευμένος λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής είναι ο Γκαλέτι. Τι άλλο «χαλάει» τον Αργεντινό στον ΟΦΗ. Πως αντιδρά η διοίκηση.

Κάτι τρέχει με τον Γκαλέτι
Ο ενθουσιασμός που διακατείχε τον Λουτσιάνο Γκαλέτι όταν ήρθε το καλοκαίρι στον ΟΦΗ έχει μετατραπεί σε απογοήτευση τον τελευταίο καιρό. Ο Αργεντινός άσος είναι «σκασμένος», καθώς ειδικά μετά το ματς στο «Καραϊσκάκη» με τον Ολυμπιακό για την ένατη αγωνιστική της Superleague, όπου και αγωνίστηκε ως αλλαγή δεν έχει παίξει καθόλου.

Γνωρίζει και ο ίδιος ότι η περίπτωση του θέλει ειδική διαχείριση, μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε. Όμως, πιστεύει πως θα μπορούσε είχε πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα δύο παιχνίδια που ακολούθησαν αυτό του Φαλήρου με Άρη εντός και ΠΑΣ Γιάννινα εκτός. Ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο, που ο Σα Πίντο προσπαθεί να «ανακατέψει την τράπουλα» για να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας.

Επιπλέον, ο 33χρονος παίκτης έχει «ξινίσει» με κάποιες καταστάσεις που βλέπει στον σύλλογο της Κρήτης και για αυτόν τον λόγο επίσης δεν έχει την ίδια διάθεση συγκριτικά με λίγους μήνες πριν.

Οι άνθρωποι της ομάδας είναι ενήμεροι για την κατάσταση στο συγκεκριμένο θέμα. Έχουν μιλήσει μάλιστα με τον Γκαλέτι για να του ανεβάσουν το ηθικό. Πρόκειται για έναν παίκτη στον οποίον πόνταραν πολλά όταν τον απέκτησαν το περασμένο καλοκαίρι. Γνώριζαν, βέβαια ότι πρόκειται για μεταγραφή με ρίσκο, λόγω του προβλήματος που είχε με την υγεία του, αλλά δεν φανταζόντουσαν ότι υπάρχει πιθανότητα να «καεί» αυτή η μεταγραφή λόγω μικρού χρόνου συμμετοχής του παίκτη.

Αυτό που δεν έχει βγει από το περιβάλλον του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής είναι αν θα επιδιώξει να φύγει τον Ιανουάριο. Το συμβόλαιο που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών πριν λίγους μήνες είναι διάρκειας δύο ετών. Πηγή: sport-fm.gr

Αγγλοκύπριος ο βοηθός του Σάντσεζ!

Σήμερα (21/11) αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα ο βοηθός του Λόρι Σάντσεζ, Στιβ Κωνσταντινίδης.

Αγγλοκύπριος ο βοηθός του Σάντσεζ
Εντός της ημέρας αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Απόλλωνα ο βοηθός του Λόρι Σάντσεζ, Στέφεν Φίλιπ Κονσταντάιν.

Πρόκειται για τον 51χρονο Αγγλοκύπριο, ο οποίος έχει εργαστεί ως προπονητής σε τέσσερις εθνικές ομάδες (Νεπάλ, Ινδία, Μαλάουι και Σουδάν), και σε τρεις συλλόγους της Κύπρου (Νέα Σαλαμίνα, Εθνικό Άχνας και ΑΠΕ Πιτσιλιάς).

Στα αγωνιστικά, η προετοιμασία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» συνεχίζεται με μοναδικό απόντα τον τραυματία, Τσεμπερίδη, για την αναμέτρηση της δωδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας στην οποία ο Απόλλων θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.Πηγή: sport-fm.gr

Στη Βέροια ο Πέτκοβιτς!

Στη Βέροια βρίσκεται από την Τετάρτη (20/11) ο βοηθός του Ράτκο Ντόστανιτς, Μίλοε Πέτκοβιτς.

Στη Βέροια ο Πέτκοβιτς
Και τώρα τα κεφάλια μέσα… Τα μανίκια έχουν σηκώσει στη Βέροια μετά και τον ερχομό του βοηθού του Ράτκο Ντόστανιτς, Μίλοε Πέτκοβιτς.

Προπονητής και βοηθός βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της «βασίλισσας του βορρά» για την αναμέτρηση της δωδέκατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, στην οποία η Βέροια θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο (23/11).

Ο Σέρβος τεχνικός θα έχει δύσκολο έργο στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Βέροιας δεδομένου ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στους Καλτσά και Γεωεργιάδη για την αναμέτρηση κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου.

Αύριο, Παρασκευή (22/11) θα δώσει την πρώτη του Συνέντευξη Τύπου ενόψει Ατρομήτου. Πηγή: sport-fm.gr

Επιβεβαιώνει για Ρισβάνη το Ανόβερο!!

Το ενδιαφέρον για τον Σπύρο Ρισβάνη επιβεβαιώνει το Ανόβερο. Τι δήλωσε για τον 19χρονο αμυντικό του Παναθηναϊκού ο αθλητικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Ντιρκ Ντούφνερ.

Επιβεβαιώνει για Ρισβάνη το Ανόβερο
Οι Έλληνες στόπερ έχουν καλό όνομα στα γερμανικά γήπεδα και δεν αποκλείεται σύντομα να προστεθεί ένας ακόμη στη λίστα. Από πλευράς του Ανόβερου επιβεβαιώθηκε το ενδιαφέρον για τον Σπύρο Ρισβάνη.

«Ήμουν στην Ελλάδα και τον παρακολούθησα. Με ικανοποίησε, είναι ένας ταλαντούχος παίκτης», δήλωσε στην Bild ο αθλητικός διευθυντής του γερμανικού συλλόγου, Ντιρκ Ντούφνερ.

inner

Πάντως σύμφωνα με τα γερμανικά ρεπορτάζ ο 19χρονος άσος του Παναθηναϊκού δεν πρόκειται να απασχολήσει τη γερμανική ομάδα νωρίτερα από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το Ανόβερο, που έχει στον πάγκο του τον Μίρκο Σλόμκα, μετά από δώδεκα αγωνιστικές είναι στην ενδέκατη θέση της Bundesliga με απολογισμό τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Πηγή: sport-fm.gr

Επιστρέφει ο Βλαχοδήμος, προτεραιότητα ο Αναστόπουλος!

Δύσκολα θα παραμείνει στη Γερμανία ο Βλαχοδήμος. Ενδιαφέρον από τον Αναστόπουλο για δανεισμό του.

Επιστρέφει ο Βλαχοδήμος, προτεραιότητα ο Αναστόπουλος
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Παναγιώτη Βλαχοδήμου από τη Γερμανία. Ο νεαρός παίκτης έχει δοθεί δανεικός στην Άουγκσμπουργκ, όμως το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι πληρώνει το συμβόλαιο του, καθώς φαίνεται πως δεν υπολογίζεται από τον Μάρκους Βαϊνζιέρι.

Ο πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθης έχει παίξει μόλις δεκατέσσερα λεπτά στην Bundesliga, ενώ άλλες δύο φόρες ήταν στον πάγκο χωρίς να χρησιμοποιηθεί. Στα υπόλοιπα εννέα ματς ήταν εκτός αποστολής. Πάντως, από τις 20 Οκτώβριου μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω εθνικών ομάδων, δεν ήταν δυνατόν να χρησιμοποιηθεί, αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Αν τελικά φύγει από το γερμανικό πρωτάθλημα ο 22χρονος παίκτης, πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει το ενδεχόμενο να δοθεί στον Πλατανιά. Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι ο πρώτος που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για αυτόν, καθώς τον πιστεύει πολύ. Θεωρεί πως με την ταχύτητα του και την ποιότητα του μπορεί να προσφέρει πολλά στην ομάδα της Κρήτης. Πηγή: sport-fm.gr

Ελάτε μετά το Μουντιάλ…!!

Πώληση μετά το Μουντιάλ, όπου αναμένεται να ανεβάσουν κι άλλο τις μετοχές τους, αλλά μόνο στην κατάλληλη τιμή προβλέπει το σχέδιο του Ολυμπιακού για τον Μήτρογλου και τους άλλους... περιζήτητους.

Ελάτε μετά το Μουντιάλ…
Τόσο η εξαιρετική παρουσία του Ολυμπιακού στο Champions League, όσο και η πρόκριση της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχει φέρει στο προσκήνιο παίκτες των «ερυθρόλευκων» με πρωταγωνιστικό ρόλο στις δύο πορείες. Ο Κώστας Μήτρογλου, ο Κώστας Μανωλάς, ο Δημήτρης Σιόβας, ο Γιάννης Μανιάτης, ο Χοσέ Χολέμπας και ο Ανδρέας Σάμαρης είναι ποδοσφαιριστές που ήδη απασχολούν, περισσότερο ή λιγότερο, ξένους συλλόγους.

Στον Ολυμπιακό, πάντως, δεν ανησυχούν. Όλοι οι παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαιο και είναι ευτυχείς στο λιμάνι. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως αν έρθει μία καλή πρόταση δεν θα συζητηθεί με τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές και τους ενδιαφερόμενους.

Το πλάνο των «ερυθρόλευκων» για τους περιζήτητους παίκτες τους έχει ως εξής: δεν υπάρχει καμία πρόθεση να πωληθεί κάποιος στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου όλοι τους αναμένεται να έχουν συμμετοχή και τη δυνατότητα να ανεβάσει κι άλλο τις μετοχές τους. Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν καλά πως μία τόσο προβεβλημένη διοργάνωση μπορεί να εκτοξεύσει την τιμή ενός παίκτη, όπως είχε συμβεί το 2007 με τον Νέρι Καστίγιο που έλαμψε στο Κόπα Αμέρικα με το Μεξικό και κατόπιν μοσχοπουλήθηκε στη Σαχτάρ Ντόνετσκ με 15 εκατ. ευρώ.

Ένα τέτοιο ή και ακόμη μεγαλύτερο ποσό θεωρούν στον Ολυμπιακό πως μπορούν να βάλουν στα ταμεία τους από την πώληση του Κώστα Μήτρογλου. Μάλιστα αναμένεται προσεχώς να γίνει η αναπροσαρμογή στο συμβόλαιό του, με αύξηση των αποδοχών του, αλλά και της ρήτρας των 8 εκατ. ευρώ που αυτή τη στιγμή φαντάζει πολύ μικρή για την αξία και τις εμφανίσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Θα πληρώσει διπλά τον Δώνη!

Σχεδόν τα διπλάσια λεφτά απ’ ότι προβλεπόταν βάσει συμβολαίου θα δώσει στον Δώνη ο ΠΑΟΚ. Τι γίνεται με Μιγκέλ Βίτορ.

Θα πληρώσει διπλά τον Δώνη
Η δικαίωση του Γιώργου Δώνη και σε δεύτερο βαθμό δεν σημαίνει απλά ότι ο ΠΑΟΚ θα αποζημιώσει οικονομικά τον Έλληνα τεχνικό. Για την ακρίβεια θα δώσει σχεδόν τα διπλάσιο χρηματικό ποσό απ’ ότι αρχικά προβλεπόταν βάσει του συμβολαίου.

Αν υπήρχε συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, ο Ιβάν Σαββίδης θα έπρεπε να δώσει τον περασμένο Απρίλιο που απολύθηκε ο Δώνης, 340.000 ευρώ που ήταν η ρήτρα αποδέσμευσης συν τα 100.000 ευρώ για τα δεδουλευμένα.
Πάντως, πριν την πρωτοβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ και οι συνεργάτες του τα είχαν βρει με τον Ζήση Βρύζα και το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ για το 20% της συμφωνημένης αποζημίωσης συν τα δεδουλευμένα. Όμως, ο ιδιοκτήτης ήταν αμετακίνητος στη θέση του. «Δεν τους τα δίνω», έλεγε στους συνεργάτες του.

Τώρα, όμως θα πάρει 500.000 ευρώ και οι συνεργάτες του άλλα 150.000 ευρώ οι Αγγελίνας και Μαλλιάριτσης συν 6% που είναι οι τόκοι για τις οφειλές μέχρι χθες. Συνολικά το ποσό ξεπερνάει τις 700.000 ευρώ.

Οπότε αν ο Ιβάν Σαββίδης είχε δώσει το ΟΚ για το 20% της ρήτρας θα έδινε συνολικά το ένα τέταρτο συγκριτικά με τώρα. Επιπλέον, ο Δώνης θα το… τραβήξει και άλλο, καθώς αναμένεται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για ηθική βλάβη και δυσφήμηση, διεκδικώντας ένα σημαντικό ποσό. Οπότε, αν δικαιωθεί το ποσό είναι υπερδιπλάσιο.

Όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται τα 180.000 ευρώ που ζητάνε οι Μεντάν και Γεωργίτσας, αλλά πρόκειται για υπόθεση που θα εκδικαστεί τον Μάρτιο.

Αναμονή για Βίτορ

Στη Θεσσαλονίκη είναι από χθες ο Μιγκέλ Βίτορ, όπως αναμενόταν. Η ενημέρωση που υπήρχε τις προηγούμενες ημέρες ήταν ότι με την άφιξη του στην Ελλάδα θα τον έβλεπαν οι γιατροί και θα δοκίμαζε το πόδι του για να δουν σε τι κατάσταση είναι.

Όμως, αυτό που έχει γίνει γνωστό από την Τετάρτη είναι ότι έκανε ατομικό. Αυτό που λένε από την ομάδα μέχρι στιγμής είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό αν μπορεί να υπολογίζεται από τον Στέφενς για το κυριακάτικο(24/11, 19:30) ντέρμπι με τον Άρη στην Τούμπα. Αν δεν τα καταφέρει ο Κατσικάς θα είναι δίπλα στον Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν κρατιέται ο Μήτρογλου!

«Θέλω να παίξω στην Κομοτηνή», είπε στον Μίτσελ εν όψει Πανθρακικού ο Κώστας Μήτρογλου. Ανάσες σε διεθνείς δίνει ο τεχνικός του Ολυμπιακού εν όψει Παρί. Τι γίνεται με Σιόβα.

Δεν κρατιέται ο Μήτρογλου
Οι διεθνείς του Ολυμπιακού επέστρεψαν και… χωρίς ανάσα ενσωματώθηκαν στις προπονήσεις της ομάδας, αφού οι υποχρεώσεις τρέχουν, με το ματς πρωταθλήματος το Σάββατο κόντρα στον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και τέσσερις μέρες μετά απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι για το Champions League.

Ο Κώστας Μήτρογλου, πάντως, δεν θέλει ξεκούραση και δεν κρατιέται. «Κόουτς, θέλω να παίξω. Είναι 25 χρονών, νιώθω μια χαρά, οπότε γιατί να μην παίξω;», φέρεται να είπε στον Μίτσελ και μένει να φανεί αν ο Ισπανός τεχνικός θα του κάνει το χατίρι.

Πάντως δεδομένα θα υπάρχουν αλλαγές. Οι Μανιάτης, Χολέμπας και Σιόβας αναμένεται να μείνουν εκτός, με τον τελευταίο που έχει μία ήπια κάκωση στο γόνατο να προλαβαίνει 100% το ματς με την Παρί. Στην Κομοτηνή, ο Μασάντο αναμένεται να είναι παρτενέρ του Σάμαρη στο κέντρο, ο Μπονγκ να παίξει ως αριστερό μπακ και ο Μεντζανί ή ο Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας αντί του Σιόβα.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλουν Καραγκούνη μετά το Μουντιάλ!

Να πείσουν τον Γιώργο Καραγκούνη να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό μετά το Μουντιάλ θέλουν οι «πράσινοι». Τι θα εισπράξουν από τους διεθνείς στο «τριφύλλι». Αλλαγές ετοιμάζει ο Αναστασίου.

Θέλουν Καραγκούνη μετά το Μουντιάλ
Η μεγάλη επιστροφή δεν έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Μπορεί όμως να γίνει αυτό που έρχεται. Στον Παναθηναϊκό δεν κρύβουν πως θέλουν πολύ να φέρουν στην ομάδα τον Γιώργο Καραγκούνη μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Θα είναι μία εξαιρετική κίνηση σε αγωνιστικό και όχι μόνο επίπεδο, αλλά και θα δοθεί στον ηγέτη της Εθνικής η δυνατότητα να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα της καρδιάς του. Ο Γιάννης Αναστασίου, ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Νίκος Νταμπίζας αισιοδοξούν πως αυτό το καλοκαίρι θα καταφέρουν να πείσουν τον 36χρονο άσο να πει το μεγάλο «ναι».

Ένα καλό ποσό

Ο Παναθηναϊκός θα εισπράξει 147.150 ευρώ εφόσον λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο οι Πράνιτς, Σίλντενφελντ και Καπίνο. Κάθε ομάδα δικαιούται από τη FIFA 2.180 ευρώ για κάθε μέρα που απασχολείται ένας παίκτης της, ενώ τα μισά προβλέπονται για δανεικούς όπως ο Κροάτης αμυντικός. Έτσι αν είναι παρόντες στη φάση των ομίλων αυτό το ποσό θα μπει στα ταμεία της ΠΑΕ, ενώ θα αυξηθεί σε περίπτωση που προχωρήσουν στη διοργάνωση.

Με δύο φορ κι αλλαγές

Ο Γιάννης Αναστασίου προσανατολίζεται σε αλλαγές στο ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο κεκλεισμένων των θυρών «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Πράνιτς δύσκολα θα είναι στην ενδεκάδα έχοντας παίξει δύο σερί ενενηντάλεπτα με την Κροατία στα μπαράζ κόντρα στην Ισλανδία. Δεν αποκλείεται να ξεκουραστεί και ο Σίλντενφελντ, που δεν έπαιξε μεν αλλά ταλαιπωρήθηκε από τα ταξίδια, ενώ θα διαπιστωθεί η ετοιμότητα των Ελλήνων διεθνών (Καπίνο, Ρισβάνη, Τριανταφυλλόπουλου, Λαγού και Καρέλη).

Ελλείψει του τιμωρημένου και τραυματία Κλωναρίδη, ο Φιγκερόα αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα και να αποτελέσει ξανά τον παρτενέρ του Μπεργκ. Τη θέση του στο βασικό σχήμα αναμένεται να διατηρήσει ο Αμπεΐντ, ενώ σε αυτή λογικά θα είναι και ο Μαρινάκης ως δεξί μπακ. Πηγή: sport-fm.gr

Γερμανοί για Μανιάτη!

Βέρντερ Βρέμης κατά πρώτο λόγο και Βόλφσμπουργκ ετοιμάζονται να κινηθούν για την απόκτηση του Γιάννη Μανιάτη στην προσεχή μεταγραφική περίοδο. Ποια η στάση του Ολυμπιακού.

Γερμανοί για Μανιάτη
Δεν είναι-φυσικά-μόνο ο Κώστας Μήτρογλου αυτός που έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων του εξωτερικού για μεταγραφή. Αρκετοί ακόμη συμπαίκτες του, που έχουν ξεχωρίσει με τον Ολυμπιακό αλλά και την Εθνική ομάδα, έχουν απασχολήσει έντονα ξένους συλλόγους.

Ανάμεσά τους είναι ο Γιάννης Μανιάτης, για τον οποίο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από… Γερμανία μεριά. Η Βέρντερ και η Βόλφσμπουργκ έχουν παρακολουθήσει πολλές φορές τον διεθνή μέσο και φέρονται να έχουν εγκρίνει τη μεταγραφή. Ειδικά η ομάδα της Βρέμης φέρεται πιο «ζεστή», αλλά και οι «λύκοι» που έχουν μεγάλο… πορτοφόλι είναι πιθανό να μπουν στη μάχη για τη διεκδίκησή του στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Ποια η στάση του Ολυμπιακού; Ο Γιάννης Μανιάτης δεσμεύεται με συμβόλαιο και για να φύγει θα πρέπει να έρθει μία πολύ καλή πρόταση. Κι επειδή μιλάμε για βασικό στέλεχος της ομάδας, αλλά και της Εθνικής, καθώς για ποδοσφαιριστή στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία (27), αποκλείεται να το συζητήσουν για ένα ποσό κάτω από τα 5 εκατ. ευρώ.
Πηγή: sport-fm.gr

Ύστατη προσπάθεια για πληρωμές!

«Τιτάνιες» προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν χρήματα για την καταβολή μέρους των οφειλωμένων προς τους παίκτες καταβάλουν οι διοικούντες του Πανιώνιου.

Ύστατη προσπάθεια για πληρωμές
Προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ρευστό έτσι ώστε να καταβληθεί μέρος των οφειλών προς το ποδοσφαιρικό τμήμα καταβάλουν άνθρωποι της διοίκησης του Πανιώνιου.

Μάλιστα, από την Τρίτη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με επιφανείς οπαδούς της ομάδας έτσι ώστε να βοηθήσουν καταβάλλοντας κάποιο χρηματικό έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο προσφυγών που φαντάζει αρκετά πιθανό έπειτα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις των ποδοσφαιριστών.

Τις επόμενες μέρες –πριν το παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας απέναντι στον Λεβαδειακό- αναμένεται να υπάρξει νέα καθοριστική συνάντηση αντιπροσωπείας παικτών με μέλη της διοίκησης προκειμένου να γίνουν ξεκάθαρες οι προθέσεις και τα νεότερα από τις δύο πλευρές.Πηγή: sport-fm.gr

Το κόστος από το αυτογκόλ στο Βουκουρέστι!

Παραλίγο να βρεθεί στην καλύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA η Εθνική. Ποιες ευρωπαϊκές δυνάμεις που θα βρεθούν στη Βραζιλία, ξεπερνά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Το κόστος από το αυτογκόλ στο Βουκουρέστι
Το αυτογκόλ του Τοροσίδη στο παιχνίδι της Τρίτης κόντρα στη Ρουμανία θα έχει κάποιο κόστος(μικρό βέβαια) τελικά. Ο στόχος επετεύχθη, καθώς η Εθνική προκρίθηκε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όμως αν είχαμε κρατήσει τη νίκη, θα κερδίζαμε αρκετές θέσεις στο FIFA Ranking του Νοεμβρίου. Το Αντιπροσωπευτικό μας Συγκρότημα αναμένεται να ανέβει στη 12η θέση από την 15η που είναι τώρα, ενώ αν είχαμε επικρατήσει στο Βουκουρέστι θα είχαμε φτάσει στην έκτη θέση παγκοσμίως για πρώτη φορά.

Η καλύτερη που έχουμε πάρει είναι η όγδοη τρεις συνεχόμενους μήνες(Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο) το 2008 και τον Οκτώβριο του 2011. Με τους 1.055 βαθμούς θα βρισκόμαστε για αυτόν τον μήνα πάνω από Αγγλία και Γαλλία, που εξασφάλισε προχθές(19/11) το «εισιτήριο» για Βραζιλία και θα είμαστε όγδοοι μεταξύ των ευρωπαϊκών ομάδων. Πηγή: sport-fm.gr

«Πιστεύω πως ο Σάντος θα μείνει»

Αισιόδοξος πως ο Φερνάντο Σάντος θα μείνει στην Εθνική δήλωσε ο Γιώργος Σαρρής στη SportDay. «Δικαιούνται απόλυτα το πριμ οι διεθνείς, αφού αυτοί ‘ζουν’ την ΕΠΟ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

«Πιστεύω πως ο Σάντος θα μείνει»
Την πεποίθηση πως ο Φερνάντο Σάντος θα πει το μεγάλο «ναι» και θα ανανεώσει τη συνεργασία του με την ΕΠΟ οδηγώντας την Εθνική και στο Euro 2016 εξέφρασε ο Γιώργος Σαρρής μιλώντας στη SportDay.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας απάντησε στα σχόλια για το πριμ των διεθνών, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια να βρει η ελληνική ομάδα μόνιμο προπονητικό κέντρο, αλλά και αυτή να φιλοξενηθούν αγώνες του Euro 2020 στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Σαρρής μίλησε για:

-την πρόκριση της Εθνικής: «Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Σκεφτείτε ότι ακόμα και στον όμιλο τελειώσαμε με 25 βαθμούς και χάσαμε την πρωτιά σε ισοβαθμία. Κάναμε δύο παιχνίδια-φωτιά στα μπαράζ και αν δεν έμπαινε κατά ατυχή σύμπτωση το αυτογκόλ, δεν θα μας έβαζαν γκολ ποτέ! Αυτή η ομάδα έχει μεγάλο χαρακτήρα και στέκεται ψηλά στο ευρωπαϊκό επίπεδο».

-τα οικονομικά προβλήματα της ΕΠΟ: «Καταρχάς, η ΕΠΟ δεν έχει πάρει ποτέ επιχορήγηση από το 2004 και μετά την Ολυμπιάδα και όλο αυτό το διάστημα συντηρείται από χορηγούς της και από τα μπόνους που παίρνει από UEFA και FIFA, όταν η ομάδα μετέχει σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Δηλαδή κατ' επέκταση πράγματι μπορείς να πεις ότι η ΕΠΟ επιβιώνει οικονομικά σε μεγάλο βαθμό χάρη στις επιτυχίες της Εθνικής».

-το πριμ των παικτών: «Δεν μπορεί να γράφεται δεξιά αριστερά ότι είναι πρόκληση για την κοινωνία που οι παίκτες παίρνουν υψηλά πριμ και άλλα τέτοια. Οι παίκτες ό,τι παίρνουν το δικαιούνται σε ΑΠΟΛΥΤΟ βαθμό. Ξέρετε γιατί; Γιατί αυτοί τα φέρνουν τα λεφτά. Και τα μισά από αυτά εύλογα θα πάνε σε αυτούς. Το μπόνους της FIFA κυμαίνεται συνήθως από 8 έως 10 εκατ. ευρώ. Από αυτά, περίπου τα μισά θα πάνε στους παίκτες, όπως συμβαίνει και σε όλες τις ομοσπονδίες στο εξωτερικό. Οι παίκτες τα δικαιούνται απόλυτα και να ξέρει ο κόσμος, γιατί πολλές αναλήθειες λέγονται, ότι αυτά τα λεφτά των πριμ δεν παίρνονται ούτε από τον φορολογούμενο πολίτη, ούτε από το κράτος, ούτε από τον ΟΠΑΠ, ούτε κανέναν. Οι ίδιοι οι παίκτες και το τιμ τα φέρνουν από τα μπόνους προκρίσεων σε τελικές φάσεις».

-το συμβόλαιο του Σάντος: «Μου είπε ότι μετά την κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου στη Βραζιλία, δηλαδή μόλις γυρίσουμε στην Αθήνα, θα κάτσουμε και θα κάνουμε τη σχετική συζήτηση. Χθες πήγε στην Πορτογαλία, θα ιδωθούμε πια στην κλήρωση και μετά από αυτήν πιστεύω ότι θα ξεκαθαρίσει το θέμα. Δεν θα μιλήσω για "deadline", γιατί δεν υπάρχουν τέτοιες ορολογίες στην σχέση μας με τον προπονητή. Θα πω μόνο ότι εκτιμώ ότι το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Πιστεύω ότι και ο ίδιος θα θέλει να απαντήσει μέχρι τότε, για να δούμε κι εμείς μετά τι πρέπει να πράξουμε ανάλογα με την απόφασή του. Εγώ πιστεύω ότι θα μείνει. Αυτή είναι η πεποίθηση και η εκτίμησή μου. Και υπάρχει και συγκεκριμένος λόγος που το λέω αυτό, πέραν του αμιγώς αγωνιστικού τομέα: έχει δεθεί τόσο πολύ συναισθηματικά με την ομάδα και τους ποδοσφαιριστές, που πιστεύω ότι στο τέλος θα επικρατήσει ή πιο σωστά θα πρωτοστατήσει αυτό το πράγμα στη σκέψη του».

-την υποψηφιότητα για το Euro 2020: «Βρισκόμαστε ακόμα στη φάση της μελέτης. Συμμετείχαμε στην αρχική διαδικασία της δήλωσης καταρχήν υποψηφιότητας και μελετάμε πλέον τι πρέπει να γίνει για να δούμε αν θα έχουμε προδιαγραφές για την τελική κατάθεση. Πρέπει να δούμε και τους αντιπάλους μας, για να καταλάβουμε αν έχουμε ρεαλιστικές πιθανότητες ή όχι».

-το προπονητήριο της Εθνικής: «Είμαστε σε φάση που ψάχνουμε το μόνιμο σπίτι της Εθνικής. Θέλουμε δικές μας εγκαταστάσεις. Η Παιανία θα μπορούσε να είναι μια καλή προοπτική, αλλά δεν είναι μόνο αυτή. Κοιτάμε και προς άλλες κατευθύνσεις. Εξετάζουμε και το ενδεχόμενο αγοράς, αλλά και δημιουργίας εγκαταστάσεων. Και φυσικά περιμένουμε και οικονομική βοήθεια από την UEFA».

Ελληνική μαγκιά!

Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να πάρει στα χαρτιά το πρώτο ματς με τη Ρουμανία λόγω γκάφας των αντιπάλων. Προτίμησε όμως να κερδίσει την πρόκριση στο γήπεδο. Διαβάστε την αποκάλυψη της SportDay.

Ελληνική μαγκιά
Οι μεγάλες ομάδες κερδίζουν στο γήπεδο. Ακόμη κι όταν έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στο ζητούμενο άκοπα. Η Εθνική απέδειξε πως δεν χρειάζεται χάρες από κανέναν για να φτάσει στο στόχο της και με κινήσεις σαν κι αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω, μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο περήφανοι για αυτή.

Όπως αποκαλύπτει η SportDay, η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να πάρει στα χαρτιά με 3-0 το πρώτο ματς με τη Ρουμανία για τα μπαράζ στο Παγκόσμιο Κύπελλο λόγω μίας τεράστιας γκάφας των αντιπάλων. Όμως όχι απλώς δεν το έκανε, αλλά φρόντισε κιόλας να ενημερώσει τους Ρουμάνους για την παρατυπία πριν τη σέντρα.

Συγκεκριμένα, ο κανονισμός αναφέρει πως όταν ένας ομοσπονδιακός προπονητής σε επίσημο προκριματικό ματς επιλέγει 23άδα θα πρέπει υποχρεωτικά να δηλώνει σε αυτήν τρεις τερματοφύλακες. Οι Ρουμάνοι όμως δήλωσαν δύο στο ματς της Παρασκευής και εφόσον αγωνίζονταν έτσι την Παρασκευή, η Ελλάδα, που το είχε αντιληφθεί, θα μπορούσε με ένσταση μετά το ματς για να το πάρει με 3-0 στα χαρτιά. Αντ’ αυτού και μετά από σχετικές επαφές της ΕΠΟ με τον Φερνάντο Σάντος, αποφασίστηκε να ενημερωθεί η ρουμανική πλευρά και ο παρατηρητής για να διορθωθεί το λάθος. Τελικώς οι αντίπαλοι δήλωσαν έναν παίκτη ως τρίτο τερματοφύλακα και απέφυγαν την γκάφα με ελληνική παρέμβαση.

«Θέλουμε να πάρουμε την πρόκριση μέσα στο γήπεδο και όχι στα χαρτιά», φέρεται να είπε ο τεχνικός διευθυντής, Τάκης Φύσσας, που εξ αρχής ήταν αντίθετος στο ενδεχόμενο να μείνει… μυστική η γκάφα των Ρουμάνων, κάτι που ήταν εις γνώσιν και του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλευρά των Ρουμάνων είπε δεκάδες «ευχαριστώ» στην ελληνική για τη στάση της, ενώ συγχαρητήρια υπήρχαν και από τον παρατηρητή του αγώνα για μία κίνηση που αποτελεί αποθέωση του fair play.Πηγή: sport-fm.gr

Έξτρα πριμ, Σάντος και τα… 50 μύρια για Μήτρογλου!

Τον Κώστα Μήτρογλου θα τον θυμούνται καιρό στη Ρουμανία. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της χώρας, Μιρτσέα Σάντου, θαμπωμένος με αυτά που είδε από τον διεθνή φορ, ξεστόμισε μεγάλη ατάκα!

Έξτρα πριμ, Σάντος και τα… 50 μύρια για Μήτρογλου
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την εστία των Ρουμάνων ήταν ο Κώστας Μήτρογλου. Ο Βίκτορ Πιτσούρκα δεν βρήκε τρόπο να τον εξουδετερώσει και τελικά, ο άσος του Ολυμπιακού σκόραρε συνολικά τρεις φορές κόντρα στη Ρουμανία.

Χαρακτηριστική στιγμή ήταν το τετ α τετ του Ρουμάνου προέδρου της ομοσπονδίας, Μιρτσέα Σάντου με στελέχη της ΕΠΟ και τον πρόεδρο, Γιώργο Σαρρή μετά τη λήξη της ρεβάνς στο Βουκουρέστι, στα VIP του γηπέδου . «Μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, η αξία του Μήτρογλου θα φτάνει τα 50 εκ. ευρώ!», ήταν τα λόγια του Μιρτσέα Σάντου στο «πηγαδάκι» με τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Τα… έσπρωξε η ΕΠΟ

Μετά το τέλος του ματς, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής κατέβηκε στα αποδυτήρια της «γαλανόλευκης» για να μοιράσει συγχαρητήρια σε όλους και να ανακοινώσει έξτρα πριμ της τάξεως των 300.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι συνομίλησε σχεδόν με όλους τους διεθνείς, ενώ για περισσότερη ώρα τα είπε με τις δύο «παλιοσειρές», Γιώργο Καραγκούνη και Κώστα Κατσουράνη.

Στο μεταξύ, τις επόμενες ημέρες, η FIFA θα ανακοινώσει τα ποσά με τα οποία θα πριμοδοτήσει τις ομάδες για την πρόκριση τους στην τελική φάση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στα ταμεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα μπουν περίπου 9-9,5 εκ.ευρώ εκ των οποίων περίπου το 50% θα μοιραστούν οι διεθνείς.

Η απάντηση του Σάντος

Στην Πορτογαλία βρίσκεται από την Τετάρτη ο Φερνάντο Σάντος και όλα δείχνουν ότι θα απαντήσει θετικά ή αρνητικά στην πρόταση της ΕΠΟ το αργότερο μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων. Πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει τούτη την ώρα, ενώ και ο ομοσπονδιακός τεχνικός θέλει το χρόνο του για να αποφασίσει.

Από τη μία, μπορεί να λέει η καρδιά του, Ελλάδα, από την άλλη, όμως, δεν κρύβει ότι του λείπει η καθημερινή επαφή με τους πάγκους. Πιθανότατα λοιπόν, δεν θα έλεγε όχι σε μία πολύ καλή προοπτική σε συλλογικό επίπεδο. Ανεξάρτητα το τι θα αποφασίσει ο Φερνάντο Σάντος, η Εθνική ομάδα θα βρίσκεται πάντα στην καρδιά του και η Ελλάδα θα είναι η δεύτερη πατρίδα του.

Προγραμματισμός για Μουντιάλ

Στις 6 Δεκεμβρίου, στην Μπαΐα είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και φυσικά, ο Πορτογάλος θα μεταβεί στη Βραζιλία για να εκπροσωπήσει τη «γαλανόλευκη». Αμέσως μετά θα επιστρέψει στην Αθήνα προκειμένου να μπει στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός για το Μουντιάλ (σ.σ. προπονητικό κέντρο στη Βραζιλία, προετοιμασία ομάδας και κλείσιμο φιλικών). Και λογικά θα απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης της συνεργασίας με την Εθνική.

Τα προπονητικά κέντρα που έχουν ξεχωρίσει ο Φερνάντο Σάντος και ο Τάκης Φύσσας στη διάρκεια των επισκέψεων τους είναι ένα στο Σάο Πάολο και ένα στο Σαλβαδόρ. Έχουν γίνει εδώ και καιρό οι προκρατήσεις, οπότε η τελική επιλογή θα παρθεί ανάλογα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. Πηγή: sport-fm.gr

Αργά και... βασανιστικά! (video)

To 0-0 απέναντι στην Ιορδανία δεν ικανοποίησε τους 70.000 που γέμισαν το «Σεντενάριο», όμως το 5-0 στο Αμμάν έστειλε τη «σελέστε» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας σφραγίζοντας το τελευταίο εισιτήριο.

Αργά και... βασανιστικά (video)

Οι παίκτες του Ταμπάρεζ ήταν αρκετά φλύαροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και ουσιαστικά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα τη μαζική άμυνα των Ιορδανών.

Λουίς Σουάρες και Έντισον Καβάνι έμειναν μπλοκαρισμένοι λόγω του ασφυκτικού πρέσινγκ του φιλοξενούμενων, που κινδύνεψαν να χάσουν την άτυπη ισοπαλία μόνο στις στημένες φάσεις. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι Ουρουγουανοί θα είναι η τελευταία ομάδα που «κλείνει» θέση για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το ερχόμενο καλοκαίρι.




Πηγή: sport-fm.gr

«Θα γίνει, θέλουν δε θέλουν…»

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του οράματος της «Αγια-Σοφιάς» παρά τα όποια εμπόδια παρουσιαστούν είναι οι άνθρωποι της ΑΕΚ. Αποφασιστικό βήμα χθες στο Δήμο και τα βήματα που ακολουθούν.

«Θα γίνει, θέλουν δε θέλουν…»
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ διαπίστωσαν χθες πως ο δρόμος προς την υλοποίηση του οράματος κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Γιατί μπορεί μεν να εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας η προμελέτη για την «Αγια-Σοφιά», ωστόσο αυτό δεν έγινε χωρίς αντιδράσεις.

Οι τρεις εκπρόσωποι του ΚΚΕ και ο Παντελής Γρετζελιάς που τάχθηκε ανοιχτά εναντίον του έργου προκάλεσαν την οργή των παρευρισκομένων οπαδών της ΑΕΚ, αλλά και των ανθρώπων της ομάδας με τη στάση τους. Κι αυτό γιατί επιχείρησαν να ορθώσουν εμπόδια στο πρότζεκτ, είτε ρωτώντας τι θα γίνει με τα ερασιτεχνικά τμήματα της ομάδας (για τα οποία ενδιαφέρθηκαν… ξαφνικά) είτε αντιδρώντας για παράπλευρα έργα που κρίνονται ζωτικής σημασίας για να γίνει το γήπεδο όπως πρέπει και το έχουν οραματιστεί οι υπεύθυνοι και ο κόσμος της «Ένωσης».

Η στάση τους προκάλεσε δυσαρέσκεια στην πλευρά της ΑΕΚ, που βλέπει ότι ένα έργο ζωτικής σημασίας για έναν ολόκληρο Δήμο και το σύλλογο γίνεται προσπάθεια από ορισμένες πλευρές να γίνει έρμαιο πολιτικών παιχνιδιών και κομματικών σκοπιμοτήτων.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, η ΑΕΚ έκανε χθες ένα ιστορικό βήμα για την κατασκευή του γηπέδου. Απομένουν ακόμη αρκετά, όπως η κατάθεση των μελετών στην Περιφέρεια, αλλά και οι κυκλοφοριακές μελέτες του Δήμου, προκειμένου να εκδοθούν οι προάδειες για να αρχίσουν τα έργα το συντομότερο δυνατό, αφού-φυσικά-πρώτα έχει γίνει και η ανάθεση του έργου σε κατασκευάστρια εταιρεία μέσω διαγωνισμού.

«Το γήπεδο θα γίνει, θέλουν δε θέλουν», έλεγαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ, που παρουσιάζονται βέβαιοι πως τα όποια εμπόδια παρουσιαστούν στο δρόμο τους-είτε από αντιδράσεις ορισμένων που δεν κατανοούν τα οφέλη που θα έχει το έργο, είτε τα οικονομικής φύσεως αφού ακόμη δεν έχει συγκεντρωθεί το συνολικό κεφάλαιο που απαιτείται για το έργο- θα ξεπεραστούν. Πηγή: sport-fm.gr

ΤΣΣΚΑ… για ένα δεκάλεπτο!

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να «καθαρίσει» η ΤΣΣΚΑ το ματς με τη Ναντέρ στη Μόσχα (72-60), για την 6η αγωνιστική της Euroleague και να φτάσει τις τέσσερις νίκες στη διοργάνωση.

ΤΣΣΚΑ… για ένα δεκάλεπτο
Παρά το νωθρό και κακό επιθετικά ξεκίνημά της, ανεβάζοντας σταδιακά στροφές και φορτσάροντας στην τρίτη περίοδο, η ΤΣΣΚΑ επικράτησε στη Μόσχα της Ναντέρ με 72-60, για την έκτη αγωνιστική του Α’ ομίλου της Euroleague. Η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα έφτασε τις τέσσερις νίκες στο γκρουπ, αφήνοντας στις δύο τους Γάλλους.

Για τους νικητές 14 πόντους είχε ο Πάργκο, 11 ο Μίτσοβ και 10 οι Χάινς. Πρώτος σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ο Τόμας με 18.

Μόλις για 1'53'' αγωνίστηκε ο Νέναντ Κρστιτς και μάλιστα στο τελευταίο πεντάλεπτο του ματς...

Το ματς



Κάκιστο ποιοτικά το ξεκίνημα του ματς στη Μόσχα. Οι γηπεδούχοι ήταν κακοί επιθετικά (4/13 σουτ), πέτυχαν μόλις πέντε πόντους σε 7’40’’ (5-10) και έδωσαν την ευκαιρία στην… λίγο καλύτερη Ναντέρ να προηγηθεί στο τέλος του δεκαλέπτου με 9-14. Με μπροστάρηδες τους Τεόντοσιτς και Βοροντσέβιτς και σερί 7-0 η ΤΣΣΚΑ πήρε το προβάδισμα (16-14) όμως οι Γάλλοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν καταφέρνοντας να ξαναπάρουν τα ηνία, 25-26. Μένοντας όμως χωρίς καλάθι τα τελευταία 2’48’’ του πρώτου μέρους και δεχόμενοι οκτώ αναπάντητους πόντους οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -7 (33-26).

Στο δεύτερο μέρος οι Μοσχοβίτες έδειξαν πως… δεν είχαν χρόνο για χάσιμο. Βρέθηκαν αρχικά στο +10 (38-28), ενώ δίνοντας βάρος στην άμυνά τους και βρίσκοντας ρυθμό στην επίθεση εκτόξευσαν τη διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου στους 18 πόντους, 59-41. Χαρακτήρα… διαδικαστικό απέκτησε το τελευταίο δεκάλεπτο. Η ΤΣΣΚ έφτασε ακόμα και στο +21 (65-44) και στη συνέχεια χαλάρωσε επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να μειώσουν στο τελικό 72-60.

Τα δεκάλεπτα: 9-14, 33-26, 59-41, 72-60

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 8 (2), Μίτσοβ 11 (1), Φριντζόν 2, Τζάκσον 2, Πάργκο 14 (1), Κρστιτς 2, Ουίμς 7, Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς 6 (7 ριμπάουντ), Κάουν 6, Χριάπα 4, Χάινς 10

Ναντέρ (Ντοναντιέ): Ενζουλιέ, Τζούντιθ, Τζαϊτέχ 4 (7 ριμπάουντ), Κοροζίν, Λάιτι 10 (2), Μίτσαμ 11 (3), Φόστερ 2, Τόμας 18 (4), Τραορέ 7, Ντάνιελς 4, Πασάβ 4 Πηγή: sport-fm.gr

Άγριο έγκλημα στην Ομόνοια - Εστιάτορας έβαλε να σκοτώσουν 28χρονο!

Ομογενής μπράβος από την Τσετσενία σκότωσε εν ψυχρώ 28χρονο επειδή απλώς ζήτησε τα δεδουλευμένα της φίλης του!

Άγριο έγκλημα στην Ομόνοια - Εστιάτορας έβαλε να σκοτώσουν 28χρονο
Εξιχνιάστηκε το άγριο έγκλημα που έγινε το απόγευμα της Τρίτης σε εστιατόριο στην περιοχή της Ομόνοιας. Όπως αποδείχθηκε ο δολοφόνος του 28χρονου Έλληνα που υπέκυψε σε βαριά τραύματα από ξυλοδαρμό είναι ένας 39χρονος μπράβος που έχει γεννηθεί στο Γκρόζνι της Τσετσενίας ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε κατ' εντολή του 43χρονου ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Ο 28χρονος Έλληνας λογομάχησε αρχικά με τον εστιάτορα επειδή ο τελευταίος αρνούνταν να πληρώσει τα δεδουλευμένα που χρωστούσε σε πρώην εργαζόμενη, φίλη του νεαρού. Τα αίματα άναψαν και τότε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ειδοποίησε τον 39χρονο ομογενή από την Τσετσενία, μπράβο της περιοχής, ο οποίος γρονθοκοπούσε με σφοδρότητα τον νεαρό άνδρα στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Κατά πληροφορίες ο μπράβος φορούσε γάντια που είχαν μέταλλο εσωτερικό και ήταν τέτοιο το μένος του που συνέχισε να χτυπά και να κλωτσά τον άτυχο 28χρονο ακόμη κι όταν είχε πέσει αναίσθητος.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης σε εστιατόριο της οδού Γερανίου κοντά στην Ομόνοια στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μια γυναίκα που ήταν παλιότερα υπάλληλος του εστιατορίου πήγε μαζί με δυο φίλους της το απόγευμα της Τρίτης στο κατάστημα για να ζητήσει τα χρήματα που της χρωστούσε ο ιδιοκτήτης.

Την ώρα εκείνη στο κατάστημα βρισκόταν ο 43χρονος διαχειριστής του μαγαζιού που ενημέρωσε τον 39χρονο μπράβο από την Τσετσενία να πάει στο κατάστημα.

Ο 39χρονος λογομάχησε με τον έναν από τους δύο φίλους της γυναίκας και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει. Όταν ο άτυχος 28χρονος έπεσε στο πάτωμα από τα χτυπήματα ο 39χρονος μπράβος συνέχισε να τον χτυπά με κλοτσιές στο κεφάλι.
Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως ήταν αργά, είχε χάσει τη ζωή του από τα χτυπήματα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 39χρονο (ως ημεδαπός αναφέρεται επισήμως στην ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας), αλλά και στον 43χρονο διαχειριστή του καταστήματος ο οποίος είναι κι αυτός ημεδαπός, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του άτυχου 28χρονου από την Αμαλιάδα της Ηλείας.

Πηγή: protothema.gr

Χρόνια Πολλά, Μάικ Μπατίστ!

Ο Μάικ Μπατίστ γιορτάζει σήμερα τα 36α γενέθλιά του και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός του ευχήθηκε τα δέοντα.

Χρόνια Πολλά, Μάικ Μπατίστ
Σήμερα ο Μάικ Μπατίστ κλείνει 36 χρόνια ζωής. Εννέα και πλέον από αυτά τα έχει περάσει στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο έχει κατακτήσει οκτώ πρωταθλήματα, έξι Κύπελλα και τρεις Ευρωλίγκες, αποτελώντας ένα μεγάλο κεφάλαιο της λαμπρής ιστορίας του.

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, η πράσινη ΚΑΕ να ξεχάσει τον κορυφαίο ξένο στην ιστορία της στα γενέθλιά του.

«Χρόνια Πολλά, Μάικ. Αγάπη, υγεία, ευτυχία και πολλά τρόπαια με τα πράσινα», αναφέρει το post του Παναθηναϊκού στο Twitter, καλώντας τους φίλους της ομάδας να στείλουν τις ευχές τους στον Αμερικανό άσο.

Happy birthday,Mike! Love, health, happiness and more trophies in Green! Send your wishes to @bigmeezy24! @euroleague

Πηγή: sport-fm.gr

Σπανούλης α λα ιταλικά! (video)

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στα ιταλικά με βιντεο-μήνυμα στην απονομή των βραβείων Giuseppe Sciacca.

Σπανούλης α λα ιταλικά (video)
Δεν ξέρουμε αν κάνει από τώρα πρόβα εν όψει του Final Four στο Μιλάνο… Πάντως ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε σε πολύ καλά ιταλικά και ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε με την απονομή του πρώτου αθλητικού βραβείου στην τελετή για τα «Giuseppe Sciacca».
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού λόγω των υποχρεώσεών του με την ομάδα του δεν ήταν δυνατό να παραστεί στην εκδήλωση που έγινε στο Βατικανό, αλλά θα παραλάβει το βραβείο του πριν από το ματς με τη Γαλατάσαραϊ την επόμενη Πέμπτη.

«Είναι τιμή για μένα το πρώτο βραβείο αθλητισμού. Είμαι περήφανος που παραλαμβάνω ένα βραβείο με παγκόσμιο κύρος σαν κι αυτό. Δυστυχώς λόγω υποχρεώσεων με την ομάδα μου δεν μπορώ να είμαι παρών στο Βατικανό, αλλά σας περιμένουμε στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα», ανέφερε ο 31χρονος άσος σε βιντεο-μήνυμα.





Πηγή: sport-fm.gr

Πήγε για… μάχη ο Βασιλακόπουλος!

Για το Μπουένος Άιρες, όπως θα δώσει μία πρώτη μάχη για wild card εν όψει Μουντομπάσκετ, αναχώρησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. Αναμένεται διαμάχη FIBA με την Ευρωλίγκα.

Πήγε για… μάχη ο Βασιλακόπουλος
Το πρώτο βήμα για τη διεκδίκηση μίας wild card, ώστε η Ελλάδα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, θα επιχειρήσει να κάνει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στο Μπουένος Άιρες.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ αναχώρησε το πρωί για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, όπου θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της FIBA World. Από αυτή θα προκύψει η τελική λίστα των υποψήφιων χωρών για τις τέσσερις wild card του Μουντομπάσκετ της Ισπανίας. Η Ελλάδα αναμένεται να είναι μέσα σε αυτές, καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις και μοναδικό ερωτηματικό για την τελική επιλογή που θα γίνει το Φεβρουάριο είναι μήπως η FIBA επιλέξει χώρες που θα κάνουν μεγάλες δωρεές στο ίδρυμά της.

Παράλληλα, στην προσεχή συνεδρίαση θα προχωρήσει η αλλαγή του καταστατικού της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ αναμένεται να εκφραστεί η αντίθεση της FIBA στην Ευρωλίγκα που αρνείται κατηγορηματικά την καθιέρωση προκριματικών αγώνων για το Ευρωμπάσκετ και το Μουντομπάσκετ μέσα στη διάρκεια της σεζόν, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.Πηγή: sport-fm.gr

Μπατίστ... ο 4ος!

Ανήμερα των 36ων γενεθλίων του ο Μάικ Μπατίστ έχει τη δυνατότητα να γίνει ο τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα ξεπερνώντας τον παλιό παίκτη του Ολυμπιακού, Νίκολα Βούισιτς.

Μπατίστ... ο 4ος
Στα 36α γενέθλια του ο Μάικ Μπατίστ μπορεί να πάρει ως δώρο την τέταρτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα προσπερνώντας τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού και νυν team manager της Maccabi Electra Νίκολα Βούισιτς.

Ο «Μιχάλης» του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη θέση έχοντας 2435 πόντους και χρειάζεται εννέα για να φτάσει τον Νίκολα Βούισιτς, ο οποίος είναι στην τέταρτη θέση με 2444.

Ο Μπατίστ «έκανε» σεφτέ στην Ευρωλίγκα τη σαιζόν 2000-2001 με την Belgacom Spirou με την οποία έπαιξε δέκα παιχνίδια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και σημείωσε 161 πόντους

Ακολούθησαν εννέα χρυσά χρόνια με τη φανέλα του «τριφυλλιού», όπου ο «Big Mike» «έγραψε» 2115 πόντους στο κοντέρ του.

Την περυσινή σαιζόν, τον βρήκε στη Fenerbahce Ulker για να προσθέσει άλλους 125 πόντους στο ενεργητικό του. Το καλοκαίρι ο Μπατίστ αποφάσισε να επιστρέψει στον «εξάστερο» και μέχρι τώρα έχει σημειώσει 34 πόντους. Πηγή: sport-fm.gr

Με Γιώργο, αλλά… χωρίς Γιάννη!

Με στόχο το 6/6 αναχωρεί σήμερα για τη Μάλαγα η αποστολή του Ολυμπιακού εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με την Ουνικάχα. Στην αποστολή παρά το διάστρεμμα ο Πρίντεζης, έξω Σίμονς και Παπαπέτρου.

Με Γιώργο, αλλά… χωρίς Γιάννη
Ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης του τρίτου ομίλου της Ευρωλίγκας θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν σήμερα για τη Μάλαγα, όπου την Παρασκευή απέναντι στην Ουνικάχα (19:00) θα επιχειρήσουν να κάνουν το 6/6 στη διοργάνωση και συνολικά το 15/15 σε όλα τα παιχνίδια που έχουν δώσει φέτος.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Γιώργο Πρίντεζη, καθώς ευτυχώς το διάστρεμμα που υπέστη στη χθεσινή προπόνηση ήταν ελαφρύ. Έτσι θα αγωνιστεί κανονικά απέναντι στην παλιά του ομάδα, όπως και ο Κώστας Σλούκας που είχε λείψει από το προηγούμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Αντίθετα, εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Σέντρικ Σίμονς (γίνεται προσπάθεια για να προλάβει τον νοκ άουτ ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 23 Δεκεμβρίου) και ο Γιάννης Παπαπέτρου, που αποκλείστηκε από την αποστολή για λόγους τακτικής, μαζί με τον Δημήτρη Μαυροειδή και τον Ανδρέα Χριστοδούλου.

Η αποστολή του Ολυμπιακού δεν θα προλάβει να προπονηθεί απόψε στο γήπεδο της Μάλαγα, παρά μόνο το πρωί της Παρασκευής.
Πηγή: sport-fm.gr

Εδώ είναι ΟΑΚΑ!!

Με μόνο στόχο τη νίκη ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21/11, 21:30) στο ΟΑΚΑ την Λιέτουβος Ρίτας, στο πρώτο του φετινό παιχνίδι για την Euroleague, στην φυσική του έδρα.

Εδώ είναι ΟΑΚΑ!
Ταξίδεψε στην Κύπρο για να παίξει με την Λαμποράλ Κούτσα και στη συνέχεια στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Παναθηναϊκός εξέτισε την ποινή του πλέον επιστρέφει στο… σπίτι του, το ΟΑΚΑ, για πρώτη φορά φέτος στην Euroleague, υποδεχόμενος την Λιέτουβος Ρίτας (21/11, 21:30, Δημόσια Τηλεόραση).

Το μόνο πράγμα που βρίσκεται στο μυαλό του Αργύρη Πεδουλάκη και των παικτών του είναι η νίκη καθώς τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των «πράσινων» στον Δ’ όμιλο (3 ήττες και 2 νίκες), τους βάζουν σε περιπέτειες όχι μόνο για την κατάταξή τους στο γκρουπ, αλλά και για την πρόκρισή τους στο Top 16 της διοργάνωσης.

Τα πράγματα, πάντως δεν αναμένονται εύκολα για το «τριφύλλι». Αφενός γιατί οι Λιθουανοί παρότι μετρούν μόλις μία νίκη, αυτή στον πρώτο γύρο κόντρα στον Παναθηναϊκό στην παράταση, είναι σκληροτράχηλη ομάδα που δεν το βάζει εύκολα κάτω. Από την άλλη, γιατί τα προβλήματα δεν εγκαταλείπουν τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Αυτή τη φορά ο… πονοκέφαλος έρχεται από τον τραυματισμό του Λάσμε. Ο Γκαμπονέζος σέντερ στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο την περασμένη Κυριακή αποχώρησε με ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή του στο αγώνα με την Λιέτουβος κρίνεται αμφίβολη και αναμένεται να αποφασισθεί την τελευταία στιγμή.

Αν οι… αριθμοί ήταν αυτοί που έκριναν τον νικητή τότε ο ΠΑΟ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί καθώς έχει καλύτερα νούμερα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες της διοργάνωσης μέχρι στιγμής. Ο Παναθηναϊκός έχει σχεδόν καθολική υπεροχή έναντι της Λιέτουβος Ρίτας. Υπερτερεί σε επίθεση (81 έναντι 70,4 πόντους κατά μέσο όρο), άμυνα (78,2 έναντι 80), ευστοχία σε βολές (75,5% έναντι 69,6%) και δίποντα (50,6% έναντι 43,1%), ριμπάουντ (33,6 έναντι 30,6 ανά αγώνα), ασίστ (18,4 έναντι 18,2), τάπες (3,2 έναντι 2), λάθη (11,8 έναντι 13,4) και index (89 έναντι 86,8), ενώ μειονεκτεί ελαφρώς μόνο σε ευστοχία σε τρίποντα (35,4% έναντι 35,8%) και κλεψίματα 7,6 έναντι 7,8).

Από την άλλη όμως η προϊστορία είναι υπέρ της Λιέτουβος Ρίτας, καθώς μετρά τρεις νίκες σε πέντε αγώνες με τον Παναθηναϊκό και μάλιστα είχε κερδίσει στην τελευταία της επίσκεψη στο ΟΑΚΑ, με 68-67 για το Top 16 της περιόδου 2010/11.

Όμως επειδή ούτε οι αριθμοί, αλλά ούτε οι προϊστορία… παίζουν μπάσκετ, οι «πράσινοι» θα πρέπει να εστιάσουν από τη μία στο μαρκάρισμα των Γκετσεβίτσιους και Σεϊμπούτις στην περιφέρεια που αν βρεθούν σε καλή μέρα μπορούν να «σκοτώσουν» οποιαδήποτε ομάδα και από την άλλη στους Σονγκάιλα και Παλάσιος κοντά στη ρακέτα που μπορούν να του κάνουν τη ζημιά στο ζωγραφιστό.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Σρέτεν Ράντοβιτς από την Κροατία, ο Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ Νιθ από την Ισπανία και ο Μίλιγια Βοΐνοβιτς από τη Σερβία.

Το πρόγραμμα του Δ’ ομίλου

Πέμπτη 21/11

21:30 Παναθηναϊκός Λιέτουβος Ρίτας
21:45 Μακάμπι Τελ Αβίβ-Λαμποράλ Κούτσα

Παρασκευή 22/11

18:00 Λοκομοτίβ Κουμπάν-Ερυθρός Αστέρας

Η βαθμολογία του Δ΄ομίλου

Μακάμπι Τελ Αβίβ 4-1
Λοκομίβ Κουμπάν 4-1
Παναθηναϊκός 2-3
Ερυθρός Αστέρας 2-3
Λαμποράλ Κούτσα 2-3
Λιέτουβος Ρίτας 1-4

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες όλων των ομίλων

Α’ όμιλος

21/12, 18:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ναντέρ
21/12, 21:45 Παρτίζαν-Μπαρτσελόνα
22/12, 20:00 Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Μπουντιβέλνικ

Βαθμολογία Α’ ομίλου

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 5-0
Μπαρτσελόνα 3-2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-2
Ναντέρ 2-3
Παρτίζαν 1-4
Μπουντιβέλνικ 1-4

Β’ όμιλος

22/11, 21:15 Στράσμπουργκ-Μπάμπεργκ
22/11, 21:45 Αρμάνι Μιλάνο-Εφές Αναντολού
22/11 21:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Ζαλγκίρις Κάουνας

Βαθμολογία Β’ ομίλου

Ρεάλ Μαδρίτης 5-0
Αρμάνι Μιλάνο 3-2
Εφές Αναντολού 3-2
Ζαλγκίρις Κάουνας 2-3
Μπάμπεργκ 2-3
Στράσμπουργκ 0-5

Γ’ όμιλος

21/11, 21:00 Γαλατασαράι-Σιένα
21/11, 21:15 Μπάγερν Μονάχου-Ζιέλονα Γκόρα
22/11, 20:00 Ουνικάχα Μάλαγα-Ολυμπιακός

Βαθμολογία Γ’ ομίλου

Ολυμπιακός 5-0
Μπάγερν Μονάχου 3-2
Γαλατασαράι 3-2
Ουνικάχα Μάλαγα 2-3
Σιένα 1-4
Ζιέλονα Γκόρα 1-4
Πηγή: sport-fm.gr

Νίκες με… υπερωρίες και Κουφό!!

Πέισερς και Γκρίζλις πήραν μεγάλες νίκες στην παράταση απέναντι σε Νικς και Ουόριορς αντίστοιχα. Καλή εμφάνιση πάλι από Κουφό. Συνεχίζουν οι Μπλέιζερς, πήραν το ντέρμπι του Τέξας οι Μάβερικς.

Νίκες με… υπερωρίες και Κουφό
Με 35 πόντους του Πολ Τζορτζ, οι Πέισερς επικράτησαν 103-96 των Νικς στην παράταση κι έφτασαν τις δέκα νίκες σε έντεκα ματς. Ο Καρμέλο Άντονι είχε 30 πόντους και 18 ριμπάουντ για τους Νεοϋορκέζους, που μετρούν έξι σερί ήττες στην έδρα τους.

Η απουσία του Στίβεν Κάρι στοίχισε στους Ουόριορς, που ηττήθηκαν επίσης στην παράταση με 88-81 από τους Γκρίζλις. Ο Κώστας Κουφός είχε 7 πόντους (1/2 βολές, 3/10 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα σε 21:16, ενώ ο Νικ Καλάθης χρησιμοποιήθηκε για 3:36 έχοντας ένα άστοχο δίποντο, μία ασίστ και ένα λάθος.

Οι Μπλέιζερς συμπλήρωσαν οκτώ σερί νίκες μετά το 91-82 στο Μιλγουόκι επί των Μπακς, που δεν χρησιμοποίησαν καθόλου τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Οι Μάβερικς πήραν με 123-120 το ντέρμπι του Τέξας απέναντι στους Ρόκετς με επί μέρους σκορ 36-19 στην τέταρτη περίοδο. Στο διάστημα αυτό ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 14 από τους 35 πόντους του, ενώ 37 πρόσθεσε ο Μόντα Έλις. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ έκανε ρεκόρ με τις «ρουκέτες» πετυχαίνοντας 33 πόντους.

Το Μαϊάμι πέρασε με 120-92 από το Ορλάντο με 21 πόντους, 7 ασίστ και 6 ριμπάουντ του Λεμπρόν Τζέιμς και παρά την απουσία του Ντουέιν Ουέιντ.

Οι Κλίπερς νίκησαν με 102-98 τους Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα και ο Κρις Πολ με 20 πόντους και 11 ασίστ έγινε ο πρώτος παίκτης που αρχίζει τη σεζόν με 12 σερί νταμπλ-νταμπλ σε πόντους και ασίστ, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Μάτζικ Τζόνσον από τη σεζόν 1990/91.

Οι Σπερς επικράτησαν εύκολα των Σέλτικς με 104-93 φτάνοντας τις οκτώ σερί νίκες και παραμένοντας αήττητοι στο Σαν Αντόνιο (5-0).

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Μπρούκλιν Νετς 95-91 Γουόκερ 31, Χέντερσον 13, Σέσιονς 13-Μπλάτσε 25, Τζόνσον 19, Άντερσον 16, Πιρς 12.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς 91-98 Ίρβινγκ 28, Τζακ 14, Βαρεζάο 14, Γουέιτερς 11-Μπιλ 26, Νενέ 24, Ουέμπστερ 15, Γουόλ 15.

Νιου Γιορκ Νικς-Ιντιάνα Πέισερς 96-103 (κ.α. 89-89) Άντονι 30 (18 ριμπ.), Σμιθ 21, Ούντριχ 19, Μπαρνιάνι 10-Τζορτζ 35, Χιλ 23, Γουέστ 10 (10 ριμπ.), Στίβενσον 9, Χίμπερτ 8, Σκόλα 8.

Ορλάντο Μάτζικ-Μαϊάμι Χιτ 92-120 Αφλάλο 30, Ολαντίπο 20, Νέλσον 17-Τζέιμς 21, Μπος 18, Τζόουνς 17, Μπίσλεϊ 14, Άντερσεν 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Τορόντο Ράπτορς 98-108 Χόους 28 (10 ριμπ.), Τέρνερ 13 (10 ριμπ.), Άντερσον 13, Κάρτερ-Ουίλιαμς 10-ΝτεΡόζαν 33, Γκέι 18, Ρος 17, Λάουρι 13 (10 ασίστ).

Ατλάντα Χοκς-Ντιτρόιτ Πίστονς 93-85 Μίλσαπ 19, Τιγκ 18, Κάρολ 11 (12 ριμπ.), Σκοτ 11, Χόρφορντ 10-Τζένινγκς 21, Στάκεϊ 18, Σμιθ 11, Ντράμοντ 10 (12 ριμπ.).

Μιλγουόκι Μπακς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 82-91 Ρίντναουρ 13, Πατσούλια 11, Νιλ 11, Χένσον 10-Όλντριτζ 21, Λίλαρντ 19, Μάθιους 15.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Λος Άντζελες Κλίπερς 98-102 Μάρτιν 28 (10 ριμπ.), Πέκοβιτς 20, Μπρούερ 17, Λοβ 10 (12 ριμπ.)-Πολ 20 (11 ασίστ), Γκρίφιν 20 (10 ριμπ.), Κρόφορντ 16, Ρέντικ 15, Ντάντλεϊ 11, Τζόρνταν 4 (12 ριμπ.).

Νιου Ορλίνς Πέλικανς-Γιούτα Τζαζ 105-98 Ντέιβις 22, Άντερσον 19, Χόλιντεϊ 14, Έβανς 13, Σμιθ 11-Καντέρ 19, Λούκας 14, Φέιβορς 13 (11 ριμπ.), Τζέφερσον 13, Μπερκ 11.

Σαν Αντόνιο Σπερς-Μπόστον Σέλτικς 104-93 Πάρκερ 19, Λέοναρντ 16, Ντάνκαν 13, Ντιαό 12, Σπλίτερ 11 (10 ριμπ.), Γκριν 11-Σάλιντζερ 19 (17 ριμπ.), Γκριν 19, Μπράντλεϊ 19, Κρόφορντ 12.

Φίνιξ Σανς-Σακραμέντο Κινγκς 106-113 Ντράγκιτς 31, Γκριν 23, Μάρκους Μόρις 13, Πλάμλι 12, Τάκερ 12-Τόμας 23, Κάζινς 19 (12 ριμπ.), Βάσκες 13, Εμπά α Μουτ 11, Τόμπσον 10.

Ντάλας Μάβερικς-Χιούστον Ρόκετς 123-120 Έλις 37, Νοβίτσκι 35, Μάριον 13, Καλντερόν 13, Ντάλεμπερτ 6 (10 ριμπ.)-Χάουαρντ 33 (11 ριμπ.), Χάρντεν 23, Πάρσονς 21 (11 ασίστ), Τζόουνς 18, Κάσπι 11.

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς-Μέμφις Γκρίζλις 81-88 (κ.α. 75-75) Τόμπσον 21, Λι 18, Μπαρνς 16, Μπόγκουτ 12 (14 ριμπ.), Ιγκουοντάλα 7 (14 ασίστ)-Ράντολφ 21 (12 ριμπ.), Κόνλεϊ 19, Γκασόλ 18 (11 ριμπ.), Πρινς 8.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ
Πηγή: sport-fm.gr

Απόπειρα δολοφονίας κατά Ερντογάν!

Προσπάθησε να μπει στο γραφείο του Ερντογάν στην Αγκυρα - Ο άντρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά - Τον έχουν αναγνωρίσει οι αρχές.

Απόπειρα δολοφονίας κατά Ερντογάν
Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία έπειτα από απόπειρα δολοφονίας κατά του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αντρας ζωσμένος με εκρηκτικά προσπάθησε πριν από λίγο να μπει στο γραφείο του Ερντογάν στην οδό Vekaletler Avenue στην Αγκυρα.
Οι μαρτυρίες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να πιάσουν τον 52χρονο άντρα τη στιγμή που πυροδοτούσε τα εκρηκτικά, αποτρέποντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή το μακελειό! Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγο και το όνομα του βομβιστή που είναι Tugrul. B. Η αστυνομία λέει ότι έχει θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση και ότι ο 52χρονος είχε φτιάξει τη βόμβα στο σπίτι του.

Οι άντρες της ασφάλειας του Τούρκου πρωθυπουργού πυροβόλησαν τον άντρα, ο οποίος σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι ο άντρας είναι νεκρός, αλλά τώρα τα τηλεοπτικά κανάλια της Τουρκίας μεταδίδουν ότι είναι τραυματισμένος. Οι δρόμοι γύρω από το γραφείο του τούρκου πρωθυπουργού έχουν αποκλειστεί και επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.


Υπό κράτηση ο άνδρας που επιχείρησε να μπει στο γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν

Αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα και έθεσαν υπό κράτηση έναν άνδρα ο οποίος αποπειράθηκε να μπει στο χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, όπως δήλωσε στέλεχος των υπηρεσιών του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο άνδρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά αλλά αυτή την ώρα το ενδεχόμενο αυτό εξετάζεται καθώς έχουν γίνει αναφορές περί ψεύτικου εμπρηστικού μηχανισμού. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών πάντως δήλωσε πως ο άνδρας δεν κουβαλούσε βόμβα και πως έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα.

Η φρουρά του Ερντογάν ακινητοποίησε τον άνδρα, ο οποίος αρνήθηκε να επιδείξει κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητά του, όπως δήλωσε στέλεχος του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού.

Η αρχική πληροφορία πως ο άνδρας είχε τραυματιστεί φαίνεται να διαψεύδεται, επιβεβαιώνεται ωστόσο πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα προειδοποιητικά

Ο Ερντογάν δεν βρισκόταν στο γραφείο του όταν σημειώθηκε το περιστατικό, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με το NTV, ο άνδρας είχε τηλεφωνήσει στην αστυνομία μερικά λεπτά νωρίτερα για να προειδοποιήσει ότι μετέβαινε στο γραφείο του πρωθυπουργού.

Πηγή: Newsbeast.gr 

Κύπελλο Βραζιλίας: «Αεροπορική» μοιρασιά Ατλέτικο με Φλαμένγκο! (video)

Στο 1-1 έμειναν Ατλέτικο Παραναένσε και Φλαμένγκο, αλλά η δεύτερη ομάδα απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση του Κυπέλλου Βραζιλίας.
Άλλωστε, ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου οι «φουρακάο» θα πρέπει να κερδίσουν ή να αποσπάσουν ισοπαλία μεγαλύτερη του 2-2, ώστε να πάρουν το Copa do Brasil σε βάρος της Φλαμένγκο. Σημειώνουμε πως η Ατλέτικο δεν έχει κατακτήσει Κύπελλο, σε αντίθεση με τους «μενγκάο», που πρώτευσαν στη διοργάνωση του 1990 και του 2006.
Στον πρώτο τελικό του φετινού Κυπέλλου, ο 21χρονος Μαρσέλο άνοιξε το σκορ υπέρ των γηπεδούχων με μακρινό σουτ στο 17ο λεπτό. Ακολούθησε αντίστοιχη θεαματική και τολμηρή προσπάθεια του Αμαράλ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 30ό λεπτό και πανηγύρισε το τέρμα… μπουσουλώντας.




Πηγή: onsports.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ιστορικό «διπλό» για Πόντε Πρέτα! (video)

Στο Brasileiro είναι πλέον φαβορί για υποβιβασμό, αλλά η Πόντε Πρέτα κέρδισε με 3-1 τη Σάο Πάολο στον εκτός έδρας ημιτελικό του Κόπα Σουντεμαρικάνα.
Απέκτησε, δηλαδή, σημαντικότατο προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό της διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής, καθώς ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στην έδρα της. Από μόνη της, η παρουσία στα ημιτελικά του Σουνταμερικάνα έχει ιστορική σημασία για τους «Μακάκα», οπότε γίνεται εύκολη αντιληπτή η αξία πιθανής πρόκρισης στον τελικό.
Στην προκειμένη, πάντως, βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το 20ό λεπτό, καθώς ο Γκανσό, πρώην μεσοεπιθετικός της Σάντος, «ζωγράφισε» και άνοιξε το σκορ, ενώ η Σάο Πάολο έχασε αρκετές ευκαιρίες, όσο το σκορ ήταν στο 1-0. Στο 44ο λεπτό, όμως, η Πόντε Πρέτα ισοφάρισε με αυτογκόλ του Αντόνιο Κάρλος, ενώ ο 31χρονος Λεονάρντο διαμόρφωσε το 2-1 στο 53ο λεπτό και ο 25χρονος Ούεντελ το 3-1 στο 70ό λεπτό. Τέλος θυμίζουμε πως Λιμπερτάδ και Λανούς αποτελούν το έτερο ζευγάρι των ημιτελικών.




Πηγή: onsports.gr

Καραγκουναίοι και Σπανούληδες!!

H ... άλλη Eθνική ομάδα προκρίθηκε στο Μουντιάλ και ο Βασίλης Σκουντής εξηγεί γιατί δεν αλλαξοπιστεί, αλλά σίγουρα ζηλεύει!
Το σκεπτόμουν πολλή ώρα εάν έπρεπε να γράψω αυτό το κείμενο, αλλά εντέλει υπέκυψα στον πειρασμό και...γαία πυρί μειχθήτω!
Για να πω λοιπόν την αμαρτία μου, ζήλεψα πολύ χθες το βράδυ, όταν έβλεπα τον δακρυσμένο Σάντος να μιλάει ελληνικά και να απογειώνεται κυριολεκτικώς στον έβδομο ουρανό και ζήλεψα επίσης την «hola»  των Eλλήνων ποδοσφαιριστών μπροστά στους φιλάθλους που ταξίδεψαν στο Βουκουρέστι για να τους συμπαρασταθεί και (φαντάζομαι) πως θα κάνουν κιόλας ουρές στις Τράπεζες για να ζητήσουν ... Μουντιαλοδάνεια!
Κάποτε μας ζήλευαν αυτοί, τώρα τους ζηλεύουμε εμείς και τούτη μπορεί να είναι μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά δεν χωνεύεται εύκολα! Για να μην παρεξηγηθώ-κι επειδή στο παρελθόν εξελίχθηκε ένας ανόητος εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στις δυο μεγαλύτερες φυλές του ελληνικού αθλητισμού- οφείλω να διευκρινίσω ότι αν και υπέρμαχος (και συν τοις άλλοις εμπνευστής) τού όρου «μπασκετική μασονία» δεν είμαι μονόχνωτος και όχι μόνο παρακολουθώ, αλλά αγαπώ όλα τα σπορ, μηδέ του ποδοσφαίρου -με το οποίο κάποιοι ομοϊδεάτες βγάζουν σπυράκια- εξαιρουμένου...
Αυτά (επαναλαμβάνω ότι) τα διευκρινίζω από την αρχή για να μην προκαλούνται εσφαλμένες εντυπώσεις ότι τάχα η μπασκετική ράτσα βγάζει τον φθόνο και τη χολή της για το ποδόσφαιρο...
Ζήλεψα λοιπόν, πρώτα απ' όλα για το γεγονός: για δεύτερη απανωτή φορά η Εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια βρισκόταν σε καραντίνα από τις μεγάλες διοργανώσεις, προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το αυτό εύχομαι και δι' ημάς, ώστε να τριτώσει το (κοινό) καλό: συνέπεσαν για την Ελλάδα το Μουντιάλ και το Μουντομπάσκετ το 1994 στις ΗΠΑ και στον Καναδά και το 2010 στη Νότια Αφρική και στην Τουρκία, αλλά τώρα ενώ η Εθνική ποδοσφαίρου ετοιμάζεται να προσκυνήσει τον Λυτρωτή Χριστό στο λόφο του Κορκοβάδο, ελόγου μας κρεμόμαστε από τα. τέτοια του Μπάουμαν και από τη μεγαθυμία τoυ κονκλαβίου της FIBA για το που θα δώσει τις τέσσερις wild cards !
Βεβαίως ο Βασιλακόπουλος (δηλώνει ότι) αισιοδοξεί κι εγώ επίσης ανήκω σε αυτούς που έχουν θετικό προαίσθημα για την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά μέχρι τότε θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή και συνάμα την προσευχή μας. Θα χρειαστεί επίσης να κάνουμε σωστές διπλωματικές κινήσεις και ακόμη θα χρειαστεί (συγνώμη πάλι για την έκφραση) να κάνουμε και το.. σκατό μας παξιμάδι για να εξοικονομήσουμε τα χρήματα που είναι εκ των ων ουκ άνευ για το δυνάμωμα της υποψηφιότητας μας.
Δεν αλλαξοπίστησα, ούτε θα γίνω γενίτσαρος, αλλά  πολύ φοβάμαι πως το συγκριτικό πλεονέκτημα που διέθετε κάποτε το μπάσκετ έναντι του ποδοσφαίρου έχει πλέον ατονήσει, εάν δεν απωλέσθη εντελώς: καμαρώναμε μέχρι πρότινος για το υψηλό πνευματικό επίπεδο και το μεγάλο ηθικό ανάστημα των παικτών, των προπονητών και των παραγόντων του μπάσκετ, αλλά κι αυτά παίζονται πλέον! Προς Θεού, δεν υπαινίσσομαι ότι -σε πείσμα της φύσεως τους- οι μπασκετικοί κόντυναν ή έγιναν άξεστοι και άτιμοι, αλλά είναι βέβαιο πως το ποδόσφαιρο έκανε αρκετά βήματα προς τα εμπρός και κάλυψε το χάντικαπ που είχε...
Ναι, ξέρω πως η Εθνική του ποδοσφαίρου αποτελεί μια... υπεραξία σε σχέση με το πρωτάθλημα και τις συνθήκες που επικρατούν εντός και επί ταυτά και γι' αυτό εδώ και δέκα χρόνια, που έχει γίνει θαμώνας των μεγάλων διοργανώσεων, μοιάζει σαν να προέρχεται από έναν άλλο πλανήτη, διότι ο δικός της συχνά αποδεικνύεται ανήμπορος και  ανάξιος για να την κρατήσει. Σε αντίθεση κιόλας με ό,τι συνέβη με τον θρίαμβο του Ευρωμπάσκετ του 1987, το έπος τοu Euro του 2004 δεν αξιοποιήθηκε  όπως του άρμοζε από την ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία και τουλάχιστον στην εγχώρια κατανάλωση πήγε άπατο!
Η διαφορά καλύφθηκε όχι συντεταγμένα από το σύνολο της ποδοσφαιρικής κοινωνίας, αλλά μεμονωμένα λόγω της εξέλιξης και της διεθνοποίησης των παικτών, που βγήκαν από τα στενά ελληνικά σύνορα, ξεστραβώθηκαν, εξελίχθηκαν θεαματικά και μετάγγισαν αυτή την εισαγόμενη κουλτούρα στις φλέβες της Εθνικής. Καλύφθηκε επίσης από την ευτυχή συγκυρία της παρουσίας δυο προπονητών (Ρεχάγκελ, Σάντος) οι οποίοι έχουν δόγμα και αρχές, είναι θιασώτες ενός συγκεκριμένου στιλ παιχνιδιού, το οποίο εδράζεται στην καλή αμυντική λειτουργία και περισσότερο στο ποδόσφαιρο αναμονής παρά σε εκείνο της πρωτοβουλίας και κατάφεραν να βάλουν τα δυο πόδια των συνήθως ατίθασων και με ροπή στον αυτοσχεδιασμό παικτών σε ένα παπούτσι!
Καλύφθηκε επίσης και από την αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας των Εθνικών ομάδων και αυτό (ανεξαρτήτως της όποιας άποψης επικρατεί  για τους Γκαγκάτσηδες, τους Πιλάβιους και τους Σαρρήδες)  πρέπει να πιστωθεί στις διοικήσεις της ΕΠΟ, που υπό την πίεση των προπονητών, των παικτών και των ραγδαίων εξελίξεων στο διεθνές ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, δημιούργησαν έναν κλοιό ασφαλείας και ένα πλέγμα σοβαρότητας γύρω από την Εθνική: δεν χώνονται πια στα ποδάρια του προπονητή και των παικτών οι διάφοροι ... παρατρεχάμενοι και Βλαχοδήμαρχοι και συν τοις άλλοις ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας προσέχει το ντύσιμο του και δεν εμφανίζεται ξαφνικά σε τηλεοπτικές εκπομπές φορώντας τις... πιτζάμες του, όπως κάποτε ο συμπαθέστατος Τριβέλλας!
Ναι, όντως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά κι από τη στιγμή που η ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία τις πρόσεξε και τις διαχειρίστηκε, δρέπει κιόλας τους καρπούς τους. Θα ήταν άλλωστε εγκληματική αμέλεια να τις παραβλέψουν, διότι το οικονομικό υπόβαθρο του ποδοσφαίρου στις μεγάλες διοργανώσεις και το αντίστοιχο του μπάσκετ είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα: και μόνο το γεγονός ότι ενώ η ΕΟΚ θα πληρώσει χρυσή τη wild card, η ΕΠΟ θα εισπράξει πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ από τη FIFA (χώρια τα έσοδα από τους χορηγούς της Εθνικής και τα χρήματα που βάζουν στα ταμεία τους οι σύλλογοι στους οποίους αγωνίζονται οι διεθνείς) φτάνει και περισσεύει για να που χωρίζει τους πατρικίους από τους πληβείους!
Κάποτε οι ποδοσφαιρικοί και όλοι οι υπόλοιποι αντέγραφαν και ακολουθούσαν το μπάσκετ (αλλά και το γουότερ πόλο από πολύ παλαιότερα) που είχε το προνόμιο της μόνιμης εκπροσώπησης και των συχνών επιτυχιών. Τώρα τα δεδομένα έχουν αλλάξει και αυτό πέρα από σημείο των καιρών, αποτελεί κι ένα καμοπανάκι που ηχεί στ' αυτά της μπασκετικής κοινωνίας, δίκην σήματος κινδύνου.
Σε κάθε περίπτωση εγώ πολύ χάρηκα για την επιτυχία της Εθνικής ποδοσφαίρου κι επειδή η FIBA άλλαξε το όνομα της διοργάνωσης και από World Championships και Mundobasket, το αποκαλεί πλέον WorldCup, δηλώνω ευθαρσώς ότι ζηλεύω τους Καραγκούνηδες, τους Κατσουράνηδες, τους Παπασταθόπουλους, τους Μητρογλαίους, τους Καρνέζηδες και τους Σαμαράδες και εύχομαι ο Μπάουμαν, ο Βασιλακόπουλος και ο καλός Θεός να ελεήσουν τον Φεβρουάριο τους Σπανούληδες, τους Ζήσηδες, τους Μπουρούσηδες, τους Καϊμακογλαίους, τους Μαντζάρηδες, τους Παπανικολάου, τους Φώτσηδες, τους Πριντέζηδες, τους Παππάδες, τους Μαυροκεφαλίδηδες, τους Περοπερογλαίους και τα υπόλοιπα γαλάζια (μπασκετικά) παιδιά!  
Πηγή: gazzetta.gr