Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Μην τους συγκρίνεις, μάτια μου...!!

Μην τους συγκρίνεις, μάτια μου...Οι Ελληνες ξεχωρίζουν για πολλά πράγματα, όμως πάνω απ' όλα κάνουν τη διαφορά γιατί ακόμα και στις χαρές τους, ψάχνουν λόγους για να βγάλουν... χολή, κακία και φυσικά να κάνουν κάθε είδους ηλίθια σύγκριση.
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.
Η Εθνική ποδοσφαίρου πήρε την πρόκριση στο Παγκόσμιο και δικαίως το πανηγύρισε, γιατί είναι πολύ μεγάλη υπόθεση γι αυτήν η συμμετοχή στην τελική φάση. Τώρα πώς γίνεται κάποιοι να μπλέκουν την Εθνική μπάσκετ σε αυτό, ουδείς μπορεί να το καταλάβει. Είναι αυτό που λέμε, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
Λες και η Εθνικές μας ομάδες δεν έχουν αντιπάλους απ' όλες τις άλλες χώρες του κόσμου... Πρέπει να βρουν και εντός των τειχών... Λες και απαγορεύεται να πετύχουν και οι δύο μαζί ή να φτάνουν ψηλά η κάθε μία ξεχωριστά.
Το ότι είναι θρίαμβος για την Εθνική ποδοσφαίρου η πρόκριση στο Μουντιάλ, δεν σημαίνει ότι είναι και θρίαμβος για την Εθνική μπάσκετ να πετύχει το ίδιο. Αλλα τα μεγέθη και του αθλήματος, αλλά και των δύο ομάδων στο δικό τους χώρο. Στην Εθνική ποδοσφαίρου είναι επιτυχία μία νίκη στο Μουντιάλ, στο μπάσκετ ουδείς είναι ευχαριστημένος αν δεν υπάρχει πρόκριση στην 8αδα ή στους ημιτελικούς. Και φυσικά είναι μεγάλη αποτυχία αν δεν βρίσκεται σε μια τελική φάση. Κάτι που δεν ισχύει με την Εθνική ποδοσφαίρου κι ας προκρίνονται 32 ομάδες στο Μουντιάλ, όχι 24 όπως στο μπάσκετ.
Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι οι μπασκετικοί βγάζουν τη χολή, ρίχνοντας την ευθύνη μόνο στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Οχι στους παίκτες ή τους προπονητές. Βέβαια στις επιτυχίες πρωτεργάτες είναι μόνο οι παίκτες και οι προπονητές, ποτέ οι παράγοντες. Εδώ βγήκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και μίλησε και τον έκραξαν οι περισσότεροι. Ξεχνώντας πως άλλο πράγμα είναι οι εγχώριες διοργανώσεις και άλλο η Εθνική. Ξεχνώντας πως καμία ομάδα, σε κανένα άθλημα, δεν μπορεί να πετύχει, δίχως τη βοήθεια της διοίκησης.
Δυστυχώς στην Ελλάδα οι κακίες δίνουν και παίρνουν ακόμα και στις χαρές. Ο καθένας μπορεί να δώσει όποια διάσταση θέλει στην πρόκριση της Εθνικής Ποδοσφαίρου στη Βραζιλία, όμως είναι ξεκάθαρο ότι έστω και για λίγο οι Ελληνες το ευχαριστήθηκαν και ξεχάστηκαν. Κι αυτό φτάνει. Δεν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Ελλάδας στον αθλητισμό, δεν είναι άθλος, αλλά είναι κάτι σημαντικό... Και η χώρα μας μέσω του αθλητισμού βρίσκει τρόπο να ακούγεται. Το αθλητικό κίνημα πρέπει να είναι ευχαριστημένο, ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις τους, διότι όλοι όσοι έχουν ενασχόληση με τα σπορ βγαίνουν κερδισμένοι... Και ουδείς απαγορεύει να έχουν επιτυχίες πολλοί, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο ενός αθλήματος οι νίκες. Αν το καλοκαίρι η Ελλάδα είναι και στο Παγκόσμιο του ποδοσφαίρου και στο παγκόσμιο του μπάσκετ, ακόμα καλύτερα. Αν είναι μονο στο ποδόσφαιρο, η ζωή θα συνεχιστεί και για τους μπασκετικούς. Οπως συνεχίστηκε και για τους ποδοσφαιρικούς όταν ήρθαν αποκλεισμοί ή αποτυχίες...
Από το 2004 και μετά η Εθνική ποδοσφαίρου είναι σταθερή... Οπως είναι και η Ελλάδα από το 1987 και μετά... Ηρθαν και κακές στιγμές, αλλά είναι η 5η δύναμη στον κόσμο... Ναι, η 5η χώρα στη γη είναι η Ελλάδα στο μπάσκετ, πουθενά αλλού δεν είναι τόσο μεγάλη δύναμη. Οχι στον αθλητισμό, σε όλους τους τομείς...
Συνεπώς όσοι έσπευσαν να βάλουν χολή, ας κάνουν τον απολογισμό της 26ετίας στο μπάσκετ, σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο. Οποιος ξεχνάει το παρελθόν δεν έχει μέλλον. Και το ότι η Εθνική απέτυχε στη Σλοβενία, είναι κάτι δεδομένο, αλλά είναι και κάτι που συμβαίνει στον αθλητισμό. Τα λάθη της τα πλήρωσε η Ελλάδα, γι αυτό και τρέχει για τη Wild Card... Δυστυχώς εκεί τα οικονομικά κριτήρια είναι πιο δυνατά από τα αγωνιστικά, γι αυτό και η Εθνική δεν έχει πάρει ακόμα την κάρτα... Ομως ακόμα κι αν απουσιάσει από το Παγκόσμιο, ούτε να ζηλέψει έχει κάτι από την Εθνική ποδοσφαίρου, ούτε από κανέναν άλλο... Εχει γράψει την ιστορία της με χρυσά γράμματα και στο μέλλον θα το ξανακάνει...
Αλλωστε ο Καραγκούνης, ο Μήτρογλου και ο Κατσουράνης αξίζουν συγχαρητήρια απ' όλους τους Ελληνες και δεν χρειάζονται τους... τιμητές, που τώρα τους αποθεώνουν, αλλά πριν από λίγο καιρό τους έκραζαν... Οι ίδιοι τώρα βρήκαν αφορμή και κράζουν την Εθνική μπάσκετ, αλλά σε λίγο καιρό θα την αποθεώνουν πάλι...  Εστω κι αν από μέσα τους θα λυπούνται γιατί στην πραγματικότητα η μόνη τους χαρά είναι όταν βλέπουν την κατσίκα των απέναντι να ψοφάει.... Σε όλους αυτούς είναι αφιερωμένη η πρόκριση της Εθνικής ποδοσφαίρου και θα είναι αφιερωμένες όλες οι επιτυχίες που θα έρθουν στο μπάσκετ, σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Και σε όλους όσοι συγκρίνουν εντελώς ανόμοια πράγματα... Σε όλα τα επίπεδα.

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: